Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+2
Мая Кочева
Разказвачът
6 posters

  ★ Маг Петра

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Маг Петра

  Писане by Разказвачът Нед Апр 09, 2023 11:38 am


  ★ Маг Петра Amelia-gagne-fortune-teller
   
  Маг Петра
    
   
  „Маг Петра, Маг Петра! Вижда бъдещето! Намира решение! Променя животи!“
   
  Това е призивът, който се разнася по улицата пред шатрата на Маг Петра. Отговорен за привличането на клиентелата е един ярко жълт папагал на име Бибиян. Той обикновено може да бъде видян на кристалното кълбо, левитиращо във въздуха над голямата лилава шатра, имаща формата на пирамида. Бибиян приема работата си много насериозно. Когато дълго време никой не влезе при Маг Петра,  той се спуска с криле от кристалното кълбо и започва да кръжи около главата на някой минувач, опитвайки се да го придума да влезе в шатрата. Предлага „неустоiми оферти“: духовно пътешествие с Маг Петра, личен подход, две предсказания на цената на едно и др. Ако някой минувач прояви неуважение, като откаже да говори или каже нещо грубо, Бибиян го клъвва леко по ръката и му съобщава, че „е непросветен и такъв ще си остане“.
  Самата Маг Петра никога не излиза от шатрата. Тя е една много слаба жена с чип нос, дебели устни и дълга руса коса, приличаща на слама. Има изпъкнали скули и втренчени сини очи. Облечена е дълга черна рокля на малки сребърни звезди, които светят в тъмното. На врата й виси гигантски гердан с метално око по средата, чийто ирис е червен. Окото е като живо: мига с металния си клепач и непрекъснато се движи с голяма бързина на всички страни. 
  Едно типично посещение при Маг Петра трае около един час. Веднъж влезе ли, човек не може да излезе веднага, защото вратата изчезва зад него. В шатрата цари мрак, осветяван само от няколко запалени свещи и прелитащи светулки. Подът е постлан с мек вълнист килим, по стените висят картини с пейзажи от саваната, тибетските планини, безбрежен океан и др., а въздухът е напоен с остър мирис на лавандула. Свири провлачена музика с приглушени барабанни звуци.
  Маг Петра се появява от вътрешността на шатрата и посреща посетителите с чаша африкански чай и драматичен призив „да се потопят в пророчески унес“. След това ги  завежда в единия ъгъл на шатрата, където пали огън и сяда на земята с кръстосани крака. Огънят не дими, не излъчва топлина и гори с необичайни цветове: зелено, лилаво, синьо… Маг Петра кани посетителите да медитират няколко минути в пълна тишина. После се стига до същинската част, която винаги е различна. Понякога пророчицата хваща ръката на посетителя и започва да се взира в нея. Друг път взима чашата с изпития африкански чай, за да гадае по листенцата. Отнема изключително много време,  докато каже нещо смислено. В по-голямата част от времето говори несвързано или се отнася в разкази за пътешествията си до Уганда, където се била научила да разпознава знаци за предстояща смърт от знаци за предстоящо повишение в работата (много лесно било да се сбъркат).
  След като е минало доста време, Маг Петра изведнъж приключва сеанса. Погледът й сякаш се прояснява, тя започва да говори сериозно и делово, като връчва на посетителя „касова бележка“ с начислени поне шест такси за оказани услуги. „За високото качество се плаща“, казва тя, когато някой възнегодува, че не е имал намерение да плаща 6 галеона за „предразполагаща музика“. Получила всичко дължимо, Маг Петра кара вратата на шатрата отново да се появи и бързо избутва посетителя навън.
   
  Преди да пишете тук, уверете се, че имате билет от Будката за билети (клик) и че сте прочели описанието на фестивала тук (клик).
  The author of this message was banned from the forum - See the message
  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Рамо Силек
  Рамо Силек
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Маг Петра Coin10 21
  Ниво : ★ Маг Петра Untitl40
  Статистики :
  ★ Маг Петра Streng10 Сила: 6
  ★ Маг Петра Shield10 Издръжливост: 6
  ★ Маг Петра Brain10 Интелигентност: 14
  ★ Маг Петра Runnin10 Ловкост: 10
  ★ Маг Петра Magic-10 Магия: 8
  ★ Маг Петра Clover10 Късмет: 4

  Бобчета : ★ Маг Петра Tuttifrutti

  Re: ★ Маг Петра

  Писане by Рамо Силек Съб Апр 15, 2023 11:29 am


  Рамо вървеше с ръце в джобовете и подритваше камъчетата по отъпканата пътека, зверилника не бе мястото което очакваше да бъде, но какво да се прави имаше още доста атракциони. По едно време докато се бореше със жегата чу някакви неразбираеми за него крясъци и шум, но не им обърна внимание, секунди по късно осъзна че крясъка се усилва и е следван от все по ясно отчетливи пласъци от криле.

  -Какво по дяволите.-изруга тихо момчето и вдигна поглед нагоре, само за да види огромен жълт папагал точно прелитащ над главата му и в същя миг крещейки.
  -„Маг Петра, Маг Петра! Вижда бъдещето! Намира решение! Променя животи!“-след което отлетя към близка шатра и кацна на голямо кълбо от където продължи да крещи. За миг през ума на Рамо премина мисъл, как вади пръчката си и после закусва, но си спомни за охранаъта на панаира и доста бързо се разубеди, но определено любопитството му бе робудено, не бе виждал други врачки и гадатели освен тези в рода му, нямаше да е лошо да види какви други обичай и методи практикуват. "Е какво пък, може да убия малко време" след което се насочи към шатрата като преди да влезе вдигна поглед към пртицата, която очевидно се чувстваше доволна от работата си. Още с първата крчка вътре момчето усети голямата разлика, вътре беше прохладно, приятно , аромата който се носеше го караше да се отпусне и почти да забрави за неприятното напрежение от по рано, леко несигурен той продължи напред и ето че скоро пред него се разкри невероятна гледка преднего застана жена , която по негово описание наподобяваше нещо средно между египетската моделка с пластичните операции стараеща се да прилича на Аджелина и булката от анимацията за хелоуин.

  -Здравей момче, аз съм Маг Петра, какво те води насам.- каза жената със спокоен но някак наситен с енергия глас. -"ега си му и гадателката ако трябва аз да ти казвам за какво съм тук" това мина през ума му, но за нещастие все още се налагаше да прави комплименти на тези които среща, затова опита бързо да скалпи нещо.

  -Ъмм аа.. харесвам краката ти, и аз имам такива.- Объркването бе изписано по цялото му лице , но подобен шок бе изписан и върху лицето на гадателката, която явно очакваше каква ли не простотия но не и тази.

  -Такова искам да кажа, много красив гердан имаш и шатрата е хубава.- Опита да замаже младежда възможно най бързо и се надяваше да продължат напред и да се преструват че нищо не се е случило..

  -Аа, разбирам, не си искал да даваш пари и си се съгласил на глупавия договор с комплиментите- Рамо кимна виновно с глава в знак на съгласие, в крайна сметка жената бе прозорлива ако нне друго.

  -Ти си от рода Силек, недей да отричаш мога да помириша родовата ви магия от километри- Дребосука някак си се надяваше тя да говори за енергията им а не за смратта която той се надяваше да не е наследил от чичо си.

  -Да, аз съм Рамо Силек, най бързия магиосник от клана- след тези си думи се захили и зае опит за супергеройска поза, която имайки в предвид неговото телослужение, беше покъртително комична.

  -Самочувствието не е лошо нещо момчето ми, били бил така добър да ми подадеш пръчката си.- Втренчените сини очи пробиха всякаква увереност у момчето и той с лека неухота бръкна и извади пръчката си след което бавно я подаде напред. Самата пръчка беше изкрящо черна като от основата и надолу се пречупваше и увиваше някоколко пъти , всякаш дървото от което бе направена бе пуснало три тънки клонки оплели се здраво един в друг придаващи и цялостна здравина, на места оставяха достатъчно разстояние от което избликваше леко червено сияние сякаш от самата и сърцевина.

  - "Parrotia persica" или желязно дъво, както е по познато- каза тихо жената поемайки пръчката- личи си че парите не са ви проблем, пръчката ти символизира връзката ти с братята и факта че заедно се чувствате силни и непобедими, драконова сърцевина проблясва от вътре, значи ти си най емоционалния от тях, а те знаят ли момчето ми?- попита с лек укор жената но не дочака отговор от момчето и продължи- Аа разбира се че незаят, не си им казвал какви неща е правила тази пръчка, но все още се колебаеш виждам, не си взел крайното си решение. Ето какво ще те посъветвам аз, без значение какво ще направиш за напред , с кого ще се срещаш и къде ще те отведе пътя ти, остани верен на това което знаеш от самото си раждане. Докато сте заедно сте най силни и това е правилния път за теб.

  оставащото време не бе толкова важно и премина с по обикновенни разговори и предсказания, малкия разпитваше за момичета и дали ще бият на куидич, после си говориха за домашни животни , накрая се поздравиха и Рамо си тръгна, макар да прекрачи прага с лек скептицизъм и цинизъм, то си тръгна в страхотно настроение, дали защото маг Петра бе страхотен сабеседник, или защото разбра че ще срещне много красиви момичета няма как да знаем.

  Владимир Петров харесва този пост.

  Радослав Мирчев
  Радослав Мирчев
  Изтрит герой


  Re: ★ Маг Петра

  Писане by Радослав Мирчев Сря Апр 26, 2023 1:48 am


  Маг Петра прочете Ради на следвщата шатра, предсказва бъдещето, променя съдби, изчиства родови и цигански проклятия.Това звучи интригуващо, помисли си той какво ли щеше да му предскаже гадателката, поозърна се и влезе в полутъмната шатраизпълнена с лавандулов аромат и тиха напевна музика.Петра го посрещна усмихната и го покани да седне на мека ниска възглавница, до огнището в което пламтеше зеленикаво оцветен огън.Момчето се заслуша в музиката която се носеше наоколо и започна да изпада в астрален унес.Гадателката взе ръката му и разгледа с интерес дланта на момчето, измежду несвързаните и разкази за шамани в далечна Африка тя му говореше за неговото бъдеще взирайки се в линийте на дланта на Ради.
  -Опасност те дебне момче, пази се от руса жена която иска да те убие.Дълго много дълго тя е била в плен, но вече свободна и търси отмъщение.Сега е още почти безсилна, но скоро ще набере мощ  и нищо няма да може да я спре.Ще изпепелява и унищожава всичко по пътя си, устремена към върховна власт над всичко и всички.Но ти имаш силата да и се противопоставиш, сърцето ти е благородно и недокоснато от мрака който изпълва същността на тази жена.Ради гледаше с премрежен поглед и се опитваше да осмисли бърборенето на гадателката, за какво му говореше тя, момчето не познаваше руси жени, а и не си спомняше да има врагове.Всичко бе много странно като в сън.Внезапно тя смени темата и заговори за ескимоси гадатели от далечния север.Момчето бавно излезе от унеса си и се изправи, а Петра го придружи до изхода на шатрата.
  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : ★ Маг Петра Coin10 256
  Ниво : ★ Маг Петра Untitl41
  Статистики :
  ★ Маг Петра Streng10 Сила: 52
  ★ Маг Петра Shield10 Издръжливост: 46
  ★ Маг Петра Brain10 Интелигентност: 52
  ★ Маг Петра Runnin10 Ловкост: 52
  ★ Маг Петра Magic-10 Магия: 60
  ★ Маг Петра Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : ★ Маг Петра Tomato★ Маг Петра Cabbage★ Маг Петра Banana★ Маг Петра Pizza★ Маг Петра Honey★ Маг Петра Apple★ Маг Петра Sapphire★ Маг Петра Pear★ Маг Петра Watermelon★ Маг Петра Emerald★ Маг Петра Sausage★ Маг Петра Blueberry★ Маг Петра Cheese★ Маг Петра Chili★ Маг Петра Mango★ Маг Петра Tuttifrutti★ Маг Петра Cinnamon★ Маг Петра Ruby★ Маг Петра Chocolate★ Маг Петра Diamond

  Re: ★ Маг Петра

  Писане by Люба Бюлбулева Нед Юни 18, 2023 1:43 pm


  След въртележката, Люба реши да се шмугне при гадателката. Още не беше открила Исмаил, но и не го беше търсила засилено. От друга страна - водиш момчета с теб при гадателка. Той сигурно щеше да я скъса от бъзици, а и не искаше да й слуша въпросите.
  Някои от тях бяха за него все пак.

  Люба пристъпи плахо в шатрата.

  Приглушената светлина и аромата на чай, поуспокоиха нервите й. Макар процепа зад нея да се прикри, това не я притесни толкова. Може би беше от аромата на лавандулата.


  - Заповядай момиче. Имаш нещо конкретно на ум, а?

  Люба приседна на една табуретчицца и пое предложения й чай. Сега като стигна до тук, се чувстваше глупаво. Беше разбирасе един от най-баналните въпроси на света.
  - Момче - кимна бъдещата четвъртокурсничка. - Знам, знам глупаво е.
  - Е ако е глупаво, няма да ти се дърпа много -
  разведри обстановката Маг Петра и Люба се засмя - Я се виж! 
  - Близък приятел е... не ми се иска да се разтурят нещата.
  - Разбирам. Нега медитираме заедно над това. Насочи въпросите си към чая, утайката ще ни насочи към отговорите.

  И двете потънаха в мълчание. Люба се наслаждаваше на пламъците на огъня и чая в ръката си. Дори и да не получеше отговори, поне беше интересно изживяване. Май тази година щяха да почнат Пророкуване, беше й интересно дали ще й се получи.
  Опита се да се върне към момента и въпросите - Исмаил, щеше ли да се получи нещо...имаше ли смъсъл да се случва?
  Стори й се че седят така отскоро, но пламъкът се беше смалил съществено. А чаят отдавна й беше свършил. Усети се чак когато Маг Петра й грабна чашката от ръцете.
  Окото на колието й се беше вторачило в нея.
  И не мигаше.

  Гадателката гледа чашата й и с всяка секунда се смръщваше повече и повече.
  Колието й не отпускаше съсредоточаването си над момичето.

  - Сеанса приключи, излизай.
  - Но...
  - Вън!

   В момента е: Вто Май 21, 2024 1:15 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!