3 седмици след започването на учебната година
- Още ли няма нищо от Юлий - кършеше ръце съпругата ми Лили. - Скъпа, какво за бога става в това училище, което все държиш да го пращаш. Миналата година се върна с някаква не знам си каква змейска шарка…
- Драконова - подскажах аз…
- Драконова… змейска, все тая, а тази година нито вест, нито кост. Живо ли е въобще момчето ни? И тази, тази… птица се върна вече няколко пъти без писмо от него. Ако просто ми беше казала, че си магьосница, може би аз можех да износя детето ни и той да бъде обикновен като мен и да ходи на нормално училище. А и твоето семейство ме плаши.
- Спокойно, мила, никой няма да разбере за теб. Положила съм много магии, които ще скрият съществуването ти и няма от какво да се страхуваш. В безопастност си, а и никой не знае, че съм жива… “все още” - последното си го помислих на ум и въздъхнах.
Лили беше права трябваше да направя нещо. Аз също бях изнервена от седмица и не можех да спя. Кошмарите, как Шаркови измъчват Юлий с Круцио ме спохождаха всяка вечер и се събуждах цялата потна в леглото и след това не можех повече да заспя и кроснах из цялата къща. Единственото, което ме успокояваше наистина беше природата и правих големи разходки през деня и събирах билки, докато времето още го позволяваше. Освен, че трябваше да успокоявам съпругата си, че всичко е наред, трябваше да убедя ѝ ума си, че нищо не се случва. Но вътрешно тя знаеше, че нещо става и това усилваше тревогата й. А и изпращането на Юлий до училището се беше провалило, заради някаква фалшива следа, която онази лъжлива старица ми беше дала в Торбаланово. Вместо да заведе сина си сама до извора Багра, аз преследвах информацията за дейността на Шаркови. И сега се чувствах гузно, че бях помолила племенницата на Илияна Георгиева да вземе със себе си Юлий до “Мунгов”.
Да, трябваше да направя нещо. - повторих си отново на ум.
Слезнах до лабораторията си долу и започнах да оглеждам арсенала ми от оръжия, които бях натрупала през годините. Забелязах, че Юлий беше отмъкнал някои от любимите ми отвари, но аз не се нуждаех всъщност от тях. Напъхах всичко, което ми трябваше в бездънната ми чанта и отидох да се сбогувам с Лили. Нямаше да се върне без да разбере какво става.
Един ден по-късно…
Няколкото часа шофиране с колата ме умориха, но така беше най добре. Не исках да оставам магически подпис от дома си, за да не го проследят. Единствено използвах магия в магическия си магазин или лабораторията, но от съображение за сигурност бях поставила много покриващи магии, които не можеха да се проследят. Параноята за сигурност, винаги е била водеща при мен, още от най-ранния ми живот. Но това бях аз - Небесна Звездинова, нито напълно човек, нито Вийла, израстнала в семейство, което използва черна магия.
Колата и спря пред къщата Илияна Героргиева. Беше време да говори с друга майка, която имаше дете в това училище.
@Илияна Георгиева
Това РП пресъздава ключов момент от Главната сюжетна линия (ГСЛ) на форума. Повече информация относно ГСЛ можете да прочетете тук (клик).