Захаросаната усмивка на Иглика обаче бе от тези за които си струваше човек да си докара някой зъбен проблем и да преосмисли графика си в който да вмести някоя среща със зъболекаря си.
Дали разтеглените устни или тютюневият дим бяха тези, които влияеха на Шарков, но той се бе навел съвсем леко към нея. Гледаше я в очите, докато преглъщаше буцата в гърлото си. Усмивката вече я нямаше, но другото изкушението (всъщност за него по-голямото) бе все още там. Лулата. Тютюнът. Димът.
Беше като детенце на диета, което влизаше в магазина за бонбони само да ги мирише, защото нямаше да може да ги яде. Та и тук – димът само го миришеше, лулата само я гледаше... и това май важеше и за тъмокосата, която го гледаше предизвикателно, може би все още засегната от думите му за онази тухлена дупка "Мунгав".
- Това? - попита Макс, като повдигна чашата с уискито. Нима тя наистина искаше да опита това? И шотовете сигурно бяха по-добра алтернатива. Или всеки сладък префърцунен коктейл.
- Да, това. И мисля, господин Шарков, че ще мога да изпия една чаша преди вас.
- Ако изпия цяла чаша от това почти на екс, ще трябва да ме карате в токсикология, но не заради напиване, а натравяне. - отвърна самодоволно той, но след като чашата бе пред Иглика, то той като един джентълмен й наля питие. Ако зависеше от него щеше да е нещо друго като марка и ценови диапазон, но ... но трябваше да го приеме. Някак си, по някое време.
- Илияна?
- Заета съм Макси. - да, виждаше. Устните й не се отделяха от тези на другият мъж. Или бузите му, вратът му... всичко.
- Да предположа, че не искаш евтино уиски. - заряза бутилката до Закария, той щеше да обслужи своята дама, ако се наложеше, в това Шарков нямаше и съмнение..., но май басът за чашката уиски с Полязова оставаше. Ах как не му се искаше да го прави, как не му се искаше!
- Страх ли те е Макси? - прошепна тя, като се наведе към него, а още едно кръгче дим се блъсна в лицето му, лулата бе само на сантиметри от него и димът нежно погали сетивата му. Нежно – защото за него бе очакван и копнян допир, желан. А лулата леко се завъртя между пръстите й сякаш бе нещо леко, като цигара, а не беше. - Или предпочиташ това тук? Виж..., ако аз те бия ще си дръпнеш от лулата ми, ако ли не... ще спра да те дразня?
- Какъв джентълмен бих бил, ако победя една дама в... такъв варварски бас? - как по друг начин можеше да опише комичната ситуация в момента, май нямаше как. Тютюн и алкохол, алкохол и тютюн... и някакви странни реплики и погледи между двамата „самотници“ , докато двойката бе изцяло погълната от себе си.