+8
Владимир Петров
Вадим Силек
Мая Кочева
Верена Ерми
Пейо Желев
Радослав Мирчев
Разказвачът
Косара Вълканова
12 posters
Попитай/предложи/оплачи се
Косара Вълканова- Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
- Вид на героя : Човек
Галеони : 11
Опит : 14 т.
Ниво :
Бобчета :
Глупава питанка - докато върви някакво активно писане с героя, може ли да се пускат самостоятелни постове в уроците, или трябва да се спазва това, че героят не е на две места едновременно
Разказвачът- Администратор на форума
Добър въпрос! Отговорът се съдържа в т. 3 на първия пост в темата за инструкциите:
Тоест, няма пречка, стига в двете РП да се разграничи времето. Например в едното е 31.01.2022 г., в друго е 30.01.2022 г. Не трябва да се засичат само. Не е много ясно това горе, трябва да го редактирам.
3. Всяка ролева игра се развива в днешно време (2023 г.). Не е задължително месецът да съвпада. В едно РП на двама потребител може да е май месец, в РП на други потребители - април, а реално да е януари. Ако има някакво засичане между две РП-та обаче, е добре да има времева логика. Една форумна година в календарно време трае 10 седмици (в момента 01.01.2023 г. - 12.03.2023). Като мине тази форумна година, не става 2024, 2025 и т.н., но например героят Ви може да остарее с една година. За да се избегнат усложнения с времето, е добре да не споменавате в РП календарната година.
Тоест, няма пречка, стига в двете РП да се разграничи времето. Например в едното е 31.01.2022 г., в друго е 30.01.2022 г. Не трябва да се засичат само. Не е много ясно това горе, трябва да го редактирам.
Косара Вълканова харесва този пост.
Радослав Мирчев- Изтрит герой
Предлагам завбъдеще да се добавят и други учебни предмети, като Астрономия Аритмантика и Разчитане на руни.Такива имаше в романите за Хари Потър.
Пейо Желев- Преподавател по Трансфигурация
- Вид на героя : Вампир
Галеони : ∞
Опит : ∞
Ниво :
Да, ще помислим дали да не ги добавим за следващата учебна година. Логиката ми беше да не ги правя прекалено много и да махна най-скучните.
Може при започване на учебна година, всеки да избира до 5 дисциплини които да посещава.Все пак трябва да им остава време за домашните и куйдича
Ниво :
Амии, прицнипно ми звучи ненужно това записване, защото всеки може да реши кавко да посещава и да пише там, но ще го обсъдим с @Зоя Павлова за новата учебна година. Може и да въведем записване и т.н.
Също така в училището може да има "Зала на грижите", представляваща обширна кръгла зала с каменен под.Която посещават тези които имат да размишляват по някакъв проблем, или търсят решение на сложен казус.
Ниво :
Ще обмислим дали да създадем такава тема. Моля да не се създават нови теми с един ред описание, както беше направено. Ако ще се пуска нова тема, нека да е под формата на РП.
Верена Ерми- Лечител
Галеони : 50
Опит : 20 т.
Ниво :
Бобчета :
Какво става с грифоните на завършилите?
Ниво :
Остават си за тези, които са ги придобили. Ако не ги искат или нямат възможност да се грижат за тях, могат и да ги дарят на училището.
Ниво :
Ох, да, защото мисля, че поне трети курс би бил нужен на някого, за да може да овладее толкова сложна магия. Но може дотогава да го преосмислим.
Ясна Соколова and Ела Благоева харесват този пост.
Вадим Силек- Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
Галеони : 75
Опит : 0 т.
Ниво :
Здравейте.
Знам че още не съм си направил героя и съм никой във форума но имам предложение. То не е нещо кой знае какво но все пак Няма ли да е по добре(добре) Учителите/Персонала на училището и Завършелите герои да имат някакви статистики който да разпределят по желание.
Все пак да си 30 годишен магьосник и да имаш стат равен на един 11 или 12 годишен ...
Знам че още не съм си направил героя и съм никой във форума но имам предложение. То не е нещо кой знае какво но все пак Няма ли да е по добре(добре) Учителите/Персонала на училището и Завършелите герои да имат някакви статистики който да разпределят по желание.
Все пак да си 30 годишен магьосник и да имаш стат равен на един 11 или 12 годишен ...
Ниво :
Привет! Обратната връзка винаги е добре дошла.
Статистиките са свързани с усилията и постиженията на даден потребител, независимо от възрастта на героя му. Поради това всички започват с равен брой статистики, съответно с равни възможности да ги увеличат.
Статистиките са свързани с усилията и постиженията на даден потребител, независимо от възрастта на героя му. Поради това всички започват с равен брой статистики, съответно с равни възможности да ги увеличат.
Ниво :
Уу, да, това е вариант! Ще обмисля сериозно! Благодаря за предложението.
Зунимаса Умбра- Черен магьосник
Галеони : 46
Опит : 0 т.
Ниво :
Предлагам в магазин „Харпия“ освен метли да се продават и летящи килимчета
Верена Ерми- Лечител
Галеони : 50
Опит : 20 т.
Ниво :
Бобчета :
Докъде стигна ГСЛ и могат ли тези, които не са писали там да се ключат?
Ниво :
Зунимаса Умбра написа:Предлагам в магазин „Харпия“ освен метли да се продават и летящи килимчета
Добро предложение - добавих!
Ниво :
Верена Ерми написа:Докъде стигна ГСЛ и могат ли тези, които не са писали там да се ключат?
Малко се бави този етап на ГСЛ. В момента сме още на фестивала и нещата не са се развили особено.
Всеки може да се включи в ГСЛ, стига да има желание. Въпросът е да се планира участието му. За теб имам идея - ще ти пиша на ЛС.