Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+4
Зинаида Кражова
Бранимир Даргов
Вихрен Вокил
Рея Папандреус
8 posters

  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Рея Папандреус
  Рея Папандреус
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 105
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl40
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 26
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 24
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 22
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 18
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч AppleТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChocolateТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Emerald 

  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Рея Папандреус Сря Авг 30, 2023 10:27 am


  @Вихрен Вокил @Зинаида Кражова @Юлий Звездинов @Ина Янакиева @Косара Вълканова

  3 дена преди мача с Лъч

  Лек прохладен вятър повяваше рано сутринта, кършейки клоните на околните дървета и успешно бе превърнал играчите още от първите минути в разплетени дамаджани. Тъмносивите цветове преобладаваха, докато слънцето въобще не бързаше да се появи. Поне на някого му се бе отдало да почива днес. Облаци мрачно бяха надвиснали, опитвайки се да превърнат деня в нощ и ентусиазмът в трагедия. Рея смръщи вежди, наблюдавайки омърлушените физиономии насреща си и как Ина се бе превърнала в пашкул от шалове.
  Гръм се чу в далечината и гъркинята отвори уста.
  - Ако и на мача сте такива - направо да не ходим! Да си се предаваме от сега и да си спестим унижението.
  - Никой няма да ни унижава. Ще се справим! - обяви Юлий, който бе единственият, чиято физиономия не бе сгърчена от студ или от примирение с предстоящата загуба. Бузите му бяха зачервени и в косата му се намираха тук там някой мокър кичур, индикиращи че преди да се събере с отбора бе направил няколко обиколки на игрището.
  "Похвално". Помисли си тъмнокосата и отбеляза на ум някой ден и тя да го пробва.
  Всъщност....

  - Ох, ако е толкова студено бих попитала дали не могат да го отложат. Ден, два може да са достатъчни, че де утишне този ужасен ... АПЧИХ .. вятър.
  - Да, това звучи като добра идея. - кимна Вихрен, който се бе приближил до Ина.
  - Шът! Десет обиколки на игрището ще ви сгреят идеално!
  Блондинката приклепа тъжно. По лицето ѝ се четеше, че се надява това решение да се промени и да се превърне в "Хайде да отидем на топло и да закусим."
  - Раз, два! ДЕЙСТВАЙТЕЕЕЕ!!!!!
  Състезателно Зинаида се спусна напред, Юлий побърза да я настигне, че дори я задмина, стартирайки една малка напредпревара помежду им. Последваха ги Косара, Карина и Траян, докато Вихрен помагаше на Ина да махне огромния шал, с който се бе овъртяла.
  - Който стигне последен ще чисти метлите! - изкрещя Рея.
  - Не искам да чистя метли, побързай!
  - Спокойно, просто аз ще завърша последен.
  Рея стисна здраво зъби на тази реплика, врътна се и пое към стаята за метли и екипировка. Докато отбора тичаха, тя щеше да се погрижи за останалото и после щеше да наваксва със загрявката.
  - Отиваш да чистиш метлите ли? - подвикна Вихрен.
  - Стига си я дразнил! Ще ни кара още повече да тичаме.

  Гъркинята сви и юмруците си и започна добре да прехвърля в главата си как да ги изцеди до последна капка. Това щеше да им е последната тренировка преди мача. Последно чистене на грешки, обсъждане на стратегии, финално определяне на постовете на играчите и каквото още ѝ хрумнеше на Рея преди да дойде време за часовете им.

  Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Люба Бюлбулева, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Алина Старков харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 111
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl42
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 26
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 32
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч MangoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TomatoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч AppleТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч EmeraldТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CinnamonТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BlueberryТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SausageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч RubyТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PearТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CabbageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PizzaТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChiliТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChocolateТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TuttifruttiТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Diamond

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Вихрен Вокил Сря Авг 30, 2023 3:08 pm


  Вихрен изобщо не разбираше загадъчната връзка между тичане и летене, която капитаншата им явно намираше, затова смяташе първото за пълна загуба на време и сили. Така де - изморяваш се, изпотяваш се, а накрая се мяташ на метлата, за да те одуха хубаво ветрецът, докато си вир вода. Въобще вятър ечи, куидичен играч стене, мила моя майно льо, беше положението с физическата подготовка в отбора. Но да се обяснява това на Рея бе трудоемка задача, с която Вокил възнамеряваше да се заеме в друго време, в друг свят.

  Сега потърка с ръце треперещите рамене на Ина.
  -Сигурна ли си, че си добре? - в гласът му се усещаше загриженост. Поредното, което не разбираше, бе защо е нужно Папандреус да се опитва да ги убие преди мача.  Бе съвсем в реда на нещата да остави това в ръцете на противниковите биячи. Може би се надяваше служебната загуба да е по-малко унизителна.

  Зъзнещата Ина само кимна, преди да остави шала си и да тръгне след останалите, за да ги догони, вероятно нежеланието да чисти метли бе достатъчно мотивиращо, за да пренебрегне студа. Добър ход от страна на Рея, трябваше да ѝ го признае. Вероятно щеше да го направи, напоследък сякаш се разбираха по-добре. Не само с нея, но и с останалите от отбора се бяха сплотили. Бе чувал, че спортът прави такива неща, но не го вярваше съвсем. Но пък за разлика от чувствата му към съотборниците, тези към куидича не се бяха променили - все още го мразеше и се ужасяваше от него. 

  Вместо след останалите, тръгна след капитана си, понеже изобщо не разбираше мазохистичното ѝ желание да върши тежката работа сама.
  -Аз ще го взема - говореше за сандъка с топки и бати. Знаеше, че ако просто бе попитал дали има нужда от помощ, щеше да го предизвика на дуел. Нещата с Рея не работеха така, бе започнал да го схваща в последно време.
  - Това не променя условието - намръщи се гъркинята. - Последният ще чисти метлите. 
  - Добре. Но пак аз ще го взема.  - повтори в случай, че бе избрала да не го чуе първият път.

  Вихрен изобщо не разбираше каква връзка има между тичане и летене, затова не си даваше много зор с първото, докато леко подтичкваше след съотборниците си.

  Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева, Рея Папандреус, Ина Янакиева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Бранимир Даргов
  Бранимир Даргов
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 170
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl40
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 26
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 18
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 20
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 18
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 30
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 20

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Бранимир Даргов Сря Авг 30, 2023 10:56 pm


  Беше се излегнал на трибуните с кръстосани крака почти във въздуха и цигарата между устните. Едва държеше очите си отворени, а до него се намираше чаша с надпис "Don't be a butthole" от която излизаше пара.
  Беше с типичното си за сезона палто, но нищо повече. Не можеше да се каже, че му е чак студено. Тези долу обаче трепереха като шушулки. Какво правеше обаче той тук?
  Рея го беше викнала под предтекст "нещо си, нещо си, мъгълски референции", "нещо си, нещо си, чалгатрон", "нещо си,нещо си, половината отбор не знае как да лети". Бе заявил на гъркинята, че ще лети, само ако му подсигури прахосмукачка робот и по възможност инсталира столче. Че с неговите близо два метра само му трябваше да се килне наляво или надясно.

  - Ще красиш скамейката ли? Слизай да тичаш.
  - Бе ти нормална ли си? - отпи от кафето си той, като дупенцето на котката гледаше точно към капитана. - Не казах, че ще се включвам. Казах, че ще присъствам.. главно да се посмея. И къде ще ти тичам. Да си изплюя белият дроб.
  - Сенсей, белият ти дроб надали е все още бял.
  - Да не ти знае много устата, гремлин. Я тичай, то е за здраве. - подвикна след Зина и се закашля. Щял да тича... тичането му винаги си бе относително. Я го имаше, я го нямаше. И се бе ограничило до моста между кулите. И дори на това кратко разстояние след два дължини предаваше богу дух и започваше да звучи като 60 годишен астматик на по две кутии цигари на ден. Което сигурно бе и бъдещето му.

  Рея го изгледа кръвнишки, ама наистина кръвнишки. Даргов се огледа за да е сигурен, че този поглед бе за него. Май така излизаше.
  Простена, захапа цигарата и се изправи. Подхвана си кафенцето, смигна на гъркинята и отиде до една от метлите. Нямаше да играе, но можеше да покаже на мъниците как се прави. И особено на онези двамцата дето заобикаляха метлата на пет метра разстояние сякаш бе зло куче, което щеше да ги изяде.
  - Вихрене, мой човек, по-сериозно. Как ще впечатлиш момичето? Я дай турбото! - подразни го Даргов и се качи на метлата, след което се издигна с лекота, като все още балансираше с кафето и цигарата. - И к'во... ще губим пред "Лъч", а? Ще си облека траурния костюм.
  - Ако си в отбора няма да губим. - изсъска Рея достатъчно шумно да я чуе Даргов.
  - Не ми плащаш достатъчно, сладка. И вземи се усмихни, и слънцето ще избяга от тази ти физиономия. Зина, не  дишай през устата, че ще колабираш преди мен! - ти да видиш, да раздаваш команди било забавно.
  - Защо не играеш с нас? - попита го Юлий докато тичаше пред всички. - Ще си ни полезен.
  - Както жените обичат да казват - неразположен съм. За каквото и да е.

  Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Рея Папандреус, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 151
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl42
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 30
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 28
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 28
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 30
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 32
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч AppleТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CabbageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч MangoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SausageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч EmeraldТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PizzaТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PearТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BananaТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChiliТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Ruby

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Зинаида Кражова Чет Авг 31, 2023 10:13 am


  Тичайки наоколо и слушайки мрънкането и наставленията на Даргов, дяволчето живеещо дълбоко в Зина се обади. Забави хода си, оставяйки Юлий да поведе в неоговореното състезание помежду им и скришом извади пръчката си. Насочи я към петокурсника и тихо каза:
  -Депулсо!
  Летящият Киселяк беше избутан грубо от метлата и се отърколи на земята. Чу се изохкване, подстана и тъкмо щеше да изпсува, когато момичето отново прошепна:
  -Уингардиум Левиоса!
  Той взе да се повдига от мясото си и се паникьоса. Опита се да се впие пръсти в тревата, но не успя.
  -Не, не!- извика той.
  Беше се извъртял с главата надолу, което беше удобно за белокосото момиче. Спря на място и размаха леко пръчката си така, че самия Даргов да се разтресе и неговата пръчка тупна на земята.
  -Аааааааа,- изкрещя отново той, след като не успя да я хване, докато падаше.- Кой по… ГРЕМЛИН! Пусни ме веднага!
  -Да, Боро-сенсей!
  Придъпа го по-близо до себе си и участъка за тичане, който минаваше близо до стената. По пътя Даргов продължаваше да размахва ръце и да се гърчи, опитвайки се да се хване за нещо и да спре „летенето“ си, но не успя. Опита да достигне подветрената стена, но само я забърса с пръст. Направи няколко отчаяни опита да се докопа до някоя тревка, но без успех. Зина го държеше достатъчно ниско и същевременно високо да не може да се добере до земята. Разръси го още веднъж, което доведе до изпадането на кутията му с цигари. Момичето се приближи и ги избута настрани с крак, максимално далеч от него.
  -ГРЕМЛИН! УБИХ ТЕ!- кръвнишкият му и бесен поглед се беше появил.
  Правеше странни движения, сякаш плуваше във въздуха, с цел да се доближи до третокурсничката. Не, че това беше възможно, но той да си се пробва. Взе да кашля, което доведе до пристъп и поне за миг това го кротна.
  -Хайде, сенсей,- подсмихна му се с онази усмивка, която беше научила от него, Кражова.- Нали тичането е за здраве? Не звучиш здрав. Трябва да поправим това.
  Махна с пръчката си и това прекъсна магията. Даргов тупна на земята. Малката много добре знаеше какво следва и тръпнеше в очакване. Високото момче се изправи бавно, някак драматично и се обърна към нея. Приличаше на разярен бик и се затича с насочени напред ръце към момичето.
  -ГРЕМЛИИИИИИН!!!!!
  Тя просто започна да тича в обратна посока. Знаеше, че е по-бърза от него, а и по един странен начин го беше включила към тренировката. Вътрешно се смееше с глас, външно си стоеше психопатската усмивка.

  Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Рея Папандреус and Ина Янакиева харесват този пост.

  Исмаил Колимечков
  Исмаил Колимечков
  Ученик, седми курс, дом "Лъч"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 19
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl41
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 58
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 32
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 72
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 50
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 44
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PearТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч WatermelonТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч MangoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч EmeraldТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч AppleТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChocolateТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CinnamonТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TomatoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CabbageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч RubyТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч HoneyТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TuttifruttiТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Cabbage 

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Исмаил Колимечков Чет Авг 31, 2023 1:43 pm


  Рея изглеждаше готова да тръгне след Даргов и Зина и просто да прекърши вратовете на всеки един от тях. 
   - О, уау, днес са много ентусиазирани... - момичето извъртя врата си с такова камшичено движение, че даже Исмаил се уплаши да не остане малката гъркиня без врат. 
   - КАКВО ПАК ПРАВИШ ТУК?
  .
  ..
  ...
   - Нося кафе. 
   - НЯМАМЕ НУЖДА ОТ...
   - Хей, Ис, това кафе ли е? - Вихрен вече тичаше към тях, разпознал най-рошавия си приятел, който изглеждаше още по-рошав рано сутрин. Имаше тъмни кръгове под очите си и остатъци от мастило по пръстите си.
   - Да, виж, взех ти го както ти хареса.
   - Руни за запазване на топлина? Това е гениално. 
   - Вие двамата ще спрете ли да си говорите като женена двойка и да вземете тренировката на сериозно???
   - Оу. Не. - отвърна Исмаил в момента, в който Вихрен каза:
   - О, не, предпочитам да се оженя за него, ако ми носи такова кафе.
   - Джинкс. - ухилиха се двамата. 
   - Исмаиле не можеш да идваш да гледаш тренировки, когато следващия мач е срещи твоя дом!!!
   - О, но на вашите тренировки е забавно! Виж, Зина гони Даргов през полето. - Ис се обърна към Ви, докато си отпиваше от кафето. - Значи това момче трябва да спре да гони момичета, много е нелицеприятно.  
   - Нали? - Ви си прикри усмивката зад кафето.
   - Уф, хубаво, можеш да останеш и да гледаш! Но само, ако има кафе и за мен!
   - Моадмозел. Как! - усмихна се Ис и подаде кафето за Рея. - Хей, знам, че не занимавам с куидич, но ... забелязали ли сте, че няма нужда да летите в много права линия, нали? Бъдете като ... пчели. - думата едва не прогори дупка на езика му, беше я казал много бързо, но все пак я каза с тъжна усмивка. - Те не правят прави отсечки, не са перфектни, но стигат до мястото. 
   - Знаеш ли, Колимечков ще ... помислим над това. - обеща Рея и погледна злобно към Ви. - Пий каквото пиеш и бягай да багяш.

  Яна Вълканова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Рея Папандреус, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Атсу Оттах харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 230
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч 1311
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 74
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 86
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 90
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 90
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 104
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChocolateТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SausageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BananaТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч DiamondТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч EmeraldТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч AppleТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч MangoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч RubyТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BlueberryТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PearТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TomatoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChiliТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Cinnamon

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Ина Янакиева Чет Авг 31, 2023 6:01 pm


  Студ, студ, студ.
  И дългият шал не можеше да я предпази от това, нито пуловера, който бе сложила и нито блузата под него. Всъщност май се бе превърнала в почти топка от дрехи, защото напоследък все й беше студено. Когато обаче Вихрен масажираше раменете й и беше изключително приятно. Ставаше й топло и това събуждаше и пеперудите в стомаха й. Харесваше й да усеща и топлотата на тялото му зад себе си, а усмивката бе това, което сгряваше душата й... странно беше дори да се опише всичко това.

  Умората обаче, липсата на сън, ежедневния тормоз в часовете и в "Мелачката" не й се отразяваха добре по никакъв начин. Имунитета й също бе паднал, както нивата й на енергия, но пък се опитваше да не го придава и на околните (това състояние в което се намираше). Все още имаше усмивката на лицето си, през повечето време, но и притеснението, което се бе загнездило в стомаха й. Последното бе свързано с идващия мач.
  От миналата тренировка насам със Зина тренираха летене всеки свободен момент. Или куидична теория за белокосата, с което тя се справяше страхотно. За разлика от Янакиева на метла. Тичането обаче... това не го бяха тренирали. И си личеше, поне при едната. Другата сякаш бе изяла кило шоколадови бонбони за закуска, придружени с горещ шоколад, захарен памук и за десерт шоколад с размерите на ръката на Даргов (понеже Южен нали така измерваха нещата).

  Тъкмо врътваше с Юлий и Косара поредното кръгче на игрището, след като другите ги бяха изоставили, къде за да се правят на котка и мишка, къде за кафе, когато дочу разговора на Рея, Исмаил и Вихрен. Почти се препъна и погледна в тяхната посока.
  "Оо, ясно! Това... обяснява някои неща."
  Помисли си и продължи да тича, но в главата й отново започнаха да се реят мисли. За общата стая и Вихрен, за Вихрен... и за Вихрен? Май общо взето схванахте картинката. Дочутото я беше изненадало, защото не го бе забелязала до сега. Дори не бе минавало през главата й. Но той й беше приятел, само приятел, нали, приемаше го такъв какъв е.

  Започваше да я боли от това тичане, а студеният въздух,  който навлизаше в дробовете й хич не й помагаше, затова реши да си почине и седна на земята.
  - ГРЕМЛИИИН! - Даргов изкрещя почти в ухото й (тъй де някъде над нея), докато правеше грамадни крачки след Зина, а тя тичаше доволно наоколо, като свободен електрон. Каква им бе играта на тези двамата? Или проблема? Как можеха да имат енергия толкова рано? Техният капитан обаче сякаш нямаше против, щом и дългучов си е дигнал задника от трибуните. Сега бяха един "истински отбор" и само с един командващ, което не се нравеше на високият май,май, поне така звучеше от нещата, които изрича.

  Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Зинаида Кражова and Атсу Оттах харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 111
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl42
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 26
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 32
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч MangoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TomatoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч AppleТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч EmeraldТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CinnamonТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BlueberryТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SausageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч RubyТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PearТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CabbageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PizzaТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChiliТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChocolateТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TuttifruttiТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Diamond

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Вихрен Вокил Съб Сеп 02, 2023 11:20 pm


  Явно всеки може да тича, когато има какво да гони, помисли си Вихрен, докато наблюдаваше как Даргов все пак се бе включил в тренировката, въпреки привидното си нежелание в началото. Което пък май трябваше да  е напомняне за какво той самият се е озовал на игрището под гневният поглед на Папандреус. 


  Благодаря за кафето, Ис - усмихна се топло на приятеля си, докато му подаваше обратно празната чаша. Кафето бе стоплило малко тялото му и бе разбудило съзнанието му, но фактът, че Исмаил отново му говори и всичко между тях си е както преди, както винаги е било в последните десет години, бе истинската причина за ободряването на Вихрен. Потупа го приятелски по рамото и след като се усмихна злорадо на Рея, в чиято компания оставяше Колимечков, се отправи към останалите си съотборници. 


  Пътьом грабна няколко метли от тревата, така като ги гледаше май им стигаше толкова тичане за днес. Не че нямаше ползва от него, вероятно някои като Юлий откриваха дори удоволствие, все пак второкурсникът бе навъртял десет обиколки, докато Вихрен все още бе на шестата, та не твърдеше, че няма смисъл, просто той не го откриваше. Затова се възползва от моментното разсейване на капитана им (хвала тебе, Ис!), за да спаси съотборниците си от безполезното физическо изтощение. 
  Зин! - подхвърли ѝ летателното пособие, докато преминаваше наблизо, опитвайки се да увеличи разстоянието между себе си и Киселяка.
  На Кражова ѝ бе достатъчно едно движение, подобно на онова изпълнено от някой си Леголас, за когото Исмаил все говореше, за да се метне върху метлата и да се озове на височина Даргов и половина, преди Вихрен изобщо да успее да мигне. Не криеше възхищението си от уменията на момичето върху метлата. 
  Вихрене, мой човек, за мене няма ли? - Бранимир се бе озовал до него, вероятно за да се сдобие с начин да продължи преследването на целта си. 
  - Ето, вземи моята - подаде му я с по-голямо удоволствие, отколкото трябваше да показва може би. - Аз не бързам да се качвам на нея. 
  - Тогава що си се писал в отбора бе, мой?
  - Понеже ти не си! -  обаче го дари с тъжна усмивка и след като премести поглед от високи към Рея добави. - Да не мислиш, че ми е оставила избор? 
  - Сенсееееееей! - викът прекъсна разговора им и задейства в Даргов рефлекс на Павлов, тъй като дългучът се метна ловко на метлата и се засили след белокосата.
  Оставаха още две метли за раздаване. Юлий вероятно щеше да дойде и да си я вземе, след като приключи с поредната обиколка на игрището, не изглеждаше като да му липсва енергия да измине още няколко метра. Така като го гледаше Вихрен, хлапето можеше преспокойно да пребяга даже до Торбаланово и обратно преди да е свършила тренировката. Затова се запъти към последния си съотборник, който трябваше да получи метла. Тя бе седнала на тревата зад гърба на гъркинята, явно споделяше липсата на ентусиазъм на рижия що се отнасяше до бягането.
  -Добре ли…
  -ДРЪВНИК! - какво споменахме за тайминга на Рея? Да, все така перфектен си оставаше. - Какво правиш?
  - Раздавам метли на съотборниците си? - повдигна рамене и погледна невинно.
  - А за теб? 
  - Упс. Не остана.
  - Без такива! Отивай в килера за още една! 


  Явно все пак нямаше да успее да се измъкне от летенето, нито пък от мача. И докато се връщаше от килера с някаква древна като името му метла, се чудеше какво пък толкова не му бе харесвал на тичането преди малко.

  Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева, Ина Янакиева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Бранимир Даргов
  Бранимир Даргов
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 170
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl40
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 26
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 18
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 20
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 18
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 30
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 20

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Бранимир Даргов Нед Сеп 03, 2023 5:12 am


  А познайте дали нямаше да убие Зина? Щеше да я хване, да я завлече за косата до някое местенце в Призрачният лес, да я върже за някое дърво и да я остави там за три дни, като нарочно щеше да реши да е преди пълнолуние. С късмет, ако оцелееше тези три дни, то някой върколак щеше да си я хареса накрая... Пак щеше да се брои за убийство. Макар и заравяне жива да бе също вариант. Но на това Зина сякаш щеше да се изкефи. Не, не... не можеше да й достави каквото и да е удоволствие след това, което тя му причини. Малкото зло!

  То не бе преследване, то не бе летене, то не бе викане на цветущи думички, неподходящи за ушите на дамите наоколо и малките дечица. Пукаше ли му? Не.
  В целият хаос дори не си бе прибрал кутията с цигари и сега я търсеше по джобовете си. Не я намираше, което допълнително го изнервяше.
  - ГРЕМЛИИН! - Зина обаче се рееше нейде високо и хич не й пукаше. Можеше да се закълне, че я чу да се хихика по онзи неин ръмжащ начин, който бе придобила след като той я научи да се „ усмихва“ . За което много хора не бяха съгласни..., че е усмихване дори. Камо ли смях. Или като цяло добра идея. Още нещо за което не му пукаше.

  Приземи се с метлата си до Рея и Исмаил, остави летателното средство настрани и обви ръце от двете страни на капитана.
  - Ще ти счупя и двете ръце, Даргов! - изсъска капитана. Исмаил пък повдигна вежда към Даргов не особено щастлив.
  - Ще прощаваш, че ти пипам частната собственост Исмаиле. - започна дългият и скоро напипа каквото му трябваше – пръчка. Извади я и пак се качи на метлата, като първо си взе цигарите с едно „акцио“ след което тръгна след Зина. Изстреля заклинание към нея, докато Рея долу го ругаеше и го прати да посети майка си, но той просто хвана Зина с магически въжета и я приземи на земята. - Ти малък, досаден....
  Тя го погледна с голяма усмивка с два реда бели зъби. Изръмжа. Отпусна въжетата, а после си взе пръчката.
  - Ще си платиш за това, гремлин. Когато най-малко го очакваш ще ти го върна тъпкано. - изсъска й след което погледна към останалите от отбора. Някои си летяха, други се опитваха да летят. А той бе направил пре достатъчно сутрешна загрявка.
  - И, сега ще се включиш ли в отбора, досаднико? - Рея си взе пръчката от него, като го сръга в лактите от което той изохка. Все го ръчкаха тея жени, да му се не види!
  - По-скоро ще погълна топка козина. Забрави, твърде много викаш и тея неща са твърде рано сутрин за моите интереси. Просто... си измислете някаква стратегия, де да знам. Ти си капитана. Дай им някакви идеи. Аз ще си седна ей там до гаджето ти да си шернем една-две цигари и да си долея кафенце в чашата. - след което тръгна към Исмаил, като се мръщеше. Ей заради такива неща като това със Зина не обичаше да общува с хора, беше досадно! Цигарите обаче си бяха друго нещо. Извади кутията и предложи една на Исмаил, като запали една за себе си и веднага усети успокоението, което го залива.

  Вихрен Вокил, Юлий Звездинов, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 111
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl42
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 26
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 32
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч MangoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TomatoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч AppleТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч EmeraldТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CinnamonТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BlueberryТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SausageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч RubyТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PearТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CabbageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PizzaТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChiliТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChocolateТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TuttifruttiТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Diamond

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Вихрен Вокил Съб Сеп 09, 2023 3:19 pm


  За съжаление, успокоението на Даргов не беше заразно и изобщо не достигна до останалите присъстващи на събитието. Вихрен, например нямаше и помен от спокойствие от момента,  в който бе стъпил на игрището, не спираше да трепери от ужас, че трябва да се качи на метлата и даже да лети.  При това без да пада.  За мисълта, че мачът е след само няколко безсънни нощи, която също не му даваше мира няма смисъл изобщо да споменаваме.  Може би трябваше просто да не излизат изобщо и да подарят на Лъч една хубава служебна победа. 
  Само дето Рея щеше да набие главата му на върха на Южната кула, ако разбереше, че подобна мисъл дори е преминала през главата му.
   
   
   Стисна с две ръце дръжката на метлата, която имаше вид,  като че ли с нея е била чистена шатрата на хан Кубрат и всички негови наследници през следващите векове. Оттласна се от земята сравнително стабилно, разбирайте не падна при издигане на височина,  което изобщо не означаваше, че внезапно бе станал първокласен летец, и се опита да последва съотборниците си, които летяха скупчени в групичка и си бърбореха, докато обикаляха игрището.  Някак им се получаваше, даже Ина успяваше да изглежда спокойна, докато обясняваше отново нещо за правилата на Кражова. Май отборът им се делеше на две половини, една летеше добре, но не разбираше теорията на куидича и правилата на играта, другата половина – знаеше правилата, но не се справяше добре с летенето. И въпреки общото старание да балансират нещата, за момента ситуацията никак не изглеждаше добре. Особено на фона на миналогодишните шампиони.
  -  Внимавай със завоя! -  Рея се бе материализирала до него съвсем неочаквано, но май точно това се очакваше от Търсача на отбора им. -  Извий дръжката на метлата, но не накланяй цялото си тяло -  даваше наставления с равен тон капитанката им.
  -  Опитвам се -  почти простена думите от усилие да не се изхлузи от метлата, както му се случваше обикновено, когато тренираха заедно след часовете или след вечеря, стига светлината да го позволяваше.
  - Използвай степенките за краката, за да балансираш тежестта на тялото -  тази част почти я бе схванал, но наличието на куофъл усложняваше прекалено много ситуацията.
  -  Няма да се получи, Рея -  въздъхна, въпреки че успя да се справи със завиването без да падне, и дори вече стоеше малко по-стабилно, докато летеше, но не беше Даргов.
  - Да не съм чула подобни…
  - Не, сериозно! Трябва да измислим план, защото ако разчиташ с подобна игра да спечелим мача, няма да стане -  не искаше да звучи прекалено отчаяно, но май точно така се получ.
  - Ще измислим! -  отсече гъркинята. -  Сега продължавай с практиката.  И си вземи един куофъл за упражнение! -  подвикна малкото торнадо, докато му обръщаше гръб и полетя към Траян, вероятно за да провери как се справя той с топките.

  Юлий Звездинов and Бранимир Даргов харесват този пост.

  Омуртаг Дельов
  Омуртаг Дельов
  Ученик, пети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 50
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl37
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 4
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 6
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 8
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 6
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 6
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 6

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Омуртаг Дельов Съб Сеп 09, 2023 6:45 pm


  Както си крачеше навъсено към Исмаил, Даргов чу едно специфично подсвъркване и пляскане от една от трибуните.
  -Дарг, да не се сецна, че се отказваш?- изсмя му се.
  -Що не дойдеш да ми го кажеш в лицето, палячо?!
  -Ееее, киселяк такъв! Чакай, сега ще дойда.
  Само това му липсваше на главата. Шантавото му съдомниче, с което прекарваше твърде много време. Зачуди се за миг защо си го причинява. Още от запознанството им си се движеха заедно и се джафкаха нещо. Докато се шлаеше из миналото си високото момче, малко по-ниското от него вече беше на игрището и по-точно при Исмаил.
  -Мед с виолетки правите ли, Ис?- попита го.
  -Хм, не, но е идея.
  -Страхотен е!
  -Това, че ти харесваш прокелтия вкус не занчи, че на другите им се нрави,- секна ентусиазъма му Даргов.
  -Никой не те кара да го ядеш, Дарг,- каза му.
  Щеше да последва или удар зад врата или поредното заяждане, но капитанът на отбора се намеси:
  -Ти пък какво правиш тук, Омо?
  -Разхождам се, бонбонче?- извади пакетчето и й до подаде.
  Тя го изгледа странно. Изобщо не й беше дадена възможност да реагира. Новата скала за измерване на Южен вятър плесна ръката на Дельов, което доведе до разсипване на няколко Виолетки.
  -Спри да предлагаш бонбони на хората, бе, смотан!- развика се високото момче.
  -Виолетките ми…- каза толкова тъжно и задавено четвъртокурсника, че сякаш щеше да се разплаче всеки момент.
  Исмаил се подхилкваше някъде отзад, а Рея просто махна с ръка и се върна към отбора си. Имаха стратегия да градят, нямаше време за Омуртаг и бонбоните му.

  Вихрен Вокил, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 230
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч 1311
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 74
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 86
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 90
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 90
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 104
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChocolateТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SausageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BananaТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч DiamondТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч EmeraldТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч AppleТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч MangoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч RubyТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BlueberryТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PearТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TomatoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChiliТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Cinnamon

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Ина Янакиева Съб Сеп 09, 2023 9:38 pm


  Не знаеше как протичат тренировките на другите отбори, но надали бяха хаотични като техните. Да, техният отбор бе събран от "кол и въже" и най-доброто, което Рея бе успяла да намери тази година, но всеки път се случваше нещо. Дали Ина и Вихрен, които се опитваха да летят, наподобяващи новоизлюпени патета, докато мама Рея се сдържа да не ги хвърли от гнездото с надежда, че ще полетят като нямаха друг избор, или сега това с Даргов и Зина... все нещо. Не можеше да се каже, че им е скучно, това бе сигурно. Почти колкото бе загубата им на предстоящия мач.

  Русокоската се огледа наоколо, когато Зина започна да си подмята куофъл с Юлий. Даргов си бе намерил нова мишена за заяждане - Омо, пък Исмаил си говореше с тях. Рея бе с Вихрен, който определено летеше по-добре на метлата от преди месец. Ина му се усмихна. Усещаше една такава гордост в себе си, бе горда с него и постигнатото. Самата тя тренираше със Зина и знаеше колко й бе трудно. С Рея сигурно беше още по-трудно.

  Рея летеше и даваше съвети на всички, при някои се задържаше повече, при други по-малко. Тъкмо отново бе приближила Вихрен, когато и Ина се появи там. Усмихна се сладко на Вихрен, а очите й блеснаха.
  - Ще може ли да го открадна за малко?
  - Хм. - гъркинята я изгледа преценяващо. - Друга работа нямаш ли си?
  - Ъм... ще си подаваме куофъл? - чаровна мила усмивка.
  - Ще видим това. - и не след дълго бяха зарязани с един куофъл и капитан наблюдаващ ги от разстояние, което притесняваше русокоската. Но след като мислеше за него й беше лесно да забрави, че е толкова високо.
  - Справяш се страхотно с метлата. - подхвърли му куофъла внимателно и от близко разстояние. Все пак не искаше да го пребие случайно.
  - Опитвам се... - той повдигна рамене, но не я гледаше в очите в момента. Това бе рядкост, накара Ина леко да се намръщи.
  - Какво има? Знаеш, че с мен можеш да говориш.
  - Няма да ни се получи. Да победим по този начин. - звучеше болезнено да го чуе, но си бе самата истина. Половината отбор не летеше, другата не познаваше играта. - Трябва ни план. Може и да не можем да играем, но поне... можем да играем умно.
  - Вихрен... - напоследък рядко използваше цялото му име. Но това привлече вниманието му. - Ако някой може да измисли план с който да спечелим, независимо от играта ни, то това си ти. Вярвам в теб. И знам, че е така.
  - КУОФЪЛА, ГЪЛЪБЧЕТА! - Ина подскочи на метлата си и докосна сърцето си. Господи, Рея! Щеше да я убие преди да я оглоши, а това щеше да е постижение!
  Хвана подметнатия куофъл.
  - Ние имаме нещо, което те нямат. Теб. И мозъка ти. - тя самата се считаше за умна, но по-скоро бе читанка. Рационалната и логичната й част спяха, оставяйки път на емоционалната. В него обаче вярваше. Вярваше, че ще им измисли печеливша стратегия. - Нека викнем отбора долу и помислим върху опциие си.
  Ина направи знак на Рея да се приземи, а капитана това го оповести и на всички останали, като групичката от играчи се приземи в центъра на терена.
  - Какво има? - попита ги Рея, а Ина само погледна към Вихрен сякаш казваше "говори", докосвайки пръстите му окуражително за момент, приятелски...

  Вихрен Вокил, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 111
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl42
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 26
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 32
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 42
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч MangoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TomatoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч AppleТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч EmeraldТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CinnamonТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BlueberryТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SausageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч RubyТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PearТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CabbageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PizzaТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChiliТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChocolateТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TuttifruttiТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Diamond

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Вихрен Вокил Чет Сеп 14, 2023 12:16 am


  Въпреки че докосването на пръстите на Ина по принцип му действаше успокояващо, то просто не успяваше да неутрализира ефекта от гневния поглед на Рея, под който стомахът му се свиваше, сякаш бе пълен със стършели. Внезапно имаше усещането, че каквото и да каже, каквото и да сподели пред гъркинята, ще е нещо глупаво и маловажно, но ще изгуби не само нейното ценно време, но и това на целия отбор. А съотборниците им бяха започнали да се струпват около тях, забелязали знака на Ина, като не пропускаха да впият озадачени погледи в него. Макар да му се струваше, че някои искат да му благодарят, задето ги отървава от мъките. 
  Не бе свикнал да е център на внимание, но сянката на Исмаил не бе достатъчно голяма, за да го заслонява тук, въпреки присъствието на рошавия. Затова му се наложи да стисне зъби, пренебрегвайки дискомфорта си и да се осмели да говори пред съотборниците си. 
  -Няма смисъл да се заблуждаваме-  огледа внимателно всеки един от тях - Не сме добри, не сме… - дори посредствени не бяха, но не искаше да го изрича на глас. 
  -Предлагаш хич да не играем ли? -  повдигна рунтава вежда Траян, скръствайки ръце пред гърдите си. 
  - Не, предлагам да играем умно - разпери ръце в безсилието си да обясни. 
  - Как се прави това? - не се предаваше Траян, твърдо решен да побеждава на всяка цена, макар да му се беше паднал отбор несретници.
  - Кой е най-лесният начин на спечелим? - повдигна вежда рижият.
  - Да хвана сничът преди Ясна? -  Рея май бе започнала да схваща мисълта му.
  - И преди да сме изпопадали от метлите, претрепани я от блъджъри, я от противникови играчи… - намеси се и Юлий.
  - Да. И за тази цел, трябва всички да се фокусираме именно върху това Рея да хване снича преди Ясна - започна да обяснява идеята рижият.
  - Как си го представяш? - попита плахо до него Ина.
  - Всички ще ѝ даваме насоки къде е сничът…
  - Ясна също има уши, брат! -  изнегодува Траян отново.
  - Да,  но ние ще ги даваме така, че само Рея да разбира - почти бе готов да спори с него Вихрен.
  -Нещо като таен код? - намеси се Ина, за да стопи напрежението между момчетата.
  - Хубав план, дръвник! -  Рея също бе решила да вземе нещата в свои ръце, все пак тя бе капитанът и от нея се очакваше да командва войската. - Ще ни разкажеш довечера в Общата стая. След вечеря ви искам всички там! - огледа ги толкова заплашително, че някои вероятно от сега щяха да се насочат към Южната кула, за да не закъснеят за срещата. - А сега обратно на метлите! Всичкииии! Докато не се научите да летите поне! 
  Вихрен схвана намека - дори планът да сработеше, трябваше да успеят да оцелеят по метлите поне докато Рея се докопа до Златната топка, а това можеше да отнеме време. Време, в което макар и част от отбора, всеки трябваше да умее да оцелява и сам, поне колкото да не е в тежест. 
  -Хей! -  червеното кожено кълбо полетя към него от ръцете на Юлий. 
  С олюляване успя да го хване и дори да го подаде на Зина, която преминаваше наблизо в този момент. И това бе стратегия - да гледа да се отърве от него, колкото се може по-бързо, за да не му се пречка. 

  Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева, Ина Янакиева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 151
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl42
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 30
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 28
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 28
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 30
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 32
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч AppleТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CabbageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч MangoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SausageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч EmeraldТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PizzaТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PearТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BananaТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч ChiliТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Ruby

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Зинаида Кражова Пет Сеп 15, 2023 4:38 pm


  Върнаха се по метлите и същиснтаката тренировка. Гончиите се захванаха да си подават куофъла и да пробват различни дължини и височини. Е, Зина и Юлий основно. Използваха Вихрен повече като буферно подаване Което пак си беше нещо.Белокоската обмисли разговорът от преди малко, който беше прекъснал летенето й. Прехвърли в главата си правилника, който Ина я беше накарала да изяде почти. Дори и да измислят нещо, с което да помогнат на Рея за снича, ако те самите не се грижеха да пречат на противниковите гончии и да вкарат някои и друг гол, самото хващане на златното топче нямаше да е достатъчно за победа. Нали за това игареха? Не само за чест, слава и излагация. От третото щеше да има доста със сигурност. Помаха на Юлий и Вихрен да се приближат до нея. Второкурсникът стигна бързо, рижкото по-бавно, но се бяха събрали. Преди Кражова да успее да каже нещо, Рея вече беше сканирала тяхното НЕ-трениране.
  -Не съм казала да спирате!- изкрещя по тях.
  -Вие чувате ли нещо?- монотонно попита третокурсничката.- Защото аз – не.
  Момчетата се подсмихнаха, но си хвърлиха един притеснен поглед. Папндреус не прие игнора добре. Долетя до тях и почти спука тъпанчетата им:
  -ПРАВИТЕ СЕ, ЧЕ НЕ МЕ ЧУВАТЕ, А?!
  Юлий и Вихрен запушиха ушите си с ръце. Беше толкова силен и мощен вик. Зина – не трепна. Изгледа съквартирантката си и отговори:
  -Градим стратегия, кралице на баншитата.
  -Каква стратегия? Довечера стратегии, сега летене и подаване. ВЕДНАГА!
  -Не отборната. Гончийска.
  Гъркинята присви очи. Имаше логика да го правят, но нямаше да падне по гръб:
  -Броя до три, ако не сте се размърдали ще метете игрището! Едно… Две…
  -Сничът,- посочи с пръст на някъде белокоската.
  Рея проследи посоката, което секна отброяването й и в миг обърна метлата си в тази посока. Форсира я и изчезна.
  -Наистина ли видя снича?- попита Вихрен.
  -Не,- кратък отговор.- Нямаме много време, така че, слушайте. Юлий, аз и ти трябва да водим атаките постоянно. Вих, на теб ще подаваме, когато нямаме избор. Трябват ни комбинации от дълги и къси подавания. Да опитаме?
  -Добре,- съгласи се Звездинов веднага.
  Вокил повдигна рамене. Пръснаха се в три различни посоки, а куофъла остана в третокурсничката.
  -ТРИ!- гласът на Рея се разнесе из цялото игрище.

  Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Бранимир Даргов харесват този пост.

  Юлий Звездинов
  Юлий Звездинов
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Coin10 6
  Ниво : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Untitl40
  Статистики :
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Streng10 Сила: 28
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Shield10 Издръжливост: 12
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Brain10 Интелигентност: 22
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Runnin10 Ловкост: 11
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Magic-10 Магия: 20
  Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Clover10 Късмет: 28

  Бобчета : Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч TomatoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SapphireТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BlueberryТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч EmeraldТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч CabbageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч MangoТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч SausageТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч PearТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч BaconТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч HoneyТренировка на Южен вятър преди мача с Лъч Ruby

  Re: Тренировка на Южен вятър преди мача с Лъч

  Писане by Юлий Звездинов Пет Сеп 15, 2023 5:03 pm


  Вече бях приятно загрят и се чувствах в пълната си форма, новите куидични облекла бяха чудесни и почти не усещах студа, затова се чудех защо другите мръзнеха. Дори студа, който галеше лицето ми беше приятен, все още не беше дошла зимата и нямаше истински студове, но момичета са такива оплакваха се, а и някои от момчета особено Бран, който мрънкаше за всичко и сега вече си стоеше долу на земята и пиеше кафе с Ис и си пушеше цигара… отново, докато ние скубчили глави колкото можем по-близко на метлите си и обсъждахме план за игра. 

   – ТРИ – икрещя Рея и всички се пръснахме, но следях накъде лети белокосата, защото червеняка беше в нея. 

  Пас и топката полетя към мен. Трябваше леко да коригирам траекторията на летенето си, но успях да я уловя. Ставах все по-добър и добър в тази игра и можех само да се гордея с напредъка си. Но най-голям напредък се виждаше в Рен. Той вече летеше по-стабилно на метлата си и се носеше в нашата височина. 

  Пас и хвърлих топката към Вокил. Затаих дъх и чаках да видя дали ще я улови. Двамата стояхме на доста голямо разстояние. Първо така тесвах силата си на удара, а второ тесвах как се променя траекторията на топката в такова време, когато имаше вятър. Не бях математик като Боримечков и да си го изчисля на наум, но имах физическа памет. След като веднъж видех как действаше паса, след това щях да коригирам това с физическите си умения. Аз съм спортист и можех да преценя тези неща, а когато ставаше дума за победа бях много нахъсан и давах не сто, а двеста процента от себе си. 

  Топката прелетя малко далече от шестокурсника и бях разочарован, когато не я хвана, защото беше моя вина. Трябваше да бъда по точен.
  – Вокил направи малко усилие и хвана куофъла – изгърмя гласът на Рея някъде пред мен.

  Ина Янакиева and Зинаида Кражова харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 1:03 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!