Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+7
Ян Маджаров
Кочо Измирлиев
Ела Благоева
Ясен Тошев
Люба Бюлбулева
Ясна Соколова
Стою Белев
11 posters

  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Стою Белев
  Стою Белев
  Преподавател по Летене, куидичен рефер
  Преподавател по Летене, куидичен рефер


  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Стою Белев Чет Авг 31, 2023 9:29 pm


  Училищен куидичен шампионат


  дом „Северен вятър“ v. дом „Лъч“


   
  Беше първата седмица на януари, точно след Коледната ваканция. Температурите навън бяха под нулата и вече никой не излизаше дори за бой със снежни топки или лека разходка. Кървавото езеро бе замръзнало почти изцяло и приличаше на гигантско огледало. Днес сутринта не валеше, за разлика от цялата предходна седмица, което даде надежда на куидичните отбори, че метереологичните условия ще са горе-долу приемливи за втория куидичен мач от Куидичния шампионат.
  Уви, не беше писано. Следобяд започнаха да прехвърчат снежинки и да вие зловещ вятър, който само се усилваше с времето. В 16:00 ч., когато бе официалното начало на мача, положението изглеждаше отчайващо. Белев обикаляше и предупреждаваше всички играчи да внимават и да се облекат с възможно най-топли дрехи, за да не измръзнат. За отлагане на мача не можеше да става и дума, както бе станало ясно предишния път.
  Куидичните трибуни бяха относителни празни, макар че ръководството на училището бе осигурило магически огньове за отопление. Трудно беше да убедиш ученик да пропътува един километър в това време, за да стигне до куидичното игрище. Но пък хората, които бяха дошли, бяха истински фенове: пееха песни, скандираха и всячески се опитваха да повишат настроението на играчите. В това отношение неоценима бе ролята и на коментатора на мача – Исмаил Колимечков, чийто глас ехтеше от най-високата трибуна.
  Точно в 10:00 ч. Белев разясни на играчите основните правила и ги накара да обещаят един по един, че ще играят честно и почтено. По стар български обичай началото на мача бе дадено с пускане на бяла кърпичка от чистокръвна вийла – в случая леля Стела от персонала на замъка. В момента, в който кърпичката се отдели от ръката на леля Стела, всички топки и играчи полетяха във въздуха. Вледеняващият въздух.
    
  Срок за писане: 14.09.2023 г. 

  Ела Благоева and Атсу Оттах харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 39
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl42
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 28
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 24
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 28
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 28
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 40
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Chili★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Watermelon★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Birthday1

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Ясна Соколова Чет Авг 31, 2023 11:06 pm


  5 минути преди началото на мача
  - Това е последният ни мач за тази година... – Ясна се намираше в съблекалнята на Лъч, правейки опит да трансформира мислите си в думи. Беше ѝ трудно и те упорито отказваха да се подредят в главата ѝ. Адреналинът я беше завладял, мускулите по цялото ѝ тяло се бяха стегнали, а дясната ѝ ръка силно стискаше дръжката на метлата. Сякаш само това я крепе от пълна разруха. – Което значи и последният мач за мен. – тъгата беше ясно различима в думите ѝ. Всеки един от останалите я долови, но нищо не каза. – А това значи, че запоследно играете с мен. А аз, с вас. – най-накрая се обърна и погледна шестимата играчи, които я бяха следвали неотлъчно в това приключение. Шестимата играчи, които винаги бяха до нея, с нея, на куидичното игрище. Нямаха си и представа колко много ги обичаше заради това. И колко благодарна им беше. Въпреки че винаги беше искала повече, въпреки че ги караше да тренират до неизмогнат и телата им крещяха за почивка, те нито веднъж не се отказаха, не възразиха, не се оплакаха.

  Ян. Ела. Тамара. Арсений. Тея. Илка.

  Неите герои. Нейните съотборници и приятели.

  Капитанката пристъпи две крачки напред и скъси дистанцията помежду им. Погледна всеки един в очите и се усмихна щастливо, с нишки изтъгани от тъга, които се разплитаха в очите ѝ.
  - Затова, сега ви моля да дадете всичко от себе си, за мен, за това което успяхме да постигнем досега и да играете като за последно. Все едно няма да има друг куидичен мач, няма да има друго игрище, няма да има друг момент, в който да им покажем, че сме най-великите. Най-великите, не защото винаги печелим... а защото сме отбор какъв никой друг дом няма. Няма и да има. Един ден и вие ще си тръгнете, но нашите имена ще се помнят. Нашия принос в играта няма да бъде забравен. Нашата игра. Защото днес, сега, това е нашата игра. – Останалите играчи мълчаливо попиха думите ѝ. А Ясна разпери ръце и ги привика за последната им безмълвна прегръдка, преди началото на мача.


  След падането на бялата кърпичка
  На игрището нямаше много ученици дошли да гледат мача, заради студа, който беше сковал земята. Не така си представяше последния си мач в Мунгав. В мислите ѝ, трибуните бяха пълни, земята се тресеше от виковете на публиката, а времето беше идеално за летене. А той играеше срещу нея.
  Но нищо от това не се сбъдна и сега, загърната във вълнената си куидична униформа, със очила подсилени с магия за по-добра видимост, Ясна прелиташе бясно, бягайки от блъджъра, който Бюлбулева запрати към нея. От началото на играта я беше набелязала и лилавокоската не трябваше за миг да я изпуска. Иначе някой блъджър щеше да ѝ отнесе главата и славните ѝ дни щяха да приключат.

  Въпреки че кожените ѝ ръкавици бяха висок клас изработка, пръстите ѝ бяха замръзнали и вкочанени. Този студ не прощаваше на никой и всеки един луд, дръзнал да излезе днес, дълбоко щеше да съжали.
  - ТЕЯ! Разкарай я от мен! – Капитанката прелят покрай биячка на дом Лъч и гневно се развика. Само на нея можеше да разчита. Ян имаше друга задача. Гневът беше заради Люба, не заради съотборничката ѝ, но нямаше време да ѝ се обяснява. Важното беше, че Рангелова веднага се задейства и Ясна успя да се откъсне от Люба.

  Изведнъж започна да вали още по-силно и това я скри от зоркия поглед на Севернячката. Издигна се още по-нависоко, но ѝ беше много трудно да придържа метлата си стабилна. Там горе духаше още по-силно и теченията бяха като да се опитваш да минеш през стена. Ако искаше тя да контролира метлата, трябваше да се снижи.
  - Мамка му... нищо не се вижда. – изропта Ясна и трескаво се заоглежда. Как щеше да го види, нямаше си ни най-малка представа. Опита се да мине зад трибуните, но вятърът я подхвана и едвам се размина с дървените дъски на конструкцията. Трябваше да се маха от тук. Но тук нямаше никой, който да ѝ пречи и да я разсейва. В крайна сметка, веднъж се живее, нервно си каза Ясна и издигна метлата още по-нависоко, минавайки над върха на трибуната. Захватът ѝ беше силен и издържа на силния порив, който искаше да раздроби метлата ѝ на хиляди парченца.

  - Какво... – отново рязък завой, който не можа да вземе правилно. Вятърът я падхвана и метлата ѝ я обърна надолу с главата, сякаш се опитваше да се оттърве от излишния това. Усети как пръстите ѝ се отпускат. Едно прасенце отишло да пие лимонада с бъз... Второ прасенце отишло да яде веган торта с малини... Единственото, което я задържа, въпреки че беше с глава надолу, бе здравата хватка на крака ѝ. Горната част на тялото ѝ се провеси към земята, а кръстът ѝ се изпъна като струна.
  - Стегни се, Соколова... - изрещя в своето отчаяние. - Едно... – залюляване – ... Две... – не стигна до три. Засили се и ръцете ѝ успяха да хванат здраво дръжката. Завъртя метлата и веднага се изправи.
  - Махам се от тук... нечовешко е... – пое си дълбоко въздух и се спусна надолу при развилнелите се блъджъри, които я очакваха. Но не беше само това. Снижи се точно навреме, за да чуе как Исмаил обявява, гола на Ела, с тройно завъртане и два предварителни паса между Тамара и Арсений. Топлина се разля по цялото ѝ тяло и тя възвърна ентусиазма си, който замиг беше изчезнал там горе.

  Арина Орлова, Ела Благоева, Тамара Язова, Люба Бюлбулева and Ясен Тошев харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 256
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl41
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 52
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 46
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 52
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 52
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 60
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Tomato★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Cabbage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Banana★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Pizza★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Honey★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Apple★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Watermelon★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Blueberry★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Cheese★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Chili★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Tuttifrutti★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Cinnamon★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Ruby★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Chocolate★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Diamond

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Люба Бюлбулева Пет Сеп 01, 2023 1:43 pm


  Отбора се оправяше в съблекалнята. Люба все още в ужасната рокля. Опитът на Белев да се пребори с вийлите за адекватна екипировка беше безуспешен - "Достатъчно силна е да се държи сгрята, нищо й няма". Някой ден щеше да изгори ритуално тъпата рокля - ползвайки труповете им за подпалки. Поне успя да сложи предпазната екипировка.
  Като изключим нея, останалите бяха добре облечени.
  Може би не чак като за снежна буря...
  Светло сините екипи на Северен Вятър щяха да са от полза този път.

  - Ще ми измръзнат Траяновите ташаци в тоя студ. - Още беше бясна за роклята. Гневът топли обаче, а за бияч е полезен - Не забравяйте Брунемо може да ви държи топли, но и Империвус е важен! Ако сте мокри ще ви е студено особено като летите!

  Бягането до тук ги бе сгряло. Като на тренировките. Всеки уикенд. 
  - Ясене! - момчето още малко и щеше да й козирува - Единственото движение което те интересува е това на червената топка. Играчите от Лъч са опитни и правят много финтове, движенията им лъжат. Няма значение кой е срещу теб. Колко са срещу теб. В снега може да изглежда, че си сам, но ние винаги сме наоколо. Гледай само куофъла.
  - Ари, Кочо, Петре! Къси бързи пасове. Като на хокея!
  - Яна.. ми по-добър камуфлаж от тва здраве му кажи. Знаеш какво правиш!
  - Слави. Готова за песента на славейчетата?
  - прекрасно подвеждащо име... в предвид, че и двете бяха биячи 


  Всички бяха готови. Поне до колкото можеше тя да им помогне.
  - Ии ъъ, знам че се очаква капитанска реч. Ама да си кажем честно освен да джафкам по вас много друго не мога. Тааа.. ако загубите утроявам тренировките!
  Ако се чудите, как се лети, в снежна виелица с рокля на метла... отговора е много сложно - всичко ти се пързаля. Ако се чудите.. добре аджеба, а как отбиваш тогава и блъджъра? Докато се пързаляш без никакво сцепление! Как си беше увила краката около метлата за стабилност само Люба, и маймунските й предци, си знаеха.
  Все пак й трябваха две ръце.

  - КЪРЛ!
  - СЛАНТ!  Песента на славейчетата.

  - ШАЛУОЛ КРОС!
  - КЪТ!

  Блъджърите се превърнаха в тенис топки за биячките на севера. Никой не беше в безопасност. Дори капитанката на Лъч им избяга в облаците. Е да си стои там, като й замръзнат пръстите ще хване снич ама друг път. Гончиите им обаче..
  Ела?
  Откога тя е в отбора?
  Не успя да се насили да я уцели. Блъджъра мина малко преди момичето да прелети на пътя му и да се насочи за точка. Тц. Няма значение. Най добрата защита е атаката, ако противниковия отбор направи 100 точки, ние ще направим 110.

  Ясен върна топката в игра към Арина.

  Тепърва почваха.

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Ела Благоева, Ина Янакиева, Ясен Тошев and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Ясен Тошев
  Ясен Тошев
  Ученик, втори курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, втори курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 46
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl37
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 12
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 6
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 6
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 4
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 6
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 16

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Ясен Тошев Съб Сеп 02, 2023 11:49 pm


  Рижата ѝ коса се криеше под дебела вълнена шапка, а нея бе захлупила под качулката на куидич-мантията си. Ясен слушаше речта на Люба, ала вниманието му не бе изцяло при капитанката. Неволно или недотам погледът му сегиз-тогиз се стрелваше в далечината към кръга на противниковия отбор, към момичето с забулената рижа коса. Към Тамара. Ето, стори го пак и ето, пак срещна само студения ѝ гръб.

  Преди близо две години се проведе международен турнир по свободна борба за момчета в София. За Ясен - първото международно първенство, на което неговият треньор го пусна да участва. Беше студен снежен ден в столицата и повечето улици тънеха непочистени в цвърчаща киша. Обувките на Ясен паднаха в жертва на калната вода дори само за краткото растоянието от колата на родителите му до входа на залата за борба. Ясен си спомни как седеше на тепиха и се разтягаше, зяпайки падането на снежинките през големите стъклени прозорци на залата. Сутрешният сумрак тепърва бе започнал да се развиделява. Малките заледени капчици се трупаха на постели по первазите на кооперациите в съседство и съвсем случайно след време някоя лампа светваше, обягряйки в пламенно оранжево натрупания сняг.

  Огньовете разпръскваха уютна оранжева светлина по скамейките на трибуните. Ясен се бе застопорил пред средния обрач и ги зяпаше, докато съотборниците му се разхвърляха по полето, правейки първите подавания за мача. Една странна мисъл мина през главата му. Дали Юлий се топлеше до някой огън там долу... или Вихрен, с когото бе споделил първото си летене с грифон на пристигане в училището? Кой отбор подкрепяха в момента? Щяха ли да ликуват, когато куофълът преминеше през един от неговите обрачи?

  -        ЯСЕНЕ! Събуди се!! – Люба профуча с бухалка в ръцете покрай него, а изпод екипировката ѝ се развяше полата на роклята ѝ. Беше наистина снежно бяла и Ясен осъзна, че в това описание липсва всякаква метафоричност. – КЪРЛ!...СЛАНТ!

  Ето ги – идваха! Финтовете им бяха майсторски, Люба никак не бе преувеличила в предупреждението си към него. Менкаха се във въздуха като в игра на „Тука има-тука няма“, сменяха рязко височината си на летене и никога не задържаха куофъла повече от три секунди у себе си. Ясен изтърка с гърба на ръкавицата снежинките от очилата си. Под кожените ръкавици на пазач бе нахлузил нормалните си вълнени и сега имаше усещането, че някой му е направил магия за мечи лапи. Арсений, Ела, пак Арсений, гмуркане на двама от гончиите, Тамара, остро подавне на куофъла нагоре, Ела, пак Тамара...Ясен го усети първо по дишането си. Гърдите му се отвориха широко и сърцето му започна да бие в учестено, но постоянно темпо. Светът около него се сви в тесен тунел, който включваше само червената топка и тримата противници. Всеки път изпадаше в този хиперфокус, когато излезеше на тепиха и погледнеше в очите на своя противник. Сега гледаше в тези на рижокосото момиче. Веднага прочете там, това което се бе опитал да разбере по-рано. Тук нямаше да си пазят гърбовете като на симулациите. Тук бяха само и единствено противници. Тя знаеше, че той умее да лети добре, а той знаеше, че тя бе неустрашима. Борбата бе открита.

  Тамара хвърли. Куофълът полетя с бясна скорост и Ясен нямаше време да помисли накъде. Просто тръгна. Нещо се удари в носа на чистометката му и го разтресе целия. Бе отбил атаката с метлата си, куофълът рикошира и сега се връщаше отново към обятията на гончиите на Лъч. Ела тръгна към него, Ясен също. Успя да я изпревари само със секунда и то само защото един блъджър мина опасно близо покрай нея. Ясен грабна куофъла, гмурна се право надолу, за да избегне другите двама, и направи силен, остър пас към Арина.

  Две минути по-късно и гончиите на Лъч отново тръгнаха в офанзива, като този път пазеха дистанция един от друг. Ясен погледна нагоре. Разбира се, Люба и Славея бяха там, от противниковите биячи нямаше и следа, а един блъджър се рееше удобно в нашата част на полето. Гончиите на Лъч трябваше да внимават много. Тамара пое, бърз пас към Ела, Арсений със засилка напред, Ела към Тамара, Тамара с широк....Фиииу!

  -        КЪЪЪТ! – извика Люба някъде отгоре.

  Блъджърът пореше въздуха и летеше право към рижокосото момиче. Без да иска или да е способен да го предотврати по някакъв начин, Ясен извъртя погледа си настрани, за да не гледа. Фатална грешка. Секунда по-късно куофълът профуча през десния обръч на Северен вятър.

  -        10 точки за Лъъъъч! Арсений, машина! И какъв точен пас от госпожица Язова само... Без-страш-нааа! Дори когато е очи в очи с блъджър. Така се извъртя в последния момент, че дори не можа да я докачи.

  Цялото му лице гореше. Ясен улови куофъла и го върна в игра. Какво се беше случило? Не можеше да си позволи това да се повтори. Те бяха противници, по троловете! Изпусна дълбоко въздух, който излезе като облаче пред устата му и запоти стъклата на очилата му. Изтърка ги и започна да следи куофъла с очи. Нямаше да се случи отново, Ясен си го обеща.

  Арина Орлова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Тамара Язова, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ела Благоева
  Ела Благоева
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 327
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 12
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 16
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 14
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 14
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 18
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Apple★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Cabbage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Watermelon★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Banana★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Ruby★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Tuttifrutti★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Diamond★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Pizza★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Birthday1

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Ела Благоева Нед Сеп 03, 2023 6:09 pm


  5 минути преди началото на мача
    
  Ела като никога слушаше внимателно всяка дума на капитанката. Не можеше да повярва, че това е последният мач за Ясна. Не искаше да го повярва. Притисна се в безмълвната им прегръдка и се опита да си спомни всеки момент, който беше споделила с отбора. Запознанството им, първата им тренировка, съветите... Соколова беше права за всичко. Те бяха отбор. Бяха приятели. Третокурсничката затвори очи и мислено обрисува целта си - победа. За Ясна, за Лъч и за най-великия куидичен отбор.
     
  След цяла вечност, която на Ела ѝ се стори като един миг, съучениците ѝ отпуснаха прегръдката и направиха крачка назад. Илка протегна ръка и каза:
  - Дайте ръцете! - още 4 длани се струпаха върху нейната. - На три. Едно... две... ТРИ!
  - СЪС СКОРОСТТА НА ЛЪЧ! - извикаха всички дружно и вдигнаха ръце във въздуха.
      
  След бялата кърпичка
     
  Това беше първия мач на Ела (онова другото не го броим). Това не я притесняваше особено. По-големият проблем бяха хората, срещу които се изправяше. По-точно една конкретна вийла, държаща бухалка и целеща я с блъджъри. Нямаше да е лошо да си изяснят отношенията преди да излязат на терена, но уви - не се бяха сетили. Е, поне не познаваше останалите от отбора и можеше спокойно да се състезава с гончиите. 
    
  Късметът явно не беше на тяхна страна тази година. Първият мач - дъжд и гръмотевици, вторият - вятър и сняг. Ако питате Ела, това беше знак от съдбата, че не трябва да играе в отбора, но на кого му пукаше за нейното мнение по въпроса? Беше облякла дебелата зимна униформа, тънки ръкавици (дебелите щяха да ѝ пречат да хваща топката; по-късно съжали за този избор) и дори беше успяла да набута част от косата си под шапката.
     
  След гола на Арсений, Ясен подаде куофъла на Кочо, който тръгна право към головите обръчи. Ела се насочи към него, но вятърът духаше право в лицето ѝ, снежинките влизаха в очите ѝ и единственият начин да продължи напред беше с наведена глава, гледайки дръжката на метлата си. Това беше най-голямата ѝ грешка на този мач. Един от биячите на другия отбор запрати блъджър към нея. Третокурсничката не можа да реагира достатъчно бързо и топката мина зад главата ѝ, удряйки я в тила.
    
  Светът се завъртя като голяма прозрачна топка и картината се размаза. Виждаше част от головия обръч, но обърнат с главата надолу, една жълто-оранжева мантия, трибуната за зрители... Усети как се изпуска и се понася към земята. За късмет метлата ѝ беше от училищните и имаше поставени заклинания за меко падане. Ясна успя да реагира навреме и да поиска почивка от съдията преди краката (или по-скоро гърба) на Ела да докосне земята. 
  Лежеше на една от пейките в съблекалнята. На тила ѝ имаше кръв, а снежинките още не се бяха стопили от косата ѝ. Всичко ѝ се въртеше, размиваше и преобръщаше. Соколова се беше надвесила над нея с видимо притеснение на лицето си. После се обърна към останалите от отбора:
  - Явно ще останем с един човек по-малко тази игра...
  - Не! - веднага щом осмисли думите на Ясна, Ела се надигна от пейката, при което усети болка на удареното място, пред погледа ѝ се появиха черни петна и се олюля леко настрани. Знаеше, че според куидичните правила, ако един играч се контузи и не може да играе, отборът няма право на замяна. А това означаваше, че заради нея щяха да останат с един гончия по-малко, което значително повишаваше шансът им да загубят. - Добре съм. Ще играя.
  - Ела, не. - Соколова беше категорична, но и Ела нямаше да остави нещата така.
  - Добре съм. Наистина. Не ме удари толкова силно. Съвсем леко ме докосна...
  - Няма да играеш. Ще се справим и с един човек по-малко. - никак не звучеше сигурна.
       
  Като си науми нещо, обаче, третокурсничката не се отказваше лесно. Останалите от отбора хванаха метлите си и се насочиха към изхода. А какво направи тя? Изправи се внимателно, хвана своята Чистометачка, качи се отгоре ѝ, за да се придвижи по-лесно, и настигна отбора си. Нямаше да ги изостави. Каквото и да ѝ костваше. 
    


    
  Куофълът беше у Ела, а тя летеше към головите обръчи. Те преди не бяха ли три? Защото сега ясно (доколкото това беше възможно) виждаше шест от тях. Не беше добра идея да играе. Погледът ѝ се размиваше, а пасовете ѝ бяха много неточни. Видя Тамара да лети вдясно. По-добре тя да цели. Благоева със сигурност щеше да пропусне. Приближи се още малко до приятелката си, която в момента изглеждаше двойна и ѝ подаде топката. Дано в името на всички желирани ягоди тази игра да свършеше по-бързо!

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Тамара Язова, Ина Янакиева and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Кочо Измирлиев
  Кочо Измирлиев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 95
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 8
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 14
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 10
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 10
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 8
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Кочо Измирлиев Съб Сеп 09, 2023 3:25 pm


  Със сигурност идеята да се играе в зимни условия кудич бе хрумнала на някой с коефициент на интелигентност равен на стайна температура. Навън дърво и камък се пукаха от студ, но заради тая „гениалност“ играчите трябваше да се навлекат с де що имат дрехи и така поне малко да убият студа. Именно затова Кочо остана видимо учуден от роклята с която бе издокарана Люба. Направо нелепо, с такава рокля навремето са женили момите за да могат да покажат после лесно кръвта от първата брачна нощ, та изникваше въпроса дали ще играят куидич или ще присъстват на сватбата на своя капитан? Все пак щяха да играят и след кратки инструкции и заплахи от страна на госпожица Бюлбулева тимът на „Северен вятър“ бе на игрището.

  Изненадващо мача започна доста експлозивно. Бързи пасове, като един от отборите отнемаше, но другия бързо си връщаше притежанието на топката. Кочо ругаеше на ум гадното време, но каквото такова. Трябваше да стисне зъби и да даде всичко от себе си, все пак щом Люба можеше да играе по рокля, то той нямаше оправдание. В крайна сметка, Измирлиев относително бързо успя да се адаптира към обстановката, но за съжаление отборът му вече отстъпваше в резултата, някакъв тип на име Арсений успя да вкара в техните обръчи куофъла, а младият им пазач изглежда проспа всичко. Отговорът на „Северен вятър“ не закъсня макар и не точно в игрови аспект. Един блъджър успя да си изпълни задачата и някаква млада девойка от противниковият отбор бе на земята с окървавена глава. Още един такъв удар и щеше да е на кайма… Направо да си я намажеш върху филийка.

  В крайна сметка не можеше само биячите на отбора да си вършат работа, трябваше и гончиите да се намесят и да вземат „думата“. Мача се печелеше от този, който е вкарал повече точки, а няма как да вкараш като не ти функционира правилно звеното, или както казва една футболна легенда „Който играе пИчели, който не играе - не пИчели“.  Вятърът режеше като нож и Измирлиев правилно реши, че няма смисъл да крещи по своите колеги в отбора, защото никой нямаше да го чуе. Потърси с поглед и успя да мерне СуперАри, която по късмет го забеляза. Направи жест с ръка, който гласеше ясно „НАПРЕД“. Пребори се за куофъла с един от противниковите гончии, като за целта си послужи с малко забранени средства, като хвана метлата на някакъв пич от противниковият отбор, но съдията не го видя, тоест няма фал. Пришпори силно метлата си, като леко поглеждаше зад гърба си да се увери, че Арина е след него. Приближаваше головите обръчи отдясно и пазачът на противника се изправи срещу него. Това бе момента на истината, дали щеше да успее да вкара или опонента му можеше да спаси положението. В крайна сметка реши, че е по – мъдро просто да подаде на своята другарка и Ари с лекота запрати куофъла в един от опразнените обръчи. Отново бяха в играта, Кочо вдигна палеца си в поздрав към своята приятелка, а тя от своя страна му отвърна с кимване. Тренировките в крайна сметка се оказаха полезни, щом можеха да се разбират и без думи. Сега оставаше да повторят същото упражнение още стотина пъти и техният търсач да хване снича и победата бе тяхна, толкова бе просто!

  Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Симеон Манев, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ян Маджаров
  Ян Маджаров
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 22
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 14
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 14
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 22
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 10
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 16
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Chocolate★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Tuttifrutti 

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Ян Маджаров Съб Сеп 09, 2023 6:03 pm


  3 минути преди началото на мача


  Речта на Ясна бе донякъде неочаквана от Калоян и именно заради това го смути дотолкова, че да не знаеше как да реагира на думите ѝ. Разбира се, беше много мило и тя щеше да им липсва и така нататък, но момчето тамън беше започнало да свиква с изразяването на по-сложни чувства и му се струваше, че тоя бос в момента беше за по-висок левъл от сегашния му. След като свършиха с разпрегръщанията и войнствените викове, Ясна го дръпна за ръката, така че да изостанат най-отзад на отбора, докато се канеха да излязат навън.

  - Нали помниш, какво говорихме?
  - Ъъъ, ние много неща говорихме, кое по-точно?
  - Милин килим.
  - О, не...
  - Няма не, разбрахме се нещо. Целият отбор разчита на теб.


  Калоян дори не успя да подхлъцне многострадално - така страшно бе вперила Ясна погледа си в него. Какво да се прави - поемаш куршума за отбора и така нататък... Пък дано планът, който бяха скалъпили, наистина да проработеше...
  Ян се оглеждаше бясно наоколо, сякаш се намираше в небрано лозе и се чуди от къде да започне. Погледът му проследи красивата дъга на куофъла през собствените им обръчи, както и отблеяза прилежно задоволството на противниковите гончии. Горе-долу по същото време, сничът профуча покрай него, следван по петите от двамата търсачи. Разбира се, наблюдателността на Ян не успя да пропусне как Ясна забави метлата си, докато го наближаваше, сетне почти спря дотолкова, колкото да му изкрещи:

  - МИЛИН КИЛИМ, ЯН! ВРЕМЕ Е!

  За щастие гласът ѝ бе отвян от вятъра по такъв начин, че да достигне единствено Калояновите уши. Момчето изхълца позакъснялото си хлъцване от съблекалните и стисна зъби, когато Ясна отново се изстреля в преследване на златната топка. Не му отне много време да локализира къде се намираше Яна във въздуха, наведе се на метлата и я насочи към нейната посока. Докато хвърчеше, за малко да бъде отнесен от един блъджър, чиято траектория Тея услужливо отклони, преди да достигне главата му. Ето, още малко и щеше да се изравни с онзи играч с тъмната коса и плющящата синя мантия...

  - Яна, здравей! - изкрещя Ян, за да надвика силния вятър.
  - Ъъъ... здравей? - извика обратно момичето недоумяващо.
  - Знаеш ли, направих нещо... - усещаше, как утре ще го болят гласните струни, ако преди това не развиеше някое грипно състояние от минусовите температури, придружени с въздушните течения.
  - Малко съм заета в момента! - скръцна със зъби севернячката и изви дръжката на метлата си нагоре, за да избегне сблъсъка с Ела и Тамара, които бяха приклещили помежду си държащата куофъла Арина, докато Арсений летеше стремглаво срещу нея. Ян беше изненадан - бяха си казали, че няма да изпълняват Щипците на Паркин, понеже момичетата не бяха много сигурни в способностите си, но явно се бяха упражнявали тайно. Момчето последва приятелката си нагоре и отново се изравни с нея.
  - Изтрих ти острова в Animal Crossing без да искам! - надвика отново вятъра Калоян и за щастие не му се наложи да казва друго, понеже Яна извъртя глава в негова посока така рязко, сякаш беше героиня от някой хорър филм, в който призракът се е вселил току-що.
  - КАКВО СИ НАПРАВИЛ!?

  Ян се ухили и пикира надолу, за да избегне опасността, която със сигурност щеше да го застигне в даден момент. С крайчеца на окото си видя как Тея кръжи около Ясна, която пък се доближаваше все повече и повече до снича, в момента находящ се в другия край на полето. Надяваше се да бе видяла точно какъв mean, lean, killing machine (или накратко милин килим, както беше определила тактиката им Вея) можеше да бъде Калоян!

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Ела Благоева, Люба Бюлбулева, Бранимир Даргов and Зигфрид Херман харесват този пост.

  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 84
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 10
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 12
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 12
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 14
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 24
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Blueberry★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Tuttifrutti★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Тамара Язова Пон Сеп 11, 2023 1:47 pm


  Последен мач за сезона. Последен мач с Ясна. Тамара още не можеше да осъзнае как след три години заедно, две от които капитан, лилавокосата фурия вече няма да лети над игрището, няма да крещи наставления преди мач, няма да изстисква най-доброто от тях, няма да крещи радостно след всеки гол.

  Но всичко хубаво си има край, а в момента имаха и мач за печелене. Сантименталностите после, когато се съберяха на топло в общата стая на празнуват - победа или не. Навлечени с най-дебелите мантии (Тамара опита да убеди Ела за ръкавиците, но приятелката й не чу и думичка от казаното), "Лъч" вече бяха във въздуха и всички мислеха, че колкото по-бързо приключи играта, толкова по-добре.

  Нямаше как да има по-добра комбина гончии. Ела беше най-добрата й приятелка, разбираха се сякаш само с поглед, а с Арсений повечето пъти бяха на един акъл за пакостене. Тримата си подаваха топката като добре сработена машина, без да се налага да се надвикват с виелицата. Но имаше друг проблем на игрището - този сезон за "Северен вятър" обръчите ги пазеше Ясен. Да, трябваше да не й пука, беше само игра, но беше трудно, предвид, че на тренировките животът им зависеше един от друг непрекъснато. Там бяха отбор, а тук - противници. Все едно да се изправи срещу по-малкото си братче, просто не беше честно.

  Стегни се, Язова!

  Стреля, изключвайки мислите си. Просто поредния син играч, поредния гол, толкова. И тъкмо се зарадва на чистото хвърляне... когато видя как куофълът лети обратно и Ела се втурва да го хване на около метър вдясно от нея. Ама той наистина ли го отби?! Добре де, беше малко впечатлена. За съжаление, другото момиче не се оказа достатъчно бързо и топката беше в ръцете на Арина.

  - Щипците на Паркин! - къде чу Арсений, къде го видя да ръкомаха, но разбра какво има предвид.

  Не, не, не! Не го бяха упражнявали достатъчно. С Ела не бяха достатъчно сработени, просто не!

  - Хайде де, нищо не губим! - момчето продължаваше да настоява, летейки паралелно с тях след Арина. Май от тримата той беше с най-шантавите идеи, но в този случай беше прав. Най-лошото щеше да бъде да изпуснат. Но така или иначе, противниковата гончийка си беше предизвикателство. Ако не действаха в екип, просто нямаха шанс.

  Погледна към Ела, която кимна в отговор. Добре, така да бъде. Тамара се стрелна и изравни Арина, бегло видя през снега, че Ела също беше на позиция. Оставаше само Арсений.... Да! Куофълът беше техен! Бързо изви метлата и няколко паса по-късно, вече бяха отново пред обръчите. За съжаление, противниковите биячи също бяха на лице и Тамара почти не усети кога някой беше запратил блъджър по нея. Да му се невиди! Да се обръща на метлата вече й беше станало навик, но признаваше, че беше далеч по-трудно в снежната виелица. Само чу как трибуните гръмнаха при гола на съотборника й.


  Едва се беше окопитила, когато видя как Ела пада. Спусна се след нея с възможно най-висока скорост, но твърде късно. Ясна крещеше нещо, Белев свиреше пронизително, но всичко това минаваше някъде покрай ушите на Тамара. За Бога, Ела!
  Ела летеше към головите обръчи. Не успяха да я разубедят да продължи играта, колкото и да ругаеше Ясна, та бяха възобновили мача след няколко лековити заклинания. Тамара се стараеше да е наблизо, пък майната му на всичко останало - един от техните беше ранен и това беше по-важно от победата. Видя как Ела се олюлява и без никакво предизвестие й подаде куофъла преди да се спусне нанякъде. Да, този сезон имаха лош късмет с гончиите.

  Но сега топката беше в нея и тя летеше стремглаво към Ясен и обръчите, готова да отбележи точка. Беше достатъчно близо, когато запрати куофъла към левия стълб с всички сили. За "Лъч". За Ела. За Ясна. За целия отбор, които играеха на терена, заедно, въпреки тъпото време.

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Ела Благоева, Лилиян Кардамова and Бранимир Даргов харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 31
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 18
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 16
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 14
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 10
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 22
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Cabbage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Chocolate 

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Яна Вълканова Пон Сеп 11, 2023 6:53 pm


  Тактиката на Ян да я извади от строя с новина тип „Шог, бонба!” сработи за кратко, но то бе достатъчно, та Ясна да набере преднина и да я остави да диша прах, сняг, студ, каквото там дишаше след нея. Трудно. Дишаше най-вече трудно, когато пришпори Сребърната стрела толкова, колкото можеше и се впусна след по-голямото момиче. С Калоян щеше да се разправя по-късно, да, с цялото му име, сега трябваше да скъси дистанцията някак и да изравни шансовете им за победа, иначе... иначе за нищо не ставаше и Люба щеше да я подлуди. Пък със себе си нямаше да иска да съществува в една вселена. А можеше да си напусне отбора мирно и кротко, ама не, трябваше да убеждава Ари да не се маха, трябваше да се прави на самарЯнка, било много хубаво да се играе куидич... Хайде, играй сега, като много знаеш.

  Играеше.

  Вятъра свистеше в ушите ѝ, по защитните  ѝ очила се лепяха снежинки, ръцете ѝ се схванаха, къде от студ, къде от стискане дръжката на метлата. Трябваше в момента да замръзва, но нещо в нея гореше силно и ярко като клада и сякаш някой хвърляше в нея още и още материал, с който да я поддържа така, че пламъците се опитваха да оближат небето. Нищо не чуваше, само бученето на собствената си кръв, която препускаше като стадо диви коне и някакви откъслечни подвиквания, които се носеха като семенца от глухарче около нея. Нямаше време за тях, имаше цел и я наближаваше с всяка изминала секунда и нищо не можеше да я спре...

  Освен блъджър. Кой го беше запратил след нея, Яна нямаше как да знае, но бе толкова близо до това да я удари, че при разминаването им ѝ се стори, че чу профучаването му. Ако имаше време, щеше да спре и да се паникьоса както трябва, да сложи ръка пред гърдите си, сякаш това щеше да забави дивия бяг, в който се бе впуснало сърцето ѝ, но нямаше и затова просто продължи напред. Времето днес беше изключително гадно и изключително малко, а тя беше като една стрелка, която бързаше ли, бързаше, надбягвайки се с него, с едно лилавокосо момиче и със самата себе си. Стисна дръжката на метлата още по-здраво и си представи, че и тя е вятър, че никой не може да я догони, че няма да спре, докато не достигне онова, което преследваше така настървено.

  "Ако можеш да избягаш от върколак, можеш да догониш един снич, ако можеш да избягаш от върколак, можеш да догониш един снич, ако можеш..."

  Да догониш Ясна.

  "Мога."

  Можа. А сега?

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Ела Благоева, Лилиян Кардамова and Бранимир Даргов харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 35
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl41
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 43
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 43
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 45
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 45
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 52
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Watermelon★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Pizza★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Cabbage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Cheese★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Blueberry★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Apple★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Banana★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Tuttifrutti★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Bacon★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Ruby★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Honey★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Chocolate★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Chili★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Diamond★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Birthday1 

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Арина Орлова Сря Сеп 13, 2023 12:16 am


  - КООЧО! КАКВО ПО ЯГОДИТЕ ПРАВИШ? – Арина викаше или поне се опитваше да го направи. Устните й бяха разтворени и изкривени в гримаса, но от тях излизаше единствено пара. Гласът й се губеше нейде сред свистящия вятър и прехвърчащите снежинки. Червенокосата бе пришпорила метлата си до краен предел и се опитваше да преследва Тамара. Този пламенен танц се оказваше изключително труден, защо студените течения я връщаха всеки път няколко метра назад. Затова правеше жалки опити да направи знак на Измирлиев, но той се бе заблял в Яна и играта на: „хвани ме, ако можеш” с Ясна.

  Проклети ягодови богове!

  Ари бе най-комичната гледка на терена. Едната й ръка стискаше силно дръжката на метлата, а с другата правеше знаци. Приличаше на жаба, молеща се за дъжд или вятърна мелница в депресия. Петър, поне успя да я забележи, но чакайте...

  ... МОМЕНТ! Какво правеше той? Защо не летеше към Язова?

  О, не! Това не беше реално. Съотборникът й направи рязък ляв завой и се залепи за Ела. Явно се бе загубил някъде в превода и бе разчел: „Тъпако, мятай се до ЕЛА! Тя е най-голямата заплаха!”. Третокурсничката си я биваше, но беше все още нестабилна след падането. Изоставаше значително зад останалите си съотборници.

  ЧУДО! Трябваше й чудо! Орлова изплю няколко снежинки, които се набутаха в устата. Вече бе преминала покрай Кочо с мръсна газ и един заблуден блъджър, май пратен от Люба, бе разбудило момчето от съня му.

  Късно. Бяха закъснели. Арсений и Тамара, разиграваха куофъла пред Ясен.

  Шестокурсничката затвори очи и пришпори отново метлата си. Не можеше да диша, нито да гледа. Секундичките се нижеха безкрайно бавно, докато едва дочу разочаровано: „НЕЕЕ!” от трибуните. Едва тогава ги отвори, за да види летящата към нея червена топка.

  Имаше не повече от миг, за да реагира. Протегна ръце и нейната любов отново бе в прегръдките й. Е, това вече бе друго.

  Направи рязък завой и смени посоката. Вятърът се блъскаше в лицето й. Защитните очила не помагаха. Калоян, явно още намусен за слабия интерес към любовните бонбончета на Яна, и Тея се опитваха да я убият. За щастие, Бюлбулева спаси главата й от отнасяне.

  Сърцето й биеше лудешки.

  Едно. Две. Три.

  Ето ги и противниковите обръчи.

  Присвиване на очите и вече виждаше Илка. Момичето я гледаше лошо и бе стиснала зъби. Нямаше да се даде без бой. Арина се огледа, търсейки останалите гончии на Северен. Цанев го нямаше никъде в полезрението. Може би, пиеше ягодов шейк с Язова, която също никъде не се виждаше, или правеше нещо друго важно.

  Измирлиев водеше ожесточена борба с Владев няколко метра по-надолу от нея. Севернякът не се притесняваше, че Арсений не владее топката. Беше се лепнал плътно до него и се опитваше да го убеди да бъде втората част от неговата бисквитка Орео.

  Издиша. Беше сама.

  Трябваше да стреля. Сега или никога.

  - ПАЗИИИИИИИИИИИ СЕ! – чужд вик, въображение или вятъра?

  Нямаше време да го мисли. Описа полуокръжност с метлата си и хвърли куофълът право към левият обръч, а след това се снижи. Не успя да види как реагира Тренева, но усещаше вълнение във въздуха. Май беше вкарала.

  Яна Вълканова, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Бранимир Даргов харесват този пост.

  Теохар Зиези
  Теохар Зиези
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 69
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl37
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 4
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 6
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 4
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 4
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 6
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 8

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Теохар Зиези Чет Сеп 14, 2023 4:39 am


  ***********************************************Преди началото*******************************************************

  Беше изминала цяла седмица от пристигането му в "Мунгав" и Тео имаше възможността да се запознае с всички от дом "Лъч". Поради тази причина знаеше, че днес предстои мач на отбора срещу този на "Северен вятър" и той не смяташе да го пропуска. Още от "Хогуортс" бе запален по куидича и въпреки нерешителността да се яви на проби за отбора  на Рейвнклоу си остана заклет фен и присъстваше на всеки сблъсък.
  Днес не бе по - различно и студеното време нямаше да го откаже. Ясна Соколова, капитан на отбора, на няколко пъти напомни на своите съдомници началния час на двубоя и как тяхното присъствие като публика е от съществена важност за всички играчи.
  Петокурсникът навлече един пуловер и полареното яке, верен спътник в минусови температури, и се запъти към куидичното игрище. Играчите на "Лъч" вървяха пред него с бойна стъпка, а съпровождащата ги Ясна приличаше  на военоначалник съпровождащ ордата си към поредната голяма битка. Поне богатото му въображение така си я представяше, а не че момичето имаше застрашителен вид, даже напротив - от краткото им запознанство си беше направил извода, че тя е много позитивна и добронамерена личност.

  ***********************************************По време на мача******************************************************

  Теохар гледаше от трибуните какво се случва и се стараеше да е в тон с останалите от дома, които бяха пристигнали да окуражават своите фаворити. Е, не си направи труда по - рано да научи някоя от песните, но и те не бяха много сложни - няколко на брой, съдържащи няколко реда в себе си, които се повтаряха по четири - пет пъти.
  Вниманието му бе насочено най - вече върху играчите от неговия дом, но от Северен вятър разпозна и Арина, с която бързо се бяха сприятелили. Да кажем, че се изненада от участието й в кудичния отбор щеше да бъде лъжа.
  За негово съжаления тя току - що беше запратила куофъла през един от обръчите зад пазача на Лъч и Тео се опита да разбере кой от отборите води, обаче не откри къде е поставено таблото с резултата. От свистенето на вятъра в ушите му не успя да чуе и какво обявява коментатора на мача, та си остана с надеждата, че неговият дом има преднина.
  Тръпнеше да види как ще продължи мача, но неговото подновяване нещо се бавеше, а Ясна и останалите от дома се бяха събрали около едно от момчетата в отбора, май беше гончията, а не бияча, и го гледаха разтревожено. Ако не се лъжеше, това бе първокурсника и голям талант на отбора, ала сега се снижаваше към земята придружаван от Ела Благоева и Тамара Язова.
  Концентриран върху тази картинка, Зиези изобщо не разбра кога до трибуните е долетяла Соколова.
  - На Арсений му е много лошо и не може да продължи. Затова ни трябва заместник. - петокурсника се огледа и установи, че около него има десетина от Лъч, но нейният поглед не намираше нито един от тях. -Тео, за теб става въпрос.
  - Ама...Аз ли?
  - Можеш да летиш, нали? И знаеш правилата на кудича?
  - Да, обаче не съм присъствал на нито една тренировка.

  - Именно. Не те познават. Ще бъде изненада, хайде. Ще бъде изненада и за мен - тихо си промърмори момичето с лилавата коса и се втурна към съдията, навярно да дава обяснение за предстоящата смяна. А Тео, леко стъписан от случващото се извади магическата си пръчка и направи призоваваща магия, с която да "извика" една раздрънкана училищна метла(ах, Теохаре, защо си забрави своята Комета 260 у дома и не писа на родителите си да ти я пратят) и чифт раздърпан и на кръпки спортен екип. Помоли се на ум на всички висши сили тов старо дърво да не го самоубие до края на мача и се оттласна от земята.

  ***********************************************Вече в игра*******************************************************

  -Хора, Тео ще е новият ни гончия за този мач. Тео, това са: Ела и Тамара, другите гончии; Тея и Ян са нашите биячи, а Илка е пазача на отбора. Нямаме време за нов план -
  Соколова погледна към съдията, който правеше някакви неясни за Зиези знаци, а играчите на Северен вятър вече заемаха позиции по терена -така че ще импровизираме.
  Мъжът между двата отбора наду отново свирката и играта беше подновена. Тренева подхвърли червеното кълбо на Ела, а до нея със същата скорост се движеше Тамара, докато Тео продължаваше да съжалява за грешката си да забрави личната си метла у дома, защото тази, на която летеше в момента се движеше като болен охлюв. Ян фучеше над него и стискаше здраво своята бухалка, като ту се озърташе за блъджъри, ту му правеше сърдити гримаси все едно от петокурсника зависеше тая бръкма да е по - бърза.
  Ситуацията пред него бе следната: Язова и Благоева се опитваха да си подават куофъла, но гончиите на Северен правеха всичко по силите си да им пречат, а при ситуация трима на двама, в такова мразовито време, си бе истински подвиг да постигнеш успех.
  Затова и двете му съотборнички се забавиха с атаката, което пък позволи на резервата да съкрати разстоянието между него и останалите петима и вече бе само на метри от "горещата" зона на терена.
  Ела го видя и обърна метлата си към него, повличайки и Тамара, явно двете момичета имаха някакъв план за действие, който по някакъв телепатичен път щяха да споделят с Теохар. Гончиите от Северен вятър се втурнаха да ги преследват, а дистанцията между новопостъпилият ученик и другите вече не съществуваше.
  Само че имаше малък проблем. Ела летеше право срещу него.
  Три. Две. Едно. И...
  Точно преди да се сблъскат, третокурсничката подхвърли куофъла на съотборника си и полетя нависоко и в обратна посока, с което се озова точно зад гърба на Орлова и компания и заръкомаха. Тео разбра намека и впрегна всички сили за да хвърли кълбото колкото се може по - нависоко в посока Благоева, ала нечии чифт ръце пресече подаването почти успешно.

  Шест метли полетяха надолу. Кой щеше да бъде по - бърз?

  Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Лилиян Кардамова, Бранимир Даргов and Игнат Зеленогорски харесват този пост.

  Стою Белев
  Стою Белев
  Преподавател по Летене, куидичен рефер
  Преподавател по Летене, куидичен рефер


  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Стою Белев Нед Сеп 24, 2023 9:26 pm


  ОЦЕНКА НА КУИДИЧЕН МАЧ


  „СЕВЕРЕН ВЯТЪР v. ЛЪЧ


  Ясна Соколова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Имаше няколко незначителни пунктуационни грешки, за които не съм отнемал точки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 10/10 – Страхотен въвеждащ пост за мача и подобаващ завършек за капитана на отбора. Думите в началото наистина ме накараха да почувствам носталгията, изпитвана от героя. След това имаше плавен преход към куидичната ситуация, която беше описана с точното количество динамика.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива5/5 – Добро описание на времето.
  Индивидуален резултат: 25/25 т.
    
  Люба Бюлбулева
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 4/5 – Имаше някои грешки. Пряката реч не е много ясно оформена: новата пряка реч е сигнал за смяна на говорещия, а то си беше все Люба.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста:  7/10 – Малко накъсано ми е с тези две части. Първата ми беше интересна. Фюрер Люба е забавна. Във втората не разбрах много какво се случи. Някаква по-интересна идея ми трябваше за край.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 – Без забележки. Хареса ми как е вързано с обстановката.
  Индивидуален резултат: 21/25 т.
   
  Ясен Тошев
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста:  9/10 – Прекалено подробно ми се стори в някои части, особено историята от турнира. Иначе постът е много добър. Пресъздава доста добре психологията на героя и динамиката на играта.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки. Особено ми хареса, че в крайна сметка Ясен не успява: може да е много изкушаващо за един първокурсник да опише голям успех, което често отнема от правдоподобността.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 4/5 – Добра връзка с предходния пост, но ми липсваше описание как обстановката влияе на героя и играта.
  Индивидуален резултат: 23/25 т.
     
  Ела Благоева
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 7/10 – Добре написан пост, но накъсан. Имаш четири времена: преди мача, по време на инцидента, в съблекалнята и след връщането, без плавен преход и достатъчно време за описване на всяка една от тези ситуации. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 – Имаше връзка, взел съм вече точка по-горе за реализацията.
  Индивидуален резултат: 22/25 т.
     
  Кочо Измирлиев
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Дребни грешки, но не съм отнемал точки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 10/10 – Постът беше интересен и лек за четене. Има куидична ситуация, има хумор, има си всичко.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5   Без забележки.
  Индивидуален резултат: 25/25 т.
     
  Ян Маджаров
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста:  10/10 – Идеята за Милин килим беше супер яка! Смях се много и въобще постът ми се стори идеален.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5  Без забележки. 
  Индивидуален резултат: 25/25 т.
    
  Тамара Язова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 9/10  Интересен пост е, писан с много чувство и създаващ динамична куидична ситуация. Звучи ми обаче като продължение на поста на Ела, а не на предходните два поста, които са на други играчи. Така ми се стори все едно не се придвижи много напред самата игра (още повече с отворения край).
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5  Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 4/5 – Липсваща връзка с предходния пост.
  Индивидуален резултат: 23/25 т.
    
  Яна Вълканова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 9/10 – Добър пост, с характерния за теб забавен стил на писане, но ми липсваше някаква по-интересна ситуация.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 4/5  Очаквах да вържеш с поста на Тамара, защото той е с отворен край: не се знае дали има гол или не. 
  Индивидуален резултат: 23/25 т.
    
  Арина Орлова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 8/10  Комбинацията от фактори: дължината на поста, големият брой нови редове и споменавания на други играчи, малко ми пречеше да следя какво се случва. Този подход създава динамика, но липсваше поне едно съсредоточаване за малко по-дълго време.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5  Без забележки.
  Индивидуален резултат: 23/25 т.
    
  Теохар Зиези
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 9/10 – Личи си, че имаш опит с писането на такова РП. Допадна ми смяната по средата на играта и отвореният край. Нямаше нужда от връщане преди началото на мача обаче.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 4/5 – Въпреки че героят се включва посред мача, ми се искаше да има връзка с предходния пост.
  Индивидуален резултат: 23/25 т.
    

  КРАЕН РЕЗУЛТАТ:
   
  ДОМ „СЕВЕРЕН ВЯТЪР: 115 т.
   ДОМ ЛЪЧ: 118 т.


    
  ПОБЕДИТЕЛ В МАЧА Е
   
  ДОМ ЛЪЧ

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Ясен Тошев харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 39
  Ниво : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl42
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 28
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 24
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 28
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 28
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 40
  ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Chili★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Watermelon★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“ Birthday1

  Re: ★ Куидичен мач „Северен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Ясна Соколова Пон Сеп 25, 2023 9:39 am


  Беше един от онези моменти, за които публиката на игрището живееше. Шестте гончии се спуснаха като по команда за куофъла, който пропадаше свободно надолу. След паса на Тео към Ела, Цанев се изпречи по средата между двете гончиики от Лъч и се опита да хване топката. Пръстите му не успяха да я задържат, но и Ела остана с празни ръце. Тогава ярко червената топка започна да пада надолу и ожесточената битка настана. Арина и Кочо моментално реагираха и се стрелнаха след голямата награда в тази напревара. Няколко секунди по-късно и Петър се присъедини към тях и триото на Северен вятър бързо се пренареди в атакуваща формация. Странично от тях Тамара първа реагира и Ела и Тео вярно я последваха. Успяха така да пришпорат метлите си, че почти се изравниха с противниците. С изключение на Тео, който все пак беше малко по-назад.

  Пред очите на публиката, шестимата играчи летяха както никога досега и се бореха със зъби и нокти за куофъла. Ясна, която водеше своя битка в другия край на игрището, забеляза раздвижването на гончиите с периферното си зрение. Пожела им късмет и продължи да се напреварва с Яна, която отново летеше плътно зад нея. Въпреки че Ян си беше свършил чудесно работата, която му беше отредена за този мач, севернячката бързо успя да се окопити. Отново беше прекалено близо, отново ѝ дишаше във врата. Лилавокоската половинчато извърна глава назад, за да прецени колко точно ѝ оставаше на Вълканова, докато я достигне. Няколко секунди щяха да са ѝ достатъчни. Погледна напред, към малката пърхаща топка, която ги беше надушила и правеше всевъзможни опити да им избяга. Няколко секунди ѝ бяха достатъчни, за да го хване. Повече от достатъчни.

  „ Последен мач... последен снич... МОЖЕШЕ ДА ГО НАПРАВИШ! ДАВАЙ“ – Ясна крещеше на себе си. Дори и това да бе последното, което щеше да направи, щеше да хване този проклет снич. Нямаше да си тръгне от тук без него и нямаше да напусне Мунгав без победа. Въпреки силите които бяха на предела. Въпреки премръзналото и сковано тяло. Кръвта ѝ все още гореше, а адреналинът подхранваше и крепеше волята ѝ да не се разпадне... Протегна ръката си напред. Разпери пръстите, като не откъсваше поглед от снича, който не искаше да се остави да бъде хванат. Но нямаше право на избор. Не и със Ясна. За последно в този мач Ясна ускори Нимбуса и го тласна към предала на възможностите му. Усети нетипична вибрация, която ѝ подсказа, че това е последното, което ще направи за нея и после можеше да я юрка колкото си иска, но нищо нямаше да се случи. Оказа се достатътчно и Соколова грабна снича, точно когато ръката на Яна се появи изневиделица до нея и за малко щеще да ѝ отмъкне победата.


  ***    Исмаил първо обяви, че ожесточената битка за куофъла беше спечелена от Тамара, след което топката преминала през няколко чифта ръце. Язова не само спечелила куофъла и но била взела правилното решение да върне топката на Тео, който бил по-назад. Докато останалите все още обработвали информацията, момчето вече лятоло към головите обръчи на Северен вятър. После с малко късмет, успяло да измами Тошев и да отбележи в левия обръч.
  Второто нещо, което Исмаил този път екзалтирано изкрещя към всички присъстващи, бе че Ясна Соколова летеше със снича в ръка.
   

  Ела Благоева, Симеон Манев, Маришка Боршош, Ясен Тошев, Лилиян Кардамова and Бранимир Даргов харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 2:04 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!