by Арина Орлова Сря Май 03, 2023 4:03 pm
Първата дръпка от цигарата не бе достатъчна, за да възспре хаоса, които се вихреше в главата на Арина. Мислите й бяха по-разхвърляни от общата стая на Северен вятър, докато учеше. Само, че пергаментите и учебниците, сега бяха заменени от всевъзможни идеи как да се отърве от бедствието. Имаше от всичко – от отвари за невидимост до отрови... и небивалата идея как триглав демон се материализира по време на сибитието, за да се обясни в любов на майка й и да я отвлече нейде в някой друг свят.
Прекрасно, но трудно за реализация. Втората и третата дръпка нормализираха сърдечните й тонове. Вече не се чувстваше като заек, притиснат в ъгъла. Дори се успокои достатъчно, за да погледне към Исмаил и да се усмихне отново.
- Искаш да кажеш – защо по дяволите в 21 век уредените бракове съществуват? – вдигна рамене и се засмя тихо, сякаш на себе си. Трудно ѝ бе да даде нормален отговор на този въпрос. Истината бе, че дълги години от скромното си съществуване се беше опитвала да разбере роднините си, но всичките й опити бяха ударили на камък. – Знам ли...лошо стечение на обстоятелствата.
Допря цигарата до устните си, но бързо отдръпна ръката си. Сега, когато вече бе пропъдила силните емоции, бе логично какво ще прави.
- Не го взимам толкова навътре... – прокашля се, когато срещна погледа на момчето. Едва сега забеляза колко се бе приближил до нея. – Добре, де може би малко, но щеше да разбереш, ако познаваше родителите ми.
- И какво ще правиш? – попита я отново Исмаил.
- Обичайното – ще бъда черната овца, която опозорява фамилията. Винаги работи. – вече даже имаше идея как ще се появи. Вярно, че тревата на петокурсника бе магична. – Поне така никой няма да ми предложи нещо откачено като да ме телепортира във Вегас, за да ни венчае Елвис. – не, че чистокръвните магьосници имаха представа от мъгълска музика.
+ 1 точка сила, моля (Админ: отчетено).