Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Coin10 9
  Ниво : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Untitl40
  Статистики :
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Streng10 Сила: 18
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Shield10 Издръжливост: 10
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Brain10 Интелигентност: 22
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Runnin10 Ловкост: 14
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Magic-10 Магия: 8
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина PearРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина MangoРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина SapphireРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина SausageРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина WatermelonРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Emerald

  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина

  Писане by Тервел Шаханов Нед Мар 05, 2023 11:37 am


  С напредването на учебната година на Тервел му ставаше все по-скучно. Едно от най-ужасните неща за него беше да потъне в монотонното ежедневие, което съучениците му имаха: уроци, домашни, ядене, спане. Той имаше нужда от разнообразие, от вълнение, от цели и успехи, които да го карат да се чувства жив. Затова постоянно се чудеше какъв нов проект да подхване. Беше се записал в театралната трупа на "Мунгав", където веднага получи главна роля за годишната пиеса. Освен това бе започнал да рисува и да разлепя картините си из цялото училище. Стилът си на рисуване определяше като "абстрактна магия", защото не изобразяваше форми, а само цветове, които беше омагьосал да се сменят и комбинират един с друг съобразно неговия "артистичен замисъл". Но въпреки тези инициативи все още чувстваше в себе си разяждаща празнота и желание да надскочи себе си дори повече. 
  Идеята го осени по време на един ужасно скучен час по История на магията. Напоследък Тервел си беше наумил, че има дарба да пророкува. Това се дължеше на вниманието, което получаваше от проф. Фелес - преподавателката по Пророкуване. Тя непрекъснато го уверяваше, че в него има "искра" и че с лекота може да овладее всички направления на Пророкуването. Петокурсникът веднага се хвана за тези думи и започна да обяснява на всички, че според проф. Фелес той е следващият голям пророк по българските земи. В същото време въобще не възнамеряваше да си губи времето с четене на дебелите томове, които Фелес беше натикала в ръцете му един следобед след часовете. Не смяташе, че природният му талант може да зависи от разни теоретични разработки за кристалните кълба, чаени листенца и други подобни. Наротив, имаше нужда единствено от жива аудитория, с която да сподели всичките прозрения.
  И така в онзи скучен час по История на магията Тервел реши, че е време да започне да използва дарбата си, за да помага на хората. На мига той стана от мястото си, каза на проф. Илиянов, че отива до тоалетната, но така и не се върна повече. Насочи се директно към Коридора на аугорея - мястото, което според него беше с с най-подходяща атмосфера за предстоящото начинание. Избута си едно бюро от празната класна стая наблизо, призова с "Акцио" кристалното си кълбо, чаените чашки и другите си пособия по Пророкуване от куфара в Общата стая на дом "Лъч". Настани се зад бюрото, увивайки шала си като тюрбан около главата си, и зачака.
  Когато учениците излязоха в междучасие, Тервел увеличи с магия гласа си и затръби:
  - Насам, насам! Отворена е точката за консултации с маг Тервел. Разберете бъдещето си, проверете дали мечтите Ви ще се сбъднат... - и други подобни слова с драматичен характер.
  Врявата действително събра любопитните ученици в Коридора на аугорея. Е, разбира се, скептиците, които се страхуваха от аугореи, не посмяха да се доближат, но Тервел така или иначе нямаше нужда от хора, които вярват в суеверия. Трябваха му такива, които наистина са готови да отворят сетивата си за неговите думи.
  Намериха се хора, които да се възползвал от услугите на Тервел. Една петокурсничка от "Южен вятър" поиска да й гледа на ръка. Тервел прекара три минути в "съсредоточаване", наблюдавайки линиите на ръката й, след което съобщи на момичето, че ще загуби един от предните си зъби. Ужасена, петокурсничката започна да моли за детайли, но Тервел я отряза с едно кратко "Само това ми е позволено да кажа!".
  Точно тогава отнякъде се появи Валентина. Тервел я беше виждал из Общата стая с нейната прекрасна черна коса и прекомерен (според него) грим. Няколко пъти се бе опитвал да я заговори, но тя отказваше да му обърне нужното внимание, гледайки го с нескрита насмешка. Очевидно се мислеше за по-добра от него. Затова и докато наблюдаваше как Валентина се приближава с бавна походка към него, Тервел реши да бъде нащрек.

  Ела Благоева харесва този пост.

  Валентина Бакрачева
  Валентина Бакрачева
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Coin10 62
  Ниво : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Untitl37
  Статистики :
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Streng10 Сила: 2
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Shield10 Издръжливост: 4
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Brain10 Интелигентност: 4
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Runnin10 Ловкост: 2
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Magic-10 Магия: 6
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Clover10 Късмет: 4

  Re: РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина

  Писане by Валентина Бакрачева Нед Мар 05, 2023 12:58 pm


  Когато тази сутрин Валентина се събуди не беше в особено добро настроение. Вероятно това се дължеше на главоболието, което имаше. Напоследък доста често имаше главоболие всъщност. Тя стана мудно от леглото и след бързия душ седна пред огледалото. Косата й беше в, да кажем, приемливо състояние днес. Но поради липсата на настроение реши, че трябва да си сложи прекалено тежък грим, нещо от типа на „не ме занимавай, за да не те прокълна“. Това бе една от любимите й заплахи- да прокълне някой. Веднъж едно момче беше решило да се пошегува с нея, докато не беше в настроение и тя направи магия, от която не можеше да спре да се чеше в следващия половин час. Наблюдава го известно време, докато й беше забавно.
  След като се оправи и закуси, реши да влезе в час, не защото искаше, а защото трябваше. Щеше ѝ се да внимаваше повече, но напоследък нямаше особено много мотивация за учене. Уроците бяха доста скучни. Вътрешният ѝ глас постоянно повтаряше, че няма да последва стъпките на баща си, ако продължи да мързелува. Но някак преподавателите имаха дарбата да правят така, че да убиват мотивацията ѝ. С времето уроците ставаха все по- скучни. „Мунгав“ ѝ  се струваше прекалено малък напоследък. Въпреки, че част от нея я караше да бъде ядосана само при мисълта, че ще се прибере вкъщи, тя все пак нямаше търпение да отиде на езда. Може пък да помолеше да ѝ позволят да поязди еднорог тук и вероятно това чувство на непоносимост към света щеше да отмине.
  След един от часовете тя се отправи към коридора към петият етаж. Днес времето беше облачно и тайно се надяваше да чуе песните на аугорея. На нея, за разлика от доста други, ѝ действаше успокояващо. Но не очакваше тази картина, когато пристигна там. Сдържайки се да не избухне в смях, Валентина видя Тервел Шаханов, момче от нейния курс, който беше решил да упражнява пророкуването си. Тя се облегна назад на една стена, за да погледа заблудените души, които ходиха при него. Повечето си тръгваха с плач. Тя се чудеше дали някой вярва на приказките му. Всеки знаеше, че пророкуването не е точна наука. Валя пристъпа няколко пъти от крак на крак, с надеждата, че ще тръгне напред, но не беше сигурна дали ѝ се говори и дали точно в този момент ѝ се занимава с това. Истината беше, че трудно започваше разговор, защото се определяше като вълк единак. Все пак Тервел няколко пъти се бе опитвал да я заговори, но тя отвръщаше само с поглед. Обикновено четеше книга или беше прекалено отнесена. Потъваше в дълбоки мисли понякога и това се отразяваше на настоящия момент, в който се намираше.
  За пореден път отнесена в мислите си с относно случващото се, тя се усети, че вече върви към него. Именно в този момент той я видя и това подсказа лицето му, понеже придоби съвсем различно изражение.Валя вече не можеше да се обърне на пети и да си тръгне. Тя изобщо не вярваше в дарбата му, беше си тотална фикс идея. Всички бяха забелязали отношението на проф. Фелес към него. Това го караше да се чувства специален, като избраник пред другите. Някои ученици го виждаха като специален, други не го понасяха, трети го гледаха с възхищение. Валентина не беше от нито едните. Тя не го познаваше, въпреки, че бяха в един дом вече пет години.
  -Реших да се наредя на опашката. –Валентина се опитваше да не звучи подигравателно, тя умело прикри усмивката си, която напираше да излезе. Тервел примигна няколко пъти, защото не беше сигурен, че тя говори на него. Всъщност, колкото и комична да изглеждаше цялата ситуация, тя не беше сигурна дали иска той всъщност да ѝ каже нещо за бъдещето или просто да му се присмива. Може би това зависеше от това, което щеше да чуе. 

  Ела Благоева харесва този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Coin10 9
  Ниво : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Untitl40
  Статистики :
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Streng10 Сила: 18
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Shield10 Издръжливост: 10
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Brain10 Интелигентност: 22
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Runnin10 Ловкост: 14
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Magic-10 Магия: 8
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина PearРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина MangoРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина SapphireРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина SausageРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина WatermelonРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Emerald

  Re: РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина

  Писане by Тервел Шаханов Вто Мар 07, 2023 11:16 am


  Той не отговори веднага, защото трябваше първо да прецени дали Валентина идваше при него със сериозни намерения, или единствено с цел да му се подиграе. Далеч по-вероятно му изглеждаше второто. Макар с нея никога да не се бяха запознавали официално, Тервел имаше някаква бегла представа за личността й. И тя като него беше от богат чистокръвен род, което означаваше, че бе израснала в охолство и безгрижие. Личеше си също, че е амбициозна, тъй като винаги получаваше високи оценки и прекарваше доста време в библиотеката. От всяка нейна дума и движение се излъчваше увереност и чувство за превъзходство над останалите, което впрочем беше характерно и за Тервел. Може би именно поради това, че между тях имаше толкова големи сходства, те несъзнателно страняха един от друг, предчувствайки, че срещата между тях би довела или до нездраво приятелство, или до непоправима вражда. Сега най-накрая съдбата ги поставяше в съприкосновение и трябваше да решат по кой път да поемат.
  - Виждал съм те - каза Тервел, като нагласи по-добре шала на главата си. 
  Валентина се усмихна, едва сдържайки смеха си:
  - О, нима? 
  Тервел се усмихна широко. Опита се да си спомни всички непосредствени контакти, които беше имал с Валентина досега. Най-скорошният беше в началото на учебната година, когато тя го беше прередила на опашката за списание "Трик" - списание за магьоснически клюки, което се доставяше в "Мунгав" всеки месец. Съвсем небрежно му беше подметнала "Бързам. Нямаш нищо против, нали?", шмугвайки се пред него. В този момент Тервел беше зает да обяснява на едно момиче от "Северен вятър" за лятната си ваканция в Сахара, поради което реши да не отговаря на Валентина. Той си припомни също как веднъж в трети курс двамата се бяха сблъскали пред библиотеката. Валентина бе забелязала една от книгите му - "Трансфигурация за начинаещи" (тогава той се опитваше да навакса с Трансфигурацията), и се беше засмяла ехидно. После просто го беше отминала. И двете ситуации бяха оставили леко горчив привкус в устата на Тервел, макар че и той самият правеше същите неща с други хора.
  - Разбира се. Миналата година имахме двата най-високи резултата на изпита по Трансфигурация. Тоест, аз бях с най-високия резултат. От там те помня - каза той, като наблюдаваше внимателно изражението на лицето на Валентина. Тя запази пълно самообладание и продължи да се усмихва.
  - Аз пък съм те запомнила от трети курс, когато аз бях с най-високия резултат, а ти... - започна тя, но Тервел побърза да я прекъсне. В резултат на рязкото движение с ръката едва не обърна кристалното кълбо, което стоеше пред него на масата. Няколко от стоящите около тях ученици нададоха ухо да чуят разговора.
  - Да, да, явно се познаваме от по-рано. Валентина, нали така?
  - Тервел, нали така? - отвърна тя на мига. Огледалният въпрос му прозвуча малко подигравателно, но и той реши да се усмихне, за да не издава чувствата си.
  Последва кратко мълчание, в рамките на което двамата просто стояха и се гледаха. Изглеждаха като двама човека, играещи партия шах. Присъстващите също усетиха напрежението, което се предаваше по въздуха.
  - Е, с какво мога да съм от помощ? Да не би да искаш да ти предскажа бъдещето? - най-накрая я попита той, повдигайки високо вежди. За момент си помисли дали не изглеждаше смешен с шала на главата си, но реши, че би било прекалено очевидно, ако го свали сега. Тази Валентина тотално беше разклатила увереността му.

  1 т. интелигентност моля (админ: отчетено)

  Ела Благоева харесва този пост.

  Валентина Бакрачева
  Валентина Бакрачева
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Coin10 62
  Ниво : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Untitl37
  Статистики :
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Streng10 Сила: 2
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Shield10 Издръжливост: 4
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Brain10 Интелигентност: 4
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Runnin10 Ловкост: 2
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Magic-10 Магия: 6
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Clover10 Късмет: 4

  Re: РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина

  Писане by Валентина Бакрачева Вто Мар 07, 2023 11:56 pm


  Гледайки Тервел, Валентина изпитваше някакво превъзходство. И всеки път, когато се почувстваше зле, можеше да обърне повече внимание на шала, който стоеше на главата му. Искрено се засегна, когато той ѝ припомни, че е имал по- висок резултат по трансфигурация миналата година, но отново метна поглед върху шала му. Приличаше на някоя стара врачка от тези в мъгълския свят.На няколко пъти тя прехапа езика си в опит да не се разсмее и в същото време се надяваше да не се разкърви. Умираше си да направи някакъв коментар, но ѝ се струваше, че тогава няма да успее да извади никаква информация от него, ако изобщо можеше да ѝ даде такава.
  -Мисля, че това е целта на целият този… -„Цирк“ беше първото, което си помисли, но не го каза. –На това събиране. –поправи се бързо тя. –Познавал ли си някога досега? –Въпросът този път прозвуча доста сериозно и Валя се изненада от себе си. Беше ѝ наистина интересно да разбере. Тя задържа погледът си върху него, за да го притесни, но той бързо заговори:
  -Разбира се, не виждаш ли колко хора са се събрали тук? –Тервел посочи тълпата зад нея с широка усмивка, като личеше, че е горд. С периферията си Валентина всъщност виждаше няколко човека, но не се обърна да се огледа. Той успяваше също да запази своето самообладание на смута, който тя се опитваше да му всее. Не знаеше поради каква причина искаше да го накара да се почувства така. Може би по този начин щеше да успее да прецени по- лесно дали наистина е познавал някога на някого или просто иска да се фука и да печели повече слава. Не е като да му е липсвала някога всъщност. Тя често го виждаше в компания, разказвайки истории, даже главно го е виждала в компания да говори все той. Все едно имаше да разказва много. Понякога ѝ се струваше прекалено шумен, а тя не харесваше особено шумни хора. Обичаше погледите да са приковани към него и в момента отново беше в центъра. Валентина беше в другата крайност, тя не искаше вниманието на всички, а си избираше хората, чието внимание ѝ трябва и с малки стъпки от далече започваше да се приближава към тях. Изведнъж я обзе чувството, че за първи път наистина разговаряше с него, може би преди са си подмятали някакви неща, които не помнеше. Сякаш смесените ѝ чувства се избистряха малко по малко и тя реши да му даде шанс, било то и пълна грешка да го прави.
  -Добре, маг Тервел, маг Шаханов или каквото е вашето желание за маг наричане. Какво е моето бъдеще? –Валя се опита да звучи напълно делово, но в този момент погледът ѝ отново се стрелна към шалът му. –Просто махни този шал от главата си, че не мога да те взема на сериозно. –Силно се надяваше да схване чистите ѝ намерения, че е при него с мир и се държи не толкова надменно, както обикновено. Реши, че няма да заболи да махне преградата за малко, за да получи каквото иска. Току- виж успее да го обърка и той вземе, че наистина ѝ каже нещо смислено.

  Админ: 10 галеона (отчетено)

  Ела Благоева and Стефан Филчев харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Coin10 9
  Ниво : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Untitl40
  Статистики :
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Streng10 Сила: 18
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Shield10 Издръжливост: 10
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Brain10 Интелигентност: 22
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Runnin10 Ловкост: 14
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Magic-10 Магия: 8
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина PearРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина MangoРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина SapphireРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина SausageРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина WatermelonРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Emerald

  Re: РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина

  Писане by Тервел Шаханов Пет Мар 10, 2023 6:12 pm


  Тервел не можа да сдържи смеха си, а веднага след него прихна и Валентина. Като ли че цялото досегашно напрежение във въздуха изчезна и той почувства абсурдността както на шала си, така и на цялата ситуация. Понякога желанието му за внимание го докарваше именно до такива отчаяни постъпки. За жалост, осъзнаваше го късно. Срещата с Валентина му беше подействала отрезвяващо. Освен това смехът бе стопил изцяло леда между двамата. Тервел оценяваше много високо искреността, поради което почувства, че може да се довери на Валентина.
  - Колко си права! - каза той, едва дишайки. После с бавно движение свали шала от главата си и го постави пред себе си чина, което предизвика още по-бурен смях и у двамата. 
  - Много ясно, че съм права! - продължи да се смее Валентина. Цялото й лице беше светнало, което й придаваше лъчезарен вид.  
  Тъкмо щеше да я попита дали още иска да й предскаже бъдещето, когато из коридора се разнесе странна песен. Мелодията бе провлачена и изпълнена с тъга, почти като плач. Няколко от събралите се в коридора ученици видимо потрепериха, очевидно поради разпространения предразсъдък, че песента на аугорея вещае смърт. Забелязал това, Тервел се провикна:
  - Твърде късно е! За трима души в този коридор песента на аугорея наистина може да означава смърт. Видях го в ей това кристално кълбо - и той посочи към голямото кристално кълбо, което хвърляше отблясъци по стените на коридора. - Ако искате да сте в безопасност, трябва да отидете в стаята си и да се завиете през глава, като останете будни през цялата нощ. Приключихме с предсказанията за днес!
  Учениците се размърдаха. Някои изглеждаха разочаровани, други - притеснени. След няма и една минута коридорът се изпразни и останаха само той и Валентина.
  Някъде отвън аугореят продължаваше да пее тъжната си песен. Двамата се приближиха до прозореца и забелязаха, че времето рязко се бе променило в сравнение с преди половин час. Слънцето вече не можеше вече да се види, скрито зад черно-сивите облаци. Свистеше вятър, който влизаше през счупения прозорец в коридора и караше кожата им да настръхва. Можеше да се долови онази толкова типична миризма на предстоящ дъжд.
  - Ти нали не вярваш на тази глупост с аугореите? - промълви Тервел, загледан в потъмнелите склонове на Стара планина. 
  - Ще се престоря, че не си ме питал това - отговори Валентина. - Лицата на някои от почитателите ти бяха просто безценни.
  Тервел се усмихна. Наблюдаваше как един шал като неговия, само че червен, се въртеше в малка вихрушка близо до Оранжериите. Явно някой го беше изпуснал или забравил навън. Приличаше на знаменце. 
  - Наистина ли можеш да виждаш бъдещето? - попита тя изведнъж със сериозен тон.
  - Да. Но няма нищо общо с кристалното кълбо, линиите на ръката ти или... чаени листенца. 
  - А с какво има общо?
  Тервел се размърда нервно, защото и той самият още не можеше съвсем ясно да обясни способностите си. Дори не беше сигурен, че имаше такива способности. Никога не бе говорил с някого за това.
  - Видения. Но не ги разбирам. Така че май не знам нищо за бъдещето.
  - Инт...
  Фиууууу. През счупения прозорец на коридора влетя голяма зеленикава птица с широко разперени криле.

  Ела Благоева харесва този пост.

  Валентина Бакрачева
  Валентина Бакрачева
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Coin10 62
  Ниво : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Untitl37
  Статистики :
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Streng10 Сила: 2
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Shield10 Издръжливост: 4
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Brain10 Интелигентност: 4
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Runnin10 Ловкост: 2
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Magic-10 Магия: 6
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Clover10 Късмет: 4

  Re: РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина

  Писане by Валентина Бакрачева Нед Мар 19, 2023 1:24 am


  Мислите на Валя се плъзнаха, след като разбра, че Тервел всъщност нищо не знае, следователно не можеше и да ѝ каже нищо. Дали проф. Фелес знаеше за тази негова „дарба“? Дали заради това имаше по- специално отношение към него? Честно казано Валентина винаги беше ревнувала малко. Добре, де, не малко. Не ѝ  понасяше толкова идеята да е на второ място. Точно щеше да започва да го разпитва, когато се разнесе красивата песен на аугорея. Птицата прелетя над главите им. Валя толкова пъти беше идвала насам, само за да чуе песните, но никога не я бе виждала. До преди малко си представяше красив феникс в зелен цвят. Оказа се  някакъв си обикновен лешояд, колкото можеше да бъде обикновен зелен лешояд. Тя не бе предположила, че такава птица би издала толкова красив звук. Аугорея направи няколко кръга над главите им, докато пееше, а те я гледаха е захлас. Движеше крилете си толкова бавно, сякаш я мързеше да лети и Валентина се зачуди дали с такъв бавен замах има вероятност да се стовари върху тях.

  -Понякога идвам тук да я слушам. –Тя прекъсна първа мълчанието. –А на теб харесва ли ти? –В този момент се сети за това, което Тервел каза на учениците, да останат завити през глава и будни цяла нощ.
  -Защо се смееш? –Попита той.
  -Представям си всички клети душици, които вярват на тези измишльотини и на думите ти и ще стоят будни цяла нощ. – Тервел също започна да се смее.


  Хората не познаваха толкова добре Валентина, за да кажат, че е… не непохватна. Това не беше точната дума. По-скоро ако нещо нелепо щеше да се случи, то това би се случило на нея. За момент й се стори, че птицата лети към нея и то доста целеустремено. Тя пристъпи от крак на крак, усети сърцето си да бие по-бързо от обикновено, пулсът се беше качил в главата ѝ. Тя загуби равновесие и падна на земята, което накара Тервел да започне да се смее още по- силно. Лицето ѝ пламна от срам и гняв. За малко да изпищи, но всичко се случи толкова бързо, че дори нямаше време за това, и по- добре. Щеше да се изложи още повече. Щеше да е забавно, ако беше с близък човек, но Тервел определено не беше от близките ѝ. Тя веднага скочи, изтупвайки дрехите си и се намръщи. Все още усещаше как лицето ѝ гори, а главата й пулсира.


  -Да не си посмял да кажеш на някой за това! –Сопна се тя като забучи показалец в гърдите на Тервел, за да изглежда по- заплашително. Това беше първичният ѝ инстинкт. Това, че за малко си говориха нормално, не означаваше, че той няма да я изложи, когато му се отвори възможност.
  -Ще разкажа на всички. –Пошегува се Тервел, а Валя стисна ръцете си в юмруци, изтръпвайки от този отговор. –Не си струва, не е толкова интересна история. –Продължи да се шегува той все още с усмивка на лицето. С няколко дълбоки вдишвания тя отпусна ръцете си. Отметна високомерно коса и прочисти гърлото си.
  -Не ми отговори на въпроса дали харесваш песните. –И двамата отново се съсредоточиха върху тъжните песни на птицата, а през това време започнаха да се чуват капчиците дъжд, които тропаха по прозореца. 

  Ела Благоева харесва този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Coin10 9
  Ниво : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Untitl40
  Статистики :
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Streng10 Сила: 18
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Shield10 Издръжливост: 10
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Brain10 Интелигентност: 22
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Runnin10 Ловкост: 14
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Magic-10 Магия: 8
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина PearРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина MangoРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина SapphireРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина SausageРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина WatermelonРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Emerald

  Re: РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина

  Писане by Тервел Шаханов Вто Мар 21, 2023 11:14 pm


  С всяка изминала секунда, прекарана в компанията на Валентина, Тервел се учудваше все повече от поведението й. Оказваше се, че тя съвсем не беше толкова самоуверена и безскрупулна, колкото изглеждаше. В нея имаше човечност и уязвимост, които преди това Тервел никога не би си помислил, че е способна да прояви. Сценката с падането и заплахите бе особено показателна. Той ясно видя руменината по бузите й и долови притеснението в гласа й. Същевременно по остротата на думите й разбра, че Валентина все още не е изцяло сигурна дали може да му се довери.
  Тервел също се замисли дали не беше прекалил с искреността. В крайна сметка с Валентина си бяха говорили само десетина минути, преди той да й сподели, че всъщност не може да гадае на кристално кълбо, чаени листенца и другите там чудесии. Ами ако тя решеше да използва тази информация, за да му навреди?
  - Не ми отговори на въпроса дали харесваш песните – повтори Валентина. Очевидно се опитваше да смени темата.
  Навън валеше ситен дъждец, който блъскаше по прозорците. От време на време някоя светкавица прорязваше облачното небе, следвана от гръмотевица. Аугореят стоеше между две факли близо до тавана на коридора и пееше с разперени криле. Песента му бе едновременно меланхолична и успокояваща.
  - Да, понякога идвам тук да уча, когато вали – каза Тервел, загледан в дъждовните капки, които се разбиваха по рамката на прозореца. Внезапно се почувства неловко, тъй като не знаеше по какъв начин да продължи разговора. Погледна крадешком към Валентина, която хапеше нервно устните си.
  - Какви видения имаш? – попита изведнъж тя. Явно любопитството й бе надделяло.
  Тервел не отговори веднага. Продължаваше да гледа през прозореца, макар че от капките не можеше вече да се види нищо навън.
  - Напоследък има един образ, който се повтаря – започна той с малко по-тих глас. – Виждам косми.
  Когато чу това, Валентина прихна. Гласът й прозвъня в празния коридор и аугореят й хвърли един осъдителен поглед, задето смущаваше песента му.
   - Косми ли?
  - Да – отвърна той с леко намръщено изражение. – Просто гъсти косми… Приличат на животински, но не съм сигурен. Не е много информативно, както ти споменах.
  - Какво може да значи това? обърна се към него с присмех в очите. – Ще имаш домашен любимец? Ще си пуснеш дълга коса? Ще станеш… върколак?
  - Много смешно – ядоса се Тервел. Не му харесваше, че тя омаловажаваше така виденията му. Валентина забеляза промяната в него и веднага спря да се смее.
  Той си припомни първия път, когато получи това видение. Беше някъде в началото на тази учебна година. Причерня му по пътя към Главната зала и се свлече близо до една метална броня. От видението цялото му слепоочие започна да пари. В главата му се визуализира странната космата повърхност на черен фон. Можеше да различи ясно всяко едно от дебелите косъмчета. После всичко свърши. Слава богу, никой не го бе видял да пада в коридора.
  Видението продължи да нахлува в съзнанието му по време на цялата учебна година. С всеки изминал път той изпитваше все по-голямо недоумение и нетърпение, тъй като очевидно това, което трябваше да се случи, още не се беше случило. 
  Надяваше се да е вярно предложението на Валентина за домашния любимец.

  Ела Благоева and Валентина Бакрачева харесват този пост.

  Валентина Бакрачева
  Валентина Бакрачева
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Coin10 62
  Ниво : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Untitl37
  Статистики :
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Streng10 Сила: 2
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Shield10 Издръжливост: 4
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Brain10 Интелигентност: 4
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Runnin10 Ловкост: 2
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Magic-10 Магия: 6
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Clover10 Късмет: 4

  Re: РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина

  Писане by Валентина Бакрачева Чет Апр 06, 2023 11:23 pm


  Валентина забеляза как лицето на Тервел се промени изцяло, сякаш беше станало още по-бяло и тя установи, че явно това е възможно, защото той си беше с доста бледа кожа така или иначе. Стори ѝ се, че зениците му са разширени, сякаш е уплашен от нещо, сякаш си спомняше нещо, сякаш беше някъде другаде. Беше ѝ доста трудно да разчете емоцията по лицето му и какво му се случваше. Вероятно той не беше усетил изобщо как сменя изражението си, защото Валя не мислеше, че тя е човекът, пред който би си позволил да покаже толкова бързо това, което му се случваше. И все пак той ѝ сподели за виденията си, които тя прие сравнително нормално. Понякога си мислеше, че не е достатъчно смела, за да живее в този свят, още повече като знаеше какви същества и магьосници бродят из него. Дали мъгълите живееха добре в заблуда?
  -Д- Добре ли си? –Леко заекна тя, защото се поколеба дали трябва да игнорира цялата тази промяна на изражението му. Обикновено това би направила Валя. Ако види паднал старец- няма да извика линейка и ще се надява някой друг да го направи вместо нея. Би постъпила по същия начин, ако някой плаче неутешимо- не би си развалила настроението заради друг. Сякаш беше оперирана от чувство на състрадателност и рядко се вълнуваше от чуждите емоции. Може би това, че баща ѝ беше толкова студен човек, я караше и тя да се държи по този начин, все пак той беше нейният модел за подражание. Вълнуваше се малко, предимно от себе си. Но точно в този момент се почувства длъжна да го попита, дали защото бяха сами или защото песните на аугорея я накараха да се почувства като във филм, и тя не знаеше.
  -Да. –Отвърна Тервел. Тонът, с който той проговори обаче не я задоволи.
  -Сигурен ли си?
  -Да.
  -Хайде да отидем до баба Цвета. –В този момент Валентина осъзна колко лоша е тази идея. Тервел се ококори и я погледна така, сякаш по- скоро го заплашва, отколкото да иска да му помогне. Вярно сега, че при баба Цвета се ходеше в краен случай, но Валя малко се бе уплашила от изражението му и ѝ се стори достатъчно зле, за да го предложи. -  Абе, я пак си сложи тоя шал на главата. –Тя махна с ръка към шала му и се ухили, но усмивката ѝ по-скоро приличаше на зъбене. Тервел започна да се смее, но Валя не можа да прецени на кое от всичко по- точно. Може би на нея? В крайна сметка Валентина реши да млъкне, защото започна да става досадна. Тя искаше да бъде от хората, с които се води лек и приятен разговор, да бъде комуникативна и понякога си мислеше, че наистина е такава. Друг път обаче започваше да говори нон стоп, каквото ѝ дойде наум, понякога стреляше въпрос след въпрос, все едно е лексикон, нямаше средно положение при нея.

  Ела Благоева харесва този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Coin10 9
  Ниво : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Untitl40
  Статистики :
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Streng10 Сила: 18
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Shield10 Издръжливост: 10
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Brain10 Интелигентност: 22
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Runnin10 Ловкост: 14
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Magic-10 Магия: 8
  РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина PearРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина MangoРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина SapphireРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина SausageРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина WatermelonРП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина Emerald

  Re: РП - Коридорът на аугорея - Тервел и Валентина

  Писане by Тервел Шаханов Съб Апр 15, 2023 11:22 pm


  Докато си припомняше виденията, Тервел действително се почувства зле. Усети бучка в гърлото си и дишането му стана неравномерно. Едната му ръка започна леко да трепери, но той веднага я скри в джоба на мантията си. Не знаеше какво бе причинило тази спонтанна физическа реакция. Със сигурност не ставаше дума за видение, тъй като в такива случаи обикновено спираше да вижда каквото и да е около себе си и се пренасяше в главата си на друго място. И все пак тялото му очевидно се бунтуваше спрямо спомените. Може би тази зловеща неизвестност му идваше в повече. Може би нещо вътре в него искаше да му каже да обърне повече внимание точно на това видение. Той обаче нищо не разбираше от него и не знаеше за какво да се хване. Не искаше и да споделя с никого, за да не го помислят за ненормален. Все пак границата между пророк и умоповреден беше прекалено тънка.
  -  В никакъв случай не бива да ходим при Баба Цвета – каза Тервел замислено.
  - Разбира се – Валентина се усмихна дяволито. – И аз най-вероятно нямаше да потърся помощ.
  Той веднага разбра какво имаше предвид тя. Двамата с нея бяха замесени от едно тесто: единаци и борци, които нямаха нужда от други хора, освен от себе си. Да поискаш помощ означаваше да проявиш слабост.
  - Недей да казваш на никого – каза той с тих глас. Бурята навън продължаваше да бушува с непрестанни гръмотевици, поради което аугореят едва се чуваше на заден фон.
  - Какво да казвам? – промълви тя и зъбите й се показаха зад устните като перлена огърлица.
  - Много добре знаеш какво.
  - Да не би да имаш предвид виденията, с които мозъкът ти се опитва да ти изпрати послание да си вземеш куче?
  Тервел се разсмя и обви пръсти около рамката на прозореца. Лицето му бе наполовина обърнато към прозореца, наполовина обърнато към Валентина. В очите му вече се четеше спокойствие, заместило нервността от преди малко. Най-накрая имаше чувството, че може да се довери на това момиче. Не беше сигурен какво бе накарало везните да се наклонят повече в тази посока, но ясно усещаше промяната.
  - Точно това – отвърна той през смях.
  Настъпи кратко мълчание, по време на което и двамата гледаха навън през прозореца. Бурята сякаш беше започнала да поутихва. Капките барабаняха по-бавно по прозореца и нямаше вече светкавици и гръмотевици.
  - Знам, че няма да го направиш, но ако все пак решиш, можеш да споделяш с мен – каза изведнъж Валентина. – Не за помощ, а за да ти олекне.
  Той се замисли за момент и осъзна, че наистина малко му беше олекнало. Кой да предположи, че Валентина ще му подейства предразполагащо? Досега я беше мислил за човек, неспособен на човешка комуникация. Това доказваше, че никога не трябва да съдим околните, преди да сме ги опознали. Кой знае какво си мислеха хората за него.
  - Благодаря – отвърна й той, като реши да не прави ситуацията по-драматична, отколкото е, казвайки й, че е готина.
  След няколко минути бурята навън съвсем спря. Дъждът утихна и даже облаците започнаха да се раздвижват, правейки път на два-три слънчеви лъча. Песента на аугорея заглъхна, докато накрая не се чуваше вече.
  - Да тръгваме, а? – каза Тервел.
  - Да, мисля, че това беше достатъчно социализация за ледените ни сърца – ухили се Валентина.
  Двамата се изправиха, изтупаха праха от дрехите си и се отправиха надолу по коридора. А аугореят ги наблюдаваше с мъдрия си поглед от мястото си до счупения прозорец.

  Валентина Бакрачева харесва този пост.


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 8:19 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!