Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 67
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl37
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 10
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 4
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 8
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TomatoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Cream_PuffОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Mango

  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Маришка Боршош Чет Авг 31, 2023 3:27 pm


  ***два дни след събитията на плажа***
   
  Понякога човек още сутринта се събуждаше с разни „велики идеи“ в главата си. Днес беше точно един от тези такива дни. Естествено в случая, когато това беше госпожица Боршош, тези толкова добри идеи, придобиваха съвсем различен смисъл.
   
  Беше решила че е време да отиде на място, на което по принцип не би трябвало да ходи, особено от човек като нея. Но все точно на това място можеше да открие още неща за тези магии, които и бяха най-интересни още от както беше съвсем малка.
   
  Но за целта нямаше разбира се как да отиде сама там. Беше твърде опасно. А какво щеше да прави Вселената, ако нещо ѝ се случеше?
   
   Точно за това трябваше да си намери подходяща компания. Естествено първото име, което изскочи в главата ѝ беше Сандър, но както винаги за него важеше правилото „error 404 page person could not be found“.
   
  Сети се за още няколко подходящи „кандидати“, сред които дори Лилиян, но някак си знаеше че нито един от тях не беше достатъчно подходящ. Можеше да си пробва и с някой непознат ученик, имаше твърде много такива, тъй като брюнетката не си даваше зор да запомни имената на 99 процента от съучениците си. Бяха твърде маловажни за това. И все пак ако рискуваше с някой от тях, шансът да попадне на пълен идиот бяха гарантирани.
   
  Хм, така изборът се затрудняваше все повече и повече….. и точно тогава в главата ѝ изскочи едно достатъчно подходящо име – Арина Орлова. Да, тя определено беше идеална за целта.
   
  Сега оставаше само да разбере къде беше червенокоската. Това нямаше да е особено трудна задача, когато си малък сталкър от класа и както се казва си имаш своите методи да разбереш нужната информация.
   
  Не след дълго брюнетката се беше озовала в Торбаланово и по-конкретното до едно от многобройните кафета, което беше най-затънтеното от всички, опитвайки се сякаш да се скрие от света. А в него видя и червенокоската, която търсеше и която тъкмо си вземаше кафе. Естествено брюнетката само това чакаше и веднага отиде при нея. -Арина, каква неприятна изненада, че те виждам тук. Напоследък се засичаме твърде често, ще започна да си мисля че ме преследваш – макар че точно в конкретният момент беше точно обратното. -Всъщност така и така си тук, знаеш ли че може да направиш нещо за мен?


  @Арина Орлова

  Арина Орлова, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 35
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl41
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 52
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени MangoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени WatermelonОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PizzaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SausageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CabbageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CheeseОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BlueberryОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени AppleОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BananaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TuttifruttiОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BaconОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени HoneyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Birthday1 

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Арина Орлова Пет Сеп 01, 2023 12:18 am


  Ако плановете й за лятото бяха крастави жаби, то Арина бе затънала в калта, докато ги гонеше в кръг из блатото. Перфектният й списък с дейности се бе изплънал из под пръстите й и сега летеше за Варненското блато като хартиено самолетче.

  Нещата се бяха объркали още от първите дни, когато Маришка се бе набутала на плажа, предизвиквайки истински фурор с тортената си визия. Малките дечица, толкова се бяха впечатлили от нея, че червенокосата прекара остатъка от деня, играейки „Ай, сего кой да спасим от злата сумистка!”.

  Сякаш Николет бе злата прокоба, която бе изляла черната отрова в чашата на Ари и след нея всичко се срути като кула от карти. Днес, трябваше да е във Варна на мъгълски семинар по метъл музика, но бе получила скръбна вест. Водещият на събитието се бе пльоснал болен на легло, покосен от копривна треска и особено тежка виагрена болест.

  И двете неща, звучаха особено сериозно и смъртоностно. Въпреки че, червенокосата нямаше и напонятия за какво става въпрос, съчувстваше на бедния човечец. Сигурно би било много трагично да умреш прав от виагрена болест.

  Така се наложи да импровизира и да удължи престоя си в Торбаланово. Стаичката, която бе наела и сега помещаваше огромните й куфари бе сравнително прилична. Успя да пооправи малко нещата с помощ от магия и така се бе сдобила с огромен гардероб, където да набута всичките си куидични принадлежности.

  След като премина фазата н траура, по-късно щеше да изпрати поздравителна картичка и цветя на вощения – май мъгълите така правиха за пожелание за здраве, се набута на близкото кафе.

  Реши, че за да оправи настроението се нуждае от огромен ягодов мъфин и капучино с много пяна и канела. Тъкмо поднасяше ягодовото изкушение пред устните си, когато в полезрението й се набута особено черна и дразнеща персона.

  О, НЕ! Само НЕ и тази отново!

  - Вече дори не си забавна! – измръмжа и захапа кексчето. Отхапа голяма хапка и я задъвка ядно. – Щях да се впечатля от желанието ти да ме преследваш, но вече не ми е смешно. Само не ми казвай, че вече не харесваш Сандър, а си се влюбила в мен!
  О, това щеше да е трагедията на живота й.

  Ела Благоева, Маришка Боршош and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 67
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl37
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 10
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 4
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 8
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TomatoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Cream_PuffОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Mango

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Маришка Боршош Съб Сеп 02, 2023 11:51 pm


  Незнайно защо брюнетката си мислеше че всички трябваше да ѝ се радват. Макар че естествено нямаше за какво. Особено с това нейно странно поведение. По-скоро щяха да си помислят че са около някоя лудница и да поискат да избягат, от колкото да ѝ се зарадват.
   
  Колко странни бяха всички тези хора само.
   
  Никога нямаше да може да разбере учудваща им реакция, защото се мислеше за твърде важна и велика. За това не можеше да осъзнае и защо Арина реагираше толкова зле на новата им „случайна“ среща. Все пак какво по-хубаво може да се случи в деня ѝ от това.
   
  -Колко си мила само…. съжалявам, всъщност не съжалявам, но ще ти разбия мечтите за нас, защото бих предпочела да се хвърлила от най-високата скала в тази мизерна страна, въпреки че се обичам прекалено много,  от колкото някога да захаресам някоя като теб по този начин – Това със сигурност беше преувеличено, особено когато си такъв егоцентрик като Николет, но идеята беше важна.
   
  И двете знаеха че нямаше да се разминат толкова лесно – само с няколко заядливи коментара една за друга. Това започваше вече да става забавно за Боршош, но със сигурност Орлова не беше на същото мнение.
   
  Брюнетката съвсем спокойно съвсем се набута на масата на Арина без дори да я пита дали може, но за сметка на това пък имаше друга гениална мисъл. -Можеш поне да ме почерпиш едно кафе и кексче… – Не, че не можеше сама да си купи. Дори можеше да купи цялото това мизерно местенце, но просто искаше да подразни отново Орлова  -…но не се опитвай да ме отровиш с някое от тях, няма да ти се получи. – Усмихна се на червенокоската така все едно ѝ казваше „няма да се разкарам, докато не се навиеш на идеята ми, която още не си чула, но която със сигурност ще ти хареса“.

  Люба Бюлбулева харесва този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 35
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl41
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 52
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени MangoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени WatermelonОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PizzaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SausageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CabbageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CheeseОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BlueberryОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени AppleОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BananaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TuttifruttiОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BaconОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени HoneyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Birthday1 

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Арина Орлова Нед Сеп 03, 2023 1:13 am


  Веждите на Ари се извиха и стрелнаха към челото й. Премигна срещу брюнетката, а след това се ухили, сякаш да й каже: „О, значи сега ще бъдеш желирана мечка!? Хубаво, така да бъде!”. Нямаше проблем, тя също можеше да влезе в тона на Николет и да бъде не просто ужасно досадна, а и най-големия кошмар на брюнетката.

  - Мила, защо ми е да се пробвам да те отровя. – отвърна с шепот. – Това е страшно неефективен метод за убийство. Ако искам да го направя, може би бих пробвала с нещо по-вдъхновяващо – изгаряне на кладата, обесване с лъжица, удавяне в чаша с вода...

  Тъмнокосата зяпна срещу нея, но Орлова не й даде време да й отговори. Вместо това, махна на сервитьора – трътлесто зелено човече, високо не повече от метър. Изчака го да се приближи до масата им и с най-наглата си усмивка изрецитира:

  - Дружката ми тук иска да почерпи ЦЯЛОТО заведение с ягодови мъфини и черно кафе като душата й. Разбира се, изцяло за нейна сметка. -  сервитьорът се завъртя към Маша и я огледа внимателно от глава до пети, опитвайки се явно да прецени дали е достатъчно платежноспособна. След това се набута в личното й пространство и протегна ръката си към нея.

  - Първо трябва да платите, госпожице! – интересното на заведението бе, че първо трябваше да платиш преди да ти сервират. Тази политика май бе свъразна с някакъв разорен лорд, който цели 10 години се скатавал.  Затова вече не бе позволено да отмениш поръчката си. Кажеш ли нещо, джуджетата от персонала те преследваха като завещание, докато не си платиш.

  - АРИНА ОРЛОВА! – лицето на неканената гостенка се изви в грозна гримаса. Опита се да изблъска зеленото джудже, но то просто се намести от другата й страна. Така се наложи да заплати поръчаното от Ари и, когато останаха насаме започна да бълва жупел и пепел. – Невъзможна си! Казах, че ТИ трябва да ме черпиш, не АЗ да си пръскам галеоните по незначителни идиоти, които не ме интересуват.

  - Колко лошо! – не изглеждаше да съжалява. Отпи от кафето си и се намести на стола си. – Като не ти харесва си тръгни. Просто е.

  Маришка Боршош and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 67
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl37
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 10
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 4
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 8
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TomatoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Cream_PuffОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Mango

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Маришка Боршош Нед Сеп 03, 2023 5:54 pm


  „Любимото ѝ нещо“ на света беше да плаща за неща, които не иска и за хора, които дори не би искала да спира погледа си върху тях. Перфектно начало на деня.
   
  Жалко само че не можеше да смачка като буболечка дебелото зелено сервитьорче. Това беше най-малкото, което заслужаваше, но явно днес беше щастливият му ден и щеше да спаси мизерният си живот, поне за още няколко дни. Твърде много свидетели имаше наоколо.
   
  Брюнетката определено се беше издразнила на Орлова, но не достатъчно, за да я отърве от присъствието ѝ толкова лесно. Червенокоската трябваше да се постарае доста повече, ако искаше да го направи наистина.
   
  Тъкмо щеше да го каже и на Арина, когато изведнъж усети че нещо я бута по ръката и се стресна. Много мразеше всякакви непознати хора и същества да я пипат или да се доближават до нея. Колкото по-надалече стояха, толкова по-добре. Така сега видя до себе си някакво много отвратително грозно създание, което не можеше да определи какво е, но беше ниско и квадратно, с един дълъг рус косъм за коса, на който имаше панделка, грамаден крив нос, огромни криви очи и дълги нокти. Явно беше странен хибрид, взел възможно най-лошите гени от родителите си.
  -Иу,ти пък какво искаш сега?!
  -Извинете, аз тъкмо влизах, когато чух че черпите всички и не успях да се възползвам. Аз не искам да нахалствам, но не съм яла нищо от дни и се питах…
  -За малко да се разплача и не продължавай, не може! И ако искаш да продължиш жалкото си съществуване, се разкарай, преди да прихванем нещо от теб или да ослепеем от грозотата ти за вечни времена.
   
  Това жалко „нещо“ се разкара с подвита опашка. -Сигурно си много доволна от себе си, Арина. Другият път намери още по-пропаднало място от това за кафе. Със сигурност имаш цял списък с такива -   Дали изобщо съществуваше по-ужасно кафене във Вселена от това, в което се намираха в момента? Не, не беше възможно.
   
  През това време сервитьорчето ѝ донесе и на нея кафето. Все пак като черпиш всички, добре де почти всички, накрая ти се полага същото и на теб. Но разбира се и това кафе не ѝ хареса, защото една не се задави от неприятният му вкус.  -Признавам ти го, Арина, имаш ужасен вкус за всичко.

  Люба Бюлбулева and Арес Морев харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 35
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl41
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 52
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени MangoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени WatermelonОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PizzaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SausageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CabbageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CheeseОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BlueberryОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени AppleОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BananaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TuttifruttiОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BaconОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени HoneyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Birthday1 

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Арина Орлова Пет Сеп 08, 2023 9:57 pm


  Мъфините и кафето бяха серивирани. И докато тъмнокосата бе свисила вежди и приличаше на планински монах, то из цялото заведение се чуваха радостни възгласи. Някой магьосници започнаха да ръкопляскат и да подвикват неща като: „Браво! Не всеки ден се учиш да четеш!”, „Е, да осиновиш слон е много добро дело!” или „Омъжила се е за планински трол? Смело решение!”. Докато други, най-нахално се бяха завъртели от местата си и зяпаха нахално Маришка с погледи, изпълнени с любопитство.

  Някак си брюнетката се бе превърнала в център на вниманието и това й задълбочи намусеното й изражение. И още едно омразно за нея нещо се беше случило – вниманието на всички обикновени и „мизерни” хорица бе паднало върху нея.

  - Вкусът ми си е ок, просто ти не можеш да оцениш нищо, освен ако не е Сандър или опаковано в скъпа и луксозна опавка и поръсено с блясък. – Ари се смееше. Изобщо не бе притеснена от случващото се около нея. И как да бъде, като тя лично бе тикнала няколко галеона в ръката на зеленото сервитьорче, за да й направи тази специална услуга. Вярно бе казала да разпространи, че Николет е дъщеря на Торбалан и женена за плужек, но и това си го биваше. Трябваше да му плати за креативността допълнително.  

  - Нормално е човек да се цели към най-доброто! – твърдението не бе лошо, но казано то Маришка звучеше като: „Ами дай ми ръката си и ще я отрежа и продам на черния пазар, за да си купя кафе за 200 галеона”.
  - Нормално е да не се буташ в чуждото лично пространство, но не виждам да спазваш някакви граници!
  - Не лъжи, знаем, че ти харесва!


  Червенокосата извърна погледа си, тъкмо навреме, за да забележи няколко дечица, които плахо се приближаваха към тяхната маса. По лицата им имаше трохи от мъфини, а ръчичките им бяха омацани с ягодово сладко. Едното носеше грамадент гирлянд, тип Коледна елха или хавайска сватба и гледаше точно към Боршош. О, явно искаха да я изненадат! Колко прекрасно. Преди да успее да се засмее, едното детенце скокна на раменете на събеседничката й, а другите й надянаха гирлянда на врата и започнаха дружно да я прегръщат.

  Колко ужасяваща и сладка картинка. Дали имаше нужда да й помогне? Не, трябваше и малко време, за да се наслади на кармата.
  - И за какво каза, че искаш да говорим? – не, не го беше казала, но Орлова тайно се надяваше тази срещичка да приключи възможно най-бързо.

  Маришка Боршош харесва този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 67
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl37
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 10
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 4
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 8
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TomatoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Cream_PuffОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Mango

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Маришка Боршош Нед Сеп 10, 2023 5:26 pm


  Естествено че чуваше какво говореха по неин адрес. Щеше да ѝ е трудно да не го направи. Явно съществата тук имаха повече от развинтено въображение. Направо се чудеше откъде им идваха всички тези налудничави идеи и твърдения. Може би се бяха напушили с някоя билка или бяха пияни, или пък ненормални. Нямаше друго логично обяснение.
   
  Искаше ѝ се да удуши всеки един от тях като преди това е извадила очите им, но нямаше как да си позволи да се позабавлява с тях по този начин. Щеше да привлече още повече вниманието им, а и сега ѝ стигаше, дори за цял един живот, дори и за следващия.
   
  Но разбира се всичко трябваше да става по-лошо.
   
  Иронично беше как точно докато двете момиче говореха за „граници и лично пространство“, нахалните дечица я „нападнаха“ с глупавия си гирлянд и мръсни ръчички. Естествено веднага брюнетката имаше тотален покър фейс, а вътрешно направо си крещеше от възмущение. Погледна това „нещо“, с което я бяха закичили. Скоро не беше виждала нещо толкова грозно „украшение“.
   
  -Едва се отървах от торти по косата ми, сега трябва да разкарвам парченца от ягодови кексчета от нея – Тъкмо се беше изчистила косата от новите сладки по нея, едното от децата я прегърна отново и започна да ѝ говори.
  -Харесва ли ти, харесва ли ти?
  -Никога не съм виждала нищо по-…. грозно от това. Просто се разкарай от мен, преди търпението ми да свърши.
   
  Погледна Арина, която не спираше да се смее, когато детето докато си тръгваше обясняваше ентусиазирано как с гирлянда тъмнокосата какичка изглеждала точно като коронясана блатна принцеса и че то като порасне ще убие мъжа ѝ, който е таласъм и ще заживеят заедно. Николет щеше да му удари един шамар, ако смеха на Орлова не я беше разсеял и детето не беше избягало да си поръчва още кексчета.
  -Маша, имаш си фен!
  -Млъкни, Орлова.
  -Направо си те представям в блатото с таласъма и фенчето ти.
  -Внимавай, Ари, ще вземеш да се задавиш с кексчето си след малко. И престани да се смееш. По-зле си дори и от тези демончета. Имаме да правим много по-важни неща от това. Като това да отидем до остров Катран заедно – Тук беше моментът да я попита, „ще може ли дойдеш с мен там, защото не искам нещо да ми се случи, ако отида сама“, вместо да ѝ говори така, но пък за Николет двете възможности звучаха напълно еднакво, макар и реално да не бяха.

  Арина Орлова харесва този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 35
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl41
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 52
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени MangoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени WatermelonОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PizzaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SausageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CabbageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CheeseОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BlueberryОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени AppleОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BananaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TuttifruttiОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BaconОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени HoneyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Birthday1 

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Арина Орлова Сря Сеп 13, 2023 1:56 am


  Намръщи се. Всички знаеха славата на остров Катран. Ари беше ходила там. Любимият й брат, я беше завел на него малко след миналогодишния й рожден ден, ей тъй да я изненада приятно. Само, че вместо ягодови кексчета, двамата се оказаха забутани на забулен с облаци остров в Черно море. Голи скали, малко растителност и неособено приветливи сгради.
  Но това дори не беше най-лошото. Най-ужасното бяха хората там. Всички бяха намусени и те гледаха с поглед тип: „Ти ква си, ма? Давай, жабите и дим да те няма!”. Повечето бяха криминални типове или някакъв вид черни магьосници. Не особено успешни, според Ари, защото се носеха без никакъв моден стил. Бяха осиновили мантрата: „Черното е бог!” и нямаше нещо по тях, което не беше в този цвят. Дрехите, мантиите, обувките, дори косите им...

  Скука. Пълна скука.

  - Не! – просто отвърна Орлова и запрати възможно най-наглата си усмивка на Маришка. Нямаше намерение да играе по свирката на тъмнокосата, а и тя вече си имаше момче за всичко. Сандър, може би бе вързан за нея, но ягодова нямаше този проблем.
  - И защо си мислиш, че ти давам право на избор? – Маша свиси вежди, докарвайки физиономията си до момент: „смазан камион”, но не изглеждаше убедителна.
  - Не ми пука какво си мислиш, драга. Хващай си Сандър под ръчичка и отивайте на сватбено пътешествие на остров Катран. И дано има късмета да те удави и да се отърве от теб! – Арина не беше лош човек. Обикновено, не пожелаваше злото на никой, но за Боршош правеше специално изключение. Все пак, Викторович й бе споделил ВСИЧКО.
  Точно така, червенокосата знаеше какво се беше случило в Хогуортс и за „невероятното” дело на Николет. Затова не изпитваше ни капка съжаление към нея.

  - Няма нужда да притеснявам Сандър. Трябва да го направим заедно! Много е важно! – продължаваше да настоява другата, все едно Ари не бе продумала и дума, а само се беше усмихнала срещу нея.
  - Виж, какво – ако искаш да те придружа, трябва да ме помолиш. – събеседничката й бе толкова кисела, че по-скоро лимоните да се превърнат в ягоди и да полетят, отколкото да осинови нормално човешко възпитание. – А и трябва да ми кажеш подробно какво ще правиш там, защото знаеш – имам навика да чета между редовете. Не искаш да кажа на Сандър, че искаш да избягаш с планински таласъм, нали?

  Засмя се на собствената си шега. О, това беше много добре! Щеше да си го запише за бъдещи употреби!

  Маришка Боршош харесва този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 67
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl37
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 10
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 4
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 8
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TomatoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Cream_PuffОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Mango

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Маришка Боршош Нед Сеп 17, 2023 4:04 pm


  Трябваше да я помоли?
   
  Нима не беше направила точно това преди малко? Все пак ѝ беше казала, че иска да отидат заедно до остров Катран, въпреки всички глупости, които Арина беше изговорила от както се бяха срещнали в тази дупка, имитираща кафене. Въпреки целият „ужас“, който изпита от това да седи повече от 5 секунди в това заведение и да трябва да изтърпи цялото това възмутително отношение на останалите посетители и на техните отвратителни деца. Това нима наистина не беше достатъчно и много по-силно от каквато ѝ да е молба?
  -Сериозно ли?
  -Да, напълно съм сериозна.
   
  Какви неща ѝ се налага да преживява само? Просто възмутително!
   
  Всичко щеше да е много по-лесно, ако хората около брюнетката правеха това, което им казваше без да задават въпроси, да се правят на важни или пък да искат нещо в замяна. Наистина трябваше да започнат да го правят, така Вселената щеше да е едно още по-хубаво място. Не като сега.
   
  -Добре, щом толкова искаш да знаеш, важно е да отидем там заедно, защото все пак погледни ме, твърде съм мила и добра, за да ходя на подобно опасно място сама. Някой оттам ще вземе да ми направи нещо и Вселената ще страда. – Усети как Орлова направо ще се задави от смях на обяснението ѝ, колко е добричка, но тотално дисрегардна отношението ѝ.
   
  Знаеше че това няма да е достатъчно основателна причина за Арина, за това продължи: -Освен това въпреки че баща ми е аврор, винаги черната магия ми е била интересна и нещата свързани с нея. – Точно, защото брюнетката знаеше много добре, че този неин интерес няма да е приет особено добре, не го беше споменавала никога и на никого толкова директно, колкото сега на Орлова. По-добре от това дори нямаше как да ѝ се получи.
   
  -За това искам да отидем до книжарницата там и да я разгледаме. И ето сега вече доволна ли си, Ари? Знаеш причината, сега спокойно вече може да отидем заедно там, нали…. please?– Някак си продължаваше да игнорира останалата част от думите на Орлова и думите ѝ продължаваха да не звучат нито като предложение, нито като истинска молба, но пък на самата нея ѝ звучаха като достатъчно добър опит за такива.

  Арина Орлова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 35
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl41
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 52
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени MangoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени WatermelonОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PizzaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SausageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CabbageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CheeseОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BlueberryОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени AppleОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BananaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TuttifruttiОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BaconОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени HoneyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Birthday1 

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Арина Орлова Пон Сеп 18, 2023 1:28 am


  Маришка и черна магия? Ето, това щеше да бъде взривоопасна комбинация. Арина се опитваше да слуша брюнетката, докато говори. Наистина се опитваше, но в съзнанието й изплуваха най-различни шантави предположения и сценарии. Някой бяха напълно невинни – Маша в час по отвари, набучила желирани ягоди и жаби на шиш и опитваща се да направи отвора за растеж на зъбите. Други бяха малко по-смели – Николет, преследваща Желев и опитваща се да го накара да й опита любовната отвара, преди да я пробута на Сандър. Или Викторович, вързан на кол и отгачената госпожица, танцуваща гола около ритуален огън.

  А, не, това беше прекалено! Разтръска глава, за да прогони последната картинка. Не, не, това щеше да й докара кошмари за цял месец напред!

  Арина сбръчка устни, чудейки се кой ли е правилния подход в случая. Разбира се, винаги можеше да я прогони с нещо от рода на: „Дано ягодовите богове те удавят в желиран сироп!” или „Гледай си работата! Черната магия не е за откачалки!”. Да, ама тогава Боршош щеше да се забърка в някоя откачена лудост, още преди да е стъпила на остров Катран. Това не звучеше добре в сметките на червенокосата...

  - Колко „мило” от твоя страна да ме уведомиш какъв е плана. – звучеше мрачно и напълно загубила безгрижния си тон.
  - Радвам се, че го оценяваш. – дружката й по неволя изпъчи гърди срещу нея, все едно е направила истинско геройство, провеждайки почти нормален разговор с нея. Явно приемаше тези думи за знак на съгласие.

  - Само черна магия му липсва на Сандър.  – изстреля Орлова след тежка въздишка. – Кво не можа да го спечелиш по нормалния начин и сега искаш да го омагьосаш и превърнеш в безмозъчно зомби?

  Упс. Май не трябваше да го казва. Някой умник някога бе заключил, че на лудите не трябва да се подхвърлято ще по-откачени идеи!
  - Ми, звучи добре... – тъмнокосата се изхили нагло и в очите й проблясна нещо, което караше стомахът на Ари да се свива. Май наистина го беше загазила с тази голяма уста.
  - Не, не звучи добре, Маришка! – отпи от кафето си, за да замаксира възмущението си. Нямаше начин, щеше да се наложи да се изтормози още веднъж с тази напаст. – Помоли ме като нормален човек и ще дойда с теб.

  Триста ягодови проклятия!

  Люба Бюлбулева and Маришка Боршош харесват този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 67
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl37
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 10
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 4
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 8
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TomatoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Cream_PuffОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Mango

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Маришка Боршош Вто Сеп 26, 2023 7:07 am


  Изобщо не се беше замисляла точно за това, но пък идеята на Орлова определено ѝ звучеше наистина добре. Дори повече от добре. Веднага щеше да си я добави в списъка с всички останали странни идеи „как да спечелим Сандър в хиляда сложни стъпки“.
   
  Хм, май ягодовите мисли на Арина от време на време бяха интересни, което беше изненадващо, Всъщност никога не би предположила, че точно тя ще има такива, но явно все пак все още имаше с какво червенокоската да я изненада от части.
   
  -Да, определено звучи добре. Благодаря ти за идеята, Ягодке, ще я имам в предвид за бъдеще – усмихна се на момичето, което със сигурност вече съжаляваше за думите си, но вече беше твърде късно.
   
  - Признавам ти го, точно от теб не го очаквах. Арина и добра идея, не вървят в едно изречение, но пък съм доста приятно изненадана този път. Дори само заради това, ще ти простя че не разбираш нищо от кафенета  - Беше се ентусиазирала повече от колкото трябваше, покрай всичко това, но това не беше плана ѝ за деня. А сега трябваше да мисли за него.
   
  -Арина Орлова, моля те, ела с мен до остров Катрин днес. – Докара възможно най-милия тон, на който беше способна, а погледа ѝ беше като на малко кученце, което се моли за играчката си. Едновременно с това едва се сдържаше да не се засмее. Звучеше така все едно ѝ предлага не еднодневно пътешествие, ами да се оженят.
   
  Изобщо не ѝ отиваше да се прави на мила и добричка, но пък Орлова би трябвало вече да е доволна от себе си, защото я беше накарала да говори поне за малко като напълно нормален човек поне за малко. Твърде кратко. -Ти вече се съгласи предварително, така че хайде просто си изпий кафето и да отиваме. 

  Лилиян Кардамова харесва този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 35
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl41
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 52
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени MangoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени WatermelonОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PizzaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SausageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CabbageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CheeseОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BlueberryОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени AppleОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BananaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TuttifruttiОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BaconОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени HoneyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Birthday1 

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Арина Орлова Сря Сеп 27, 2023 1:28 am


  Чу се силен дрънчащ звук, когато порцелановата чаша се стовари на масата. Ари тъкмо бе имала намерение да си допие кафето, когато Маша си бе отворила устата, за да я замерва с бисерите си. Присвитите й очи и маниашката усмивка допринасяха, за да се завърши образа на вманиачено зомби, обмислящи планове, но не за световно господство. Не, тези бяха обгърнати в захарен памук и много шоколад и носеха звучното име – Сандър Викторович.

  - Това не е идея, а какво не трябва да правиш в свободното си време. – чувстваше се длъжна да я предупреди. Или поне малко да насочи вниманието й в друга посока, далеч от блондина, които и без друго си имаше достатъчно проблеми покрай нея. – Просто остави момчето на мира.

  - И защо ми е да го правя? – устните й се разшириха още повече. Явно и те като безочието й, нямаха граници.

  Но, и имаше един проблем – Маришка бе от онези хора, които остров Катран, вероятно се опитваше да привлече. Морално сива, луда, обсебена от наградата. Размитите й представи за това кое е правилно и кое не, бе допълнителен бонус. Затова на малката Орлова не й оставаше нищо друго, освен да измисли начин да я саботира.
  Само трябваше да измисли как.

  - Защото така е правилно. – ясно бе, че печелише време. Нямаше нужда да разтягат още този разговор, решението беше повече от ясно – червенокосата щеше да завлече Боршош до въпросното райско кътче и да я бутне във водата.
  - Не ми пука. Просто кажи да и да приключваме този цирк, нямаме цял ден. – посланието беше повече от ясно, но реакцията на тъмнокосата забавляваше Арина.
  - Махни този кучешки поглед, не ми предлагаш брак, а да се бутам до някакъв тъп остров. – забележката бе направена само, за да я издразни допълнително. А, и й трябваше време, за да измисли с какво да я разсея.

  Маришка Боршош and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 67
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl37
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 10
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 4
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 8
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TomatoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Cream_PuffОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Mango

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Маришка Боршош Сря Сеп 27, 2023 9:01 am


  Явно за съжаление щяха да седят още в това подобие на кафене. Пълен ужас. Ако Вселената имаше късмет трябваше метеорит да падне отгоре му и да го затрие от лицето и картата на Земята за винаги. Всичко щяха да са благодарни.
   
  -Арина… Арина… първо ми даваш интересни идеи, а след това се опитваш да ме разубедиш от тях. Сигурна ли си, че не си ударила главата сутринта. Държиш се много биполярно.  – а уж между двете чернокоската беше тази, която хората възприемаха за откачена. Сега трябваше дас и променят мнението. – Вземи си довърши кафето с хапчета ти за деня, че явно си забравила да ги изпиеш, а както и двете виждаме имаш крещяща нужда от тях.
   
  Беше „мила“ както винаги. Дори и когато искаше нещо от някого, в случая от Орлова, не можеше да не си прояви „добрият характер“ и да не коментира всичко в негативен аспект.
   
  -Поне ти правя предложение, което не можеш да откажеш – Всъщност можеше, защото идеята изобщо не беше добра. Звучеше добре само за Николет, която винаги си мислеше че щом тя иска нещо, каквото и да е то, трябва не само да го получи, но и останалите да искат, да и го дадат. Което разбира се не беше така, но звучеше напълно нормално в нейното съзнание.
   
  Изобщо и не разбираше отношението на Орлова, която всячески се опитваше да се задържи в тази дупка все повече и повече, вместо като едно добра и сладка ягодова пеперудка, вече да е залитала към крайната им дестинация.
   
  Дори и да се опитваше просто да я издразни, това отдавна се беше случило. Още в моментът, в който заради нея трябваше да влезе в тази дупка и да търпи всички изчадия наоколо. Нямаше как  Арина да направи нещо по-отвратително от това.
   
  -Сега вече готова ли си? – можеше да я пита и през 2 минути, но надали червенокоската щеше да е особено доволна от това.

  Арина Орлова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 35
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl41
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 52
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени MangoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени WatermelonОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PizzaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SausageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CabbageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CheeseОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BlueberryОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени AppleОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BananaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TuttifruttiОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BaconОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени HoneyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Birthday1 

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Арина Орлова Сря Сеп 27, 2023 12:27 pm


  Отпусна се назад на стола си и кръстоса крака, давайки вид, че изобщо няма намерение да става скоро от мястото си. Все пак имаше цяла глътка кафе и не можеше просто така да го зареже, за да угоди на мрънкащата госпожица. Позасмя се, когато срещна чуждия поглед и единствено доброто й възпитание я възпря от това да й се изплези като малко дете.
  - Аз съм готова, но ТИ не си готова, Маша. – сведе глава към масата, позволявайки на няколко червеникави кичура да се намърдат пред очите й. Не, не обмисляше план за бягство. Вече се беше набутала в тази каша, но можеше да направи нещата малко по-интересни.

  - Сега пък какви ги говориш? Май и хапчетата няма да те спасят... – чернокосата вече звучеше изключително раздразнено и на ръба да удуши някое детенце с голи ръце.
  - Все забравям, че не си от България. Толкова добре се сливаш с гетето, че изглеждаш като една от тълпата. – някой бе казъл, че да дърпаш звяра за опашката не е добра идея. Орлова явно бе пропуснала този урок и сега искрено се забавляваше, докато зяпаше как чуждото лице се изкривява гротестно. Може би, Маришка имаше някоя далечна вийла в родата, защото почти докара птичи изражение.

  И преди другада да успее да скочи и да направи истински панаир, червенокосата махна с ръка и посочи табелата, която се намираше през две маси. Тя представляваше огромен бял правоъгълник, оцапан с червени пръски, имитиращи кръв. С грамадни жълти букви бе изписано: „Без бой, скандали и сватби! Нарушителите ще бъдат превърнати в жълти павета!”.
  - Тъй като днес съм мила, ще ти уточня. Не можеш да отидеш на остров Катран без българска народна носия. Местен обичай, за да разпознаят начинаещите черни магьосници. – едва се сдържаше да  изглежда незаинтересована и беизразна. Вътрешно всичко в нея се тресеше и превиваше от смях. А най-забавното бе, че Николет премигаше срещу нея и се чудише това наистина ли е така или Ари я е взела за червената шапчица, отишла да прави от вълка кожени гъби.

  Маришка Боршош and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Маришка Боршош
  Маришка Боршош
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 67
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl37
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 10
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 4
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 8
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 22
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TomatoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Cream_PuffОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Mango

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Маришка Боршош Сря Сеп 27, 2023 3:25 pm


  Поредното доказателство че това заведение не ставаше за нищо беше на лице. Въпреки че нямаше нищо против да види някога Арина като жълто паве. Щеше да ѝ ходи. А и тогава щеше да е много по-приятна компания от сега и поне щеше да върши по полезна работа от сегашната, която имаше и която се изразяваше в това да има лош вкус и да прави тъпи коментари.
   
  Но колкото и да искаше да я види така, трябваше да си го спести поне за сега, защото все още искаше още от нея.
   
  Последните думи на червонокоската ѝ звучаха като най-тъпото нещо, което някога беше чувала. А постоянно чуваше глупави неща. Имаше съмнения че Орлова си прави шега с нея. Нямаше да е първата ѝ за деня.
   
  Но тогава се сети че беше присъствала на подобни странни обичаи и преди. Все пак никога нямаше да забрави, когато един път родителите ѝ я замъкнаха в Унгария докато беше съвсем малка и то баш на голям празник и ѝ се беше наложило да преживее техния така наречен “Мокър понеделник”, през който младежите заливат девойките от глава до пети с вода, след което ги молят за целувка. Тогава ѝ се беше наложило да набие няколко деца, които я гледаха лошо през цялото оставащо време от посещението им. След което имаше и кошмари за няколко дни.
   
  -Сигурна ли си? Кагато бях слушала за това място, никой не споменаваше нищо подобно. Това ми звучи като уникално тъпа традиция, но какво пък друго мога да очаквам от толкова смотана страна като България.
   
  Отпи недоволно от кафето си, при което отново щеше да се задави, защото напитката продължаваше да е все толкова гадна на вкус. -Е, щом трябва.... така да бъде.  

  Арина Орлова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Coin10 35
  Ниво : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Untitl41
  Статистики :
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Streng10 Сила: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Shield10 Издръжливост: 43
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Brain10 Интелигентност: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Runnin10 Ловкост: 45
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Magic-10 Магия: 52
  Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени MangoОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PearОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени WatermelonОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SapphireОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени EmeraldОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени PizzaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени SausageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CabbageОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени CheeseОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BlueberryОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени AppleОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BananaОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени TuttifruttiОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени BaconОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени RubyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени HoneyОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChocolateОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени ChiliОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени DiamondОткритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени Birthday1 

  Re: Откритията никога не са посрещнати с ентусиазма, с който са направени

  Писане by Арина Орлова Сря Сеп 27, 2023 11:21 pm


  Ари глътна на екс остатъка от кафето си и се за малко щеше да се задави, когато чу положителния отговор на брюнетката. Беше очаквала да възрази, да заяви, че това е долна лъжа (каквато и бе), напудрена с кокосови стърготини и желе или да откаже в прав текст. Но, отзивчивостта на Маша надминаваше всичките й очаквания, което я отвеждаше в посоката на...

  ...жаби-принцеси и рицари, яхнали носорози.

  - Чудесно! Знам точното място, на което да те заведа! – червенокосата скокна от мястото си и заобиколи озадачената Николет, запътвайки се уверено към изхода на заведението. Другото момиче я последва десет секунди по-късно като трябваше отново да премине през малките си фенове, които този път я замерваха с цветенца и брокат. Така като настигна Ари, черната й коса беше посипана със злато и на върха се бе наместила една единствена роза, забита като знаме.

  - Мразя това място. – изкоментира и присви очи към компанията си. – Хайде по-бързо ме води към това място, че дори традициите в България са супер тъпи.
  - О, нищо не си видяла.  – изхили се Орлова, чудейки се тя като какво да се маскира. Едно беше ясно – щеше да набута Боршош в най-странното подобие на „носия”, дори нямаше нужда реално да избере носия. Просто трябваше да го представи на дружката си като „традиционно облекло” и тя щеше да се вържше...

  --

  Магазинът, в който я завлече се казваше: „Облекла за тролове и самодиви”. Табелата беше малка и буквите едва се четяха, но на витрините бе лепната снимка от весник на средновековна магьосница, а срещу нея бе изписано с черни букви: „За погребение или кюфтек – Вий от нас дрешки си вземете!”.

  Маришка, както можете да се досетите, не изглеждаше доволна от състоянието на това малко и запуснало магазиче. Физиономията й бе придобила състоянието на рохки яйца, а хейтът, който се изля от устните й бе вдъхновяващ. Жалко, че Арина я игнорира и влезе смело навътре.

  - Е, кое е туй народна носия? – попита троснато  и огледа закачените дрехи. – Надявам се да намерим, защото ако няма със сигурност ще си докараме бяс от това място.
  - Спокойно. Няма да се бавим. – червенокосата смело дърпна рандъм неща и набута няколко закачалки в ръцете на девойката. Та, изборът й изглеждаше така – най-широкия панталон тип чарстоун в лилаво, обагрен със зелени следи от котешки лапи. Затворническа тога, направена на блуза в морско син цвят и престилка от реална народна носия. За разкош избра вълнена перелина и терлици с шевици. – Ето, това е за теб.

  - Ти луда ли? Не можеше ли да имате по-грозни народни носии? – измрънка Боршош и изсъска свирепо. – А ти какво ще облечеш?
  - О, това е много лесно! Има специален дрескод, който също е традиционен, за придружителите на начинаещите тъмни магьосници. – тук Ари отново за секунди избра рандъм неща от щендерите. Нейната комбинация бе – дълга тюлена пола в черен цвят на маргаритки, бяла риза с народни шевици по ръкавите, изобразяващи биковете в любовния им период и за финал – грамадна бяла шапка с бомбе.

  - Защо ти ще носиш това, а аз...
  - Такава е традицията! Е какво избираш – ще спазиш ли традицията или ще се откажеш от ходенето до остров Катран?

  Какъв бе отговора...
  ... ще разберете някой друг път.

  Край.

  Маришка Боршош, Лилиян Кардамова and Бранимир Даргов харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 1:33 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!