2 posters
Форумни съобщения
Разказвачът- Администратор на форума
Щастлив съм да обявя, че форумът продължава дейността си, след един много дълъг ремонт!
Съжалявам за забавянето, но ми трябваше време не само да изпипам нещата, но и да се заредя отново с енергия за писане. Надявам се да се намерят отново хора, които да имат желание да участват.
Можете да се запознаете с обновените правила (клик). По-мащабните промени са следните:
- вече всеки пост (а не всеки два, както беше досега) Ви носи бонус 1 т. по Ваш избор или 10 галеона (което си изберете от двете), като пак трябва да ги отчитате самостоятелно в темата за отчет (клик);
- въвеждат се нива на героите, като с всяко ново ниво получавате по-широки възможности за героя си;
- имате възможност да изпълнявате куестове – РП предизвикателства, които Ви носят още бонуси, отделно от общите при писане (клик за повече информация);
- победителят в дуели и куидични мачове ще се обявява, без да се оповестяват мотиви.
Обновен е Форумният календар (клик) за новата четвърта форумна година, която ще продължи от 26.02.2024 г. до 30.07.2024 г.
Публикувана е тама за обновяване на героите за новата форумна година (клик), със срок до 15.03.2024 г. . Можете да хвърлите поглед на новата тема с Ликовете (клик).
Да ни е честита новата форумна година! Да е изпъленена с интересни РП-та и никакви драми!
Ела Благоева and Симеон Манев харесват този пост.
Пейо Желев- Преподавател по Трансфигурация
- Вид на героя : Вампир
Галеони : ∞
Опит : ∞
Ниво :
Бобчета :
Започва ГСЛ за тази форумна година! То е в тържеството за откриване на учебната година тук.
Първото РП е отворено за всички, които желаят да се присъединят. То касае учениците и преподавателите.
Имайте предвид, че предстои още един пост на Разказвача с по-съществени разкрития за новата форумна година. Един от писалите ще има възможност да разговаря с директорката и потенциално да получи значима роля в ГСЛ занапред, като може да ми пишете на лично съобщение, ако проявявате интерес, или аз ще Ви търся по-нататък.
Участието в това РП ще Ви донесе допълнителен бонус в края на форумната година.
Ела Благоева харесва този пост.
Ниво :
Бобчета :
След малко забавяне е публикувано продължението на ГСЛ в тържеството за откриване на учебната година (клик).
Накратко новото е, че тази година Силванова ще има един кръг от максимум седем ученици, които ще обучава лично (засега @Елизавета Скавронска, @Алцек Шарков, @Варна Дорадо и @Катерина Мавродиева). Какво точно означава това предстои да разберете по-нататък. По отношение на съобщението на Самодивската задруга за облекчаването на режима в училището – оказва се, че директорката няма такива планове.
Свободни сте да опишете впечатленията на героя си в темата. Очаквайте до дни ново развитие на ГСЛ от гледна точка на бунтовническата група (оттук нататък ще ги наричаме Непослушните).
Ниво :
Бобчета :
Хелоу, иц ми! Мина лятото и знам, че на всички вече ни се дописа. През тези няколко месеца поне аз успях да се заредя с доста позитивна и творческа енергия. Реших, че би било прекалено голяма загуба, ако оставя форумът да умре, след толкова труд и емоции, затова го задействам отново.
Този път ще сме много по-чил, надявам се. Нека да си припомним за какво аджеба бяха тия онлайн форуми.
През почивката имах време да размисля и реших, че досегашната игрова система имаше някои недостатъци. Иска ми се нещата да са по-прости както за Вас, така и за мен и евентуалните бъдещи потребители. Затова ето някои промени в правилата:
1. Форумната година вече ще е шест месеца. Отдавна говорим, че тия два-три месеца просто са недостатъчни, за да си развием героите адекватно за една форумна година. Мигваме и те взели, че завършили. Мисля, че шест месеца е едно доста по-добро число. Все пак не може и да чакаме 7 астрономически години героят ни да завърши училище.
Във връзка с това продължаваме същата форумна година от 01.10.2024 г.
2. Отпадат многото статистики: сила, интелигентност и т.н. Въвежда се една единствена статистика: опит. Всички герои започват с 0 т. опит и са първо ниво. На всеки 20 т. се качват едно ниво нагоре, като 100 т. са пето ниво. За нивата вече няма да Ви е нужна таблица, за да разберете какво можете. Нещата са прости:
- Второ ниво. Героят Ви може да призовава покровител и да се магипортира (ако е под 17, се магипортира незаконно).
- Трето ниво. Имате право да създадете специален герой (способности, други раси, поемане на неигрови персонажи).
- Четвърто ниво. Героят Ви може да прави безсловесни магии (без да изговаря заклинанието).
- Пето ниво. Героят Ви може да прави магии без пръчка и безсловесно.
Какво се случва със статистиките до момента? Всички минаваме на минимумът за нивото. Конвертирането е прекалено досадно. Ако сте първо ниво, всички сте на 0. Ако сте второ, сте на 20, трето сте 60 и т.н. Добавени са спечелените за тази форумна година точки.
Както досега, всеки пост носи по 1 т. или 10 галеона по Ваш избор. Моля, пишете под всеки пост. Запазва се и самоотчитането.
3. Отпадат ограниченията за правене на магии (досега бяха според нивото). Можете да правите всички магии от Книгата със заклинанията. Вие си решавате кое е логично спрямо Вашия герой. Честно казано, беше прекалено досадно всеки път да отварям да гледам какви магии мога и да се ограничавам с някакви по-тъпи. Все пак сме във форум за фентъзи.
4. Отпада оценяването на дуелите. Няма да има и правила за срокове и др. подобни. Ще можете да пишете когато и където искате, като печелите за всеки пост 1 т. опит И 10 галеона.
5. В куидича се запазва оценяването само на крайния резултат от мача (кой е победител), като се преценява въз основа на цялостната история, развита от дома. Да, субективно е, но все пак някой трябва да печели. За сметка на това всички (дори и загубилите) ще получат по 1 т. опит И 10 галеона.
Косара Вълканова, Симеон Манев, Катерина Мавродиева, Мончо Росковски and cuvlahova харесват този пост.
Ниво :
Бобчета :
Дойде време малко да раздвижим ГСЛ. Публикувани са две РП-та, които са ключови за развитието на историята. Научете повече тук (клик). Второто РП е отворено за присъединяване от всички и мисля, че ще стане доста интересно. Ще има още едно включване от Разказвачът, така че очаквайте неочакваното.
Пак във връзка с ГСЛ ще имаме нужда от двама нови героя, които да участват в историята. Единият е Модра Аспарова, която е водач на Алианса. Другият е Вардан Шарков, като предупреждавам, че този герой ще умре в хода на ГСЛ. За тях двамата можете да прочетете повече тук (клик). Условието да поемете такъв герой е да сте активни и да пишете добре РП. Желаещите може да ми пишат на лично.
Днес отчетох всичко, което имаше да се отчита: точки, галеони и т.н. Позволих си да отчета и доста постове (почти всички), които не сте отчели сами. Дал съм ви галеоните, а не точките, за да можете да си купите нещо, ако желаете (с това ще си добавите и точки). Ще видите, че доста от вас са вдигнали и нивата.
Разказвачът- Администратор на форума
Весела Коледа на всички! Пожелавам ви вълшебно прекарване на почивните дни!
Използвам случая да кажа също, че вече имаме и възможност за избиране на готови герои, като в следващите дни ще добавя и още избор. Темата е тук (клик).
Косара Вълканова and Юлий Звездинов харесват този пост.
Ниво :
Бобчета :
Днес се навършват две години от основаването на форума! Да ни е честито и да пребъде!
Ела Благоева, Косара Вълканова, Алина Старков and Катерина Мавродиева харесват този пост.