Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
3 posters

  Зинаида срещу Ина

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Зинаида срещу Ина Coin10 151
  Ниво : Зинаида срещу Ина Untitl42
  Статистики :
  Зинаида срещу Ина Streng10 Сила: 30
  Зинаида срещу Ина Shield10 Издръжливост: 28
  Зинаида срещу Ина Brain10 Интелигентност: 28
  Зинаида срещу Ина Runnin10 Ловкост: 30
  Зинаида срещу Ина Magic-10 Магия: 32
  Зинаида срещу Ина Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Зинаида срещу Ина SapphireЗинаида срещу Ина AppleЗинаида срещу Ина CabbageЗинаида срещу Ина MangoЗинаида срещу Ина SausageЗинаида срещу Ина EmeraldЗинаида срещу Ина PizzaЗинаида срещу Ина BaconЗинаида срещу Ина PearЗинаида срещу Ина BananaЗинаида срещу Ина ChiliЗинаида срещу Ина Ruby

  Зинаида срещу Ина

  Писане by Зинаида Кражова Нед Авг 27, 2023 6:48 pm


  Настъпи денят на дуела. Зинаида беше издебнала, кога точно ще тръгне Ина, за да може да върви след нея. Не искаше да е първа на арената. Не го усещаше правилно и не можеше да си обясни защо. Не искаше и да се засекат по пътя и да вървят заедно. Искаше да стигне до там сама, ако краката ѝ изобщо бяха склонни да ѝ позволят да го стори. След като шестокурсничката излезе и мина някакво време, белокосото момиче едва накара тялото си да помръдне. „Какво се случва…“, питаше се сама себе си. Откога изпитваше такъв вид колебание? Имаше чувството, че цялото ѝ тяло трепери отвътре. Нима я беше страх? „Глупости“, разтърси глава и някак заучено излезе от общата стая. Вървеше бавно по коридорите, водещи до помещението за дуелиране, и започваше да се чуди, дали това беше добра идея. Да, хубаво, беше прочела за този метод на създаване на приятелство, но… вече си беше намерила приятели. Без да се дуелира с тях. Без да се бие с тях. Защо с Ина беше различно? Взе да се почуква с пръст по челото. „Защо… защо… защо…“, повтаряше си наум и имаше чувството, че главата ѝ пулсира. „Може би мога да отменя дуела? От кога се отказваш от предизвикателства? Ами ако я нараня?“, в главата ѝ беше пълна каша. Мина ѝ през ума на няколко пъти да се върне в стаята и да се заключи там, но пък… никога не бягаше от предизвикателства. Топли и студени вълни минаваха като тръпки през цялото ѝ тяло и без да се усети, беше влязла в залата за събитието. Погледите на двете момичета се засякоха и третокурсничката сякаш спря да чувства тялото си. Чуваше ударите на сърцето си, но някак си пристъпи напред.
   
  Зина и Ина имаха възможността да променят арената за дуелиране, както си пожелаят. Можеха да сложат препятствия, зад които да се крият, да променят терена и какво ли още не. След толкова време в Мелачката обаче и двете решиха помещението да си остане както си е. Дървеният подиум със син килим на златни полумесеци беше най-нормално изглеждащото нещо, което се беше случвало и на двете момичета напоследък. Което беше изключително странно предвид факта, че им предстоеше дуел. Застанаха с пръчки в ръка в центъра на полето за дуелиране и при подадения сгинал, както повеляваше традицията, първо, позиционираха пръчките си пред лицата си, след това ги свалиха до телата си и накрая – лек поклон. Следваха няколкото крачки до двата края на подиума, завъртане и…
   
  НАЧАЛО!
   
  Двете момичета просто стояха една срещу друга, гледаха се и мълчаха. Никоя от тях сякаш не смееше да замахне с пръчка. Ина изглеждаше притеснена, объркана, леко несигурна защо изобщо беше приела предизвикателството. Зинаида пък си беше спокойна и безизразна, както винаги. Или поне създаваше такова впечатление.
  Белокосото момиче се беше затворило в ума си, в който летяха безброй заклинания, които можеше да запрати към шестокурсничката. Въпросът беше искаше ли? И в същото време не можеха просто да стоят и да се гледат, докато една от тях не си тръгне, когато ѝ омръзне… ако ѝ омръзне. Целта на малката беше една – да разбере дали би наранила Янакиева. Дали, ако бъде поставена в такава ситуация, би желала, би избрала да я нарани. Само така щеше да е сигурна, че я е приела за приятелка. Странен метод да провериш приятелство… но Зински метод. Направи леко движение с пръчката си, готова да замахне и да запрати някоя магия към момичето, но в главата ѝ все още беше каша. Онази каша, появила се още в общата стая, която упорито не ѝ даваше мира. Беше ли наистина склонна да използва магия като Инсендио или Депулсо? Или пък Конфринго, Редукто, Бомбарда? Именно някое от тях би използвала срещу един противник. “Не, по-добре…” взе да изрежда нови заклинания на ум. Депулсо, Флипендо, Таранталегра, бяха само част от тях и някак не ги усещаше правилни. Някак по навик и неусетно, докато хаосът в главата ѝ не стихваше,  беше замахнала с пръчката си, готова да изстреля някоя от изброените магии. Усети се в последния момент, че тялото ѝ е решило да извърши действието, но беше късно да се спре. Оплете езика си и изплю:
   
  -Инсендалегра!
   
  Неловка тишина. Такова заклинание, разбира се, нямаше. Ина се подсмихна леко, едва доловимо, сякаш ѝ олекна, че не само тя се чувства неловко на тази арена. По-малкото момиче разклати глава. Ядоса се сама на себе си, характерните за нея пламъчета се появиха в очите и без да се замисля изстреля:
   
  -Веблос!

  Ела Благоева, Ина Янакиева and Арес Морев харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Зинаида срещу Ина Coin10 230
  Ниво : Зинаида срещу Ина 1311
  Статистики :
  Зинаида срещу Ина Streng10 Сила: 74
  Зинаида срещу Ина Shield10 Издръжливост: 86
  Зинаида срещу Ина Brain10 Интелигентност: 90
  Зинаида срещу Ина Runnin10 Ловкост: 90
  Зинаида срещу Ина Magic-10 Магия: 104
  Зинаида срещу Ина Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Зинаида срещу Ина ChocolateЗинаида срещу Ина SausageЗинаида срещу Ина BananaЗинаида срещу Ина DiamondЗинаида срещу Ина EmeraldЗинаида срещу Ина AppleЗинаида срещу Ина MangoЗинаида срещу Ина RubyЗинаида срещу Ина BlueberryЗинаида срещу Ина PearЗинаида срещу Ина TomatoЗинаида срещу Ина ChiliЗинаида срещу Ина SapphireЗинаида срещу Ина BaconЗинаида срещу Ина Cinnamon

  Re: Зинаида срещу Ина

  Писане by Ина Янакиева Сря Авг 30, 2023 10:55 pm


  Когато едно малко и сладко момиченце, за което много те е грижа (просто защото така), се появи от нищото с желание да те предизвика на дуел и странно обяснение защо, то няма как да не приемеш.
  Причината за малкият им дуел бе проста - темата бе приятелството. Бяха ли приятелки, бяха ли познати, стояха ли на неутрална територия и най-вече какви магии биха използвали една срещу друга, ако се наложеше.

  До тук добре, но Ина вече приемаше Зина като приятелка. Имаха няколко кратки интеракции, но момичето бе успяло да й влезе под кожата. Както май се случваше с всички 12-13 годишни, които несъзнателно "осиновяваше" като кака. Бедните деца, не знаеха какво си докарваха на главата с русокоската и нейните инстинкти тип "не виси от метлата" и "огнеметите не са за гушкане".
  Като се остави обаче гледната точка и чувства на Ина за ситуацията, то тя уважаваше тези на Кражова. Уважаваше и желанието на момичето да разбере дали би наранила приятел. Тази част обаче, да си кажем честно, малко притесняваше Янакиева. Тя от своя страна знаеше, че няма да нарани Зина, но какво можеше да очаква в отговор? Имаше много магии, които привидно изглеждаха безобидни, но докарваха някаква болка на дуелиращия. Къде огън, къде ток. Не, не можеше да ги използва срещу Зина, това дори не беше под въпрос.

  Запазиха залата в най-простият й вид - оригиналният. Нямаха нужда от нищо екстремно, различно или пък красиво. Това ги устройваше идеално. И двете имаха пре достатъчно симулационен терен под краката си последните два месеца.
  След кратките поздрави заеха местата си. Ина следеше внимателно всяко движение на Зина. Пръчка, ръце, крака. Дори очите й. Като един художник, педант към детайлите, точно в момента се опитваше да улови всеки един от тях. Понякога човек можеше да започне да казва едно, но после да извърти думите си, както и пръчката си и да направи друго. Заблудата винаги бе стратегия.
  - Протего! - най-простата магия, която някой можеше някога да научи. Изучаваха още в първи курс. И след последните почти 60 дни, Ина и на сън да я бутнеха щеше да призове "Протего", ако се наложеше.

  Усмихна се на Зина, беше подбрала интересно заклинание. Като една добра читанка го знаеше - това щеше да накара краката и ръцете й да залепнат. Не би я наранило фатално, щеше да я стиска малко и да я заболи, но толкова. Обаче можеше да сложи един бърз край на дуела им, преди изобщо да е започнал, което нямаше да е забавно. Не че бяха тук за забавление... не. Те доказваха нещо или по-скоро Зина го доказваше на себе си, а Ина само асистираше.

  Русокоската се замисли, разходи се наляво-надясно като лъв в клетка (нищо, че по-скоро бе домашна котка) и погледна Зин. Вдигна пръчка срещу нея, след което направи и своят ход.
  - Левикорпус! - малкото момиченце се издигна във въздуха, а с такъв тип магия Ина просто опипваше почвата. Мислеше си, че ще е нещо забавно, докато Зина не се обърна с главата надолу, а полата й последва това движение. Бузите на белкосото момиче станаха червени, май за първи път от както Ина я познаваше! И то не заради кръвта която отиваше в главата й, а заради бельото, което бе излязло наяве. Бързо я свали с "Либеракорпус". 
  - Извинявай...!! Не исках да.... така де... Риктосемпра! - реши да  използва разсейващия фактор останал от Левикорпус, малко смях - ако Зина не я блокираше, разбира се  - щеше да им дойде добре. Особено на по-малкото момиче след този гаф на Янакиева за който не бе помислила и заради който вече се чувстваше гузно. 
  "Уф, Ина...така не се правят приятели!" скастри се сама.

  Ела Благоева, Люба Бюлбулева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Зинаида срещу Ина Coin10 151
  Ниво : Зинаида срещу Ина Untitl42
  Статистики :
  Зинаида срещу Ина Streng10 Сила: 30
  Зинаида срещу Ина Shield10 Издръжливост: 28
  Зинаида срещу Ина Brain10 Интелигентност: 28
  Зинаида срещу Ина Runnin10 Ловкост: 30
  Зинаида срещу Ина Magic-10 Магия: 32
  Зинаида срещу Ина Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Зинаида срещу Ина SapphireЗинаида срещу Ина AppleЗинаида срещу Ина CabbageЗинаида срещу Ина MangoЗинаида срещу Ина SausageЗинаида срещу Ина EmeraldЗинаида срещу Ина PizzaЗинаида срещу Ина BaconЗинаида срещу Ина PearЗинаида срещу Ина BananaЗинаида срещу Ина ChiliЗинаида срещу Ина Ruby

  Re: Зинаида срещу Ина

  Писане by Зинаида Кражова Пет Сеп 01, 2023 11:26 am


  Когато белокосото момиче се обърна с главата надолу, когато гравитацията помогна на полата ѝ да я последва, когато бельото ѝ лъсна… тайничко ѝ се прииска земята да се разтвори и да я погълне. Сърцето ѝ падна до дъното на стомаха ѝ, когато осъзна случващото се и взе да се опитва да се прикрие с плата. Обля я студена вълна от ужас, виждайки, че не успява, а бузите й горяха. Не се беше чувствала така досега и определено не ѝ допадаше. Ина се усети и доста бързо я свали обратно на подиума на арената, извинявайки ѝ се. Русокосото момиче направи кратка пауза и запрати нова магия към по-малкото:
   
  -… Риктосемпра!
   
  Зина точно беше стъпила на земята, стиснала юмруци, които леко притреперваха, докато магическият лъч летеше към нея. Беше забила поглед в земята и дори не го отмести, когато някак заучено, махна с пръчката пред себе си, казвайки:
  -Протего!
  Отби магията успешно. Огънят, който чувстваше в бузите си до преди мигове, се беше разнесъл из цялото ѝ тяло. Цялото ѝ същество кипеше, трепереше, прискърцваше със зъби. Искаше ѝ се Янакиева да страда в този момент, искаше да ѝ причини болка. Стрелна един много студен и остър поглед към момичето отсреща, почти готова да замахне с пръчката си и да изрече Пулсус. Този път знаеше много добре, коя магия иска да използва. Лек удар с ток, който да ѝ причини болка и да я парализира за миг, звучеше като добро отмъщение. Моментът, в който погледите им се засякоха обаче, Кражова омекна. Изправените ѝ назад рамене се върнаха в нормалното си състояние, треперенето изчезна, отпусна челюстта си, очите ѝ взеха да излъчват един нов вид топлина. Колкото и да се беше вбесила на Ина, колкото и да желаеше страданието ѝ до преди миг – не можеше да я нарани. Не и умишлено. “Не мога да го направя”, помисли си, изкарвайки голямо количество въздух през ноздрите си. Подсмихна се съвсем леко, по-леко дори от обикновено. Беше получила отговора на въпроса си. Имаше си ново другарче. „Приятелка…“ каза си на ум, а усмивката ѝ се разшири. Вече правеше планове как да се отблагодари, как да се извини на шестокусрничката за този така странен дуел. „А, да, дуелът“, все пак си припомни къде се намира и какво трябваше да прави. Или по-точно какви бяха очакванията. Замахна с пръчката си, без да се замисля:
  -Кантис!
  Тайничко я беше я чувала да пее и преди, щеше ѝ се да я чуе пак. Ако отбиеше магията, щеше да я помоли по-късно да ѝ изпее нещо. Може би…

  Ела Благоева, Ина Янакиева and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Зинаида срещу Ина Coin10 230
  Ниво : Зинаида срещу Ина 1311
  Статистики :
  Зинаида срещу Ина Streng10 Сила: 74
  Зинаида срещу Ина Shield10 Издръжливост: 86
  Зинаида срещу Ина Brain10 Интелигентност: 90
  Зинаида срещу Ина Runnin10 Ловкост: 90
  Зинаида срещу Ина Magic-10 Магия: 104
  Зинаида срещу Ина Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Зинаида срещу Ина ChocolateЗинаида срещу Ина SausageЗинаида срещу Ина BananaЗинаида срещу Ина DiamondЗинаида срещу Ина EmeraldЗинаида срещу Ина AppleЗинаида срещу Ина MangoЗинаида срещу Ина RubyЗинаида срещу Ина BlueberryЗинаида срещу Ина PearЗинаида срещу Ина TomatoЗинаида срещу Ина ChiliЗинаида срещу Ина SapphireЗинаида срещу Ина BaconЗинаида срещу Ина Cinnamon

  Re: Зинаида срещу Ина

  Писане by Ина Янакиева Нед Сеп 03, 2023 12:31 am


  Всичко е позволено в любовта и войната, са казали хората. Това важеше и за магьосническите дуели. И макар да не се биеха на живот и смърт, дори и да не се биеха със сериозни и опасни заклинания, Ина бе използвала разсейването от левикорпус в своя ползва – да използва второ заклинание. То бе отбито. Вътрешно се гордееше със Зина за това, но в същото време изпитваше вина заради случилото се преди това.
  Целта й с предната магия не бе да засрами Зина (почти както Илиян вийлата на Пейо), но уви беше довело до сходен резултат. И сега Янакиева се чувстваше виновно защото бельото на малкото момиче се бе видяло... поне наоколо нямаше други хора.
  - Извинявай... - прошепна отново, но когато видя как Зина става червена и почва да трепери, направо замръзна. Изпита страх. Беше прекалила... трябваше да помисли, какво й беше станало? Винаги, винаги трябваше първо да помисли преди да направи нещо!

  Направи крачка назад, като си пое дълбоко дъх. Макар пръчката й да бе в позиция готова да призове Протего, знаейки ,че нещо голямо може да е насочено към нея, Ина се бе разсеяла. Мислеше за малкото момиче, как тя може да се чувства... и за своята собствена глупост. Вината която започваше да се разпростира в сърцето и главата й.
  Пропусна усмивката на Зина, пропусна да чуе и думите й, но бързо осъзна какво става, когато опита да изрече второ „извинявай“. Думичката излезе напевно от устата й. Ина я запуши с ръце. Очите й отново се бяха разширили, а сърцето й заби. Кантис! Малката белокоска бе използвала Кантис!
  - Зиинаааа. - опита да прошепне, но думите излязоха отново като част от песен. Ново запушване на устата. Не можеше да продължи дуела, ако трябваше да пее до самият му край! Но явно и двете щяха да се изложат по приятелски една пред друга. - Зааащооо НИ причиняваааш ттоооваааа ааа?
  И на двете щеше да им се наложи да я слушат как грачи.

  Беше като Снежанка, която пее на животинките в гората, но с дребната разлика, че всички животни в радиус от няколко километра сигурно вече бяха избягали по хралупи и долапи да се крият. Освен може би някой рояк стършели, които сигурно биха останали впечатлени от нежното фалшиво грачене на русокоската.
  - Защото те харесвам! - изрече Зина с усмивка.
  - Тоооваа ееее страаанеееен наччиин да покажееееш ,че харесваааш няякоогоо Зииин-Зииииннааааа. - бе подхванала някакъв странен ритъм на народна песен, като гласът й се извисяваше доста в залата, но бе чудо, че нищо все още не се бе счупило. Добре, че не беше опера, иначе щеше да е като по филмите. Можеше ли обаче да използва заклинание по този начин? Трябваше да опита.. трябваше. Въпроса бе какво?
  - Траалалалалалааа.. - не беше това, хич даже! Това лала от къде дойде? Ох, Зина! Малката сякаш бе видяла сметката на Ина в този дуел. Янакиева обаче искаше да изкара едно последно заклинание. Ако тя щеше да пее, то Зина щеше да танцува, ей така, да са си комбина. - Таранталеееграаааа.
  И замахна с пръчката към белокосото момиче.

  Зинаида Кражова and Атсу Оттах харесват този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Зинаида срещу Ина

  Писане by Пейо Желев Нед Сеп 03, 2023 5:32 pm


   Зинаида Кражева (пост № 1 от РП): 
  - спазване на граматичната, на правописната и на пунктуационната норма: 5/5 т. (без забележки);
  - изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 10/10 т. (добър пост за начало; хареса ми идеята арената да си остане обикновена и объркването на заклинанието);
  - правдоподобност на описания сюжет и изграждане на логическа връзка с предходните собствени и чужди постове, ако има такива: 5/5 т. (без забележки);
  - пълноценно пресъздаване чрез описание на обстановката, чувствата и мислите на героя: 5/5 т. (без забележки, доста добро пресъздаване на мислите и чувствата на героя).
  Резултат: 25/25 т.
   
  Ина Янакиева (пост № 2 от РП):
  - спазване на граматичната, на правописната и на пунктуационната норма: 5/5 т. (без забележки);
  - изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 10/10 т. (хареса ми конфликтът на героя с това, че Зина й е приятелка, а трябва да се дуелират);
  - правдоподобност на описания сюжет и изграждане на логическа връзка с предходните собствени и чужди постове, ако има такива: 5/5 т. (без забележки);
  - пълноценно пресъздаване чрез описание на обстановката, чувствата и мислите на героя: 5/5 т. (без забележки).
  Резултат25/25 т.
   
  Зинаида Кражова (пост № 3 от РП):
  - спазване на граматичната, на правописната и на пунктуационната норма: 5/5 т. (без забележки);
  - изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 6/10 т. (скучноват пост, липсва му някаква по-грабваща идея);
  - правдоподобност на описания сюжет и изграждане на логическа връзка с предходните собствени и чужди постове, ако има такива: 5/5 т. (без забележки);
  - пълноценно пресъздаване чрез описание на обстановката, чувствата и мислите на героя: 4/5 т. (липсва ми описание на обстановката).
  Резултат: 20/25 т.
   
  Ина Янакиева (пост № 4 от РП):
  - спазване на граматичната, на правописната и на пунктуационната норма: 4/5 т. (дребни пунктуационни грешки);
  - изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 8/10 т. (хареса ми описанието на пеенето и идеята за добавяне на танци, но самият пост ми се стори провлачен);
  - правдоподобност на описания сюжет и изграждане на логическа връзка с предходните собствени и чужди постове, ако има такива: 5/5 т. (без забележки);
  - пълноценно пресъздаване чрез описание на обстановката, чувствата и мислите на героя: 4/5 т. (липсва обстановката).
  Резултат21/25 т.

   
   
  КРАЕН РЕЗУЛТАТ  


  Ина Янакиева: 46 т.
  Зинаида Кражова : 45 т.
    

     
  ПОБЕДИТЕЛЯТ В ДУЕЛА  
   

  Е 
    
  Ина Янакиева
   

  + 2 т. магия за Ина (не е нужно да пише в темата за отчет) и право на финален пост в едноседмичен срок, ако желае. +1 т. магия за Зинаида.

  Вихрен Вокил, Люба Бюлбулева and Зинаида Кражова харесват този пост.


   В момента е: Пон Юли 22, 2024 3:47 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!