Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+3
Ясен Тошев
Арина Орлова
Люба Бюлбулева
7 posters

  Общата стая на дом „Северен вятър“

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 256
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl41
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 46
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 60
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ TomatoОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ BananaОбщата стая на дом „Северен вятър“ PizzaОбщата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ AppleОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ WatermelonОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ BlueberryОбщата стая на дом „Северен вятър“ CheeseОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ TuttifruttiОбщата стая на дом „Северен вятър“ CinnamonОбщата стая на дом „Северен вятър“ RubyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChocolateОбщата стая на дом „Северен вятър“ Diamond

  Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Люба Бюлбулева Вто Юли 25, 2023 2:19 am


  Писна й да гледа нещастните лица на съдомниците си.


  Със всяка седмица ставаха все по-изтощени и по-изтощени. Занятията по-трудни и по-натоварващи.
  Глупавият режим ги точеше и не им бяха останала и капчица шастие. 
  Може би като дойдеше първия сняг, щяха да живнат. Кой не обичаше да се въргаля в пухкавата белота и да се пързаля по леда?

  Но дали щяха да издържат до тогава?

  Дори Ясен, толкова мил и добродушен беше почнал да се стоварва в креслата като сак с картофи. Позитивността на Арина, също се пропукваше и на Люба дори й се стори, че веднъж я чу да псува. Не на ягоди!

  Не тази нямаше да я бъде.

  Оказа се доста лесно да... преокраси общата стая.
  Да, наложи се да се измъкне от надзора и да изчака стаята да е празна. 
  Което значеше, че трябва да изчака всички да заспят.
  Да, после се чувстваше като дроб.
  Да, ако я хванеха щеше да си изяде най-голямото наказание. До сега.
  Но пък стана толкова яко!

  Ледено кралство.

  Целия под, включително и на спалните, беше заледен с перфектна дебела кора - чудна за пързаляне. Чак ледените пързалки в София можеха да завидят. От тавана се спускаха ледени висулки, някои от които се сливаха със пода! Прозорците, въпреки топлата есен, стояха заскрежени. А тук таме сякаш се сипеше лек снежец без да натрупва.
  Даже успя да направи снежен човек в ъгъла.

  После тихо и кротко се изниза от общото пространство и се върна бързо, бързо в леглото преди да я забележат.

  Но пък на сутринта всичко си заслужаваше.  пп. по някаква причина (може би самият Мунгав е решил така) нито вийлите, нито учителите не успяват да премахнат леденото царство цяла година!
  ппп евента стартира октомври (02.10) ин гейм

  Арина Орлова and Ина Янакиева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 35
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl41
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 43
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 43
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 45
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 45
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ WatermelonОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ PizzaОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ CheeseОбщата стая на дом „Северен вятър“ BlueberryОбщата стая на дом „Северен вятър“ AppleОбщата стая на дом „Северен вятър“ BananaОбщата стая на дом „Северен вятър“ TuttifruttiОбщата стая на дом „Северен вятър“ BaconОбщата стая на дом „Северен вятър“ RubyОбщата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChocolateОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ DiamondОбщата стая на дом „Северен вятър“ Birthday1 

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Арина Орлова Вто Юли 25, 2023 12:31 pm


  Някой викаше.

  Гласът беше писклив, извисяващ се няколко октави повече от необходимото и страшно дразнещ. Около него се прокрадваха други викове. Част от тях звучаха недоволно, други възхитено, а имаше и такива смесица между страх и възхищение.

  Завъртя се в леглото си и се опита да отвори очи. Клепачите й  леко потрепериха, но не се случи нищо. Пръстите й леко се размърдаха и се опитаха да напипат края на завивката, за да я отместят от нея.

  Не достигнаха целта си, защото потънаха в пухкава и мека козина. А, да, вече имаше котка. Понякога забравяше, че повечето вечери се предпочиташе да заема място на леглото й, вместо да си спи в прекрасното и скъпо котешко легло, което специално му бе поръчала от Торбаланово.

  Размърда се и получи право в лицето лапа и яростно: „МЯУУУУУУУУ!”.

  - Да, да знам, че е прекалено рано за функциониране! – прогони грамадна прозявка и лениво отмести недоволния господин и го постави на възглавницата си. Така, поне можеше да се надява да не нападне поредната вийла в опита си да й изяде остатъците от коса.

  Пухкавият разбойник вече имаше дълъг списък с жертви. Нито една досадна госпожица Голяма Работа не бе защитена от острите му нокти и котешкия му инат. Имаше ли коса на вийла на близо, нямаше сила или магия на света, която да го спре.

  Надяна на краката си пухкавите черни пантофи, украсени с ягодки и едва едва се довлачи до вратата. Ягодови богове, толкова беше уморена. Направо съсипана. Едва можеше да мисли, а за движение да не говорим.

  Трябваха й цели ТРИ минути да убеди пръстите си да работят и да се обвият около дръжката на вратата. Все пак я отвори и тогава...
  - ОММГ! – бе посрещната от най-уникалната гледка на света! Цялата обща бе ЗАЛЕДЕНА! Арина подскочи на мястото си и започна да вика, толкова силно, че привлече нежелано внимание върху себе си. Игнорира вийлите. Майната им!

  -  ТРЯБВАТ МИ КЪНКИ! – върна се в спалнята и започна да вика отново – Ставайте всички, трябва да видите общата стая!

  Разбира се за спорта, не пропусна да подбутне и Люба. Не можеше да й позволи да пропусне забавлението. А, и кой знае киселите какички кога щяха да се отърват от него.

  Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ясен Тошев
  Ясен Тошев
  Ученик, втори курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, втори курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 46
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl37
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 12
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 6
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 6
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 4
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 6
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 16

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Ясен Тошев Вто Юли 25, 2023 7:26 pm


  Ясен беше откъснат от блажения си сън досущ както свирепа вълчица би откъснала със зъби главата на невинно зайче. Вътрешно прецени, че проблемът му беше дори по-голям. Вълчиците бяха цяла глутница и виеха дивашки, сякаш за пръв път в живота си са видели на небето луна.
  - Офф. Пак женските...- изпуфтя той в тъмницата на момчешката спалня, издърпа възглавницата изпод врата си и я тупна върху ухо.
  - Не се търпи, бе! - изръмжа Еньо.
  - Да ги *** в драмата - обади се Кочо.
  Последваха още по-цветущи реплики, но нека се престорим, че трикът с възглавницата попречи на Ясен да ги чуе. Виенето на вълчиците не спря, ала Ясен се чувстваше тооолкова уморен, че пак се унесе. Събуди се часове по-късно в шок, че закъснява за часовете. Запокити завивката на другия край на леглото и с едно чевръсто движение скочи на крака, приземявайки се с точност в пантофите си. Чак тогава го осени. Беше събота и днес нямаха занятия.
  Взе си душ и се облече. Направи му впечатление, че от общото помещение се разнасяше нетипично голяма глъчка. Явно драмата от нощес беше ескалирала. Усмихна се доволно. Значи сега оставаше само да се нацупят една на друга и да спрат да си говорят и следващата нощ се очертаваше тиха и спокойна.
  Комбинацията от къркорещ корем и леко любопитство мотивира Ясен да подаде носле навън от момчешката спалня и не трая дори пет секунди, преди нослето му да се вкочани. Общата им зала се бе превърнала в нещо като - ами, като дълго неразмразяван фризер. Целият под бе в лед, а от тавана висяха дебели като боен рог висулки. Дори и меките зелени фотьойлчета се бяха покрили с буци замръзнала вода. Някой профуча с бясна скорост покрай носа му и направи завъртане на кънките си. От дъното на залата пък се разнасяше дрезгав мъжки глас, съмнително наподобяващ този на един седмокурсник.
  - Тя не може да обиИича, не познава лююбовта! Като ледена кралица вледенява те в страстта. Ледена кралица, ледена кралицааААааАА...
  Смях, тръпка и закачки. Ясен грейна в широка усмивка. Изпита мощното желание да се включи в купона и то на мига.

  Арина Орлова, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 31
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl40
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 18
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 16
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 14
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 10
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 22
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ Chocolate 

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Яна Вълканова Съб Юли 29, 2023 12:05 am


  Яна седеше в час по Вълшебство и отчаяно се опитваше да си спомни какво заклинание трябваше да направи. По някакво странно стечение на обстоятелствата, около нея нямаше жива душа, която да помоли за помощ. Пред нея имаше голяма водна жаба, която я гледаше втренчено. Е, предполагаше се, че я гледа, защото нали знаете как са разположени очите на жабите... не си сигурен кое кога точно е обърнато към теб. Та, гледаше я жабата и от време на време квакаше оглушително, а Яна не можеше и не можеше да си спомни какво се очакваше от нея на този етап. Беше безумно и някак нереално... Най-вече, когато жабата решително отвори уста и заяви:

  - ТРЯБВАТ МИ КЪНКИ - доста силничко като за жаба, трябваше да ѝ се признае.
  - Макак така ти трябват кънки, къде ще си ги сложиш? Или искаш да влезеш в някоя от тях и просто... Чакай малко! Защо си говоря с жаба?
  - Чудех се кога ще попиташ - напук на всякаква логика продължи земноводното.
  - Сънувам, нали? - нямаше друго обяснение просто...
  - Ако ти е удобно.

  Не беше. Беше седнала на нещо бодливо, което се забиваше в едното ѝ бедро като... като ноктите на някакво животно? Размести се, от което като че ли ноктите се забиха още повече в нея. Абе какво ставаше тука?

  - Чедър - примлясна жабата.
  - Сега пък от къде да ти търся чедър! - тросна се Яна и цялата се ядоса.

  И се събуди.

  Ноктите на Чедър продължаваха да се забиват в нея. Явно това я беше събудило в крайна сметка и толкова по-добре, че започваше да се чувства като Алиса в Страната на Чудесата, ама без поуките, които човек може да си извади.

  - Чедър, гад мръсна, престани да ме драскаш!

  Яна се завъртя, омота се в одеялото и тупна на земята до леглото си. Господи, колко студени започваха да стават подовете сутрин, почти като... лед? Да не би да беше заспала отново някак си? Ако това беше от онези сънища, които преминаваха един в друг, определено нямаше повече смисъл от предишния... Изкиха се мощно. Неп. Будна беше. Скочи на крака толкова пъргаво, колкото позволяваше ситуацията, а то не беше много. За малко да се стовари отново на земята, но някак успя да запази равновесие. нахлузи пантофи на краката си и както беше омотана в одеяло тръгна към общото помещение. Там завари сцена от коледна картичка или поне така изглеждаше. Чакай, нали не беше спала до Коледа?

  Нещо за ледена кралица.

  - Елза? - попита сънено Яна.
  - Яна?
  - Арина? Какво става?
  - Веселбаааа! - провикна се някой.
  - Не съм убедена, че съм се събудила...

  На нослето ѝ кацна снежинка. От някъде се чу "Тихо се сипе...".

  Арина Орлова, Люба Бюлбулева, Ина Янакиева and Ясен Тошев харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 35
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl41
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 43
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 43
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 45
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 45
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ WatermelonОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ PizzaОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ CheeseОбщата стая на дом „Северен вятър“ BlueberryОбщата стая на дом „Северен вятър“ AppleОбщата стая на дом „Северен вятър“ BananaОбщата стая на дом „Северен вятър“ TuttifruttiОбщата стая на дом „Северен вятър“ BaconОбщата стая на дом „Северен вятър“ RubyОбщата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChocolateОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ DiamondОбщата стая на дом „Северен вятър“ Birthday1 

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Арина Орлова Съб Юли 29, 2023 12:46 am


  Докато бързаше да се върне в спалнята, в косите на Арина се бяха настанили хиляди снежинки. Бузите й бяха зачервени от студа, а носът й бе добил сигнално червен цвят. Приличаше на неуспешен косплей на коледно дърво или евтина китайска имитация на снежен човек. Със сигурност, никой нямаше да я бутне като обложка на коледен албум или картичка.

  Но, това нямаше значение. За първи път от толкова време се чувстваше като себе си.

  Щастлива и безгрижна. Разтърси коса и снежинките се разнесоха във всички посоки, попадйки върху лицата на все още спящите момичета.
  Зад гърба й писъците и виковете ставаха все по-силни. Имаше няколко музикални съпровода. Странна смесица между Ледена кралица (стара градска мъгълска песен в чалга стил – какво по дяволите бе това), Телефонна любов в снежен вариант (Васил Найденов) и jingle bells.

  Над всичко това, гласовете на вийлите бяха напълно заглушени. За секунда Орлова бе видяла как въпросните женички ръкомахаха, крещяха и заплашваха в този ред на мисли. Повечето приличаха на пияни косатки, забравили как да плуват. Някой пълзяха по леда, докато други падаха по очи и се въртяха като пумпали.

  Много вдъхновяващо!

  - КОЛЕДА Е! – ако Яна не бе тупнала на земята, може би щеше да я пропусне. Вместо това се обърна към момичето и се ухили до уши. – Имаш ли кънки?
  - За какво са ти?
  - За леда, разбира се! – говореше така все едно всеки бе длъжен да знае какво се случва. – Оф, ще питам Люба! – засили се към леглото на петокурсничката и скочи на него, повдигайки спящото момиче нагоре. Без всякакъв такт, започна да я ръчка по рамото.

  И, дами и господа в пълния блясък виждате една полудяла ягода, която иска да се превърне в летяща поничка!
  - Люба, събуди се! Трябват ми кънки!

  Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 256
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl41
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 46
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 60
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ TomatoОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ BananaОбщата стая на дом „Северен вятър“ PizzaОбщата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ AppleОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ WatermelonОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ BlueberryОбщата стая на дом „Северен вятър“ CheeseОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ TuttifruttiОбщата стая на дом „Северен вятър“ CinnamonОбщата стая на дом „Северен вятър“ RubyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChocolateОбщата стая на дом „Северен вятър“ Diamond

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Люба Бюлбулева Съб Юли 29, 2023 1:41 am


  -... още пет минути, Арииии


  Тъкмо си беше легнала. Или така й се струваше. След всяко разтърсване от червенокосата, Сънчо я връщаше със замах в страната на сънищата.
  Душата й спеше още.

  - Трябват ми кънки! СЕГА!
  - Ми трансфигурирай си ма - вътрешно обаче се подсмихна. Вече чуваше глъчката и писъците на щастие от общата зала. Днес сигурно щеше да проспи няколко урока и щеше да яде много бой в Слънчевия коридор.... но само за смеха си заслужаваше.

  - Любаааа! Ставай да видиш какво става!

  - Давайте преди вийлите да го разкарат!


  Ари теглеше Люба за ръката, докато дребното момиче още търкаше очи. 
  Влачеше като зомби пингвин.
  Да, нямаше да има съм за нея днес.. или до края на седмицата, ако съдеше по хаоса в общата стая. Като най-накрая успя да фокусира погледа си, се ухили. 
  Мисията възможна!


  - Можем ли да съберем достатъчно сняг за бой?


  Пляс.

  Изглежда можеха.

  Тъкмо докато един първокурсник задаваше въпроса малка снежна топка му се заби в лицето.

  - КЪДЕ СА МИ КЪНКИТЕ!!!!

  - Пробвай... - прозявка - Пробвай с Глисео на обувките. Така двете гладки повърхности няма да имат сцепление и ше се пързалят...


  - КОЙ НАПРАВИ ТОВА!- вийлата надзорник се опита да се разпищи по децата. Изглежда с дружката си не успяваха да се справят с щастливите деца и търсиха някой на който да лепнат обвинение.

  Още пет минути, мамо ...

  Още пет минути да им се порадва и ще си вземе наказанието.

  Арина Орлова and Юлий Звездинов харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 31
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl40
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 18
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 16
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 14
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 10
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 22
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ Chocolate 

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Яна Вълканова Съб Юли 29, 2023 4:45 pm


  - То така си беше...
  - Който го е направил, веднага да си признае, иначе ще има последствия!

  Никой не обърна внимание на заплахата, бяха прекалено заети да се радват. Някои се пързаляха по леда както си бяха с пантофите, други ги омагьосваха да се превръщат в кънки и се носеха далеч по-грациозно по заледената повърхност. Вийлите от своя страна се опитваха да разтурят каквото заклинание бе омагьосало общата стая, но за сега удряха на камък. По-скоро на лед. По иначе перфектните им лица се образуваха неприятни червени петна, което само показваше, че дори техните сили можеха да пръцнат пред нещо.

  Нека им е.

  Яна се върна в стаята, за да си облече по-подходящи дрехи от пижама и одеяло, пързаляйки се на всяка крачка. Напъха се набързо в тях, след което приложи Глисео на обувките си. Така вече беше друго, нищо че не бе сигурна доколко я бива на кънки. Сега ѝ се отдаваше възможност да разбере, при това напълно безплатно. Не се знаеше до кога помещенията ще бъдат в това състояние, та трябваше да се възползват максимално от тях. Ако знаеше, че не се очаква положението да се промени в скоро време, сигурно щеше да го кара по-кротко, но не знаеше. Вийлите също не знаеха, защото продължаваха да се опитват и от време на време подвикваха на някое дете, което преминеше твърде близо до тях.

  - Хайде, Арина, Люба! - провикна се Вълканова, докато се плъзгаше покрай тях - Хайде на влакче!

  Някакво щастливо настроение я беше заразило и сега, когато вече се беше събудила и гледаше киселите физиономии на вийлите и веселите лица на съдомниците си, нещо я караше да се чувства лека като перце и склонна към умерени лудости. Почти в нормалното си състояние значи. А това нещо трябваше да е подранилата Коледа и смехът, който я заливаше отвсякъде.

  Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 35
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl41
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 43
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 43
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 45
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 45
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ WatermelonОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ PizzaОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ CheeseОбщата стая на дом „Северен вятър“ BlueberryОбщата стая на дом „Северен вятър“ AppleОбщата стая на дом „Северен вятър“ BananaОбщата стая на дом „Северен вятър“ TuttifruttiОбщата стая на дом „Северен вятър“ BaconОбщата стая на дом „Северен вятър“ RubyОбщата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChocolateОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ DiamondОбщата стая на дом „Северен вятър“ Birthday1 

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Арина Орлова Съб Юли 29, 2023 6:39 pm


  Ари бе толкова развълнувана от леда и снежинките, че напълно забрави една малка и незначителна подробност, голяма колкото двуметрова ягода.

  Та, тя бе магьосница!
  Ти си вещица – Арина Орлова!

  Идеше й да се плесне с ръка по челото, за да оцелелите от мозъчните си клетки. Засмя се и се завъртя на пети, разпервайки ръце. Някъде далеч, далеч се чуваха приглушените гласове на вийлите, но в момента й се струваха толкова далечни. Изобщо нямаше значение, че въпросните женички се намираха на пет крачки от нея и я гледаха злобно.
  Какво правеха? Не я интересуваше!

  - О, да бе! Благодаря Люба! – червенокосата подскочи и я прегърна рязко, а след това я остави да се наслаждава на новата обстановка. Тя самата се спусна да търси магическата си пръчка – беше я зарязала в леглото и отново си спечели недоволно и пронизващо:
  - МЯЯУУУУУУУУУУУУУУ!

  Господин Ягодка, май бе единствения, заедно с вийлите, които не намираше снежната премяна за задоволителна и предпочиташе да си остане в леглото.
  Не си направи труда да се преоблече. Съдомците й вече бяха свикнали да я виждат във всякакви странни пижами. Днес бе заложила на черна пухена пижама с грамаден череп на горната част с надпис: „Обичам ягоди!”.

  - Глисео! – каза думите, докато се прозяваше и преди да излезе от вратата метна магическата си пръчка към леглото. Горката, се преметна няколко пъти и се преземи точно на възглавницата върху котака й. Опс, май щяха пак да й се сърдят.

  - Ииииидвам! – извика, когато направи първите крачки на леда. Това да се пързаляш не беше като куидича. Завъртя се около оста си няколко пъти  и за малко да помете Люба.
  - Внимавай малкоооо ма! – предупреди я петокурсничката, тъкмо когато Яна се завъртя около тях. Това отмести вниманието на червенокосата. Тези дни това се случваше лесно.
  - Йей! Влакче! Чакай ме! – плъзна се към Вълканова и за малко щеше да я отнесе, но в последния момент успя да се хване за раменете й. – Оф, как се спира с тези неща?

  Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 256
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl41
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 46
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 60
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ TomatoОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ BananaОбщата стая на дом „Северен вятър“ PizzaОбщата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ AppleОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ WatermelonОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ BlueberryОбщата стая на дом „Северен вятър“ CheeseОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ TuttifruttiОбщата стая на дом „Северен вятър“ CinnamonОбщата стая на дом „Северен вятър“ RubyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChocolateОбщата стая на дом „Северен вятър“ Diamond

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Люба Бюлбулева Нед Авг 06, 2023 12:47 pm


  - Влакчее!

  Хаоса на сутринта се превръщаше със леден устрем, като на пързалка, към щастие и смях. Люба побърза да си омагьоса и собствените пухкави пантофи и да се пробва да се хване за заформящата се върволичка.

  Уви.

  Не прецени нито засилка, нито пътя - да хвана се за Арина, но бидейки с по-ниска точка на тежестта, успя да я изсули. Което доведе и до верижна реакция. 
  Първо Ари загуби баланс и се подпря на Люба.
  От което по-малкото момиче загуби баланс и се изсули по задник... разбира се понасяйки червенокосата със себе си.
  Която на свой ред, в падането си подсече краката на водачката на влака - Яна.
  И после новата хоризонтална хърволица - Люба, в чийто скут бе паднала Арина и я задушаваше с косата си, между чиито крака като новородена газела бе изпружила крайници Яна и ги размахваше театрално - сякаш това ще спре устрема.
  Та това кълбо крайници, коси и писъци се понесе из цялата обща стая помитайки всичко по пътя си. 

  Дори вийлите не бяха пощадени - една от тях вече се беше лепнала като тюлен по гръб, а Господин Ягодка я ползваше като сноуборд докато се опитваше да си хапне коса.

  - Аууу!
  - ПОМОЩ!

  - Вардаа!
  - Гледай къде се пързаляш бе!
  - Пази сеЕЕ.
  - Какво по...

  Ясен и още няколко момчета тъкмо излизаха от спалните сънени, когато хаоса от момичета, пухкави плюшени пантофи се вряза в тях и ги понесе във очарователната форма на влак... на дерайлирала влакова композиция.

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Ела Благоева, Юлий Звездинов and Ясен Тошев харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 31
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl40
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 18
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 16
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 14
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 10
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 22
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ Chocolate 

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Яна Вълканова Пон Авг 14, 2023 11:35 pm


  Чували сте за вятър на филийки* вероятно, но със сигурност не сте виждали вятър на купчина. Северен вятър на купчина. Това, което бе се превърнало в нещо като спагетено чудовище, съставено от момичета, вече се сдоби и с момчета и всички дружно се плъзнаха по леда. Да кажем, че бе грациозно, пък като отидем друг път при офтамолог, ще го подсетим, че май е време за капки, дето разширяват зениците и изследване за скрит диоптър. М-да.

  Тихо също не беше, защото вийлите крякаха, незасегнатите от лтп (леднотранспортно произшествие) се смееха, а спагетеното чудовище се опитваше да се разтури, преди някой култ да е запалил свещи и призовал. Всъщност задраскайте последното, може би смяната на обстановката щеше да им се отрази добре.

  - Смея да твърдя, че никога не сме били толкова сплотени – щастливо се обади Яна от някъде.
  - Махни си ръката от задника ми! – това беше някое момче, а съдейки по интонацията му, ръката принадлежеше на друго момче.
  - И по-близки – вметна Люба и Арина се изсмя между тях.
  - Само да се измъкна от тука и ще...
  - Ясене, кака, недей да се цепиш от колектива.
  - Другото изобщо няма нужда да го казваш, мисля, че достатъчно сме се нацепили.

  Опитите за освобождаване бяха почти толкова смешни, колкото и стигането до това положение. Чуваха се неща като „Този крак не е твой, не го дърпай”, „Седнал си ми на ръката”, „Имам кофа ф уфтата” и някъде мноооого на заден фон нещо за наказания и килии, което всички игнорираха.  Все пак сега по-важното бе да се измъкнат невредими и с възможно най-много непокътнати момчешки приятелства.

  - Ох, трябва по-често да правим това – Вълканова най-сетне успя да се измъкне и остана да седи на леда, въпреки студа.
  - А, не, мерси – в един глас казаха няколко човека.
  - Нямам предвид китайското Ж, а това... да се забавляваме.

  Така натъртванията определено си заслужаваха.
  ______________________________
  *Студ на кутийки, вятър на филийки.

  Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Ясен Тошев харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 35
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl41
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 43
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 43
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 45
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 45
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ WatermelonОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ PizzaОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ CheeseОбщата стая на дом „Северен вятър“ BlueberryОбщата стая на дом „Северен вятър“ AppleОбщата стая на дом „Северен вятър“ BananaОбщата стая на дом „Северен вятър“ TuttifruttiОбщата стая на дом „Северен вятър“ BaconОбщата стая на дом „Северен вятър“ RubyОбщата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChocolateОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ DiamondОбщата стая на дом „Северен вятър“ Birthday1 

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Арина Орлова Сря Авг 16, 2023 1:48 am


  Леден хаос и безредици. Перфектното занимание за учениците, но не и за вийлите.

  Малкото произшествие тотално ги настъпи или размаза с кънки нервите им. Гласовете им станаха още по-дрезгави и силни, но какво крякаха – не се разбираше из под не спиращия смях.

  Сякаш думата „забавление” по магия привлече вниманието на вийлите и една от тях застана в близост до остатъците от Северната купчина. На вид идеално го докарваше на сърдита лелка. Бе скръстила ръце пред гърдите си и гледаше Яна от високо.

  - СТИГА сте мързелували! Марш в часовете!
  – гласът й бе суров и студен като леда, върху които се бяха скупчили. Последваха множество заплахи, последвани от групово: „ох по дяволите”...

  Имаше потенциал за развитие към килии, но нечий крак триумфално се измъкна из под купчината и се вряза право в краката на вийлата, бутайки я назад. Жената залитна, опита се да запази равновесие, но падна по гръб и отново се разрази смях.

  От тази позиция, Ари имаше перфектна гледка към простнатата на земята леля. Тя самата от пет минути го играеше „разпльоката по гръб жаба” и нечий лакът упорито бе затиснал косата й, отдрязвайки й всякаква възможност да помръдне глава.

  - Ариноо, бе, махни си крака от главата ми! – гласът приличаше на този на Кочо, но можеше и да е на призрака, които го заместваше през повечето време.
  - Това не е моя крак!
  - Сигурна ли си?
  - Абе, какви ги дрънкаш?
  - Някой ми е затиснал косата!
  - Оф...
  - Тази близост не ми харесва!


  Някак си, като с магия, червенокосата успя да избута чуждата ръка и да се измъкне от купчината. Лицето й сияеше и изглеждаше готова за още.. инциденти или забавления. Което дойде първо.
  - Искам да го направим пак! – ако може още днес или най-късно утре.

  Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Ясен Тошев харесват този пост.

  Лилиян Кардамова
  Лилиян Кардамова
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 56
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl40
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 16
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 26
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 22
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 6
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 20
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 14

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Лилиян Кардамова Сря Авг 16, 2023 8:00 pm


  Най-накрая имаше някаква структура в училището. Може би баща й щеше да е доволен от наложените мерки? А можеше и да е предложил въпросния учебен план. Нямаше как да знае, не й бяха казали нищо както обикновено. А щом не беше казал нищо допълнително, значи трябваше да продължи по установения ред.
  Този на вийлите.
  Всичко беше наред стига да следваш правилата, все пак. Ако не, си поемаш последствията. Не че Лилиян някога дори би помислила да направи такова нещо. Вътрешно примръзваше само при идеята.
  Когато най накрая се измъкна от спалнята си, за да тръгне към уроците си, хаоса разразил се пред нея я ужаси. Това обясняваше глъчката откъм общата стая, тази година не бе чувала учениците си да се смеят така. Трябваше да се досети, че не вещае нищо добро.

  Как си позволяваха такива неща?

  Погледът й се стрелкаше притеснено между крещящите вийли и купчината хора на пода. В колко ли проблеми щяха да се натирят само заради това? Как така изобщо беше забавно, или пък смешно? Просто се правеха на глупаци и излагаха целия дом. Дано не накажеха всички покрай тях, не знаеше как трябва да обясни тази скандална ситуация на баща си.

  - Веднага по уроците, всичките!

  На четвъртокурсничката не й трябваше друга насока или повторение. Все пак часът по Отвари нямаше да чака нея, или който и да е от "щастливата" купчинка. Изниза се внимателно покрай стената и се промуши през картината вход.

  - Искам да го направим пак!

  Гласът на Орлова се чу преди да хлопне вратата след нея.
  Наистина ли? Защо?

  Арина Орлова, Ела Благоева, Юлий Звездинов and Ясен Тошев харесват този пост.

  Кочо Измирлиев
  Кочо Измирлиев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 95
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl40
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 8
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 14
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 10
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 10
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 8
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ Sausage

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Кочо Измирлиев Сря Авг 16, 2023 10:10 pm


  Хубаво си бе да си почине човек след безкраен ден. Да се излежаваш в леглото до пладне заради самият принцип си е направо мечта. Това някога бе плана и на самият Кочо. Нямаше търпение да си похърква кротко и спокойно докато не стане време за обяд и чак тогава с известни уговорки да си покаже носа изпод одеялото. Да ама не живееше сам, а това винаги се оказваше проблем. За негово нещастие, типовете с които делеше спално помещение започнаха да вдигат олелия твърде рано. На няколко пъти, Измирлиев ругаеше наврял лицето във възглавницата, но това не променяше нищо. Гадният шум продължаваше, че даже се и усилваше. Явно трябваше да стане и да види какво става. Надигна се с мъка и чешейки си кайсиите тръгна към общото помещение.

  Още от вратата го лъхна студ и за миг съжали, че спи само по бельо, защото всичките му косми настръхнаха от студ. Значи нощеска докато е спал, пукнало е утро и всичко бе замръзнало, а де що има мома от неговият дом се забавляваше с пързалката. Определено само той липсваше и за да се попълни тази липса първо трябваше да се облече. Върна се набързо в спалното и се навлече с първите топли дрехи, които набара. Разбира се имаше и недоволни, някои друг зубрач и вийлите, но на никой не му пукаше. Първоначално Кочо се понесе върху леда с грацията на хипопотам, но след няколко падания успя да намери баланса. Вече спокоен се пързаляше, но му хрумна брилянтната идея за бой със снежни топки. Спря се за миг и започна малко по малко да прави снаряди за евентуалното сражение. За негово нещастие през това време останалите решиха, че е гениална идея да си играят на влакче. Така докато се водеха внезапно се подкосиха и „вагони“ и „локомотив“ се озоваха в една купчинка, като успяха да подкосят и Измирлиев, който се озова под доста тела. Бяха направо като картина на Пикасо. На една дупето й върху нечие лице, на друг краката върху някоя глава. Общо взето трудно можеше да се определи всички израстъци, които стърчаха на кого принадлежат. Най – лошото е, че се бяха оплели като пате в калчища и си им отне няколко минути докато успеят да се отделят един от друг. Ставайки имаше усещането, че цял леден блок се е намърдал в гащите му. Надигна се с мъка и с явно недоволство се обърна към своите съученици:

  - Чия бе тая тъпа идея за влакчето? – Изрече яростно и продължаваше да се търка навсякъде...

  Яна Вълканова, Вихрен Вокил, Юлий Звездинов, Ясен Тошев and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 31
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl40
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 18
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 16
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 14
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 10
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 22
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ Chocolate 

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Яна Вълканова Чет Авг 17, 2023 8:23 pm


  - Моя! – гордо заяви Яна – Няма нужда да ми благодариш!
  - За какво да ти благодаря? – сопна се Измирлиев.
  - Вероятността скоро пак да има толкова момичета върху теб е доста малка! Даже изоб... Хей!

  Прас! Снежната топка, която се заби в лицето ѝ, за малко да я събори пак на земята.

  - Стига де, беше забавно, не бъди такъв Гринч!

  Още една снежна топка, този път успя да приклекне и снарядът прехвърча над главата ѝ, забивайки се в стената зад нея.

  Запази равновесие като по чудо и се оплези на Кочо, но чак когато се увери, че е с гръб към нея. Все пак и нейната смелост си имаше някакви граници, а в боевете със снежни топки се справяше почти толкова зле, колкото и във влакчетата по лед.

  Чедър беше изприпкал от стаята и в момента се гонеха с Господин Ягодка по леда, което бе доста смешна гледка, понеже лапите им се пързаляха и от време на време взимаха странни завои. Въпреки характерната териториалност на котките, тези двамата като че ли се разбираха доста добре. Погледа ги известно време и им се посмя, после погледа вийлите, които се опитваха да се приведат във вид, който е повече като за пред хора и си оправяха косите. Всичките сили и заклинания, които се опитваха да приложат, за да развалят замръзналото кралство продължаваха да се провалят.

  - Хе-хе – някак се бе озовала до една купчинка сняг и коленичи на земята, докато другите продължаваха да се замерват, пързалят и преструват на респектирани от вийлите.

  Искаше да си направи снежен човек, все пак това бе златна възможност. Между другото си приготви и малко снежни топки, та ако избухне война да не е неподготвена. Нямаше как да направи гигантски човек, както ѝ се искаше, но можеше да работи с каквото предлагаше... ъъъ, стаята.

  Арина Орлова, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Ясен Тошев харесват този пост.

  Ясен Тошев
  Ясен Тошев
  Ученик, втори курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, втори курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 46
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl37
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 12
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 6
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 6
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 4
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 6
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 16

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Ясен Тошев Чет Авг 17, 2023 8:55 pm


  Два дълги женски косъма висяха в свободен вис от пръстите на дясната му ръка. Ясен ги държеше пред лицето си и наблюдаваше как дъхът му ги люшка насам-натам. Бяха с жълтеникав цвят като спагети. Арина му беше отправила кос поглед, Ясен забеляза това и бързо и ненадейно ги пусна да отлетят. По бузите му плъзна руменина.
  Явно рефлексите от тренировките му по борба още си стояха на мястото. Бързо скокна отново на крака и гледаше ухилен как съдомниците му се справяха още с последиците от катастрофата. Отначало се беше уплашил, когато Яна го придърба на влакчето им, тъй като нямаше кънки, но и подтичвайки, пак се забавлява на макс.
  - Искам да играем... - една снежна топка просвистя покрай главата му и се разпльока в лицето на Яна - ...хокей.
  Смехът го сграбчи неконтролируемо. Цялото ѝ лице се беше забелило, само дебелите ѝ вежди стояха непокътнати като две черни врани кацнали върху снега. Ясен се сви в прикритие и продължи да се киска на пода. След малко бойните действия се укротиха и в стаята се образуваха различни групички по интереси. Неговата идея за хокей, за съжаление, не я бе чул никой.
  Ясен забеляза, че Люба стоеше малко в страни от всички и гледаше усмихната в лицата им. Мисловно сякаш не беше тук. Стана му мило и реши да отиде при нея. Искаше да поговорят.
  - Хей, Люба! - дръпна я леко за широкия ръкав на нощницата, за да я върне в реалността.
  - А? - тя се отдръпна назад.
  Имаше няколко неща, за които искаше да говори с нея, но сега нито едно от тях не му се стори подходящо. Погледът ѝ допълнително го смущаваше.
  - Амии...Знаеш ли, всъщност исках да ти благодаря. Смисъл нали ме докара до училище. Нас с Юлий, де. Ако не беше ти, може бии...не знам, може би щях да имам някакви проблеми. Знаеш нали, че Велева са я уволнили - Ясен погледна тъжно към Люба. - Просто тогава бях много объркан и с това колело...съвсем ми изкара ангелите, ха-ха. Даже тука дето се прехапах още ме боли - Ясен се оплези сякаш за доказателство и смутено бързо прибра езика обратно в уста. - Все тая де. Искам да кажа...Благодаря ти!
  Без да ѝ дава време за реакция, Ясен послуша инстинкта си, разтвори ръце и я прегърна.

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Ела Благоева, Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 256
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl41
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 46
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 60
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ TomatoОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ BananaОбщата стая на дом „Северен вятър“ PizzaОбщата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ AppleОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ WatermelonОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ BlueberryОбщата стая на дом „Северен вятър“ CheeseОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ TuttifruttiОбщата стая на дом „Северен вятър“ CinnamonОбщата стая на дом „Северен вятър“ RubyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChocolateОбщата стая на дом „Северен вятър“ Diamond

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Люба Бюлбулева Пет Авг 18, 2023 2:12 pm


  - Пак заповядай! - гушна малкото момче обратно и го задържа в прегръдката - Догодина може да минем да те вземем с леля от ваше. С колата! Не се притеснявай. Да знаят къде си, пък ако имаш колело може да не си багаж следващия път!


  Засмяха се заедно и Люба ги завъртя в плъзгане по леда. Всичко вървеше наред в кривия им пирует, докато не отнесоха поредната крещяща вийла. В тяхна защита тя просто седеше по средата на нищото и им изникна в гръб, и не се дръпна навреме, а просто им се развика.

  В момента в който усети, в кой се сблъскаха, Люба бутна Ясен в друг куп нападали ученици и се разби в Кречеталото. Още преди да ударят двете земята момичето усети че я вдигат за краката.
  Озова се заглушена и увиснала с главата надолу.
  Леко се завъртя в провисването и само смигна на Ари и Яна като срещна погледите им.


  - Достатъчно! Тази отива наказана ще има и още! - усиленият със Сонорос глас на зачервената вийла прокънтя в стаята - Кой го направи това? Веднага да каже или всичките ще спите в килиите месец!


  Никой си нямаше и идея разбира се. Когато завъртането на Люба се върна към жената, момичето й се ухили и "вдигна" ръка. Или я увисна надолу.

  Въпрос на гледна точка.

  Е нямаше да остави целия дом да седи наказан. А и тя така или вече се беше уредила със спокойно преспиване. Нямаше и да я търсят за Слънчев коридор...
  Всичко точно!

  Яна Вълканова, Ела Благоева and Юлий Звездинов харесват този пост.

  Ясен Тошев
  Ясен Тошев
  Ученик, втори курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, втори курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 46
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl37
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 12
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 6
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 6
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 4
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 6
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 16

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Ясен Тошев Пон Авг 21, 2023 10:47 pm


  --2 седмици по-късно--

  Ясен грейна в усмивка, щом погледна към краката си.
  - Супер якооо!
  Наведе се и започна да ги опипва. От скучните му училищни обувки нямаше и спомен, на тяхно място сега ръцете му докосваха чистак нови кънки за лед с блестящи стоманени ножове отдолу. Бяха черни на цвят, външния им профил красеше логото на Северен вятър, а от вътрешната им страна - пълно щастие няма, Ясен знаеше израза - бе нарисувана по една ягодка.
  - Как са? - Арина прибра пръчката си в джоба и го изчака да направи няколко пързаляния.
  - Малее! - беше се засилил прекалено много и насмалко не се заби в прага зад портрета на Йоан Страшни. - Много са удобни!
  Успя да обърне криво-ляво курса, изтласка се и удари пет в разперената длан на съотборничката му по куидич. Оставаше им да направят още малко приготовления и първият домашен хокей мач в историята на Северен вятър можеше да започва. Ясен подейства хвърково заклинание върху един дълбок фотьйол и го разположи среднинно пред една от малките стени, след това направи това и с другия на срещуположната страна. Пусна ги да паднат с гърба към тавана, така че мястото за сядане между подлакътниците да образува импровизирана врата. Всички останали мебели бяха натрупани на купчина зад входа на общата им стая като мярка за сигурност срещу досадни вийли, тъй като вратата се отваряше навътре. Някой даже излезе преди това с перо от грифон и гъделичка толкова безмилостно и продължително Йоан Страшни, че старецът от портрета изпадна в несвяст. Играта можеше да започва.
  Щяха да направят пробна врътка с по трима играчи на отбор. Шансът определи Ясен да си партнира с Яна и Еньо, а срещу тях заставаха Люба, Ари и Кочо. Разбраха се да играят пробно до три гола и ако играта се получеше гладко, щяха да направят истински мач с по шестима в отбор. На стълбищата към спалните се бяха скупчили останалите им съдомници, някои от тях все още се опитваха да си трансфигурират кънки, а другите просто си говореха шумно и се подхилкваха.
  Шестимата играчи се наредиха на полето. Ясен си помисли, че отстрани сигурно изглеждат като в някоя объркана вийлска симулация. Все пак се бяха екипирали до петите с куидичните си неща и всеки държеше по една метла в ръка, стоейки по средата на превърната им в зимно царство обща стая. Рядка гледка. Ясен по обичай застана пред фотьойла(така де, вратата) и се подготви да я брани с цялата си чест и достойнство. Някой беше развъртял и дарил един противовес от телескопа си като заместител за шайба.
  - СТАРТ! 
  Ясен не разбра от къде дойде викът. Видя как Яна и Ари се стрелнаха към центъра на полето, замахвайки едновременно с метлите си. Шайбата бе заметена съвсем леко на страни, а двете момичета се сбълскаха гърди в гърди една с друга. Ясен фокусира цялото си внимание върху малкия кръг и ето че само секунда по-късно една метла го цапардоса отзад, запращайки го право към неговата врата.

  Арина Орлова, Ела Благоева, Люба Бюлбулева and Алина Старков харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 35
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl41
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 43
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 43
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 45
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 45
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ WatermelonОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ PizzaОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ CheeseОбщата стая на дом „Северен вятър“ BlueberryОбщата стая на дом „Северен вятър“ AppleОбщата стая на дом „Северен вятър“ BananaОбщата стая на дом „Северен вятър“ TuttifruttiОбщата стая на дом „Северен вятър“ BaconОбщата стая на дом „Северен вятър“ RubyОбщата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChocolateОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ DiamondОбщата стая на дом „Северен вятър“ Birthday1 

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Арина Орлова Съб Авг 26, 2023 1:30 am


  - ХАКЕЯТ е страхотен! – все по-рядко й се случваше да звучи като себе си. Жизнерадостно и безгрижно, но сега се смееше с пълно гърло. Червенокосата се бе подпряла на метлата си и приличаше на прегърбен щъркел. Оставаше само да вдигне единия крак във въздуха и да го заключи в четворка, за да е пълна картинката.

  - ХОКЕЙ, Арина, хокей! – поправи я Кочо, които се бе облегнал на фотьойла дето го играеше врата и се прозяваше.

  Ари избра да го игнорира и продължи най-нагло да зяпа как Ясен се опитва да се измъкне от импровизираната врата. Момчето толкова силно се бе врязло в нея, че фотьойла се бе стоварил отгоре му и се наложи Яна и Еньо да му помогнат да се измъкне.

  По-късно щеше да му се извини.
  Играта бе временно преустановена.
  През това време Ари имаше време да преусмисли стратегията си.

  Правилата дори не се приближаваха до куидичните. За огромна изненада никой не летеше във въздуха, а се пързаляше на леда. Топките бяха заменени от една единствена шайба и представете се – нищо не се опитваше да те убие и да те свали от метлата.
  Все пак бе забавно.

  - Хей, Люба...да играем на разпльокано жълто-жабешко! – червенокосата още се смееше.
  - Кви ги дрънкаш ма? Главата ли си удари?
  - Нищо ми няма! Но може да пробваме с мораво...
  - АХА!
  - Още малко и моркови ще искаш да вариш.
  - За Кочо ли?


  Този разговор не водеше на никъде. За щастие, противниковата врата бе възстановена и играта можеше да започне отново. Този път в центъра на ледената парзалка, метли размахаха Люба и Еньо в борба за шайбата.

  Едно, две...три и черното нещо се сблъска в двете метли и изхвърча сила настрани.
  Вийлата надзорник имаше десет секунди да се мръдне или шайбата щеше да я разкраси рязко.

  Ела Благоева and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 256
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl41
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 46
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 52
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 60
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ TomatoОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ BananaОбщата стая на дом „Северен вятър“ PizzaОбщата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ AppleОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ PearОбщата стая на дом „Северен вятър“ WatermelonОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ BlueberryОбщата стая на дом „Северен вятър“ CheeseОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ TuttifruttiОбщата стая на дом „Северен вятър“ CinnamonОбщата стая на дом „Северен вятър“ RubyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChocolateОбщата стая на дом „Северен вятър“ Diamond

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Люба Бюлбулева Съб Авг 26, 2023 1:11 pm


  Еньо нямаше шанс.
  Последното което видя беше хищна усмивка на лицето на Люба.

  Това което нито момчето, нито останалите от дома й още знаеха бе че Люба бе открила любим спорт. Това, което за тях щеше да е жизнено важна иформция бе, че този спорт беше американски футбол. Хокей още не хващаше. Ама по описанието на Ясен беше достатъчно близо за да знае, че и този щеше да й хареса.
  Шайбата излетя.
  Еняше я накъде, другите от отбора можеха да я подхванат.
  Еньо... Еньо обаче го еняше че Люба е засилила към него. Много при това. Може да беше по-дребна и финна, но имаше нужната силата да отнесе момчето. И да нанесе някоя тежка телесна травма. Планинското колело и бияч позицията й си казваха думата.

  - Люба фал! - Ясен спаси Хаджиконстантинов в последния момент
  - Я пак?
  - Аааа
  - първокурсникът се облещи като сърне пред камион - Фал е като се блъскаш в друг играч, който няма шайбата...
  - Аааа, добре.

  - Люба бе! Кочо е от нашия отбор, не го бий с метлата!
  - Малко му е.

  - Ае Ари, Кочо!
  - Кво?
  - Що не правите такива подавания на куидичния терен бе!
  - Ти що не си гледаш работата?
  - Люба! Стига би Кочо ма!  - Люба! Фал!
  - Е стига деее! Шайбата беше в него!
  - Да. Ама ти се опита да го обезглавиш със метлата!
  - Нищо му няма!
  - Еньо жив ли си?
  - Ъгх
  - момчето беше разпльокано на пода на общата като морска звезда, но успя да надигне палец за потвърждение - Добре съм! Май...

  Яна Вълканова, Ела Благоева, Ясен Тошев and Арес Морев харесват този пост.

  Симеон Манев
  Симеон Манев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Общата стая на дом „Северен вятър“ Coin10 26
  Ниво : Общата стая на дом „Северен вятър“ Untitl40
  Статистики :
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Streng10 Сила: 14
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Shield10 Издръжливост: 15
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Brain10 Интелигентност: 12
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Runnin10 Ловкост: 13
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Magic-10 Магия: 22
  Общата стая на дом „Северен вятър“ Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : Общата стая на дом „Северен вятър“ HoneyОбщата стая на дом „Северен вятър“ ChiliОбщата стая на дом „Северен вятър“ CabbageОбщата стая на дом „Северен вятър“ SapphireОбщата стая на дом „Северен вятър“ EmeraldОбщата стая на дом „Северен вятър“ SausageОбщата стая на дом „Северен вятър“ MangoОбщата стая на дом „Северен вятър“ Mint

  Re: Общата стая на дом „Северен вятър“

  Писане by Симеон Манев Чет Сеп 07, 2023 12:54 pm


  - Опаааа, кви ги вършите? - Симо излезе от стаята си с прозявка. Беше събота и си бе поспал добре, съдейки по големия (замръзнал) часовник. който показваше единадесет. 
   - Хокей, идваййй! - Люба се ухили виновно, точно бе насинила бузата на Еньо и появата на дългокосия я бе хванала на местопрестъплението ѝ. "Лъч" просто нямаха шанс, докато тя беше бияч. Еньо махна с ръка. 
   - Отивам да си взема почивка... и може би торбичка с лед... и може би ограничителна заповед срещу Люба. - Еньо се плъзна към Симо, който измагьоса ледени остриета на подметките си и зае празното място. Май беше играл някога... но със сигурност е било преди да го приемат в "Мунгав". Правилата реши да учи в движение. 
   
  - СТАРТ!
   
   Ари и Кочо застанаха от двете страни на Люба, която изби шайбата вдясно от Ясен и тръгна към импровизираната врата в края на Общата стая, но Симо още не знаеше, че момичето помиташе след себе си като румънски тир по "Хемус". Той ѝ пресече пътя в опит да гепи шайбата, но тя я изби встрани с як замах. Нейната собствена траектория обаче не се промени и двамата се претъркулиха по замръзналия под. Шайбата взе, че рикошира зад Яна и влезе във вратата с трясък. 
   Симо и Люба поохкаха за кратко, пък ги напуши на смях.
   - Айде, Манев, спиш още, ставайй!
   Станаха и заеха позиции наново.

  ***

   Симо подаде на Ясен, който като първокурсник беше по-дребен от останалите. Тайното оръжие. Замахна и вкара, преди Кочо да го пресрещне.
   Вик на неудобрение от Люба.


   - Идвам да пазя аз, морков! - изхили се Орлова, докато изместваше Кочо, който потъркваше рамото си.  
   - Ледена обща стая... за какво ли още можем да я ползваме? - попита Симо на глас, намествайки очилата си.

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Ясна Соколова, Ела Благоева and Лилиян Кардамова харесват този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 5:09 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!