Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
3 posters

  9. В Забранения отдел

  Юлий Звездинов
  Юлий Звездинов
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : 9. В Забранения отдел Coin10 6
  Ниво : 9. В Забранения отдел Untitl40
  Статистики :
  9. В Забранения отдел Streng10 Сила: 28
  9. В Забранения отдел Shield10 Издръжливост: 12
  9. В Забранения отдел Brain10 Интелигентност: 22
  9. В Забранения отдел Runnin10 Ловкост: 11
  9. В Забранения отдел Magic-10 Магия: 20
  9. В Забранения отдел Clover10 Късмет: 28

  Бобчета : 9. В Забранения отдел Tomato9. В Забранения отдел Sapphire9. В Забранения отдел Blueberry9. В Забранения отдел Emerald9. В Забранения отдел Cabbage9. В Забранения отдел Mango9. В Забранения отдел Sausage9. В Забранения отдел Pear9. В Забранения отдел Bacon9. В Забранения отдел Honey9. В Забранения отдел Ruby

  9. В Забранения отдел

  Писане by Юлий Звездинов Пон Авг 07, 2023 11:51 am


  Продължава от темата Неутрализиране на медальоните


  Екип Ракета имаше план и моята задача като най-малък и най-сладък да отида да говоря с професор Желев. Реших още на другия ден да изпълня задачата и се добрах до кабинета му с извинението, че трябва да получа допълнителна задача от професора. Знаех, че нямам много време с него, защото вийлата надзорник скоро щеше да ни прекъсне. 


  - Професоре, исках да ви попитам как може да трансформирате магичеки предмет? - попитах аз и посочих тайно медальона си. - Има ли магия, която мога да използвам? 
  - Бях готов да задавам още въпроси, когато видях, че учителя ми направи таен знак и ме накара да замълча. Вампирът не се опита да заглуши разговора, защото това би накарало надзорничката му веднага да се намеси. Тя стоеше настрани и видимо не се интересуваше какво говорим, но сестра Габриела се водеше от една от най-стриктно спазващи дисциплината. 
  - Това е невъзможно за твоята възраст, но се радвам, че се интересуваш. Може би намерил някои книги за това в Забранения отдел. Мога само да ти дам разрешение да го посетиш. - предложи учителя.
  - Благодаря ви, професоре - казах аз.

  Тъкмо щях да излизам с бележката от вампира, когато той се обърна към мен:
  - Звездинов, изпусна си книгата


  Обърнах се да я взема и видях, че не е от мойте. Тъкмо щях да протестирам, когато видях интензитета в очите на Желев. Взех набързо книгата, благодарих и излезнах. 


  ***


  Оставаха още два дни до срещата и реших да ги използвам да прочета книгата, която професора ми даде. Там имаше магии за разбиване на проклятия и най вече ме заинтригува едно заклинание за заблуждаване. Може би това щеше да ни помогне. Как не се сетихме досега. Беше толкова просто. Джесика беше права, трябваше да добавим нещо и това беше магия за заблуждение. Тогава Джеймс не трябваше да мисли сложна математическа комбинация. Просто използваме това проклятие. Продължих да чета нататък, но не намерих нищо полезно, но накрая имаше препратка към друга книга за контрапроклятията. Може би това имаше предвид Желев, че трябва да я намерим и може би вътре ще намерим магията, която обръща наобратно заклинанието за заблуда. Скочих от радост. Мойта задача беше успешно свършена. 

  На другия ден стигнах до Библиотеката първи. Джес и Джеймс ги нямаше още.


  _____


  @Арина Орлова @Исмаил Колимечков @Зинаида Кражова или някой друг, ако иска. И Тишо ни помоли да го приключим по най-бързия начин, защото бавим цялото цялото ГЛС. Да се включат само хора с време да пишат, няма да има изчакване и въртене, всеки да пише и да предвижва действоето бързо напред. 
   
  9. В Забранения отдел Untitl15
  Това РП пресъздава ключов момент от Главната сюжетна линия (ГСЛ) на форума. Повече информация относно ГСЛ можете да прочетете тук (клик).

  Арина Орлова, Илияна Георгиева, Маришка Боршош and Ина Янакиева харесват този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : 9. В Забранения отдел Coin10 67
  Ниво : 9. В Забранения отдел Untitl37
  Статистики :
  9. В Забранения отдел Streng10 Сила: 10
  9. В Забранения отдел Shield10 Издръжливост: 22
  9. В Забранения отдел Brain10 Интелигентност: 4
  9. В Забранения отдел Runnin10 Ловкост: 8
  9. В Забранения отдел Magic-10 Магия: 22
  9. В Забранения отдел Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : 9. В Забранения отдел Sapphire9. В Забранения отдел Emerald9. В Забранения отдел Ruby9. В Забранения отдел Pear9. В Забранения отдел Chocolate9. В Забранения отдел Tomato9. В Забранения отдел Diamond9. В Забранения отдел Chili9. В Забранения отдел Cream_Puff9. В Забранения отдел Mango

  Re: 9. В Забранения отдел

  Писане by Маришка Боршош Нед Авг 13, 2023 5:29 pm


  Ужасно място. Ужасни хора. Ужасна обстановка. Ужасно училище. Ужасен нов училищен персонал.
   
  Да, твърде много думи, свързани с едно и също прилагателно. И все пак точно това беше най-доброто описание на училището-„затвор“ „Мунгав“, в което за съжаление брюнетката продължаваше да се намира. По жалкото в случаят беше, че беше тук по свое собствено желание, макар че ненавиждаше всичко тук.
   
  Но понякога, за да получиш това, което искаш, трябваше да жертваш нещо. Точно за това Боршош се подлагаше на тази саможертва да продължава да стой на това място, което с всеки изминал ден се превръщаше в още по-ужасно.
   
  Но дори и в най-гадните дни на най-гадното място, имаше няколко неща, които винаги можеха да те разведрят. И разбира се едното от тях беше интересна книга от библиотеката. Това винаги беше добро решение за справяне с реалността и намаляване на конкретни обсесии… поне за малко, разбира се.
   
  А и както казва Джон Адамс: „Колкото повече човек чете, толкова повече вижда колко много трябва да чете“.
   
  Имаше нещо толкова успокояващо да отидеш в библиотеката по това време на деня – много книги, никакви хора и създания наоколо. Какво повече можеше да поиска човек? Пълно спокойствие!
   
  Разбира се това не траеше дълго. Брюнетката тъкмо си беше взела една огромна книга, когато с периферното си зрение видя едно русоляво момче да се разхожда в библиотеката. Разбира се, че го беше виждала наоколо и естествено не беше особено сигурна как се казва. Типично за Николет. Но пък знаеше че момчето е от Южен вятър и можеше да ѝ свърши работа.
   
  Брюнетката веднага го последва и така се озова в забраненият отдел заедно с него. -Хей…. -тук беше момента да каже името му, което не знаеше -… знаеш ли че можеш да ми помогнеш с нещо. Всъщност дори с две неща…– Още преди момчето дори да се съгласи Боршош продължи –… знам че си от Южен вятър, за това първо ми кажи какво прави Сандър. И, разбира се, не изпускай нищо. Все пак трябва да знам всичко за него. – Да, особено последното изречение изобщо не звучеше крийпи… ни най-малко дори. -И второто е, че искам да му предадеш тази бележка – тикна я в ръцете на момчето без дори да се замисля – И не си и помисляй да я четеш, защото ще те убия, ако го направиш.
   
  Усмихна му се мило и приканващо все едно изобщо до сега не се беше държала като пълна откачалка, каквато всъщност наистина беше. -Е, хайде, разкажи ми всичко.

  ---
  пп. да се самопоканя при вас  9. В Забранения отдел 1f602

  Арина Орлова, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Илияна Георгиева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 9. В Забранения отдел Coin10 35
  Ниво : 9. В Забранения отдел Untitl41
  Статистики :
  9. В Забранения отдел Streng10 Сила: 43
  9. В Забранения отдел Shield10 Издръжливост: 43
  9. В Забранения отдел Brain10 Интелигентност: 45
  9. В Забранения отдел Runnin10 Ловкост: 45
  9. В Забранения отдел Magic-10 Магия: 52
  9. В Забранения отдел Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : 9. В Забранения отдел Mango9. В Забранения отдел Pear9. В Забранения отдел Watermelon9. В Забранения отдел Sapphire9. В Забранения отдел Emerald9. В Забранения отдел Pizza9. В Забранения отдел Sausage9. В Забранения отдел Cabbage9. В Забранения отдел Cheese9. В Забранения отдел Blueberry9. В Забранения отдел Apple9. В Забранения отдел Banana9. В Забранения отдел Tuttifrutti9. В Забранения отдел Bacon9. В Забранения отдел Ruby9. В Забранения отдел Honey9. В Забранения отдел Chocolate9. В Забранения отдел Chili9. В Забранения отдел Diamond9. В Забранения отдел Birthday1 

  Re: 9. В Забранения отдел

  Писане by Арина Орлова Сря Авг 16, 2023 12:24 am


  Арина стисна зъби и издаде сподавено „ох”, когато в ръката й се забиха острите нокти на господин Ягодка. Вече имаше цяла колекция от нови драскотини, някой повърхностни, други дълбоки и кървящи. С една дума – кожата й приличаше на женски бой по време на ягодово пиршество. А проклеката котка, продължаваше да извива гръб и да й съска заплашително.

  Може би се чудите как се стигна до цялата тази драма. Ами, очевидно в библиотеката имаше ново правило и влизането с домашни любимци бе строго забранено. И не само това, ама се наказваше с провесване от върха на Южната кула, давене в чаша с вода и презяване на вените с лъжица. Та, тъй де – госпожа Паунова и милата вийла-самовийла я бяха информирали, че ако иска да влезе ще трябва да зареже рижавата си дружка в коридора.  

  - Хайде, де, ела тук! – котката й вече двадесет минути се инатеше и не искаше да влезе в раницата й. Арина се бе привела, пристъпваше на пръсти и държеше отворената раница. Приличаше на търсач на съкровища, които изведнъж е забравил за златото и е решил да лови гъски по пътя.

  - Оф, губиш ми времето! – вече дори не си правеше труда да шепне. Наоколо нямаше никой, или поне се надяваше, че няма. Беше толкова отчаяна, че се наложи да прибегне до отчаяни действия – в секундата, в която котката се застоя на едно място, червенокосата се затича и скочи към него с отворената раница.

  Тук се случиха две неща – рижавия разбойник измяука пронизващо и подскочи. Така Ари се стовари на земята, а котката се преземи нейне върху гърба й. Буквално приличаше на разпльокана ягода, а котката на рицар, размазал в тежък бой злата вещица и спасил кралството от черната й магия.

  Ех, само, ако беше толкова лесно...

  Борбата продължи още известно време. Накрая със сетни сили Орлова успя да понабута недоволния господин в раницата си и да влезе в библиотеката. Успя да събере няколко съмнителни погледа и едно заплашително: „Ще те наблюдавам, момиченце! Внимавай в картинката или...”, но някак си бързо успя да се загуби между рафтовете.

  Сега оставаше да намери Юлий...
  Хм. Тук въпросът бе – „Ако бях малка и дребна къде щях да се скрия?”.
  Нямаше нужда да мисли, защото един познат глас привлече вниманието й.

  - Само не и тя! – измрънка Ари, докато следваше звука. Завари много необичайна картинка – Маша буквално се беше залепила за второкурсника като мед върху филия и се взираше в него без да премигва. Момчето на свои ред просто стоеше и я наблюдаваше без да продумва.
  - Маша, Сандър не е тук! Ако ще останеш, седни някъде и не се пречкай. - изръмжа на старата си познайница и се усмихна приветливо на Юли – Игнорирай я и ще си тръгне сама.

  Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева, Маришка Боршош and Ина Янакиева харесват този пост.

  Юлий Звездинов
  Юлий Звездинов
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : 9. В Забранения отдел Coin10 6
  Ниво : 9. В Забранения отдел Untitl40
  Статистики :
  9. В Забранения отдел Streng10 Сила: 28
  9. В Забранения отдел Shield10 Издръжливост: 12
  9. В Забранения отдел Brain10 Интелигентност: 22
  9. В Забранения отдел Runnin10 Ловкост: 11
  9. В Забранения отдел Magic-10 Магия: 20
  9. В Забранения отдел Clover10 Късмет: 28

  Бобчета : 9. В Забранения отдел Tomato9. В Забранения отдел Sapphire9. В Забранения отдел Blueberry9. В Забранения отдел Emerald9. В Забранения отдел Cabbage9. В Забранения отдел Mango9. В Забранения отдел Sausage9. В Забранения отдел Pear9. В Забранения отдел Bacon9. В Забранения отдел Honey9. В Забранения отдел Ruby

  Re: 9. В Забранения отдел

  Писане by Юлий Звездинов Сря Авг 16, 2023 10:20 am


  Тъкмо когато се чудех как да се отърва от момичето с черната коса, която започна да ме разпитва за Сандър, се появи Джесика и нейния господин Ягодка. Олекна ми, сега нямаше нужда да се оправдавам и да я лъжа за съквартиранта ми. Той се криеше от известно време от нея и не излизаше от стаята ни.
  Червенокосата измъкна котарака от чантата си. Много сладко коте, но не беше доволен, че е набутан в раницата и очите му светеха ядосано като го пуснаха от нея. Недоволно мяу се чу силно в тихата библиотека.
  - Шттт тихо, ще ни изгонят
  Бяхме обърнали гръб на брюнетката, но тя се приближи до нас и ни погледна предизвикателно.
  - И какво правиш с това дете тук, Откачалке? 
  - Не е твоя работа. По добре се махай
  - Ако не искам.
  - Ако не искам.
  - Стой и мълчи.
  Въздъхнах, скоро нямаше да се заемем с работата с тези двечките. Явно си имаха някакъв си техен спор, в който реших, че няма да се меся.
  Ех, как ми се искаше Джеймс да е тук? Той щеше добре да се оправи с тези какички…
  - Ще започваме ли? 
  - Няма ли да чакаме, Ис? 
  - Не, давай да почваме, че нямаме много време. Той ще навакса в движение. 
  Набързо разказах тихо за срещата ми с Желев и за заблуждаващата магия, а Арина ми показа как прехвърли медальона на врата на господин Ягодка.
  - Еха това е страхотно - казах възхитено аз. - Какво ще правим от тук нататък? Но в главата си виждах как трябваше да превърнем котката в някакъв предмет. Нали не си представях как котката щеше да стои на едно място или някоя от вийлите нямаше да я забележи с медальон на врата. Но ако беше някаква кутия или нещо друго, те нямаше да му обърнат внимание.

  Арина Орлова, Илияна Георгиева, Маришка Боршош and Ина Янакиева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 9. В Забранения отдел Coin10 35
  Ниво : 9. В Забранения отдел Untitl41
  Статистики :
  9. В Забранения отдел Streng10 Сила: 43
  9. В Забранения отдел Shield10 Издръжливост: 43
  9. В Забранения отдел Brain10 Интелигентност: 45
  9. В Забранения отдел Runnin10 Ловкост: 45
  9. В Забранения отдел Magic-10 Магия: 52
  9. В Забранения отдел Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : 9. В Забранения отдел Mango9. В Забранения отдел Pear9. В Забранения отдел Watermelon9. В Забранения отдел Sapphire9. В Забранения отдел Emerald9. В Забранения отдел Pizza9. В Забранения отдел Sausage9. В Забранения отдел Cabbage9. В Забранения отдел Cheese9. В Забранения отдел Blueberry9. В Забранения отдел Apple9. В Забранения отдел Banana9. В Забранения отдел Tuttifrutti9. В Забранения отдел Bacon9. В Забранения отдел Ruby9. В Забранения отдел Honey9. В Забранения отдел Chocolate9. В Забранения отдел Chili9. В Забранения отдел Diamond9. В Забранения отдел Birthday1 

  Re: 9. В Забранения отдел

  Писане by Арина Орлова Чет Авг 17, 2023 1:23 am


  Въздишка. Скърцане със зъби. Проскърцване на стол.
  Ясно – нямаше да се отърват от Маришка толкова лесно. Не бяха минали и две минути, а брюнетката вече се бе разпльокала като сладко и ги наблюдаваше отегчено.
  Арина избра да я игнорира. Както бяха казали хората – като не можеш да се отървеш от досадника, представи си, че е крастава жаба и го избягвай.

  - Значи ще прецаквате вийлите? – звучеше отегчена. Все пак не говореха за Сандър и не тя беше центъра на внимание.
  - Нещо такова. – отговори второкурсника, без да се впуска в излишни подробности. Намираха се в забранения отдел, всеки момент някой можеше да ги спипа. Нямаха време да обясняват на Николет от къде изгрява слънцето, как птичките и пчеличките правят ягодови понички и какво точно правеха.

  - Не мисля, че е достатъчно да прехвърлим медальона върху животно. – бавно отговори червенокосата, докато провеждаше поредния мини дуел с котката си. Рижавият разбойник, упорито се противеше и не искаше да се даде без бой. Ари му изшътка припряно и го гушна, за да предотврати по-нататъшни сцени. – Трябва да премахнем или заблудим магиите, направени на тази грозотия.

  - Вийлите ще видят, че сте без медальони и ще Ви хванат! Големи сте тъпаци! – Боршош продължаваше да е услужливо другарче и да помага.
  Уф, досадницата беше права. А и как щеше да обясни какво прави часове на прозореца в общата стая. Депресивните състояния не бяха фаворит сред новата управа.

  - Не мисля, че е нужно да разбиваме магиите. Ще използваме заблуждаващо заклинание. – Юлий изглеждаше въодушевен. Започна да разказва за прочетеното в книгите си и идеята си.

  Ари го слушаше внимателно, а натрапничката продължаваше да пръхти и да мърмори, че Сандър може да се есправи по-добре и да измисли нещо по-вдъхновяващо.
  - Чакай малко, искаш да превърна господин Ягодка в предмет? – Орлова изглеждаше малко скандализирана. Не беше сигурна, че бе готова да рискува чак пък толкова. А и котката, вече и се сърдеше. – Ох, добре. Нека опитаме.

  Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева, Маришка Боршош and Ина Янакиева харесват този пост.

  Юлий Звездинов
  Юлий Звездинов
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : 9. В Забранения отдел Coin10 6
  Ниво : 9. В Забранения отдел Untitl40
  Статистики :
  9. В Забранения отдел Streng10 Сила: 28
  9. В Забранения отдел Shield10 Издръжливост: 12
  9. В Забранения отдел Brain10 Интелигентност: 22
  9. В Забранения отдел Runnin10 Ловкост: 11
  9. В Забранения отдел Magic-10 Магия: 20
  9. В Забранения отдел Clover10 Късмет: 28

  Бобчета : 9. В Забранения отдел Tomato9. В Забранения отдел Sapphire9. В Забранения отдел Blueberry9. В Забранения отдел Emerald9. В Забранения отдел Cabbage9. В Забранения отдел Mango9. В Забранения отдел Sausage9. В Забранения отдел Pear9. В Забранения отдел Bacon9. В Забранения отдел Honey9. В Забранения отдел Ruby

  Re: 9. В Забранения отдел

  Писане by Юлий Звездинов Пет Авг 18, 2023 11:50 am


  Това не трябваше да бъде да трудно, нали? По план Вера Верто се учеше във втори курс, но дефакто ние бяхме подминали тази магия и бяхме започнали с по-сложни и знаех, че няма да мога да се справя с нея. Но добре, че Джесика беше тук. Тя щеше да ми помогне ако нещо не се справях. Но горкото и коте, докато се учех на него.
  - Трябва ми котка - казах аз. 
  - Акцио котка - каза шестокурничката и една учебна котка долетя след малко и кацна в краката й.
  - Колко дълго издържа магията Вера Верто?
  - Около час и после трябва да се поднови отново. 
  - Добре. 

  Какво ми беше обяснила червенокосата? Първо използваме магията за сдвояване.
  - Парципатио! - насочих пръчката си към черната котка. След това свалих медальона си и го сложих на котарака. Той не беше доволен и ме изсъска, но явно вече беше свикнал да му слагат нещо на врата и не започна да се дърпа. 

  Започнах да броя… едно… две… три… и зачаках медальона да се върне на врата ми, но това не се случи. 
  - Уаааау, наистина работи. -  бях възхитен аз. 

  До тук добре. Сега идваше ред на другата магия.
  - Вера Верто - отново насочих пръчката си към животното и си представих как се превръща в кутия за бижута, но този път не ми се получи. Моята кутия имаше котешка глава, лапи и опашка и тя ядосано се хвърли върху мен. 
  - Мяяяяяяяяяяууууу - каза недоволно котката. 
  - Оф бе, Юлий…

  Маришка Боршош and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 9. В Забранения отдел Coin10 35
  Ниво : 9. В Забранения отдел Untitl41
  Статистики :
  9. В Забранения отдел Streng10 Сила: 43
  9. В Забранения отдел Shield10 Издръжливост: 43
  9. В Забранения отдел Brain10 Интелигентност: 45
  9. В Забранения отдел Runnin10 Ловкост: 45
  9. В Забранения отдел Magic-10 Магия: 52
  9. В Забранения отдел Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : 9. В Забранения отдел Mango9. В Забранения отдел Pear9. В Забранения отдел Watermelon9. В Забранения отдел Sapphire9. В Забранения отдел Emerald9. В Забранения отдел Pizza9. В Забранения отдел Sausage9. В Забранения отдел Cabbage9. В Забранения отдел Cheese9. В Забранения отдел Blueberry9. В Забранения отдел Apple9. В Забранения отдел Banana9. В Забранения отдел Tuttifrutti9. В Забранения отдел Bacon9. В Забранения отдел Ruby9. В Забранения отдел Honey9. В Забранения отдел Chocolate9. В Забранения отдел Chili9. В Забранения отдел Diamond9. В Забранения отдел Birthday1 

  Re: 9. В Забранения отдел

  Писане by Арина Орлова Пет Авг 18, 2023 3:14 pm


  - КАКВО ПРАВИ ТАЗИ КОТКА ТУК? – чу се далечен вик, последван от  - ИЗЧЕЗНА! КЪДЕ ИЗЧЕЗНА?

  - Добра работа, тъпачке! – гласът на Маша беше по-хриплив от обикновено и май, тъмнокосата се опитваше да сподави смеха си, защото звучеше като бобър, наврял в устата си хиляда мъфина.
  - Шъъът! Не виждаш ли, че работим... – или поне се опитваха да го докарат като нещо продуктивно. Нямаше да признае, че проклетницата е права и това „Акцио” бе напълно нелепо изпълнение, след като прекара толкова време в опити да вкара контрабандно господин Ягодка в библиотеката.

  Ама, шъъът ... на всеки му се случваше понякога да има тъпа идея.

  - Ако, очакваш това нещо.... – Николет беше скокнала от мястото си и бе навлязла отново в личното пространство на Юлий. Оглеждаше мяукащата и съскаща „кутия за бижута” и се смееше неудържимо. - ... да свърши работа много грешиш!
  - Тя винаги ли е така или днес го прави нарочно? – попита момчето, докато се опитваше да озъпти котко-кутията.

  Арина използва момента да я хване за ръката и да я дръпне далеч от второкурсника. След това му се усмихна окуражително и насочи вниманието си към собствената си котка.

  - Спокойно, ще успееш следващия път! – така се случваше, когато вийлите вкарат собствената си логика в учебната програма и премахнат всички „елементарни” заклинания, щото трябвало да могат да се бият. Явно очакваха във всяко тъмно кътче да се спотайва зла сила...или пък блатните тролове да подивеят и да организират протест пред Министерството на магията. И, ако това не мине да преминат в нападение на дечица, заблудени тинейджъри и старци.

  Въздъхна.

  - Нека аз да опитам. – за разлика от второкурсника, Ари вече си бе минала по стандартния ред и това заклинание не я затрудняваше.
  Хвана с едната си ръка котката си, а с другата магическата пръчка. Първо направи вече познатото „Парципатио!”, прехвърли медальона, а след това...

  Едно. Две. Три.
  - Вера Верто! – и любимият й рижав разбойник прие образа на обикновена метална кутийка.
  Това не беше толкова трудно. Оставаше заблуждаващото заклинание.

  Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Маришка Боршош харесват този пост.

  Юлий Звездинов
  Юлий Звездинов
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : 9. В Забранения отдел Coin10 6
  Ниво : 9. В Забранения отдел Untitl40
  Статистики :
  9. В Забранения отдел Streng10 Сила: 28
  9. В Забранения отдел Shield10 Издръжливост: 12
  9. В Забранения отдел Brain10 Интелигентност: 22
  9. В Забранения отдел Runnin10 Ловкост: 11
  9. В Забранения отдел Magic-10 Магия: 20
  9. В Забранения отдел Clover10 Късмет: 28

  Бобчета : 9. В Забранения отдел Tomato9. В Забранения отдел Sapphire9. В Забранения отдел Blueberry9. В Забранения отдел Emerald9. В Забранения отдел Cabbage9. В Забранения отдел Mango9. В Забранения отдел Sausage9. В Забранения отдел Pear9. В Забранения отдел Bacon9. В Забранения отдел Honey9. В Забранения отдел Ruby

  Re: 9. В Забранения отдел

  Писане by Юлий Звездинов Пет Авг 18, 2023 10:45 pm


  Пред мен стоеше една перфектна метална кутийка. Не като моята, която имаше остатъчни лапичка, мустаци и опашчица.
  - И сега добре и какво мислите да правите - попита отново присмехулно момичето от Лъч. 
  - Николет не се меси - Джес скастри отново досадницата, която стоеше тук и ни наблюдаваше. Имах лощо предчувствие. Дали нямаше веднага да изтича до вийлите и да ни издаде, но сякаш Джесика и имаше доверие, въпреки че май не се разбираха много добре и затова се поуспокоих малко. Ако някой някога ме питаше за това, щях да отричам до края на живота си. 
  Дръпнах червенокосата малко настрана и тихо и посочих книгата.
  - Объркващото заклинание. Ще ме научиш ли на него. Учи се в по-горен курс и не съм го правил досега. 
  - Ще използваме Маша за опитно зайче
  - Но тук пише - показах книгата отново, - че има само временен ефект. 
  - Не и трябва повече - обясни шестокурничката. - Ще го учиш в петата си година за изпита. Може да се ползва върху хора и върху предмети. 
  - Да, прочетох, че на някакъв Тримагически турнир са ползвали това заклинание, за да объркат бокала. Вярно ли е? 
  - Възможно е. Пробвай да го направиш. 
  Ако обърквах предмета, нямаше да разбера дали е имало ефект, но ако използвам момичето с бележката, щях да постигне две неща - да я дезонтирам и да не помни какво прави тук и да видя дали има някакъв ефект моята магия.

  - Конфундо! 

  Арина Орлова and Маришка Боршош харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 9. В Забранения отдел Coin10 35
  Ниво : 9. В Забранения отдел Untitl41
  Статистики :
  9. В Забранения отдел Streng10 Сила: 43
  9. В Забранения отдел Shield10 Издръжливост: 43
  9. В Забранения отдел Brain10 Интелигентност: 45
  9. В Забранения отдел Runnin10 Ловкост: 45
  9. В Забранения отдел Magic-10 Магия: 52
  9. В Забранения отдел Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : 9. В Забранения отдел Mango9. В Забранения отдел Pear9. В Забранения отдел Watermelon9. В Забранения отдел Sapphire9. В Забранения отдел Emerald9. В Забранения отдел Pizza9. В Забранения отдел Sausage9. В Забранения отдел Cabbage9. В Забранения отдел Cheese9. В Забранения отдел Blueberry9. В Забранения отдел Apple9. В Забранения отдел Banana9. В Забранения отдел Tuttifrutti9. В Забранения отдел Bacon9. В Забранения отдел Ruby9. В Забранения отдел Honey9. В Забранения отдел Chocolate9. В Забранения отдел Chili9. В Забранения отдел Diamond9. В Забранения отдел Birthday1 

  Re: 9. В Забранения отдел

  Писане by Арина Орлова Съб Авг 19, 2023 10:07 am


  Отношенията им с Маришка бяха меко казано странни. Някой щяха да ги определят като вкопчени в битка разярени патки, ама реално двете през лятото бяха постигнали нещо подобно на съгласие. Сега дори се водеха „приятелки”, което всъщност си беше доста широко разтягане на понятието. Но поне устата девойка бе схванала, че Арина няма намерение да й краде „О, пресвети Сандър!” и в общи линии бе прибрала ноктите и очните линии.

  Когато Юлий направи заклинанието се случиха две неща:

  - Хей, малкия да не си посмял! Нямам намерение да го играя откачалки за опитите на двама луди... – момичето, тъкмо започваше да се оплаква с нейния типичен хейтърски тон, когато се възспря по средата на изречението, примигна. И след това погледна към двамата съучастници, така все едно ги виждаше за първи път.

  - Дали стана? – второкурсника изглеждаше прекалено ентусиазиран. Май нямаше нищо против и магията му да превърне девойката от Лъч в сварен зеленчук. Явно му беше дошъл в повече тормоза й и навлизането в личното му пространство.
  - Шъът, чакай да видим. – червенокосата, зяпаше с любопитство старата си познайница. Не можеше да отрече – макар и вървящи към приятелски, нямаше нищо против да види Николет в някоя нова и различна светлина от хейтърската.

  Дали щеше да се получи? Едва ли! Ама мечтите бяха безплатни!

  - Какво правя тук? – гласът на Боршош звучеше нетипично объркан.
  - Правим проект за училище!
  - Да точно така!
  - Аз да работя с ВАС? Вие нещо сте се объркали!
  - Тихо, Маша, разсейваш ни. Стой и пази тишина!


  Арина се беше ухила до уши и вече бе хванала магическата си пръчка. Заклинанието очевидно си работеше, в което изобщо не бе имала съмнение. Само оставаше да види дали ще проработи върху кутийката „господин Ягодка” и дали ще я хванат.

  - Конфундо!

  Погледна към Звездинов и се усмихна.
  - Ами да пробваме теорията, а? Аз ще изляза и ще се разходя без медальона, а ти ще останеш тук и ще ми пазиш....котката... – медальона и милата им гостенка. Това последното не го изрече на глас.

  Маришка Боршош, Лилиян Кардамова and Алина Старков харесват този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : 9. В Забранения отдел Coin10 67
  Ниво : 9. В Забранения отдел Untitl37
  Статистики :
  9. В Забранения отдел Streng10 Сила: 10
  9. В Забранения отдел Shield10 Издръжливост: 22
  9. В Забранения отдел Brain10 Интелигентност: 4
  9. В Забранения отдел Runnin10 Ловкост: 8
  9. В Забранения отдел Magic-10 Магия: 22
  9. В Забранения отдел Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : 9. В Забранения отдел Sapphire9. В Забранения отдел Emerald9. В Забранения отдел Ruby9. В Забранения отдел Pear9. В Забранения отдел Chocolate9. В Забранения отдел Tomato9. В Забранения отдел Diamond9. В Забранения отдел Chili9. В Забранения отдел Cream_Puff9. В Забранения отдел Mango

  Re: 9. В Забранения отдел

  Писане by Маришка Боршош Нед Авг 20, 2023 1:41 pm


  Докато наблюдаваше опитите на Арина и все така непознатото за нея момче, не можеше да отрече, че изглеждаха като излезли от една доста добра комедия. Бяха толкова нелепи и недодялани, че съвсем спокойно можеха да ги опишат с израза „да се смееш ли или да плачеш“. Която и опция да избере човек, все щеше да е подходяща.
   
  Брюнетката дори не обръщаше внимание на коментарите на двамата. Беше отдавна свикнала с тези на Арина и изобщо май нямаше нищо което червенокоската да може да ѝ каже и да я изненада. Все пак бяха от онези „приятелки“, които по странни обстоятелства някак си живееха в примирие една с друга, но и постоянно се дразнеха една от друга. А колкото до другото момче, то не беше важно така или иначе.
   
  Единственото хубаво и нормално нещо наоколо беше, разбира се, господин Ягодка. -Горкото коте, заслужава много по-добро отношение от това, но с такава стопанка е много трудно да го получи. Направо го съжалявам.
   
  Само няколко минути след като Арина се отдалечи малко на страни с момчето, брюнетката забеляза че русокосия се опитва да ѝ направи объркващо заклинание. Как изобщо си го позволяваше?! Дори не можа да изкаже цялото си възмущение от ситуацията….. защото явно магията му се получи.
   
  Почувства се някак доста объркана, защото нямаше никакъв спомен как беше дошла и защо изобщо беше в такава тъпа компания и точно в забраненият отдел на Библиотеката. Още в моментът, в който Арина се изниза на някъде, без изобщо да чака и минута повече, брюнетката реши да направи същото. -Имам много по-важни работи и приоритети от това да се занимавам с вашите глупости, защото със сигурност не правим проект заедно. Твърде сте тъпи за това. А и така или иначе не ме интересува какво правите.  – Недоволно сподели на непознатото момче и си тръгна.

  ***край***

  Лилиян Кардамова and Алина Старков харесват този пост.


   В момента е: Пон Юли 22, 2024 3:50 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!