Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Ясна Соколова

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Ясна Соколова Coin10 39
  Ниво : Ясна Соколова Untitl42
  Статистики :
  Ясна Соколова Streng10 Сила: 28
  Ясна Соколова Shield10 Издръжливост: 24
  Ясна Соколова Brain10 Интелигентност: 28
  Ясна Соколова Runnin10 Ловкост: 28
  Ясна Соколова Magic-10 Магия: 40
  Ясна Соколова Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Ясна Соколова PearЯсна Соколова MangoЯсна Соколова ChiliЯсна Соколова SausageЯсна Соколова WatermelonЯсна Соколова SapphireЯсна Соколова EmeraldЯсна Соколова Birthday1

  Ясна Соколова

  Писане by Ясна Соколова Чет Яну 05, 2023 5:08 pm


  Ясна Соколова

  Ясна Соколова 640f1fa76b2594481fbddc9da09f0424

  19 години


  търсач на Софийските Врабчета


  Характер:
  Ясна е от тези хора, на които усмивката им не слиза от лицето. Не защото е някаква фасада, зад която се крие, а просто е такава - позитивна, приветлива, весела. Не ѝ трябва много, за да бъде щастлива; малките неща винаги са били достатъчни за нея. Сприятелява се лесно и с лекота намира общо с всеки. Има приключенски дух и е винаги готова да се забърка в нещо, в което не трябва. Обича да наруша правила, но така че, да не я хванат. Обожава да измисля забавни преживявания и никога не ѝ е скучно - било то сама или с приятели. Без проблем ще си намери какво да прави - дали ще чете книга или слуша музика, или ще бъде с приятели, рядко ѝ е скучно. Да не говорим, че летенето е нещо, което би могла да прави 24/7. Нещо, което смята за свой минус е, че е прекалено емоционална. Емпатията, която притежава, понякога ѝ идва в повече. Мрази колко много премисля нещата и как потъва в мислите си. Старае се да не се затваря в главата си, но трудно ѝ се получава. Особено, когато нещо я е разстроило, го разнищва до най-малкия детайл. Много добре знае, че това не е здравословно и се опитва да бъде по-сдържана. Но не винаги успява да се спре на време.


  Външен вид:
  Ясна е висока, стройна и пъргава. Когато навършва 14 години боядисва дългата си права косата в лилаво. Косата ѝ обикновено е като вихрушка около лицето ѝ - разхвърчала се навсякъде. Обича да е различна, извън нормата на нормалност. Затова и носи дрехи в ярки цветове, гривнички и герданчета, обеци във формата на полумесец и всякакви подобни джунджурийки. Колкото по-странно, толкова повече ѝ харесва. Очите ѝ са пъстри, смесица между кафяво и зелено, под гъсти черни мигли. Има няколко малки бенки, отляво на слепоочието. Не се определя като красива и не държи толкова много на външния си вид. Усилията ѝ стигат до там да среши и обуздае летящите навсякъде коси и до там. Честно казано, няма нужното търпение, за тези неща и ѝ се струват като загуба на време. Предпочита да бъде на метлата си, пред това да отдели един час за външния си вид, който така или иначе ще бъде съсипан, моментът, в който ветровете я подхванат на метлата.
  История:
  Ясна е момиче, израснало в напълно обикновено, чистокръвно семейство в град София. Има по-голям брат Вихър на 21 години, с когото се разбират изключително добре и винаги са били много близки. Брат ѝ също като нея обожава куидича и след като завършва Мунгав, отива да играе професионално за отбора на София - Софийските Врабчета. Цялото семейство е развълнувано, но най-вече Ясна. Надява се, че един ден двамата отново ще играят заедно в един отбор.


  Майка ѝ Катарина и баща ѝ Владимир са мили хора, които винаги са се грижили добре за семейството си. Ясна разчита много на тях и знае, че може да сподели всичко с тях. Особено баща ѝ. Той винаги я е подкрепял за всичките ѝ щуротии. Катарина пък от своя страна се притеснява за дъщеря си и това, че тя така лудо се е запалила по куидич. Достатъчно ѝ беше че трепери по Вихър, а сега и Ясна.


  Да, Ясна обожава куидича. С пристигането си в "Мунгав", в първи курс, става част от отборът по куидич. Явява се на пробите и е одобрена за търсач. От тогава куидичът се превръща в най-голямата ѝ страст. Обожава да лети и запълва по-голямата част от времето си с тренировки по куидич. Никога не е предполага, че това ще я завладе толкова много. Ако зависи от нея, във всеки един момент ще бъде на метлата си и ще лети. Дори и през лятото Ясна не спира с тренировките и се поддържа в добра форма.


  През петата си година в Мунгав, Ясна е от учениците, пропаднали в подземията. Успява да се измъкне невредима, само с няколко охлузвания, но нещо в нея ѝ подсказва, че това не е края на странните събития, на които са били свидетели. Все още не е сигурна какво ги очаква, но има предчувствие, че няма да бъде хубаво.


  През същата година съдбата постоянно я завърта около едно момче от Северен вятър - Борис Захариев. При първата им среща, Ясна разбира, че споделят една и също любов към куидича. Оказва се обаче, че да общуваш с Борис не е никак лесно и Ясна скоро разбира това. Въпреки това нещо винаги я дърпа към него. При една от срещите им, Борис решава да заведе Ясна навътре в Призрачния лес да полетят, но нещата завършват зле. Ясна се впуска на шега навътре в гората, карайки Борис да я намери и хване. Но шегата бързо се обръща срещу нея. По невнимание пада от метлата точно на мястото, където е леговището на един огромен паяк. Long story short... Метлата на Ясна е счупена, а паякът ранява Борис, докато се опитва да я измъкне. След което всичко, което се случва, остава Ясна с разбито сърце. Борис не успява да се възстанови напълно от отровата и това повлиява на играта му в куидичния мач, в който участва. Захариев пада от метлата и си чупи крака. Ясна знае, че той я вини за всичко, което му се е случило след деня, в който отиват в Призрачния лес. Въпреки че няма нужда... тя вече е понесла вината на плещите си като невидима мантия, която ще я съпътства през следващата учебна година.


  През шестата си година в Мунгав, Ясна е част от бунтовническата ученическа група, която се надига срещу вийлите и тяхното тиранично управление на училището. 
   


  След завършването на Мунгав, Ясна става новият търсач на Софийските Врабчета.

  Борис Захариев, Верена Ерми and Биларон Осмицата харесват този пост.


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 7:58 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!