Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
5 posters

  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър"

  Стою Белев
  Стою Белев
  Преподавател по Летене, куидичен рефер
  Преподавател по Летене, куидичен рефер


  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър"

  Писане by Стою Белев Чет Мар 09, 2023 2:05 pm


  Училищен куидичен шампионат

  дом "Северен вятър" v. дом "Южен вятър"


  Беше късен март, уж началото на пролетта, но навън определено не изглеждаше пролетно. Още от сутринта валеше дъжд, който с напредването на деня преминава от ситен към пороен.
  В уречения час - 14:00 ч., положението изглеждаше отчайващо и за двата отбора. Дъждът продължаваше да се сипе като из ведро, земята беше кална и отгоре на всичко духаше неприятен студен вятър, който режеше кожата и предизвикваше свистене в ушите. Реферът Стою Белев категорично отказа да уважи исканията на част от играчите за отлагане на мача, като заяви, че: "Куидични мачове се играят във всякакво време, включително в дъжд. Условията не са достатъчно сериозни". Така двата отбора бяха строени на игрището, някои от тях с не по-мрачни от времето физиономии.
  Белев разясни на играчите основните правила, напомни им, че могат да използват магии, стига да не са насочени срещу конкретни играчи ("Заклинанието "Импервиус" ще направи дрехите ви непромокаеми!") и ги накара да обещаят един по един, че ще играят честно и почтено. По стар български обичай началото на мача бе дадено с пускане на бяла кърпичка от чистокръвна вийла - в случая леля Стела от персонала на замъка. В момента, в който кърпичката се отдели от ръката на леля Стела, всички топки и играчи полетяха във въздуха.
   
  За дом "Северен вятър" ще бъдат оценени постовете на:

  За дом "Южен вятър" ще бъдат оценени постовете на:


  Срок за писане: 30.03.2023 г.

  Ела Благоева харесва този пост.

  Косара Вълканова
  Косара Вълканова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Coin10 11
  Ниво : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Untitl37
  Статистики :
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Streng10 Сила: 6
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Shield10 Издръжливост: 6
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Brain10 Интелигентност: 7
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Runnin10 Ловкост: 10
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Magic-10 Магия: 6
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Sausage★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Blueberry★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Pear★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Sapphire★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Emerald★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Birthday1

  Re: ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър"

  Писане by Косара Вълканова Съб Мар 11, 2023 10:59 pm


  Косара мрънкаше. 

  Не на глас де, но усилено мърмореше сама на себе си в главата си. Като се включи в отбора по куидич си представяше нещо доста по-блестящо от кал в обувките и прогизнали дрехи. Някой от съотборниците й, изобщо не разбра кой, беше махнал с пръчката си и дъждът вече не подгизваше през дрехите й, но беше прекалено късно. Явно просто се беше смилил над нея, след като видя как капките, които се търкаляха по носа й директно попиваха в униформата й. Но това не я изсуши. Все още усещаше всичко лепкаво и тежко, чорапите й със сигурност си бяха сменили цвета в обувките, и като цяло се беше наквасила до костите докато стигнат до подредени редици по средата на игрището. Ако беше пристигнала в съблекалните навреме, може би щеше да е част от неподгизващото заклинание от самото начало. Но "ако", не значи "беше", и "не беше" значеше, че сега през целия мач трябваше силно да се фокусира върху това да не показва слабост, тракайки със зъби.

  - Искам честна игра! - провикна се реферът Белев, след което една от жените, които Косара често срещаше по коридорите, пристъпи тромаво до него, потъвайки на всяка втора крачка почти до глезените, и пусна бяла кърпичка в калта. Ако пък не беше дълбока метафора за това как протичаше деня…

  Още с докосването на парченцето плат до земята половината от играчите вече бяха във въздуха. Останалата половина ги последва с малко закъснение, тъй като бяха, нали, нормални, и не стояха на полусъединител на метлите през последните десет минути. 

  Косара също се извиси колкото можа, криволичейки наляво-надясно, докато стигна до момента в който да поеме пълен контрол над метлата си. Беше възможно да е пропуснала една-две (седем) тренировки и да не беше съвсем уверена във възможностите си едновременно да управлява и летателното средство, и бухалката си. Но въпреки това беше отказала да смени позицията си с каквото и да е друго. Харесваше й идеята да замерва хората с малки, опасни камъни. Онези една-две (с е д е м) тренировки обаче биха били полезни за да разбере, че въпросните камъни също толкова искаха да съборят нея от метлата, колкото и всички останали.

  - КОСАРА! - провикна се някой в далечината, и момичето без да помисля се втурна директно нататък колкото може по-бързо. Идея си нямаше кой я вика, нито защо я вика. Дъждът се беше превърнал в почти плътна стена между нея и всичко на разстояние метър и половина напред, но знаеше, че едно от задълженията й е и да пази съотборниците си. Не звучеше толкова интересно, но въпреки това се беше засилила с цялата мощ, която случайната метла от килера притежаваше, в посоката на виковете. 

  Първа грешка - не се засилваш с цялата мощ на случайне метла към крещящ човек. 
  Втора грешка - особено сигурно е, че не трябва да го правиш, без да виждаш нищо пред себе си. 
  Трета, фатална, грешка - не го правиш, размахвайки дървена бухалка напосоки, крещейки като древен викинг, за да не можеш да чуеш и грам от писъците “Неееее!”, които се изстрелват насреща ти. 

  Определено събори някого от метлата. Просто силно се надяваше да не е Ориана... 

  Ориана Алистър, Вихър Соколов and Мая Кочева харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Coin10 31
  Ниво : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Streng10 Сила: 18
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Shield10 Издръжливост: 16
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Brain10 Интелигентност: 14
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Runnin10 Ловкост: 10
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Magic-10 Магия: 22
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Pear★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Mango★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Sausage★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Sapphire★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Emerald★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Cabbage★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Chocolate 

  Re: ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър"

  Писане by Яна Вълканова Сря Мар 22, 2023 9:49 pm


  Мокър дъжд, скапан дъжд,
  плиснал в миг и продължил
  Как тоз мач отведнъж
  просто ни е наводнил!

  Пееше Яна, въпреки че не можеше да се каже, че има кой знае какви заложби за това. Вярваше обаче, че човек трябва да пее, когато му се пее, без значение какво казват околните. Ето например, баба ѝ все казваше, че ако пее на масата, щяла да се омъжи за циганин, пък до ден днешен не бе дошъл някой да я отнесе с каручката. Като пораснеше още малко, щеше да разбере, че онези, дето пеят ПО масите най-често ги отнасят, но с малко по-лъскави каручки. Не непременно цигани, но почти винаги ги хващат неподготвени. Кааааакто и да е.

  Бе кофти момент да се разсейва с такива мисли, песнички или каквото и да било друго, защото колкото и неприятни да бяха условията, това все пак бе куидичен мач. А Яна беше бияч. Доста отговорна задача, която сама не можеше да повярва, че са ѝ поверили. Това бе позиция, която много повече отиваше на момчета като Борис, отколкото на дребни момичета като нея. Сигурно заради вечното катерене по дърветата и помагането на дядо ѝ с местенето на бали сено, ръцете ѝ бяха достатъчно здрави за бияческата бата. Проблем беше само, че тая бата трябваше да я държи и с двете, когато удряше блъджър (или когато замахнеше към такъв). Познайте какво се случваше тогава, хайде.

  Хлъ-ъ-ъ-з.

  Та, трябваше да внимава и да не се изхлузи от дръжката на метлата. За последната най-доброто, което можеше да се каже е, че летеше криво-ляво. Доста криво и леко в ляво през повечето време, но достатъчно, за да свърши работа. Бащата на Яна ѝ беше казвал, че добрите куидични играчи трябва да могат да се справят и на Нимбус, и на Луноход. В тоя момент третокурсничката беше готова да се качи и на прахосмукачка-робот Румба на име Боклуксмуций, само и само да се махнеше от тоя дъжд. Дрехите ѝ бяха сухи, благодарение на заклинанието, но вързаната ѝ коса бе подгизнала и усещаше как водата от нея се стича надолу по тила.

  И понеже Законът на Мърши (грешката е вярна), обичаше хората, които си мислеха, че вече им е дошло до гуша от всичко, на сцената се появи блъджър (?). Те рядко се появяваха изневиделица, понеже бяха тежки и се чуваха, но ако човек е твърде зает да се разсейва с всичко друго на света...

  Хлъ-ъ-ъ-ъ-з.

  Някак успя да реагира малко по-бързо от ленивец, пресичащ улицата в тъмна нощ и попаднал в светлината на автомобилни фарове и вдигна бухалката си в пълна бойна готовност. Нещо, което не беше блъджър се вряза в нея и почти я отнесе от метлата. Беше Косара от Южен, с която имаха една и съща фамилия, но нищо общо откъм родословие (или пък имаха, кой знае).

  - Нееееее!

  Звездите се появиха пред очите ѝ толкова внезапно, че се наложи да ги затвори. Това беше тъпо, защото и без друго усещаше, че пада с главата надолу. Още по-тъпо бе, че някак се беше ударила сама по главата със собствената си бата. Аха да се паникьоса и разпищи и се усети, че мозъчната клетка на всички оранжеви котки по света днес е кацнала при нея. Бедрата ѝ бяха стиснали здраво дръжката на метлата и вместо да падне, се беше извъртяла отдолу. Можеше да чуе баба си и нейното „Яно мари, на всичко да си наопаки”.

  Така се живее сто години, бабо – отговори момичето, което само идеше да покаже, че главата ѝ бе започнала да се пълни с кръв и ако лекинко се пуснеше, можеше да не доживее и до утре.

  Как се върна до правилното положение мисля да не ви обяснявам подробно, но накрая успя и по чудо не си изпусна бухалката.

  Пейо Желев and Ела Благоева харесват този пост.

  Борис Захариев
  Борис Захариев
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията


  Галеони : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Coin10 39
  Ниво : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Streng10 Сила: 8
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Shield10 Издръжливост: 18
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Brain10 Интелигентност: 8
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Runnin10 Ловкост: 6
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Magic-10 Магия: 28
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Clover10 Късмет: 6

  Бобчета : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Pear★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Mango★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Sausage

  Re: ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър"

  Писане by Борис Захариев Чет Мар 23, 2023 10:02 pm


  Всичко се случваше около него като на забавен каданс, сякаш някой беше намалил кадрите в секунда на 13 и сега цялата картина прескачаше и изпускаше малките детайли. Видя как Косара се сблъска с някой от собствения си отбор, но не успя да разбере кой точно. Видя как Яна се обърна с главата надолу, но не успя да разбере защо точно. Всичко това беше много необичайно за него, човекът, който летеше от три годишен и който сякаш влизаше в друго измерение, когато се намереше във въздуха. Който виждаше, чуваше и усещаше повече от всеки друг. 

  Сега обаче единствено можеше да усети дъждовните капки по бузите си и бученето на собствените си уши. 

  - Борис! Твое ляво! - крясъкът на Камен проби мъглата, завладяла ума на шестокурсника и единствено придобитите с години тренировки рефлекси му позволиха да улови летящия към него куофъл. Изражението на Камен беше… каменно, а бързото стрелване на очите му в дясно каза на Борис всичко, което трябваше да разбере. 

  Момчето се стрелна надолу и надясно, като избегна един хвърчащ към него блъджър и без малко да се блъсне в Яна, която следваше буйстващата топка по петите. Добре, Борисе, просто трябва да вкараш куофъла в най-малкия обръч, хайде, не е толкова трудно. Правил си го един милион пъти преди. Това за теб е детска игра, хайде…

  Малкото му приключение в гората с Ясна обаче си казваше думата. Каквото и да му бяха направили там до брега Ясна и Тервел, явно не бяха успяли да се оттърват изцяло от отровата на паяка. Борис упорито не обръщаше внимание на изтръпващите си крайници в последните два дена, но днес това просто беше невъзможно. Ръката, с която беше обгърнал куофъла се скова и просто… пусна топката да полети към земята. 

  - КАКВО ПРАВИШ, ЗАХАРИЕВ!? - изкрещя Виктор, третият им гончия и преди да дочака отговор се засили надолу за да спре свободното падане на точките им. 

  А какво правеше Борис ли? Нищо… освен да се олюлява на метлата си, а пред очите му да започва да става черночерночерно…

  Дори не усети как блъджъра откърти задната част на метлата му, накара го да загуби всякакво равновесие и полетя надолу към земята. 

  Дори не усети как пада и как кракът му се изкривява под неестествен ъгъл, груповото ахване, как някой шляпа през калта за да стигне до него, как бива повдигнат, отнесен…

  Дори не разбра как от този момент нататък животът му щеше да се промени завинаги. 

  Ела Благоева and Стефан Филчев харесват този пост.

  Ориана Алистър
  Ориана Алистър
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Coin10 120
  Ниво : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Untitl37
  Статистики :
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Streng10 Сила: 4
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Shield10 Издръжливост: 4
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Brain10 Интелигентност: 2
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Runnin10 Ловкост: 4
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Magic-10 Магия: 6
  ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Clover10 Късмет: 2

  Бобчета : ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Mango★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър" Sausage

  Re: ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър"

  Писане by Ориана Алистър Пет Мар 24, 2023 9:49 pm


  Днес беше най-важният ден в живота на Ориана. Данят на първият ѝ куидичен мач.
      
  Типично мартенско време: вчера беше приятно топло и слънчево, без нито един облак, а днес цяла сутрин валеше като из ведро. Всичко беше мокро и кално, но за куидича нямаше почивка. Наколко играчи вече бяха помолили Белев да отмени мача, но безуспешно. Алистър нямаше проблем с дъжда. Да, не беше приятно да играеш куидич по средата на порой, но не ѝ се случваше за първи път и вече беше свикнала. Дори веднъж баща ѝ я беше изкарал да играе куидич, докато валеше градушка. Ситна, но пак си беше градушка.
      
  В два часа вече всички се бяха строили на игрището, когато леля Стела хвърли кърпичката. Публиката зашумя, а всички метли излетяха във въздуха. Ориана се отблъсна от земята и се огледа за куофъла, но дъждът създаваше плътна завеса пред нея и тя трябваше да се ориентира само по звука. След опасно близка среща с една от трибуните, най-накрая привикна с дъжда и започна да различава фигурите. Куофълаът вече беше в гончия от Северен вятър. Момичето се опита да го отмъкне няколко пъти, но беше спряна от блъджърите. Двамата биячи на противниковия отбор си подаваха смъртоносните топки и се целеха в играчите на Южен вятър. Ако техен бияч не се появеше възможно най-скоро, рискуваха да приключат играта в болничното крило.
      
  - КОСАРА! – извика Ориана възможно най-силно, защото гончията на Северен вятър вече се готвеше да стреля към обръчите.
      
  Вълканова определено я беше чула и в следващия момент се блъсна с все сила в Ориана. Беше за малко, само за малко, да падне от метлата. За нейно щастие, успя да запази равновесие, но главата ѝ се олюля като след турболенция и ѝ се зави свят дотолкова, че всичко наоколо ѝ се сливаше. Е... имала е и по-лоши инциденти на куидичното поле, но този определено беше от най-болезнените. Когато започна да се съвзема, видя куофъла, който падаше право към земята и един от гончиите на Северен вятър, засилил се към него. Точно сега не беше подходящ момент да припада. Наклони метлата си надолу, пришпори я максимално и грабна куофъла точно пред лицето на противника. С топката в ръце тя вече беше главната мишена на двата блъджъра. Успя да избегне единия, но вторя я изненада в гръб и се заби в нея с все сила.
       
  БУМ!
     
  Ориана вече падаше към земята. В последния момент извади пръчката си от джоба.
     
  - Аресто Моментум – това е заклинание за трети курс, но за щастие Ориана го беше научила по-рано, тренирайки с баща ѝ. Важното беше, че проработи и омекоти падането, но куофълът вече беше в ръцете на Северен вятър.
   
  За по-малко от 15 минути Ориана беше ударена два пъти - единият път с бухалка, а вторият - с блъджър, като след втория се озова на пода. Прекрасно начало на куидичната ѝ кариера.

  Пейо Желев, Ела Благоева and Стефан Филчев харесват този пост.

  Стою Белев
  Стою Белев
  Преподавател по Летене, куидичен рефер
  Преподавател по Летене, куидичен рефер


  Re: ★ Куидичен мач "Северен вятър" v. "Южен вятър"

  Писане by Стою Белев Сря Апр 05, 2023 9:02 am


  ОЦЕНКА НА КУИДИЧЕН МАЧ


  "СЕВЕРЕН ВЯТЪР" v. "ЮЖЕН ВЯТЪР"
   
  Точките и коментарите са дело на  @Арина Орлова.
   
   
  Косара Вълканова 
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 4/5  Няколко дребни грешки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста:  10/10    Страхотно начало на място. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5  Нямам забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на неигровия персонаж Стою Белев, както и на предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 – Нямам забележки.
  Индивидуален резултат: 24 т.
   
  Яна Вълканова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5  Нямам забележки. 
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 7/10 – Много ми хареса поста ти, но страничните неща, които си описвала ми дойдоха в повече. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Нямам забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на неигровия персонаж Стою Белев, както и на предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 – Много ми харесва как си продължила ситуацията от поста на Косара! Страхотно!  
  Индивидуален резултат: 22 т.
   
  Борис Захариев 
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 4/5 – Няколко дребни грешки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 8/10   Хубав пост, но нещо ми липсваше.  
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Нямам забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на неигровия персонаж Стою Белев, както и на предходните постове на други играчи, ако има такива: 4/5 – Предполагам, че Камен играе на пост гончия (поне това разбрах от поста), както и Виктор. Но в темата с отбора като гончия е поместена Жерланда, съответно тук имаш несъответствие. 
  Индивидуален резултат: 21 т.
   
  Ориана Алистър 
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 2/5  Няколко правописни грешки и лека тавтология. Допуснала си фактическа неточност, предполагам от бързане: на последния абзац вместо „земя” си написала „пода”.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 6/10 – Доста по-добре би било, ако беше продължила куидичната ситуация от поста на Борис, а не да се връщаш да описваш началото на мача.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5  Нямам забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на неигровия персонаж Стою Белев, както и на предходните постове на други играчи, ако има такива: 3/5 – Не си направила връзката с поста на Борис.
  Индивидуален резултат: 16 т.
    
    
  КРАЕН РЕЗУЛТАТ:
    
  43 т. за "СЕВЕРЕН ВЯТЪР"
  40 т. за "ЮЖЕН ВЯТЪР"
   
   
  ПОБЕДИТЕЛ В МАЧА Е
   
  ДОМ "СЕВЕРЕН ВЯТЪР"

  Ясна Соколова and Ела Благоева харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:40 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!