Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+7
Зинаида Кражова
Ина Янакиева
Рея Папандреус
Вихрен Вокил
Тервел Шаханов
Юлий Звездинов
Стою Белев
11 posters

  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Стою Белев
  Стою Белев
  Преподавател по Летене, куидичен рефер
  Преподавател по Летене, куидичен рефер


  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Стою Белев Вто Авг 08, 2023 4:49 am


  Училищен куидичен шампионат
   
  дом „Южен вятър“ v. дом „Лъч“
   
   
  Първият куидичен мач за тази година бе насрочен за края на октомври. Доста време не се знаеше дали новото ръководство на училището щеше да се противопостави на провеждането му. Всички други ученически клубове и организации бяха разпуснати и забранени, така че със сигурност имаше причина за безпокойство. За щастие на куидичните запалянковци, някъде в средата на септември Главната вийла обяви официално, че куидичът не е забранен и че училищната администрация няма намерение да ограничава спортове и прояви, позволяващи на учениците да премерват сили един с друг.
  Сутринта преди началото на мача времето беше просто ужасно. Валеше като из ведро, светкавици и гръмотевици раздираха небето и духаше толкова силен вятър, че трябваше да се положи усилие да се върви по пътя, а какво оставаше за летене. Дебели облаци бяха покрити плътно слънцето и навън бе тъмно почти като нощ. Отгоре на всичко беше и студено за тази част от годината – играчите се принудиха да извадят зимните си куидични екипи.
  Притеснен, реферът Белев обяви пред всички играчи, събрали се на играчите преди началото на играта, че според него мачът не трябва да се проведе в тези лоши климатични условия. След десет минути обаче се върна с намръщена физиономия – Главната вийла му беше наредила да проведе мача или да си даде оставката.
  Точно в 10:00 ч. Белев събра всички играчи и инспектира метлите им за пригодност да летят в лоши условия. След това прекара поне двадесет минути в инструктиране и предупреждения. Поне три пъти им напомни да си направят антигръмотевичните заклинания, които бяха изучавали по Летене.
  По стар български обичай началото на мача бе дадено с пускане на бяла кърпичка от леля Стела. Кърпичката сякаш веднага се изгуби от поглед, отнесена от силния вятър. В същия миг играчите се изстреляха към буреносното небе.
  Из трибуните се разнесе мълвата, че да гледа мача е дошла и новата директорка на училището. Учениците рядко я виждаха по коридорите, поради което любопитно я потърсиха с поглед. Тя седеше най-отгоре в централната ложа, облечена с характерната за нея червена рокля. На два метра около нея всички седалки бяха празни. Не се забелязваше особено в поройния дъжд, но Силвана пушеше от голямата си зелена лула и гледаше с безразличен поглед напред.
   
  Срок за писане: 22.08.2023 г. 
   

  Ела Благоева and Илияна Георгиева харесват този пост.

  Юлий Звездинов
  Юлий Звездинов
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 6
  Ниво : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 28
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 12
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 22
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 11
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 20
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 28

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Tomato★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Blueberry★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Cabbage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Bacon★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Honey★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Ruby

  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Юлий Звездинов Вто Авг 08, 2023 6:32 am


  Куидииииич… моят първи мач… ще играя… - това бяха думите, които ми се въртяха в главата, когато излизах от съблекалните на нашия отбор. Бях толкова развълнуван, че стиснах метлата здраво за дръжката.

  Времето беше ужасно и валеше порой, но това не беше проблем за отбора. Новият ни ръководител ни беше осигурил нови екипи с много вплетени в униформите магии - затопляща, отблъскваща дъжд и други, затова се чувствах топъл и сух. Но проблемът беше вятърът, а нашият отбор имаше най-много новобранци и някои не бяха добри летци. Когато чухме, че обявяват  отбора се метнахме всички на метлите си и в крива формация се появихме на терена. Учениците от  Южен Вятър ни посрещнаха  с бурни аплодисменти.

  Двата отбора се събрахме в средата на игрището. Все още ръцете ми се потяха от напрежение и не чувах крясъците на публиката, нито чух последните думи на Белев. Свирката изсвири и топките бяха пуснати на терена. Всички се разпръснаха на някъде, но аз не виждах нищо - видимостта беше лоша, заради дъжда. Досега не бях тренирал в такова лошо време и не бях успял да си купя допълнителни принадлежности, като например супер виждащи надалеч очила за куидич. 
  Юлий, какво дремеш. Това е игра, а не тренировка - чух милия глас на Рея.
  Тя защо не търси да хване снича по-бързо? Не вижда ли каква трагедия е отборът ни?

  Огледах се този път по-внимателно и забелязах къде проблясваше червената топка. Насочих метлата си натам. Вече бях много по-сигурен на нея, след многобройните тренировки с отбора ни и бях преодолял почти страха ми от високо. Летенето ми също се беше подобрило. Можеше да се каже, че след Рея, аз и Зина бяхме най-добрите летци в екипа ни. И като говорим за вълка -  видях момичето, че лети близо до мен и ми прави знак да изпълним Щипките на Паркин. Бяхме го тренирали само веднъж и за него бяха необходими тримата гончия.

  Можеше и да се получи - реших на минутата аз, като прецених цялата ситуация. Един от жълтите летеше с пълна сила към нашите обръчи, а аз и белокоската го следвахме по петите. В следващия момент го доближихме от двата края като менгеме и не му позволихме да маневрира на никъде. Сега оставаше само Вихрен да му открадне топката.
  Дали щеше да успее?
  Всички знаехме за проблема на Рен да се задържа във въздуха и тази негова странна метла не помагаше много. Той се намираше някъде ниско под нас и трябваше само да се насочи нагоре и да избие топката от ръцете на играча на "Лъч" с върха на метлата си и аз или Зина да я уловим.


  - Давай приятелю! - насърчих го мислено аз. Вярвам в теб! Ще успееш!
  И тогава едно червено наметало проблясна някъде пред мен. Куофълът изхвърча нагоре и после се озова в ръцете на моята съотборничка.
  Но изненада… човекът, който ни помогна с финта на Паркин, не беше Вокил, а самата капитанка.
  - Не ме гледайте така, а отивайте да вкарате един гол поне - изкрещя тя след нас, но ние вече летяхме в правилната посока.

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Илияна Георгиева, Рея Папандреус, Маришка Боршош and харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 9
  Ниво : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 18
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 10
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 22
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 14
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 8
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Watermelon★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald

  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Тервел Шаханов Пет Авг 18, 2023 6:10 am


  Първият мач за годината се бе паднал точно преди пълнолуние. Обикновено в този период от месеца Тервел се затваряше в стаята си и не излизаше, освен за уроци, защото умът му се потапяше в море от напрежение. Сякаш вътре в главата му се включваше някакъв таймер, който отброяваше секундите до поредното ужасяващо преживяване. Тогава започваше да хленчи и ставаше толкова раздразнителен, че можеше да се нахвърли на всеки дори за най-малкото нещо. Трудно му беше да свикне (и може би никога нямаше) с неизбежността на болката. Освен това не можеше да спре да проклина съдбата, задето трябваше точно той да се превърне във върколак. Е, този месец се налагаше отново да изпита всичко това и то на куидичното игрище. На първия му мач от една година насам. Посред буря. Наблюдаван от всички вийли в училището и директорката, която най-вероятно все още му имаше зъб.
   
  Не можеше да стане по-зле. Нали?
   
  Стана по-зле. Още първата минута от мача Тервел успя да се забие в един от куидичните стълбове, при което горната част на дръжката на метлата му се отчупи и продължи да лети съвсем сама из игрището. Активира се автоматичното приземяващо заклинание и Тервел се намери на калната земя. Няколко цветущи български псувни, нетипични за изтънчения език на Тервел, бяха заглушени от гръмотевиците. След това той изтича до куидичния склад за резервна училищна метла. Намери само една Чистометка 5 в потресаващо състояние: с липсващи клонки, без омекотяващо заклинание и полировка от преди десет години. Нямаше време да му мисли, затова просто се качи и се изстреля нагоре. Добре, „изстреля“ е доста силна дума. По-скоро се заклатушка като пиян грифон.
   
  Отне му цяла минута да стигне до височината, на която се играеше мача. Заради мрака и непрестанно усилващия се дъжд Тервел не можеше дори да види къде са противниковите голови стълбове. Изведнъж Тамара му извика „Дръж!“ и хвърли куофъла към него. Той го сграбчи с две ръце и направи опит да завие наляво, обаче метлата тръгна надясно и нагоре.
  АБЕ… НЕ... НАТАМ – крещеше със затворени очи, тъй като дъждовните капки се разбиваха като гюлета върху лицето му.
   
  Естествено, южняците се възползваха от случващото се. Обградиха го от двете страни, после някой се стрелна близо до Тервел и изби куофъла от ръцете му. Чак тогава метлата реши да спре. Шаханов отвори очи и успя да види отдалечаващите се от него Юлий и Вихрен.
  ФАЛ!!! ТОВА БЕШЕ БЛЪРТИНГ! – крещеше Тервел. Беше толкова разярен, че можеше да изпари дъждовните капки с поглед.
   
  Отнякъде се появи Ясна и се приближи близо до него. Вятърът свистеше в ушите и на двамата.
  Какво стана? – попита го тя на висок глас.
  Тези идиоти не знаят как се играе куидич – това стана! – отвърна той, макар да знаеше, че не е истина.
  Мислех, че има някакъв проблем с метлата ти...
  Остави това, Ясна! Как може Белев да не забележи толкова очевидно нарушение, при положение че…
  Не можа да довърши, тъй като един блъджър прелетя опасно близо до лицето му. От изненада той завъртя дръжката и метлата внезапно полетя с бясна скорост напред.
   
  Дръж! – отново гласът на Тамара. Тервел обърна глава назад и видя как куофълът се приближаваше към него. Протегна ръце и някак успя да го хване с една ръка. След това се обърна напред и забеляза, че головите обръчи на „Южен вятър“ са само на два метра…
  Тервел протегна ръка с куофъла, но не успя да го хвърли. Вместо това премина цял през централния голови обръч. Разнесе се сигнал от свирката на Белев, усилена с магия да ехти като гонг.
  Хавърсакинг! Фал! – обяви Белев и му издърпа куофъла от ръцете.
  ХАВЪР-НА-БАБА-ЯГА-БРАДАВИЦАТА! ПУСНАХ ГО В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ! – крещеше Тервел, макар че много добре знаеше, че Белев е прав.
   
  Никой не чу виковете му. Той продължи да хвърчи напред още известно време, почервенял като домат, след което най-накрая си върна контрол върху метлата. Някой щеше да си го получи съвсем скоро.

  Арина Орлова, Вихрен Вокил, Юлий Звездинов, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 111
  Ниво : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl42
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 42
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 26
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 42
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 32
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 42
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Tomato★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Apple★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Cinnamon★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Blueberry★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Ruby★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Cabbage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pizza★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Bacon★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Chili★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Chocolate★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Tuttifrutti★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Diamond

  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Вихрен Вокил Нед Авг 20, 2023 8:14 pm


  Въпросният някой, който си го получи (червеното кълбо, де), се оказа Вихрен.
  По някаква непонятна за рижия причина, Белев бе решил да му връчи куофъла, след като бе освободен от ръцете на Шаханов.  Действията на рефера наведоха художника на мисълта, че Белев не следи достатъчно внимателно случващото се на игрището или Вокил успяваше да направи впечатление на способен да се задържи стабилно върху метлата играч, или съдията бе осъзнал, че по друг начин Рен червена топка няма да пипне. Каквато и да бе причината, не беше сега времето да разсъждава върху нея, защото тримата Т* се спуснаха по метличината му, веднага щом бе даден сигнал да подновяване на играта.


  Рижият стисна здраво дървото, доколкото бе възможно, със скованите си от студа пръсти, и се понесе накъдето го отвя вятърът. Колкото и да му се искаше да се движи в определена посока,  въздушните течения над игрището имаха собствено мнение по въпроса. Неспособността да определи точното си местоположение на игрището, заради влошената от пороя видимост, не помагаше изобщо на начинаещия гончия да се ориентира в обстановката.  Не така си представяше първия си мач, всъщност изобщо не си представяше, че някога ще участва в куидичен мач, но ето го -  подхвърлян от вятъра върху нестабилна метла, с мокър хлъзгащ се куофъл в скута, летящ в неизвестна посока и преследван от трима настървени за победа гончии, които едва ли се бяха научили да летят преди месец, какъвто бе неговият случай.
  Неуверено и не особено бързо се полюшкваше в същата незнайна посока с темпото на полузаспал охлюв, свит почти на кълбо върху метлата си.
  - РЕЕЕЕЕЕЕЕЕН! ТЕЯЯЯЯЯЯЯ! -  гласът на Юлий прозвуча някъде пред него.
  - КОИ ТИЯ? - опита се да надвика поредната отекнала гръмотевица.
  - ТЕЯ, БЕ! ТЕЯ! ПАЗИ СЕ ОТ ТЕЯ! -  продължаваше да реди настоятелно младия заместник-фюрер на отбора.
  Внезапно откъм наветрената му страна настана завет и колкото и да бе приятно усещането, не вещаеше нищо добро за  гончията на южняците. 
  - КОИ СА ТЕ… -  ситуацията набързо се изясни в главата вихренова, когато дребна ръчичка се протегна към скута му.
   Шансовете му да спечели битка за куофъла клоняха към нула, а вероятността да не завърши  мача здрав все повече наближаваше стоте процента, с други думи – математиката не работеше в негова полза към момента. Вцепенен от ужас, с треперещи ръце рязко издърпа дръжката на метлата си в обратната посока, само за да…


  БАМ!


  Рамото му изтръпна от болка, а дори не разбра в какво се удари, докато не забеляза силуета до себе си.
  - ЕЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙ! -  гласът на Юлий прозвуча не съвсем близо до ушите му, надвиквайки бурята.   Въпреки сблъсъка им, второкурсникът си стоеше стабилно на метлата в опит да лети успоредно на няколко метра от него.
  - НЕ ТАМ! -  подвикна на съотборника си.
  - КАКВО?
  Вихрен знаеше, че не играе добре. Всички в отбора знаеха, че не играят добре. Но когато бе констатирал това пред Рея на ежедневните им уроците по летене, тя му бе отвърнала, че няма значение дали играят добре,  важното е да играят умно.
  - СИНЬО-ЗЕЛЕНО – извика към Звездинов. По-малкото момче инстинктивно се огледа за Рея. – ОТИДИ НА МОЕ СИНЬО-ЗЕЛЕНО! – изкрещя отново, нямаше време да обяснява, че това е посоката, в която духа вятърът  и така халата няма да получи своя шанс да набута топката в ръцете на вражеската фигура, която отново се опитваше да протяга ръка към скута вокилов - ДРЪЪЪЪЪЪЪЖ! -  изкрещя рижия и с цялата останала му сила метна топката към Звездинов, което му костваше и без това крехкия баланс върху метлата. 


  Ако имаше време сърцето му да пропусне удар – щеше да го направи, но светът се завъртя твърде бързо във всевъзможни посоки. Рея му бе казала да стиска метлата и да дърпа нагоре, само дето не беше съвсем сигурен кое е горе. Обаче му се струваше, че е в онази посока, в която периферното му зрение  индикира жълта мантия. Така злополучно  се оказа на пътя на трите Т*, печелейки малко време на Юлий, за да напредне към обръчите с куофъл под ръка.
  С все още треперещи пръсти пришпори метлата си след останалите гончии. Знаеше, че не играе добре, но това не означаваше, че няма да намери начин да е полезен на отбора си.
  - ЖЪЛТО-ОРАНЖЕВО! НА 35! -  чу се гласът на Карина някъде над него.
  Адресатът на съобщението вероятно в момента се носеше в съответната посока. Докато  трепереше от ужас на метлата си, Вокил се надяваше да чуе лелеяния сигнал, слагащ край на мъките му,  уви – такъв не последва.  Но се надяваше поне на Белев да не му хрумне да му връчи куофъла отново. 


  *Тримата Т - Тея, Тервел, Тамара.

  Арина Орлова, Рея Папандреус, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Алина Старков харесват този пост.

  Рея Папандреус
  Рея Папандреус
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 105
  Ниво : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 26
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 24
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 22
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 18
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 42
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Bacon★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Apple★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Chocolate★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald 

  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Рея Папандреус Нед Авг 20, 2023 9:14 pm


  Знаеха ли наистина Южен вятър как се играе куидич?

  Туп.

  По-скоро не. Опитваха се, но нека погледнем обективно. Една креслива, кръжаща като хеликоптер майка-капитан, двама самоуверени гончии, едно момиче със страх от летенето, един рижавел, който едва наскоро бе започнал да усеща магията на летенето, един бияч, който държеше бухалката повече като нож, вместо като уред за отбиване на блъджъри и един странстващ пазач, който на косъм се бе отървал от мълния.

  -ИИИИИИИИ КОЛЕВ ЗА МАЛКО ДА БЪДЕ СВЕТКАВИЧНО ОТСТРАНЕН ОТ МАЧА! - извика потресено Исмаил, когато средният обръч бе поразен от електрическия заряд и промени краткотрайно прическата на пазача, връщайки го през времето, когато Джъстин все още беше с Бритни и да имаш таралеж на главата си все още бе модерно.

  Какво можеше да се обърка в този мач? Освен всичко.

  Рея изскърца със зъби, прелетявайки близо до публиката, за да има по-добър поглед върху игрището. Само че, какво и кого да гледа по-напред? Ина ли да наблюдаваше дали няма да се панира, Зина ли да следи дали щеше да прави подавания, Вихрен ли да наблюдаваше да не вземе да падне? Да помогне на Юлий, за да отбележи гол? Или пък снича? Или пък Ясна? Или пък блъджърите? Или пък да слуша какво крещеше коментаторът, за да се ориентира по-добре?

  Туп. Туп. Туп.

  Сничът. Сничът трябваше да гледа. Очилата, с които бе, грижливо се стараеха да изместват всяка една капка, но нямаше кой да стори същото за цялото игрище. Всичко бе размазано, движенията се вливаха едно в друго и образвуваха една импресионистична мъгла. Или каквото там биха казали Ина и Вихрен.

  Туп. Туп. Туп. Туп.

  Рея пришпори метлата, възползвай се от адреналина, намести се насред хаоса. Блъджъри хвърчаха злобно, куофълът се подмяташе, някъде в далечината Ина пищеше. Сничът трябваше да е тук. Или поне такива бяха последните сведения.
  Вихрен не можеше да лети. Факт. Но можеше да създаде пречки, можеше да създаде хаос и много умело можеше да крои планове, когато е оставен намира и Рея не му крещеше на главата. С неговата “най-добра приятелка” имаха тренировки почти всеки ден и докато единият не разбираше как да накара метлата да се вдигне във въздуха, то тъмнокосата харпия нямаше и представа какво е действията ти да имат калкулиран смисъл.
  Вокил със сигурност не притежаваше все още ловкостта и маневреността необходима за един гончия, но пък двама човека, които търсят снич са по-добре от един. Трима още по-добре, а когато целият отбор бе инвестиран в това, шансовете им се покачваха значително.
  -Червено, тридесет. - изкрещя Вихрен, когато Рея се плъзна покрай него и се насочи право към обръчите на техния отбор. Сничът бе там.
  Цялото игрище бе разчертано от Вокил и разделено цветово, а числото бе обозначаване на височината, на която се намираше малкото, летящо злато. В случая, червеното бележеше стълбовете на Южен вятър, а тридесет бе височината на най-ниския голов стълб.
  -Червено-оранжево! - извика пазачът, обозначавайки на Рея, че трябва да кривне вдясно, за да достигне до обекта, който щеше да реши мача.
  Стратегията им бе кратка и ясна. Нямаше да оцелеят до края на мача. Почти не можеха да разчитат на защита от биячите. Шансовете им да вкарат голове бяха минимални и единствената надежда бе в Рея. Ако хванеше снича навреме. Само ако успееше да го улови още в началото на мача, щеше да спести мъките на поне двама играчи и всички да излязат победители.
  Капките се забиваха в челото на гъркинята, докато тя стискаше метлата яростно, сърцето ѝ не спираше да тупти и тогава мина една невинна мисъл през главата ѝ.

  Защо просто не се пуснеш?

  Туп……Туп……Труп.

  Замръзна.

  Рея чу гласа на вийлата ѝ мъчител и рязко усети как всички безсънни нощи се стовариха като триста блъджъра върху главата ѝ.

  Отпусни се.

  Едно пръстче. Две пръстчета.

  Пусни се.

  Арина Орлова, Вихрен Вокил, Юлий Звездинов, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 230
  Ниво : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ 1311
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 74
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 86
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 90
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 90
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 104
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Chocolate★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Banana★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Diamond★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Apple★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Ruby★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Blueberry★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Tomato★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Chili★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Bacon★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Cinnamon

  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Ина Янакиева Нед Авг 20, 2023 10:25 pm


  Беше се подготвила, че този мач ще го играе мажоретка – подскок тук и подскок там с много окуражителни викове за отбора, който щеше да има нужда от тях. Уви, в последния момент се оказа, че резервата влиза в игра. Като бияч!
  Макар и през последните седмици да бе тренирала почти ежедневно със Зина, това да преодолееш страх не бе толкова лесно. Чувстваше се по-сигурна и уверена на метлата. Тази бухалка обаче…
  Когато Рея й подаде дървеното изделие, Ина го хвана като франзела в супермаркета и примигна учудено. До сега не бе стъпвала на позицията, не бе дори хващала бухалка. И си личеше.
  Капитанката я изгледа кисело и грубо оправи захвата ѝ, срещайки поглед с нейния. А на Ина ѝ се прииска да избяга и да се скрие някъде.
  - Да те видя как ще отбиеш блъджър! - нареди гъркинята. - Генерална суха тренировка.
  Това със сухата тренировка да не бе някаква заигравка с ужасното време навън?
  Ина размаха бухалката яростно във всички посоки, сякаш бе джедай готов да убие всеки сит на пътя си.
  - Спри! Това не ти е фехтовка! Пресвети Сничове, ще имаме нужда от чудо!

  Кърпичката беше хвърлена. Метлите бяха във въздуха.
  Когато си на нова позиция, на която не знаеш какво да правиш, нещата никога не са лесни.
  Първо - този път трябваше да гледа И надолу, за да не я изненада някой хвърчащ блъджър. Къде сам решил да тръгне да я прегръща, къде запратен ѝ от противниковият бияч (по някаква причина).
  Второ – бухалката тежеше. За човек свикнал да борави с четка или молив, куидичното пособие бе неприятно тежко в ръката. И на моменти изискваше И двете ѝ ръце.
  И трето - да държиш бата и да пазиш баланс, докато те подмята вятърът, не бе лесна задача.

  Нейните проблеми обаче бяха нищо в сравнение с тези на съотборниците ѝ. Всички имаха мисия – да помогнат на своя капитан. Вихрен бе гениален, стратегията му с цветове и числа бе невероятна. Отне им известно време да свикнат, но им даваше някакво предимство.
  Малката им фурия Зина пък летеше наоколо щастливо, но проблемът там бе друг – колкото и добра да бе на метла, с куидичните правила никаква я нямаше. Часовете прекарани в теория, която Кражова трябваше да научи, почти се равняваха на тези, които Янакиева прекара на метла. И двете обаче имаха пропуски. И Зина бе една лична задача на русокоската – трябваше да ѝ помогне.
  - РЕЯ! - чу гласът на Вихрен нейде в далечината. Не можеше обаче да го види, всъщност не можеше да види почти нищо, което бе на повече от два метра заради проливния дъжд.
  Един силен повей на вятъра почти я катурна от метлата ѝ, което за малко да накара сърцето ѝ да спре. Ако бе спряло пък щеше да ѝ спести някой и друг проблем. Като целия мач например.

  - Някой да направи нещо! - беше отново гласът на Вихрен, какво ставаше?
  Зина? Юлий? Насили се да фокусира нещо, започна да лети внимателно наоколо и при всяко просвистяване на вятъра покрай косата ѝ, подскачаше като изплашена котка.
  Забеляза проблема – Рея. Беше замръзнала на едно място. Сничът бе ясен – всички го бяха видяли, но тя не помръдваше. Защо?
  Вихрен повтори заповедта си, а мозъкът на Ина започна трескаво да прехвърля възможности. Да се приближеше ли до нея? Да извикаше ли? Това май не помагаше.
  Позата на другото момиче се промени, тялото ѝ се отпусна - изглеждаше така, сякаш всеки момент щеше да падне от метлата си и да полети надолу.
  Като гръм от ясно небе (каквото днешното не беше) един блъджър полетя към нея, тя изписка. Удари го силно с бухалката в неясна посока. Неясната посока се оказа крака  на капитана им. Гъркинята изруга силно, а сините й очи се фокусираха върху Ина.
  - ЯНАКИЕВА МАЙ СЕ ОПИТВА ДА УБИЕ КАПИТАНА СИ, КОЛКО УДОБНО! - коментарът на Исмаил се чу. Какво стана с „не ги различавам, всички изглеждат еднакво“ !?
  Може би, ако не дишаше, Рея нямаше да я забележи, нямаше да разбере, че това е дошло от Ина? Можеше да е бил всеки...
  Чувството на вина сви стомаха ѝ. Едно извинение нямаше да е достатъчно, но ако я гонеше в продължение на месец с извинения, определено щеше да се прости с живота си.
  - ИЗВИНЯВАЙ!!! - и наистина съжаляваше за това. НО пък беше проработило. Беше върнало Рея от оня свят  или там, където беше, и я накара да се размърда. - Червено-оранжево, петдесет!
  Снича бе изменил съвсем леко позицията си, бе се вдигнал малко по – високо. Ина примижа към малката топка за да бъде сигурна... да, изглежда, че това бяха точните координати.
  Докато разярената Рея бе готова да помете всичко живо по терена, начело с Ина, то последната имаше за задача да стане сянка на Зина. Не само да я пази от блъджърите (което да си го кажем честно – нямаше да направи, защото я бе страх от летящата зла топка), но и да ѝ даде насоки за вкарването на един гол. Поне един.
  Имаше скромен опит, но го имаше. А не можеха да рискуват белокосото момиче да направи фал, само това им трябваше.
  Затърси Зина из играчите, с малкия си размер и бялата коса тя лесно се отличаваше.
  Полетя към нея, като ѝ направи знак да тръгва напред, куофъла бе във Вихрен, трябваше само да го подаде на Зина...
  - Зина, долу! - нареди Ина, като малката фурия се спусна точно под Вихрен, който удобно изпусна топката си в ръцете ѝ. - ЗАВИЙ!
  Зина не бе глупава, но начина по който се бе устремила към противниковия гончия, плашеше Ина. Щеше да се блъсне в него, щеше.... Това можеше да им докара нарушение!
  Белокосото момиче скочи от метлата, прескочи гончията и после отново се върна на летателното си средство.
  Какво по... троловете! Това не го бяха репетирали, но проработи. Докарвайки микроинфаркт на русокоската.
  - Напред, подаваш на Юлий и правите ОНОВА движение. - Онова беше още една сложна маневра, която двете по–малки деца, бяха упражнявали. - Не забравяй – не преминавай през ринговете, хвърли куофъла рано.
  Само на един гончия му бе позволено да се намира на 10 метра от стълбовете, нищо обаче не се споменаваше за бияч, затова Ина продължи да лети със Зина, като донякъде го играеше пречка за противника.

  Арина Орлова, Вихрен Вокил, Юлий Звездинов, Рея Папандреус, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 151
  Ниво : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl42
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 30
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 28
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 28
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 30
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 32
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Apple★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Cabbage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pizza★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Bacon★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Banana★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Chili★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Ruby

  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Зинаида Кражова Нед Авг 20, 2023 11:38 pm


  Здраво стисната метла, учестено дишане, ускорен пулс, некомфортно напрежение. Това чувстваше Зинаида, докато отборът им чакаше търпеливо да бъде извикан на терена, а когато това се случи чувството се промени. Моментът, в който се озова на летателното си пособие третокурсничката усети прилив на адреналин, който не беше усещала до сега. Осъзнаваше, че това не е тренировка, че срещу ѝ са истински противници, с които споделят крайна цел – победа. „Колко вълнуващо…“, помисли си, подсмихвайки се едва забележимо.
  Мачът вече беше в ход. Всеки изпълняваше своята роля, до колкото му беше по силите и същевременно подаваше команди на капитана. Комбинации от цветове и числа се носеха по вятъра. Някои не достигаха, пресечени от внезапното засилване на безмилостния дъжд, който се усещаше като иглички по лицето на белокосото момиче. Това обаче не ѝ пречеше, ни най-малко. Чу последните кординати, подадени към Рея от Ина и хвърли един бърз поглед натам, но не видя златната топка на позицията. Захвана се да се оглежда панически, забравяйки тотално каква всъщност беше нейната роля в този мач.
   
  -ЗИНА, ДОЛУ!
   
  Отново долови гласът на русото момиче и инстинктивно се стрелна в зададената посока. Някак се озова с куофъл в ръце, а срещу ѝ летеше някой в жълто. Не се загледа кой е, не беше важно. Не потрепна дори и най-демонстративно се оттласна от дървото,  прескачайки противниковия гончия. Приземи се обратно на летателното пособие и го пришпори напред.
  -ЮЛИЙ!- извика някак в нищото.
  -ДА!- получи отговор, незнайно от къде.
  -ВИХРУШКА!
  Чу как някой се приближи зад нея, но не посмя да погледне. Целта ѝ беше напред, не назад.
  -ЗАД ТЕБ СЪМ!- провикна се второкурсникът.
  Тя хвърли червената топка назад, към него и той я хвана, а след това се издигна над нея, минавайки отпред. Повториха тези движения три пъти и се озоваха пред ринговете на Лъч. След последната маневра, Юлий се беше озовал на атакуващата позиция и Зина изостана леко, наблюдавайки съотборника си. Звездинов се прицели и замахна срещу средния ринг, но изстрелът му беше пресечен не от пазача, а от Тамара. Гончията на противниковия отбор бързо се стрелна в обратно посока, подавайки на някой зад белокоската. „Ад… ад… ад… ад…“, взе да си повтаря и се втурна след тях. С периферното си зрение мерна златистата топка и извика без да знае дали изобщо има кой да я чуе:
  -ВИОЛЕТОВО! ТРИДЕСЕТ!
  Почти беше настигнала жълтите играчи, които периодично си подаваха куофъла, също като нея и Юлий, но на по-голямо разстояние едни от други. Тамара и Тервел бяха нейната цел. Не бяха забелязали, че ги приближава и тя много бързо изучи движенията им. Издебна удобен момент и когато Шаханов направи пас към съотборничката си, Зина форсира метлата си, пресичайки подаването. Гушна червената топка, извъртя се на сто и осемдесет градуса и с бясна скорост полетя към противниковите рингове. Гончиите на Лъч реагираха бързо, взеха да я застигат, а тя беше сама. „Ад… ад… ад… ад…“, пак си повтаряше на ум. Трябваше ѝ някой, някой на когото да подаде. Мерна Вокил, летящ ниско вдясно.
  -ВИХ! ДРЪЖ!- кресна срещу му.
  Рижкото реагира. Тромаво, но реагира. Хвана топката и толкова бързо я изстреля някъде напред, че Зина не беше сигурна у кого е проклетия куофъл. Продължи да лети към противниковите рингове и видя, че Юлий го държи. Подмина го и извика:
  -ЮЛИЙ, ПОДАЙ!
  Второкурсникът изпълни командата, но един неочакван порив на вятъра измести траекторията на куофъла по-встрани от момичето. „Ад… ад… ад… ад…“, каза си отново и с едно отчаяно движение, водещо до превъртане около метлата, успя да хване топката. Дори не погледна назад. Максимум скорост. Целта беше една – ринговете. Виждаше ги пред себе си и се насочи към средния. Планът ѝ беше да подлъже пазачът на Лъч, че ще стреля в средния, а всъщност да се цели в левия. Жълтата мантия проблясна на фона на тъмния терен и Илка застана пред десния ринг. Третокурсничката идваше от дясната страна на игрището, това беше най-логичният ринг за атака, съответно пазеше него. Зина се беше фокусирала напълно над изстрела си. Не мислеше за потенциалните гончии зад нея, не мислеше за съотборниците си, за игличките по лицето си, за нищо. Тренева срещу Кражова. Коя щеше да спечели този сблъсък? Третокурсничката се позиционира точно срещу средния ринг, без да спира движението си и замахна. Пазачът на Лъч обаче разчете, на къде всъщност ще бъде отправен ударът и се изстреля към левия ринг. „Ад… ад… ад… ад…“, проехтя в съзнанието ѝ. Провал? Не, нямаше да се даде. Извади психопатската усмивка, която беше научила на скоро от Даргов и в последния момент изви ръката си навън, махвайки с китката си – куофълът полетя към средния ринг. Илка рязко напъна метлата си и изпружи ръка, в опит да спре червената топка, когато момичето срещу ѝ промени изстрела си. Времето се забави. Главата на Зина пулсираше. Светът някак спря. Чуваше дъха си. В този момент нямаше дъжд, нямаше вятър, нямаше нищо друго, освен летящия куофъл и приближаващия го пазач. Пръстът на Тренева обърса топката, но…
  -ИИИИИ ГОООООООЛ!!!! ДЕСЕТ ТОЧКИ ЗА ЮЖЕН ВЯТЪР!!!!- чу се гръмко гласът на Исмаил.

  Арина Орлова, Вихрен Вокил, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева, Рея Папандреус and Ина Янакиева харесват този пост.

  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 84
  Ниво : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 10
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 12
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 12
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 14
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 24
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Blueberry★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Tuttifrutti★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire

  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Тамара Язова Вто Авг 22, 2023 10:04 pm


  Не стигаше ужасното време, вятърът, пороят, гръмотевичната буря, която някак хич не искаше да стои в далечината, ами и какво, брадата на Мерилин, му ставаше на Тервел днес?!

  Тамара беше кисела. И "кисела" беше доста любезно определение за това как всъщност се чувстваше. Тази учебна година беше започнала накриво и дори куидичът не подобряваше особено много настроението на момичето. Вятърът се опитваше да издуха играчи и топки в разнообразни посоки, антигръмотевичвните заклинания искаха подновяван на всеки десетина минути, а този път изглеждаше все едно една трета от гончиите на отбора просто не беше на игрището. Не стига, че си разби метлата още в първите минути, ами и се мяткаше из въздуха като обезумяло келпи. Сега имаха и отбелязан фал, защото явно метлата на съотборника й имаше собствено мнение за летенето и правилата на играта.

  Куофълът беше в нея и тя се спускаше стремглаво към противниковите обръчи. Чу, че "Южен вятър" си крещят... в числа и цветове?! Забеляза Тервел да лети малко напред вляво от нея и му подаде топката за отклоняване на вниманието, докато се засили още повече. Тъкмо беше в удобна позиция за стрелба, получаваше обратен пас ииии... нещо червено се стрелна между тях. Зинаида! Трябваше да признае, това момиче летеше добре. Тамара се обърна към Тервел, който изглеждаше все едно всеки момент ще слезе от метлата си и ще започне да подскача из въздуха с по-голям успех, отколкото да накара стария клон да го слуша. Тея не се виждаше никаква. Така че беше сама.

  Не успя да догони Зинаида навреме. Но се озова достатъчно близо, че да хване куофъла, след като беше върнат в игра. Всъщност май беше единственият гончия на "Лъч" наоколо и противниковият отбор се опитваха всячески да й отнемат топката. Тея още не се виждаше. Но поне Тервел се опитваше да се притече на помощ.

  - Дръж!!!

  Тамара запрати куофъла по съотборника си. Той го хвана и с няколко интересни флинта нагоре-надолу полетя право към средния обръч на "Южен вятър". Пресвети Мерилин, дано вкара! И дано този път не влезе заедно с топката.

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Ина Янакиева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Ела Благоева
  Ела Благоева
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 327
  Ниво : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 12
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 16
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 14
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 14
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 18
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Apple★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Cabbage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Watermelon★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Banana★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Ruby★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Tuttifrutti★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Diamond★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pizza★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Birthday1

  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Ела Благоева Вто Авг 22, 2023 10:22 pm


  "Мисля, че е време да се присъединиш към отбора ни по куидич" - това бяха точните думи на Ясна от преди четири месеца. Ако питате Ела, това можеше да се обясни само с липсата на обучени играчи. Имаше желаещи да се включат в отбора, но уменията им на метлата не струваха. Честно казано и третокурсничката не се беше засилила да играе. Беше ѝ добре на сухо върху скамейката. 
    
  Какво гласеше закона на Мърфи? А, да! Ако нещо може да се обърка - ще се обърка. И ето на! Капитанът на "Лъч" летеше през игрището с високо вдигната ръка, стисната в юмрук, и даваше знак на съдията за таймаут. Явно се беше случило нещо, но Ела не го беше забелязала, защото беше прекалено заета да размишлява над важни житейски въпроси като "Колко време отнема на капката да достигне земята" или "Дали няма някой буревестник в облаците и заради него времето да е такова гадно? Или може би вилийте нарочно са го омагьосали?" Нямаше да се учуди, ако последното беше вярно.
     
  - Ехо... Ела...? - някой се беше обърнал към нея и ѝ говореше може би от 5 секунки или 5 минути (това щеше да си остане мистерия).
  - ъъа... Да? - цяло чудо е, че успя да се оттърси от мислите си.
  - Трябва да смениш Тея. Имаш три минути. Направи си антигръмотевичните заклинания и излизай на терена! - какво става тук!? Определено беше изпуснала нещо.
    
  Три минути, кратко обяснение и няколко заклинания по-късно Ела вече се рееше на 20 метра над земята и се бореше с пороя. Отне ѝ точно 10 секунди да стане вир-вода, защото, разбира се, беше забравила да си направи непромокаемото заклинание.
    
  В следващия момент Зинаида мина на метър от нея с куофъла в ръка. Чакай малко! Благоева не беше ли гончия? По една случайност беше, а също така беше страшно очевидно, че няма идея какво прави на игрището. Пришпори метлата към Кражова без никакъв план, хитра маневра и въобще без да го мисли много, много. Сякаш от нищото се появи Тамара, взе топката от противниковия играч и тръгна към обръчите, следвана от Ела, която летеше на няколко метра зад и над нея.
    
  - Ела! Дръж! 
     
  О, не, не, не... Какво се очакваше да прави сега!? Да стреля? Да подаде? Да бяга? Зина беше плътно зад нея, така че бягството беше безмислено. Огледа се вляво и се провикна на Тервел, но вместо да му подаде, хвърли куофъла към Тамара, която летеше право към обръчите.

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Юлий Звездинов, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 39
  Ниво : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl42
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 28
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 24
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 28
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 28
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 40
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Chili★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sausage★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Watermelon★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Birthday1

  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Ясна Соколова Вто Авг 22, 2023 10:52 pm


  - Браво, Елааа! - извика Ясна, когато видя колко добре беше подлъгала Зина и подаде на Тамара, която от своя страна вкара в средния обръч. - Ти си истински лъч светлинаа! - радостно крещеше лилавокоската.

  Имаше нужда от тази светлина в тунела. Всичко вървеше наопаки от самото начало на мача, после се извърташе на нови 360 градуса и главоломно се разбиваше на пух и прах. Ясна не си спомняше да са имали толкова трудна игра досега. А дори нямаше предвид изпълненията на Тервел с метлата. Просто нищо не им се получаваше добре. Нито пасовете, нито финтовете, нито тя можеше да помогне и да хване бързо снича и да приключи тези мъки.

  Можеше Южняците да не се са толкова умели играчи, но тактиката им беше доста добра. Не можеше да го отрече. Въпреки че ѝ се искаше. Беше разбрала какво правят, но нямаше как да им попречи с каквото и да било. Освен ако Ян не успееше да изкара Рея от играта и сничът да остане само за нея, друго не виждаше какво можеше да се направи в тази ситуация.

  Вероятно, всичко това се дължеше на случващото се, което нямаше как да не окаже влияние върху учениците в замъка. И това че за Тервел всичко се беше преобърнало. Тамара и Ела не изглеждаха много по-щастливи. Илиян не беше на себе си. Може би само на Калоян му беше през...

  Ала нямаше да се примири. Дори и да беше останала единствената на метлата, дори и проливните капки дъжд да се превърнеха в пирони, пак щеше да продължи да лети. До последно. Докато пръстите ѝ не стиснеха малката топка.

  Ясна пришпори метлата си и се изправи точно пред Вихрен, който се канеше да посрещне куофъла. Ау, да и тя можеше да играе като тях.
  - Хей, Вихърче... колко е часа? - усмихна се ведро.
  - Ъъъ... - Вихрен беше меко казано изненадан от въпроса ѝ.
  - Няма значение. - Топката беше подхваната от Тервел, който забеляза отклонението, което направи и явно досетил се какви ги е намислила веднага впрегна откачено-функциониращата си метла. След което Ясна остави гончиите на Лъч най-накрая да си свършат работата и изчезна на някъде. Но не последваха възторжени викове от Лъчковците по скамейките. Е, поне опита. Какво да се прави.

  Изчезна от полезрението на Вихрен, така като се беше появила и се насочи на другаде. Тогава видя един лъч светлина, проблясващ над нея. Настигна Рея и ѝ се усмихна.

  - Видях го. - рече Ясна, сериозна като Смъртта.
  - Така ли? Или нещо ме мамиш? - отвърна Рея.
  - Не те мамя. Ще се състезаваме ли за последно... най-накрая да го хванем този мъник. - Седмокурсничката ѝ се усмихна.
  - Оу, да. Bring it on! - извика гръмогласната ѝ приятелка.

  И двете като по команда излетяха рязко нагоре, към тъмните облаци и студените капки дъжд. Останалите играчи не ги видяха, но публиката веднага ги забеляза и извика радостно. Двете летяха бясно, бързо и безрасъдно. Подбутваха се, в опит да се изместят една друга, да застанат начело и да поведат. Протягаха ръце, ту Ясна, ту Рея и пръстите им се опитваха да стигнат златното топче.

  Арина Орлова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Ина Янакиева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Coin10 67
  Ниво : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Untitl37
  Статистики :
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Streng10 Сила: 10
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Shield10 Издръжливост: 22
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Brain10 Интелигентност: 4
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Runnin10 Ловкост: 8
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Magic-10 Магия: 22
  ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Sapphire★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Emerald★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Ruby★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Pear★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Chocolate★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Tomato★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Diamond★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Chili★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Cream_Puff★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“ Mango

  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Маришка Боршош Вто Авг 22, 2023 11:53 pm


  Куидичът, разбира се беше едно от последните неща, които я интересуваха тук. А и по принцип. Но ето че някак си се беше озовала не само на такъв, ами и на терена, където разбира се буквално не знаеше какво трябва да прави.
   
  Само преди няколко минути както си стоеше съвсем спокойно без да обръща нужното внимание отново на всичко ставащо, което не е свързано с нея, Сандър или някой друг, от малкото хора към които имаше интерес, чу глас, който да ѝ казва: -Маша, искаш не искаш, трябва да участваш!
  -Аз!?Аз?!
  -Да, ти същата!
  -Ама…защо?! Не може ли някой друг?
  -Хайде, нищо няма да ти стане.
   
  Въпреки многобройните ѝ протести, дори единият от които беше „Аз дори не знам как се играе това нещо и не искам и да знам?!“, което беше някак истински срамно за някой, който е бил в Хогуортс, бил е тук от толкова време и по принцип е магьосник. Но ето че се беше оказала точно на мястото където не иска. А именно в самата игра.
   
  Можеше ли да мрази всичко тук дори повече от сега? Защото никога не се беше чувствала по-тъпо и не на мястото си. А и на всичкото отгоре всичко това се случваше в такова ужасно време. Всъщност май метеорологичната обстановка беше в пълен синхрон с нейните чувства, за разлика от всичко останало.
   
  Единственото нещо, което беше общо между Куидичиът и брюнетката беше да гледа как Сандър играе в някой мач или тренира. Разбира се и тогава не се интересуваше от самата игра, а от това да му се радва на него и колко хубав беше докато играе. И естествено това с нищо нямаше да ѝ помогне в този момент.
   
  Само чуваше как някои от другият отбор си говореха с някакви цветове и си даваха знаци, които изобщо не разбираше. Гледаше как съотборниците ѝ се опитваха да играят. Тя самата разбира се не им помагаше особено, което още повече я караше да прилича на един обикновен зрител, който по нелепи обстоятелства беше на терена, защото просто си обикаляше насам-натам с метлата все едно си се намира на свое собствено си шоу и без да знае дори за минута, не всъщност секунда, какво наистина се случва около нея. Както се казваше: „Да се озовееш на грешното място в грешното време“.

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Ина Янакиева and харесват този пост.

  Стою Белев
  Стою Белев
  Преподавател по Летене, куидичен рефер
  Преподавател по Летене, куидичен рефер


  Re: ★ Куидичен мач „Южен вятър“ v. дом „Лъч“

  Писане by Стою Белев Нед Сеп 17, 2023 9:54 am


  ОЦЕНКА НА КУИДИЧЕН МАЧ


  „ЮЖЕН ВЯТЪР v. ЛЪЧ


  Юлий Звездинов
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Имаше една дребна пунктуационна грешка, но няма да се санкционира.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 9/10 – Приятен въвеждащ пост, но на места фокусът е повече на подробностите, отколкото на самата куидична ситуация.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 3/5 – Това, което си написал, че времето не е проблем за отбора, не е правдоподобно. В такова време би следвало всички да чувстват някакви затруднения.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива3/5 – Имаш малка неточност – началото на мача се дава от леля Стела с пускането на бялата кърпичка, а не от Белев с изсвирване на свирка. Липсваше описанието на обстановката, т.е. как времето влияе на играта.
  Индивидуален резултат: 20/25 т.
   
  Тервел Шаханов
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста:  10/10 – Много хубаво написан пост – забавен и лек за четене
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 – Без забележки
  Индивидуален резултат: 25/25 т.
   
  Вихрен Вокил
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста:  9/10 – Вихреновите неволи на метлата бяха много забавни! Единствено на места ми беше прекалено описателно. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 – Страхотно си направил връзката с поста на Тервел!
  Индивидуален резултат: 24/25 т.
     
  Рея Папандреус
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста:  10/10 – Много добре написан пост. Идеята много ми хареса. Много добро описание на мислите и чувствата на героя в хаоса на куидичната игра.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 – Без забележки.
  Индивидуален резултат: 25/25 т.
    
  Ина Янакиева
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 8/10 – Много хубав пост, добре описана куидична ситуация, но в първата част имаше прекалено много подробности, които можеше да се пропуснат. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5   Без забележки.
  Индивидуален резултат: 23/25 т.
    
  Зинаида Кражова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста:  8/10 – Куидичната сутиация много ми хареса, единствено началото, където се връщаш в началото на мача, ми беше малко прекъсващо потока на предходните постове.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5  Без забележки.
  Индивидуален резултат: 23/25 т.
   
  Тамара Язова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 7/10  Много приятен пост, но по-голямата част от него е предистория и не си развила куидичната ситуация след връщането на куофъла в игра. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5  Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5  Без забележки.
  Индивидуален резултат: 22/25 т.
   
  Ела Благоева
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 7/10 – Страхотно описан пост, но ми липсва по-подробно описана куидична ситуация. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5  Без забележки.
  Индивидуален резултат: 22/25 т.
   
  Ясна Соколова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 10/10  Страхотен пост! Добре пресъздадена куидична ситуация.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5  Без забележки.
  Индивидуален резултат: 25/25 т.
   
  Маришка Боршош
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 4/10 – Разбрах, че мразиш всичко на терена, но ми липсваше куидича. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 3/5 – Не си направила връзката с предходния пост. 
  Индивидуален резултат: 17/25 т.
    

  КРАЕН РЕЗУЛТАТ:
   
  „ЮЖЕН ВЯТЪР: 115 т.
   ЛЪЧ: 111 т.


    
  ПОБЕДИТЕЛ В МАЧА Е
   
  ДОМ ЮЖЕН ВЯТЪР

  Ясна Соколова, Зинаида Кражова and Алина Старков харесват този пост.


   В момента е: Пон Юли 22, 2024 4:17 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!