Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
5 posters

  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 111
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Untitl42
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 26
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 32
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" MangoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" TomatoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" AppleТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" EmeraldТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" CinnamonТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SapphireТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BlueberryТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SausageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" RubyТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PearТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" CabbageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PizzaТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BaconТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChiliТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChocolateТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" TuttifruttiТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Diamond

  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Вихрен Вокил Нед Сеп 10, 2023 8:03 pm


  @Алина Старков @Юлий Звездинов  @Зинаида Кражова @Омуртаг Дельов @Ина Янакиева @Бранимир Даргов   @Рея Папандреус   @Сандър Викторович  и който друг розов се появи.

  Добавям те  @Димитра Василева в случай, че ти се пише с нас.  Денят беше прекрасен - сняг на парцали; спокойствие; почивка от уроци, Слънчеви коридори и Мелачки. Денят бе дори повече от прекрасен, когато го прекарваш пред камината в Общата стая на Дома, сгушен с книга и чаша с топла напитка, а ако си късметлия като Вихрен - дори с любимо момиче до теб. Денят е прекрасен, ако го гледаш от затопленото помещение, приютен зад панорамните френски прозорци на кулата, където си недосегаем за студа. И както вече споменахме - беше чудесен ден да си стоиш между стените на замъка и да се радваш на гледката от вътрешността му.
  Така  впрочем би направил всеки нормален човек. 


  Обаче Рея Папандреус не беше нормален човек  (понякога се пораждаха разни съмнения дали изобщо е човек). Преди всичко през тази година тя бе куидичен капитан и чак след това бе разни други неща като момиче, тийнейджърка, гъркиня, ученичка, магьосница и т.н. А точно в момента, бе най-свирепото нещо, което учениците от Южен вятър някога бяха виждали. 
  - Не сте облечени! - констатацията(абсолютно невярна, между другото, бяха си с дрехи) бе направена, докато момичето заемаше поза Ф, известна още като “ей сега ще ви разФАСовам” и измерваше с поглед всеки един от съдомниците си, дори мерителната единица на дома, който й отвърна с широка усмивка. 
  - Това не е съвсем вярно, но ако искаш може да стане - ухили се с бонбон в уста Дельов, вдигайки поглед от четивото си с прекалено много картинки за вкуса на Вихрен. 
  - КАКВО ЧАКАТЕ ОЩЕ! ХАЙДЕ! ЩЕ ЗАКЪСНЕЕМ! - гласът на Рея изобщо нямаше нужда от увеличаване с магия, за да се чува на километри разстояние. - ДО ПЕТ МИНУТИ ДА СТЕ ГОТОВИ! -  червенокосият бе убеден, че дори вийлите в кухнята вече са тръгнали да се приготвят, за да последват Търсачката на южняците.


  Погледи, всеки от които объркан в различна степен, започнаха да се разменят от лице на лице и изглежда никой не бе наясно за къде се е забързала Папандреус в единствения им свободен ден. Дори Даргов вдигна очи от играта, която разцъкваха със Зина и изгледа озадачено тъмнокосата. Алина от своя страна за момент прекрати рисуването на нещо, за което Вокил подозираше, че е чернова на нов проект за графити, с които да “украси” коридорите. От спалните на момчетата се зададоха Юлий и Сандър, явно дошли да проверят дали Общата стая не е нападната от тролове или нещо по-лошо, предвид суматохата и виковете.
  - Къде ще ходим? - осмели се да попита Ина, която се бе повдигнала на лакти при нахлуването на капитана си, но като цяло продължаваше да си лежи до Вихрен на пода пред камината.
  Ако Папандреус бе анимационен герой, вероятно сега от ушите ѝ щеше да излиза пара като от тенджера под налягане. Но в случая просто свъси още повече вежди и пушекът се понесе над главата й.
  - НА МАЧА! ВЕДНАГА! 
  - Днес нямаме мач -  заяви Вихрен без да разбира за какво е цялото напрежение и бързане.
  - Ние не, но “Лъч” и “Северен вятър” имат -  подсказа леко Зина.
  - Искаш да отидем да подкрепим приятелите си? -  Ина вече се бе вдигнала до седнало положение.
  - Интересен начин да кажеш, че ще шпионираш противника -   подхвърли нов бонбон в устата си Омо.
  - Ти не виждаш ли какъв студ е навън, бе! -  не успя да сподави ентусиазма си Даргов.
  -  Анализираме играта и търсим слабости, за да измислим как да ги победим? -  Юлий бе затворил книгата, която четеше, но тя все още бе в ръката му.  
  -  В тоя сняг едва ли ще видиш нещо -  намеси се Алина и всички погледи се завъртяха към прозорците. 
  Беше права, снеговалежът се бе усилил и нямаше почти никаква видимост.
  - ПЕТ МИНУТИ КАЗАХ! ИНАЧЕ ЛОШО ВИ СЕ ПИШЕ!
   Поредните объркани погледи се размениха из Общата стая. Без да каже нищо, Вихрен се изправи и отиде да си облече дебели дрехи.  Това щеше да е първият мач на Ясен, а Люба щеше да води отбора си като капитан. Дори видимостта да не позволяваше да проследи напълно играта, щеше поне да ги подкрепи.


  А и да види срещу какво предстои да се изправят.

  Ясна Соколова, Люба Бюлбулева, Сандър Викторович, Зинаида Кражова, Бранимир Даргов and Алина Старков харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 230
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" 1311
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 74
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 86
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 90
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 90
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 104
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChocolateТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SausageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BananaТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" DiamondТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" EmeraldТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" AppleТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" MangoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" RubyТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BlueberryТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PearТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" TomatoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChiliТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SapphireТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BaconТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Cinnamon

  Re: Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Ина Янакиева Пон Сеп 11, 2023 5:18 pm


  Какво повече можеше да иска – бе на топло в общата стая, лежейки до Вихрен и играейки си с косата му. Беше сред хора, които обича и които са й приятни (повечето), докато навън се сипеше сняг.
  Денят беше идеален. И можеше да изкара така цял ден – просто да лежи тук и да се любува на своето момче, да се гушка в него и да-

  Мисълта й бе прекъсната от гръмогласната гъркиня. Тя май винаги викаше. Много. За Рея нямаше нещо, като нормален тон и децибел на общуване. Всичко трябваше да се случва СЕГА, ВЕДНАГА и то изречено така сякаш всички те бяха притежатели на слухови апаратчета, които не бяха настроили. И таз добра... !

  Идеята да подкрепят приятелите си беше хубава, да бъдат навън на този студ – не толкова. Вярно, че Ари и Люба играеха днес, а Ина бе с тях душевно и ги подкрепяше от разстояние. Иначе после щеше да се наложи някой да я размразява, къде с магия, къде със сешоар.
  Както обаче се оказа Рея не искаше да отидат там да викат за някого, а да изследват играта на северните срещу които щяха да се изправят след няколко месеца. В това също имаше логика, но не променяше времето, което ставаше по-лошо и по-лошо.

  Последва примера на Вихрен и също отиде да се облече – явно все пак щеше да се превърне в кълбо от дрехи днес, нещо средно между пингвин и бяла мечка... едното по размер, другото по походка. И нинджа в лице от шаловете... май.
  След няколко дълги минути бе готова – белите ушанки, пусната коса, обеци във форма на снежинки (не че можеха да се видят от косата), две блузи и бяло палто. Като около шията и раменете й се намираше син шал. В ръцете си държеше термос, но това не променяше факта, че й беше студено.
  - Тръгваме ли? - скокна до Вихрен като обви ръце около него за да се стопли, пък и момчето бе по-високо, като нищо спираше вятъра, който бе в тяхна посока. Полезно бе да имаш високо гадже.

  Малката им група бе строена като деца в детската градина – по  двама за ръчичка, точно както бе и в излета. Но поне този път не им трябваха раници с принадлежности. Ина все пак носеше своята бездънна чантичка... можеше и палатка да им опъне на трибуните, ако се наложеше (не че щеше да има място). Сега просто трябваше да стигнат до там без да ги отнесе вятъра или затрупа снега.

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Люба Бюлбулева, Зинаида Кражова and Алина Старков харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 151
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Untitl42
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 30
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 28
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 28
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 30
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 32
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SapphireТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" AppleТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" CabbageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" MangoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SausageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" EmeraldТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PizzaТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BaconТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PearТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BananaТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChiliТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Ruby

  Re: Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Зинаида Кражова Вто Сеп 12, 2023 2:46 pm


  Зина се беше облякла с дебелото си яке, което приличаше по-скоро на палатка. Движеше най-отзад на групата и в едната си ръка мъкнеше двулитров термос пълен с чай, а в другата метално канче. Нямаше да има възможност да лети, беше студено и гадно, но пък идеята на капитана им й беше допаднала. Да имаш възможност да разучиш противника си преди сблъсък с него беше чудесна възможност. Щеше да е глупаво да го пропуснат. Пък и гледането на мача беше разнообразие. Нищо, че пак щеше да е бъкано с вийли.
  Настаниха се на една от тибуните на Южен вятър и зачакаа излизането на отборите. Първи на терена се появиха Лъч, а след това и Северняците. Ина точно се беше приближила до по-малкото момиче и си просеше чай, когато Люба се появи... с роклята. Опулиха се. Всеки един от тях гледаше и не вярваше на очите си.
  -Какво по...
  По момичето нямаше и следа от някаква Куидич екипировка. Никаква. Роклята и толкоз.
  -Ауууу, ще хване пневмония!- потръпна цялата Янакиева.
  -Тия чалгатрони са си загубили ума!- възклина Рея.
  Гъркинята беше готова да слезе от трибуната и да разхвърля всички красавици. Беше си чиста подигравка и мъчение.
  -Чалга и ум са две несъвместиви неща...- обади се Омо.
  Най-накрая някой, който да оцени описанието на Папндреус.
  -В правилника изрично пише, че трябва да сме с екипировки,- обади се Зина.
  Бяха забравили, че зад тях на тибуната все пак имаше вийла, която да ги наблюдава и „пази“. Тя се включи в разговора:
  -Ново ръководство, нови правила.
  Куидичния отбор на Южняците вече запретваше ръкави да й се нахвърли, когато сигнала за начало на мача беше подаден, кърпичката хвърлена и върна вниманието им на игрището.

  Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Лилиян Кардамова, Бранимир Даргов and Алина Старков харесват този пост.

  Алина Старков
  Алина Старков
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 8
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Untitl37
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 4
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 14
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 16
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 6
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 2
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 4

  Re: Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Алина Старков Сря Сеп 13, 2023 8:20 pm


  “Ужасен студ е. Къде ме водиш?”
  “Да гледаме куидичния мач. А и не може да ти е студено, облякла съм дрехи със затопляща магия. На мен ми е много топло.”
  “Аз съм змия. Ние обича да ни е по-топло”
  “Ти си студенокръвно животно. Вие живеете на студено.”
  Лейди се зави още повече около Алина и тя усети как и спира направо дъха.
  “Ще ме убиеш” разсърди се момичето. “Не мога да дишам” 

  Хватката се отхлаби, но се чувстваше все още здрава около нея, но с това американката можеше да живее. Беше дошла тук да гледа Арина Орлова, нейната единствена приятелка в този проклет замък. Разбира се всички от Южен вятър бяха мили с нея и я канеха често на някакви събития на дома, но никой не се опита да се сприятели с момичето. Това беше донякъде й нейна вина. Тя странеше от тях и не им позволяваше да я опознаят, често беше на контра или прикриваше себе си с хумор и извъртане на въпросите им. Истината беше тя е само от месец в България и не искаше да свиква да се чувства добре на това място. Когато догодина станеше пълнолетна според законите на Магическия свят, тя щеше да напусне тази проклета земя, замъка и диктатурата тук.
  Алина седна близо до съдомниците, но достатъчно далече, за да не се включва в разговорите им и само да ги слуша какво си говорят.

  “Каква е тази врява?”
  “Момиче от отбора на Север е по рокля, а ти се оплакваш от студа”
  “Разбрахме се вече”
  “Да, извинявай”
  “Никога не се извинявай на хищник. Ще те изяде за закуска”
  “Остави е гледам. Ето я Арина. Лети като дракон на метлата”
  “Не обичам да летя”
  “Никой и не те кара”

  След това стана на крака, когато един пас достигна до Орлова и тя държеше червената топка за първи път в ръцете си и се извика:
  – Давай Ари, ще успееш. Смажи ги!

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 111
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Untitl42
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 26
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 32
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" MangoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" TomatoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" AppleТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" EmeraldТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" CinnamonТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SapphireТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BlueberryТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SausageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" RubyТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PearТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" CabbageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PizzaТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BaconТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChiliТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChocolateТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" TuttifruttiТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Diamond

  Re: Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Вихрен Вокил Чет Сеп 14, 2023 10:59 pm


  Овладя гнева, който бе започнал да се разгаря в него, щом видя как е била принудена да играе Люба. В момента не можеше да направи нищо, нямаше как да ѝ помогне, дори да се изправеше срещу вийлата, която ги охраняваше, независимо колко голяма подкрепа щеше да получи от съдомниците си. Вероятно бе всички да бъдат наказани  в килиите, а мачът да си продължи постарому.  Тази мисъл, че е неспособен да защити приятелите си му тежеше повече от всичко останало, дори лошото му представяне в Слънчевия коридор и раните от симулациите бледнееха пред болката от безсилието.  Но гневът му, макар потушен, не бе изгаснал напълно. Хвърли кос поглед към Алина, която само кимна – щяха да направят нов набег, нямаше да оставят деянието на вийлите безнаказано. По своя си начин.
   
    Настани се зад Ина, която трепереше от студ, въпреки всички катове дрехи, с които бе облечена и омагьосания огън, който грееше точно пред нея. Притегли я към себе си, докато гърба ѝ не се опря в гърдите му и обви ръце около раменете ѝ, за да я защити доколкото е възможно от студа. Поне това можеше да направи, след като Рея ги бе довела на игрището в това ужасно време.
  Вихрен искрено се радваше, че в този мач не играят те, щяха да са изгубени още след първия час.
  -  Как изобщо виждат нещо? -  лъхна го дъх на теменужки, когато Омо зададе въпроса съвсем близо до него. Което подсказваше, че и Даргов не е далеч.
  Като цяло се бяха сближили компактно, за да може всеки да се възползва в най-голяма степен от телесната топлина  на останалите.
  - Не виждат  -   Рея не звучеше като да усеща студа.
  -  Но как играят така? -  Ина леко надигна глава от рамото му.
  -  Ти на това игра ли му викаш? -  озадачи се Даргов, бълвайки облак дим.
  Дори със специалните си очила, Вокил виждаше предимно прелитащите снежинки, от време на време някоя цветна мантия преборваше белотата и се мярваше в полезрението му. В това отношение Люба имаше камуфлаж и можеше да се приближи незабелязано до противника.  Но дали това можеше да  е от полза за бияч?
  -  Това Ясна ли е? -  гласът на Юлий успя да привлече вниманието му.
  -  Къде?  -  опита се да проследи погледа му червенокосият.
  - Ето там, горе, над  трибуната -  момчето посочи с ръка към фигура, едва забележима от снеговалежа.
  -  Какво прави? -  опита се да я фокусира с далекогледа си Ина.
  -  Според законите на физиката май пада от метлата -  заяви монотонно Зина.
   
  Думите ѝ накараха Вихрен да се вгледа малко по-добре. Тристашейтани! Търсачката на Лъч, наистина висеше от метлата си на десетки метри от земята, а никой не забелязваше. Трябваше да има начин да сигнализират на Белев, да спрат играта, да накарат скапаните вийли да ѝ помогнат или поне да спрат падането ѝ. Нещо. Огледа се тревожно, но преди да успее да измисли как да реагира, тя вече бе овладяла метлата си. Тялото му се напрегна и момчето стегна прегръдката си около Ина, осъзнало, че то никога нямаше да успее да се справи с подобна ситуация. Ако бе на мястото на Ясна, щеше вече да е паднал на земята. В този момент не можеше да скрие възхищението си от лилавокосата.
  -  Е, може би следващият път…

  Ясна Соколова, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева, Ина Янакиева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 151
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Untitl42
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 30
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 28
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 28
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 30
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 32
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SapphireТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" AppleТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" CabbageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" MangoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SausageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" EmeraldТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PizzaТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BaconТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PearТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BananaТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChiliТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Ruby

  Re: Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Зинаида Кражова Пет Сеп 15, 2023 12:15 am


  Остана разочарована. Имаше възможност да види падането на някого другиго от метла. След като го беше изпитала веднъж, можеше спокойно да твърди, че не й е любим спомен. Погледна нагоре, към небето, от което се сипеха стотици снежинки.
  -Мразя сняг…- каза някак на никого, но не остана не чуто.
  -Какво ти пречи снега пък сега?- разсея се Рея.
  -Студен е.
  -Той така прави, Зина. Гледай мача!
  Третокурсничката се обърна напред и примижа. Нямаше много за гледане реално. Сняг, размазани петна и звук от преминаващи метли. Нито можеше да разбере какво се случва по време на самия мач, нито да гледа летателните пособия. Можеше да си хареса някое. Сети се, че в този мач играеше и Арина. Огледа наоколо, но не можеше да разпознае никой. Освен може би Люба.
  -Ще умра от безинтерес,- каза изпод шапката, качулката и трите си шала.
  Окото на гъркинята заигра. Отново се разсея и се обърна към съквартирантката си:
  -Гледай гончиите, кради идеи!
  -Кое са гончиите? Онези две размазани петна, онези трите или ей онова там?
  -А…ъ…
  Папндреус се извърна. Можеше горе долу да различи от кой дом са играчите, но трудно се разбираше кой кой е. А да види куофъл или блъджър – никакъв шанс. Докато се мъчеше да докаже, че идеята й да гледат мача е добра и че можеше да им е полезна, пред лицето й се появи чаша. От нея излизаше приятно изглеждаща пара и момичето я взе в ръка. Беше чай, а й го подавашше именно Кражова. Навъси се леко и кисело отпи от напитката.
  -Ау!- изгори езика си.- Ужас! Как го пиеш това?!
  -Тренирам за Ада,- отвърна третокурсничката, като се опитваше да фокусира нещо.
  -Защо искаш да ходиш в Ада?
  -Там няма сняг.
  Чу се лек кикот някъде зад тях. Покровителката на баншитата беше готова да нададе вой за пореден път, но беше прекъсната от Зина:
  -Мисля, че ето това там петно и ей онова там си подават куофъла. Поне ми се стори, че първото петно, подаде по-малко петно на второто петно.
  Звучеше като ужасяваща скороговорка и Рея напълно заби в този момент. Опита се да проследи погледа на по-малкото момиче, но не. Нямаше как да се случи. Отпи внимателно от чая и продължи да напряга зрението си.
  -Много мразя сняг,- измрънка отново малката нинджа до нея.

  Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Люба Бюлбулева, Ина Янакиева and Алина Старков харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 230
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" 1311
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 74
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 86
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 90
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 90
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 104
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChocolateТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SausageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BananaТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" DiamondТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" EmeraldТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" AppleТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" MangoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" RubyТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BlueberryТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PearТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" TomatoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChiliТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SapphireТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BaconТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Cinnamon

  Re: Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Ина Янакиева Нед Сеп 17, 2023 4:47 am


  Едни мразеха сняг, други мразеха студ. Ина бе от вторите. И това си личеше. Беше безкрайно благодарна на Вихрен, че се опитваше да я предпази от студа и определено успяваше до някаква степен. 
  Дари го с ослепителна усмивка и се сгуши повече с ръцете му, можеше да се каже, че е щастлива, но това трая само няколко минути. След това забеляза Люба - играеше само по една нищо и никаква рокля. РОКЛЯТА. 
  Рядко в Ина се появяваше чувство на гняв, но този случай бе един от тях. Малката вийла като нищо щеше да се разболее с това облекло, ако оцелееше. Защото, ако някой блъджър я удареше както бе така... не, не. Вярно - имаше си предпазна екипировка, но тя бе почти нищо. Екипите по куидич бяха по-дебели от белият плат, който в момента се вееше нейде напред.
  Нейде, защото колкото бързо се бе появило петното, толкова и бързо бе изчезнало. Виелицата беше станала по-силна, играчите бяха трудно различими. Със специални очила или не - нищо не се виждаше. Или поне Ина не виждаше, а нейното зрение и иначе не бе най-доброто без специалната екипировка, която ползваха по време на мач. Затова просто се отказа да се опитва да различни кой кой е и какво се случва. Отказа се и да сподели това онова на вийлата зад тях, а искаше. Ново ръководство, нови правила... да им се невиди!

  Беше се облегнала на гърдите на Вихрен, който зарови лице в косата й, докато следеше мача с интерес, поне това което се вижда, и информираше останалите. На няколко пъти попита Ина дали е добре, получи положителен отговор. Треперенето й обаче все още бе фактор. 
  - Точка за Лъч. - Омо се бе настанил до Даргов, който се бе излегнал наполовина върху момчето. Да, точката за Лъч Ина бе чула, но не бе видяла дори как се случи... нямаше и да види. Защо Рея ги бе домъкнала тук!?
  - Ела пада, беше ударена от блъджър.- оповести Рея, като в гласът й се долавяше объркано. Сякаш се чудеше какво им става на лъчковци днес.

  - КАКВО? - Ина се дръпна напред, като почти избяга от ръцете на Вихрен, но не изцяло. Взе далекоглед и се загледа напред. Ела си падаш като ранена птичка, а сърцето на Ина се бе качило в ушите й. 
  Туп-туп-туп.

  Мача бе спрян за миг, като долу се случваше нещо, което Южняците - или поне тази русокоската - не можеше да види. Само се надяваше третокурсничката да е наред.
  Облегна се назад с притеснено изражение и стисна ръката на Вихрен може би малко по-силно от колкото трябваше. И двамата притежаваха това качество да искат да предпазват приятелите си... и не винаги да имаха възможността да го правят.
  - Сигурен съм, че Ела е добре... - прошепна й той, като се опита да я успокои. Тя обаче долови притеснението в гласът му и усещаше леко напрегнатото му тяло.
  - Скучно ми е. - Зина се тросна на пейката до нея в същото време, от което цялото нещо извибрира и се разтресе, макар и леко. - Този мач е скучен. Дори не можем да видим как се пребиват.
  - З-Зинаа! - прошепна Ина. 
  - Ми така си е! То дори ние бяхме толкова трагични.
  - Зинаа!!! - малко по-висок предупредителен тон.
  - Не е като да не е права. - Рея кимна.
  - Ама и времето си оказва влияние. - заяви Даргов без да отваря очи, но издиша нов облак дим. Звучеше отегчено.- Нито виждат какво се случва, нито нищо. Ще е бърз мач.
  - Чувствам се ужасно за тях, но се радвам, че не сме ние.. - изрече Ина, като в гласът й се долавяше притеснение, а зъбите й леко изтракаха.

  Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Зинаида Кражова, Лилиян Кардамова and Алина Старков харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 111
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Untitl42
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 26
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 32
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" MangoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" TomatoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" AppleТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" EmeraldТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" CinnamonТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SapphireТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BlueberryТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SausageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" RubyТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PearТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" CabbageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PizzaТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BaconТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChiliТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChocolateТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" TuttifruttiТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Diamond

  Re: Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Вихрен Вокил Нед Сеп 17, 2023 7:10 pm


  Той също им съчувстваше, но знаеше, че ако тези метеорологични условия се бяха паднали на тях, резултатите щяха да са траурни - поне половината отбор нямаше да оцелее - та те едва успяваха да се задържат на метлите си. Никога нямаше да овладеят летателните си средства като Ясна или да правят лупинги като Арина. Изобщо не можеха да се мерят с тях по умения, победата над Лъч си беше чиста проба късмет на новобранците.
  А в момента се разиграваше истинска жестока куидична битка.
  - Няма да е бърз мач -  отговори на коментара на Даргов, като в същото време се опитваше да следи какво се случва на игрището, но му бе изключително трудно да различи фигурите на отделните играчи сред снежната виелица. - Шансът някой от Търсачите да види снича е нищожен -  обоснова твърдението си пред останалите, за да не е празнословен като разни други хора.
  От мисълта, че е възможно да осъмнат на трибуната без да чуят сигнал за края на мача, му  стана още по-студено. Стегна прегръдката си около Ина, когато чу изтракването на зъбите ѝ, но в случая не можеше да направи нищо повече, за да я предпази от мразовитото време.
  - Ела май се върна в играта -  изкоментира Омо, сочейки дребната фигурка, която се издигна на игрището. -  Няма кой друг да е, нали? 
  Няколко души се опитаха да проследят движението на силуета, но нищо не подсказваше дали това е наистина гончийката. Вихрен се опита да чуе дали пък Колимечков няма да обяви официално смяна, но подобно съобщение или не последва, или просто не достигна до замръзнали им уши. Надяваше се да е първото и Ела да е добре, не бе видял удара на блъджъра, но му беше ясно, че металните гюлета нямат навика да си слагат кадифени ръкавици преди да повалят даден играч. Беше цяло чудо, че по време на техния мач никой не бе ударен. Вярно, една малка част от чудото в момента бе в ръцете му - Ина бе дала всичко от себе си, за да ги опази, независимо колко непривична ѝ бе ролята на бияч..
  - Дори да се пребият както трябва не могат -  продължи да се цупи белокосата.
  - Зина! -  опита се отново да я предупреди Ина.
  - Какво.  Да не би да пропуснах някое падане -  дотолкова бяха свикнали с монотонния ѝ лишен от емоции глас, че никой не се запита дали наистина бе задала въпрос. - Ще е жалко, ако съм.
  - Явно все пак виждат нещо…  -  обяви на групичката им Даргов. - Северът изравниха.
  - И ТОВА СА ДЕСЕТ ТОЧКИ ЗА “СЕВЕРЕН ВЯТЪР”!!!   - гласът на Колимечков избухна няколко секунди след този на киселяка.

  Е, поне имаше някакво раздвижване по игрището, колкото и труднодоловимо да бе то за очите на наблюдателите.

  Ясна Соколова, Ела Благоева, Люба Бюлбулева, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Алина Старков харесват този пост.

  Бранимир Даргов
  Бранимир Даргов
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 170
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Untitl40
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 26
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 18
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 20
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 18
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 30
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 20

  Re: Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Бранимир Даргов Пон Сеп 18, 2023 4:55 am


  Даргов гледаше към игрището, какво виждаше – не бе ясно. И откачените му сънища бяха по-ясни от снежната мъгла. Но все пак се опитваше.
  Извади нова цигара, те не помагаха с топленето, но пък помагаха на настроението му. А след като го бяха измъкнали насила да гледа как валят сняг и куидични играчи, то определено киселото му настроение бе двойна доза.
  И по някаква неизвестна за него причина изпитваше гняв към вийлите, че са накарали Люба да направи нещо такова. Да е с тази тъпа рокля. Идеше му да отиде дам, да набие някоя вийла и да излезе „сестра си“  от игрището, но това не му бе в стила. Изобщо не му бе в стила дори да мисли такива неща, ама на – мислеше го! И това го притесняваше, защото .... защото бяха чувства, които не разбираше. Той не се интересуваше от нищо и никого, което не е Балтазар. Люба, Арина, Омо, Игнат... Вихрен и Лилиян дори, те не бяха приятели. Те бяха хора от ежедневието му с които си бе допаднал или пък точно обратното, в случая с Лилето.

  - Северът изравниха. - обяви им той, като се наведе още малко напред, сдържайки се да не си изтръска фаса върху една вийла, която търсеше нещо, някъде надолу под него. Колко ли пък щеше да е трудно да нацели косата й. Колко...
  - И все пак да видят снича в тази виелица ще е трудно. - Вихрен кимна, като продължи да си гушка момичето, което леко се бе обърнало към него и скрило лице в гърдите му за да се предпази от снега.
  - С късмета на нашият отбор...всички ще пеете „Арабската нощ“ на следващия ни мач. Дали 40 градуса жега е по-добра от снежна буря. - размишляваше на глас Даргов, докато пушеше и сега бе седнал близко до огъня, който имаха. Той може и да бе студен задник, ама не бе снежко или Ледената Кралица и му беше сту-де-но!
  - Пепел ти на езика! Пу-пу! - заяви Омо от което няколко човека се изсмяха. Малкият все намираше какво да каже, но Даргов не бе очарован и само му метна предупредителен поглед.
  - Вихрене, иначе, като казах, че мача ще е кратък. Ако половината от играчите се претрепят, а няма резерви.... като нищо ще приключи. И май натам е тръгнало. Shit happen. - повдигна рамене дългият.
  - Има правило и за това. - прошепна Ина. - Има си и такова за кой побеждава, ако единият отбор остане без повече от половината си играчи. В случая другият отбор ще победи с една точка, ако помня правилото...
  - Ясна го видя.
  - скръцна със зъби Рея, прекъсвайки монолога на русокоската.
  - Кое? - изгледа я объркано Омо.
  - На баба ти хвърчилото! - хвърли му поглед гъркинята от който всеки би потреперил. - Сничът, много ясно!
  Незнайно защо, но Даргов очакваше някой да пита защо бабата на Омо има хвърчило, но май на всички им бе твърде студено за да функционират дори.
  - Абе, Рея, тук ли ще спим? - попита Бранимир, като сякаш това бе въпросът, който всички се питаха.. в случай ,че Ясна гонеше снежинки, а не златно топче.

  Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Люба Бюлбулева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 111
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Untitl42
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 26
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 32
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 42
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" MangoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" TomatoТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" AppleТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" EmeraldТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" CinnamonТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SapphireТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BlueberryТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" SausageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" RubyТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PearТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" CabbageТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" PizzaТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" BaconТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChiliТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" ChocolateТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" TuttifruttiТрибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Diamond

  Re: Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Вихрен Вокил Нед Сеп 24, 2023 1:59 pm


  Коментарът на Рея породи доста въпроси в главата вихренова, но зъбите му тракаха прекалено много, за да рискува да ги зададе на гъркинята. И все пак: тя откъде знаеше, че бабата на Омо има хвърчило; имаше ли женицата наистина такова; как то би се озовало в Мунгав изобщо; защо възрастна жена би притежавала детска играчка; би ли рискувала да го пусне в такова време…  все такива объркващи неща се рояха в главата му, след подобни безмислени изявления на Търсачката, които явно само тя и израсналите сред мъгъли си разбираха.


  Обаче въпросът на Даргов бе нещо, което не можеше да игнорира толкова лесно. Мисълта да прекарат цялата нощ на студената трибуна изобщо не му се нравеше, но доколкото познаваше характера на Папандреус, като едното нищо щеше да ги накара да гледат мача, докато половината играчи не окапят от метлите си като есенни листа. Прегърна още по-силно треперещата в ръцете му Ина и метна един крив поглед към гъркинята, който тя дори не забеляза, защото бе заета да следи действието на игрището. Или поне да се опитва.
  - Яна също гони нещо -  промълви Ина и облаче пара излезе между устните ѝ.
  - Къде? -  повдигна се леко от мястото си Омо, опитвайки се да проследи погледа на русокоската.
  - Гони вятъра, освен ако няма намерение да трансфигурира Маджаров в снич -  промърмори Даргов до него и запали нова цигара, което накара дежурната им бавачка да се смръщи. Малките победи. Вихрен изпитваше искрено задоволство от малките им победи над мъчителките им. Всеки дискомфорт за вийлите бе един вид отмъщение.
  - Това и аз мога да го направя -  кехлибарените очи на Зина дори не трепнаха, когато изрече думите. -  Не е трудно -  съобщи го като нещо съвсем естествено. - В това лошо време никой няма дори да забележи.
  И Вокил изобщо не се съмняваше в думите ѝ, вероятно белокосата бе способна дори на повече от това, все пак бяха напреднали доста с алхимията, а кой знае колко други неща бе възможно да се вътворят с нейна помощ.
  - Звучи ми като добър план -  подхвърли замислено Рея.
  - Гонитбата на противникови играчи ли? -  както и да го гледаше Вихрен, все му се струваше, че е загуба на време за Търсач, освен ако не гони противниците далеч от заветното златно кълбо.
  - Май все пак успя да ѝ избяга -  потрепери Ина пред него. 
  - Слава на Перун, че твърде много повалени лъчове щяха да станат, а Яна дори няма бата… -  опита се все пак да фокусира поне отчасти играчите на терена червенокосия, но  всички освен Люба в нейната рокля си оставаха просто размазани цветни петна.


  Обаче не можеше да игнорира факта, че важният въпрос си остана бе отговор от Рея, а именно -  тук ли щяха да спят? 

  Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Бранимир Даргов
  Бранимир Даргов
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Coin10 170
  Ниво : Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Untitl40
  Статистики :
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Streng10 Сила: 26
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Shield10 Издръжливост: 18
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Brain10 Интелигентност: 20
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Runnin10 Ловкост: 18
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Magic-10 Магия: 30
  Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч" Clover10 Късмет: 20

  Re: Трибуната на дом „Южен вятър” по време на мача "Северен вятър" срещу "Лъч"

  Писане by Бранимир Даргов Съб Сеп 30, 2023 5:02 pm


  Играеше си със запалката си - отваряше я и я затваряше, като гледаше как огънчето се бори с вятъра за да се появи на бял свят. Не винаги успяваше. Но щом това занимани му бе по-интересно от мача точно в момента, всичко бе ясно. Мач в такова време, без някакви нормални условия и за публиката не трябваше да се състои.
  Можеше обаче да вини само вийлите. Лелките обаче нали не летяха на метли, пукаше им какво става на няколко метра над земята и дали някой вижда нещо. Ако това бе Световното по куидич, щяха да издигнат някоя бариера да спира снега и вятъра за да могат хората да се насладят на играта, а не да измръзнат от студ, да не могат да видят нищо и... и да са кисели като него.

  Но не. Не бе световното, а не Мунгав (гаф, точо в момента всъщност) и нямаше бюджет явно. Или пък имаше твърде много вийли, кого го интересуваше.
  - Нещо се случва. - дочу, но не различни гласа, който се заглуши от вятъра. Но бе достатъчно да го накара да повдигне глава. Ясна си летеше на някъде, този път се бе отказала да гони и хваща снежинки. Отново бе след снича, дано поне го хванеше. Мандаринките му бяха замръзнали от тези нулеви температури.
  - Това е последният й мач. - вметна Рея, която сякаш не изпитваше студ. Какво я топлеше тази жена. Банши кралицата в нея? Яростта, която сякаш бе един нестихващ вечен огън. Малките дяволчета в главата й, които мислено печаха всички дръзнали да й се противопоставят?
  - Кооолко поетично. - вметна Даргов. - Последен мач, последен снич и така нататък.
  "Ако го хванеше".

  Видя ли как Ясна хваща снича? Не. Колимечков обаче го обяви. Т'ва момче имаше очи на ястреб... или по-добри очила от тях. Но го бе видял, здраве да е. Щеше да го черпи една цигара по-късно за победата им.
  - Ай да си ходим! - скока енергично дългуча като никога. Искаше си общата стая, топлото, котката и нещо незамръзнало за пиене, което не бе чист чай, като раздаващия се наоколо.
  Дружно, каква изненада!, всички се съгласиха на това предложение. Рея само ги изгледа, но кимна леко.
  - Трябва да обсъдим стратегията на-
  - ... на никого нищо няма да обсъждаме, сладка. Не ме карай да те мятам през рамо. - подсмихна й се Бранимир и я поведе напред, сякаш колкото по-бързо вървеше тя толкова по-бързо всички щяха да стигнат желаното топло помещение. Да, те може и да вървяха напред, но част от групичката зъзнеше на метри зад тях. Техен проблем.
  - Затваряй си устата Даргов или ще ти я затворя аз. - изръмжа тя. Той й смигна отново и сигнализира на грифона си. Нямаше шанс да се качи в лодка и да пътува по тоя начин до замъка. Особено, ако някой пееше... тц. Приемаше само пеенето на Омуртаг, което не бе никак лошо, но грифоните бяха по-бързи от лодките.
  - Състезание за сгряване, Папандреус?
  - Не знам как не ви е студено... - подметна Ина, като продължаваше да си гушка половинката и да влиза в една от лодките последвана от Зина, Юлий и Омо, а остатъка от дома бе заел друга лодка. И така като гледаше май бяха първите, които си тръгваха. Чудно, каква неизненанда.
  - Студено ни е, затова предлагам състезание. Ти ще се включиш ли? - измери той дребното момиче.
  - Ще пропусна.. благодаря.
  - Някой друг? Веднъж, втори път? - все пак още двама-трима се включиха към тях, така, това бе друго нещо! Отряд самоубийци в готовност, какво "по-хубаво" от летене в това време на грифон...,а да. Летене на метла по рокля докато играеш куидич. Щеше да накара вийлите да си платят за това.

  Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 7:17 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!