Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+2
Вихър Соколов
Стою Белев
6 posters

  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч"

  Стою Белев
  Стою Белев
  Преподавател по Летене, куидичен рефер
  Преподавател по Летене, куидичен рефер


  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч"

  Писане by Стою Белев Чет Мар 09, 2023 2:35 pm


  Училищен куидичен шампионат

  дом "Южен вятър" v. дом "Лъч"  До края на учебната година оставаха броени дни, но преди това предстоеше последния мач от Куидичния шампионат. Беше краят на юни и времето наистина бе започнало да става горещо. Отгоре на всичко мачът трябваше да започне в 15:00 ч., когато слънчевите лъчи бяха най-жарки. По небето нямаше и едно облаче, което евентуално да осигури така жадуваната сянка. Някои играчи се бяха изпотили, докато чакаха на куидичното игрище, и нямаха търпение да се разхладят по време на полет.
  Белев разясни на играчите основните правила и ги накара да обещаят един по един, че ще играят честно и почтено. По стар български обичай началото на мача бе дадено с пускане на бяла кърпичка от чистокръвна вийла - в случая леля Стела от персонала на замъка. В момента, в който кърпичката се отдели от ръката на леля Стела, всички топки и играчи полетяха във въздуха.
  За дом "Южен вятър" ще бъдат оценени постовете на:

  За дом "Лъч" ще бъдат оценени постовете на:


  Срок за писане: 30.03.2023 г.

  Ела Благоева and Вихър Соколов харесват този пост.

  Вихър Соколов
  Вихър Соколов
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Coin10 80
  Ниво : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Untitl40
  Статистики :
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Streng10 Сила: 8
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Shield10 Издръжливост: 8
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Brain10 Интелигентност: 6
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Runnin10 Ловкост: 6
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Magic-10 Магия: 8
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Sausage★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Mint

  Re: ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч"

  Писане by Вихър Соколов Пон Мар 13, 2023 6:19 pm


  Вихър беше готов за последния куидичен мач, който щеше да изиграе в Мунгав. Цяла година прекара в усилени тренировки до изнемогване, за да бъде днес тук, стиснал здраво своята бухалка. Кръвта му вреше и кипеше и той нямаше търпение да започне играта.


  - Нека капитаните си стиснат ръцете! - Вихър и противниковия капитан пристъпиха напред и всеки стисна ръката на другия толкова силно, сякаш от това здрависване зависеше крайният резултат на мача. 


  След което Белев ги накара да обещаят, че ще играят честно и почтено, нещо което седмокурникът ненавиждаше. Нито харесваше Белев, нито методите му. Но най-мразеше, че ги кара като малки деца да дават обещания. Разбира се, че Вихър играеше честно. Да не е някой подлец, който няма никакви умения, че да прибягва към лъжи и измами. Белев много добре знаеше колко добър беше в куидича, но никога не му го признаваше и това го подлудяваше. Но Белев можеше да си гледа работата. Още няколко дни и повече никога нямаше да му се налага да му гледа досадната физиономия.


  Леля Стела вдигна високо бялата кърпичка и всички бяха готови да се изстрелят нагоре. Вихър усети как метлата леко потрепва под него, готова на секундата да откликне. Кърпичката докосна земята и като ято птици, всички излетяха във въздуха. Секундата, в която блъджърите бяха пуснати в игра, седмокурникът се сбута с противниковия бияч и му отне топката. Изстреля я високо и я запрати по първия ученик от Южен вятър, който видя. Гончията едва не падна от метлата. Бързата му реакция го спаси да влезе в историята на Мунгав като първият ученик, който е повален от Вихър 20 секунди след началото на играта. Русокоското успя да чуе ругатнята, която му отправи гончията и му изпрати въздушна целувка.


  Отдели една секунда да намери Ясна, което не беше трудно. Дългите ѝ лилави коси ясно се открояваха от останалите, дори и прибрани в стегната опашка. Сестра му спокойно се оглеждаше и търсеше снича, като все още не бързаше да се впуска в гонитба. Имаше време. Вихър също не бързаше да приключи играта. Искаше му се да ѝ се наслади максимално, тъй като нямаше да има повече мачове на това игрище за него.

  Някой профуча покрай Соколов и накара метлата му да се разклати. Ръцете му я стиснаха силно и се впусна след противника, който така лекомислено си мислеше, че може да мине покрай него без да получи един блъджър в гърба. Но много жестоко се лъжеше. Бързо се докопа до блъджър и се впусна в преследване на момчето, което не видя надвисналата опасност над него. Точно се канеше да накара блъджъра да стане най-бързата топка на игрището, когато бияч от Южен вятър изби изневиделица топката от ръцете му и я запрати към Тамара. 

  - Язовааа - изкрещя русокоското, надявайки се да бъде достатъчно и да я предупреди. А сега беше настанало време за отмъщение. Как така ще му избива блъджъра от ръцете и ще си тръгне без Вихър да може да се позабавлява с него.

  Пейо Желев, Ела Благоева and Хелена Георгиева харесват този пост.

  Жан Ставракиев
  Жан Ставракиев
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Coin10 2
  Ниво : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Untitl37
  Статистики :
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Streng10 Сила: 4
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Shield10 Издръжливост: 28
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Brain10 Интелигентност: 8
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Runnin10 Ловкост: 8
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Magic-10 Магия: 12
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Clover10 Късмет: 4

  Бобчета : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Sausage

  Re: ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч"

  Писане by Жан Ставракиев Сря Мар 15, 2023 6:01 pm


  Жан все още не можеше да повярва, че е част от отбора по куидич. Това със сигурност не беше негово желание. Един ден в общата стая го посетиха двама петокурсници, които го уведомиха, че по препоръка на Леда Христова трябва да се яви на проби за куидичния отбор. Леда и Жан бяха станали доста близки след запознанството им на първия учебен ден, макар че Леда беше два курса по-голяма от него. Напоследък тя често караше първокурсника да ходи с нея на куидичното игрище, за да „си подават куофъла“. Така Жан се беше научил да лети на метла, както и да изпуска куофъла по дванадесет различни начини, включително в комбинация с падане от два-три метра височина. Въпреки това Леда продължи да настоява, че момчето притежава куидичен талант. 
  На пробите за куидичния отбор Жан успя да спаси три гола един след друг. Блокира ги с гръб, тъй като се страхуваше да отдели ръце от дръжката на метлата. Другите явили се на пробите обаче бяха дори по-зле от него и в крайна сметка отборът реши, че е по-добре да имат пазач с потенциал да се научи да играе, отколкото изцяло бездарен такъв. Уви, потенциалът на Жан се оказа доста костелив орех. В рамките на три седмици отборът положи неимоверни усилия, но така и не успя да промени съществено начина му на игра. Най-големият успех бе, че го научиха да си държи ръцете само около дръжката на метлата. Оставаха две седмици до мача и отборът не разполагаше с опция да потърси нов пазач. Така в крайна сметка Жан влезе като титуляр в куидичния отбор на „Южен вятър“.
  Стоеше пред головите обръчи с широко разперени ръце и пръсти. Буквално приличаше на рееща се във въздуха статуя. Бяха му казали да бъде винаги в готовност. Пръстите изпънати, погледът напред – това си го спомняше ясно от тренировките. Но в първите три минути цялата игра се беше съсредоточила в другия край на игрището, поради което ръцете му вече бяха започнали да изтръпват. Освен това по бузата му се считаше една струйка пот, която го гъделичкаше. За останалите играчи жегата не беше толкова голям проблем, защото те непрестанно се стрелкаха с висока скорост насам-натам и вятърът ги разхлаждаше. Жан обаче се налагаше да стои на едно място пред головите обръчи, изложен на пълната сила на слънцето. Отгоре на всичко това слънце му светеше в очите му и не му позволяваше да следи играта. Е, поне после щеше да може да се оправдае с това.
  Защитната поза на Жан беше нарушена от един блъджър, който долетя от центъра на игрището. Първоначално първокурсникът го помисли за куофъла, но после различи цветовете – катранено черно, сиреч опасност. Инстинктът за самосъхранение се задейства и момчето успя да прибере едната си ръка, разминавайки се на пет сантиметра с блъджъра. Точно тогава наблизо се стрелна едно непознато русо момче с широка усмивка, на чийто гръб пишеше „В. Соколов“. А, да, капитанът на „Лъч“. Името „Вихър“ определено беше подходящо за него.
  Замислен, Жан тотално беше забравил каква функция изпълнява в играта. Поради това късно забеляза как куофълът прелетя над главата му. Движеше се с доста бавна скорост и се промуши необезпокоявано през централния голови обръч. На мига от дясната страна на игрището гръмнаха виковете на „Лъч“ и коментаторът обяви, че резултатът е „десет на нула“. 
  Жан се огледа сконфузено и забеляза, че към него се задава капитанът – Явор Петров, по чието лице бе изписан истински гняв. 
  - Казах да бъдеш в готовност, Ставракиев! Недей просто да стоиш като летяща кокошка! 
  - Извинете, няма да се повтори! – каза Жан с пресипнал глас. Това беше най-използваната фраза от негова страна по време на тренировките.
  Момчето изтри челото си и вдигна ръце, разпервайки пръстите си възможно най-широко. Откри, че може с една ръка да закрие част от слънцето и да наблюдава играта между пролуката между палеца и показалеца си. Именно там видя как към него с бясна скорост се приближаваше Тервел Шаханов, прегърнал куофъла с две ръце. Това даде на Жан около две секунди да се приготви за спасяване. Мобилизира цялата физическа и умствена енергия, на която беше способен, и…
  Куофълът се заби в лявата му длан. Първоначално почувства само тъпа болка, а после парене като от нажежено желязо. Опита се да хване куофъла - така го бяха учили, но не успя. Топката падна право надолу, където бе уловен от Ориана – един от гончиите на „Южен вятър“. Фюх.
  Чакай малко, той ли спаси този гол?
  Публиката в десния край на игрището избухна в радостни викове. Развяха се червени знамена. Капитанът Петров долетя и потупа Жан по рамото за поздрав, крещейки с радостен глас:
  - Мисля, че това беше първият път, в който спаси куофъла с ръка!
  Жан беше толкова щастлив, че ченето го болеше почти толкова, колкото и ръката. Беше спасил гол съвсем сам! Дали Леда не се беше оказала права, че в него има някакъв куидичен талант? Едно зрънце може би?

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Хелена Георгиева харесват този пост.

  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Coin10 84
  Ниво : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Untitl40
  Статистики :
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Streng10 Сила: 10
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Shield10 Издръжливост: 12
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Brain10 Интелигентност: 12
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Runnin10 Ловкост: 14
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Magic-10 Магия: 24
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Sausage★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Blueberry★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Tuttifrutti★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Sapphire

  Re: ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч"

  Писане by Тамара Язова Вто Мар 21, 2023 11:56 am


  Отново на метлата! Тамара помнеше това чувство от времето, когато летеше на една половинметрова метла-играчка, която дядо й й подари за Коледа. Е, тогава нейната кариера във въздуха и животът на метлата завършиха в едно дърво, но все пак любовта към летенето още беше там. Съответно просто не можеше да не се яви на пробите за куидичния отбор - даже знаеше правилата от дядо си. И се оказа доста сносен гончия, така че беше включена в отбора.

  - Язовааа! 

  Тамара тъкмо се беше стрелнала след противниковия гончия в преследване на куофъла, когато Вихър изкрещя по нея. Играч от противниковия отбор беше запратил един от блъджърите в нейна посока. Какво пък му беше направила, още едва започваха мача?!

  Все пак момичето се оказа достатъчно бързо (и дребно), за да успее да се наведе навреме. Блъджърът профуча край главата му, леко разрошвайки вързаната на опашка къдрава коса. Добреее, това не се споменава на мама! Ни-ко-га! Едва тогава Тамара осъзна, че си беше задържала дъха и го изпусна шумно.

  За нейно щастие, противниковият гончия също се беше разсеял от цялата суматоха около него и куофълът сега летеше право към земята. Тамара пикира след него. Точно това обичаше на летенето - скоростта, вятъра в лицето, контролът сякаш над целия свят. Добре, така, още няколко сантиметра... О, не! С периферното си зрение видя как играч от "Южен вятър" се приближава стремглаво към нея. Не беше сигурна дали е някой от гончиите, търсач или бияч, но в никакъв случай не смяташе да рискува. Значи нещата трябваше да се случат по трудния начин. Тя стисна метлата с колене, протегна и двете си ръце към падащия куофъл и успя да го улови и притисне здраво към гърдите си. 

  Секунда, защо беше с главата надолу?! Не, всъщност нямаше значение, ще го мисли после. Хванало отново метлата си поне с една ръка, момичето успя да се насочи нагоре и надясно към противниковите обръчи. Тъкмо в този момент Вихър запрати с все сила блъджър към пазача на "Южен вятър". Момчето избегна летящата смърт (Йей! Без счупени ръце днес!) и Тамара се възползва да запрати куофъла към централния обръч.... Твърде бавно! На пазача му стигаше само да протегне нагоре ръка и ударът щеше да е спасен.

  Докато се опитваше да диша и да сдържи сълзите на яд, Тамара чу как стадионът гръмва от оглушителни викове. 

  - Гол! Десет на нула за "Лъч"! "Южен вятър" по-добре да се стягат, куофълът е в Алистър.... 

  Чакай, да не би да беше... вкарала гол?!

  Ясна Соколова, Пейо Желев, Ела Благоева, Стефан Филчев and Хелена Георгиева харесват този пост.

  Хелена Георгиева
  Хелена Георгиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Coin10 60
  Ниво : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Untitl37
  Статистики :
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Streng10 Сила: 4
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Shield10 Издръжливост: 2
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Brain10 Интелигентност: 4
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Runnin10 Ловкост: 2
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Magic-10 Магия: 4
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Clover10 Късмет: 4

  Бобчета : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Sausage

  Re: ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч"

  Писане by Хелена Георгиева Чет Мар 30, 2023 4:37 pm


  Идваше края на учебната година, а с това и мачовете по куидич. От втори курс насам вече съм част от отбора на “Южен вятър” и някак си се надявах да стана с това и по социална, но уви, не се получи. Все още си бях аутсайдер, само че с наказание, което още не беше изтекло. Чуха се шумове, от противниковия отбор бяха вкарали и сега бяха получили бонус точки, а тя се рееше около игрището все едно се опитваше да направи нещо полезно. Летейки се запътих към пазача ни с опит да му дам кураж, но след като чук как крещеше нашия капитан изтръпнах. За петте години откакто съм тук рядко го виждах да креши. Това разбира се веднага ме накара да обърна метлата настрани и отново да се опитам да върша задачата, в която се вписвах в отбора. Погледнах нагоре към жаркото слънце и се усмихнах. Впреме беше да действам, за да натрупам малко точки и на нашия отбор. Летяща на метлата се запътих към противниците, които отново притежаваха куофъла. Щеше да е трудно, но не и невъзможно. Летях след Вихър Соколов, който тази година му беше последна. Надали толкова лесно щяхме да вземем победата от тях при положение, че тази година му беше последна. Но и аз не се предавах толкова лесно. Скоростта отговаряше на името му, но и аз имах няколко коза в ръкава. Рязко обърнах метлата и подадох няколко сигнала на другия гончия и се запътих към нашия пазач, който не нуждаеше от помош. А там разбира се щях да издебна противника и в момента, в който искаха да вкарат щях да хвана куофъла. А дотогава искренно се надявам нашия търсач да си свърши правилно работата.

  Тамара Язова харесва този пост.

  avatar
  Алгара Борисова
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Coin10 45
  Ниво : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Untitl37
  Статистики :
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Streng10 Сила: 2
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Shield10 Издръжливост: 6
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Brain10 Интелигентност: 2
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Runnin10 Ловкост: 2
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Magic-10 Магия: 12
  ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Clover10 Късмет: 4


  Бобчета : ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч" Sausage

  Re: ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч"

  Писане by Алгара Борисова Пет Мар 31, 2023 1:11 am


  Куидич. За времето, в което Алгара
  беше прекарала в замъка, чу какви ли не истории. От прекрасни, до ужасяващи. Бе решила да предизвика себе си, затова се записа за търсач в отбора. Другите позиции й се струваха прекалено ужасяващи, дори за нея. Баба й я подкрепяше напълно, дори и да се наложи да я посещава в болничното крило. Малко преди края на учебната година й подари метла. Най-прекрасната метла на този свят. 
  „Мило дете, предстои ти важен мач, бъди бърза и силна като стихия, отваряй си очите на осем, не на четири! И помни, че каквото и да се случи, ще те оправимусмивка...." 

  Чудесното чувство за хумор на баба й не й вдъхна голямо доверие. Нямаше избор. Беше приета за търсач. Лятото бе
  в разгара си в края на Юни, слънцето не прощаваш на никой. 
  Дано горе е малко по-хладно... 
  Промърмори си под носа, докато леля Стела пускаше кърпичката. Всички профучаха покрай Алгара и мачът започна. За нея целта е една.. Да
  намери снича. Нищо друго нямаше значение в този момент. 

  Алгара бе високо над игрището и търсеше малкото бързо топче. Наблюдаваш и останалите. Долу беше като бойно поле. Хвърчаха куофъли и блъджъри отвсякъде. Чу някой да крещи „Язовааа" и инстинктивно се обърна да види какво стана. Нещо проблясна встрани от погледа й. Приличаше на малка лъскава муха. Снича! Спусна се към малкото топче, което все едно я усети и полетя в противоположна на нея посока.
  Ела и не ми бягай!
  Алгара изкрещя на малкото крилато топче, все едно щеше да я чуе. Снича се спусна
  вертикално и полетя надолу в бойното поле.
   Ах ти, малко чудовище, само да те хвана и крилцата ще ти откъсна!
  Продължаваше да крещи младата търсачка.
  Един блъджър профуча пред нея, на косъм да я запрати направо в болничното крило. Алгара смени посоката на летене, за да избегне удара, но изгуби от поглед малкото топче. Вдигна се над трибуните пълни
  със зрители, които крещяха с цяло гърло. Изведнъж всички от „Лъч" изкрещяха в екстаз. Десет точки за „Лъч". Ужас! Ужасът на ужасите!
  Алгара, стегни се! Трябва да хванеш малкото топче, иначе всичко е загубено! 
   Това бе последният мач за тази година! Не можеше да приключи със загуба за нас. Тънко жужене се чу до дясното й ухо:
   Махни се муха такава!
   Но не беше муха. Толкова се
  вглъби в мисълта за отбелязаните точки на „Лъч", че за малко да пропусне и тази възможност. Това нямаше да го допусне. Обърна метлата в посока на летящата
  гадинка. Протегна ръка, плътно лежаща зад топчето. Не, далече беше. Снижи се повече върху метлата, за да се засили повече. Скоростта се увеличи. Снича ставаше
  все по-близо и по- близо. Двамата летяха около кулите и трибуните със зрители. Другият търсач беше далеч от тях и дори нямаше представа, че Алгара е по
  петите на снича. Приближаваше го все по-близо и по-близо. Усещаше върха на крилцата , които едва докоснаха пръстите й. Все още не беше достатъчно близо. Премести се няколко сантиметра напред и
  замахна с ръка. Усети студеният метал между пръстите си. ура! Беше хванала снича. Не предаде отбора си!

  Ела Благоева, Стефан Филчев, Тамара Язова, Хелена Георгиева, Ник Хамилтън and Мая Кочева харесват този пост.

  Стою Белев
  Стою Белев
  Преподавател по Летене, куидичен рефер
  Преподавател по Летене, куидичен рефер


  Re: ★ Кудичен мач "Южен вятър" v. "Лъч"

  Писане by Стою Белев Сря Апр 05, 2023 8:51 am


  ОЦЕНКА НА КУИДИЧЕН МАЧ

  "ЮЖЕН ВЯТЪР" v. "ЛЪЧ"
   
  Точките и коментарите са дело на  @Арина Орлова.
   
   
  Вихър Соколов
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 4/5 Имаш тавтология.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста:  7/10 Прекалено много си се фокусирал в началото на мача и не си пренебрегнал куидича. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 Нямам забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на неигровия персонаж Стою Белев, както и на предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 Нямам забележки.
  Индивидуален резултат: 21 т.
   
  Жан Ставракиев
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 Нямам забележки. 
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 6/10Прекрасен пост, но си прекалил със страничните описания. Докато стигна до действието, забравих какво се бе случило в поста на Вихър. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5Нямам забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на неигровия персонаж Стою Белев, както и на предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 Нямам забележки.
  Индивидуален резултат: 21 т.
   
  Тамара Язова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5Нямам забележки. 
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 7/10 Приятен за четене и динамичен пост! Браво! Единствено си пропуснала да отбележиш ситуацията, която Жан е описал в края на поста си пред головите стълбове на "Южен вятър". 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 Нямам забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на неигровия персонаж Стою Белев, както и на предходните постове на други играчи, ако има такива: 3/5 Спазила си зададената рамка от Стою Белев, направила си връзката с поста на Вихър, но с този на Жан само до някъде. 
  Индивидуален резултат: 20 т.
   
  Хелена Георгиева
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 3/5 Имаше някои правописни грешки и тавтология.  
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 5/10  Описанията ти са малко объркани и несистематизирани. Не можах да разбера какво се случва с куофъла, защото не си довършила ситуацията. 
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 4/5 Имаш фактически неточности. Например головете не са „бонус точки”. 
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на неигровия персонаж Стою Белев, както и на предходните постове на други играчи, ако има такива: 4/5 Не си направил връзката с поста на Тамара.
  Индивидуален резултат: 16 т.
   
  Постът на Алгара Борисова не се оценява, тъй като е след крайния срок и вече има пост на друг човек от отбора на нейно място.
   
  КРАЕН РЕЗУЛТАТ:
    
  37 т. за "ЮЖЕН ВЯТЪР"
  41 т. за "ЛЪЧ"
   
    
  ПОБЕДИТЕЛ В МАЧА Е
   
  ДОМ "ЛЪЧ"

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Хелена Георгиева харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 1:25 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!