Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  ★ Гобленът на Барнабас Глупака

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Гобленът на Барнабас Глупака

  Писане by Разказвачът Нед Окт 08, 2023 6:57 pm


  Custom Image

  Гобленът се намира в онази част от подземията, където никой никога не ходи, тъй като таваните текат и образуват локви по пода на коридорите. Носи се мирис на застояло и на мухъл. Светлината е оскъдна – по една факла на пет метра, което създава зловеща атмосфера. Малцина знаят за гоблена и дори тези, които знаят, предпочитат да не си мокрят обувките и да губят половин час в ходене, за да стигнат до там. Учениците идват не за да се посмеят на движещите се картинки, а заради друго: тайната зала зад рамката на гоблена.

  Върху изящното пано е изобразена историята на Барнабас, който се опитал да научи група тролове да танцуват балет. Начинанието обаче не се увенчало с успех. Барнабас получил десетина удара с тролска бухалка по главата, поради което трябвало да прекара цяла седмица в леглото със световъртеж.

  Как се отваря гобленът, питате Вие. Този, който е създал това място, явно е имал чувството за хумор, защото гобленът се отваря само ако пред него се изпълни пирует.
         
  Пространството зад гоблена е по-малко от Трапезната зала, но по-голямо от класна стая. Вътре няма абсолютно нищо, с изключение на един стар счупен грамофон и голямо огледало, покриващо почти цялата стена. Може би някой се е упражнявал на балет тук...

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 
   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Гобленът на Барнабас Глупака

   Писане by Разказвачът Съб Апр 27, 2024 10:46 pm    ★ Гобленът на Барнабас Глупака 4159717f4340a1f2ff7de22916e833e317356036


   Както обикновено, всички получиха съобщение за срещата. На едно пергаментово късче със странни разкривени букви бе изписано:

   Четвъртък. Десет часа. Гоблена на Барнабас Глупака. Паролата е пирует

   Листчето можеше да бъде прочетено само от адресата си и веднага след това се възпламеняваше от само себе си, оставяйки само малко черен прах след себе си.

   Малко преди десет един по един учениците започнаха да се измъкват от спалните помещения и да се насочват предпазливо към подземията. Коридорите бяха празни и студени, светлината – приглушена, а тишината се смущаваше само от някоя потракваща броня или разговарящи портрети.

   Еньо Хаджиконстантинов пръв пристигна пред гоблена. Носеше черна мантия и една стара кожена чанта, протрила се от времето. Момчето се огледа три пъти и се приготви да направи пирует, но точно в този момент от ъгъла се чуха стъпки и се появи лице, което го накара да замръзне на мястото си.
   Здравей, Еньо – каза Катерина с тих глас и спря на няколко крачки от него.
   О, здравей…
   В съзнанието на Еньо се материализира сцената от преди няколко дни на тържеството за откриването на учебната година, когато Катерина бе избрана да се присъедини към някаква нова група, която щеше да се обучава лично от Силванова.
   Предполагам си тук за… - започна тя, но момчето не й позволи да довърши.
   Просто минавам! Трябваше да отида до… бях наказан.
   Еньо, получих покана. Знам за бунтовническата група отдавна и много исках да се присъединя – каза Катерина, гледайки го право в очите.
   Еньо се стъписа. Не можеше да повярва на думите й. Силванова надали си беше избрала учениците на случаен принцип. Защо точно Катерина?
   Невъзможно е да са ти пратили покана – изстреля Еньо и ненадейно погледна към медальона, който висеше на врата й: преплетени слънце и луна.

   Когато се появиха останалите, част от тях също бяха скептични. Други се застъпиха за Катерина и предложиха да й дадат шанс да се докаже пред групата. Измислиха й предизвикателство: да отиде до кабинета на леля Радина и да открадне от там личния й дневник.
   И аз ще дойда – кандидатира се Еньо, защото искаше да я наблюдава отблизо.

   Останалите влязоха в гоблена, за да планират мисиите за този срок.

    ★ Гобленът на Барнабас Глупака Fd021f92e9f3dcd2946f3d18d497dc5041dca3d5

   Wrapped Image

   Това РП пресъздава ключов момент от главната сюжетна линия на форума.

   РП-то е отворено за присъединяване от ВСИЧКИ ученици.

   Участието в това РП ще Ви донесе допълнителен бонус в края на форумната година.
    


   Катерина Мавродиева
   Катерина Мавродиева
   Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
   Ученик, четвърти курс, дом


   Галеони : ★ Гобленът на Барнабас Глупака Coin10 15
   Ниво : ★ Гобленът на Барнабас Глупака Untitl37
   Статистики :
    ★ Гобленът на Барнабас Глупака Streng10 Сила: 1
    ★ Гобленът на Барнабас Глупака Shield10 Издръжливост: 5
    ★ Гобленът на Барнабас Глупака Brain10 Интелигентност: 2
    ★ Гобленът на Барнабас Глупака Runnin10 Ловкост: 3
    ★ Гобленът на Барнабас Глупака Magic-10 Магия: 2
    ★ Гобленът на Барнабас Глупака Clover10 Късмет: 2

   Бобчета : ★ Гобленът на Барнабас Глупака Sapphire

   Re: ★ Гобленът на Барнабас Глупака

   Писане by Катерина Мавродиева Съб Апр 27, 2024 11:38 pm


   Катя се въртеше в леглото си и не можеше да спи от вълнение, бе открила в учебника си по Аритмантика малко сгънато листче пергамент.Щом го бе разтворила и прочела написаното то пламна и изгоря за секунди.Това което прочете накара сърцето и да забие по-силно, бе указание за тайна сбирка на бунтовническата група за която само бе чувала от дочути откъслечни разговори между съучениците и, но не смееше да попита никого открито за това.
   Явно съдбата  бе решила да и предостави шанс заедно с останалите от секретната група да се опълчат на тираничния режим в Мунгав.Колко ли време оставаше и дали вече не бе закъсняла, тя тихо стана от леглото, бързо навлече мантията си и грабна магическата си пръчка.Нямаше време да връзва кубинките, за това нахлузи пантофи и излезе от общата стая, слизайки по стълбите се оглеждаше за дежурните вийли които обичайно обикаляха по това време дебнейки за нарушители.Дишаше пресекливо и с тихи стъпки се отправи към подземията и въпросният гоблен, вече знаеше паролата и логически свързваше думата с изпълнение на танц, но бедата беше,че никак не я биваше в това.


   Докато бе изпаднала в размисъл как и дали ще се справи с пируета, неусетно бе стигнала почти до гоблена когато се натъкна на Еньо с който се бе запознала на тържеството.Постепенно дойдоха и останалите от групата, от краткият разговор който проведоха момичето разбра, че поради статута си на избрана нямаше да и се доверят лесно.Не ги винеше, тя също не искаше да става каквато стана, но нямаше път назад.Повече от всичко мразеше протежетата на Силванова и бе готова да изпълни всяко предизвикателсто за да покаже на бунтовниците, че заслужава да е сред тях.Някои я поглеждаха критично и със нескрито съмнение впредвид медальона и, ако можеше би го изтръгнала със зъби и щеше да го хвърли в огъня, но бе прикрепен с зловеща магия и Катя се чувстваше дамгосана.Други от бунтовниците бяха по-съпричастни към нея и застанаха на нейна страна.Това обаче се оказа недостатъчно и и възложиха тайна мисия да отиде до стаята на леля Рдина и да вземе дневника и, ако се справеше може би щяха да я приемат.Катя прие предизвикателството с желание, не само да се докаже пред бунтовниците, а и възможността да надникне в тайните записки на вийлата, кой знае можеше пък да попадне на част от пъклените планове които им готвеха и да се опита да ги осуети заедно с останалите от групата.Еньо пожела да тръгне с нея, това не я тревожеше по никакъв начин може да и помогне, ако нещата зациклят.Катя обаче бе решила, да разчита единствено на собствените си умения по време на мисията.

    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:01 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!