Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ❗ Училищен куидичен шампионат ❗

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ❗ Училищен куидичен шампионат ❗

  Писане by Разказвачът Пет Дек 30, 2022 10:28 am


  Куидичен шампионат | Светът на Хари Потър | Ролева игра 2a1f7912
  В този пост накратко можете да разберете как ще се проведе Куидичният шампионат тази година. В следващите са съобщения.

  1. Мачове. Куидичният шампионат на „Мунгав“ се провежда всяка учебна година. Играят се общо три мача: „Южен вятър“ срещу „Лъч“, „Лъч“ срещу „Северен вятър“ и „Северен вятър“ срещу „Южен вятър“.

  2. Играчи и коментатор. Съй като не разполагаме с достатъчно потребители, за да имаме пълни отбори от по седем души, прибягваме до следната схема. В отбор трябва да има поне четирима реални потребители. На всеки мач трябва да пише целият състав на отбора. Другите двама играчи (всеки отбор по принцип се състои от седем души) ще са неигрови персонажи.
   
  В играта има един коментатор, който може да пише до три поста на мач. Коментаторът не може да влияе значително на развитието на мача, но постовете му също трябва да се съобразяват от останалите играчи.
     
  Как описваме неигровите персонажи? Всеки има право да ги описва, като останалите след него могат да допълват с информация, но иначе са длъжни да се придържат към вече написаното (например ако някой е описал, че НИП е с руса коса и е мега гадняр, следващите не могат да напишат различно, но могат да допълнят с други характеристики: да речем, че има ярки сини очи). Имайте предвид, че и в постовете на коментатора може да има такива описания.

  3. Правила за писане Няма нужда да се спазва някаква поредност на домовете и играчите: всеки пише, когато иска. Пускайте обаче пост „пиша“, за да запазите ред, и го редактирайте възможно най-бързо с пълния текст. Не редактирайте постовете си, след като сте ги публикували. За коментатора важи същото, което важи и за играчите.

  Срокът за писане е посочен в първия пост на Стою Белев и поначало е 2 седмици, освен ако не е удължен по някаква причина от администратор.

  4. Оценяване. Постовете на всеки играч, който пише в мача, се оценяват индивидуално по следните критерии: недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки; изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста; правдоподобност, недопускане на преувеличение; спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива.

  Правилата за куидич (клик) са препоръчителни. Героят Ви може и да ги нарушава, ако го опишете по правдоподобен начин (да допуска фалове да речем), което няма да се тълкува във Ваша вреда. Тези правила имат значение само за историята. Победителят в мача не се определя по тях, а съобразно посоченото по-горе в настоящия пост. Затова моля да НЕ описвате хващането на снича!

  При равенство от мачовете (всеки дом е спечелил по един мач), се сравняват сумираните статистики късмет на отборите. При равенство и на тези точки, печели отборът, от който играч е писал първи на мача.

  5. Служебна победа. Ако в рамките на дадения срок за писане (ще бъде обявен във всеки мач) някой от петимата играчи не пише, победата се присъжда служебно на другия отбор. Ако и за двата отбора има непълен брой постове, печели този отбор, който има повече статистики късмет след сумиране. При равенство и на тези точки, печели отборът, от който играч е писал първи на мача.
   
  Ако някой не може да пише на мач, трябва своевременно да уведоми администраторите, за да може да бъде заменен с резерва (ако има такава).

  7. Награди. Всички участници в отбора на спечелилия дом получават по 2 т. към всяка статистика и по 30 галеона. Може да има и поощрителни награди за другите отбори.

  Тези точки са отделно от общите награди за писане (1 т. или 10 галеона за всеки пост), които следва сами да отчетете в темата за отчет.

  Ела Благоева харесва този пост.


   В момента е: Пет Май 24, 2024 2:18 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!