Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Исмаил Колимечков

  Исмаил Колимечков
  Исмаил Колимечков
  Ученик, седми курс, дом "Лъч"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Исмаил Колимечков Coin10 19
  Ниво : Исмаил Колимечков Untitl41
  Статистики :
  Исмаил Колимечков Streng10 Сила: 58
  Исмаил Колимечков Shield10 Издръжливост: 32
  Исмаил Колимечков Brain10 Интелигентност: 72
  Исмаил Колимечков Runnin10 Ловкост: 50
  Исмаил Колимечков Magic-10 Магия: 44
  Исмаил Колимечков Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : Исмаил Колимечков PearИсмаил Колимечков WatermelonИсмаил Колимечков MangoИсмаил Колимечков SapphireИсмаил Колимечков EmeraldИсмаил Колимечков AppleИсмаил Колимечков ChocolateИсмаил Колимечков CinnamonИсмаил Колимечков TomatoИсмаил Колимечков CabbageИсмаил Колимечков RubyИсмаил Колимечков BaconИсмаил Колимечков HoneyИсмаил Колимечков TuttifruttiИсмаил Колимечков Cabbage 

  Исмаил Колимечков

  Писане by Исмаил Колимечков Вто Апр 18, 2023 6:43 pm  Исмаил Колимечков

  (от всеизвестната магическа фамилия Колимечкови, не Боримечкови - друга много известна магическа фамилия)

  7ти курс, особено чорлав, припряно недоспал, по-голям брат на тризнаци
  Не, не е майтап 
  Ако някъде там имате идеално свое копие и може да вземете неговото място, бихте ли го направили? Отговата на Исмаил е Не, за нищо на света, благодаря, че попитахте. Горд брат на три малки зверчета, майка му като по чудо ги е родила с 10 години разлика и съвсем спокоен млад изследовател, билкар и не на последно място медопридобител. Тоест пчелар.

  Да се започне от по-отдалеч. Медът е по-ценен от златото. Питай някой от фамилия Колимечков и точно това би ти казал. Медът е ценен природен ресурс, използвам в множество мехлеми, отвари и не на последно място - неверочтно вкусен. Медената питка, е била направена точно от мед! А какво се използва за сватби? Пак мед. Какво може да се яде по всяко време на годината? Мед? Какво е красиво, златно и течно и го слагаш в киселото си мляко за закуска? Мед. Какво яде Мечо Пух? Пак мед. Да, дори и англичаните бяха разбрали истината. А Колимечкови я бяха разбрали още по-отдавна. Може би и затова повечето деца в семейството се раждаха зоомази.

  Е, не всички. Исмаил вече 17 години си е напълно нормален магьосник и безкрайно щастливо отгледан в затънено селце по средата на Врачанския балкан. Там, където слънцето огрява и може да се насладят на спокойствие от мъгъли, семейство Колимечкови се занимават с производство на магически мед от повече от хиляда години. Да, магически мед, направен от магическите пчели на Колимечкови. Медът помага при болежки, всякакви кремове и мазила и при продължително използване те прави по-здрав и силен. Основно използване - в чай и върху бели филии хляб. Когато Исмаил е на 10, родителите му го изненадват с новината за братче. Само, че не се оказва едно, а три и Исмаил може да се похвали, че е горд брат на тризнаци. Когато веднъж е оставен да ги гледа, на 13, а те на 3 и трите стават на мечета и брат им шокиран, а и след кратка борба с множество малки белези, осъзнава, че никога няма да бъде зоомаг. 

  В частност му е тъпо, но твърде много обича братчетата си, че да му пука особено.

  След 15 години гледа да му пука по-малко. Исмаил е все така чорлав, все така отказваш да ползва четката за коса, особено ако не е особено важно събитие, за него, не за други хора, особено висок, особено мускулест и особено ухилен. Вярно е, че умее да накара всеки да се усмихне. Това, което не е вярно, е че никога не е имал гадже в живота си, ама моля ви се, дори Малката гад се броеше. Какво искате да кажете, че стана седми курс и пак е изпуснал купона? Нищо такова! Беше изживял на максимум петата си година, просто номера е да не се взимаш насериозно. А като си заговорихме за това. Предмети в Мунгав. Учителите са особено несъпричастни към страдалческата натура на Исмаил. Моля, това, че едва успя да завърши по няколко предмета не го прави глупав. А може би, ако беше глупав щеше да е една идея по-лесно. То пък сега се оказа на мода да си умен и айде да тичаме след влака. Особено много ненавижда трансфигурацията, и то не заради Желев, а защото не може да схване защо трябва да превръща шевната машина в кучи и обратно в шевна машина. Особено много забелязва, че единствения който се впечатлява от това е Желев. Пчелите удома му не им пука и като заговорихме за дома, Исмаил изведнъж осъзна, че е последна година.  Много схватлив по отвари, билкология и Грижа за магическите създания. Тази година почна да четка и Аритметиката, но не защото Галя Колева беше мръсната мечта на седмокурсници, а защото искаше да се научи да използва руни. Изненада Галя реално му обърна внимание. Да, шок. И за него. Дали два буркана с мен ще ѝ харесат? Е, нямаше какво повече да се каже за него. Който го харесваше, харесваше, който не, не. c'est la vie. Общува най-много с всеизвестната заговорническа групичка от идиоти: хобита, малкото зло, татуса, червенокосия и доколкото е наясно се присъединяват и още! Не им е измислил още прякори. Иначе общува засилено и с потърпевшите: Арина, Маша, Сандърс и Ясна. 

  Допълнителна информация:

  • Вярва в така наречения “кошерен ум” и смята, че доста хора го прилагат. 
   Майка му също е зоомаг. 
  • Или става много рано, или много късно. Няма средно положение. 
  • Ако го питате нещо, не е бил той или не е той виновен.
  • Би дал живота си за братята си.
  • В пръчката му има пчелен восък. 
  Снимка, направена от майка му, докато пита братята си какво искат за закуска, лятото преди да замине за училище.

  Исмаил Колимечков Dc359eff1b3113cc3740ee23605cae4f


  Ян Маджаров, Вихрен Вокил, Ела Благоева and Радослав Мирчев харесват този пост.


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 7:24 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!