Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
4 posters

  ★ Шатрата на зрелищата

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Шатрата на зрелищата

  Писане by Разказвачът Нед Апр 09, 2023 11:39 am


  ★ Шатрата на зрелищата 360_F_575979351_TjpAUe3qwiStWwLdTwGPNDbnkEJtF6Tp

  Шатрата на зрелищата 
    
   
  Първото нещо, което посетителите виждат, щом пристъпят отвъд будката за билети, е Шатрата на зрелищата. Тя е кръгла, на червени и сини ивици, а покривът й се извисява високо в небето. На входа на шатрата са налепени двуметрови плакати, представящи с движещи се рисунки зрелищата, които посетителите могат да видят.
  Първият плакат е на една жена с много дълга коса, навита няколко пъти около врата, ръцете и краката й. Косара – жената с най-дългата коса на света“, казва плакатът. Косата на тази жена расте непрекъснато – с по няколко сантиметра в секунда. Големият номер на Косара е как виси и се премята във въздуха, завързана със собствената си коса. 
  Вторият плакат изобразява мъж, от чиято уста излизат пламъци. Надписът гласи: „Мъж или змей? Огнедишащият Рум“. Този мъж може да бълва истински пламъци и да ги управлява с ума си.
  Третият плакат е на момче и момиче на възраст около 14 г., които са хванати за ръка и заедно променят вида си: порастват им рога, ушите им стават слонски, стават пеперуди и т.н. Всъщност това са двама метаморфмагове, които практикуват синхронна трансфигурация.
  Четвъртият плакат изобразява група от четирима магьосници (две жени и двама мъже) с летящи около тях предмети. Те могат да повдигат тежести с ума си и без да използват магическа пръчка (котва за кораб, пияно, бетонена плоча и т.н.). Най-популярният им номер е да се замерват с тези предмет и да ги спират във въздуха точно преди да се разбият в някой от тях.
  Има и други плакати, наредени по цялата дължина на шатрата. На всеки плакат е посочено кога и в колко часа може да се гледа конкретното шоу.
  Вътрешността на палатката представлява арена, обградена амфитеатрално от дървени седалки за публика. Цветни кълба от светлина танцуват в горната част на шатрата и осветяват като прожектори изпълнителите. Един много гласовит мъж на средна възраст, с големи руси мустаци и червена шапка с цилиндър, обявява представленията и разсмива публиката с шеги.
   
  Преди да пишете тук, уверете се, че имате билет от Будката за билети (клик) и че сте прочели описанието на фестивала тук (клик).
  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Верена Ерми
  Верена Ерми
  Лечител
  Лечител


  Галеони : ★ Шатрата на зрелищата Coin10 50
  Ниво : ★ Шатрата на зрелищата Untitl40
  Статистики :
  ★ Шатрата на зрелищата Streng10 Сила: 10
  ★ Шатрата на зрелищата Shield10 Издръжливост: 22
  ★ Шатрата на зрелищата Brain10 Интелигентност: 6
  ★ Шатрата на зрелищата Runnin10 Ловкост: 4
  ★ Шатрата на зрелищата Magic-10 Магия: 26
  ★ Шатрата на зрелищата Clover10 Късмет: 6


  Бобчета : ★ Шатрата на зрелищата Mint★ Шатрата на зрелищата Sapphire★ Шатрата на зрелищата Blueberry★ Шатрата на зрелищата Tuttifrutti★ Шатрата на зрелищата Emerald★ Шатрата на зрелищата Mango

  Re: ★ Шатрата на зрелищата

  Писане by Верена Ерми Съб Апр 15, 2023 12:51 pm


  Верена разглеждаше плакатите пред шатрата на зрелищата докато чакаше солиднага опашка да намалее и да влезе на по-спокойно.
  „ Огнедищащият Рум. Това трябва да го видя. Онези дето се замерят също“ Попремести сеи малко, за да разцгледа още няколко плаката. И пет илш десет минути по-късно бе вътре. Огнедищащият определено си заслужаваше да се види. Той не само създаваше огън с умаси, но и му придаваше различни форми. Дебели или гътки, кйси или дълги струи. Топки, пирамида, цветя. А върха беше, когато направи малко драконче, което полетя над хората, преди да иззчезне с шумно ПУК. Все пак не беше само той и Верена, кобкото и да й бе интересно продължи. Поспря при практикуващите синхрона трансфигурация и още няколко зрелища, обаче се  задържа при замерещите се. Мъгълите наричаха способно да се местят предмети само със сълата на ума Телекинеца. А магьосниците? Както и да е Верена продължи отново. Но повечето зрелища не бяха кака интересни, поне според г-ца Ерми. Освен един мършав, плешив магяосник, ядящ...сгъкло. Верена, даже не искаше да си представя на какво биха могли да приличат червата и вътрешните ограни при подобна „диета“.Но изхода на шатрата наближаваше и вкрайна сметка момичето се отзова вън. Навреме, за изпълнението на откъс от нейната част на уговорката с Никълъс Полунощни. За целта момичето отвори бутилката с вода, дето ношеше, вдига рка и изля, част от нея върху главата си. После завинти капочката и прибра шишето. Време бе да избере следващата атракция.
  Верена помисли малко и тръгна към....
  Радослав Мирчев
  Радослав Мирчев
  Изтрит герой


  Re: ★ Шатрата на зрелищата

  Писане by Радослав Мирчев Сря Апр 26, 2023 1:20 am


  Ради вървеше измежду стотиците посетители и се оглеждаше с любопитство наоколо, "Шатра на зрелищата" прочете табелата той и пристъпи вътре.Интересно какво ли предлагаше този атракцион, момчето поразгледа залепение афиши демонстриращи чудесийте които могат да се видят тук.Огненидшащ мъж, Метаморфмагове и още и още изключителни и невиждани атракции.Косара зачете се в един от афишите Ради, жената с вечно растяща коса, хмм дали да не погледна това необикновенно същество.Той тръгна към сцените на които се провеждаха представленията, като се провираше и извиняваше на настъпаните от него посетители.Стигна до Косара, наистина косата и бе впечатляваща и не спираше да расте с всяка иминала секунда.Двама служители на антракциона отрязваха регулярно големикълба коса, за да има място за посетителите.Момчето за първи птр виждаше нещо подобно, непрекъснато разстилаща се коса по пода която се гъне и пълзи подобно на огромна змия.Протегна ръката си и я докосна, изуми се на копринената и мекота, жената му се усмихна.
  -Така съм родена момче майка ми е разказвала, че като съм се родила съм била обвита като пашкул от косата си.Той и кимна съчувствено и продължи нататък, следващ по ред бе огнедишащия Рум поне така пишеше на табелката, но човекът бе седнал в едно кресло с тъжно изражение на лицето.
  -Какво ти се е случило, да не ти свърши огъня?
  Запита го Радослав.
  -Днес не ми върви момче, от сутринта хълцам и излизат само малки искрички.
  -Разбирам
  Отвърна момчето и отново се огледа наоколо, другите атракции някак не го привличаха особено и Ради излезе от шатрата.

   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:32 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!