Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  ГСЛ план

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ГСЛ план

  Писане by Разказвачът Съб Авг 05, 2023 2:46 am


  Подробен план на отделни РП и статус на развитие 
    
   
  По-долу са нахвърлени в груб вид основните РП, които са ни нужни за развитие на ГСЛ (подредени са хронологично, но няма пречка няколко да се развиват едновременно, просто да са близки едно до друго по време). Ако имате възражения или предложения за изменения или допълнения, моля да ги споделите в коментарите или на лично съобщение. Всякакви индивидуални по-малки РП-та, свързани с ГСЛ, дори да не са описани по-долу, също са допустими (желателно е съгласуване). 
  1. ГСЛ план 800px-Eo_circle_green_white_checkmark.svg Нова ера за „Мунгав“На празненството за откриването на учебната година се появява Силвана Силванова, която обявява, че е назначена от Самодивската задруга за нов директор на училището. Обявено е също, че училището поема по нов курс, който вече няма да е съобразен с Министерството на магията и в хода на който младите вещици и магьосници ще постигнат пълния си потенциал. Клик за линк към това РП. В темата може да се пише до края на учебната година, но без развитие на сюжетната линия, различно от вече посоченото в поста на Разказвача.
  2. ГСЛ план 800px-Eo_circle_green_white_checkmark.svg Неутрализиране на медальоните. Една група ученици търси начин за неутрализиране на медальоните, така че вийлите да не могат да ги следят из замъка и извън него. Успяват с объркващото заклинание „Конфундус“. По този начин сигналът от медальоните се прехвърля върху някакво друго живо същество по избор на ученика, например совата му. Животното може да бъде трансфигурирано в предмет, за да не се движи насам-натам, но няма пречка и просто да бъде оставено на сигурно място. Клик за линк към приключилата първа част от това. Клик за линк към приключилата втора част на това РП. 
  3.  ГСЛ план 800px-Eo_circle_green_white_checkmark.svg Първи срещи. След един особено неприятен инцидент, в който напада вийла, Илиян е изпратен лично при новата директорка. Целта на РП-то е да се запознаете малко с характера и методите на Параскева (Силвана). Илиян, който в този момент се намира в особено лабилно емоционално състояние, претърпява голяма промяна във възгледите си. В отделно РП Люба е заведена в покоите на вийлите от персонала на училището. Разбрали са, че и тя е вийла, като искат от нея да им служи като информатор. В това РП ще можете да получите повече информация за вийлите и за Самодивската задруга. Клик за към линк към приключилото РП с Илиян. Клик за линк към приключилото РП с Люба.
  4. ГСЛ план 15-13-33-168_512 Сформиране на бунтовническата група. Тук ще направим едно учредително събрание. Люба и Вихрен ми се виждат като добър организационен комитет. Трябва да намерят и убедят хора да дойдат (не са нужни отделни РП-та за въпросното търсене, освен ако не решат, че искат да ги правят). Всеки, който иска, може да се присъедини към групата и да пише на събранието. Нужно е да се измисли какво ще правят, как ще си комуникират тайно, къде ще се срещат и т.н., оставям тази част изцяло на вас. И някой да измисли готино име на групата.  Клик за към линк към приключилото РП с Илиян. Клик за линк към приключилото РП с Люба.
  5. ГСЛ план 800px-Eo_circle_green_white_checkmark.svg Преподавателите: накъде? Едно РП между Пейо, Галя, Алтамира и Зоя, в което анализират случилото се в „Мунгав“ и решават какво да предприемат. Уговарят се да не правят нищо прибързано и да съберат информация от връзките си в Министерството и други места, след което пак да се видят. Клик за приключилото РП.
  6. ГСЛ план 800px-Eo_circle_green_white_checkmark.svg Две притеснени майки. РП между Небесна и Илияна, за да адресират притесненията си относно децата си (Люба и Юлий) в „Мунгав“. И двете са чули за новото ръководство и подозират, че има някакви проблеми. Небесна решава да се опита да се добере до училището, като кандидатства за новия пост на преподавател по Билкология (предишният преподавател Стоева е напуснала поради несъгласие с ръководството). Клик за линк към приключилото РП.
  7. ГСЛ план 15-13-33-168_512 Първият удар. Това го виждам като едно РП, в което бунтовническата група прави нещо ТАЙНО срещу вийлите, т.е. никакви преки конфронтации. Има предложение да е атака срещу запасите от отвара, която се използва при симулациите на Издигнатите: унищожават ги, с което прекъсват симулациите за известно време. Клик за линк към развиващото се РП.
  8. ГСЛ план 15-13-33-168_512 Има и добри вийли? Една от вийлите в училището – Ирина Борякова, осъществява контакт с бунтовническата група (Зинаида и Юлий) и им казва да внимават за готвено от вийлите претърсване на цялото училище. Освен това разкрива информация за положението при вийлите – че има и такива, които не одобряват случващото се, но са обвързани от повелите на Самодивската задруга. Това РП ни е важно чисто експозиционно и защото по-нататък тази вийла ще е важна като информатор. Няма да снася всяка една информация, но може да спаси положението в някой критичен момент. Клик за линк към развиващото се РП.
  9. ГСЛ план 15-13-33-168_512 Две паникьосани майки. След кратък престой в училището Небесна осъществява контакт с Илияна някъде извън „Мунгав“. За целта е трябвало да избяга – вийлите не пускат преподавателите да излизат по време на учебната година. Разказва на Илияна за ужасното положение и двете умуват какво биха могли да направят. Накрая на Небесна й хрумва като крайна мярка, че може да потърси семейството, с което не контактува от години – Шаркови, клан на черни магьосници, контролиращ Министерството и въобще всичко в държавата. Клик за линк към развиващото се РП.
  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: ГСЛ план

  Писане by Пейо Желев Сря Окт 18, 2023 7:00 pm


  Търси се...
   
  Имайте предвид следния сюжет във всички свои РП:
    
  Действията на вийлите в училището не остават тайни много дълго. Скоро след началото на учебната година се разчува, че режимът не е особено толерантен и грижовен към децата. Министерството на магията прави няколко опита да се намеси, но безуспешно. Някои родители си прибират децата. Чак след Коледа проблемите в училището получават масова гласност. Родителите виждат белезите по децата си и нещастните им физиономии. Чуват страшните истории, които са останали скрити поради цензурата на вийлите върху пощата. Естествено, голяма част от родителите отписват децата от училището. Други нямат избор („Дурмщранг“ е само за чистокръвни и не може да приема неограничен брой ученици). Трети одобряват, като си мислят, че най-после децата им се учат на важните неща в живота: как да се защитават и как да постигнат пълния си потенциал.
   
  Параскева не е доволна от развитието на нещата. Надявала се е до този момент да е овладяла Министерството на магията, за да има пълен контрол върху случващото се в страната. Кампанията й по набиране на поддръжници не се е увенчала с голям успех: те се плашат от нея и не вярват, че просто иска да реформира България. Тъй като осъзнава, че е уязвима от външни атаки, Параскева прави решителна крачка: щом няма да стане с добро, ще стане по другия начин. 
   
  След Коледа започват да изчезват хора. Отвлечени са, докато спят. Почти всички имат специални способности: зоомагове, легилиманти, пророци и т.н. Други се отливчават с голяма интелигентност, сила, ловкост и т.н. Никой не знае кой е отговорен. Параскева има план за тях.
   
  За изчезнали се считат следните герои: Ян Маджаров (изчезва през януари), Борис Захариев, Райна Гущерова, Геновева Самарджиева, Люба Бюлбулева (изчезва през април), Илияна Георгиева, Галя Колева, Лилиян Кардамова, Атсу Оттах, Вихрен Вокил (изчезва през януари), Зак Кралев, Алкан Кадриев, Лиляна Пехливанова, Зинаида Кражова (изчезва през април), Ирина Борякова, Омуртаг Дельов, Ина Янакиева (изчезва през април), Максимилиян Шарков, Бранимир Даргов, Яна Вълканова (изчезва през януари), Иглика Полязова, Игнат Зеленогорски, Дария Воронина.
   
  * За които не е написано кога изчезват, приемете, че изчезват на Коледа.

  Ела Благоева, Юлий Звездинов and Варвара Симеонова харесват този пост.

   Similar topics

   -

   В момента е: Нед Юли 21, 2024 8:14 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!