Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  there's a dark side to everything.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : there's a dark side to everything. Coin10 67
  Ниво : there's a dark side to everything. Untitl37
  Статистики :
  there's a dark side to everything. Streng10 Сила: 10
  there's a dark side to everything. Shield10 Издръжливост: 22
  there's a dark side to everything. Brain10 Интелигентност: 4
  there's a dark side to everything. Runnin10 Ловкост: 8
  there's a dark side to everything. Magic-10 Магия: 22
  there's a dark side to everything. Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : there's a dark side to everything. Sapphirethere's a dark side to everything. Emeraldthere's a dark side to everything. Rubythere's a dark side to everything. Pearthere's a dark side to everything. Chocolatethere's a dark side to everything. Tomatothere's a dark side to everything. Diamondthere's a dark side to everything. Chilithere's a dark side to everything. Cream_Puffthere's a dark side to everything. Mango

  there's a dark side to everything.

  Писане by Маришка Боршош Чет Сеп 28, 2023 3:55 pm  @Арина Орлова

  ***все още в „Облекла за тролове и самодиви”.***
   
  Докато наблюдаваше Арина се чудеше дали да не се откаже още сега. Да, имаше гениалната идея да посети остров Катран точно с Орлова, но това което виждаше беше прекалено. Най-вероятно трябваше да сложи край на всичко още сега, може би дори щеше да е най-доброто решение, което някога е вземала.
   
  Но от друга страна, ако го направеше, щеше да е изтърпяла целият този тормоз върху личното ѝ пространство за нищо. Дори и в момента още не можеше да разкара половината брокат, с който онези тролчета я замериха. Това беше по-трудно за чистене, дори и от тортите, с които до преди няколко дена се бореше. Какво ли още щеше да понесе не само косата ѝ, ами и самата тя?
   
  Погледна отново нещата, които държеше и направо ѝ се пригади. Нещо продължаваше да не ѝ звучи както трябва. Беше ли възможно да има наистина толкова тъпа не само комбинация, но и традиция. Но пък…. България…. можеше ли изобщо да очаква нещо нормално тук
   
  -Арина, сигурна ли си, че е необходимо? Наистина ли не може да си спестим тази… излагация?
  -Не, такава е традицията!
  -Това наистина е най-тъпото нещо, което някога съм чувала и виждала.
  -Хайде, хайде, стига мрънка и отиди да ги пробваш.
  -Но……
   
  Преди изобщо да може да ѝ възрази отново Орлова я тикна в стаята да се преоблече. Това беше най-трудното нещо, което някога беше правила, защото през цялото време не само очите я боляха от това, което виждаше, но и сърцето ѝ преживяваше по няколко мини инфаркта от стреса, на който беше подложена.
   
  „Това трябва да е просто поредният кошмар.
  Нямаше как да е истина.
  Нямаше как нищо толкова ужасно да е реалност.
  Събуди се!
  Нищо не се случва…..
  Не, по дяволите по-лошо е от кошмар.
  По-лошо е, защото наистина се случва.“
   
  Едно от любимите ѝ занимания беше да се радва сама на себе си, докато се гледа в огледалото, но сега дори и това не можеше да направи, защото това което виждаше не ѝ харесваше. Дори за минута си помисли, че е по-добре да се самоубие още сега, от колкото да се подложи наистина на това мъчение.
   
  Погледна отново вълненото страшно нещо и се обърна ужасено към Орлова:-А това нещо не мога да го пипна отново. Сигурно и сега прихванах нещо от него. Всъщност най-вероятно ще умра само от това че го докоснах за няколко минути, когато ми го натика в ръцете и вината ще е изцяло твоя.  – Бутна червенокоската към това „модно отвратително българско творение“, за да си го вземе, защото Николет нямаше абсолютно никакво намерение да се докосне до него отново.
   
  Погледна отново Орлова, която също се беше преоблякла и добави: -Арина, ти изглеждаш като пълен идиот така, но поне си такава по принцип. Все едно си смърфска разгонена женска версия на Чарли Чаплин. Но аз заслужавам нещо много по-добро.
   
  Докато ѝ обясняваше всичко това и тикна в ръцете и така наречените от Арина терлици. Не ѝ даде шанс да реагира или да ѝ отговори на коментара от преди малко, защото я заля с нова порция недоволство: -Това дори не знам какво е и за какво се очаква да го използвам, но и не искам да знам. Достатъчно се стресирам само докато го гледам, за това ти го давам на теб, ще ти отива. И без това и сега изглеждам по-зле от избягал от лудницата човек, ограбил костюмите от близкия цирк в опит да изглежда като животно от зоопарка.
   
  Това наистина описваше начина, по който се чувстваше. Дори всъщност трябваше да се умножи по един милион, за да е самата истина. Но и нямаше никакъв шанс да използва тези две „неустоими модни измислици“, дори и ако живота ѝ завишеше от това.. Всичко останало ѝ беше напълно достатъчно. Дори предостатъчно.
   
  -Нещо продължава да не ми звучи напълно логично и както трябва. Имам чувството, че наистина ще съжалявам за това, особено като дори още от сега искам да те убия, но… ще го направя след като се върнем.  – Това беше нейният своеобразен недоволен начин да каже, че се е навила да спази тази традиция. 

  Арина Орлова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : there's a dark side to everything. Coin10 35
  Ниво : there's a dark side to everything. Untitl41
  Статистики :
  there's a dark side to everything. Streng10 Сила: 43
  there's a dark side to everything. Shield10 Издръжливост: 43
  there's a dark side to everything. Brain10 Интелигентност: 45
  there's a dark side to everything. Runnin10 Ловкост: 45
  there's a dark side to everything. Magic-10 Магия: 52
  there's a dark side to everything. Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : there's a dark side to everything. Mangothere's a dark side to everything. Pearthere's a dark side to everything. Watermelonthere's a dark side to everything. Sapphirethere's a dark side to everything. Emeraldthere's a dark side to everything. Pizzathere's a dark side to everything. Sausagethere's a dark side to everything. Cabbagethere's a dark side to everything. Cheesethere's a dark side to everything. Blueberrythere's a dark side to everything. Applethere's a dark side to everything. Bananathere's a dark side to everything. Tuttifruttithere's a dark side to everything. Baconthere's a dark side to everything. Rubythere's a dark side to everything. Honeythere's a dark side to everything. Chocolatethere's a dark side to everything. Chilithere's a dark side to everything. Diamondthere's a dark side to everything. Birthday1 

  Re: there's a dark side to everything.

  Писане by Арина Орлова Пет Сеп 29, 2023 2:29 pm


  Не се бе забавлявала толкова, откакто каза на чичо Фреди, че дъщеря му  - АриАна е влюбена в планински трол и смята да зареже годеника си на олтара и да избяга с него. Това беше сложило началото на една грамадна и сълзлива семейна драма, която някак си се бе развила от „жабешка супа, забъркана със сълзи и желе” до „мини война на рода Орлови с обитателите на близкото блато”. В крайна сметка, никой не пострада. Братовчедката много бързо беше осъзнала какво всъщност се случва и вместо да издаде, че конфликта е дело не червенокосата фурия бе взела нещата в свой ръце. Така, вместо желаната сватба  се бе провел скромен ритуал насред блатото, а сред гостите бяха роднини и ...семейство тролове.

  Та, в тази ситуация Маша го играеше жертвеното агне, което не знаеше, че много скоро щеше да бъде опечено на бавен огън. Но, в главата на Арина, тъмнокосата си заслужаваше съдбата. А, и тя не бе виновна, че другата не си беше направила труда да се запознае с българските традиции.

  Червенокосата пое подадените терлици и вълнена мантия  и надяна на лицето си най-очарователната, не-подигравателна, усмивка, на която бе способна.
  - Много жалко, че не харесваш българските народни носии. – нямаше да се откаже от твърдението си. В момента се представяше страхотно – печелише време и гледаше как Николет се гърчи от собственото си отражение.
  - Това нещо е... – тъмнокосата посочи облеклата на двете им. - ... още едно отвратително нещо в тази страна. Знаех, че хората тук нямат капчица стил, но...

  - Не предполагаше, че ще е толкова ужасно? – тук вече не се сдържа и се засмя. – За съжаление, мила, традициите са да се спазват. А няма как да ни пуснат на остров Катран, ако...
  Това, което намекваше бе повече от ясно – Боршош трябваше да се жертва и да облече останалата част от „костюма” си, за да могат изобщо да тръгнат към горепосоченото място. Но, Орлова не възразяваше и да си останат тук. Поне така щеше да направи добро дело и да спаси човечеството от разбесняла се начинаеща луда-черна магьосничка.

  - Продължава да не ме звучи логично! – заяви тросното събеседничката й и скръсти ръце пред гърдите.
  - Няма нищо логично в традициите, Маша! – отвърна обратно Арина и тикна обратно терлиците и перелината в ръцете й. – Хората са си имат дрескод за начинаещите тъмни магьосници и техните придружители. Или си сложи терлиците и перелината или няма да ходим. Толкова е просто.
  - И как се слага това нещо? – тъмнокосата бе сбръчкала нос.
  - Обуваш го на краката си като чорапи. – недоизканато остана, че от нея зависи дали ще тръгнат от магазина или не. – И не забравяй да платиш за дрехите ни, иначе няма да можем да тръгнем.

  Маришка Боршош харесва този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : there's a dark side to everything. Coin10 67
  Ниво : there's a dark side to everything. Untitl37
  Статистики :
  there's a dark side to everything. Streng10 Сила: 10
  there's a dark side to everything. Shield10 Издръжливост: 22
  there's a dark side to everything. Brain10 Интелигентност: 4
  there's a dark side to everything. Runnin10 Ловкост: 8
  there's a dark side to everything. Magic-10 Магия: 22
  there's a dark side to everything. Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : there's a dark side to everything. Sapphirethere's a dark side to everything. Emeraldthere's a dark side to everything. Rubythere's a dark side to everything. Pearthere's a dark side to everything. Chocolatethere's a dark side to everything. Tomatothere's a dark side to everything. Diamondthere's a dark side to everything. Chilithere's a dark side to everything. Cream_Puffthere's a dark side to everything. Mango

  Re: there's a dark side to everything.

  Писане by Маришка Боршош Съб Сеп 30, 2023 8:43 pm


  Последното нещо, което някога си беше представяла, когато реши че иска да посети Острова, беше че ще трябва да преживява, това което и се случваше в момента. Продължаваше да се чуди как можеха да съществуват толкова безсмислени традиции.
   
  Очакваше нещо мрачно от място, предназначено за черни магьосници, а не да трябва да изглеждаш като клоун. Но от друга страна вече нищо глупаво за България не можеше да я изненада. Не беше видяла нищо хубаво от тази страна, със сигурност и никога нямаше да види.
   
  -Наистина ли се налага?
  -Да, иначе няма как да отидем.
  -Наистина ли?!
  -Да, казах ти го вече няколко пъти.
   
  Знаеше че нямаше да получи друг по-различен отговор на въпроса си, който все беше един и същ. Всъщност беше странно да очакваш различни резултати, при едни и същи обстоятелства. Но пък надеждата винаги умираше последна, нали така.
   
  Въздъхна недоволно. До сега никога не беше изпитвала страх от дреха. Да, точно от дреха, но сега изпитваше точно такъв, колкото и странно да изглеждаше. И това чувство беше към косматото нещо, наречено вълнена перелина. Нямаше как да съществува нещо по-грозно и отвратително от това.
   
  Имаше вътрешна борба, в която се състоеше от „може пък все пак да трябва да преодолея страха си от тази дреха“, до това „ами ако умра, ако я пипна още един път“. Това продължи известно време, през което различните страни вземаха превес. Изобщо не ѝ беше лесно.
   
  -Вече мразя България дори още повече! – въздъхна още по-възмутено и взе нещата, които Арина ѝ подаваше. Въпреки продължаващият си inner screaming, се жертва и си сложи и тези „допълнителни аксесоари“.
   
  Чувстваше се толкова тъпо от начина, по който изглежда, че дори не изкоментира грозния външния вид на собственичката, но пък за сметка на това, сърцето я заболя, когато чу колко много струваха всички тези парцали, но все пак нямаше избор и плати. -Арина, другият път намери още по-скъпо място за такива боклуци! Със сигурност знаеш такова.

  Арина Орлова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : there's a dark side to everything. Coin10 35
  Ниво : there's a dark side to everything. Untitl41
  Статистики :
  there's a dark side to everything. Streng10 Сила: 43
  there's a dark side to everything. Shield10 Издръжливост: 43
  there's a dark side to everything. Brain10 Интелигентност: 45
  there's a dark side to everything. Runnin10 Ловкост: 45
  there's a dark side to everything. Magic-10 Магия: 52
  there's a dark side to everything. Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : there's a dark side to everything. Mangothere's a dark side to everything. Pearthere's a dark side to everything. Watermelonthere's a dark side to everything. Sapphirethere's a dark side to everything. Emeraldthere's a dark side to everything. Pizzathere's a dark side to everything. Sausagethere's a dark side to everything. Cabbagethere's a dark side to everything. Cheesethere's a dark side to everything. Blueberrythere's a dark side to everything. Applethere's a dark side to everything. Bananathere's a dark side to everything. Tuttifruttithere's a dark side to everything. Baconthere's a dark side to everything. Rubythere's a dark side to everything. Honeythere's a dark side to everything. Chocolatethere's a dark side to everything. Chilithere's a dark side to everything. Diamondthere's a dark side to everything. Birthday1 

  Re: there's a dark side to everything.

  Писане by Арина Орлова Сря Окт 11, 2023 1:18 am


  - Скъпо? – веждата на червенокосата се изви във формата на вълнист лимон и се изкачи на челото й. Арина премигна срещу тъмнокосата и се опита да се възспре от това да се изхили истерично, но смехът вече напираше в корема й. Захапа силно вътрешната страна на бузата си, за да не наруши сериозното си изражение и резултатът бе странен гърлен звук – нещо средно между ръмжене и предсмъртно квичене на умиращ тюлен.

  - Да, Арина! Ужасно скъпо за тез грозни парцали! – Маша бе истинска атракция. Двете момичета най-накрая бяха излезли от магазина и сега всички по улицата се обръщаха да ги зяпат. Определено Ари нямаше да каже на дружката си, че я бе завела във възможно най-скъпия маг-магазин за втора употреба. Нито, че  хората за първи път виждаха толкова „добре съчетани” и стилни дрешки.  

  - Защо ни зяпат всички?  - раздразнението в гласа на другата бе повече от очевидно.  Не бяха преминали и половин улица преди група дечица да им пресекат пътя. Повечето бяха облечени в  също толкова цветни и странни дрешки и гледаха към Боршош сякаш бе тяхната пътеводна звезда в света на модата.
  - Децата те...харесват? -  изненада и за самата Орлова. – А, възрастните магьосници знаят, че това е дрес кода на начинаещия тъмен маг и ти се ... възхищават.
  Или по-точно се чудят от къде са се взели тези двете луди. Разбира се, севернячката можеше да подхвърли няколко добри предложения като: „паднали от Сатурн, докато танцуват жабешкия марш”  или  „прелетяли с желирани ягоди от  друго измерение”.

  -  Арина Орлова, направи нещо!  - почти изпищя Николет, когато две дечица се затичаха към нея с отворени  ръчички,  очевидно с намерението да я гушнат.  
  - Но, не можеш да не поздравиш феновете си! Според традицията си длъжна да се усмихваш и да отдадеш нужното внимание на всеки, който иска да те поздрави...

  ... или казано по друг начин – това бе „гениалния” план на Ари как двете никога да не стигнат до остров Катран. Дали щеше да проработи?  Може би или пък не...

  Маришка Боршош харесва този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 6:30 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!