Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Развитие до предишната форумна година

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Развитие до предишната форумна година

  Писане by Разказвачът Съб Авг 05, 2023 2:32 am


  Развитие на ГСЛ до предишната форумна година 
   
   
  Тук ще откриете кратко резюме на това, което се е случило в ГСЛ до предишната форумна година, както и линкове към конкретни РП, ако искате да ги прочетете. 
  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Re: Развитие до предишната форумна година

  Писане by Разказвачът Съб Авг 05, 2023 2:34 am


  1. форумна година
   
  Земетресението
    
    
  „Мунгав“ е разтърсен от земетресение. То е силно, но не води до сериозни разрушения в замъка. Най-значителната последица е пропадането на няколко коридора в подземията, в резултат на което група ученици се озовават в една напълно непозната част от подземията. След известно лутане откриват стария кабинет на Параскева Черноглавата (където е и „затворът“ й). Без да знаят, учениците освобождават призрака на Параскева. Същата се вселява в @Борис Захариев, чрез който успява да излезе във външния свят. 
   
  Клик за линк към приключилото вече РП, с което е разказана тази история.   
  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Re: Развитие до предишната форумна година

  Писане by Разказвачът Съб Авг 05, 2023 2:35 am


  2. форумна година
   
  Самодивският фестивал


  След земетресението Параскева Черноглавата известно време наблюдава чрез  @Борис Захариев случващото се в магическия свят, за да навакса със събитията през последните няколко века. Решава да „прескочи“ в  @Тервел Шаханов (ученик), за да използва пророческите му способности. 
  Тъй като Самодивската задруга изиграва основна роля в падението на Параскева, това е първата й мишена. Удобен момент за действие се явява Самодивският фестивал. Той се организира от Самодивската задруга всяка година през лятото на различно място в Стара планина (тази година е край Габрово). Параскева пристига на фестивала чрез Тервел. Идеята й е да осъществи удар срещу Самодивската задруга, докато членовете й са на едно място и не подозират за нейното съществуване. Тервел успява да разкрие плана й чрез виденията си и започва да се съпротивлява (по-късно ще се разбере, че единственият начин за защита срещу Параскева е оклумантика). Ядосана, Параскева „преминава“ в @Люба Бюлбулева (ученик) и я принуждава да освободи змея, докаран като атракция на фестивала. Множество хора умират, включително членовете на Самодивската задруга и председателя й майка Рада. След това Параскева се вселява в Дарина Развигорова, която от години е спрягана за следващата майка на Задругата. 
   
  Клик за линк към приключилото вече РП, с което е разказана тази история.

   В момента е: Нед Май 19, 2024 7:49 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!