Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Покоите на вийлите

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Покоите на вийлите

  Писане by Разказвачът Вто Дек 27, 2022 6:00 pm


  Custom Image

  В „Мунгав“ има голям брой вийли, които изпълняват функцията на персонал. Една част от вийлите са вийли-готвачки, друга част са вийли-чистачки, трета част са вийли-инспектори (следят за реда в замъка).

  Вийлите са красиви жени със златистобели коси. Когато се ядосат, лицата им се превръщат в островърхи птичи глави със свирепи човки и от раменете им израстват дълги люспести криле. А вийлите в „Мунгав“ лесно могат да бъдат ядосани, може би защото по цял ден трябва да се разправят с тийнейджъри.

  Покоите на вийлите се намират зад портрета на Първата вийла – една достолепна дама, с дълга, стелеща се като водопад бяла коса и не особено приятен нрав. Учениците мечтая да посетят в Покоите на вийлите, тъй като в една от стаите там има... спа център. Да, точно така. Вийлите са го издействали преди около 50 години от директора на училището, тъй като вдигнали стачка и се оплакали, че работата им е прекалено стресираща. В спа центъра има малко езеро с успокояващи води, в което си потапяш краката и ти става толкова приятно, че може направо да заспиш (за целта около езерото има възглавнички), шезлонги за излежаване пред магически буркани, пръскащи ярка слънчева светлина, както и едни омагьосани ръкавици, чиято работа е да масажират всеки, който се доближи до тях.

  Единственият начин учениците да влязат в щабквартирата на вийлите е да се промъкнат тайно (което е много трудно, защото винаги има поне една) или да предложат нещо „в замяна“. Разбира се, не става дума за пари или каквото и да е материално, а това, което най-много харесват вийлите в „Мунгав“ – клюки. Ако успееш да дадеш на някоя вийла клюка, която звучи „правдоподобно“, тя ще се застъпи за теб и ще те пуснат за известно време в спа центъра. В последно време обаче, като се има предвид новото ръководство и управление на училището, това е почти невъзможно.

  В покоите на вийлите има и спални, които винаги са заключени, стая за пиене на кафе и чай и други сервизни помещения.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:28 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!