Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+6
Вихрен Вокил
София-Маргарита Хоенлое
Арина Орлова
Ясна Соколова
Тервел Шаханов
Разказвачът
10 posters

  3. Приказката за еднорозите и змея

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Разказвачът Пет Апр 14, 2023 11:31 pm


  I.
   
  Последният ден на фестивала. Беше прекрасна юнска нощ, наситена с много очаквания. Пълната луна сияеше по средата на на безоблачното небе. Лек планински бриз преминаваше през короните на дърветата и караше листата им да шумолят. Хората бяха изпълнили всеки сантиметър от огромната поляна, на която тази година Самодивската задруга бе избрала да устрои фестивала. Всичко светеше в най-различни светлини: червено, синьо, жълто, зелено... От време на време ревът на змея, затворен в Зверилника, успяваше да надделее над всеобщата глъчка. Никой обаче не му обръщаше внимание.
  Оставаха само няколко часа до голямото събитие на вечерта: Самодивската песен. Всички се опитваха да наваксат с въртележките, храната, пазарлъците и каквото още можеха да направят, за да завършат подобаващо фестивала. Скоро тълпите щяха да се отправят към пътечката, която водеше до Ритуалната поляна. Членовете на Самодивската задруга, облечени в жълтите си мантии, вече бяха там и се подготвяха. Майка Рада – една много достолепна дама с ярко сини очи и бели коси, вързани на две дълги плитки, наблюдаваше замислено фестивала от една скала близо до Ритуалната поляна. Имаше някакво лошо предчувствие.
   
  На този етап в темата могат да пишат само  @Тервел Шаханов@Ясна Соколова @Симеон Манев @Тамара Язова @Ян Маджаров и @София-Маргарита Хоенлое. По-нататък ще бъде пуснат още един пост на Разказвача, след който ще се позволи писане и за други герои. За билетите ще се разберем на лично.
   

  3. Приказката за еднорозите и змея Untitl15
  Това РП пресъздава ключов момент от Главната сюжетна линия (ГСЛ) на форума. Повече информация относно ГСЛ можете да прочетете тук (клик).

  Ела Благоева and Симеон Манев харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 9
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl40
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 18
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 10
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 22
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 14
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 8
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Emerald

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Тервел Шаханов Пет Апр 14, 2023 11:32 pm


   
  Когато пред него се издигнаха портите, върху които със златисти букви бе изписано „Самодивски фестивал“, Тервел най-после почувства облекчение. През последната седмица не можеше да мисли за нищо друго. Беше решил да отиде на фестивала и нищо не можеше да го отклони от тази цел. Струваше му се, че никога не е имал по-добра идея в живота си. Буквално броеше дните до заветната дата. Незнайно защо бе решил да отиде на последния ден от фестивала.
  Когато сподели с Ясна, тя го погледна подозрително:
  - Нали преди две седмици те питах дали искаш да отидем на фестивала и ти ми каза, че „няма по-селско нещо“ и че „никога не би стъпил там“?
  - Не, бъркаш се – възкликна Тервел с изненада в гласа. Не можеше да си представи да е казал такова нещо за Самодивския фестивал: най-готиното място, на което можеше да отиде човек. – Задължително трябва да отидем!
  - Хм. Отиваме значи. Да кажа ли и на Симо? Ако се е възстановил след драмата на Остров Катран, разбира се – тя се усмихна широко.
  - Много ясно.
  И така тримата се подготвиха да отидат на фестивала с един от летекодите, поставени в Торбаланово от Министерството на магията. В последния момент към тях се присъедини София – братовчедката на Тервел по майчина линия, която гостуваше на Шаханови. Тервел не я харесваше особено, но майка му настоя да я вземе, за да види този прословут фестивал, за който синът й не спираше да говори. София също не изглеждаше очарована, че е принудена да прекара време с братовчед си, като по пътя постоянно се мусеше и правеше злобни забележки. Тя беше едва втори курс и изглеждаше странно в компанията на шестокурсниците, които бяха с три глави над нея. Приличаше на малка злобна кукла. Тервел се държеше с нея студено и официално, макар че му се искаше да й зашлеви няколко шамара, за да се научи как да се държи в обществото.
  Летекодът, с който пътуваха, беше един месингов котел, нацапан с някаква зеленикава течност. Четиримата ученици се докоснаха до повърхността му и бяха всмукани в пространството, завъртени с бясна скорост и след секунда – изплюти на една поляна. Пред тях се издигаха портите на фестивала, пред които се беше наредила поне стометрова опашка от хора. Шумът от разговорите, смеха и виковете на чакащите бе невъобразим.
  - Най-после! – каза Тервел и започна да си проправя път с лакти през опашката пред портите на фестивала. Беше нощ, към 21:00 ч., но цялата поляна бе осветена от няколко силни фенера. – Мърдайте!
  В припряността успя да се блъсне в едно малко момченце, облечено в червен куидичен екип на „Костинбродските грифони“. Това го накара ненадейно да си помисли за Борис.
  Последната им среща не беше завършила добре. Бяха се скарали жестоко. Борис бе нарекъл Тервел с ужасни думи, които прободоха сърцето му като игли. Тервел никога нямаше да забрави изпълненото с омраза лице. Искаше да изтрие Борис от живота си, за да го накаже. Ужасни мисли се въртяха в главата му:
  „Той не ти е приятел. Той е змия. Той ти завижда. Той…“
  Понякога се сепваше и си спомняше за… предишния Борис. Разходките из пловдивските полета. Шегите в междучасията. Пътуванията до Тибет. Семейните събирания, по време на които се криеха на дървото в задния двор. Тези спомени заплаваха едно малко пламъче в съзнанието му и светлината започваше да се разпространява. После обаче пламъчето внезапно угасваше и лошите мисли се връщаха.
  Сега, докато седеше пред малкото момче с куидичния екип, Тервел си припомни за част от секундата предишния Борис. Искаше да се хване за него и да не го пуска. С  едно „пуф“ обаче образът изчезна и на негово място остана само черна мъгла. В мъглата се криеше изкривеното от омраза лице на новия Борис. 
  А нямаше ли и още едно непознато лице?
  - Извинете! – чу се сконфузеният глас на Ясна. – Извинете! Тер, мисля, че хората не са доволни, че ги предреждаме
  Той се върна към реалността. Вече беше стигнал почти до будката за билети.
  - Глупости. Ако чакаме тук, ще изпуснем целия фестивал – рече Тервел и продължи напред с цялата си целеустременост.
  - Уау, доста е ентусиазиран, а? – подшушна Симо на Ясна.
  Четиримата се озоваха най-отпред на опашката. Пред тях стоеше един съсухрен таласъм с бели мустаци и намръщена физиономия, озарявана от лунните лъчи.

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Ела Благоева, Валентина Бакрачева and Симеон Манев харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 39
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl42
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 28
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 24
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 28
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 28
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 40
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Chili3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Birthday1

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Ясна Соколова Вто Апр 18, 2023 11:15 am


  - Меко казано... – скришно Ясна погледна към Тервел. – Не мисля, че съм го виждала толкова вманиачен за каквото и да било друго. Дори и след пътешествието му в Тайланд... а знаеш... не спря да говори за него цели две седмици. – Симо, който се видя принуден да се долепи до Ясна заради тичащите наоколо момчета, кимна в съгласие. - Има нещо... но не разбирам какво.  – Беше опитала да го подпита, но Тервел отказа да ѝ каже. В крайна сметка можеше и само да си внушава и да беше просто поредната прищявка на Шаханов.
  - Не виждам нищо по-различно в поведението му... все така досаден и глупав си остава. - София, която тихо вървеше до шестокурсниците, най-накрая проговори. - Ох, защо дойдох... 
  - Хей, не се тревожи. Ще бъде забавно,  ще видиш. - Ясна се опита да бъде съпричастна към нелеката съдба, която ѝ беше отредена за тази вечер, но второкурсничката май нямаше нужда от това. Получи само леден поглед, който никак не се хареса на лилавокоската. - Добре, както искаш. 


  - Хей, какво си шушнете там? – обърна се Тервел и погледна към приятелите си. – Да не се гушкате тайно от мен? – Шестокурникът със златните къдрици се разсмя гръмко. Братовчедка му се направи, че ѝ прилошава и им обърна гръб.
  - Какво, завиждаш ли... – Симо се изхили и леко го чукна с юмрука си по рамото.
  - Ох, големи сте деца понякога... – поклати глава Ясно и се засмя. – Хайде да влизаме, че скоро ще ни изгорят на клада за дето прередихме всички. – Не се обърна, но усети десетките сърдити погледи, забили се в гърба ѝ. Но кой би доволен някакви 16-годишни хлапаци и едно по-малко момиче, което странно защо беше с тях,  да отидат най-отпред на опашката и да игнорират всички хора преди това. 
   
  - Добре дош... – Таласъмът, който седеше в бутката за билети се сепна и извади лулата, която беше като залепена за устата му. Прашинки пепел се посипаха на плота пред него. – Господин Шаханов... – Таласъмът се опита да заглади елечето, което носеше и да си придаде по-представителен вид. Дори си облиза палеца и го прокара през буйните си вежди. Това леко отврати Ясна и тя си каза да не пипа билета, който щеше да ѝ даде по-късно.
  - Да, Николас... – Тервел беше очавован от реакцията, която предизвика и изглеждаше страшно горд от себе си. – Аз съм... с моите добри приятели... Симеон Манев и Ясна Соколова. – Златокоското се обърна и избудата напред спътниците си, а те двамата се ухилиха и помахаха на таласъма.
  - Кхъм, кхъм... - София потропваше сърдито с крак зад тях. 
  - Ох, да... и моята... - Тервел замълча за момент, чудейки се как да я нарече. - ... братовчедка е с нас. 
  - София-Маргарита Хоенлое... втори курс в Мунгав. - момичето избута братовчед си настрани и застана гордо пред Николас.
  - А, да... госпожице Хоенлое. Прекрасно е, че и вие сте тук. - Таласъмът определно знаеш как да се държи пред важните хора в обществото. Това накара Ясна да изпита още по-голяма неприязън към него. - Чудесно е, че сте решили да ни удостието със своята великолепна компания. – Николас махаше с ръце. След малко се сети за лулата си и започна трескаво да дърпа от нея. Синкави валма се завъртяха около създанието и образуваха причудливи форми.
  - Знаех, че без мен фестивалът няма да бъде същият... – момчето продължаваше гордо да стои, изпънало широките си рамене. София се изкиска подигравателно. – никак даже... само почакайте... 
  - Какво? – на Ясна ѝ се стори чу нещо странно. Погледна към Симо, който също беше сбръчкал чело и кимаше неразбиращо.
  - Какво какво? – Тервел я погледна в очакване. – Сигурна ли си, че си добре? – Къдравелкото протегна ръка и докосна челото ѝ, но Ясна рязко дръпна глава.
  - Да, чудесно се чувствам. - Ставаше нетърпелива да влязат навътре и да се махнат от навалицата, която ги обграждаше. Започваше да ѝ идва в повече цялата тази дъндъния, която се носеше около нея.
  - Че как... в компанията на тези прекрасни младежи... – таласъмът се подсмихна и дяволито ѝ намигна.
  - Мхм... – определно шестокурсничката можеше да определи Николас, като досадник, който трябваше по-добре да си гледа работата. – Може ли четири билета... – Ясна се разрови из малката чанта, която беше преметнала през рамо. Симеон я последва и бръкна в джобовете на панталона си. София дори не се опита да плати своя билет. Явно беше решила, че за това ще се погрижи братовчед ѝ.
  - Позволете ми... – Тервел вече беше стоварил малката купчинка от златните галеони пред Николас. Очите на таласъм пристветнаха при вида на монетите. 
  - Стига, Тер. – възропта се Ясна. – Можем и сами да си платим! - шестокурсничката се опита да даде парите на таласъма, но той ги отказа с превзето движение на ръцете. 
  - Нямам против, Тер. Тенкс.  – Симеон знаеше, че няма смисъл да спори с другото момче. 

  Всеки получи своя билет, след което се сбогуваха се с Николас и се потопиха в магията на фестивала. Щеше да бъде нощ, която дълго нямаха да могат да забравят.

  Арина Орлова, Пейо Желев, Ела Благоева and Валентина Бакрачева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 35
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl41
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 43
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 43
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 45
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 45
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 52
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Pizza3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage3. Приказката за еднорозите и змея Cheese3. Приказката за еднорозите и змея Blueberry3. Приказката за еднорозите и змея Apple3. Приказката за еднорозите и змея Banana3. Приказката за еднорозите и змея Tuttifrutti3. Приказката за еднорозите и змея Bacon3. Приказката за еднорозите и змея Ruby3. Приказката за еднорозите и змея Honey3. Приказката за еднорозите и змея Chocolate3. Приказката за еднорозите и змея Chili3. Приказката за еднорозите и змея Diamond3. Приказката за еднорозите и змея Birthday1 

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Арина Орлова Вто Апр 18, 2023 11:35 pm


  * С позволението на Тишо.

  - Арина, ако излезеш от тази врата, повече не се връщай!
  Думите бяха придружени с много писъци, фалшиви сълзи и вайкане. Дори бялата кърпичка на леля Стела нямаше да успее да спаси положението, в което се бе набутала червенокосата.

  Двамата възвишени главнокомандващи, а.к.а родителите й я бяха захапали още от ранни зори. Бяха й вдигнали мерника, още когато до деликатните им уши бе достигнала новината за куидичните й подвизи. А днес, нещата бяха ескалирали допълнително, когато щерка им бе заявила, че иска да присъства на Самодивския фестивал.
  Представяте ли си? Как изобщо смееше да откаже да практикува в снобските им хобита – седене на дивана, обсъждане на хората и мусене, а бе предпочела да се смеси с „простолюдието” на въпросното събитие.

  Е, разигралата се драма приключи с шеметното бягство на девойката. Вратата още седеше широко отворена зад гърба й, когато тя вече крачеше по мъгълските улици и ядно нареждаше семейството си. Разбира се, нещата можеха да са много по-зле – майка й да е трол, баща й да се превърне в чайник и да забрави да плати сметките, брат й да се напие и да реши да се ожени за жаба. Та, схващате мисълта – трябваше да преглътне яда си и да  забрави за миг проблемите.

  Да, ама нещата при нея никога не свършваха по този начин. Желанието й да отиде на фестивала бе толкова силно, че когато съзря зарязан мотор до мъгълските кофи за боклук хич не се и замисли. Почувства се като най-голямата късметлийка, когато откри оставените ключове и коженото яке с шиповете на седалката.

  - Колко трудно може да е карането на мотор? – подсвирна си момичето, докато обличаше якето. – Сигурно е като метлата. Само се кача и да врътна ключа. Лесна работа.
  Почти бе сигурна, че някой от мъгълокръвните ѝ съученици в Мунгав й бе обяснявал принципа. Колко трудно щеше да бъде? Сигурна беше, че за нула време щеше да стигне.

  *

  - Небеса!
  - Какво е това?
  - Прилича на призрак!
  - Не, талъсъм е!
  - Защо се движи толкова бързо!
  - ААААААА


  Някой бе казал, че магията на фестивала не само пленява сърцата, а и настига посетитетилите с шеметна скорост още преди да разгледат първия атракцион. Само дето, този път Арина бе влязла в ролята на „терминатора” на тълпата.

  Късно беше разбрала, че карането на мотор не е нейното нещо. Уви, вече беше прекалено късно да спре, и то не само, защото спирачките не работеха. Някак си бе успяла да излезе от пътя и да премине на пряко през парка, помитайки ефективно цветните храсти, дузина столове, кърпи и за финал няколко грамадни чували с боклук. В резултат на това на шиповете на якето й се бе закачил черен найлон, обсипан с цветчета.

  Може би, заради това всички толкова истерично бързаха да се отдръпнат от пътя й.  Жалко, никой не се сети да й помогне с тъпата машина, която не искаше да спре, колкото и да се опитваше. За десет секунди нещата толкова се извъртяха, че мотора започна да се върти като на въртележка, а петокурсничката изпусна кормилото... и буквално прелетя няколко няколко метра напред, стоварвайки се върху най-близкия посетител.

  - АУЧ! По дяволите! – на това се казваше някой да ти падне на главата. Защо всички я зяпаха така? И защо хората около нея й се струваха страшно познати? Размазаните образи почти приличаха на Тервел и Ясна.

  Хм, трябваше й малко време. Щеше да изчака звездичките да престанат да танцуват пред очите й, преди да провери какви ги е забъркала този път.

  Ясна Соколова, Пейо Желев, Ела Благоева and Рея Папандреус харесват този пост.

  София-Маргарита Хоенлое
  София-Маргарита Хоенлое
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 80
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl40
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 10
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 8
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 8
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 6
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 18
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Blueberry3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Mango

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by София-Маргарита Хоенлое Пет Апр 21, 2023 3:20 pm


  Защо? Това беше основният въпрос, въртящ се в главата на София от началото на лятото. Защо трябваше да посещава леля си в другия край на страната, докато майка ѝ бе заминала по спешност за Германия, а междувременно сестрите ѝ се радваха на безгранична свобода у дома? Защо трябваше да ходи на някакъв фестивал с братовчед си, който откровено изглеждаше като паун в човешка форма, и приятелите му? И на всичкото отгоре, след като в крайна сметка бе отишла на въпросния фестивал (и то с минимално мърморене от нейна страна, нещо, с което се гордееше!), някой бе решил тя да стане крайна цел на неуспешната му каскада, завършила с и двама им, паднали по лице върху тревата. И като черешка на тортата, въпросния неудачник явно бе някой познат, съдейки по притеснените възклицания на Ясна и Тервел.
  - Майчице, Арина, добре ли си?!- София успя да различи гласът на лилавокосата и усети как тежестта на въпросната Арина се вдигна от нея.
  - Честно ли? И по-добре съм била.
  И докато останалите се суетяха около Арина, заливайки я с въпроси, вариращи от “Искаш ли вода?” до “Да извикам ли лечител?” София се изправи сама, поизтупа се и опита да прекара пръсти през косата си, в която бе убедена, че можеше да се намери поне едно листенце, клонче или тревичка.
  - И аз съм добре. Благодаря за загрижеността- измърмори тя, спечелвайки си погледите на останалите шестокурсници.
  - Чакай малко…ти си ми страшно позната- Арина присви очи към София, вероятно мъчейки се да си я спомни.
  - Да, може да сте се засичали- намеси се Тервел в разговора.- Арина, братовчедка ми София. София, Арина.
  - Сетих се!- възкликна червенокосата.- Ти си от “Северен вятър”, нали?
  София само кимна и стисна подадената ръка на другото момиче.
  - Е, беше ми приятно- стрелна с поглед останалите тя, докато се обръщаше, за да се слее с тълпата.- Ще ви чакам тук след–
  - Никъде няма да ходиш.
  С бързите си рефлекси, Тервел стисна София за китката и я издърпа обратно.
  - Пусни ме, не съм дете.
  - Точно такова си. И тази вечер аз съм отговорен за теб.
  - Хора, хора- Ясна се намеси.- Хайде да си изкараме приятно няколко часа. Без скандали.
  Двамата братовчеди изсумтяха раздразнено, но все пак спряха размяната на заяждания. Лилавокосата беше права. Можеха да продължат препирните утре.
  - Да знаеш, че не се наслаждавам на нито секунда- измърмори София, докато групичката им се насочваше към атракционите.
  - Ти на какво ли се наслаждаваш?

  Арина Орлова, Ясна Соколова and Ела Благоева харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 9
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl40
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 18
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 10
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 22
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 14
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 8
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Emerald

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Тервел Шаханов Сря Апр 26, 2023 9:28 pm


  Фестивалът беше в разгара си. Из малките „улички“ между шатрите и сергиите се движеха огромни тълпи от хора, които говореха и се смееха, хрупаха подскачащи пуканки и ближеха захаросани пръчки. Търговци, надяващи се да пласират в последната вечер на фестивала колкото се може повече от стоката си, се опитваха да привлекат вниманието на минувачите със светещи надписи и гръмки фрази. Във въздуха се носеха най-различни миризми, като се почне от печено месо и се стигне до палачинки. Седящите на масите около Шатрата на зрелището надигаха чашите си, пълни с таласъмско вино, и ги удряха една в друга, викайки с цяло гърло „наздраве“. Силна музика с весела мелодия ту се издигаше, ту заглъхваше сред глъчката на фестивала, което не пречеше на групи вийли да танцуват край шатрите в подготовка за голямото събитие на вечерта – Самодивската песен. Настроението на всички беше празнично, безгрижно, лятно…
  Тервел имаше чувството, че никога не се е намирал на по-прекрасно място. С всяка изминала секунда ставаше все по-екзалтиран и щастлив. Усмихваше се толкова широко, че го боляха устните. Отстрани изглеждаше като пиян. Ходеше с бърза крачка и очите му шареха на всички страни, жадни за още светлини и цветове. Не спираше да говори, да се смее и да прегръща всички около себе си, дори София, с която допреди малко бяха спорили така ожесточено. Тази вечер обещаваше да е незабравима.
  - Защо си толкова щастлив? – попита го София, присвивайки очи, за да покаже колко съмнително й изглеждаше поведението на братовчед й.
  - А ти защо винаги си толкова намусена? – подкачи я Тервел, прегръщайки я още по-силно. – Усмихни се! Не е нужно постоянно да изглеждаш като дете, родено от брак между вампир и диментор.
  - Моля?
  - Чу ме много добре. И щом искаш да знаеш… много исках да дойда на фестивала. Не е ли супер яко?
  Ясна слушаше този разговор с умислена физиономия, каквато се появяваше на лицето й, когато пишеше домашни. От време на време поглеждаше към Тервел и задържаше погледа си върху него, но не казваше нищо.
  - Не намирам нищо „яко“ в тази сбирщина от простолюдие и простащина – заяви София с твърд тон. – И съм удивена, че това е мнението ти. Мислех си, че имаш вкус.
  Групата тъкмо се разминаваше с едно семейство, състоящо се от двама родители и шест дечица. Всички малчугани погледнаха към Тервел с любопитни очи. Беше се облякъл с ярко син ленен костюм и носеше островръха магьосническа шапка на главата си, тоест приличаше на…
  - Прилича на клоун. Не знам за какъв вкус говориш – Арина се намеси в разговора. Ръцете й изподрани от удара с мотора, но иначе нищо й нямаше.
  Двамата с Тервел се познаваха от „Мунгав“, но не бяха особено близки. Земетресението ги беше принудило да прекарат часове заедно, в рамките на които многократно се бяха карали. Арина изглежда го смяташе за адски разглезен и отказваше да играе по гайдата му. Той пък я смяташе за груба и невъзпитана и се чувстваше обиден от подмятанията й. Ясна обаче й беше приятелка, което налагаше той да се държи цивилизовано с Арина. При нормални обстоятелства Тервел би се подразнил от внезапното й присъединяване към групата им, но сега буквално му беше все  тая. Интересуваше го само да се наслаждава на фестивала.
  - Никоя от вас няма вкус, така че едва ли можете да ме съдите по този показател – каза той с ухилена физиономия, от която се излъчваше благодушие. – Вижте! Маг Петра! Какъв късмет, че е тук!
  Пръстът му сочеше една доста висока шатра, над която левитираше едно доста голямо кристално кълбо, отразяващо всички светлини на фестивала. А на кълбото беше кацал един ярко жълт папагал, който размахваше криле и ги призоваваше с човешки глас: „Маг Петра, Маг Петра! Вижда бъдещето! Намира решение! Променя животи!“.
  - Влизаме ли? – каза Тервел със светнало от радост лице.
  Докато чакаше отговор, нещо в главата му като че щракна. Изведнъж цялото досегашно щастие, което беше изпитвал, изчезна. Лицето му помръкна. Почувства страх и си помисли, че не бива да влиза в шатрата на Маг Петра. Тази мисъл се просмука в мозъка му и започна да се върти като аларма, което го обърка и смути.
  Ясна, която първоначално не забеляза промяната й Тервел, го подхвана под ръка и го поведе към шатрата. И преди да се усети, той се озова в шатрата, а вратата зад тях изчезна.
  Тъмно.

  Админ: +1 т. сила.

  Арина Орлова and Ела Благоева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 35
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl41
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 43
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 43
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 45
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 45
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 52
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Pizza3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage3. Приказката за еднорозите и змея Cheese3. Приказката за еднорозите и змея Blueberry3. Приказката за еднорозите и змея Apple3. Приказката за еднорозите и змея Banana3. Приказката за еднорозите и змея Tuttifrutti3. Приказката за еднорозите и змея Bacon3. Приказката за еднорозите и змея Ruby3. Приказката за еднорозите и змея Honey3. Приказката за еднорозите и змея Chocolate3. Приказката за еднорозите и змея Chili3. Приказката за еднорозите и змея Diamond3. Приказката за еднорозите и змея Birthday1 

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Арина Орлова Нед Апр 30, 2023 5:00 pm


  Аромата на канела и карамел. Улиците бяха изпъстрени с толкова шатри и сергии, че очите на Арина не можеха да се фокусират на нищо конкретно. Всичко бе толкова красиво и привлекателно, че се чувстваше като малко дете влязло в магазин за бонбони за първи път.

  Само, че за фестивала злата вещицата, т.е майка й, си бе взела почивка и не я преследваше и удряше през ръцете, когато се пресяга за шоколадови жаби, летящи близалки и желирани скакалци. Затова бе много трудно да реши дали иска първо да си вземе захаросани пуканки, тиквен пай, а може би трябваше да започне от бирен шейк.
  Възможностите бяха толкова много, че почти щеше да прости на Тервел за лошия му вкус. И, докато момчето се оплакваше, Ари водеше вътрешен монолог сама със себе си, които звучеше нещо подобно на:

  „- Взимай тези галеони и се поглези. Трябва да спасиш сладките на фестивала от ТРОЛОВЕТЕ!
  - Не, не, помисли за калориите! Как ще запазиш куидичната си форма, ако ядеш като триглава ламя!???
  - Едно шоколадче няма да те навреди.
  - Да, бе представяш ли си разплута поничка да играе куидич??”.


  Групичката избра този КРИТИЧЕН момент да нахлуе в шатрата на Маг Петра. Ясна беше техния завоевател, който крачеше ентусиазирано напред и дърпаше след себе си вече намръщения Шаханов. Плътно зад тях бяха София, която също не изглеждаше щастлива и Симеон. А, Орлова както винаги бе последна, защото се забави да огледа внимателно папагала.  

  Е, вътре нещата не изглеждаха никак цветно и красиво. Дори напротив, оказаха се в едно огромно и мрачно помещение, осветявано от левитиращи свещи. Светлината им бе прекалено бледа и недостатъчна, за да разсее сенките.

  Три от стените бяха боядисано в тъмно синьо, а сякаш на случайни места върхя тях бяха изрисувани странни символи. Някой от тях бяха руни, а други приличаха на мъгълски думи. Повечето блестяха, но имаше няколко които бяха почти избелели от времено. На четвъртата стена имаше лавици и етажерки, върху които имаше все възможни предмети като чайници, чаени чаши, кутии с чай, магически карти, картини.

  В самият център на стаята имаше малка масичка с тъмносиня велурена покривка и кристална топка, но от гадателката нямаше и следа.

  - О, но тук няма никой! – разочарованието може да се усети в гласа на Арина – дали е отишла за понички?
  - Какви понички те подгониха, Ари? – някак си Соколова се бе материализирала до нея и жизнерадостно се хилеше на предложението на приятелката си.
  - Може да е някъде наоколо. – промърмори шестокурсника. Радостта му се бе изпарила и сега приличаше на хваната в капан мишка. От
  - Хайде, да си ходим тогава! – предложи София. Личеше си, че  искаше да е на всяко друго място, но не и тук с тях.
  - А, не! Искам да разбера бъдещето си! – все пак заслужаваше тази утешителна награда, след като не се бе добрала до сладкото. Червенокосата огледа групичката и на лицето й се появи очарователна усмивка. – Тервел – ти предложи да влезем! Предскажи ми бъдещето! Хайде, ще е забавно!


  Админ: +10 галеона.

  Ела Благоева харесва този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 9
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl40
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 18
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 10
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 22
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 14
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 8
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Emerald

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Тервел Шаханов Чет Май 11, 2023 3:07 pm


  Вътре в палатката беше много мрачно. Светлина идваше само от две-три запалени свещи, разположени в ъглите на стаята. Когато очите на Тервел се приспособиха, той забеляза, че подът на палатката е покрит с мек килим, а по стените на шатрата са разположени десетки малки и големи картини, долепени една до друга като пъзел. Една от тези картини прикова вниманието му. На нея беше изобразена стара вещица с гърбав нос, малки очички и дълга руса коса, скрита почти изцяло под черно наметало. Жената седеше на старинно кресло, загледана нагоре към нещо, което явно се намираше извън рамките на картината. До нея на пода спеше дребен грифон с бели пера.
  Тервел се приближи, за да разгледа картината по-добре. Вече не чуваше нито приглушената музика с барабанен ритъм, нито гласовете на екзалтираните ученици около себе си. В шатрата нещо в него се беше променило. Изчезнало бе онова чувство на безгранично щастие и удовлетвореност, което го изпълваше преди това. Сега в съзнанието му се бяха настанили само страх и съмнение. Тотално беше изгубил представа къде се намира, както и кое време е.
  Докато разглеждаше неподвижната картина, той имаше чувството, че и преди е виждал тази вещица. Някъде в "Мунгав" може би?
  - Точно така, виждал си ме – изведнъж проговори вещицата от картината. Имаше хриптящ глас, който звучеше повече мъжки, отколкото женски. Погледът й беше бе фиксиран върху Тервел и той забеляза, че ирисите на очите й са черни като катран. Белият грифон обаче продължаваше да спи.
  Тервел се стресна толкова много, че пристъпи няколко крачки назад. Огледа се, за да потърси приятелите си, но осъзна, че е сам в шатрата.
  - Случайно видяхте ли къде отидоха приятелите ми? – обърна се той към картината. 
  - Сами сме. Но всичко това се случва в главата ти, ако това те успокоява, хубавецо.
  При нормални обстоятелства Тервел щеше да се поласкае от комплимента, но останалата част от изказването го притесни прекалено много. Полудяваше ли? Едва ли получаваше видение. При видения виждаше само отделни накъсани картини, а това беше... прекалено истинско.
  - Не, не полудяваш. Макар че някои с по-слаби умове са полудявали. Твоят е много подходящ.
  - Подходящ? За? – обади се той с тих глас, кършейки пръсти.
  - Много скоро ще разбереш. Само трябва да правиш това, което ти се казва.
  Веднага щом промълви тези думи, вещицата от картината изчезна. На мястото, където стоеше студеното й лице, се появи една луна, а останалата част от картината избледня в мрачен горски пейзаж. Десетина брези се извисяваха високо към небето с кривите си клони без листа.
  - Т-Е-Р-В-Е-Л-Е, слушаш ли въобще? – Арина го перна по рамото с ръка, което го изкара от унеса. Около нея бяха и останалите. Ясна го гледаше с открито притеснение. Симо разглеждаше едно кристално кълбо, в което се разхождаха две джуджета. София стоеше на една табуретка и се оглеждаше отегчено. Нямаше и следа от Маг Петра или друг човек. Тервел разтри с пръсти слепоочието си и усети, че част от енергията му се е върнала. Погледна към Арина със раздразнение:
  - Какво казахте, Ваше величество?
  - А, точно така искам да ми говориш! – ухили му се тя. – И да слушаш, за да не се налага да повтарям. Казах, че е време да ни предскажеш нещо.
  - О, разбира се – възкликна той с привидна любезност. Бодежът в главата му вече почти бе изчезнал. Чувстваше се по-добре, почти себе си. Дори си помисли, че разговорът с вещицата от картината е бил само спомен за сън. Нямаше какво друго да е… –  Сядай пред кристалното кълбо.
  Групата се настани на килима около масата, на която бе поставено огромно кристално кълбо. Повърхността му отразяваше отблясъци от пламъците на свещите. Тервел постави ръцете си върху стъклото, за да го затопли, както го беше учила проф. Фелес. В миг вътре в кълбото започва да се образува нещо като мъгла, стелеща се като лавина.
  - Първо нейно величество, разбира се. Да, виждам нещо – рече Тервел, докато обхождаше с пръсти кристалното кълбо. – Мисля, че ще ти окапе косата.
  - МОЛЯ? – Арина ококори очи.
  - Да, вероятността за грешка е малка. И ще станеш прислужница в богато магьосническо семейство. Честито.
  Всички се разсмяха дружно, включително Арина, която замери Тервел с една възглавница.

  Арина Орлова and Ела Благоева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 35
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl41
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 43
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 43
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 45
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 45
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 52
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Pizza3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage3. Приказката за еднорозите и змея Cheese3. Приказката за еднорозите и змея Blueberry3. Приказката за еднорозите и змея Apple3. Приказката за еднорозите и змея Banana3. Приказката за еднорозите и змея Tuttifrutti3. Приказката за еднорозите и змея Bacon3. Приказката за еднорозите и змея Ruby3. Приказката за еднорозите и змея Honey3. Приказката за еднорозите и змея Chocolate3. Приказката за еднорозите и змея Chili3. Приказката за еднорозите и змея Diamond3. Приказката за еднорозите и змея Birthday1 

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Арина Орлова Чет Май 11, 2023 10:41 pm


  Трябваше й известно време, за да спре да се хили като пияна жаба и да си поеме въздух. Не можеше да го отрече – това бе най-абсурдното и нелепо нещо, което бе чувала за бъдещето си. Дори майка й понякога проявеше повече въображение нареждайки я, че ще спи под мостовете на селата и ще бере ягоди като простолюдието на полето.

  - Ох, бе Тервеле. Лъжеш като дърта циганка на неделния пазар. – картинката, която изникна в главата й – момчето преоблечено в черни одежди и забрадка я накара да се засмее отново. Забърса с показалец стеклите се сълзи по бузите й като не пропусна демонстративно – ей, така за всеки случай да прокара пръсти и през червените си коси.

  Слава богу, бяха си на правилното място! Затова подари на шестокурсника една ослепителна усмивка, която бе посрещната с вдигане на рамене и мръщене. Оф, мъже бе...

  - Да не би Ваше Величество да е недоволна от предсказанието? – продължаваше да се прави на любезен, ама след малко щеше да си намери майстора.

  Истината ли искате? Предсказанието му, макар забавно, не бе това, което Арина очакваше. След земетресението бе чула хиляди небивалици за Шаханов. Някой бяха нелепи – че е наследник на летящи тролове, които могат да бъдат обладавани от призраци, че е предсказано, че той ще бъде водача на жабите-зомбита, които ще превземат Мунгав. Други бяха почти нормални като, това че притежава пророчески способности.

  Може би, затова бе толкова разочарована от представянето му. Нищо, сега тя щеше да го научи.
  - Ццц, слаба работа, Маг Шахонов. Махнете си ръчичките от кристалното кълбо и АЗ ще ви покажа как се прави. – останалите от групичката искрено се забавляваха. Ясна бе обвила ръце около корема си и се хилеше. Симеон изглеждаше видимо развеселен, а София май още искаше да избяга от цирка, който разиграваха.

  Орлова ги игнорира и затвори очи, правейки странни движения около кристалното кълбо с ръце. Лично тя не бе стъпвала в часовете по пророкуване, но беше гледала достатъчно мъгълски филми за вещици, та поназнайваше това онова.

  Положи ръката си върху стъклото и десет секунди рязко отвори очи и ги втренчи в тези на момчето пред нея. Изцъка неодобрително и пренасочи вниманието си към кълбото. Пушекът в него се завихряше и разстилаше като морски вълни...

  - Сам си, но и не си сам. Намираш в мрачно помещение, без прозорци. Страх те е и в същото време се правиш на смелчак. Оглеждаш се в огледало, а срещу теб има черни като катран очи. Познаваш ги, но и в същото време не. – дори не знаеше от къде й дойде да каже всичко това. Дали бе сюжета на филма, премесен с частици от поведението на момчето. Или просто отприщи творческото си аз. – Внимавай, ще пострадаш.

  Направи драматична пауза и след това се ухили тайнствено и добави:
  - Според кристално кълбо призрачна ягода ще те обсеби и ще те превърне в летяща поничка, която няма да може да си плаща сметките! За да го избегнеш, трябва да отидеш на куидичното игрище по пълнолуние и да танцуваш гол на лунна светлина.
  Сами се сещате каква реакция предизвика малкото й предсказание. Е, май му бе показала на Тервел как се прави!

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Маришка Боршош харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 9
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl40
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 18
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 10
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 22
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 14
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 8
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Emerald

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Тервел Шаханов Вто Май 23, 2023 6:13 pm


  Думите на Арина го накараха да потръпне. Те отново материализираха в главата му случилото се преди няма и пет минути, когато беше останал съвсем сам в шатрата с портрета на вещицата. Тъмнината, присъствието, черните очи: всичко се появи отново, но избледняващо, така че все по-трудно виждаше очертанията на предметите и на образите. Оставаше само чувството на тревожност и отчаяние.
  Тервел се опита да достигне онова място в съзнанието си, където се помещаваше споменът, само че се изправи пред стена. Сякаш една част от съзнанието му се бе капсулирала и се съпротивляваше срещу самия него.
  - Внимавай, ще пострадаш – в съзнанието му се разнесоха думите на Арина, но с друг глас. Онзи хриптящ глас.
  - Чакай, кой… - понечи да каже, но в същия момент в главата му закънтя смях, който го накара да изпитва неописуема болка. Всяка клетка от тялото му започна да вибрира и съзнанието му се изплъзна изцяло от ръцете му.
  Не разбра, че е припаднал. Когато отвори очи, над него стоеше Арина с вдигната за шамар ръка. Не истински шамар, а от онези, които се удрят на хората, за да се събудят, когато са припаднали. Той вдигна уплашен поглед, съзря надвисналата сянка и изведнъж инстинктивно се плъзна назад, при което се удари в рамката на една картина. Усети тъпата болка, но не продума, тъй като още се намираше в състояние на шок.
  - Добре ли си? – попита го Ясна и на свой ред се приближи до него. Явно се чудеше дали да го докосне или да го остави първо да се съвземе. Останалите стояха зад нея мълчаливо.
  Тервел разтри очите си (болката в главата беше нещо второстепенно за него) и веднага фокусира погледа си върху Арина.
  - И ти ли я видя?
  - Кого да съм видяла? – каза с объркана физиономия.
  Той понечи да отговори, но осъзна колко абсурдно щеше да прозвучи, ако й кажеше, че е видял портрет с вещица, която го е заплашила. Полудяваше ли? Нещо сериозно не беше наред с него. Чак сега осъзнаваше колко далеч бе стигнал, без да си зададе този въпрос. Затова реши да не казва нищо, докато не обмисли всичко случило се днес.
  - Може би съм ял нещо… - смотолеви той и се опря на лактите си, за да се изправи.
  - Не – изведнъж отсече Ясна с огън в гласа. Приближи се към него и го хвана за китката като майка, която е хванала детето си да яде тайно от кутията със сладолед в хладилника. – Ще кажеш веднага какво не е наред, защото определено не се касае за хранително отравяне. Усещам, че НЕЩО не е наред.
  Настана тишина, в която всички се гледаха напрегнато. Дори София изглеждаше леко притеснена, все пак братовчед й беше припаднал пред очите й.
  Тогава се случи нещо, което никой не беше очаквал. Арина се нахвърли върху Тервел с юмруци и ритници. Лицето й бе изкривено от гняв и очите й светеха като на хищник в нощта.
  - Какво по дявол… – извика Симо. В същия момент Арина се изправи и насочи магическата си пръчка към Тервел. Огненият взрив заглуши края на думите, произнесени от Манев.
  Някак Тервел успя да се отмести от пътя на огненото кълбо, което полетя към него. Хвърли се настрани и покри с ръце очите си. Чу как нещо зад него експлодира. 
  В „стената“ на палатката се беше образувал огромен отвор, краищата на който бяха овъглени (явно този материал не гореше добре). Шаханов се придвижи бързо до там с лазене и скочи навън точно навреме, за да избегне втория взрив.

  Арина Орлова and Ела Благоева харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 111
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl42
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 42
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 26
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 42
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 32
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 42
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Tomato3. Приказката за еднорозите и змея Apple3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Cinnamon3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Blueberry3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Ruby3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage3. Приказката за еднорозите и змея Pizza3. Приказката за еднорозите и змея Bacon3. Приказката за еднорозите и змея Chili3. Приказката за еднорозите и змея Chocolate3. Приказката за еднорозите и змея Tuttifrutti3. Приказката за еднорозите и змея Diamond

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Вихрен Вокил Чет Юни 08, 2023 7:20 am


  *имам позволение да пиша.
  •• имам позволение да вмъкна Исмаил.


  - Нали знаеш, че се очаква да се веселиш? - ръката на Исмаил, който бе изникнал отново от незнайно къде измежду цялото заобикалящо ме гъмжило, се обвива около раменете ми.  
  - I could not awaken  my heart to joy at the same tone - промърморвам и извъртам очи, докато разтягам устни в пресилено театрална усмивка, с надеждата да ме остави на мира, като разтърсвам рамене, пък дано си прибере ръката, но той не схваща намека и не реагира. 


  Изобщо не искам да бъда тук, усилено се опитвам да измисля как да се измъкна. Толкова много цветове, хора, емоции… особено последното, усещам ги като ярки приливни вълни, които ме заливат една след друга. Задушаващо е. Ослепително. Толкова цветно, така изпъстрено с най-светлите и топли цветове… Старая се да спазвам поне малко дистанция от останалите, но в навалицата е трудно, а Колимечков май си няма ясна представа, че съществува понятието “лично пространство”.
  -Виж,  аз чудесно си се забавлявах и сам, няма да ви преча - поглеждам извинително момичето с него и се надявам да успея да се измъкна към някое не чак толкова пренаселено ъгълче.
  -Глупо… - взривът заглушава думите му.
  - Рано е за фойерверки - констатирам.
  - Даже не ги виждам - заявява Исмаил с поглед, вперен в небето.


  И точно тогава го долавям, връхлита ме изневиделица. В контраст с всичко друго наоколо, като леденостуден полъх на вятъра в жарък слънчев ден. Някак не на място. Нещо тъмно, студено и наситено, ако се опитам да го нарисувам, ще представлява платно, покрито с най-черното черно съществувало някога. 
  -Ей, Рен, малко блед ми изгле…
  Изобщо не чувам думите на Колимечков, докато най-силната омраза, която някога съм срещал,  се стели на вълни около мен и се опитвам да определя посоката, водеща до този мрак. Каквото и да се случва, е нещо много повече от лошо. Парализиращ страх пропълзява дълбоко под кожата ми.
  -Нещо не е наред - отронвам тихо.
  - Май нещо са загорили, а? - сбърчва нос петокурсника до мен.
  Първоначално не разбирам за какво говори, после до обонянието ми достига миризмата на изгоряло. 
  -Това нормално ли е? - не е нужно да го поглеждам, за да знам какво си мисли. 
  - Зависи какво разбираш под нормално, случват се инциденти от време на време… трябва да започнеш да излизаш повече… затова не си свикнал…
  Дано да е прав, надявам се, но странното неприятно усещане отказва да ме напусне. Някаква суматоха се дочува наблизо и любопитството ни повежда бързо натам, разминаваме се с разни бегло познати лица, на които никога не съм обръщал внимание, но в израженията им разчитам неприятни емоции. Отнякъде се дочуват заклинания и… 
   ох. 
  Ето я отново.  
  Всепоглъщаща омраза. 
  В очите на едно червенокосо момиче. 


  -Някой ще ми обясни ли какво става? - повдига вежди Колимечков на няколко стъпки зад мен.   п.п.: сори, отдавна не съм писала.
  п.п.п.: ако се налага моят герой да прави заклинания, няма да са успешни.

  Арина Орлова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 256
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl41
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 52
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 46
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 52
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 52
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 60
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Tomato3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage3. Приказката за еднорозите и змея Banana3. Приказката за еднорозите и змея Pizza3. Приказката за еднорозите и змея Honey3. Приказката за еднорозите и змея Apple3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Blueberry3. Приказката за еднорозите и змея Cheese3. Приказката за еднорозите и змея Chili3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Tuttifrutti3. Приказката за еднорозите и змея Cinnamon3. Приказката за еднорозите и змея Ruby3. Приказката за еднорозите и змея Chocolate3. Приказката за еднорозите и змея Diamond

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Люба Бюлбулева Чет Юни 08, 2023 8:03 pm


  /одобрена + възползвам се от това че Вихрен ме спомена XD/

  - Да не е ти е лошо и на теб от тълпата? - Люба се сети за ужаса който я беше обхванал по-рано - И не е загоряла манджа, Исмаиле, нещо... гори? Ей, там! Палатките!

  Извади пръчка и се приготви, най-малкото щеше да е хубаво да потушат огъня преди да се разпростре. Но червената коса й хвана погледа, в която Рен се беше вторачил, а и изглежда оттам идваше цялата патърдия

  Това Арина ли беше?

  Имаше група съученици около нея, бягащи от нея? Кои бяха останалите? Объркването на Исмаил обхвана и нея, нещо се случваше, но им липсваше контекст. Арина се защитаваше или нападаше?

  - Защо Арина се опитва да подпали онова момче? - оп това излезе на глас, Исмаил също вече се беше насочил към хаоса, но тепърва осмисляше ситуацията - Протего!

  Люба се шмугна между момчетата и застана отпред, точно навреме да отбие друга огнена топка. Наложи й се задържи магията по-дълго от колкото очакваше. От къде петокурсничката изкарва тази злоба, мамка му. 
  Присъстващите се опитваха да се измъкнат от огъня в хаос от хора, писъци и детски рев. 
  Рен се мъчеше още с това, от което му беше станало лошо, а Исмаил извади пръчката с леко закъснение.
  Накратко бяха единствените застанали срещу странната група и активно не бягащи от атаките на Арина. Не беше сигурна дали щеше да успее да задържи още една такава атака, но щеше да спечели малко време да се окопитят. А на нея какво й ставаше...

  - Да какво, биволите го ебали, става тука?

  Арина Орлова, Вихрен Вокил, Пейо Желев, Ела Благоева, Тамара Язова, Верена Ерми, Зунимаса Умбра and Янтар Вълчев харесват този пост.

  Исмаил Колимечков
  Исмаил Колимечков
  Ученик, седми курс, дом "Лъч"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 19
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl41
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 58
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 32
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 72
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 50
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 44
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Apple3. Приказката за еднорозите и змея Chocolate3. Приказката за еднорозите и змея Cinnamon3. Приказката за еднорозите и змея Tomato3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage3. Приказката за еднорозите и змея Ruby3. Приказката за еднорозите и змея Bacon3. Приказката за еднорозите и змея Honey3. Приказката за еднорозите и змея Tuttifrutti3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage 

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Исмаил Колимечков Пет Юни 09, 2023 10:50 am


  - Да какво, биволите го ебали, става тука?

   - Език. - отвърна Исмаил автоматично без да го мисли. Димът не беше толкова гъст и вече не можеше да извини това, което виждаше. Разбягалите им се съученици и Арина в центъра на хаоса ... мятаща заклинания по тях. В нито една вселена, това не беше логично за петокурсника. Арина, която му споделяше мечтите си, с която си бяха споделили страховете, с който бяха наказани заедно да напада техни приятели... 

   - Протего. - стената на Люба беше достатъчно силна, че отново да покрие и тримата. Но докога? А и ако трябваше да са честни, Исмаил не се чувстваше абсолютно готов да вкара Люба в тази битка. И не искаше да я праща в предните редици. А да лае заповеди, знаеше, че няма как да го послуша. Но едновременно това беше Арина. Исмаил сбърчи нос и насочи пръчката си към Люба.

   - Агуаменти! - водната струя поля момичето, което изпищя недоволно, защото я ожели право във врата. 
   - ИСМАИЛЕ, КАКВО ПО!
   - Агуаменти. - следващата струя беше към Вихрен. И накрая към себе си. - Агуаменти.


  Това май успокой Люба след като и тримата бяха мокри кокошки. 
   - Да вземем да помогнем на другите? - попита Вихрен и Исмаил кимна. 
   - Заливаме ги с вода. - усмихна се момчето и се наведе, за да разроши косата на Люба. - Пази ми я? - усмихна се петокурсника.
   - Ай, нехранимайко, какво значи "пази ми я" сега какво, нещо драматично ли ще направиш? Исмаиле, Исмаиле, къде хукна!

  Има няколко плюса на това да предлагаш трева на съучениците си. Първо ... това да бягаш за живота си, за да не те спипа преподавател и второ, решаваш, че първосигналните ти решения са най-добрите. Може би и затова Исмаил се завтече към Арина, не беше точно предно затичване, по-скоро зигзагово, но момичето го видя. Петокурсничката пусна поредното огнено кълбо. 

   - Протего! ПРОТЕГО! - топлината не го плашеше. Това, което го плашеше беше Арина. Какво можеше да се случи на някой, че да стане такъв? Не, логическото обяснение беше, че това НЕ беше тя. Никога нямаше да е. Някой ѝ беше завзел съзнанието. А знаете ли какво имаше Исмаил в малката торбичка в джоба си. Трева. А какво стриваше вътре, което караше съучениците му да се чувстват добре - безоар. Противоотрова. А Исмаил беше убеден, че Арина е отровена или нещо подобно. - ПРОТЕГО! - колкото повече се приближаваше, толкова повече нападението се насочи към него. Сега само Вихрен и Люба да измъкнат другите. Или да извикат някой!!! Желев или Колева! ИЛИ... удари го, усети как дясната му ръка изтръпва неприятно, а после започна с леките неприятни болежки, все едно трябваше да я чопли. Дори не я погледна, защото в следващия момент беше притиснал Ари до себе си в прегръдка. 

   - Ари, тук сме! Успокой се! - дали щеше да усети как здравата му ръка пропълзяваше към джоба му? - Аз съм! Исмаил! Ари, моля те, върни се при нас, не си такава!

  //мн драматично го направих, ако има нужда от поправки казвайте!

  Арина Орлова, Пейо Желев, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 35
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl41
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 43
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 43
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 45
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 45
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 52
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Pizza3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage3. Приказката за еднорозите и змея Cheese3. Приказката за еднорозите и змея Blueberry3. Приказката за еднорозите и змея Apple3. Приказката за еднорозите и змея Banana3. Приказката за еднорозите и змея Tuttifrutti3. Приказката за еднорозите и змея Bacon3. Приказката за еднорозите и змея Ruby3. Приказката за еднорозите и змея Honey3. Приказката за еднорозите и змея Chocolate3. Приказката за еднорозите и змея Chili3. Приказката за еднорозите и змея Diamond3. Приказката за еднорозите и змея Birthday1 

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Арина Орлова Пет Юни 09, 2023 11:35 pm


  Смях. Звучеше като нейния собствен. Взираше се в кристалната топка и ръсеше на Тервел хиляди небивалици. Странна смесица от реплики от турски сапунки (лятото се бе позагледала в мъгълска телевизия) и импровизации. Забавляваше се. За един кратък миг се чувстваше като нормален човек. Перфектно. А в следващият... образите около нея започнаха да избледняват. Да се разширяват по крайщата и да се раздуват като сапунени мехури.

  Сърцете й потрепна. Всичко потъна в тъмнина.

  - Внимавай ще пострадаш. – не бе сигурна дали си въобразяваше и думите се разнасяха като ехо в съзнанието й или някой ги изричаше пред нея.  Първоначално гласът сякаш бе нейния, но след това промени своята тоналност. Стана по-плътен и дрезгав.

  Смях. Някой се смееше и колкото по-силно го правеше, толкова повече я болеше.

  Не можеше да диша. Сякаш някой я бе стиснал за гърлото, впивайки грубите си пръсти в плътта й. Опита се да извика, но от усните й се отрони само сподавена въздишка.
  - Не се мъчи, миличка. Нямам време да се занимавам с теб.

  Проклети ягоди! Ето, че и полудяваше! Нямаше какво друго да бъде. Дори в магьосническия свят не беше нормално да чуваш гласове и да си говориш сам.
  Затвори очи и преброи до 10. Отвори ги и всичко продължаваше да тъне в мрак. Опита и тактиката с премигването, но и това не оправи нещата. Точно в този прекрасен миг я озари една невероятна мисъл: „Та, ти си магьосница, Арина Орлова! Дръж се като такава!”.

  Като по магия откри магическата си пръчка в ръката си.

  - Лумос! – нямаше и следа от шатрата на гадателката.  Това не бе добре, ама никак. Светлината освети пътя пред нея. Май се намираше в нещо като лабиринт, но вместо нормалните каменни стени, обрасли с растения, имаше картини. С един и същи лик.

  Вещица. Определено беше на вещица. На пръв поглед изглеждаше – обикновена, стандартна. Като хората, с които се разминаваш на улицата и никога няма да запомниш. Но в нея имаше нещо странно – очите й. Толкова черни и зловещи. Нямаше нищо човешко в тях.

  Бе готова да се обърне и да продължи пътя си, но една по една образите на картините започва да помръдват.

  - Коя си ти и какво искаш? – е, ако това не бе въпросът на деня. Проклетницата я гледаше като хищник, готов да разкъса плячката си. Червенокосата помръдна и се приближи към най-близката картина, забивайки върха на магическата си пръчка в нея.
  - Толкова млада и зелена. Не задаваш правилните въпроси. Трябва да попиташ кой искам. – подиграваше й се и това караше Ари да стисне силно зъби, за да не извика.
  - Защо не ме образоваш? Тъй като гледам ще си повисим двечките тук известно време. – прехвърляше в главата си разни заклинания. Не можеше да реши кое е най-подходящото за случая.
  - Ако се забавиш още малко от приятелите ти няма да остане нищо....
  - КАКВО!? АБЕ Я ДА СЕ РАЗКАРАШ! Писна ми... – огнените топки изглеждаха като добра идея. Ако не можеше да се измъкне, поне щеше да умре драматично. Типично за Орлови.

  И май настина щеше да умре, защото всичко около нея бе обхванато от буйни пламъци. Вече можеше да усети топлината им.

  Едно вдишване... и още едно. Хм, май дочуваше познати гласове - Ясна, може би и Люба. Отвори очи и вместо вещицата съзря Исмаил. Светът около нея буквално се сриваше, а той я бе прегърнал??
  Чакайте... кога се бе появил той?

  - Какво по ягодите става тук? – гледаше към Исмаил, а в очите й се прокрадваше страх. Триста дяволски ягоди, дано да не го бе наранила...или пък някой друг. Искаше да го пипита защо е мокър и дали е добре, но бе прекалено заета да премигва срещу него. Въпросът й обаче бе насочен към Тервел. Нямаше кой друг да е. Той бе в основата на всичко. О, само да разбереше какво се случва тук и, ако се наложи щеше да му изкопчи обяснението на сила.

  Ела Благоева, Люба Бюлбулева and Маришка Боршош харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 9
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl40
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 18
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 10
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 22
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 14
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 8
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Emerald

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Тервел Шаханов Чет Юни 15, 2023 4:29 pm


  Ситуацията в последните десетина минути рязко се беше променила. В единия момент се намираха в палатката на Маг Петра, унесени от ритмичната музика на барабаните, а после се озоваха навън сред тълпата, където огнени езици заплашваха да опърлят веждите им (или по-лошо). И тези огнени езици бяха дело не на някой случаен човек, а на Арина. Онази Арина, с която заедно се бяха борили срещу трудностите в подземията след земетресението през зимата. Докато размахваше магическата си пръчка, лицето й изглеждаше омразно-гневно, каквото Тервел никога не го бе виждал, дори в онези моменти, когато в подземията ги нападаха диментори и брони, въоръжени с боздугани. Разкривената физиономия на момичето му напомняше на тази на Борис при посещението на Тервел в болницата. Същия леден блясък в очите, който…
  Чакай малко!
  Докато стоеше до една машина за подскачащи пуканки, Тервел така се сепна, че си удари главата в металната конструкция отгоре. Прониза го силна болка и очите му се насълзиха, но все пак продължи да гледа към Арина (която не спираше да го бомбардира с огнени кълбета; за щастие, магическият му щит ги отблъскваше).
  Чак сега всичко се навързваше в главата му. Как можеше да е бил толкова глупав?
  Подземията. Гобленът в изоставения кабинет. Борис. Виденията в палатката на Маг Петра. Арина.
  - Мамка му – каза той, но гласът му бе заглушен от писъците на бягащите по улицата хора. После изведнъж му причерня и видението се разгърна в главата му с удивителна яркост.
  Вървеше по пътека в гората, осеяна с пънове и светещи фенери. Клоните на дърветата скриваха звездите и луната. Нямаше и след от друг човек. Някъде в далечината се чуваше равномерен звук от биене на тъпан. Туп-туп-туп. Като сърцебиене.
  След това закратко всичко потъна в мрак. Озова се на една доста обширна поляна. В центъра й се извисяваше най-дебелото и високо дърво, което някога бе виждал. Клоните му, осеяни със свежи зелени листа, сякаш се протягаха да прегърнат пълната месечина. Някъде в храстите сякаш имаше човек, който шепнеше тихо. Тервел не можеше да долови думите, макар че напрегна ушите си до краен предел.
  Отново проблясък на мрак. Отново се намираше на поляната, но нещо се беше променило. Високото дърво гореше. Клоните му трепереха като в предсмъртна агония, потопени в червените пламъци. В небето се издигаше гъст пушек, зад който луната надничаше с ужас. На земята под дървото в несвяст лежеше една жена с две бели плитки.
  Изведнъж видението приключи и той отвори очи. Пред него стоеше Ясна.
  - Ставай, всичко свърши – каза тя и му подаде ръка.
  - Какво? Къде е Арина?
  - Там е… - тя посочи някъде зад себе си, където гореше палатката на Маг Петра. – Припадна преди малко.
  В мига, в който Тервел се появи до Арина и докосна ръката й с върха на пръстите си, тя се събуди. В очите й се четеше страх.
  - Не бях аз! Не бях аз! – изкрещя тя. – Беше…
  - Знам. Беше и в моята глава – каза Тервел. Всички се обърнаха към него със смаяни погледи. Той забеляза, че към групичката им са се присъединили Вихрен, Исмаил и Люба от „Мунгав“. – Нещо ще се случи тази вечер.
  - Че това малко ли е? – обади се Исмаил с високо повдигнати вежди.
  - Не, чуйте ме, нещо ще се случи на Ритуалната поляна – продължи Тервел със сериозност, която рядко можеше да се очаква от него. Един дълъг кичур му беше паднал пред лицето, но той не го отместваше.
  - Да, Самодивската песен. Всички отдавна са се изнесли нататък. И слава богу, защото доста хора щяха да пострадат от шоуто на Арина. Предлагам да се махаме, докато някой възрастен не е дошъл… – говореше Люба с гръмкия си глас.
  Идваше кулминацията на нощта. В далечината се чуваше тъпан, а от време на време и ревът на змей. 
  Кой да предположи, че след десет минути този змей щеше да лети над тях?

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 256
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl41
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 52
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 46
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 52
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 52
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 60
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Tomato3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage3. Приказката за еднорозите и змея Banana3. Приказката за еднорозите и змея Pizza3. Приказката за еднорозите и змея Honey3. Приказката за еднорозите и змея Apple3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Sausage3. Приказката за еднорозите и змея Blueberry3. Приказката за еднорозите и змея Cheese3. Приказката за еднорозите и змея Chili3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Tuttifrutti3. Приказката за еднорозите и змея Cinnamon3. Приказката за еднорозите и змея Ruby3. Приказката за еднорозите и змея Chocolate3. Приказката за еднорозите и змея Diamond

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Люба Бюлбулева Пет Юни 16, 2023 1:26 am


  Гласът който излезе от нея й се стори, че не е нейн. Може би беше пресипнала от крещенето по Арина и защитните магии. Гърлото й не беше нейно, като претръпнало. Пушекът?

  - Предлагам да се махаме, докато някой възрастен не е дошъл… 

  Сякаш говореше през голям шал преметнат през устата й. Съучениците й хукнаха, но краката й бяха като олово. Не стига че е късокрака. Крачка напред, още една. Дали не се беше изтощила от заклинанията.
  - Да просто приседни тук. Почини си.
  Не, всичко наоколо гореше, не беше добра идея да остава тук. А и приятелите й продължиха напред. Къде се подкрепяха един, друг. Къде куцаха и те самостоятелно. 
  Всички бяха изтощени.

  Но в хаоса Люба изостана.

  Всяка крачка към поляната й беше сякаш мъкне оловен самар със себе си. Скоро сред пушека не виждаше нито Самаил, нито Вихрен.
  - Упорито дете!
  Чакай... какво?
  - Казах ти да ПРИСЕДНЕШ!
  Коленете на Люба отказаха и момичето се строполи на земята. Лек ужас почна да я обхваща и въздухът й не достигаше. Не виждаше никой познат наоколо. 

  Само пушек.

  Опита се да се надигне.
  Краката й притрепериха и се отпуснаха.
  Ръцете й се придвижиха напред, но успя само да се застане на колене и да се подпре напред.


  - Ха, само ако ставаше с чиста твърдоглавост, можеше и да имаш някакъв шанс, безполезно момиченце.
  Гласът който първоначално обърка за своя изсъска в главата й. Последното което усети бе накъсаното си дишане.
  От там нататък... беше просто наблюдател. Тялото й се запъти към... Зверилника? Само да можеше поне да предупреди някой.
  Но не успя да направи нито крачка повече по своя воля.
  Нито дъх повече по своя воля.
  Нито мигване.

  Всичко се случваше като в лош кошмар.
  Може би наистина беше, колко удобно нали. Просто я е замаял пушека и се е отнесла в сън. Исмаил сигурно я е метнал на рамо, макар че е кльощав, и я носеше към поляната.
  Краката й не я водеха към поляната.

  Приближи се до шатрата на Зверилникът.

  Люба, тялото й, сякаш знаеше какво точно търси се запъти към центъра й. 

  Веригите на змея издрънчаха.

  Проблясна силна червена светлина.

  И за Люба настъпи мрак.

  Ела Благоева, Зунимаса Умбра and Маришка Боршош харесват този пост.

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Разказвачът Пет Юни 16, 2023 12:05 pm


  II.
   
  За да освободи змея, Люба прошепна няколко заклинания, които досега никога не беше чувала. Думите просто се появиха в главата и тя ги изрече. Със собствените си ръце издърпа една по една осемте вериги от колоните. След това излезе с празен поглед навън.
  На змея му трябваха няколко минути, за да разбере, че вече ги няма заклинанията, които го бяха спирали да избяга до този момент. Той избълва едно гигантско огнено кълбо към тавана на палатката, при което платнището започна да гори с едри пламъци. В образувалите се дупки се показа образът на пълната луна. 
  Змеят Шар имаше тъмнозелени люспи и дълги, блестящи златни рога. Дълъг беше около три метра, с много къса опашка, но огромно туловище, което можеше с лекота да смаже поне два-три слона. Зъбите му бяха остри, а дъхът му миришеше на гнило месо. Обичаше да реве с пълно гърло и да пали неща.
  Шар се размърда и направи опит да излезе от палатката. В мига, в който пристъпи напред, цялата конструкция се срути върху него. Той се отърси яростно от горящия плат и избълва няколко огнени кълбета във въздуха. Огледа фестивала за секунда, след което се затича с всички сили в посока към палатката на Маг Петра, където се движеха няколко фигурки. По пътя си смачка няколко малки будки за храна. Тервел, Арина и компания (въпросните фигурки) залягаха по земята с уплашени викове. После изведнъж змеят разпери криле и започна да се издига нагоре. 
  Вниманието на земя веднага бе приковано от едно място наблизо, където се движеше цял мравуняк от малки човечета и светеха ярки светлини. Имаше и едно доста високо дърво. Той се отправи натам. 
  Ритуалната поляна бе пълна с хора, които чакаха с нетърпение кулминацията на фестивала. Само че кулминацията май щеше да е различна от техните очаквания?
  Змеят започна да бълва огън точно когато еднорозите се събраха на поляната. Първо се подпали Самодивникът – високото дърво, около което се бяха събрали всички. После змеят започна да поздравява и живите същества по поляната с огнедишащия си дъх. Всички се разбягаха, включително еднорозите, което предизвиква невиждан хаос. Няколко души бяха смазани при опит да избягат. Виковете дълго време отекваха в скалите на планината.
  Майка Рада – водачът на Самодивската задруга, се опита да спре змея, но бе повалена от един бягащ еднорог и изпадна в безсъзнание точно под горящите клони на Самодивника.
   
  Всеки, който желае, независимо дали е участвал в предходното РП, може да опише ситуацията с нападението на змея. 

  Ясна Соколова, Ела Благоева, Верена Ерми, Люба Бюлбулева, Зунимаса Умбра and Маришка Боршош харесват този пост.

  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Верена Ерми
  Верена Ерми
  Лечител
  Лечител


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 50
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl40
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 10
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 22
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 6
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 4
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 26
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 6


  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Mint3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Blueberry3. Приказката за еднорозите и змея Tuttifrutti3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Mango

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Верена Ерми Съб Юни 17, 2023 11:25 am


  А нощта бе започнала така добре. Тиха,спокойна..Абсолютно нищо не подсказваше как ще завърши.
   Верена крачеше бавно, разхождайки се насам и натам,  похапваше захарен памук, жалко за него понеже ѝ се наложи да изхвъли  почити 1/3 от него и  и като всички други на фестивала очакваше кулминацията му. И тя дойде,но по съвсем различен начин. Защото никой не очакваше змеят Шар да се освободи. Дали сам, дали с нечия чужда била тя съзнателна или не помощ? Честно казано това Верена така и не разбра. А и едва ли бе толкова важно2 Е,добре де, беше,но...
   Факт бе, че както казах змеят се усети свободен и започна  усърдно да праща отнени поздрави насам натам. Не е нужно да се споменава,че насъбралата се тълпа сэщо толкова усърдно търсеше къде да се скрие. И нашата героиня не правеше изключение. Макар първо да приложи върху себе си заклинанието „Бертола“, което да я  предпазва от огън. Всъщност най-напред изрече няколко не особено цензурни израза. За момет се поколеба дали да не призове лъка си, обаче доста бързо отхвъли тази идея. За сметка на това
   - Акцио билките и отварите ми - изрече възпитаничката на Северен Вятър. Можеше и да не се стигне до тях,но По всичко личеше, че ще започне с избраната професия по-рано от колкото бе планирала..

  Люба Бюлбулева харесва този пост.

  Исмаил Колимечков
  Исмаил Колимечков
  Ученик, седми курс, дом "Лъч"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : 3. Приказката за еднорозите и змея Coin10 19
  Ниво : 3. Приказката за еднорозите и змея Untitl41
  Статистики :
  3. Приказката за еднорозите и змея Streng10 Сила: 58
  3. Приказката за еднорозите и змея Shield10 Издръжливост: 32
  3. Приказката за еднорозите и змея Brain10 Интелигентност: 72
  3. Приказката за еднорозите и змея Runnin10 Ловкост: 50
  3. Приказката за еднорозите и змея Magic-10 Магия: 44
  3. Приказката за еднорозите и змея Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : 3. Приказката за еднорозите и змея Pear3. Приказката за еднорозите и змея Watermelon3. Приказката за еднорозите и змея Mango3. Приказката за еднорозите и змея Sapphire3. Приказката за еднорозите и змея Emerald3. Приказката за еднорозите и змея Apple3. Приказката за еднорозите и змея Chocolate3. Приказката за еднорозите и змея Cinnamon3. Приказката за еднорозите и змея Tomato3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage3. Приказката за еднорозите и змея Ruby3. Приказката за еднорозите и змея Bacon3. Приказката за еднорозите и змея Honey3. Приказката за еднорозите и змея Tuttifrutti3. Приказката за еднорозите и змея Cabbage 

  Re: 3. Приказката за еднорозите и змея

  Писане by Исмаил Колимечков Съб Юни 17, 2023 11:55 pm


  Твърде късно....

  Може би това беше нещото, което щеше да разядеде Исмаил. Това и едното нещо, което летеше над всички тях право към хората събрани около самодивската поляна. Добре, че тази година семейството му не беше с него... това беше ... беше....

   - Исмаиле, хайде, какво спря... - Тервел му подвика. Арина беше по-напред заедно с него, а Исмаил чакаше за Вихрен, не можеше да остави приятеля си така. него, както и всички други от Мунгав, който сега просто бяха... храна. Или бъдещо фламбе, не можеха да не влязат в битката, защото това не беше битка... не, беше оцеляване. Скоро всички щяха да се мобилизират и да се опитат да успокоят змея, или да го застрелят или каквото правеха хората, който знаеха как да се спряват срещу змей. 

   - ОЙ! ОЙ! Телепортирайте децата отвън! - някакъв висок възрастен мъж вече беше изкатал пръчката и я насочваше към групата. Костюма му беше строг, а няколко човека вървяха след него, а той ги командваше или поне така изглеждаше отстрани. Явно не бяха приоритет, защото бързо продължиха към поляната. 

   - Прав е, трябва да се махаме... - каза Вихрен.
   - Къде е Люба? - попита пчеларя и усети как сърцето му се вдига до гърлото му. Вихрен се обърна объркан.
   - Беше зад мен. Чух я да ни вика. 
   - Но не се обърна??? - за миг гласа му изсъска болезнено високо и момчето махна с ръка ядосан. - Вървете, аз ще се върна.
   - Поне да сме по двойки! - каза Арина, поне гласа на разума. - Бягайте навън като я намерите, ние ще се оправим. 
   - Добре! (Все тая.) Стой близо (или ще те зарежа), Вихрене! - Исмаил бързо закрачи наобратно към мястото, където последно я бяха чули. Нея, малката, не, не, нененене, къде беше? КъДе??? Не можеше да изчезне така, само да я намереше щеше да ѝ тегли един бой, щеше! Нямаше да ѝ дава сладко цяла година! Щеше да ѝ дава сладко цяла година, стига да се покажеше скоро, зад онази шатра или зад тази, или дори зад задната. 
   - Исмаиле... - Вихрен я посочи. Не точно изоставена, беше паднала на земята, далеч от Зверилника, но коста ѝ беше в кал, а никой не се спираше да помогне на някой вече паднал, а и не изглеждаше все едно още диша. Нещото, което накара коленете на Исмаил да подадат. Но се стегна. Мина разстоянието за два пъти по-бързо време от нормалното и вече физиономията му нямаше нищо общо с усмихнататото му училищно изражение. Преди ВИхрен да добави нещо, Исмаил вече я беше издърпал в ръцете си и я вдигаше във въздуха. 
   - Вземи ѝ пръчката. - беше паднала до тялото ѝ и поне никой не я беше смачкал. Вихрен я прибра в джоба си. 
   - Какво си мислиш, че е станало?
   - Не знам! Някой не я видял и я е ударил. Или някаква друга глупост, защото не я държах под око! Няма значение! - трябваше да я заведат до лечебница и възможно най-скоро.

  Ела Благоева, Люба Бюлбулева and Маришка Боршош харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:37 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!