Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Правила куидичен шампионат

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Правила куидичен шампионат

  Писане by Пейо Желев Чет Мар 09, 2023 5:24 pm


  Някои разяснения за Куидичния и Домовия шампионат

  Горните правила са редактирани с оглед ситуацията тази учебна година. Най-вероятно ще остане така и занапред, но това ще обявим със сигурност другата учебна година. Тоест, сега ще имаме отделни победители в Куидичния шампионат и Домовия шампионат. Куидичът ще се реши чрез мачовете, за които можете да прочетете малко по-надолу в този пост, а Домовият шампионат ще се реши чрез сравняване по домове на придобитите през учебната година нови статистики.

  Както може би сте забелязали, отворени са теми за всички мачове:
  Участниците са посочени в темите. Ще пишем едновременно и по трите мача. Нужно е във всеки мач четиримата участници да се изредят до 30.03.2023 г. Участниците се редуват - първо от единия дом, после от другия. Няма значение кой ще започне първи - който превари ще е. Моля, когато започвате да пишете да пуснете пост "Пиша" или нещо такова и да едитнете до края на деня, за да може другите да знаят да не пускат поста си в това време. Ако искате, може да се консултирате с другите участници в мача, за да планирате кой кога ще пише. Позволено е да се пише и повече от един пост на човек, но нека това е след като се изредят всички четирима за мача, чийто постове се оценяват. 

  Относно позициите в отбора: можете да сте каквото искате, стига да няма повторение (не може двамата да сте търсачи или пазачи например). Най-добре е да се разберете със съотборника си. В РП се преструваме, че в отбора участват всички седем човека. 

  Можете да пишете каквото искате, НО: 1) се съобразявайте с обстановката, описана в началния пост на Стою Белев и 2) развитието на играта в постовете, които са написани преди вас. Също така гледайте да не описвате хващане на снича, освен ако не сте последни и в отбора няма планове да се пишат допълнителни постове.
  За да се ориентирате по-добре в куидича, прочетете разясненията за играта тук

  При проблеми с комуникацията или някакви въпроси можете да се свържете с админите.
  Резултатите ще бъдат обявени, след като пишат всички на съответния мач. Резултатите от Домовия шампионат (сравняването на статистиките) ще бъдат обявени на последния ден от учебната година.

  Ела Благоева харесва този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Правила куидичен шампионат

  Писане by Пейо Желев Сря Мар 15, 2023 9:23 am


  Знаем, че създадената организация е далеч от перфектна. Един от проблемите е, че, когато някой пише поста си, не знае кои са другите от отбора и на каква позиция играят. По-долу ще видите списък. Във всеки мач пишат по двама от отбор, а другите двама от списъка може да ги споменавате, но се старайте да не описвате значим ситуации с тяхно участие. За останалите играчи от отбора (трима, за които нямаме герои) имате свобода да си ги измислите. Но ако някой преди вас (включително от другия отбор) е измислил играч, се съобразете с вече описаното. Ако е написано, че някой е капитан, пак го съобразете. Знам, объркващо е, но мисля, че това е начинът да излезем от ситуацията.
  Тъй като някои хора се отказаха, ще забележите, че са заместени в списъка и по темите.

  Отбор на "Северен вятър"
  Борис Захариев - гончия
  София-Маргарита Хоенлое - гончия
  Яна Вълканова - бияч
  Жерланда Желева - гончия

  Отбор на "Южен вятър"
  Ориана Алистър - гончия
  Косара Вълканова - бияч
  Жан Ставракиев - пазач
  Алгара Борисова - търсач

  Отбор на "Лъч"
  Ясна Соколова - търсач
  Вихър Соколов - бияч
  Тамара Язова - гончия
  Тервел Шаханов - гончия

  Ясна Соколова and Ела Благоева харесват този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Правила куидичен шампионат

  Писане by Пейо Желев Нед Мар 26, 2023 8:51 pm


  Вече имаме два мача, в които са се изредили нужния брой хора. Остава един мач, в който трябва да пише @Алгара Борисова. За завършените два мача да напомня, че имате право отново да пишете, ако желаете, но постовете няма да се оценяват.
   
  Тъй като в мачовете сме участвали и админите, пък и сме ръководители на домове, ангажирахме @Арина Орлова - човекът, който най-вероятно има най-голям опит в писането на РП от всички ни, да оцени мачовете. Качеството на постовете ще се оценява по изрично посочени критерии, като всеки ще получава определен брой точки. Резултатите ще бъдат обявени до 05.04.2023 г. заедно с критериите, точките и т.н. 
   
  На 05.04.2023 г. приключва и зачитането на новите точки статистики за Домовия шампионат. На 06.04.2023 г. ще бъдат обявени резултатите за Домовия шампионат и ще бъдат раздадени всички награди.

  Ясна Соколова and Ела Благоева харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 7:11 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!