Добре, някой абсолютно го беше налъгал преди години, че грижата за тялото е като грижа за душата, а на Исмаил наистина му трябваше всякаква грижа след като Галя го беше погнала в началото на годината. Като нищо преподавателката беше изнервена от присъствието на виилите и въпреки, че уж не си го показваше натоварваше Исмаил все повече и повече. Момчето въздъхна леко. Дам, той си го беше поискал, но не знаеше, че ще се стигне до момент, в който наистина се чувстваше изморен. За пет години в Мунгав наистина не беше полагал толкова усилия колкото в момента. Малките дискове, които беше изработил стояха в ученическата му мешка, закрити под всякакви пергаменти и свитъци и Пречупване на светлината. Значи дори не можеше да повярвам, че трябваше да звънне на книжарница и то мъгълска, за да почне да чете още книги и ... да кажем, че физическото му стъпване в книжарницата го накара да изцъка поглед. Беше успял да се добере до още книги по физика и няколко фентъзита. Например това Гидеон? От издателство Сиела? Мъгълския свят ставаше все по-интересен.
Исмаил се потопи във водата. Спокойствие, спокойствие и тънката фигурка изниква пред очите му. Момчето веднага се изправи. Значи тъпите виили и тук ли бяха завзели положението.
- Кажи ми, че имаш бански, - сряза го суден познат глас.
- По драконите, Маша, трябва ли да си толкова тиха? - Исмаил изтръска водата от косата си и огледа тъмнокоската. - А ти защо си с бански?
- Защото не съм отвратителна като теб.
- Аз откога съм отвратителен?
Маша демонстративно го изгледа отгоре. Поглед, с който Исмаил беше свикнал. Все пак Маша умееше да гледа отгоре дори и с нейната височина.
- Е, ще влезеш ли или смяташ първо да запалиш мястото?
- Къде ти е групата?
- Изоставиха ме. - усмихна се Исмаил обратно.