Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Информация за фестивала

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Информация за фестивала

  Писане by Разказвачът Нед Апр 09, 2023 11:34 am


  Информация за фестивала 5255887-carnival-carousel-ride-night-glow-orange-red-cloudy-crowd-amusement-park-game-fun-theme-park-park-amusement-theme-person-color-neon-dark-creative-commons-images


  Долната информация Ви е нужна, за да имате обща представа за Самодивския фестивал, когато пишете.
   
  Фестивалът се провежда веднъж годишно за 10 дни през юли на различно място в Стара планина, но близо до стада на еднорози. Тази година локацията е гориста местност близо до Габрово. Целта на фестивала е забавление и търговия. Има различни атракции: магьосници с редки способности, въртележки, състезания и т.н. Фестивалът привлича магьосници от цяла България и Балканите. Най-голямата атракция на фестивала е Самодивската песен, която се изпълнява в последния ден от фестивала от всички присъстващи самодиви (самодива и вийла е едно и също). Тази песен привлича еднорозите, които се намират в околността. Докато трае песента, създанията се намират в състояние на унес и са изцяло под контрола на самодивите. Самодивите карат еднорозите да скачат и да размятат роговете си към пълната луна. Не се допуска зрителите да се приближават, но гледката определено си струва.
   
  Фестивалът се организира от Самодивската задруга: организация, водеща началото си от Средновековието, която упражнява неформална власт върху общността на вийлите. През вековете Задругата неведнъж се е бунтувала срещу Министерството на магията с цел да завземе централната власт. От около сто години между Самодивската задруга и Министерството действа споразумение, с което Задругата признава официалната власт на Министерството, а Министерството се задължава да се допитва до Задругата за всички въпроси, касаещи вийлите по българските земи. Задругата се състои от шестима членове и председател, наричан Майка самодива. Всички вийли дължат сътрудничество и уважение на Задругата.
   
  Както беше споменато, фестивалът се организира в гориста местност. Тя е отдалечена от мъгълски населени места. До фестивала се стига със специално организирани от Министерството на магията летекоди. Някои от посетителите остават да спят на палатка в границите на фестивала. Първата спирка за всички пристигащи е Будката за билети, след което са свободни да посетят желаните атракциони или просто да се разходят по различните сергии.
   
  Преди да пишете на който и да е атракцион, прочетете темата Будката за билети (клик). 
  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Информация за фестивала

  Писане by Пейо Желев Съб Апр 29, 2023 12:24 am


  СЪОБЩЕНИЕ


  От днес нататък за нови РП-та в раздела на Фестивала важи правилото 2 поста в рамките на РП с друг потребител = 1 т. статистика или 10 галеона, а не поне 1 пост в поне 3 теми, както беше досега. Не важи за довършващи се РП (например писали сте вече в две теми, остава Ви още една).

   В момента е: Пет Май 24, 2024 1:21 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!