Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Магазин за магически пръчки „Бердев“

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Магазин за магически пръчки „Бердев“

  Писане by Разказвачът Чет Дек 29, 2022 2:40 pm


  Custom Image

  Магазинът за магически пръчки се намира на ул. „Тролска“, на първия етаж в една очевидно зле поддържана сграда. Отпред магазинът разполага с голямо стъкло, което обаче явно не е чистено отдавна, защото е толкова зацапано, че едва може да се види вътрешността. Вратата е дървена и много тежка, така че човек трябва да се напрегне да я отвори. И отвътре положението не е по-бляскаво. Подът е покрит със стар и накъсан на места линолеум, стените са мръсни и покрити с мухъл, а въздухът мирише на същия този мухъл и цигарен дим. Единствените мебели са големият тезгях в центъра на магазина и шкафът зад тезгяха, в който са натъпкани безразборно стотици продълговати кутии.

  Собственикът на магазина е Явор Бердев – старец на около 60 години, с къса черна коса, черни очи, черни дрехи. Има една голяма бръчка на челото, която перманентно е сгърчена от недоволство и погнуса. Когато говори, могат да се видят изпочупените му жълтеникави зъби. Бердев е и пушач, като почти няма време, през което да не държи цигара. Когато трябва да показва магически пръчки на клиентите, цигарата просто литва настрани за известно време, след което пак каца на устата му. Ръцете му са кокалести, пръстите са дълги, а ноктите – нерязани и страшни. Въобще можете да си представите какво си мислят единадесетгодишните деца, когато влизат в магазина да си купуват първата магическа пръчка.

  Някои хора в Торбаланово си спомнят времена, когато Бердев е бил съвсем нормален човек, усмихвал се е, не е бил пушач. Преди около 10 години обаче съпругата му била убита в някакво нападение на черни магьосници, докато се връщала с метла от дома на родителите си. Бердев бил съкрушен и малко по-малко животът му започнал да упада, докато съигнал до настоящото си положение.

  Избирането на пръчки в магазина на Бердев по принцип не отнема много време. Целта на стареца е максимално бързо да свърши с клиентите и да ги разкара от магазина, поради което веднага се заема с работата: започва да рови по кутиите зад тезгяха, да вади различни магически пръчки и да ги подава, без да задава въпроси да обяснява каквото и да е. Ако каже нещо, то е трудно разбираемо, защото прилича повече на ръмжене. Щом подходящата магическа пръчка бъде открита, Бердев кръстосва ръце и стои така, докато клиентите му дадат парите и си тръгнат от магазина („Ако не им изнася, да ходят на Диагон-али“).

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 
   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Магазин за магически пръчки „Бердев“

   Писане by Разказвачът Чет Фев 15, 2024 4:16 pm   Магически пръчки | Светът на Хари Потър | Ролева игра C9b4d1f95eb414ad2a7c4094e8d867da274521f7


   Всеки герой автоматично получава магическа пръчка при регистрация. Администраторите определят дърво, дължина, гъвкавост и сърцевина, като изборът се прави въз основа на характера на героя и информацията в специална тема, която се намира в Библиотеката (клик).

   Тук Ви се дава възможност да си смените пръчката с такава, каквато си изберете. Само се придържайте към видовете дърво, сърцевини и гъвкавост в горепосочения линк.

   Новата пръчка струва 45 галеона и дава 4 т. магия.

   1. Ако желаете да купите пръчка, директно я отчитайте в темата за отчет!
   2. Не забравяйте, че в зависимост от нивото на героя Ви сте ограничени колко предмети може да закупите за една форумна година (клик тук).

     В момента е: Пет Май 24, 2024 12:50 pm

     Присъедини се към нашия Дискорд сървър!