Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  ★ Грабни знамето

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Грабни знамето

  Писане by Разказвачът Нед Апр 09, 2023 11:35 am


  ★ Грабни знамето 29aa2-16763442870999-1920

  Грабни знамето
   
   
  Около фестивала е разположена гъста гора с високи дървета. В нея се провежда един от най-популярните атракциони на фестивала: състезанието с метли, познато също като „Грабни знамето“. Нужни са поне двама човека, като може да са до пет.
  Състезателите се събират в началото на гората близо до Шатрата на зрелищата. След сигнал, даден от веселия и леко подпийнал магьосник господин Врътлик, всички се качват на метлите си. Врътлик измагьосва фойерверки във формата на гарвани, които политат към нощното небе и се взривяват на малки златни прашинки, посипващи се върху главите на състезателите. Това е сигналът за участниците да отлетят към гората и да започнат да търсят знамето с тяхното име. То е осветено от лъч светлина, който може да се забележи отдалече. Знамето левитира във въздуха и чака да бъде взето. До тук звучи лесно, нали?
  Ала моментът, в който даден играч докосне знамето, се събужда Пазител, който тръгва след състезателя, в опит да си върне откраднатото. Пазителят представлява еднометров черен гарван с остър клюн и остри нокти. Той има една единствена цел – да вземе знамето обратно от ръцете на играча и да го върне на първоначалното му място. Тук вече предизвикателството става много трудно, тъй като състезателят трябва едновременно да внимава с дърветата в гората и да се пази от гарвана. Той трябва успешно да преодолее Пазителя и заедно със своето знаме да се върне обратно при господин Врътлик. Който го направи първи, печели състезанието.
   
  Преди да пишете тук, уверете се, че имате билет от Будката за билети (клик) и че сте прочели описанието на фестивала тук (клик).
  The author of this message was banned from the forum - See the message

   В момента е: Нед Юли 21, 2024 8:20 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!