Беше неделя и Филип бе успял да се измъкне от зорките погледи на вийлите които патрулираха по коридорите на училището, той искаше да се откъсне малко от еднообразието на магически тренировки и учене.За това взе метлата си и се отправи към игрището следван от възрастна намръщена вийла, на която и се искаше да го прати да лъска котлите в стаята по отвари, или да помага в биб лиотеката за подреждане на книгите вме сто да се шляе по игрището.Фил планираше да потренира малко за предстоящите мачове, през ваканцията бе позагубил малко тренинг, а и се чувстваше понапълнял след завръщането си от санаториума в Париж където успя да свали малко килограми, Стресът и напрежението след неочакваните промени през тази година бяха причина за системното му нед оспиване и апаетита му се бе повишил.Ежедневно отнасяше хапливи забележки от вийлите които ги надзираваха по време на хранене, да побърза и да не тъпче защото според тях нямалнужда от допълнителни калории което предизвикваше сподавено хихикане от останалите деца в групата.Момчето възседна метлата си и бавно се издигна, очакваше капитанката на домовия си отбор с която се бяха уговорили да потренират днес.Направи няколко панорамни обиколки за загрявка докато чакаше съотборничката си, Ясна още я нямаше и Фил притеснено позглеждаше към смръщената вийла която нервно потропваше с крак и го гледаш е сърдито.Започваше да му се струва, че тренировката върви към провал, когато най-после откъм замъка се зададе Ясна.Момчето въздъхна с облекчение и се усмихна сдържано, не искаше старата вийла да ги накаже за това, че се размотават и бездействат тук.Нямаше търпение да започнат тренировката...
2 posters
РП На игрището - Ясна и Филип
Ясна Соколова- Възрастен герой
- Вид на героя : Човек
Галеони : 39
Опит : 60 т.
Ниво :
Бобчета :
Ясна пристигна на игрище, летейки на своята метла като фурия. Моментът, в който излезе на мостта, при Грифонарника, направи любимото си спускане. Медельонът във фромата на сребърен юмрук, който беше принудена да носи като всички останали ученици, се разлюля неъдържимо, докато форсираше метлата си към куидичното игрище. Трябваше ѝ около минута, за да стигне до Филип, който вече се беше развихрил и устремено летеше. Изглежда, че беше направил вече няколко обиколки на игрището, когато Ясна го поздрави.
- Хеей, Фил! Здравей. - Момичето долетя при него и третокурсникът рязко спря метлата си. За миг забуби баланс и се разлюля заплашително. - Нямаше нужда така рязко да спираш! - усмихна му се седмокурсничката.
- Оу, Ясна. Здравей! - помаха ѝ момчето и отвърна на усмивката. - Не видях, че си пристигнала.
- Нормално, така бясно летеше... - беше ѝ харесало с каква увереност контролираше метлата и колко добре беше взел резкия завой, който предприе. - Радвам се да видя, че имаш такова желание да участваш в отбора. Мисля, че след няколко тренировки може и да се включиш в мачовете. Но нека първо да потренираме заедно. - Ясна се приближи и го потупа по рамото.
- Нямам търпение! - отвърна Филив и се намести на метлата.
- Знам, знам... от първи курс още... нали? - девойката знаеше колко ентусиазиран беше третокурнсика и с какво въодушевление посещаваше всички мачове и дори тренировки на дом Лъч.
- Да. - Филип сведе глава, сякаш се смути от този факт.
- Ще стане. - побърза да го увери, а след това набързо върза косата си на опашка, за да не пречи. - Хайде да се залавяме за работа, че не знам колко време ще ни дадат преди някоя вийла да ни изгони. - с нанавист Ясна погледна към замъка. - Да започнем с няколко бързи обиколки на игрището. Само ми кажи, на кой пост искаш да играеш - бияч или пазач?
- Хеей, Фил! Здравей. - Момичето долетя при него и третокурсникът рязко спря метлата си. За миг забуби баланс и се разлюля заплашително. - Нямаше нужда така рязко да спираш! - усмихна му се седмокурсничката.
- Оу, Ясна. Здравей! - помаха ѝ момчето и отвърна на усмивката. - Не видях, че си пристигнала.
- Нормално, така бясно летеше... - беше ѝ харесало с каква увереност контролираше метлата и колко добре беше взел резкия завой, който предприе. - Радвам се да видя, че имаш такова желание да участваш в отбора. Мисля, че след няколко тренировки може и да се включиш в мачовете. Но нека първо да потренираме заедно. - Ясна се приближи и го потупа по рамото.
- Нямам търпение! - отвърна Филив и се намести на метлата.
- Знам, знам... от първи курс още... нали? - девойката знаеше колко ентусиазиран беше третокурнсика и с какво въодушевление посещаваше всички мачове и дори тренировки на дом Лъч.
- Да. - Филип сведе глава, сякаш се смути от този факт.
- Ще стане. - побърза да го увери, а след това набързо върза косата си на опашка, за да не пречи. - Хайде да се залавяме за работа, че не знам колко време ще ни дадат преди някоя вийла да ни изгони. - с нанавист Ясна погледна към замъка. - Да започнем с няколко бързи обиколки на игрището. Само ми кажи, на кой пост искаш да играеш - бияч или пазач?