Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
3 posters

  Симеон срещу Ясна

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Симеон срещу Ясна Coin10 39
  Ниво : Симеон срещу Ясна Untitl42
  Статистики :
  Симеон срещу Ясна Streng10 Сила: 28
  Симеон срещу Ясна Shield10 Издръжливост: 24
  Симеон срещу Ясна Brain10 Интелигентност: 28
  Симеон срещу Ясна Runnin10 Ловкост: 28
  Симеон срещу Ясна Magic-10 Магия: 40
  Симеон срещу Ясна Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Симеон срещу Ясна PearСимеон срещу Ясна MangoСимеон срещу Ясна ChiliСимеон срещу Ясна SausageСимеон срещу Ясна WatermelonСимеон срещу Ясна SapphireСимеон срещу Ясна EmeraldСимеон срещу Ясна Birthday1

  Симеон срещу Ясна

  Писане by Ясна Соколова Чет Сеп 14, 2023 11:23 pm


  - Камък, ножица, хартия... раз-два-три!- Ясна сви пръстите си в юмрук, а Симеон остави само два, символизирайки ножицата.
  - Ха! Аз избирам! - рече доволно лилавокоската и подскокна възторжено.
  - Все ти печелиш... да не ме мамиш нещо?! - момчето присви очи, сякаш имаше вграден рентген и щеше да разбере, ако Ясна го лъжеше.
  - Не, просто съм късметлийка! (виж стат за реферънс смях)- изплези му се и се завъртя драматично, разпръсквайки цялата си коса в лицето на Симо.
  - Пха, пфа, пхъъ. Нямаше нужда. - Симо се престори, че плюе косми, но Яснинка въобще не му обърна внимание, а отиде в другия край на арената и вдигна магическата си пръчка пред лицето си.
  - Готов ли си за това, което предстои? - продължаваше да говори с театралния си глас, влязла в роля.
  - Готов ли съм? Искам ли да съм готов? - притеснение и объркване заляха Манев и той започна да пристъпя уж несигурно от крак на крак.

  Ясна отметна един кичур коса, който въобще не пречеше, но за малко съспенс и драматичност, беше необходимо. Размаха магическата си пръчка и земята под краката им се разтресе. Повърхността под нея се разчупи и я издигна като висока платформа. Същото стана и със Симеон отсреща и тъмнокоското трескаво се огледа. Пейзажът около тях започна да се размазва и сменя, докато най-накрая ги премести насред океана. Двамата седяха на около двайсет-метровите си скали, а под тях вълните се разбиваха ожесточено. Вятърът силно духаше и имаше голяма вероятност да отнесе някой под водата. Тъмни облаци се бяха скупчили над тях и сякаш се опитваха да ги премажат, в случай, че оцелееха и никой не се подхлъзнеше към водата.

  - Ама чакай... това дето плува под нас какво е...
  - КРАКЕН! - извика ексзалтирано Ясна и Симеон сериозно се притесни за фантазията на момичето и се зачуди какво точно не е наред с нея. Или поне така ѝ се видя на Ясна, която изключително много се забавляваше на физиономиите, които тъмнокоското правеше.
  - Ако си седи там долу, нямам против.
  - Я опитай пак. - рече Ясна и едно от пипалата се стрелна към седмокурсникът, в опит да го хване. - Последното нещо, което иска е да си седи там долу. - друг пълзящ крайник се спусна към Ясна и тя трябваше бързо да се завърти, за да го избегне.
  - Мразя те! - извика ѝ Симо и с ужас погледна надолу още веднъж.
  - Мисли бързо, ЕКСПЕЛИАРМУС! - червеният лъч изпълзя от върха на пръчката ѝ, но Симо го отби със своята.
  - Е, сериозно ли?
  - Мдам, ще те победя със заклинанието, с което ти ме победи в ЗСЧИ. Запомни го!
  - Май не стана, а? - изглежда седмокурсникът възвръщаше своята увереност.
  - Е, човек не трябва да се отказва при първия неуспех, нали? - все така позитивна и сияеща, Ясна щеше изключително много да се забавлява този следобяд.

  И така заклинанията залетяха под формата на сини, червени, бели, жълти и какви ли още не лъчи, които присветваха под сиво-черните облаци. А в далечината, един призрачен кораб приближаваше към двамата магьосника. Скоро щеше да се наложи да напуснат сигурната скала под краката си и да скочат на единственото нещо, което щеше да остане насред открития океан - корабът. Е, и кракен, разбира се.  

  Симеон Манев and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Симеон Манев
  Симеон Манев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Симеон срещу Ясна Coin10 26
  Ниво : Симеон срещу Ясна Untitl40
  Статистики :
  Симеон срещу Ясна Streng10 Сила: 14
  Симеон срещу Ясна Shield10 Издръжливост: 15
  Симеон срещу Ясна Brain10 Интелигентност: 12
  Симеон срещу Ясна Runnin10 Ловкост: 13
  Симеон срещу Ясна Magic-10 Магия: 22
  Симеон срещу Ясна Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : Симеон срещу Ясна HoneyСимеон срещу Ясна ChiliСимеон срещу Ясна CabbageСимеон срещу Ясна SapphireСимеон срещу Ясна EmeraldСимеон срещу Ясна SausageСимеон срещу Ясна MangoСимеон срещу Ясна Mint

  Re: Симеон срещу Ясна

  Писане by Симеон Манев Вто Сеп 19, 2023 1:42 am


  - Забавно. 
   Симо беше... впечатлен. Ясна изстрелваше заклинание след заклинание със истинска страст, която той не бе виждал преди. А относно въображението ѝ... да, този кракен от неговата глава просто нямаше как да излезе, така че в един момент спря да се оглежда толкова притеснено за пипалата... и се разгоря и той. В един момент му хвана цаката и пипалото минаваше под него, все едно скачаше на въже. Само да не се подхлъзнеше. 
   - Наистина забавно.
   - Само това ли ще кажеш, хайдее! Депулсо! - Ясна наистина изглеждаше попаднала в някакъв неземен екстаз. Манев отблъсна и това заклинание. Не бе виждал това момиче да се забавлява толкова много. Всъщност не беше виждал никого да се забавлява толкова много.
   А пъкълът под тях бушуваше все така безмилостно. Вълните се разбиваха с трясък в скалите, на които седяха двамата и Симо стоически издържаше усещането от мокрещите му се дрехи. Облаците се сгъстяваха и се гонеха по небесното трасе, закапаха и капки дъжд (по-мокри нямаше да станат).
   - Ясна? - въпросителният вик на седмокурсникът се разнесе над вълните и плясъка на пипалата.
   - Кажи? - отговори му лилавокоската и се подсмихна.
   Симо спокойно отбеляза: 
   - Голяма си лепка понякога. 
   - Какво зна... - въпросът остана незададен, защото:
   - Епоксимо! - момичето опита да отстъпи назад по скалната маса, но краката ѝ не помръднаха, заради което за малко не загуби равновесие. - Барис!
   Последното заклинание се отрази в ръката на Ясна и напълно я обезоръжи, като пръчката и се търкулна по наклона на хладния камък. Момичето приклекна от следващото проклятие и то не успя да я вцепени. 
   - Акцио пръчка! - гласът на Симо се провлачи, докато отскачаше от поредното зелено пипало, което се опита да го докопа. Никаква пръчка обаче не полетя към отворената му длан. Симо хвърли поглед на тази липса, изпълнен с ужас. 
   Когато се изправи отново, Ясна отново държеше пръчката си, но... в лявата ръка, на която все още имаше пръсти. Симо можеше само да си представя колко ѝ беше неудобно на десничарката Ясна в този момент.
   - Манев, това беше... - следващо пипало, от което момичето отскочи в последния момент. Симо изстреля още едно проклятие, но тя го отрази със завидна точност на лявата ръка. - ...много подло.
   - Нямам пръст в това, Соколова - ухили ѝ се насреща Манев. За малко да се подхлъзне, докато го казва.

  Ясна Соколова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Симеон срещу Ясна Coin10 39
  Ниво : Симеон срещу Ясна Untitl42
  Статистики :
  Симеон срещу Ясна Streng10 Сила: 28
  Симеон срещу Ясна Shield10 Издръжливост: 24
  Симеон срещу Ясна Brain10 Интелигентност: 28
  Симеон срещу Ясна Runnin10 Ловкост: 28
  Симеон срещу Ясна Magic-10 Магия: 40
  Симеон срещу Ясна Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Симеон срещу Ясна PearСимеон срещу Ясна MangoСимеон срещу Ясна ChiliСимеон срещу Ясна SausageСимеон срещу Ясна WatermelonСимеон срещу Ясна SapphireСимеон срещу Ясна EmeraldСимеон срещу Ясна Birthday1

  Re: Симеон срещу Ясна

  Писане by Ясна Соколова Чет Сеп 21, 2023 11:05 pm


  Тогава земята, или по-точно скалата, под краката им се разтресе. И двамата загубиха равновесие и залитнаха настрани. Нещо удряше по скалната маса и се опитваше с жестокост да я раздроби на парченца. 
  - Кракенът... - Ясна веднага се досети какво се случваше, но не можа да се изправи, въпреки че няколко пъти опита. Съществото не спираше да удря с пипалата си, които се оказаха по-дълги отколкото беше нормално да бяха. Кракенът се беше покатерила по скалата на Симо и ожесточено се опитваше да го запрати в морето. Но също така, част от пипалата му се бях увили около скалата на Ясна и я тероризираха по същия начин. Определено нямаха много време. Всеки момент щяха да загубят земята под краката си и да полетят надолу. Колкото и да знаеха, че това не беше реално и беше част от Арената за дуелира, всичко беше толкова истинско, че човек трудно можеше да се противопостави на инстинкта си за самосъхранение. А той им казваше да се изпаряват от тук. 


  Ясна първа го видя - призрачният кораб беше стигнал почти до тях. Носът му беше на няколко сантиметра от това да се изравни със скалата на Симеон. А кракенът замахваше за последен път. Лилавокоската видя колко напукана беше скалата и че това щеше да бъде краят ѝ.
  - СИМО! ТРЯБВА ДА СКОЧИШ!
  - КАКВО?! - Манев, който все още се бореше да се изправи, не чу какво каза.
  - СКАЧАЙ! - Ясна крещеше с всичка сила.
  - Да скачам ли?! КЪДЕ?! - Явно не беше видял корабът, който вече беше на неговото равнище.
  - ТВОЕ ЛЯВО. СКАЧАЙ. СЕГА ИЛИ НИКОГА! - гърлото ѝ се раздра от силните викове, но не искаше Симеон да пропадне, колкото и всичко да беше само илюзия. Беше погълната от обстановката и съвсем беше забравила, че все още се намираха в Арената.


  Симеон погледна на ляво и най-накрая разбра какво имаше предвид Ясна. Без да се замисли се прекръсти и скочи. Седмокурсничката затаи дъх и проследи скока, стиснала ръце в юмруци, молейки се на всички богове, Симеон да нацели палубата. Не искаше да го гледа как умира. Когато краката му се стовариха върху дъските, Ясна най-накрая си пое дъх и се върна в настоящето. Беше нейн ред да действа, иначе кракенът щеше да я вземе при себе си и да я отведе на дъното. Изчака няколко секунди, които се проточиха като часове, изправи се и без да поглежда надолу скочи като котка напред. Приземяването беше болезнено, но момичето привестваше болката. Значеше, че беше успяла. Откри Манев на 5-6 метра пред нея, в другия край на палубата. 


  - Лудница! - изкрещя момчето. 
  - Тотална! - съгласи се момичето.
  - Продължаваме ли... - но нямаше нужда седмокурсника да пита. Ясна вече беше завъртяла грациозно ръка, описвайки огромен кръг над главата си. Червеният лъч разкъса мрака около тях и заклинанието "Фулгаре" се стрелна към Северняка. Щеше ли да се спаси от подути и сълзливи очи? Всеки момент щяха да разберат. 

  Симеон Манев and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Симеон Манев
  Симеон Манев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Симеон срещу Ясна Coin10 26
  Ниво : Симеон срещу Ясна Untitl40
  Статистики :
  Симеон срещу Ясна Streng10 Сила: 14
  Симеон срещу Ясна Shield10 Издръжливост: 15
  Симеон срещу Ясна Brain10 Интелигентност: 12
  Симеон срещу Ясна Runnin10 Ловкост: 13
  Симеон срещу Ясна Magic-10 Магия: 22
  Симеон срещу Ясна Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : Симеон срещу Ясна HoneyСимеон срещу Ясна ChiliСимеон срещу Ясна CabbageСимеон срещу Ясна SapphireСимеон срещу Ясна EmeraldСимеон срещу Ясна SausageСимеон срещу Ясна MangoСимеон срещу Ясна Mint

  Re: Симеон срещу Ясна

  Писане by Симеон Манев Пон Ное 06, 2023 2:10 pm


  Призрачният кораб бавно се отдалечаваше от морското чудовище с проскърцване. Двамата се бяха подпрели на перилата на палубата, за да си поемат дъх от последните събития, но рядко откъсваха очи един от друг, и така, докато грохотът на кракена остана далеч зад тях.
   Този кораб беше наистина много стар. На Симо му се приличаше на някаква много очукана "Черна перла", която снимачният екип на "Карибски пирати" е оставил да гние след заснемането на филма. Черните платна на плавателния съд бяха твърде раздрани, за да изпълняват съвестно функциите си на платни. Оръдие имаше само едно, от страната на Ясна. Дъсченият под на палубата изведнъж се стори на Симо покрит от следи, които трудно личаха на бледата светлина, която достигаше през облаците. Ясна беше детайлист, дори когато си играеше на пират.
   Симеон внезапно се ухили и пристъпи встрани. Крачката, която направи, накара дъските в радиус няколко метра да изскърцат. 
   - Мисля, че краят на антракта дойде.
   Ясна прокара ръка по пръчката си.
   - Тогава да пристъпим към действието!
   Залпове магия полетяха в двете посоки. Червени, зелени и други светлини си разменяха пръчките на Симо и Ясна, но никоя не достигаше успешно целта си. Симо беше удивен, когато му хрумна, че това може да се дължи на теорията му за фениксовите пера, каквито имаха и двете пръчки, нямаше по-подходящ момент да я изпита на прак... 
   - Пантантос! - леденият вятър издуха мислите на Манев. Целият прах по пода на площадката се разнесе във въздуха. Количеството му явно се бе събирало мноооого време, защото десетина секунди през прашната завеса не се виждаше нищо. Достатъчно за Манев да си намери скривалище зад две огромни бурета до мачтата. 
   Вик и стоварване на дъски.
   След което тишина. 
   Седмокурсникът стискаше пръчката си, докато се изправяше. 
   - Ясна? Там ли си?
   Нищо. 
   Повика я още веднъж и тогава забеляза дупката на мястото, на което преди малко стоеше Соколова. И точно щеше да реагира на откритието си, когато нечии пръсти стиснаха глезена му и го завлякоха през пода.
   
   ***

   В живота си Симо никога не беше изстрелвал толова заклинания в минута. Лъчите осветяваха мрака в различни светлини. Нещо стенеше. Много неща стенеха. Момчето не знаеше с какво се бие, но не спря да се защитава, докато то не спря да бъде заплаха. Когато освети пред себе си, Манев видя, че групичка разлагащи се същества, подобни на тези, които лежаха на пода около него - слаби, издължени и носещи винтидж пиратски дрипи, включващи карирани потници, шлифери и кърпи за глава, бяха наобиколили като бесни стършели нещо в дъното на помещението. След секунди обаче те отхвръкнаха на всички страни, опърлени до въглен.
   - ЮХУУУУУУУУУ! - Ясна изскочи напред. - Да поритаме малко мъртви задници?
   - Прегледай се! - промълви Манев и опря гърба си до нейния. Бяха заобиколени от стенещи зомбита, чиито златни зъби единствени блещукаха в тъмното. - Е, какво пък... Бомбарда!

  Ясна Соколова харесва този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Симеон срещу Ясна

  Писане by Пейо Желев Вто Дек 12, 2023 12:09 am


  ОЦЕНКА НА ДУЕЛ  Ясна Соколова (пост № 1 от РП): 
  - спазване на граматичната, на правописната и на пунктуационната норма: 5/5 т. (без забележки);
  - изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 10/10 т. (КРАКЕН! - Умрях просто. Просто уникален пост.);
  - правдоподобност на описания сюжет и изграждане на логическа връзка с предходните собствени и чужди постове, ако има такива: 5/5 т. (без забележки)
  - пълноценно пресъздаване чрез описание на обстановката, чувствата и мислите на героя: 5/5 т. (без забележки)
  Резултат: 25/25 т.
   
  Симеон Манев (пост № 2 РП):
  - спазване на граматичната, на правописната и на пунктуационната норма: 5/5 т. (без забележки);
  - изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 10/10 т. (изключително добре описана обстановка, забавен и лек за четене пост);
  - правдоподобност на описания сюжет и изграждане на логическа връзка с предходните собствени и чужди постове, ако има такива: 5/5 т. (без забележки)
  - пълноценно пресъздаване чрез описание на обстановката, чувствата и мислите на героя: 5/5 т. (без забележки)
  Резултат25/25 т.
   
  Ясна Соколова (пост № 3 от РП):
  - спазване на граматичната, на правописната и на пунктуационната норма: 5/5 т. (без забележки);
  - изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 8/10 т. (интересен пост, но се загуби малко акцентът върху самия дуел; не разбрах тоя кораб какъв е, как изглежда, освен, че е "призрачен"  смях );
  - правдоподобност на описания сюжет и изграждане на логическа връзка с предходните собствени и чужди постове, ако има такива: 5/5 т. (без забележки)
  - пълноценно пресъздаване чрез описание на обстановката, чувствата и мислите на героя: 3/5 т. (недостатъчно подробно пресъздаване на обстановката в джунглата и какво точно се случва след заклинанията)
  Резултат: 23/25 т.
   
  Симеон Манев (пост № 4 от РП):
  - спазване на граматичната, на правописната и на пунктуационната норма: 5/5 т. (без забележки);
  - изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 10/10 т. (страхотен пост - блестящ финал на един от най-интересните дуели, които сме имали!).
  - правдоподобност на описания сюжет и изграждане на логическа връзка с предходните собствени и чужди постове, ако има такива: 5/5 т. (без забележки)
  - пълноценно пресъздаване чрез описание на обстановката, чувствата и мислите на героя: 5/5 т. (без забележки)
  Резултат25/25 т.
   
   
  КРАЕН РЕЗУЛТАТ

  Ясна Соколова: 48 т.
  Симеон Манев: 50 т.


  ПОБЕДИТЕЛЯТ В ДУЕЛА 

  Е 

  СИМЕОН МАНЕВ


  + 2 т. магия за Симеон Манев (отчетени).

  Ясна Соколова and Симеон Манев харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:04 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!