Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+8
Вадим Силек
Рамо Силек
Ян Маджаров
Тамара Язова
Верена Ерми
Владимир Петров
Мая Кочева
Разказвачът
12 posters

  ★ Будката за билети

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Будката за билети

  Писане by Разказвачът Нед Апр 09, 2023 11:41 am


  ★ Будката за билети THp4yUMRmOzC-grNq2LPylitc-vXxLEaq2R7nh_FwdIDkEHVVw0hB0GU6ClacQ_asZetOrjTgIy1dKaESTZNCP3b0hJ7Q9j1OgxUM4WqfsO9IEM13ho1ujETenY6N09hqZDcj5wuQ-DUEyNRRsXAIQk
   
  Будката за билети
    
   
  Ако не е тълпата от хора пред будката за билети, човек със сигурност може да я пропусне като едното нищо. Стените на здранието са омагьосани така, че да имитират нощното небе навън, а от време на време тази илюзия се нарушава от някоя друга падаща звезда. Около средноголямата дървена постройка лениво пърхат разноцветни пеперуди, които изглеждат необезпокоени от развълнуваното хорско присъствие наоколо. На самия връх на будката за билети танцува една босонога вийла, която се кикоти и приканва посетителите да си купят билети с движенията на дланта си. Ако някой се вгледа в нея или ѝ помаха, тя му намигва и му изпраща въздушна целувка. 
  Когато човек се приближи до будката за билети, ще забележи как един възрастен таласъм наднича иззад тезгяха оглежда новите си посетители през малък монокъл със златен обков. Лулата, която е заключил между устните си, бълва облачета пушек, а рогът, провесен около пояса му се поклаща в такт с походката му. Нещо ви подсказва, че инструментът може да бъде особено гръмогласен, когато влезе в употреба. От време на време таласъмът сваля монокъла и поглежда клиентите с дяволита усмивка. 
   
  „Добре дошли, драги гости! Добре дошли на Фестивала!“

   
  ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

  Очаква се героите да си купят билет, за да бъдат опуснати на територията на фестивала. Билетът за възрастни струва 7 галеона, а за ученици: 5 галеона. Вместо да плати, героят може да се опита да се спазари с таласъма Николас Полунощник за по-ниска цена. За тази опция ще прочетете малко по-надолу. След като получи билета си, Николас дава на героя Ви карта на фестивала, заедно с една извезана с шевица гривна, която показва на охраната вътре, че героят е платил билета си. 
   
  Всеки закупен билет може да се използва за ДО 3 АТРАКЦИОНА. Само в темата „Сергиите“ е позволено да се пише без билет. Ако искате да пишете на повече от три места, трябва героят да си купи нов билет. При всяка атракция се поставя по една перфорация на билета. След като те достигнат 3 на брой, билетът се превръща в прах с мирис на ванилия. Ако използвате всички перфорации на билета си, т.е. пишете в 3 различни теми (достатъчен е и един Ваш пост), героят Ви получава бонус 4 т. статистика или 40 галеона. Пост в сергиите не се взима предвид. Бонус може да се получи само веднъж, независимо колко билета си купите. Администраторите могат по своя преценка да дадат повече точки или галеони, в случай че напишете по-голям брой постове или такива с много добро качество. Ако пишете в 3 теми, ще получите и всякаквовкусово бонбонче: ★ Будката за билети Tuttifrutti 
   
  (вече не важи, освен за довършване на вече започнато предизвикателство)
   
  Ако някой не иска да плати, а вместо това иска да се спазари с Николас, може да сключи пакт с него. Всеки пакт трае цялата вечер и свършва когато се изпълни Самодивската песен. Ако героят изпълни условието, получава горепосочения бонус. Ако не го направи, губи билета си, автоматично от джоба му изчезват галеоните, няма право на бонус и и се превръща в саксия за един час. Трябва пактът да се изпълнява във всяко РП, за да се получи бонус. Пактовете, от които можете да изберете са следните:
  - трябва да носиш корона от цветя и да я поливаш всеки час, без да я сваляш;
  - трябва да изпълниш кратък танц, когато чуеш някой да изрича името ти;
  - трябва да носиш малка тиква в ръката си постоянно сякаш е скъпоценно яйце;
  - трябва да поздравяваш всички дървета с почитания;
  - трябва да отправяш комплименти на всеки, с когото се запознаеш;
  - трябва да провъзгласяваш любовта си към еднорозите във всеки удобен за това момент.

  След като сте прочели горното, какво трябва да направите а настоящата тема? Следва да пуснете пост, в който да ни кажете ще плащате ли или ще сключите пакт с Николас Полунощник, както и какъв пакт, ако изберете тази опция.
  The author of this message was banned from the forum - See the message
  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Верена Ерми
  Верена Ерми
  Лечител
  Лечител


  Галеони : ★ Будката за билети Coin10 50
  Ниво : ★ Будката за билети Untitl40
  Статистики :
  ★ Будката за билети Streng10 Сила: 10
  ★ Будката за билети Shield10 Издръжливост: 22
  ★ Будката за билети Brain10 Интелигентност: 6
  ★ Будката за билети Runnin10 Ловкост: 4
  ★ Будката за билети Magic-10 Магия: 26
  ★ Будката за билети Clover10 Късмет: 6


  Бобчета : ★ Будката за билети Mint★ Будката за билети Sapphire★ Будката за билети Blueberry★ Будката за билети Tuttifrutti★ Будката за билети Emerald★ Будката за билети Mango

  Re: ★ Будката за билети

  Писане by Верена Ерми Пон Апр 10, 2023 10:05 pm


  Верена пристигна на тазгодишното място където се провеждаше ежегодния самодивски фестивал. Всеки път то бе различно, но с 2 особености. Първо сред природата и второ близо до стадо свободни еднорози. Сега място на събитието беше гориста местност близо до Габрово. Нашата героиня идваше всяка година - обикновено със Сунар, илипъщ с други роднини и/или приятели. Този път, обаче по ред причини, които между другото нямат връзка с настоящия разказ щеше да е сама. Е, имаше вероятнос да срещне познати или да се запознае с някого.   Верена се насочи към будката за билети и точно тук възникна малък, за сметна на това съществен проблем. - не ѝ достигаха галеони. 
   „ Даа животът опредебено е поскъпнал“ - помисли си Верена. Естествено разполагаше и с  мъгълси пари, имаше намерение след  фестивала да отскочи до Етъра, само че те не вървяха. Възможоността за обмяна също отпадаше и то категорично.  И все пак не всичко бе загубено, все още би могла да влезе. За  целта бе нужно да сключи пакт с  Никълъс  Полунощник - таласъмът продаващ билети. Което тя без много да му мисли стори. А от предложените й варианти си избра да носи корона от цветя, която без да сваля от главата си да полива. Определено щеше да бъде доста мокра в края на вечерта. Което пък от друга страна звучеше някак си забавно. като един вид допълнително приключение.
    Съвсем наскоро  завършилата си сложи украшението, между другото стоеше й доста добре, взе дадения й билет и мина през входа потапяйки се по този начин във водовъртежа от атракции
  „ А сега накъде най-напред? Ето натам“
   И Верена се отправи към първата избрана атракция.

  Админ: зачетено.

  Ясна Соколова and Пейо Желев харесват този пост.

  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Будката за билети Coin10 84
  Ниво : ★ Будката за билети Untitl40
  Статистики :
  ★ Будката за билети Streng10 Сила: 10
  ★ Будката за билети Shield10 Издръжливост: 12
  ★ Будката за билети Brain10 Интелигентност: 12
  ★ Будката за билети Runnin10 Ловкост: 14
  ★ Будката за билети Magic-10 Магия: 24
  ★ Будката за билети Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : ★ Будката за билети Sausage★ Будката за билети Blueberry★ Будката за билети Tuttifrutti★ Будката за билети Sapphire

  Re: ★ Будката за билети

  Писане by Тамара Язова Пон Апр 10, 2023 11:58 pm


  Тамара беше ужасно развълнувана, че можеше да посети сам-сама Самодивския фестивал. Е, това се държеше основно на факта, че майка й беше мъгъл, та не я допускаха, а дядо й беше хванал някаква проклета магьосническа настинка и кихаше заклинания, но все пак след близо ден мрънкане и врънкане как това е магьоснически фестивал, повечето деца там ще са от "Мунгав" и на практика си е като училищна екскурзия, Елена се съгласи да я пусне при условие, че я остави на входа и я вземе оттам след точно три часа и нито една минутка повече.

  Опашката за билети се виеше доста метри по-далеч от самата будка, пъплеща бавно в  юлската горещина. Весела музика и мирис на различни лакомства изпълваха въздуха, хората разговаряха и се шегуваха, навсякъде се чуваше смях и глъч. Тамара не беше изпитвала нищо по-магическо от това (ирония, предвид, че практикуваше истинска магия в училище), докато чакаше своя ред и бавно пристъпяше в такт с движението на хората все по-напред.

  Когато най-накрая стигна до самата будка, Тамара дари таласъмът, продаващ билетите, с най-голямата си и невинна аз-съм-достатъчно-голяма-да-съм-тук усмивка.

  - Един билет, моля!

  Таласъмът я погледна косо над монокъла, подсмихна се под мустак и без коментар й връчи билета. От него се разнасяше съвсем лек мирис на ванилия и имаше три отбелязани места за перфорация.

  - Добре дошла, млада госпожице! Този билет носи правото на точно три атракциона, а след това трябва да се върнеш отново тук за нов. Разбрахме ли се? - обясни таласъмът, докато завързваше около китката й цветна гривна, извезана с шевици.

  Тамара кимна в отговор и тъкмо щастливо се отправи нататък, загледана в безбройните светлини, чудейки се накъде да поеме, когато зад нея се чу врява и едно от по-големите момчета от "Мунгав" се стовари отгоре й и я събори на земята.

  - Хей, гледай къде ходиш!

   
  Админ: зачетено.

  Ясна Соколова and Верена Ерми харесват този пост.

  Ян Маджаров
  Ян Маджаров
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : ★ Будката за билети Coin10 22
  Ниво : ★ Будката за билети Untitl40
  Статистики :
  ★ Будката за билети Streng10 Сила: 14
  ★ Будката за билети Shield10 Издръжливост: 14
  ★ Будката за билети Brain10 Интелигентност: 22
  ★ Будката за билети Runnin10 Ловкост: 10
  ★ Будката за билети Magic-10 Магия: 16
  ★ Будката за билети Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : ★ Будката за билети Pear★ Будката за билети Mango★ Будката за билети Sapphire★ Будката за билети Sausage★ Будката за билети Chocolate★ Будката за билети Tuttifrutti 

  Re: ★ Будката за билети

  Писане by Ян Маджаров Вто Апр 11, 2023 10:03 am


  @Тамара Язова

  - Аз да гледам къде ходя? Ти гледай къде ходиш!


  Вината всъщност беше изцяло негова и същевременно не съвсем. Разбира се, че беше развълнуван за фестивала - защо за четири години в Мунгав никой не му беше казал за същестуването му!? Липсата на магьосническо потекло често си казваше своето, но никога досега не се бе случвало да го възпрепятства по подобен начин от нещо забавно. Добре че Яна беше вметнала току-така, че ще ходи на фестивала, за да може Калоян да наостри уши и да я подложи на кръстосан разпит за това какво има предвид. А после тя се разболя и се наложи да бъде тук сам. Проклета магьосническа настинка!

  Калоян разклати глава за да прогони птиченцата, които се въртяха около нея, след което зяпна другия участник в сблъскъка. Момиче с дълга рижава коса, което го гледа укоряващо, нищо че изглеждаше да е по-малка от него. Беше му позната от някъде, като че ли се бяха засичали и преди. Сигурно и тя учеше в Мунгав.

  - Аз гледам, ти… уф, няма значение. 

  Тя се изправи и се поизтупа, провери дали нещо не е изпаднало от раницата, огледа крайниците си за нарушения по екстериора, след което скръсти ръце пред гърдите си и продължи да гледа Калоян изпод вежди. Последния изстена вътрешно. Тази стойка му беше позната - Яна я прилагаше върху него почти религиозно и именно затова знаеше, че не вещае нищо добро. Реши, че може би е по-благоразумно да се прави, че не забелязва (не знам в кой свят това се счита за благоразумно) и вместо това реши, че е време да си купи билет. 

  Таласъмът зад гишето наблюдаваше случващото се с каменно изражение, а единственото, което нарушаваше илюзията, че е препариран, бяха облачетата дим, които бълваше лулата му. Калоян изпъна гръб, приближи се и облегна една предмишница на тезгяха. 

  - Един билет, моля.
  - Това ще бъде пет галеона.
  - ПЕТ ГАЛЕОНА!? - Ян зяпна, а в главата му започнаха да се вихрят буйни сметки. Та това бяха… бяха поне четири мяу мелби, седем крещящи кексчета и един сигурен случай на диабет тип 2. - Давам два. 
  - Пет галеона и нито кнут по-малко. - таласъмът беше железен. Имаше нещо респектиращо в начина, по който димеше лулата му. 
  - Леле, ти да не би да си дошъл тук без пари? - за зла участ момичето все още беше тук, привлечено от какафонията. - Вашите не ти ли дадоха?
  - “Вашите не ти ли дадоха? - измънка Калоян с изкривено лице, в отчаян опит да поразведри малко ситуацията. Нямаше как да не влезе на фестивала, все пак беше бил целия път до тук, беше рискувал да остане без око, когато един клон за малко да го шибне през лицето. Такива саможертви не могат да отидат на вятъра просто така. - Не може ли да измислим нещо, господин…
  - Николас Полунощник, на вашите услуги. 
  - Господин Полунощник. - Ян се усмихна невинно. 
  - Ама то нещото е измислено, можеш да му дадеш пет галеона. - обади се отново червенокоската.
  - Нещо, което не е това. - каза през зъби Ян. Почти усещаше как тя се плези зад гърба му. 
  - Разбира се, че може! - обяви Николас. 
  - Какво? - не беше очаквал това Ян. 
  - Какво? - учуди се и червенокоска. 
  - Точно така. Ако не желаете да плащате, малки господине, може да сключим пакт и да ви пусна на фестивала. 
  - Това звучи много официално, все едно ще се женим или нещо подо…
  - О, съвсем не е така. - позасмя се таласъма, но в погледа му имаше нещо неприятно. Калоян разсеяно си спомни, че на другите магьоснически видове не можеше да има много вяра, но се беше превъзбудил дотолкова, че не обърна много внимание на мисълта. - Съвсем безобидно нещо е. 
  - Добре тогава. - беше чул достатъчно, а и губеше ценно време за атракционите. - Съгласен съм. Давай го този пакт. 

  Николас Полунощник се надвеси над тезгяха, извади малкия и изящно изработен рог, който висеше на едната му страна и го вдигна така, че единия му край да стига ухото на Калоян, където пък прошепна:

  - В рамките на тази нощ, докато фестивалът не приключи, ще трябва да отправяш комплимент на всеки, с когото се запознаеш. Ако не изпълниш тази уговорка, ще се превърнеш в саксия за един час и ще бъдеш изхвърлен от фестивала. - космите по гърба на Ян се наелектризираха, а по рога плъзна синя светлина, която загря ухото му. - Готово. Заповядайте един билет и се пръждосвайте от тук, защото направихте опашка. 

  Калоян със сигурност не беше очаквал това. И понеже го беше мъничко страх от таласъма, се обърна и… за малко отново да се сблъска с момичето от преди малко. 

  - Ти още ли си тук? 
  - Да. 
  - Добре… какво искаш?
  - Как така какво искам? Въпросът е ти какво искаш. А отговорът - да ме черпиш една мяу мелба, задето за малко не ми извади рамото. 
  - Няма да те…
  - Внимавай, правим опашка, а Николас хич не изглежда доволен от това.
  - Добре, добре, хубаво, ще те черпя една мяу мелба. 
  - Може би не е зле да се запознаем в такъв случай. Аз съм Тамара Язова, бих казала, че ми е приятно, но все още не съм сигурна. 
  - Калоян Алексиев, но всички ми казват Ян. - измънка нещастно момчето, а после се сети за пакта, който бе сключил. - Много са ти хубави… зъбите. 


  Калоян Алексиев, дами и господа! Царят на комплиментите.

  Админ: зачетено.

  Ясна Соколова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Рамо Силек
  Рамо Силек
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Будката за билети Coin10 21
  Ниво : ★ Будката за билети Untitl40
  Статистики :
  ★ Будката за билети Streng10 Сила: 6
  ★ Будката за билети Shield10 Издръжливост: 6
  ★ Будката за билети Brain10 Интелигентност: 14
  ★ Будката за билети Runnin10 Ловкост: 10
  ★ Будката за билети Magic-10 Магия: 8
  ★ Будката за билети Clover10 Късмет: 4

  Бобчета : ★ Будката за билети Tuttifrutti

  Re: ★ Будката за билети

  Писане by Рамо Силек Чет Апр 13, 2023 5:56 pm


  С бавни крачки и оглеждайки се в почти всички посоки Рамо напредваше напред под леко схлъзгавата трева нагоре по склона. Габровските хълмове макар и много чаровни си бяха доста стръмни, добре че имаше пътечка отъпкана от останалите иначе нямаше начин да се ориентира на къде отива.
   Ега си му, брата каза че ще се видим на фестивала пък го няма никакъв. мислеше си младежа нусетно стигайки до тълпа в която за малко да се сблъска.
  по всичко изглеждаше че е пристигнал и гледайки тълпата отпред определено тук се продаваха билети. За негово съжаление нямаше как да се промъкне, най вероятно заради голямото сборище от всякъде охраната беше на топ ниво, тези не си полюваха. Рамо, тихичко си мърмореше под носа, как може да е толкова прост, ако си беше взел кабели и стълба щеше да влезе без проблем, като някой от потдръжката.

  Докато се ваеше напред назад, вече почти бе негов ред, оставаха още някакво шумно семейство и после той, междувременно вдигна поглед нагоре и за миг му се стори че е видял призрак. Вглеждайки се по внимателно осъзна че това е самодива която си беше доста шавлива по негово определение, не стига зе го примамваше на вътре а и раздаваше въздушни целувки
   "А мамууу, ако знаех че има такива мацки, да се бях върнал още преди да тръгна" за негово нещастие заканите и жадния му поглед бяха прекъснати насилствено от опашката която го побутваше да влезе въре и да си вземе билет.

  -Здравейте, с какво да ви помогна- чу се дрезгав и леко немощен глас, кога момчето се надигна на пръсти видя че от другата страна над рафта на бутката драпа възрастен гоблин, който наместваше златния си монокъл за да го фокусира по лесно.
  -Здрасти чичо, нали тука е входа за фестивала- Каза Рамо прягайки най галантния тон който му беше познат с допълнение поглед малко кученце пред порта.
  -Да тук е, ще ти е нужен билет за да влезеш на атракционите, сергията е свободна.- очевидно гоблина искаше да даде най много информация за най кратко време и да се продължава че доста хора чакат.
  -Еее супер, дай ми един билет за малки-отвърна приповдигнато Рамо
  -5 Галеона-с равен тон каза гоблина
  В този миг зениците на Рамо станаха тройни, и ако можеше щеше да се изчерви.
  -Как пет галеона, това е циганска работа. Ние сме на поляна в гората. Аааа не тез номера на друг, сега сигурно ще прибереш от мене за два билета и после ще пуснеш некой твой братчед. не не
  един галеон и това
  -рязката промяна в комуникацията на момчето накара гоблина леко да потрпне и монокъла да скочи на място ръху окото му.
  -Ама моля ви се какво е това безобразние, това е пълно неуважение билета е пет галеона за всички ученици
  -Циганин.. Давам два галеона и евентуално ще ти гледам на кафе - въпреки резките пазърлъци и емоция, Рамо много добре знаеше какво правви, и че ако продължи гоблина ще сметне че не си заслужава загубата на време и ще го пусне , но уви не бе съвсем прав този път.
  -Хмм-погали острата си брадичка и се втренчи с черниъте си очи в момчето-Обичаш сделки. добре тогава, влез без билет, но ще трябва да правиш комплимент на всеки с когото се запознаваш иначе си взимам парите за билета и те изритаме на вън, какво ще кажете млади господине- Студена ехидна усмивка се изписа по съществото а лицето му стана мразно и ехидно, способно да накара повечето хора да потреперят.
  -И да ми се блещиш, не ме плашиш, баба ми е двапъти по грозна. Приемам облога ти, да знаеш че си се прекарал, аз ти го казвал Рамо, Кълна са в децата си не съм губил залог- Малко преди да се отдалечи и да продължи навъре , двамата стиснаха ръце гоблина направи някакво заклинание на 5 галеона от тези на рамо и го пусна.
  Вадим Силек
  Вадим Силек
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Будката за билети Coin10 14
  Ниво : ★ Будката за билети Untitl37
  Статистики :
  ★ Будката за билети Streng10 Сила: 2
  ★ Будката за билети Shield10 Издръжливост: 2
  ★ Будката за билети Brain10 Интелигентност: 8
  ★ Будката за билети Runnin10 Ловкост: 12
  ★ Будката за билети Magic-10 Магия: 10
  ★ Будката за билети Clover10 Късмет: 2

  Re: ★ Будката за билети

  Писане by Вадим Силек Чет Апр 13, 2023 9:26 pm


  Ако искаш нещо от живота, трябва да се размърдаш и да си го вземеш.“.
  Лятото изглеждаше че ще бъде дълго и скучно или поне така се очакваше. През изминалите няколко месеца се бяха случили страшно много неща и едва ли щеше да се случи нещо толкова вълнуващо но ... изненадаа! Един ден докато Вадим се люлееше на хамака в задния двор и четеше поредната мъгалска книга в двора връхлетя леля му Миша и започна да мрънка и да се вайка как не оставало време и как Есмералда трябвало да и помогне. Младият маг се бе научил доста отдавна че когато леля му си отвори устата то едва ли ще научиш нещо важно, е освен клюки и глупости но тя бе една от по малките сестри на майка му и двете много се обичаха. Та с течение на късмета си спокойния му летен ден изчезна. Опитите му да игнорира бърборенето и не му се бяха получили и затова той се бе отказа и просто слушаше какви клюки ще изръси Миша. 


  Разговора между двете сестри продължи повече от час със сигурност но мързела бе прекалено много в младия маг за да се премести другаде и разбра доста важни неща за личния живот на леля си или поне с такова впечатление бе останал. Но из между всички те неща бе разбрал че ще има и някакъв много важен събор който се провеждал много рядко.


   Та след като тя си е тръгнала и тишината се бе възцарила над двора Вадим бе помислил малко и реши да поразпита майка си за малко повече информация. Беше се оказало че това ще е чудесно място за губене  на време че даже може да се сдобие с интересни предмети или по точно с  книги който не би могъл да ги намери лесно в другите магазини.
  И така след час някъде в който се наконти той тръгна към  хола и за изненада видя че там бяха братята му и сестрите му. Явно майка му бе решила да заведе всичките си деца там като им обясни че тя щяла да обикаля със сестрите им а те да се забавляват из събора.
  Така след няколко минути в който се изговориха всички неща какво да се прави и какво да не се прави всички се прехвърлиха в Събора или поне в голяма близост до него. Цялото семейство се озова на няколко стотин метра от поляната и тръгнаха на там като майка им напомняше какво да не правят.  Но Вадим бе зает да обсъжда с братята си какво бе разбрал по рано от майка им и какво иска да направи. Бе си уговорил срещи с всички в някакъв момент но като цяло първо им бе каза че смя да отиде и да се отбие до сергиите а после да обиколи всички невероятни места който уж е трябвало да има.


  След като се приближиха на стотина метра кажи речи всички се пръснаха към различни места. Вадим обиколи сергиите най подробно и си набеляза няколко книги който биха му свършили чудесна работа а след това се отправи и към голяма опашка. Бе се оказало че Атракционите са платени което не бе кой знае каква изненада , но цената която бе разбрал че струват го стъписа и започна да се чуди дали си заслужава посещаването на тези места. Но докато се чудеше и кажи речи му бе станало ред, пред него имаше трима човека и някой се пазареше или поне така изглеждаше понеже го правеше доста нескопосано. Бе стара дама с внучката си, тя обясняваше че момичето е на четири и трябва да влезне безплатно или поне на половин билет и тем подобни неща. В край на сметка Бабата и внучка и  влезнаха безплатно като двете сложиха някакви странни корони . 


  Това определено бе странно в очите на Вадим но пък щеше да попита когато му дойдеше ред, но пък  късмет не му се наложи. Понеже човека пред него попита и чу разговора доста добре между мъжът и гномът и една широка усмивка се появи на лицето на младия маг . А няколко мига по късно когато мъжът се отдалечи държейки някаква малка тиква пред тезгяха пристъпи и Вадим.
  -Добър ден благородни ми таласъме.- започна момчето със весел глас а подкупната му усмивка се увеличи още малко. А в момента когато таласъмат щеше да си отвори устата, младежа се облегна на тезгяха на лакти.- Да... да правилно се досещаш, галеоните ми са ценни понеже чух че тук има чудесни книги а аз съм много ученолюбиво момче затова ако обичаш би ли ми направил пакт  за танци.- усмивката  не слезе от лицето му и се оттласна леко назад за да изтанцува много популярен танц на господин Перуката.
  - Добре господин танцувален.- каза таласъма с бавен и монотонен глас и размаха пръст и около китката на Вадим появи гривна и в този момент той се завъртя с танцова крачка и тръгна на вътре като помаха за довиждане а широката усмивка не слизаше от лицето му .
  Пакт за танци манци
  Исмаил Колимечков
  Исмаил Колимечков
  Ученик, седми курс, дом "Лъч"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : ★ Будката за билети Coin10 19
  Ниво : ★ Будката за билети Untitl41
  Статистики :
  ★ Будката за билети Streng10 Сила: 58
  ★ Будката за билети Shield10 Издръжливост: 32
  ★ Будката за билети Brain10 Интелигентност: 72
  ★ Будката за билети Runnin10 Ловкост: 50
  ★ Будката за билети Magic-10 Магия: 44
  ★ Будката за билети Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : ★ Будката за билети Pear★ Будката за билети Watermelon★ Будката за билети Mango★ Будката за билети Sapphire★ Будката за билети Emerald★ Будката за билети Apple★ Будката за билети Chocolate★ Будката за билети Cinnamon★ Будката за билети Tomato★ Будката за билети Cabbage★ Будката за билети Ruby★ Будката за билети Bacon★ Будката за билети Honey★ Будката за билети Tuttifrutti★ Будката за билети Cabbage 

  Re: ★ Будката за билети

  Писане by Исмаил Колимечков Сря Апр 19, 2023 11:36 am


  Фестивалът на самодивите. Исмаил си пое жадна глътка въздух. О, да, още миришеше на захаросан памук, пуканки и потъпкана зелена трева. Исмаил и семейството му от край време идваха на фестивала и Исмаил очакваше едва ли не, малката пасмина да излезе извън ъгъла и да го задърпа към веселието. Беше забелязал, че някой неща не са се променяли от край време - живата въртележка, която му беше любима като малък сега беше оставена на заден план. Сега можеше да огледа панаира с ... очите на търговец. С възможностите, които се криеха зад това. И зад факта, че за първа година беше отишъл без семейството. Което отваряше още вратички и възможности. 


  Исмаил се приближи към бутката. Беше изкарал петте галеона само, за да премисли и да ги прибере обратно в джоба на коженето си яке. Вътре имаше и въженце червено, хартиики и малко огън на пръчки. 

   - Николас, приятелю. - приближи се Колимечков. Беше оставил светло лилавата риза отдолу, показвайки принадлежността на дома му.

   - Никакви приятели не сме, момче. Пет галеона.

   - Това значи, че си ме забравил? Или си забравил малките мечета.

   

  Таласъмът закриви очите си към него. Злобни, малки очички, а Исмаил му се усмихна бавно.
  - О, това си ти, значи за теб, 10 галеона.
  - Таласъмче, таласъмче на стената, пребъди и ти в тъмнината. Дай ми желание за две, ще ти дам кокошка за яйце.
  - Това не работи така. Бабини девитинини и детски приказки.

  Исмаил се усмихна отнесено. Детските книжки, да, онези, които казваха, че таласъмите правят пакт с магьосник, ако им говори в рими. Беше забравил за тях, но сега щом ги четеше на по-късни години с братчетата си, мислеше, че има някаква истина. Иначе защо някой би го записал? Вярваше в магията, защото я имаше, а старите приказки бяха малко.
  - Добре, момче, какво ще бъде? Един вече влезе с танц, двама с усмивка на уста и кралица с корона на глава. За теб какво ще бъде?
  - Само това ли? - усмихна се Исмаил обратно. - Колко още тайни криеш? Но, добре, ако има кралица там е добре да има и крал. 


  В полизрението му веднага влязоха зелени и розови цветчета. А и тежестта падна на главата му. Дали щеше да срещне кралицата? Усмихна се и се намигна на таласъма.
  - На всеки час да я поливаш, ваше величество. 
   - Ама, разбира се, иначе ще увехне.

  Исмаил пристъпи навътре във фестивала. 

  Админ: зачетено.

  Пейо Желев, Ела Благоева and Верена Ерми харесват този пост.

  Ела Благоева
  Ела Благоева
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Будката за билети Coin10 327
  Ниво : ★ Будката за билети Untitl40
  Статистики :
  ★ Будката за билети Streng10 Сила: 12
  ★ Будката за билети Shield10 Издръжливост: 16
  ★ Будката за билети Brain10 Интелигентност: 14
  ★ Будката за билети Runnin10 Ловкост: 14
  ★ Будката за билети Magic-10 Магия: 18
  ★ Будката за билети Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : ★ Будката за билети Mango★ Будката за билети Apple★ Будката за билети Cabbage★ Будката за билети Sapphire★ Будката за билети Pear★ Будката за билети Watermelon★ Будката за билети Emerald★ Будката за билети Banana★ Будката за билети Ruby★ Будката за билети Tuttifrutti★ Будката за билети Diamond★ Будката за билети Pizza★ Будката за билети Sausage★ Будката за билети Birthday1

  Re: ★ Будката за билети

  Писане by Ела Благоева Нед Апр 23, 2023 12:49 pm


  За Ела нощта носеше едно особено усещане. Не толкова тъмнината, колкото луната, звездите и фенерите. Тази вечер беше точно такава. Пред будката за билети се виеше дълга опашка, а около нея пърхаха разноцветни пеперуди. Беше украсена с купища гирлянди, а зад нея стърчеше Шатрата на зрелищата, чийто връх се извисяваше чак до небето. 
     
  Ела беше ходила на много фестивали заедно със семейството си, но не и на магьоснически и още по-малко такъв, посветен на еднорозите. Тя обожаваше еднорозите. В "Мунгав" няколко пъти ѝ се беше случвало да види еднорог, че даже и да го погали, вследствие на което той стана един от любимите ѝ животни. Проблемът беше, че родителите ѝ са мъгъли и не ги допускаха на фестивала. След три дни намусени физиономии и символичен протест, състоящ се от затваряне в стаята, най-накрая я пуснаха да отиде сама. Ела дълго ги беше убеждавала, че магьосническия свят е безопасен и че там няма какво да ѝ се случи, но дори тя самата не вярваше в това. След земетресението в училището през януари тя не спираше да сънува кошмари и да се буди през нощта. Дори когато се прибра вкъщи, не успя да се успокои. Родителите ѝ неведнъж я питаха какво се е случило, но тя се усмихваше и отричаше да има някакъв проблем. 
     
  Най-накрая дойде нейния ред и тя се озова лице в лице с един възрастен таласъм.
  - Добре дошла, млада госпожице! - поздрави я той.
  - Добър вечер! - каза Ела и му се усмихна широко. - Един билет за фестивала моля.
  - Това ще струва 5 галеона.
     
  Момичето бръкна в раницата си, но с почуда установи, че там нямаше нищо. Разрови се из джобовете, но не намери никакви галеони.
  "Как е възможно? Сигурна съм, че ги взех от масата." - помисли си тя, а лицето ѝ придоби едновременно объркано и притеснено изражение. Очите ѝ се напълниха със сълзи и тя се обърна към таласъма.
  - Съжалявам. Забравила съм си парите вкъщи.
     
  Точно щеше да си тръгне, когато продавачът надена дяволитата си усмивка и каза:
  - Има и друг начин да влезеш вътре... - той се наведе по-близо до момичето и ѝ прошепна с тайнствен глас - През цялата вечер трябва да провъзгласяваш любовта си към еднорозите във всеки удобен за това момент. Съгласна ли си?
  - О, аз просто обожавам еднорозите!
     
  Ела цялата сияеше от щастие, а таласъмът ѝ подаде билета заедно с една карта на фестивала и една извезана с шевици гривна.
  Ако напиша пост в три атракциона, моля да получа 1 точка късмет, 1 точка сила и 2 точки ловкост.

  Админ: зачетено.
  Радослав Мирчев
  Радослав Мирчев
  Изтрит герой


  Re: ★ Будката за билети

  Писане by Радослав Мирчев Сря Апр 26, 2023 12:48 am


  Искам един билет от 5 галеона
   
  Админ: отчетено.
  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : ★ Будката за билети Coin10 256
  Ниво : ★ Будката за билети Untitl41
  Статистики :
  ★ Будката за билети Streng10 Сила: 52
  ★ Будката за билети Shield10 Издръжливост: 46
  ★ Будката за билети Brain10 Интелигентност: 52
  ★ Будката за билети Runnin10 Ловкост: 52
  ★ Будката за билети Magic-10 Магия: 60
  ★ Будката за билети Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : ★ Будката за билети Tomato★ Будката за билети Cabbage★ Будката за билети Banana★ Будката за билети Pizza★ Будката за билети Honey★ Будката за билети Apple★ Будката за билети Sapphire★ Будката за билети Pear★ Будката за билети Watermelon★ Будката за билети Emerald★ Будката за билети Sausage★ Будката за билети Blueberry★ Будката за билети Cheese★ Будката за билети Chili★ Будката за билети Mango★ Будката за билети Tuttifrutti★ Будката за билети Cinnamon★ Будката за билети Ruby★ Будката за билети Chocolate★ Будката за билети Diamond

  Re: ★ Будката за билети

  Писане by Люба Бюлбулева Сря Апр 26, 2023 4:12 pm


  Фестивалът ~ фестивалът
  Люба си тананикаше докато се отправяше към будката за билети. Нямаше търпение да види какви атракциони има този път и дали ще има интересни билки и разказвачи.

  Стана нейн ред. Приближи се. Надигна се на пръсти да надникне през щанда и ..
  - За тебе също десет галеона! Да не мислиш, че ще ми минеш така ни лук яла ни лук мирисала, след ония хора дет ми ги спретна с мечоците?
  И ако те видя близо пак до тях следващата такса ще е петнайсет!

  Момичето се ококори, ама леля й й даде само 10 галеона: 5 за вход и 5 да си вземе нещо за спомен. Това не беше честно, тя само подстрекаваше малко братята на Исмаил, те пакости и без нея щяха да правят.

  - Няма да имам толкова - каза натъжена. Чак леко й се доплака, толкова се беше нахъсала за фестивала, и би целия път, и сега какво? Може би, ако Исмаил имаше да й услужи, но той вече беше вътре и тя нямаше как да го намери без гривна.

  - Ох добре де добре, чакай преди да си хукнала има и друга врътка, че ще кажат хората че съм кисел като гоблините в банката- Николас щракна и около главата на Люба се извиха жълтурчета и маргаритки в корона вплитайки се със великденчетата които вече бяха там - Айде бягай да си търсиш краля и тоя път умната! И да си ги поливате на всеки час не знам той дали ме чу.

  -Благодаря господин Полунощник!
  - с 24 каратова усмивка Люба се завъртя в кръгче, направи малък реверанс и хукна да бяга към шатрите.

  Админ: зачетено.

  Ела Благоева харесва този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 12:55 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!