Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Желев срещу Колева

  Галя Колева
  Галя Колева
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Желев срещу Колева Coin10 50
  Ниво : Желев срещу Колева Untitl37
  Статистики :
  Желев срещу Колева Streng10 Сила: 4
  Желев срещу Колева Shield10 Издръжливост: 4
  Желев срещу Колева Brain10 Интелигентност: 2
  Желев срещу Колева Runnin10 Ловкост: 4
  Желев срещу Колева Magic-10 Магия: 2
  Желев срещу Колева Clover10 Късмет: 4


  Желев срещу Колева

  Писане by Галя Колева Чет Май 25, 2023 1:56 pm


  Този дуел е малко по различен от нормалното. Тъй като е между учители няма да има точки. Победителят ще бъде решен по това чии постове в темата имат повече харесвания. Правилото за 5 дни е в сила - като пет дни след последния пост от дуела ще се отчетат харесванията за последно и ще се определи победител.
  Победителят може да напише 5ти завършващ пост, за да опише как протичат последните размени на заклинания и как побеждава опонента си.


  Имайте в предвид основните правила за оценяване като гласувате:

  - спазване на граматичната, на правописната и на пунктуационната норма;
  - изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста ;
  - правдоподобност на описания сюжет и изграждане на логическа връзка с предходните собствени и чужди постове, ако има такива;
  -  пълноценно пресъздаване чрез описание на обстановката, чувствата и мислите на героя ;

  Залата за дуели беше като никога пълна до горе. В цялото училище беше плъзнал слуха за дуела между учителите и сега стаята жужеше от коментари, бъбрене, а тук там и залагане. Рядко се случваше в Мунгав да има практически демонстрации между възрастните и учениците трептяха от нетърпение да видят какво щяха да покажат Пейо и Галя. Вампира им беше добре познат работеше в училището от много време, но новата учителка едва тази година пристигна и все още имаше мистериозно излъчване за малчуганите.

  Галя пристъпи грациозно на платформата за дуелиране и се поклони отсечено на противника си, а на лицето й разцъфна лека крива усмивка. Не се бяха предизвикали с лошо все пак, а просто да пораздвижат старите кокали. Все пак и учителите трябва да се забавляват от време на време, но пък тя определено не очакваше да плъзне думата и да се съберат зрители.


  - Е колега, какво ще кажете да направим терена по интересен?
  - Разбира се! Имате ли нещо наум? - на свой ред Пейо се поклони и застана в своята поза за дуелиране. Двамата правеха страхотна гледка определено - стройни и високи, всеки със грациозна осанка по своему, макар и Желев да се стараеше да я прикрие леко - като танц на жерави.
  - О да, предлагам малко... по-сложна композиция. Нека бъде пиков час на арабския пазар, разбира се трябва да се постараем да не бъдем забелязани че правим магии от "мъгълите"

  Около двамата започнаха да се оформят кривите щандове пълни с подправки и зеленчуци, завеси които се полюшваха от невидимия бриз и палатки предлагащи чай и кафе. Имаше и няколко сгради които бяха отрупани с платове, дрехи и дрънкулки. Беше прекрасен хаос от цветове, аромати и шумове.
  По терена защъкаха и илюзорни хора, Галя размаха пръчката си демонстративно пред един от тях и той почна да жужи когато в "полезрението му" се появи магическия предмет.


  - Да започваме. - Галя индикира старта на дуела и после с широка усмивка, направи крачка в страни и изчезна в тълпата - Успех!

  Арина Орлова, Ела Благоева, Верена Ерми and Янтар Вълчев харесват този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Желев срещу Колева

  Писане by Пейо Желев Пет Май 26, 2023 11:55 am


  Веднага щом се съгласи на дуела, Пейо съжали. Правеше всичко възможно да е възможно най-малко забележим, а някак си все се озоваваше в светлината на прожекторите. Колева го беше убеждавала в продължение на цял час. Първоначално той любезно отказа, като се оправда с голямата си заетост. Жената обаче продължи да настоява, като му предложи той сам да избере удобна дата когато и да е напред във времето. Тогава Пейо се опита да й намекне, че го притеснява публичността, свързана с един такъв дуел. Тя помисли малко и предложи решение и на този проблем: да обявят дуела само на информационното табло пред Арената за дуелиране и то един ден преди началото. Така със сигурност нямало да има тълпи. След още няколко опита да се измъкне, Пейо беше принуден да се съгласи, тъй като наистина не искаше да обиди новата си колега. Знаеше, че ще му е неприятно и неловко, но трябваше просто да стисне зъби (както беше правил в много други ситуации) и да премине през това изпитание.
  Когато влезе в Арената за дуелиране, Пейо се стресна от броя на хората, които се бяха събрали. Със сигурност нямало да има тълпи – това определено се беше оказало невярно очакване. По пейките, ограждащи ринга, бяха насядали толкова много хора, че нямаше достатъчно място за всички и някои стояха прави. Освен ученици от всички курсове, бяха дошли и няколко от преподавателите, което накара Пейо да се почувства още по-неудобно. Определено не трябваше да се съгласява на дуела.
  Избраната локация щеше да ги затрудни. Арената се преобрази в покрит арабски пазар, който се състоеше от множество малки улички, преплитащи се една с друга. Сергиите бяха наредени плътно една до друга и бяха отрупани с какво ли не: плодове, подправки, месо, килими, играчки, керамика и др. Докато се движеха по улиците, клиентите приличаха на пасаж от малки рибки, наблъскани в най-малкия възможен аквариум. Всички носеха дълги бели и черни тоги, на фона на които зелената магьосническа мантия на Пейо се открояваше изключително осезаемо. Първата му работа беше спокойно да отиде до най-близката маса и да си купи една традиционна роба (използва трансфигурирани пари) и да се наметне.
  Движейки се по малките улички, Пейо имаше чувството, че се намира на Сук ал-Мадина в Халеб, Сирия. Веднъж беше попаднал там при едно от околосветските си пътешествия. Културата на местните му бе направила изключително голямо впечатление. Всичко тук имаше повече цвят, аромат и чар. Можеше да си представи един ден да живее на такова място.
  Мислите му бяха прекъснати от някаква сянка, която премина над него в плетения сламен покрив на закрития пазар.
  - Откри ме значи? – каза той на глас, при което няколко минувачи го погледнаха учудено за момент, но продължиха напред по пътя си. – Какво ме издаде?
  - Обувките – някъде над него се чу равен глас и той видя един кичур от русите й коси. След това целият таван се срути върху него. Изпопадаха десетина закачени глинени гърнета, тенджери и кутии с подправки. По новата тога на Пейо се посипа червен пипер и шафран, от което му се докиха. Двама продавачи, явно смятащи, че е унищожил стоките им, крещяха и размахваха заплашително юмруците си към него.
  - Фумос Максима – прошепна той и от магическата му пръчка започна да излиза мъгла на големи кълбета. След точно три секунди цялата улица бе потънала в гъста бяло-сива мъгла. Местните очевидно рядко ставаха свидетели на такова явление, защото започнаха да надават учудени възгласи и част от тях се изтеглиха към кафенетата и магазините. Така тълпата значително намаля. 
  С острия си поглед Пейо затърси следи от Колева. Сега беше доста по-лесно да забележи нетипичната й за тази част от света коса.
  - А, ето Ви. Риктосемпра!
  Червеният лъч полетя към Колева, която се намираше между две сламени подпори на тавана на покрития пазар.

  Мая Кочева, Верена Ерми, Владимир Петров, Зунимаса Умбра and Филип Болярски харесват този пост.

  Галя Колева
  Галя Колева
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Желев срещу Колева Coin10 50
  Ниво : Желев срещу Колева Untitl37
  Статистики :
  Желев срещу Колева Streng10 Сила: 4
  Желев срещу Колева Shield10 Издръжливост: 4
  Желев срещу Колева Brain10 Интелигентност: 2
  Желев срещу Колева Runnin10 Ловкост: 4
  Желев срещу Колева Magic-10 Магия: 2
  Желев срещу Колева Clover10 Късмет: 4


  Re: Желев срещу Колева

  Писане by Галя Колева Пон Май 29, 2023 3:20 pm


  Червеният лъч полетя към Галя, но тя дори не трепна. Малко преди да стигне до нея бе посрещнат от синкава бариера и отскочи към тавана.


  - Салвио Хексия, но с лека промяна - смигна на Пейо и се намести да приседне на гредата държаща подпорите, пръчката й беше удобно закрепена в ръкава, макар и все още да не й трябваше - Признавам, че настоявах за дуела, за да покажа на учениците ни колко полезни и гъвкави могат да бъдат руните. Особено със съответната подготовка.

  Е и за да се опита да изкара Желев от хралупата, в която се беше закопал. Но това нямаше да му го каже. Разбираше, разбира се, защо го прави. В Бобатон бе имала не един съученик в подобна деликатна ситуация като неговата - френското училище се славеше, не без причина, като по-напреднало. Това което той изпускаше зад своите кепенци беше, че е много по-уважаван и обичан от околните отколкото очаква. Тълпата зрители днес не беше тук за нея, и ако се заслушаше ги чуваше - залозите клонят в негова полза, виковете са за него, а всеки път когато той е в "опасност" залата затихва.
  Но виждаше и че няма да случи от веднъж.
  Пейо се беше стегнал още от момента, в който влезе в залата. Според Галя не забеляза, учениците които светнаха като го видяха. А и й изглеждаше че се беше концентрирал на задачата пред себе си, с надежда да свърши по-скоро и пак да се скрие.

  Е този път изхода е миниран.
  Както и доста плочки по пода, да бъдем честни. Докато той я бе търсил в тълпата, тя подготви полето за последната размяна - няколко зони със  “Вцепени се”, а завесите около изходите носеха “Веблос”. В случай, че Желев прескочеше плочките се измъкнеше от капана.


  Галя разпери ръце, за да покаже на противника си, че не държи нищо.

  Ела Благоева, Верена Ерми and Янтар Вълчев харесват този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Желев срещу Колева

  Писане by Пейо Желев Сря Май 31, 2023 1:16 pm


  Пейо харесваше Колева. Още от момента, когато се запозна с нея, осъзна, че е специална. Не беше свръхуверена като някои от другите преподаватели в „Мунгав“. Очевидно обичаше повече да слуша, отколкото да говори. Дори само от съсредоточения поглед можеше да се разбере, че умът й е остър като бръснач. От всяко нейно движение се излъчваше спокойствие, което се пренасяше и върху околните. Според Пейо такива хора вече рядко се срещаха.
  Дуелът се оказа доста забавен. Пейо започна така да се вглъбява, че изцяло забрави за публиката и че в действителност се намираше не на арабски пазар, а на Арената за дуелиране в „Мунгав“. Колева не беше противник, който можеше да бъде победен само с изчакване на правилния момент. Грубата сила също нямаше да помогне. И двамата очевидно не се дуелираха за пръв път и шансовете им за победа изглеждаха балансирани.
  Пейо усети, че Колева му готви капан. Начинът, по който го приканваше да предприеме действия пръв, го насочваше към тази мисъл. Стратегията й беше да го остави да направи грешка и след това да се възползва от ситуацията, за да го довърши бързо. Мъжът познаваше тази тактика, тъй като и той разчиташе на нея.
  Тя го гледаше. Той я гледаше. Публиката бе затаила дъх и очакваше някой от тях да направи нещо. 
  Изведнъж Пейо направи нещо, което никой не очакваше: замахна с магическата си пръчка и от въздуха се появиха два плетени стола и една масичка, които тупнаха на земята пред него. Пейо седна на единия стол и с ново махване на пръчката измагьоса един чайник с две чаши. От чайника се издигаше пара.
  - Арабите обожават да пият такъв чай. Искате ли да поседнете и да пробвате – каза Пейо и протегна ръка, в която държеше чаша чай. Мъглата около тях бе започнала да се разсейва.
  Колева повдигна едната си вежда, но иначе изражението й остана спокойно. След това с тихия си глас каза:
  - Мислех, че сме тук, за да демонстрираме на учениците как да се дуелират, а не да пием чай.
  - О, да, но не пречи да им демонстрираме също така, че трябва да се отнасят уважително към противника си – изрече Пейо с кадифения си глас и с акцент на аристократ от миналия век (какъвто, разбира се, беше).
  - Прав сте. Благодаря! – каза Колева, но вместо да се приближи, просто накара чашката да долети до ръката й.
  - Щеше да е още по-добре, ако бяхме седнали заедно на масата.
  Лицето му изразяваше разочарование. Колева явно знаеше, че Пейо е разбрал плана й, защото се засмя едва-едва. Тънките й устни приличаха на розова гъсеница, протягаща се към листата на дърво.
  - Пиертотум – произнесе Пейо със спокоен тон, докато все още си стоеше на масата с чаша в ръка. На мига няколко делви от магазина наблизо „оживяха“ и започнаха да се влачат към точката на пътя, която отстоеше на равни разстояния както от мъжа, така и от жената.
  След точно една секунда делвите бяха унищожени от поток хвърчащи червени и сини лъчи, които като че ли дойдоха от нищото. Когато въздухът се уталожи и всичко притихна, от Пейо нямаше и следа.
  - Деус Рей Максима – прошепна Пейо, скрил се зад една колона.
  От небето заваля дъжд от лъчисти „гюлета“. Щеше ли Колева да реагира навреме? 

  Мая Кочева, Верена Ерми, Владимир Петров, Люба Бюлбулева, Зунимаса Умбра, Филип Болярски and Янтар Вълчев харесват този пост.


   В момента е: Пон Юли 22, 2024 5:27 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!