Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+8
Мая Кочева
Люба Бюлбулева
Илиян Георгиев
Владимир Петров
Ясна Соколова
Янтар Вълчев
Филип Болярски
Арина Орлова
12 posters

  РП Оазисът парти

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 35
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl41
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 43
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 43
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 45
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 45
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 52
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : РП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти PizzaРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти CabbageРП Оазисът парти CheeseРП Оазисът парти BlueberryРП Оазисът парти AppleРП Оазисът парти BananaРП Оазисът парти TuttifruttiРП Оазисът парти BaconРП Оазисът парти RubyРП Оазисът парти HoneyРП Оазисът парти ChocolateРП Оазисът парти ChiliРП Оазисът парти DiamondРП Оазисът парти Birthday1 

  РП Оазисът парти

  Писане by Арина Орлова Сря Май 17, 2023 5:45 pm


  Не веднъж през краткия си живот Арина се бе чудила на брат си и всички тайни купони, които посещаваше през лятото и в Мунгав. Отстрани изглеждаше лесно – замахваш с пръчка и след секунда храната е подредена, алкохола изваден, а всички гости поканени.

  Реалността не бе като в приказките. Кръсницата-орисница бе заменена от крастава жаба, която крякаше и се оплакваше от простнатата на пода Ари. Каляската, омагьосана от тиква левитираше пред кулата и си играеше с няколко грифона, та тя отпадаше. Перфектните дрехи не се появиха от въздуха (каква наглост, нали?). Дори нямаше кристални пантофки, които да изгуби нейде по пътя за Оазиса.

  Та, схващате картинката – на червенокосата се наложи да стане от пода и да си размърда трибуквието. Да се замъкне до спалнята и да изрови подходящи дрехи от дълбините на куфора и да добави нещо специално за финал. Идеалният аксесоар бе фиба, но не обикновена. А от онези обагрени в злато, лъскави и блестящи като снич, готов да полети в началото на мача.

  Нямаше време дълго да зяпа отражението си. Тъмнозелената й рокля бе изкарана като от корица на мъгълско списание. Обхващаше перфектно талията й и се спускаше свободно надолу чак до коленете й. Червената й коса контрастираше и приличаше на обагрени от есента листа.

  Изглеждаше прилично. Почти, но нямаше време да умува повече. Трябваше да отиде на уреченото място и да занесе всичките си завоевания. Люба, вероятно вече бе там с Исмаил и Илиян.

  **
  Беше успяла да пренесе храната и откраднатия от вийлите алкохол. Дори не беше закъсняла чак толкова много. Заслугите не бяха изцяло нейни. По пътя за изхода от общата стая бе съзряла  @Кочо Измирлиев и съвсем мило (т.е представете си – направо си го бе изнудила и заплашила, че ще го превърне в летяща желирана ягода) го бе помила за съпорта.

  Та, точно в 9:00 обстановката в Оазиса бе същата като преди, но не съвсем. На всякъде щъкаха ученици, имаше специална „масичка”, изваяна от храсти, на която се подвизаваше цялата храна, а алкохолът бе прилежно поставен някъде в близост.

  - Напомни ми повече никога да не организираме купон. – под секрет сподели Орлова на Люба. – Следващият път нека прехвърлим задължението на някой друг.


  Правила за купОна:

  Партито има ДРЕС КОД, но изненада – никой не знае какъв точно е. Бъдете креативни. Използвайте въображението си и опишете какво е това забавно, шантаво или странно нещо, което трябва да добавите в облеклото си, за да влезете. Накрая Арина и Люба ще изберат най-готиното предложение и ще има специална НАГРАДА за победителя.

  За всички:
  • Без наранявания - магически или физически! Пакостите са окей, но ако искате да останете на купона, дръжте се прилично!
  • Възползвайте се от алкохола, всичко е домашно направено с любов от Люба и Исмаил - това е нелош шанс да хванете допълнителни бобчета!
  • Имате и рядката възможност да опитате алкохола от тайните запаси на  @Пейо Желев , собственоръчно откраднат от Ари.
  За първи и втори курс:
  • Изкушението да дойдете е голямо, но е по-вероятно да се чудят учители защо не сте по леглата. Затова ако искате да участвате на купона – само ЕДИН пост и никой от големите не трябва да Ви забележи, освен като се измъквате. Пак ще получите бобче и точки.

  Това е! Забавлявайте се, но внимавайте някой да не се превърне в тиква!

  Ясна Соколова, Пейо Желев, Ела Благоева, Верена Ерми and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Янтар Вълчев
  Янтар Вълчев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 50
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl37
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 5
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 7
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 2
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 1
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 7
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 3

  Бобчета : РП Оазисът парти HoneyРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти PizzaРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти Blueberry

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Янтар Вълчев Сря Май 17, 2023 10:49 pm


  Естествено Янтар бе разбрал за готвения в Оазиса и възнамеряваше до го удостои с присъсвието си Само дето имаше и въведен дрес код. Това как да е, обаче никой не можа да му какъв е точно. От личнито му  наблюдение също не стана ясно. Разбра само, че иде реч за въображение и иммпровизация. А тези две неща не рядко са относителни и субективни. В края на краищата и избра „костючче, каквото не видя при викой друг ученик. Рицарска броня. Попаднала в България, най-вероятно по време на някой кръстоносен поход и останала като бойна плячка. А как се бе отзовала в училището, за това нямаше представа. Може би Сунар Ерми, който се интересуваше от история знаеше, ама той вече бе цавършил. По - точно люспест, по причина, че бе оформен като рибени люспи и обхваща тялото и надолу, малко под слабините. В допълниние и чифт предпазители за ръце обхващащи разстоянието м-у  китката и лакътя. Всичко това в червен цвят, за да отговаря на дома му, специално използва магия за тази цел. И друга за олекотяване. Нагръдникът пък и налакътниците,особено пъвиия не бяха много леки  Да не забравив и стелещата по раменете му перука, впрочем ръцете му от рамото до лакъте бяха голи, в естесвение цвят на косата му и придържана от тънък дървен обръч.
   „Е, толкова мога да измисля за облекло“ - каза си шесто курсникът. и малко по-късно се сля с навалицата. Взе си от един поднос питие, по-точно тиквен сок и отпивайки се облегна на стената загледан в партито и заслушан в музиката.

  Верена Ерми and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 39
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl42
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 28
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 24
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 28
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 28
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 40
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП Оазисът парти PearРП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти ChiliРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти Birthday1

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Ясна Соколова Сря Май 17, 2023 11:20 pm


  Време беше за Ясна да се завърне и да излезе от този мрак, в който се беше потопила. Колкото и да се обвиняваше и страдаше, нищо от това нямаше да промени станалото. Затова, една сутрин просто стана, среса лилавите си коси и се усмихна. Време беше Ясна Соколова да излезе от пещерата, в която прекара последните месеци и да започне да живее отново. 


  А какво по-хубаво начало от организирания от Ари и Люба купон и многото алкохол, за който се говореше, че беше свит от бързите им ръчички. Мда. Само трябваше да намери Симеон и да го довлече с нея, тъй като и той се беше скрил в една съседна пещера и никакъв го нямаше. Отдавна не се бяха виждали и това беше чудесно начало на предстоящите по-добри дни. 

  Единственият звук, който отекваше в коридора, в 21:30 вечерта, бяха нейните забързани стъпки. Повечето ученици сигурно бяха превзели Оазиса и единици бяха като нея, още лутащи се из подземията. 
  Обаче защо отиваше в обратната посока на мястото, където щеше да се проведе партито? Защото беше изпратила един бял, проскубан гълъб (в отсъствието на вярната ѝ сова) да занесе писмо до Симо, с надежда, че ще стигне до него. Нямаше много вяра в това жалко създание, а и не изглеждаше особено умно, но нямаше избор. Можеше само да се моли на боговете на проскубаните, бели гълъби, че ще му дадат сили до прелети тези метри и достави ценното писание. А в писмото си беше написала само три думи - 9.30; Мъдреца; Я; Надяваше се, че това щеше да измъкне Манев от черната си пижама, под черните си завивки, в спалното помещение и да го накара да си спомни, защото двамата обичаха да прекарват времето си заедно; въпреки че и двамата се бяха синхронизирали и едновременно отдръпнали, всеки изпаднал в своя черна дупка.  

  Беше почти сигурна, че ще бъде там, но винаги имаше един глас, който подлагаше на съмнение всички ѝ инстинкти. Но той беше там. Седеше пред портрета на Мъдреца и нетърпеливо се оглеждаше. Косата му изглежда беше станала по-дълга. Ясна се опита да си спомни от колко точно време не го беше виждала. 
  -  Ей, Симо! - Ясна го връхлетя като захарен памук, който се оплита около лицето ти, косата ти, пръстите и всичко до което може да се докопа.
  - Ясна! - едвам изрече момчето от Северен вятър, тъй като девойката го беше стиснала в силна прегръдка. - Какво става?!
  - Ааа, нищо. Радвам се да те видя. Не съм те виждала…
  - Да…

  Никой не си спомняше колко точно време беше минало.

  - Ще ходим ли на купона? - очите на Ясна светнаха. 
  - В Оазиса? - попита Симо.
  - Да!
  - Ще има ли пиене? - Симо зададе най-важния въпрос.
  - Бих ли те юркала да ходим, ако няма да има пиене? - Ясна извъртя очите си престорено и си придаде възмутен вид.
  - Всъщност не… За спортист, знаеш ли че пиеш прекалено много? - през смях изрече шестокурникът. 
  - Все някакъв вреден навик трябва да имаме, нали? - Ясна хвана ръката на Симо и го поведе към Оазиса. - Хайде, вече сме закъснели и може да са изпили всичко. Въпреки че, Ари ми обеща да ми запази от тайните запаси на сър Желев. Говори се, че били bloody awesome. - след което момичето се разкикоти и картината на Мъдреца остана зад тях.


  ***
  Както и се очакваше Оазиса беше п.р.е.т.ъ.п.к.а.н. За поредна година "тайният" купон, не беше никак таен. Ако някой се опиташе да направи нещо тайно в Мунгав, това означаваше, че цялото училище щеше да разбере. Всички бяха тук. Дори и някакви много смели първокурсници, които със сигурност нямаха никаква работа на такова място. Но хей, Ясна беше дошла за друго. Не да хока някакви дребосъци и да ги гони по леглата.
  - Е, нека веселбата да започне. - Двамата шестокурници пристъпиха в суматохата и тълпата от опианените съученици, сред красотата и мистерията на Оазиса. 

  Арина Орлова, Пейо Желев, Ела Благоева, Люба Бюлбулева and Маришка Боршош харесват този пост.

  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Илиян Георгиев
  Илиян Георгиев
  Ученик, пети курс, дом "Лъч"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 2
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl37
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 20
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 20
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 4
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 2
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 26
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 16

  Бобчета : РП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти Chocolate

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Илиян Георгиев Чет Май 18, 2023 12:43 pm


  Илиян вече бе в Оазиса. Той бе замъкнат, ествествено без негово желание от Люба. По това време, най- често обичаше да си стои, някъде около моста, да си пуши цигарите и да размишлява над себе си. Е.. от както се запозна с Люба, цялата му спокойна рутина се преобърна на 180 градуса. Момичето го мъкнеше с нея навсякъде , все едно си е хванала домашен любимец. А и вече се чуваха и обичайните пубертетски базици, за „гадженца“ и такива неща. Нея не я притесняваха особено, но Илиян понякога се раздразваше. А и тя беше успяла да го убеди да дойде ,заради алкохола.  Най -вече заради алкохола. Илиян не бе вкусвал алкохол от пристигането си в Мунгав, а вече бе минало и известно време. След като стъпиха в претъпкания Оазис, Илиян понече да се свре в някой ъгъл, само и само да не се занимава с паплачта, която ще плмямпа ли плямпа. Вече бе свикнал да е най-говориния сред третокурсниците,а от своя страна му бе писнало и да е център на вниманието... по неправилния начин. Е сега му се беше отдело да е на нормално място.  Илиян отново опита да се свре в ъгъла, но Люба го дръпна на някъде.  А да не говорим за облеклото му.. беше го накарала да си сложи лилава роба, която стигаше до краката му, като тази лилава роба , беше на червени точки.  Отзаде си личеше надпис, където пишеше „лошковец“. С други думи- Люба го бе накарала да се облече като супер герой- клоун.  „Що за тъпотия е тая роба. „лошковец. Лилава роба на червени точки. Защо всеки един тук, изглежда, все едно е излязъл от лош анимационен филм“ .  Е поне имаше алкохол- той си сипа една чашка, след което .. очевидно не усети разликата. Беше пил, предполагаемо доста повече от учениците тук ,така че след като си изпи и изгаси с тиквен сок, си сипа още една чашка и „неловко“ се присъедини към Люба и нейните приятели.

  Арина Орлова, Ясна Соколова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 256
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl41
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 52
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 46
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 52
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 52
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 60
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП Оазисът парти TomatoРП Оазисът парти CabbageРП Оазисът парти BananaРП Оазисът парти PizzaРП Оазисът парти HoneyРП Оазисът парти AppleРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти BlueberryРП Оазисът парти CheeseРП Оазисът парти ChiliРП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти TuttifruttiРП Оазисът парти CinnamonРП Оазисът парти RubyРП Оазисът парти ChocolateРП Оазисът парти Diamond

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Люба Бюлбулева Чет Май 18, 2023 1:45 pm


  Люба се беше почнала още докато чакаше момчетата в Боклучарника, та беше учудващо ведра, приятелски настроена и най-невероятното!
  Социална.


  - Хайде Ари, тежката част мина марш да се забавляваш! - тикна на момичето от по-силния пелин - Това е закана да знаеш!


  Бидейки кинта и четиресет, тя беше от най ниските на купона, но пък си бше намерила чудна премяна: някакво странно пухкаво наметало-качулка с череп на крава на главата и огромни рога, с доброто съдействие на прашния Боклучарника разбира се. Грабна и някаква чепата пръчка и беше досущ като луд друид от мъгълските филми.


  Нооо дрес кода не беше само за чалендж!


  Изостави Илиян за малко, много целенасочено.
  Той още киселееше, но Люба не искаше да го въвлича в драма.
  А две непоканени драми й бяха в полезрението. 
  А да така и не каза защо не е просто чалендж - виждате ли беше помолила съученик от по горните курсове да омагьоса Оазиса и сега непоканени дечица ако останеха по дълго в залата почваха неусетно за себе си да светят като светулки!
  Да бе всички тука са деца, но ставаше въпрос за най-най-малките.


  И така застанала зад двама кикотещи се второкусници вече примигващи с приятна светлинка, изглеждаше леко страшно заради падналата тежка сянка на лицето й.
  - И само да го видим онзи проклетник, ще види той!
  Съзаклятничество имаше тук а? 


  - А вас ако ви види някой? - сладко им пропя и ги хвана за ушите едновременно - Влади и Филип, а? Начи напоследък само неприятности вършите. Нямате ли си нормални хобита или злобата ви държи?

  Да ги замъкне до изхода, беше трудно основно защото протестираха, мрънкаха и се извиваха, но колкото повече се дърпаха толкова повече стискаше ушите. Те можеха да са тежки, ма тя беше ячка. Заведе ги до вратата с вой и поне една две ругатни. Страшно шоу за всички присъстващи.

  - Начи да знаете, ако някой не ви харесва не е заради тва че сте шишкави - каза им директно момичето преди да им тръшне вратата в лицата - А защото се държите като по-големи задници от вашите. Мая още не съм я видяла, но ще се оглеждам!

  Тръшна входа и й олекна. Другото което беше помолила седмокурсника да й свърши бе да омагьоса вратата - веднъж изхвърлен повече не можеш да намериш входа на партито.
  Дори и някой да ти го отвори и да те покани!

  Трябваше да го хване и да го накара да я научи на тия трикове.

  Хвана си ново питие гаврътна го на екс и се насочи обратно към купона.
  - Хей Илияне! - момчето й се струваше леко загубено, но пък се беше паркирал при алкохола - Хедс ъп гледай си напитката има зло наоколо!

  После го изостави пак и отиде да социалства. Можеше да се запознае с някой друг днес. Настроението определено й беше приповдигнато от алкохола, а бузите леко зачервени.

  - А рицар, здравейте сър! Как ви се струва партито?

  @Янтар Вълчев да се запознаем?

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Пейо Желев and Ела Благоева харесват този пост.

  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Янтар Вълчев
  Янтар Вълчев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 50
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl37
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 5
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 7
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 2
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 1
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 7
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 3

  Бобчета : РП Оазисът парти HoneyРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти PizzaРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти Blueberry

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Янтар Вълчев Чет Май 18, 2023 3:09 pm


  Янтар изпи една след друга, но не непесрествено 3 чащи тиквен сок. Изтанцува няколко танца и междувремено се оглеждаше за Искра. Доколкото познаваше сестра си, туй че бе само първи курс не би я спряло да се промъкне на партито. Или да опита подобна дръзка  постъпка. Не я видя. Може би все пак беше решила да си остане в северната кула и да не ила. Не много вероятно и все пак възможно. 
   По някое  време стоеше пак облегнат на стената отпиваше втората си бутилка бирен шейк и нямаше как да не види разиралата  се на няколко метра пред него цсена. А именно извеждането на двама от по-малките ученици. В чийто лица позна не без исвестните пратовчеди Влади Петров и Филип.Болярски. За които и той не мислеше, че мястото им  е на купона. 
   - Вълнуващо и интересно, лейди - отвърна той на заговорилата го. - - Янтар Вълчев, щести курс от дом Южен Вятър - представи се с лек поклон изискван от рицарския етикет и отпи глътка от  бирения шейк. Изтри пяната от устата си с длан. - Радвам се да се срещем и официално
   - Последната му реплика би прозвучала странно за почити всеки и заради това уточни, че няколко дни по-рано е бил в болничното крило и там  случайно е дочул, призна си открито , че е подслушал разговора м-у момичето и баба Цвета
   - С някой от нещата, които бяха казани там и то най-вече от теб/вас съм съгласен. - продължи шесто курсникът облечен  в рицарски доспехи.  - Обаче с други 
   Поклати отрицателно глава


  / Люба Буюбулева/
   Галеони и 2-те бобчета (Админ: отчетено)

  Люба Бюлбулева харесва този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 256
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl41
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 52
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 46
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 52
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 52
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 60
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП Оазисът парти TomatoРП Оазисът парти CabbageРП Оазисът парти BananaРП Оазисът парти PizzaРП Оазисът парти HoneyРП Оазисът парти AppleРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти BlueberryРП Оазисът парти CheeseРП Оазисът парти ChiliРП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти TuttifruttiРП Оазисът парти CinnamonРП Оазисът парти RubyРП Оазисът парти ChocolateРП Оазисът парти Diamond

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Люба Бюлбулева Чет Май 18, 2023 4:13 pm


  Люба отвърна на кавалерския поклон с средно грациозен реверанс от своя страна и кикот. Смееше се по скоро на себе си.


  - Люба Бюлбулева, четвърти курс северняк. Приятно ми е!

  За малко да си оплете собственото име, но пък нямаше късмета да попада на толкова галантни съученици. Сто про си беше до нейния собствен характер, не е да обвиняваше някой. Но който си е с рогата на коза, си е с рога. Е сега й бяха кравешки рогата, но все пак бе бодливо животно.

  О на ти е напълно достатъчно, благодаря. - изглежда е имало и други в болничното, но това не я притесняваше, вирна глава и се поизпъчи - Е аз стоя зад думите си. И действията. Едно е да си получиш наказание за кофти отношение, но да отрязваш деца и хора които имат нужда от помощ заради слухове дори и потвърдени, за мен е обратното на прогрес. Все пак би трябвало да сме културно общество, а не селска паплач с вили!

  Събеседникът й се беше позагледал в тълпата сякаш търсеше нещо или някой. Люба се огледа, но единственото което видя беше бягащата фигура на момиче което просветваше. Опа още един малчо избяга.


  Но пък няма как всички да сме се на едно мнение или пък все еднакви по характер, - продължи дребното момиче като се върнаха със Янтар пак на разговора - щеше да е скучно така, нали?

  - Той е ей там де, аз отивам да го видя до къде е стигнал фитила -
  отново се закикоти и тръгна да се движи към Илиян, помаха на момчето с което си говореше - Признавам и аз не съм от най-кротките, ма за това човек има и приятели, да му помагат при нужда и да го сръчват като прави глупости!

  +1 магия моля (Админ; отчетено)

  Ела Благоева, Верена Ерми and Янтар Вълчев харесват този пост.

  Исмаил Колимечков
  Исмаил Колимечков
  Ученик, седми курс, дом "Лъч"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 19
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl41
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 58
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 32
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 72
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 50
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 44
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : РП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти AppleРП Оазисът парти ChocolateРП Оазисът парти CinnamonРП Оазисът парти TomatoРП Оазисът парти CabbageРП Оазисът парти RubyРП Оазисът парти BaconРП Оазисът парти HoneyРП Оазисът парти TuttifruttiРП Оазисът парти Cabbage 

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Исмаил Колимечков Чет Май 18, 2023 6:06 pm


  Едно от малките сигурни неща за Исмаил бяха, че когато има купон, той щеше да е там. Не само отпускащата атмосфера, усмивките на съучениците му, пиячката (за която този път им беше помогнала и Ари), ами и факта, че беше много ползотворно за допълнителния му бизнес. О, да, не продаваше на по-малки от него, но виж, да дава малко по-високи цени за нови потребители - това си беше класика. Все пак нямаше за какво да хаби доброто, ако никой нямаше да го оцени, а Исмаил знаеше, че неговото е от доброто. Изпружен, висок, готов за танци, вече пийнал няколко съвсем сам, докато се подготвяше, той беше метнал неопределено количество време и усилия в костюма си. И такъв костюм дори не биваше да се описва, а да се покаже. Затова и когато Исмаил пристъпи в стаята няколко човека абсолютно удивено си закриха очите от яркостта на костюма му, специално беше трансфигурирал и променил цветовете на повечето части от облеклото си, за да приличат на оригиналната картинка.


  - Ари! - повдиха Исмаил и се приближи до съученичката си. Подобно на повечето хора и тя беше зяпнала същисана, може би не можеше да повярва за диско топката, която беше Исмаил. Затова пък пчеларя уви ръка за полу прегръдка.
  - Какво си облякъл? - попита зашеметено момичето от Северен Вятър, потърквайки очите си.
   - Е, нали трябваше да се облечем като мъгълски народен герой! Та, познай кой съм! И къде е Люба? Искам да ми види костюма. Люба, ЕЙ! 
   - Кажи ми, че носиш трева в тази … тази… 
   - Торбичка увита около кръста ми? Разбира се, ей, Любаааа!!! - беше застанала до едно момче.. Непознато момче, но имаше чувството, че го е виждал с края на окото си. А това беше онзи… Илиян?
   - Какво си облякъл? - ахна Люба. 
   - Е, как какво, народен мъгълски герой.
   - Откъде?
   - Вижте. - Исмаил съвсем спокойно изкара списание от джоба си и отвори страницата, много розовата страница с много розовите хора вътре. Подобно на него, мъжа в снимката, въпреки че не беше тъмнокос и рус носеше розови дрехи и с ролери на краката си. Момичетата надникнаха в книжката. 
   - Това не е … мъгълска народна книжка. - каза спокойно Люба. - Това е мъгълски детски комикс, а това е…
   - Какво е това?
   - Казва се Кен. И до колкото мога да разбера си е приятел с тази Барби и всичко е доста магическо в техния свят. Вижте, буквално всичко е розово. - обяви Исмаил, докато внимателно държеше равновесие на скейтовете си. 


  Визуална репрезентация може да намерите ТУК.

  Пиша го така. Дами, ако имате нужда от промени само ми кажете. Илияне, не се притеснявай да се включиш.
  @Люба Бюлбулева
  @Арина Орлова
  @Илиян Георгиев

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Илиян Георгиев
  Илиян Георгиев
  Ученик, пети курс, дом "Лъч"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 2
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl37
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 20
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 20
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 4
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 2
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 26
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 16

  Бобчета : РП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти Chocolate

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Илиян Георгиев Чет Май 18, 2023 6:42 pm


  -Облякъл си се като Кен ... Исмаиле .. с тия играчки си играят момиченцата !- Илиян започна да се смее. И това не е супер герой, а кукла, която момчиенцата обличат.  
                 Илиян доскоро живееше след мъгъли и такива неща са му напълно познати. Исмаил се посвени и поизчерви малко. Илиян се смееше , след което вмета:
                 -Определно ще спечелиш конкурса. Направо уби рибата, хаха. Къде мога да гласувам ,за теб ?  И това да не е ... тревичка ?
                 -Холандец- рече  се Исмаил. Е леко на магическа лампа, но все пак , изключително природна билка.
                 -Исмаиле.. да те поживи човек. ! Направо те обикнах, ко ми го дадеш да го пробвам това. Само че в тоя свят.. абе.. легално ли е ?
                 -Не убива хора, не се продава на Катран, не може да ти изгори косата, билка е.. що да не е ?-  засмя се Исмаил.  Ценител си на подобни билки
                 -О да ! Най вече на такива!-смееше се Илиян.
  И докато се смееха и забавляваха заедно, Илиян най-после взе да се поотпуска. Дали от алкохола, тиквения сок, или факта,че щеше да „пафне“ 6 месеца след като последно го е правил не знаеше. Но в момента, който се смееше и .. прас ! Някой го ритна отзад. Първия момент си помисли, че е Люба, която имаше навика да го наритва, но удара беше доста лек.  Илиян се обърна и видя, как в далечината момиче пробягва, но не можа да познае коя е. А и удара.. беше почти неусетен.
                 -Люба, много слабо си почнала да удряш б..
  И преди да се изкаже- прас ! Силен мощен шут в крака на Илиян, който буквално се сгъна.
                 -Кой удря слабо бе !кресна му Люба. Не те ударих,аз. Друг е бил
                 - Ти хвана отдел дебели психопати преди малко. А къде е третия психар ?
                 - Ами.. не съм я виждала..
                 -Кои психопати ?- попита Исмаил
                 -Абе.. ония дет тримата – Владимир, Мая и Филип. Илиян вече сигурно е бил при Желев 4 пъти заради тях- Каза Люба, но леко заекна по време на казването на едно от думите, поради алкохола, който изпи.
                 -Аха... – смути се отново Илиян. Нали партито е само за 3 курс и нагоре.. как по дяволите дойдоха тия .. да не казвам какви.
                 -Илияне.. спокойно и ти. Всичко ще е наред. -отново тръгва да го успокоява Люба.
                 -Исмаиле.. колко за стоката ? -попита Илиян
   
  И момчето застана в очакване за цената.
   
  +1 сила (Админ: отчетено).

  Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 256
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl41
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 52
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 46
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 52
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 52
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 60
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП Оазисът парти TomatoРП Оазисът парти CabbageРП Оазисът парти BananaРП Оазисът парти PizzaРП Оазисът парти HoneyРП Оазисът парти AppleРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти BlueberryРП Оазисът парти CheeseРП Оазисът парти ChiliРП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти TuttifruttiРП Оазисът парти CinnamonРП Оазисът парти RubyРП Оазисът парти ChocolateРП Оазисът парти Diamond

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Люба Бюлбулева Чет Май 18, 2023 6:50 pm


  - Всичко ще е наред бе! Двамцата ги изнесох за ушите, Мая сигурно е избягала след тях. - почна пак да го нарежда и после забеляза Исмаил и прихна.
  - Исмаиле, за това ли беше цялото кифлене! - Люба не можеше да си поеме дъх от смях, от "националния" герой и до избора на по-голямото момче, всичко във вида му беше перфектно изпипано и стомаха вече я болеше. От смях - Ох! Ни моа, тва са кукли за деца, не герои!

  О знаеше за Кен и Барби, родителите й толкова се надяваха от нея да стане примерно момиченце което да си играе с кукли. Сигурно имаше цяла стая пълна с такива пластмаси и хич не ги харесваше. И още щяха да я затрупват с такива глупости, ако беше при тях. Но виж Исмаил като Кен не беше лошо комбо, даже мааалко му отиваше, но никога нямаше да го признае на глас. 

  - Е не е герой, ама пак ти седи добре! - о не призна го на глас, изчерви се веднага като се усети.

  Рея щеше да я скъса от гаври. Алкохола е виновен, това е. Тъжния й опит за социален живот потъва по бързо от лодката им в езерото, а Люба лека полека почваше да наподобява домат в лицето.

  Добре че й беше качулката.

  Която свали преди малко, че й стана топло.

  Това си беше пълна катастрофа, а дори не е почнал същинския купон.
  Дам, алкохола е виновен. Люба беше абсолютно сигурна в това и следващата й гениална стъпка беше да си вземе още, разбира се. Клин, клин избива или каквото беше там.

  А защо гушна само Ари?

  Гемиите й потъваха, все повече и повече. О не, алкохола определено не помагаше. набързо се извини под претекст за тоалетна и още алкохол и опита да се измъкне от групичката.
  Исмаил Колимечков
  Исмаил Колимечков
  Ученик, седми курс, дом "Лъч"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 19
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl41
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 58
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 32
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 72
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 50
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 44
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : РП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти AppleРП Оазисът парти ChocolateРП Оазисът парти CinnamonРП Оазисът парти TomatoРП Оазисът парти CabbageРП Оазисът парти RubyРП Оазисът парти BaconРП Оазисът парти HoneyРП Оазисът парти TuttifruttiРП Оазисът парти Cabbage 

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Исмаил Колимечков Чет Май 18, 2023 10:35 pm


   - Виж сега, Илияне, не мога точно да давам количество на малък гамеш като теб, чисто морално. - усмихна се Исмаил на момчето. - Но ето какво ще направим, ще играем на камък, ножица, хартия и ако ме победиш ще ти дам колкото аз реша, абсолютно бесплатно, как ти звучи?  Третокурсника май само това и чакаше, докато се усети вече беше в позата “ше правим канадска, ама не точно”. Исмаил се наведе, за да стигне до него и се усмихна доволно. Ари беше точно до тях, за да цитира “КамЪк, НоЖиЦа, ХаАААРтия, ЕДНО, две, ТРИ!!!” Емоции!!! И двмата бяха ударили на ножици! Нима нямаше да има победител?    РП Оазисът парти Barbie-ken


  - Не, не, две от три! - извика Илиян и посочи смеещия се Исмаил с пръст. - Мисли ли четеш?

   - Не знам, чета ли мисли? - подкачи го момчето и му смигна доволно. Илиян беше с леко отворена уста, когато Исмаил му подаде малко от тревата. - Хайде това е само, защото си приятел с Люба, а … а къде изчезна Люба?


  И понеже като истински бъдещи мъже Исмаил и Илиян единствено можеха да се концентрират върху едно нещо то Ари трябваше да им подскаже, че Люба се е омела до тоалетната. Исмаил повдигна рамене.

   - Е, ще танцуваме ли или тука само ме извикахте да съм барман? - ухили се пчеларя на двамата. - Нищо против де, имам чувството, че ще се пребия с тези … кънки, но са доста забавни.


  +10 жълтици, моля, този пост беше направен специално за този гиф (Админ: отчетено).

  Ясна Соколова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 9
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl40
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 18
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 10
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 22
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 14
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 8
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : РП Оазисът парти PearРП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти Emerald

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Тервел Шаханов Чет Май 18, 2023 10:57 pm


   
  С голямо усилие Тервел се надигна от леглото. Болеше го цялото тяло и му се гадеше. Имаше чувството, че е изтичал един маратон миналата вечер. Едва успя да се задържи на краката си. Болката в бедрото му бе убийствена. Освен това трудно си движеше врата. Но най-ужасни от всичко бяха пулсиращите рани на корема, които сам си бе причинил. 
  Имаше чувството, че с всяко следващо пълнолуние трансформациите му ставаха все по-зле, а не обратното. Тази сутрин Баба Цвета доста се изплаши, когато дойде да му окаже първа помощ. А едва ли беше лесно да изплашиш жена с петдесетгодишен опит в лекуване на куидични травми. Някак през нощта бе успял да забие една гигантска треска в едното си бедро и така да си раздере корема с нокти, че за малко да умре от кръвозагуба.
  Тервел се придвижи с много бавни стъпки до огледалото и се вгледа в отражението си. Изглеждаше просто потресаващо. Под очите си имаше големи сиви кръгове, които го караха да изглежда все едно не е спал от една седмица. Устните му изглеждаха съсухрени като пергамент. За щастие обаче не бе получил наранявания по лицето.
  Опита се да си спомни нещо от предишната вечер, но в ума му изникна само образа на пълната луна, сияеща като сребърен поднос. Рачо – домакинът на замъка, го беше съпроводил до едно метално ограждение в Призрачния лес, където го заключи за през нощта. След това Тервел беше останал сам с мислите си. Мисли, които в последните седмици ставаха все по-мрачни. Трудно му беше да приеме, че всичко това се случва точно на него. Целият му живот се бе променил, макар че за голямата промяна знаеха само Ясна и семейството му. Шаханови се държаха с него все едно с бъдещето му е свършено. Няколко пъти му бяха намекнали, че „такава тайна няма как да не излезе наяве“, което щяло да се отрази по ужасен начин на семейството. Един ден баща му дойде и му предложи да замине в чужбина, докато приключи настоящата изборна кампания на майка му за Магисъбора. От началото на учебната година родителите му му бяха писали само веднъж, за да питат „дали прави всичко възможно, за да пази тайната“. Още лятото бяха говорили със заместник-директора Мартинов на Тервел да бъде осигурено всичко необходимо, за да остане незабележим.
  Тервел – незабележим?!
  Първите месеци от учебната година бяха много трудни за него. След всяко пълнолуние се чувстваше потресаващо, но въпреки това се налагаше да посещава всички часове и да се държи сякаш му няма нищо. Околните, естествено, забелязваха промяната в него. По една или две седмици се движеше из замъка бял като призрак, накуцващ и изтощен. Когато някой го питаше дали е болен, той обикновено отговаряше, че има силна мигрена.
  През този период нямаше да оцелее психически, ако не беше Ясна. Тя се държеше с него като с брат. Двамата прекарваха почти всеки ден заедно, като разговаряха за индивидуалните и общите си драми. Тервел толкова се бе привързал към нея, че вече не можеше да си представи дните след пълнолуние без успокояващия й глас и отварата, която му приготвяше от дитания.
  Докато се оглеждаше в огледалото, нещо привлече вниманието на Тервел: една бележка, залепена за ъгъла на огледалото, на която пишеше: „Да дойдеш на партито!!! – Арина“. Партито бе днес. Замисли се дали беше пропускал парти преди. Надали. Та нали именно той ги организираше всичките досега!
  - По дяволите – каза той на отражението си и си пое дълбоко дъх.
  Щеше да отиде на това парти. 
  Нямаше как да не отиде. 
  Трябваше да им покаже, че все още може да прави всичко, което е правил преди.
  Облече се с помощта на магическата си пръчка. Сложи си най-ярките дрехи в гардероба си: лилав гащеризон с изобразен на гърдите еднорог-рокер, ярко жълта блуза с пайети, които приличаха на рибешки люспи, както и огромни червени ботуши. Намаза си косата с гел и я вдигна нагоре на бодлички. Накрая метна на врата си една златна верижка с формата на вълчи зъб (интересна добавка, с оглед обстоятелствата, но му се стори забавно).
  Отне му доста време да се добере до Подземията. Движеше се с толкова бавна скорост, че можеше да бъде сбъркан с някоя вийла от персонала в напреднала старост. Накрая обаче стигна до заветното място.
  Когато влезе в „помещението“, шумът почти не му проглуши ушите. Май беше отвикнал. Арина го забеляза точно когато изглеждаше все едно е лапнал горчиво всякаквовкусово бобче.
  - Надявам се да се мръщиш така само защото си осъзнал, че облеклото ми е много по-добро от твоето – каза тя, приближавайки се с една чаша вино.
  Тервел се опита да изглежда възможно най-жив, но не му се получи много. По-скоро изглеждаше все едно си тръгва от многочасов купон, а не все едно пристига.
  - Мръщя се, защото за пореден път осъзнавам, че нямаш никакъв вкус за дрехи – обяви той и също направи половинчат опит за усмивка.

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 35
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl41
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 43
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 43
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 45
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 45
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 52
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : РП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти PizzaРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти CabbageРП Оазисът парти CheeseРП Оазисът парти BlueberryРП Оазисът парти AppleРП Оазисът парти BananaРП Оазисът парти TuttifruttiРП Оазисът парти BaconРП Оазисът парти RubyРП Оазисът парти HoneyРП Оазисът парти ChocolateРП Оазисът парти ChiliРП Оазисът парти DiamondРП Оазисът парти Birthday1 

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Арина Орлова Пет Май 19, 2023 4:55 pm


  За първи път се забавляваше толкова много на купон. Дали бе заради липсата на досадния й брат, наличието на толкова много хора или алкохолът, който вече бе проникнал в тялото й и се разливаше във вените й, добавяйки едно сладко опиянение. Нямаше идея за причината, но усмивката не падаше от лицето й.

  Усмихна се за първи път, когато съзря великолепния костюм на Люба. Пухкавото наметало и черепът си подхождаха по някакъв странен и симпатичен начин като починки и ягода. След това в полезрението й се появи момчето, пременено като рицар, а след това и Илиян, който направо разбиваше мрака буквално с лилавата си роба на червени точки.
  Между тях имаше толкова много интересни облекла и костюми. Явно съучениците им бяха взели присърце тайния дрес код и се опитваха да надминат другите с откачените си идеи и комбинации. А сред тях блестеше и Исмаил, който вместо мъгълски народен герой се бе пременил като КЕН – любимеца на всички малки дечица в предучилищна възраст.
  Тази вариация на мъжката кукла Барби бе не просто бляскава, а ослепителна и то буквално. Само един поглед и вече й се искаше да призове супер-магичните си очила във формата на разплюкани ягодови понички.

  Но, не щеше да остави това за другия път.

  - Може да си барман, кукла Кен и да седиш като трофей по средата на купона...или диджей. – засмя се Арина на бързата сделка на момчетата. Дали бе от алкохола или просто настроението й достигаше небесата, не бе сигурна, но намираше цялата им комуникация за прекалено забавна. – Но преди да се разбиете на дансинга...защо не погледнете къде изчезна Люба.

  Не беше предложение, направо ги задължаваше да го направят.

  Четвъртокурсничката преди повече от двадесет минути се беше загубила в тълпата под претекст, че отива до тоалетната. Може би наистина бе там, но Ари имаше някакво странно усещане. И тъй като това бе техния купон и Люба заслужаваше да му се наслади изцяло, избута двете момчета към дансинга и заръча:
  - Проверете дали Люба е добре и след това ще танцуваме.

  Не им позволи да й възразят или да й кажат нещо, защото в същия момент се завъртя и се насочи към О, пресвети, Тервел. Когато стигна до него, тикна една чаша вино в ръцете му и се ухили победоносно. Момчето и този път бе вплело чудатостта си, но не можеше да го отрече – приличаше на еднорог, препил с ягодово сладко и черепчета.

  - Добре, че са дрехите ти, защото не изглеждаш много жив. Да не би да си послушал МАГ-съвета ми и да си преминал през кудичното игрище, танцувайки гол? – ухили му се и го хвана най-безцеремонно за ръката.
  - Видях Ясна ей там със Симо. – задърпа го и само две крачки по-късно се провикна. – ЯСНА! Какво си облякла? Изглеждаш зашеметяващо! Трябва да научиш и Тервел да се облича като теб.


  1 т магия, моля (Админ: отчетено).

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Ела Благоева
  Ела Благоева
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 327
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl40
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 12
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 16
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 14
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 14
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 18
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : РП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти AppleРП Оазисът парти CabbageРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти BananaРП Оазисът парти RubyРП Оазисът парти TuttifruttiРП Оазисът парти DiamondРП Оазисът парти PizzaРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти Birthday1

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Ела Благоева Вто Май 23, 2023 4:09 pm


  Вече от един час Ела не можеше да заспи. По-рано днес беше отишла в оазиса, за да дочете на спокойствие новата книга, която родителите ѝ ѝ изпратиха по сова. Така и не разбра как от "Има цели два часа до обяда. Няма закъде да бързам." изведнъж премина в "Имам 30 минути да стигна до трапезарията или ще стоя гладна чак до вечерта". И разбира се осъзна това точно на най-важната глава от книгата. Набута разпилените си вещи обратно в чантата и на бегом стигна до трапезарията. Следвайки закона на Мърфи, докато събираше вещите си,  второкурсничката забрави същата тази книга близо до водопада. И ето я сега, загледана в тавана, размишлявайки над различните възможности за завършек на книгата. Колкото и да се опитваше, не можеше просто да затвори очи и да заспи без да знае какво ще се случи в следващата глава. 
      
  Ела се надигна внимателно и огледа стаята. Останалите второкурснички вече отдавна спяха. Премести внимателно одеялото, седна на ръба на леглото и нахлузи пантофите си. Изправи се бавно, но при тишината в стаята изскърцването на леглото се чу като тряскане на врата. Ела стисна очи и мислено се помоли да не е събудила някоя от съквартирантките си. Отиде на пръсти до шкафа с дрехите си и изрови от там един черен клин, пуловер , суичър и шапка. Спомни си как когато беше малка се обличаше в черно от главата до петите и се правеше на нинджа. Загасяше всички лампи и се промъкваше на пръсти покрай родителите си, за да стигне до кухнята и да отмъкне някоя ябълка или портокал. 
          
  Първокурсничката се промъкваше тихо през замъка, плътно прилепена до стената. Показваше главата си преди отбивките и оглеждаше следващия коридор преди да поеме по него и така чак докато стигна до един от по-забутаните "тунели" в подземията, който водеше до оазиса. Тук и без друго не минаваше никой пък камо ли през нощта. Както си вървеше най-спокойно изведнъж чу някакви гласове пред нея и видя проблясък на светлина. Панически огледа коридора, тръгна назад, после напред... Сега какво? Нямаше къде да се скрие. Преди да успее да помисли светлината от нечия пръчка я заля осветявайки лицето ѝ. Двамата ученици дори не я забелязаха и продължиха да си говорят, сякаш да срещнеш скитаща се из коридорите второкурсничка в десет и половина вечерта е нещо съвсем обичайно. 
     
  "Тези пък какво правят тук?" учуди се Ела, но без да му мисли много много забърза крачка и се опита да се сети къде беше оставила книгата си. Стигна до врата на оазиса и я отвори с такъв замах, все едно влизаше в собствената си стая вкъщи.

  На Ела ѝ отне около 10 секунди, за да осмисли това, което виждаше. Оазисът. Това забравено от учениците място, намиращо се в един от най-забутаните коридори в училището, сега беше претъпкано с хора. Когато най-накрая се ориентира в заобикалящото я пространство, направи две крачки назад и върна вратата в изходното ѝ положение. 
      
  Да преговорим: 
  - оазисът е претъпкан с хора;
  - има маса пълна със сладкиши;
  - а, и още една отрупана с бутилки с алкохол. 
    
  Положението е ясно. "Големите" си правеха парти. 
    
  А ето го и плана: 
  - влиза по възможно най-тихия начин;
  - промъква се зад храстите, за да не привлича излишно внимание;
  - взима книгата и се измъква от там.

  Всичко ясно, ама то се е видяло, че плана ще се провали. Първа стъпка: доколкото е възможно човек да се влезе от главния (единствения) вход и да не бъде забелязан, Ела се справи без да вдига много шум. Сравнително бързо намери книгата си. Взе я и се запъти към изхода. 
     
  "Това да не са мъфини с ягоди?!" 
     
  Откъде дойде този ентусиазъм за ягоди - не е ясно, но второкурсничката не се сдържа и се доближи до импровизираната маса от храсти и нареди върху книгата си от всичко по малко (без тиквения пай; Ела никак не обичаше тиква). Нямаше как да не забележи двама от присъстващите, които бяха втренчили поглед в нея. Така или иначе ръцете ѝ вече бяха пълни и не можеше да вземе нито кексче повече. Леко приведена мина зад масата, зад един храсталак и се изниза през вратата. 
     
  За неин късмет из коридорите на замъка нямаше жива душа, така че успя да се прибере в стаята незабелязана. Прибра новопридобитото си "съкровище" в една чанта, която напъха под леглото си, зави се и зачете...


  /+1 точка издръжливост, моля!/ Админ: отчетено.

  Арина Орлова, Пейо Желев and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Янтар Вълчев
  Янтар Вълчев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 50
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl37
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 5
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 7
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 2
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 1
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 7
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 3

  Бобчета : РП Оазисът парти HoneyРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти PearРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти PizzaРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти Blueberry

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Янтар Вълчев Сря Май 24, 2023 9:55 am


  @Люба Бюлбулева

  Е аз стоя зад думите си. И действията. Едно е да си получиш наказание за кофти отношение, но да отрязваш деца и хора които имат нужда от помощ заради слухове дори и потвърдени, за мен е обратното на прогрес. Все пак би трябвало да сме културно общество, а не селска паплач с вили[/b]!

  Но пък няма как всички да сме се на едно мнение или пък все еднакви по характер, - продължи дребното момиче като се върнаха със Янтар пак на разговора -[b] щеше да е скучно така, нали

  - Така е - кимна Янтар - хората са различни. И всеки,който се нуждае заслужава лечение. Последнато ми го каза кандидат лечителка - уточни. В тази връзка реши да не споделя по-раншното си разочарование от баба Цвета, която иначе уважаваше
  - Може би ще продължим по-късно.
  Бе видял в тълпата фигура приличаща на сестра му и тръгна към нея.. Не беше тя. После се оказа, че не дошла на партито.
  За сметка на това Янтар се оказа близо до музикантите тъкво когато басистът повръщаше,явно препил. Някой трябваше да го замести. Шестокурсникът облечен като рицар поговори с оркестъра. Сетне взе подпряната на стената бас китара.Огледа я внимателно и засвири заедно  с оркестъра.

  Арина Орлова and Верена Ерми харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 9
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl40
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 18
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 10
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 22
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 14
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 8
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : РП Оазисът парти PearРП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти Emerald

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Тервел Шаханов Сря Май 24, 2023 12:55 pm


   
  Тервел беше благодарен, че Арина го хвана под ръка, тъй като така можеше да прехвърли част от тежестта си върху нея. Заради дългия път от Общата стая на „Лъч“ до Оазиса единият крак така го болеше, че вече почти не можеше да стъпва на него. Освен това му се виеше свят и вътрешностите му се бунтуваха. Разбира се, Арина веднага забеляза окаяното му състояние. И тя, както всички останали, бе свикнала да го вижда свръхенергичен и наперен до небето. Сега обаче лицето му изглеждаше смачкано от изтощение и в очите му го нямаше онзи особен блясък, с който можеше да плени всеки.
  Партито изглеждаше в разгара си. Близо до езерцето имаше три групи с ученици, седящи на земята с дървени чаши. В непосредствена близост до тях бе поставен омагьосан грамофон, от който се носеха веселите ритми на най-големия музикален хит сред младите: „Танци-манци“ на „Мадргагоровците“. На едно хълмче, извисяващо се около метър над останалата част от терена, се беше оформил дансинг, където имаше около десет човека, размахващи ръце и крака във въздуха в такт с музиката (или поне повечето бяха в такт: Петя Стоева от „Северен вятър“ танцуваше с чаша в ръка, но не успяваше да пази равновесие и постоянно разливаше върху танцуващите част от моравата напитка). Кашонът с бутилирано вино, който явно бе за всеобща употреба, намаляваше с всяка изминала минута.
  Тервел, дърпан от Арина, успя да се придвижи през полянката до Ясна и Симо. Последните стояха прави с чаши в ръце. Когато видя Тервел, физиономията на Ясна видимо се промени от жизнерадостна в притеснена. Симо му намигна и го потупа по рамото за поздрав. Изглеждаше пораснал. Тервел не го беше виждал от Самодивския фестивал и чувстваше, че приятелството между тях вече го нямаше.
  - Хм, дали не е по-добре да отидеш да си легнеш? – каза Ясна с тих глас, почти шепнеща. Арина обаче я чу и веднага се намеси:
  - Да си ляга? Не си сериозна, нали? Партито сега започва.
  - Да, но той очевидно не се чувства добре – заяви другото момиче, вглеждайки се в очите на Тервел. Изглеждаше сякаш иска да му предаде някакво съобщение на подсъзнателно ниво.
  - Аз… - понечи да каже Тервел, но и той беше прекъснат от Арина, която нямаше да приеме „не“ за отговор.
  - Сега ще му налеем малко вино в чашата. Да знаеш само от къде го взехме. Оказа се, че Желев имал запас от вино в един килер близо до кабинета му. На бутилките пише „1968 г.“. Не вярвам да разбере, че липсват десет…двадесет…най-много петдесет бутилки – закикоти се тя. – Всъщност отивам да ти донеса още сега.
  И Арина се отправи към кашона с бутилките, без да чака протести. Пътьом Люба я заговори и двете известно време размахваха ръце и обсъждаха някаква „ситуация“ (Тервел чу само тази дума, произнесена от Люба). През това време Ясна се приближи и на свой ред хвана Тервел под ръка. Изглеждаше леко ядосана.
  - Разбрахме се, че няма да идваш. Вчера беше пълнолуние! – каза му тя на ухото. Симо ги наблюдаваше отстрани с подозрителен поглед. Преди тримата си бяха споделяли всичко.
  - Да, но не можех да пропусна… - заоправдава се Тервел.
  - Та ти едва можеш да стоиш прав.
  Арина се връщаше с пълна догоре чаша с пенливо вино. Лицето й буквално сияеше. Тя бутна чашата в ръката на Тервел, който за малко да я изпусне. Той се ухили едва-едва и поднесе чашата към устата си. Тогава изведнъж силният аромат на вино достигна до носа му и задейства някаква реакция в организма му.
  Обърна се и повърна на поляната зад себе си. Беше ужасно. Гърлото му се свиваше и разширяваше от конвулсиите, а краката му започнаха да треперят неистово. Май Ясна беше права.
    
  Админ: 1 т. сила (отчетено).

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Ела Благоева, Верена Ерми and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Оазисът парти Coin10 39
  Ниво : РП Оазисът парти Untitl42
  Статистики :
  РП Оазисът парти Streng10 Сила: 28
  РП Оазисът парти Shield10 Издръжливост: 24
  РП Оазисът парти Brain10 Интелигентност: 28
  РП Оазисът парти Runnin10 Ловкост: 28
  РП Оазисът парти Magic-10 Магия: 40
  РП Оазисът парти Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП Оазисът парти PearРП Оазисът парти MangoРП Оазисът парти ChiliРП Оазисът парти SausageРП Оазисът парти WatermelonРП Оазисът парти SapphireРП Оазисът парти EmeraldРП Оазисът парти Birthday1

  Re: РП Оазисът парти

  Писане by Ясна Соколова Сря Май 24, 2023 4:29 pm


  @Арина Орлова @Тервел Шаханов

  Гледката беше ужасна. Но не защото това, някой да повръща, отвращаваше Ясна. Беше ѝ изключително тъжно да гледа как Тервел се гърчи и изхвърля малкото алкохол, който беше изпил откакто беше дошъл на партито. Последните няколко месеца ги бяха направили още по-близки от преди и двамата яха непрекъснато заедно. Следователно, Ясна изпитваше неимуверно силна болка, когато гледаше как Тервел безмълвно страда или пък се възстановява от раните си в болничното крило.

  - Добре ли си... - лилавокосото момиче се беше свлекло на колене до момчето от дом Лъч и загрижено потупваше гърба му. То дишаше тежко и на пресекулки. От своя страна, Арина беше клекнала от другата му страна и неразбиращо гледаше. 

  - Хей, да не си пил тайно от ягодовото вино, което донесох... Малко е рано за фаза "пияни на мотика"... - Севернячката нямаше как да знае какво се случва с Тервел и колкото и неуместна да беше шегата, никой не ѝ се разсърди. 

  - Ари... Не е това. - Ясна поклати тъжно глава. Тя много добре знаеше какво беше. Може би беше единствената, която знаеше какво е.

  - А какво тогава? - Лицето на червенокосото момиче придоби сериозен и още по-озадачен вид. След което рязко се изправи на крака в очакване някой от двамата да ѝ отговори. Тервел най-накрая успя да вдигна глава и да седне на земята. Двамата с Ясна се взираха продължително време един в друг, без никой да продума.  

  - Не е моя тайна, за да казвам каквото и да било, Ари. - Ясна се надигна и роклята, която носеше проблесна в нощта. Така силно се беше надявала тази вечер да мине без драмата, която я съпътстваше през последните месеци. Дори се беше постарала да избере тоалет, който да бъде различен от черни дънки и черен суичер, дрехите които носеше в последно време. Беше омагьосала роклята си да изглежда като нощното небе. Което беше малко странно, защото когато някой я погледнеше, очите му трудно разбираха какво точно вижда. Беше сякаш носеше Нощта. Дори ако се загледаш достатъчно дълго, можеше да видиш някоя падаща звезда да прелита по дължина на роклята.  

  - А на кого... - Арина ставаше натърпелива. - Тервел? Имаш ли да ми кажеш нещо? Какво се случва? Да не би да умираш... и двамата сте толкова... - петокурнсичката изпуфтя с досада, но продължи да чака, някой да я посвети в случващото се. 

  Но Ясна не можеше да направи това. Затова продължи да мълчи и да чака шестокурника, който така се бе вглъбил в себе си, че Ясна почти можеше да чуе мислите му. Разбираше притесненията му, но също така осъзнаваше, че това беше живот, който много трудно можеше да живее. Не и Тервел Шаханов.

  1 т. Сила (Админ: отчетено).

  Арина Орлова, Пейо Желев, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 7:28 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!