Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+11
Омуртаг Дельов
Ина Янакиева
Ела Благоева
Арина Орлова
Исмаил Колимечков
Люба Бюлбулева
Зинаида Кражова
Вихрен Вокил
Сандър Викторович
Яна Вълканова
Юлий Звездинов
15 posters

  Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Юлий Звездинов
  Юлий Звездинов
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 6
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl40
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 28
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 12
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 22
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 11
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 20
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 28

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... TomatoКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... BlueberryКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... HoneyКой става пълнолетен? Партиииии.... Ruby

  Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Юлий Звездинов Нед Юли 30, 2023 6:04 pm


  Между уроците засякох случайно Вихрен в момчешката тоалетна. Това беше може беше единственото място, където Вийлите не ни следваха, но не можех да гарантирам това за момичетата. 

  - Хей Рен, знаеш ли кой ден сме? 
  - Не вече загубих бройката им след всичките тези уроци и тренировки. 
  Днес е 7 ноември. Ина става на 17 години. Трябва да и организираме парти изненада. - вече бяхме говорили за това по рано и бяхме решили, че е чудесна идея.
  - Къде мислиш, че ще е най-подходящо да го направим? 
  - В Общата стая..? Но още не сме обсъдили, как ще заблудим Вийлите? Ще трябва музика, храна, да поканим приятели й от другите домове. Да се украси Общата. И дали всички наши съдомници ще са съгласни или някой ще ни изпортят на Вийлите?

  Както винаги в главата ми имаше хиляди въпроси, които трябваше да обмислим с Вокил преди да организираме партито, но явно шестокурсничка беше мислил за тези неща по рано.

  - Остави това на мен, ще викна подкрепление. Момичетата с радост ще ми помогнат. 
  Да ти си любимец сред момичетата, но май не толкова колкото Исмаил - засмях се аз.

  Вихрен се засмя, но не знам дали смеха достигна до очите му. След това се разделихме. 
  Уроците приключиха бързо, а след това и симулациите. Бях много изтощен, когато се добрах до Общата стая. 
  Рен наистина се беше постарал много и Общата стая беше страхотно украсена с балони, но липсваха някои неща като музика, храна и напитки. 

  - Къде е Ина? - попитах го аз. 

  Знаех, че Ина е групата на Издигнатите с Вихрен и Тервел. 

  - Отиде да се срещне с Арина, тя обеща да я задържи малко и да я довете по-късно. 
  - Добре, с какво мога да помогна?


  __________________________
  Всички приятели на  @Ина Янакиева са поканени на партито. Моля  @Арина Орлова да доведе рожденичката. 

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Люба Бюлбулева, Ина Янакиева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 31
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl40
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 18
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 16
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 14
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 10
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 22
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... Chocolate 

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Яна Вълканова Пет Авг 18, 2023 10:13 pm


  Планът (от онези с голямо П) бе всички да се съберат в общата стая на Южен и ако боговете или вийлите бяха благосклонни, нямаше да има изцепки. На Арина бе поверена задачата да разсейва Ина, докато стане време за изненадата, а Яна... Е, на нея хем никой не ѝ беше възлагал такава, хем ѝ се струваше, че ѝ се е паднала най-трудната.
  Люба.

  ...

  - Няма да ходя – инатеше се Бюлбулева.
  - Хайде де, наистина ли не искаш? Заради Инчето? – умалителното беше за да подсили ефекта, но не бе сигурна, че наистина щеше да проработи.

  Двете бяха в общата стая на Северен Вятър и се предполагаше, че трябва да учат, но вместо това си бяха направили заклинание на обувките и в момента се пързаляха по леда. Вълканова се опитваше да убеди приятелката си да се появи на партото, но последната не щеше и да чуе. Откакато вийлите ѝ бяха нахлузили бялата рокля за наказание, Люба не проявяваше желание да ходи никъде и трябваше много да я убеждават, за да се навие на каквото и да било. Яна я разбираше донякъде, но нямаше намерение да я остави да си гние в общата стая, докато другите празнуваха.

  - Моля те, Люба-а-а-а! Не ми казвай, че не ти се ходи!
  - Никъде не ми се ходи с това – тя размаха ръка по дължината на роклята, която бе толкова различна от обичайните ѝ карго панталони, че просто няваше накъде повече - Изглеждам като... като...
  - Изглеждаш прекрасно и на никого не му пука с какво си облечена – спря се рязко и за малко, от което другото момиче се блъсна в нея.
  - Ох!
  - Ти си ох.
  - Аз съм...
  - Люба. Каквото и друго да си, ти си преди всичко Люба, която е една от най-близките ми приятелки и Ина държи на теб, както и ти на нея. Защо се инатиш? Момичето става пълнолето и си заслужава партито и си заслужава твоето присъствие на него. Ари ще бъде там, Зина също. И Рея, помниш ли Рея? Твоята най-добра приятелка, с която и без това не прекарваш достатъчно време. Хайде, да вървим.
  - Защо трябва да си такава?
  - Защото те обичам.

  С тези думи в една ръка грабна подаръка за Ина, с другата хвана тази на Бюлбулева и я задърпа извън общата стая на Северен и към кулата на Южен. Нямаше никакво намерение да я пуска, докато не стигнеха до партито. Там щеше да има кой да я наглежда да не избяга, пък и щеше да ѝ се отрази добре като цяло. Всъщност щеше да се отрази добре на всички малко да се отпуснат и да празнуват.

  Вихрен Вокил, Ела Благоева, Люба Бюлбулева, Сандър Викторович, Зинаида Кражова, Бранимир Даргов and Алина Старков харесват този пост.

  Сандър Викторович
  Сандър Викторович
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 72
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl37
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 8
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 6
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 4
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 6
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 8
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... Chocolate 

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Сандър Викторович Съб Авг 19, 2023 1:18 pm


  Да се изнижеш след уроците и да не се срещеш нито една вийла по пътя си – красота. Да не си виждал Маша цял ден и да нямаш дори бележка от нея – безценно.

  Днес бе рождения ден на Ина, което означаваше, че още от сутринта Юлий се раздаваше като истински мъгълски генерал или военно началник. Второкурсника бе яхнал вълната или по-скоро импровизиран жребец, които се състоеше от метлата му за куидич, преметната с бял чаршаф отгоре и раздаваше заповеди.

  Сандър се опита да се измъкне от цялата тази работа с украсата и приготовленията. Като типично момче, представите му за украса включваха – две бутилки водка и пакет цигари. Или разчистване на пространството от преследвачи...а.к.а Маша.

  Затова, Звездинов тотално се отказа от това да го включи в украсата с Вихрен. Вместо това му възложи нелеката задача да измисли от къде да набута в общата им стая музика.
  Преди новия режим да откриеш маг-радио или грамофон не бе мисия невъзможна. Ама, вийлите бяха обявили война на всичко, което се води забавление и намираха за „ненужно” и „досадно”. Мястото си в боклука бяха открили много полезни нещица като мъгълски скейбордове, тротинетки, колела, гумени патета, желирани бонбони и....
  ...да, схващате идеята.

  Тъжното бе, че нямаше как да отиде при някой даскал и да пита: „АБе, пичове, можете ли да ми заемете нещо за музика. Тъй де, сещате се онези големите, дето свирят!”. Нито да обикаля като муха без глава по коридорите и да се озърта като гръмнат заек. Не искаше да привлече вниманието на вийлите.

  Изборите бяха – да нахлуе в кабинета на Желев (все пак бе вампир, трябваше да има старнини и странни вещи) или да ходи да рови в Боклукчарника. Сандър бе фен на първота, ама с госпожица Габриела залепена за задника на преподователя, щяха да го спипат на секундата...

  Та, се наложи да импровизира. Два часа по-късно се замърда в общата стая – целите му дрехи бяха покрити в прах, ама носеше грамадна мъгълско радио, омагьосано да работи с магически станции и да пуска музика по желание.
  - Музиката е уредена, о велики предводителю! – ухили се на Звездинов и стовари новата придобивка в ъгъла. – Еха, хубава украса!
  Сега май само трябваше да се приведе в нормален-човешки вид, че сега го докарваше като гном-събирач на антики, и да изрови подаръка на Ина.

  Яна Вълканова, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Зинаида Кражова, Лилиян Кардамова and Алина Старков харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 111
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl42
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 42
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 26
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 42
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 32
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 42
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... TomatoКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... CinnamonКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... BlueberryКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... RubyКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... PizzaКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... ChiliКой става пълнолетен? Партиииии.... ChocolateКой става пълнолетен? Партиииии.... TuttifruttiКой става пълнолетен? Партиииии.... Diamond

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Вихрен Вокил Съб Авг 19, 2023 2:02 pm


  - Страхотна  находка! -  кимна към радиото, което Сандър току-що бе внесъл в Общата им стая. -  Благодаря за помощта -  която в случая се оказваше безценна, защото ако той или Юлий трябваше да се занимават и с това нямаше да успеят навреме с останалите задачи.
   
  Докато  Юлий бе в еуфория,  то Вихрен бе кълбо от нерви. Искаше всичко  да е идеално, да е  изпипано до най-малкия детайл, нищо да не липсва за празненството. И понеже беше за Ина, искаше да е най-хубавото, което може да се намери или направи на територията на затвора им. Ако имаше възможност да организират събитието извън замъка или поне преди режима, въведен от вийлите, нещата щяха да изглеждат съвсем различно, в случая им се наложи да импровизират и да трансфигурират елементите за украсата от пергаменти.  И все пак крайният  резултат беше задоволителен.
   
  Цялата стая бе покрита с балони, а в центъра левитираше надпис „Честит рожден ден, Ина!” , но все още липсваха някои неща.
  - Напитки? – попита Юлий.
  - Исмаил ще уреди -  не беше лесно да го убеди за тази услуга, но все пак бе успял.
  - Храна? -  продължаваше по списък  Звездинов.
  - Зина и Косара отидоха в кухнята -  отговори художника.
  - Нещо друго?
  - Да -  огледа се из стаята, но сред цялата суматоха  изненадващо се бяха оказали сами. -  Това е за теб -  подава му малка карта от Таро колода. Тройка чаши.
  - Не е моя -  възкликва второкурсника.
  -  Знам. Аз я направих -  обяснява по-голямото момче. -  Ако някога ти се наложи да изпратиш спешно съобщение или имаш нужда от помощ -  бе направил такива за всичките си приятели, за да могат да се свързват помежду си при нужда, едва сега  обаче бе видял възможност да даде такава и на Звездинов. -  А сега трябва да се преоблека и аз -  тикна  картата в ръката му е се запъти към спалнята си.

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Ясна Соколова, Ела Благоева, Ина Янакиева, Зинаида Кражова, Лилиян Кардамова and Алина Старков харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 151
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl42
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 30
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 28
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 28
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 30
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 32
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... PizzaКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... BananaКой става пълнолетен? Партиииии.... ChiliКой става пълнолетен? Партиииии.... Ruby

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Зинаида Кражова Пон Авг 21, 2023 2:12 pm


  Юлий все още зяпаше новата карта за колодата си, когато в помещението влязоха Зинаида и Косара носещи огромни количества храна. Той се стресна и мушна новата с придобивка в джоба.
  -А, ето ви и вас!- възкликна.
  -Ето,- каза Кражова и пусна нещо приличащо на чувал на пода.- Храна.
  Ара се промъкна иззад нея със същото платнище, само че тя го влачеше.
  -Нужно ли беше да взимаме толкова?- попита леко задъхано тя.
  -Трябва да сме сигурни, че ще стигне,- обясни белокоската.
  Звездинов разгърна чувала, който първата третокурсничка пусна на пода. Вътре имаше какво ли не. Сладки, соленки, плодове… пържоли?
  -Мисля, че сте се престарали, Зина,- промълви той.
  -Никога не можеш да прекалиш с храна, Юлий,- защити се.
  -Преяждащите хора биха поспорили с теб,- включи се Ара.
  -Нека опитат.
  Прекоси стаята и стигна до най-голямата маса в помещението. По нея все още имаше книжа и нечии записки. Избута всичко на земята най-демонстративно, а след това с Уингардиум Левиоса измести мебела по към средата на стаята.
  -Да наредим всичко тук.
  -Ще събере ли?
  -Ако нещо не се събере, ще го изядем предварително.
  -Гладна ли си, Зин?- попита я с лека усмивка второкурсника.
  -Не, но няма да я връщам в кухните, я!
  Вълканова и Звездинов се подмихнаха и се захванаха да редят храната, която вероятно щеше да им стигне за поне три вечери. Юлий се спря, след като извади една кутия със странно изглеждащи бисквитки. Не беше виждал такива. Имаха цветя по тях, истински цветя.
  -Тези от къде са?
  -От мен и Люба,- светкавично отговори Зина.
  -Как си ги вкарала в училището?- попита удивено Ара.
  -Направих ги.
  Два чифта много объркани очи я зяпнаха. Зачудиха се, кое им звучеше по-трудно на тях – да внесат някак бисквитки отвън или да ги направят?
  Доподредиха остатъка от храната и седнаха на земята пред една от камините. Зачакаха.

  Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ина Янакиева, Галя Колева and Алина Старков харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 256
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl41
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 52
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 46
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 52
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 52
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 60
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... TomatoКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... BananaКой става пълнолетен? Партиииии.... PizzaКой става пълнолетен? Партиииии.... HoneyКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... WatermelonКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... BlueberryКой става пълнолетен? Партиииии.... CheeseКой става пълнолетен? Партиииии.... ChiliКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... TuttifruttiКой става пълнолетен? Партиииии.... CinnamonКой става пълнолетен? Партиииии.... RubyКой става пълнолетен? Партиииии.... ChocolateКой става пълнолетен? Партиииии.... Diamond

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Люба Бюлбулева Вто Авг 22, 2023 2:12 am


  Не искаше да мърда наникъде.

  Периодично усещаше болката като трепет из цялото си тяло. Колкото да й напомни за... коридора. Не че някога щеше да го забрави, може би никога всъщност. Заедно с черния привкус, който идваше и си отиваше на периоди... Империо. Круцио..
  Не хич не беше готова за парти.
  Само щеше да скапе настроението. Или да притесни приятелите си. Беше денят на Ина все пак, нямаха нужда от ниския тъмен облак да им виси в ъгъла. Но нямаше и да я оставят да се дръпне. Както и Яна сега не я оставяше.
  Защо не си тръгна още преди учебната година?
  Нищо от това нямаше да стане. Щеше да остави гората да я погълне. Рея.. Ис.. Вихрен... Илиян щяха да се чудят какво е станало, но нямаше да е толкова драматично, като ако изчезнеше сега. Ако го беше направила тогава...

  Нямаше да стигне до тук.

  Нямаше да усеща шоковия удар само от това, че Яна държеше ръката й. Електрическото претръпване беше повече от колкото можеше да понесе. Понякога се будеше все едно я е ударил ток. Сякаш минаваше през вените й. Не толкова колкото преди седмица.. но все пак твърде много.

  Защо толкова настояваха да е там?
  Защото те обичам.
  Щеше да им мине. Някой ден.

  За днес щеше да се постарае да не разваля купона. Лепна си фалшива усмивка. Никога не я беше бивало да лъже. Но щеше да мълчи. После.... После щеше да се дръпне. 
  Но днес щеше да издържи.

  Усмивка!

  Игнорирай болката.

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Алина Старков харесват този пост.

  Исмаил Колимечков
  Исмаил Колимечков
  Ученик, седми курс, дом "Лъч"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 19
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl41
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 58
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 32
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 72
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 50
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 44
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... WatermelonКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... ChocolateКой става пълнолетен? Партиииии.... CinnamonКой става пълнолетен? Партиииии.... TomatoКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... RubyКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... HoneyКой става пълнолетен? Партиииии.... TuttifruttiКой става пълнолетен? Партиииии.... Cabbage 

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Исмаил Колимечков Чет Авг 24, 2023 9:59 am


  Игнорирай болката или я прегърни с пълни сили, когато някой реши да те препъне отзад. И ти да полетиш напред... добре, че Яна беше там да я хване.
   - ИСМАИЛЕ! - извика профисионалната изнудвачка и Колимечков изсумтя отзад. - АБЕ НОРМАЛЕН ЛИ СИ?
   - Ми какво ми ходите като охлюви отпреде, бе! Това купон ли е или погребление! 
   - Исмаиле! - Вихрен стъписан се появи от другата страна на Люба, която също вече се беше ядосала. Колимечков се ухили и срещу тримата. Носеше огромна дървена  касетка, а отвътре подрънкваха стъкла. - Само толкова ли си донесъл?


  Устата на Колимечков се отвори в шок.
   - Алкохолик! Само толкова ли си донесъл? Манееее, не стига, че никой не се научи да дестилира и едно безалкохолно ми донесъл ли съм достатъчно! Чуваш ли, Рея! Тоя клоун! - чак сега всички забелязаха не особено щастливата физиономия на Папандреус. Момичето изглеждаше подпухнало от сън, с торбички под очите, невчесана коса и познатия на всички съскащ характер.
   - Ама какво сте се разбучали всички! 
   - Това е купон. - студения тон на Зина прекъсна всякакви мисли, когато момичето погледна към касетката. - Какво е това, Ис? Цветно е.
   - Значи... пробвах нещо, защото някой хора не искаха да помагат... - ухили се на Люба и постави касетката на една от масите. - Представете си Всяковкусовите бонбончета, но Всяковкусови бири! Ето, вижте, Люба, тази има вкус на Теменужки... този наричам Златен снич, Рея... - подаде една златно изглеждаща бутилка. 
   - Тоест, направил си лимонади с различни вкусове. - отвърна Вихрен. 
   - Що, ти някога правил ли си такива? - подпита прясно събудената Рея.
   - А може би трябва да ѝ направим едно кафенце преди да я пуснем при другите? - засмя се Яна. 
   - Имат ли етикети. - повдигна вежда Вихрен.
   - Виж, Ви, можеш да стоиш и да ме съдиш колкото си искаш, искаше алкохол, намерих ти алкохол. - отвърна Исмаил и драматично вдигна ръце във въздуха. - Сега отивам да внеса още няколко касетки, я.. Сандър, мммм. Ще отида да го помоля за помощ, ще ми задава по-малко въпроси, а с теб искам танц после. - смигна на Зина и се отдалечи в посока Сандър. 

  Към Сандър:
   - Охо, това откъде си го намерил? - появяващ се зад Звездинов и Викторович. Сандър се обърна и завъртя познатата си усмивка, онази с която Ис наскоро се беше запознал отблизо. 
   - Боклучарника...
   - Находчиво, трябва някой път да ми покажеш как да се ориентирам там. - ухили се Колимечков и се обърна към Юлий. - Имам нужда от помощ, а както забелязах посления път на куидичната тренировка си доста здрав. Отпред има едни касетки, дай да ги пренесем и наредим, за да има за всички. 

  После се обърна към Сандър с лека усмивка:
   - Така ли смяташ да изглеждаш? 

  *малко допълнения - Колимечков е вхрадил руни в касетките - да, личат си, може да се копират и руните правят всичко вътре да е студено, за да поддържа бутилките студени.
  **купона е след пчелите

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Ина Янакиева, Зинаида Кражова, Алина Старков and Атсу Оттах харесват този пост.

  Сандър Викторович
  Сандър Викторович
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 72
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl37
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 8
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 6
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 4
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 6
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 8
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... Chocolate 

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Сандър Викторович Съб Авг 26, 2023 2:39 am


  Да се приведеш в нормален човешки вид се оказа по-трудно, отколкото очакваше. Половината спалня бе затрупана с вскякави странни неща – панделки, опаковачни харти, остатъци от тиксо и връвчици и дори на леглото си откри огромен картон с надраскани йероглифи. Явно е трябвало да бъде нещо като банер, но се е оказал недостоен за случая и се е пенсионирал преждевременно.

  Та, докато разчисти купчината с неща от леглото си бе съзрял книгата, която бе започнал по-рано сутринта. Само секунда му трябваше да забрави мисията си и да се просне на леглото в поза – „жаба на почивка” и да разлисти страниците.

  Никой нямаше да усети, ако се позабави малко.

  Пък и Ина не се беше появила. Имаше още време, а и като ги знаеше изпълненията на Арина – със сигурност щеше да я мотае из цялото училище с някакво нелепо оправдание.
  Само още 10 страници.
  И след това още 10...
  В някой момент между първите и последвалите, вратата се отвори и Юлий нахлу в помещението. Малкият изглеждаше запъхтян и развълнуван. Всъщност, всички бяха с преповдигнато настроение, а вийлите не се вясваха от известно време.

  Купонът, явно щеше да го бъде.
  Първоначално съквартиранта се засуети нещо из стаята, но след известно време застана пред леглото му със скръстени ръце.
  - Какво е това?
  - Ъх, книга очевидно!
  - Сандър, купона ще започне...всеки момент! Идвай вече.

  - Чакай, трябва да се преоблека... – черните му дрехи все още бяха украсени с дебел слой прах, които се бе посипал и по завивката на леглото му.

  Малкият се оказа корав орех, щото го задърпа безцеремонно и набута в общата стая с мисията да му обясни как се настройва музиката. Някъде по пътя Викторович успя да си съблече пращясалата тениска и да си грабне нова.

  Появята на Исмаил донякъде го спаси от зоркия поглед на второкурсника. Ухили се доволно на Ис и прокара пръсти през косата си.
  - Ем, мислех да го играя четящо дърво, ама не ме оставиха.
  - Тази гледка е по-добра.
  - Но не и подходяща за този купон. – бързо нахлузи тениската и вдигна небрежно рамене.

  Ясна Соколова, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Исмаил Колимечков, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Атсу Оттах харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 35
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl41
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 43
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 43
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 45
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 45
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 52
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... WatermelonКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... PizzaКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... CheeseКой става пълнолетен? Партиииии.... BlueberryКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... BananaКой става пълнолетен? Партиииии.... TuttifruttiКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... RubyКой става пълнолетен? Партиииии.... HoneyКой става пълнолетен? Партиииии.... ChocolateКой става пълнолетен? Партиииии.... ChiliКой става пълнолетен? Партиииии.... DiamondКой става пълнолетен? Партиииии.... Birthday1 

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Арина Орлова Съб Авг 26, 2023 2:55 am


  Да не изклюкариш на най-добрата си приятелка за тайният купон за рожденият й ден бе по-сложно, отколкото Арина очакваше. Още от първият разговор с Юлий, момичето се опитваше всячески да избягва Ина. Цели три дена си бе измислила всякакви оправдания, за да не останат на саме повече от десет минути.

  Първо – господин Ягодка бе изял крастава жаба и спешно трябваше да го заведе при баба Цвета. След това някой й бе откраднал ягодовите понички и се наложи да проведе задълбочено разследване. Тази жестока драма бе последвана от нашествие на желирани скакалци в общата стая на Северен вятър и вийлите имаха нужда от нейната помощ, за да го разрешат.

  Мда, Орлова разправяше пълни глупости, но вече нямаше нужда.

  ГОЛЕМИЯТ ден най-накрая беше дошъл. Подаръците би трябвало вече да са в общата стая на Южен вятър, украсата и всички подробноси около партито – уредена.
  За всеки случай, Арина бе решила да разкара Ина по възможно най-дългия път.

  - Сигурна ли си, че господин Ягодка се е загубил? – русокосата по начало не се бе вързала много на историята й за гномове и феи, хвърлили око на котката й. Разбира се, като добра приятелка бе въздъхнала и последвала червенокосата.

  Дори бе изслушала цялата драматична история за нападението на малките същества и изчезването на котарака.

  - Напълно! Няма го вече втори ден! – драматизацията бе в кръвта на Ари. Момичето го играше толкова сърцераздирателно, че още малко щеше да се качи на палубата на Титаник и да ритне Леонардо във водата, за да може да се наслади на светлината на прожекторите.
  - Аха, щом казваш.

  Янакиева май не бе впечатлена от липсата на пожелания и „забравения” рожден ден. Бяха претърсили целия двор – тревична по тревичка, всички храстчета, дръвчета и цветенца. Разбира се, нямаше и следа от рижавия разбойник.

  - Защо вървим към общата на Южен?
  - Ами никъде другаде го няма?
  – хвана я за ръката и я задърпа право напред. Едно птиченце съвсем любезно й бе обяснило как да влезе в общата стая на Южен вятър и сега момичето щеше да се възползва от знанието.

  Разбира се, през цялото време говореше прекалено високо и вдигаше още толкова допълнителна врява, за да подскаже, че води рожденичката.
  - Арина... –  не остави бестито си да се възпротиви. Здрависа се бързо с бронята и с широко усмивка изчака да се измести от пътя им.
  Купонът можеше да започне.

  Ясна Соколова, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Атсу Оттах харесват този пост.

  Юлий Звездинов
  Юлий Звездинов
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 6
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl40
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 28
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 12
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 22
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 11
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 20
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 28

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... TomatoКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... BlueberryКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... HoneyКой става пълнолетен? Партиииии.... Ruby

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Юлий Звездинов Съб Авг 26, 2023 3:20 pm


  Бях изключителен доволен от цялата организация на партито. Всички задачи в моя списък бяха отметнати след като помогнах на бати Ис да вкараме касетките с алкохол в Общата стая. 
  Времето когато Арина обеща да доведе рожденичката наближаваше и аз ставах неспокоен. 
  - Идват - каза някой и светлините в Общата стая угаснаха. Всички прихнахме и започнахме да чакаме рожденичката да пристъпи в стаята. 
  Чувах гласа на Арина, която говореше една октава по-високо от нормалното, след това как се отваря вратата на стаята и момичета влизат в нея. 
  - Защо е толкова тъмно тук? - гласът на Ина беше изненадан. Тогава светлините светнаха и всички изскочихме от местата си. 
  - Честит рожден ден, Ина! - извикахме всичко дружно. В стаята се появи малка заря. Конфети се изсипаха върху рожденичката, а във въздуха с неонови букви се носеше надписа "Happy Birthday!". 
  Наблюдавах лицето на момичето, тя беше толкова трогната, че две сълзи се отрониха от очите й. Нейните приятели започнаха да я поздравяват един по един и да пожелават нещо лично. Когато дойде моя ред, се затичах към Ина и я прегърнах силно. 
  - Честит рожден ден, Ин! Пожелавам ти много щастие и любов и една бяла котка винаги ще ти бъде приятел и ще те обича.
  - Това... това парти, кой го организира? Ти ли? - русокосата още беше много раьвълнувана. Знаех, че досега никой никога не и е правил парти изненада. Тя самата го беше споделила с мен преди време.
  - Аз и Вихрен - казах аз с гордост и изпъчих гърди.
  Усмивката на Ина ми каза, че всички усилия са си заслужавали, а всички нейни приятели бяха допринесли с нещо за цялото парти.
  И изведнъж музиката гръмна.
  - Трябва да помогна на Сандър с музиката - измрънках аз. - Забавлявай се.

  Арина Орлова, Вихрен Вокил, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Ела Благоева
  Ела Благоева
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 327
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl40
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 12
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 16
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 14
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 14
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 18
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... WatermelonКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... BananaКой става пълнолетен? Партиииии.... RubyКой става пълнолетен? Партиииии.... TuttifruttiКой става пълнолетен? Партиииии.... DiamondКой става пълнолетен? Партиииии.... PizzaКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... Birthday1

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Ела Благоева Съб Авг 26, 2023 10:54 pm


  Закъсняваше. Нищо ново под слънцето. Все пак говорим за Ела. До последно се чудеше, дали да отиде на партито. Самата мисълта да се появи в чужда обща стая на парти за 15-17 годишни я плашеше. Миналата година случайно беше попаднала на едно такова събитие и определено не ѝ беше по вкуса. Пък и нямаше подарък, а с този режим не им беше разрешено да ходят до Торбаланово. 
    
  И като всеки себеуважаващ се ученик на "Мунгав", когато му потрябва нещо, което не знае, къде да намери, отиваше в Боклукчарника. И преди да сте си помислили нещо - нямаше да ѝ подарява нищо, взето от там. Поне не директно. Първо защото не беше нейно и второ защото беше едва ли не взето от боклука.
     
  Какво намери ли? Почи нищо. Всевъзможни стари книги, какви ли не мантии, казани и столове, но едно нещо привлече вниманието ѝ - коплект прежди и игли за плетене. Идеята ѝ бе проста. Знаеше, че Ина обича всякакви сладки неща и животинки затова реши да ѝ изплете малко украшение във формата на коте. Колко трудно можеше да е!?
    
  Два дена и МНОГО мъки по-късно Ела вървеше се влачеше по коридора към общата стая на Южен вятър, държеейки най-трагичния подарък в историята на училището. Въпросното нещо представяваше хартиена торбичка (ръчна разпадаща се изработка от няколко парчета пергамен, лепило и някаква тъжна панделка), която беше "изрисувана" във всевъзможни цветове с помощта на боичките на Тамара (искаше да напише "ЧРД Ина", но една мила съдомничка я посъвева да се откаже). В нея се клатушкаше плетена котка премазана жаба, две картички с пожелания и рисунки, от които на Ина и Вихрен щеше да им прилошее, (беше направила 8, но избра само тези, защото другите бяха несъвършени (кашляне - пълен провал)) и една шоколадова жаба, домъкната през тъмните ъгли на замъка (за да се добере до нея се обрече на 2 седмици двойни домашни по трансфигурация; ех, какво ли не правят хората за приятелите си).
     
  Както и да се лъжем, истинският подарък беше жабата (шоколадовата, не плетената). Ако Ина решеше да отвори подаръка, Ела щеше да падне на колене и да ѝ се моли да го направи след партито.
      
  След като чака 10 минути пред общата стая, защото нямаше представа как да влезе, от коридора се зададе едно момче, здрависа се със статуята и Ела побърза да се вмъкне след него. Изостави безценния си подарък до фотьойла и се набута до една библиотека, като взе да оглежда заглавията на томовете. "Животът на желираните жаби"? Това изглеждаше интересно. Надигна се на пръсти и измъкна книгата от рафта. Тъкмо привършваше втората страница, когато...
     
  - Хей! Кой загаси лампите?
    
  Добре, че гласа ѝ беше от тихите, че иначе щеше да е голяма излагация.
    
  - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ИНА!!!
     
  Оу... Е, нищо. На всеки (на Ела) се случва да се разсее. Искаше да поздрави Ина, но за никъде не бързаше. Щеше да го направи, когато остане сама.

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Ясна Соколова, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева, Ина Янакиева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 230
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... 1311
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 74
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 86
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 90
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 90
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 104
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... ChocolateКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... BananaКой става пълнолетен? Партиииии.... DiamondКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... RubyКой става пълнолетен? Партиииии.... BlueberryКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... TomatoКой става пълнолетен? Партиииии.... ChiliКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... Cinnamon

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Ина Янакиева Съб Авг 26, 2023 11:56 pm


  Ягоди, котки и жаби.
  Най-добрата й приятелка беше трагедия станеше ли дума за лъжи. И още преди три дни Ина бе усетила, че нещо не е наред. Но си нямаше и на идея какво. През главата й минаваха мисли – коя от коя по-негативни за това какво Орлова се опитва да прикрие. Бе помислила за всякакви възможни опции – от това господин Ягодка наистина да се е изгубил, да е изял нещо, което не трябва до това Арина отново да е получила някой факс и да пише поредната тайна поема с която да я изненада за рожденият й ден.

  И говорейки за рожден ден, интересно бе, че на седми ноември червенокоската дори не засегна темата за специалният ден на Ина. Просто я хвана под ръка и започна да я развежда из замъка. Ей така... какво търсеха всъщност? А, да! Господин Ягодка! Отново.
  Янакиева започваше да се съмнява И в това и то не само защото Арина бе изключително спокойна за човек чийто домашен любимец липсва. А и никога не бе забравяла рожденият й ден. Пък цялото това обикаляне далеч не приличаше на търсене, освен, ако надникване зад портрети и брони се броеше за търсене на котка!

  Не след дълго обаче разбра защо бе всичко това. И защо червенокоската я отбягваше три дни и измисляше какви ли не глупости. Парти изненада! Това никога нямаше да мине през съзнанието й, като възможен вариант, никога.
  Огледа се наоколо – толкова много неща се случваха. Хора, които говореха един през друг, балони, надписи. И всичко това по идея на Юлий и Вихрен! Щеше да ги убие (от любов!)... защото изобщо са решили да направят това, да отделят от времето си (независимо колко заети и изморени бяха) и да направят парти за нея! Със сигурност си бе главоболие.
  - Благодаря Юлий! - прошепна Ина на малкото момче, като го прегърна силно. Прегърна и Арина, като й прошепна нещо от сорта на "ще те убия по-късно и те обичам" . Радваше се, че дори не знаеше, че ще има изненада, защото тогава щеше да го мисли... не обичаше изненадите чак толкова. Да ги прави за друг? О, да! За себе си... притесняваше я. Но това тук бе идеално по всеки един параграф.
  От декорацията, която бе сигурна, че бе дело на Вокил, до напитките, храната и хората. Най - вече хората, защото те винаги бяха най-важните на едно събитие.

  И кат остана дума за хората, Ина започна да обикаля наоколо. Да благодари на присъстващите, да си каже по една-две думи с тях и да ги прегърне. Нещо, което не трая повече от десетина минути.
  Премина през Зина и Косара, прегърна едната, другата едва доловимо докосна за да не й причинява болка. След това тръгна към Яна и Люба, като леко се зачуди за облеклото на русокосата си другарка, но Ян просто й говореше не с думи, а с погледи - "Не питай, не гледай, дори не дишай". Ммм... ясно.
  Гушна Яна, след което прегърна и Люба, която се стегна в ръцете й. Какво по...? Бе прегръщала Люба достатъчни пъти за да знае, че това не е обичайна реакция за нея.
  Вийлата внимателно и леко обви ръце около Ина, но бе все едно прегръщаш статуя, нещо не бе наред. И Янакиева щеше да разбере какво по някое време.
  Пусна я, погледна я в очите, двете си размениха погледи, Люба просто се върна да седне на диванчето до Яна... странно.

  Продължи със своя гушкащ маратон - Юлий се сдоби с втора прегръдка покрай Сандър, който получи една. Че дори и Исмаил - с когото Ина от своя страна нямаше проблем и не подозираше за съществуващи такива,кхм - получи такава. От гъркинята леко се страхуваше, но я прегърна неловко с потупване по гърба. Други... имаше ли други?
  Ела седеше малко настрани от Зина и Косара, но Ина много се зарадва да я види тук и отиде да си кажат по едно здрасти. И поредната прегръдка.
  Ако на Ина трябваше да й бъде измислен никнейп тип cookie monster, то тя май щеше да е прегръщащото чудовище.

  И след като бе прегърнала май всички, без един, тя най - сетне се приближи и до другият виновник за събитието. Вихрен.
  - Да не си помисли, че съм те забравила? - прошепна му и се надигна на пръсти, обвивайки ръце около раменете му и го целуна по бузата, като го задържа в прегръдката си малко по - дълго от колкото другите и от колкото бе нужно (може би за другите, за нея си бе идеално). - Благодаря.
  - Хей, свърши ли с формалностите, може ли да купонясваме вече? - чу Сандър, който тъкмо бе пуснал музиката наоколо, а алкохолът донесен от Исмаил бе започнал да се раздава наоколо. Къде в чаши, къде в бутилки.
  Интересни шарени бири... рискуваше ли да опита? Да, май да.
  Взе една чаша в която бе налята течност със син цвят и отпи предпазливо, докато все още стоеше до Вихрен и оглеждаше общата стая.
  - Искам ли да знам как двамата сте успяли да организирате това? И сериозно... поверили сте разсейващата задача на Ари? Това.... това не е било много умна идея. Или пък точно обратното.- е, беше си умна идея, беше се получила. Ако имаше някой, който да държи Ина надалеч за часове с глупости, то бе Ари. Но Ина беше започнала да си мисли какво ли не. Какво ли не!
  Както сега си мислеше, че трябва да благодари на всички някак си..., но не бе сигурна как. Не само индивидуално. Това я караше да се притеснява и да се изчервява. Но и за това имаше време. Нощта бе пред тях и щеше да има време да си поговори с всеки.


  Пп: Drinking game... пийте всеки път щом прочетете "прегърна/прегръдка" и тн ...извинявам се за повторението..

  Яна Вълканова, Ясна Соколова, Ела Благоева, Симеон Манев, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева, Зинаида Кражова and Димитра Василева харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 111
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl42
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 42
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 26
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 42
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 32
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 42
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... TomatoКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... CinnamonКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... BlueberryКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... RubyКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... PizzaКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... ChiliКой става пълнолетен? Партиииии.... ChocolateКой става пълнолетен? Партиииии.... TuttifruttiКой става пълнолетен? Партиииии.... Diamond

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Вихрен Вокил Пон Сеп 04, 2023 7:49 pm


  - Всъщност Арина се справи блестящо -  усмихна се смутено Вихрен, не беше свикнал да е център на вниманието и не се чувстваше добре като такъв. -  Успя да те държи далеч от стаята за достатъчно дълго време -  трябваше да ѝ се признае на Орлова, че бе способна да отклони всеки от целта му, независимо каква е, по какви ли не внимателно обмислени причини.  Напомни си да си има едно на ум, ако някога червенокосата се опитваше да го баламосва по някакъв начин. – Идеята беше на Юлий, както и  повечето работа по организацията, заслугите са негови и не искам да му ги отнемам -  кимна към детето и го потупа по рамото. Заслужаваше си поздравленията за цялата работа, която свърши. -  Още веднъж честит рожден ден!  -  придърпа я отново в прегръдка и я целуна по бузата. -  Ще те видя после  -  не беше точно обещание, просто някак се бе превърнало в рутина да се срещат в Общата стая след като всички други отдавна бяха заспали.  -  Оставям те на останалите гости сега – не се съмняваше, че други хора също искаха вниманието ѝ и колкото и да му бе неприятно да се раздели от нея, както всеки път, си  припомни, че и той има хора, на които  трябва да отдели малко повече от времето си.
   
   
   С една от цветните бири на Исмаил в ръка се отдалечи от рожденичката и се заоглежда за  рошавия си приятел.  Макар вече да си говореха,  поради тираничния режим въведен от вийлите намираха все по-малко време, което да прекарват заедно. А червенокосият се безпокоеше за  Колимечков, особено след случилото се между него и Илиян, при изгарянето на пчелите.  Раните по тялото на момчето бяха излекувани напълно, но не толкова лесно щяха да се случат нещата с болката в сърцето му, Вихрен го знаеше, виждаше какво прозира отвъд лъчезарните усмивки на тъмнокосия, блясъкът в сините му очи не можеше да заблуди най-стария му приятел.  Друга причина да се опитва да се навърта повече около него бе фактът, че медарят се бе оказал не просто без пръчка, но и без възможност да си набави такава в близко време. С което не казваме, че Вокил имаше голяма полза от своята, но поне бе някаква утеха да знае,  че му е под ръка в случай на нужда, а  при наличието на вийли и всякакви други съмнителни обекти наоколо,  необходимостта бе повече от ясна.
  -  Ис -  бе го открил  в ъгъла на стаята, като никога не беше заобиколен от хора, желаещи да си бъбрят със сладкодумника.
  - Ви?
  - Защо стоиш сам тук?
  - Чакам Рея -  ако синхронното поглеждане към вратата, водеща до спалните на момичетата беше спорт, двамата щяха да са олимпийски шампиони. ­ -  Отиде да се преоблече.
  - Искам да ти благодаря за помощта -  и да разбера как си, се четеше в погледа му, но  не беше нужно да го изрича на глас.
   
   
  @Исмаил Колимечковти как си?

  Ясна Соколова, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Исмаил Колимечков
  Исмаил Колимечков
  Ученик, седми курс, дом "Лъч"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 19
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl41
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 58
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 32
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 72
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 50
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 44
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... WatermelonКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... ChocolateКой става пълнолетен? Партиииии.... CinnamonКой става пълнолетен? Партиииии.... TomatoКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... RubyКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... HoneyКой става пълнолетен? Партиииии.... TuttifruttiКой става пълнолетен? Партиииии.... Cabbage 

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Исмаил Колимечков Вто Сеп 05, 2023 11:39 am


  Подобно на всички и Ис беше взел ам ... добре, магически конфети от пръчка - просто нямаше как да стане. Усещането, че беше загубил една ценна част от себе си беше там, внедрена в съществуването му, но веселието беше на ниво и шестокурсника беше заел позиция зад другите щом Ина беше влязла с Арина. АКо не можеше да използва конфети, поне ръкопляскаше, а след това сложи два пръста в уста и нададе такава свирня, че ушите на учениците около него се запалиха. На прегръдката на Ина отвърна ухилено и даже разроши косите ѝ. Не можеше да не засмее и когато сам взе една разноцветна бира, тази беше с мед, и се завъртя в ъгъла. От тук можеше да си вземе дъх и дори да огледа целия купон на спокойствие. За момента държеше Рея под око, но му беше направило впечатление, че и Люба не беше особено на кеф. Това го притесни и си даде едно на ум, че може би трябва да говори и с нея. 

  А може би, трябваше да се самопотупа по рамото, че е в трезво състояние. Браво, Ис, машинка! 


  - Ис.
  - Ви?
  - Защо стоиш сам тук?
  - Чакам Рея. Отиде да се преоблече.
  - Искам да ти благодаря за помощта.

  Ис измери приятеля си с кос поглед, и двамата бяха облегнати на стената и гледаха разрастващия се купон, някой, май Сандър, беше намерил приятна мелодия и явно момичетата се радваха на няколко танца. 
   - За мен беше удоволствие и чест. - ухили се Ис.
   - Наистина ли чакаш Рея... - улови се Ви и Ис повдигна рамене.
   - Не, не мисля, че ѝ трябвам. 
   - Тогава защо си тук?
   - Почивам си, предполагам. - усмихна се Ис лежерно. - След малко може и да потанцувам... но виж ги... имаха нужда от едно празненство за душата. И за това трябва да благодарят на теб, Ви. Както и аз, нямаше да се сетя, че един рожден ден може да повдигне духа на толкова хора. Приятно е. 

  Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 151
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl42
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 30
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 28
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 28
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 30
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 32
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... PizzaКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... BananaКой става пълнолетен? Партиииии.... ChiliКой става пълнолетен? Партиииии.... Ruby

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Зинаида Кражова Вто Сеп 05, 2023 9:26 pm


  Купонът беше в ход. Някои танцуваха, други си говореха, трети се мръщеха. Зина огледа обстановката. Зарадва се, когато видя Вихрен и Исмаил да си говорят. Потенциалният танц с Ис се отлагаше за сега и смяташе да го избягва до край. Не можеше да танцува. Нямаше как да знае, в предвид факта, че повечето танци имаха нужда от допир. Хващаше тактовете на музиката, но до там. Замисли се дали да не се скатае зад Рея и да я бутне към него, но когато беше видяла съквартирантката си по-рано и най-вече кръговете под очите… беше се поотказала от тази идея. Гъркинята й приличаше на енот. Недоспал, екстра кисел и агресивен енот. Като тези болни от бяс. Не беше добра идея да я закача. Хвърли поглед към Люба, може би тя можеше да е нейн замесник. Младата вийла обаче също не беше на себе си. Тиха, затворена, дръпната. Нещо в държанието й й се стори познато и искаше да я попита, но около нея винаги се навърташе някой, за да може да я попита. Липсата на такт на белокоската беше познат на всички, но тук усети, че е добре да спази дистанция. Да не нарушава тази граница. Все още не. Забеляза, че разни други хора дават подаръчета на Ина и реши и тя да се занимае с това. После щеше да мисли как да не танцува. Взе подаръчната, червена кутийка и прекоси стаята до приятелката си.
  -Ин, честит рожден ден,- каза все така монотонно й бутна подаръчето в ръцете на русокоската.
  -Зин-Зин! Благодаря, нямаше нужда!- отговори й.
  -Имаше.
  Шестокурсничата отвори кутийката, тъй като не беше опакована с нищо и се изненада от съдържанието й:
  -Моливи? Но как? От къде?
  Бяха напълно отцепени от външния свят и много добре знаеше, че по-малкото момиче няма как да се сдобие с кутия моливи. Мина й през ума, че може да е откраднала от някого, но бързо прогони мисълта. Не би го направила нали? Тъкмо мислеше да зададе и този въпрос, когато Кражова отговори:
  -Алхимия.
  Рожденничката се усмихна широко и направи стъпка към по-малкото момиче с отвориени за прегръдка ръце. Зина, разбира се, заучено отстъпи назад.
  -Извинявай, Зи,- секна движението си Ина.- Забравих.
  -Знам, няма проблем.
  -Благодаря ти, че си ми ги направила!
  Белокоската се подсмихна и взе да отстъпва още назад, когато Арина се хвърли върху Янакиева и взе да я гушка. Едва не я събори. Вих и Ис още си говореха встрани и тя се върна към първоначалната си мисия – как да се скатае за остатъка от партито…

  Арина Орлова, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 256
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl41
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 52
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 46
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 52
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 52
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 60
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... TomatoКой става пълнолетен? Партиииии.... CabbageКой става пълнолетен? Партиииии.... BananaКой става пълнолетен? Партиииии.... PizzaКой става пълнолетен? Партиииии.... HoneyКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... WatermelonКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... BlueberryКой става пълнолетен? Партиииии.... CheeseКой става пълнолетен? Партиииии.... ChiliКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... TuttifruttiКой става пълнолетен? Партиииии.... CinnamonКой става пълнолетен? Партиииии.... RubyКой става пълнолетен? Партиииии.... ChocolateКой става пълнолетен? Партиииии.... Diamond

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Люба Бюлбулева Нед Сеп 10, 2023 11:12 am


  Или пък нямаше да издържи.

  Твърде много хора. Твърде много преструване.

  Нервните й окончания все още бяха като подпалени от прегръдката на Ина. Нямаше да успее да задържи фасада още дълго.. а щеше да е тъпо да развали партито на Ина. Не по-добре да се измъкне преди това.
  Но първо подаръкът!
  Използва момента, че всички са заети с танци и бири, и се промъкна към стаята на момичето. Поне беше лесно да разпознае нейното легло - със всичките художествени материали покрай него. Не беше разхвърляно, определено не и като модния хаос в къта на Ванеса, но определено си личеше че художник обитава мястото.

  И сега - малко семена.

  Магията й се преля в цветните семена толкова лесно, а и те я поеха като жадна земя. Малки коренчета тръгнаха несигурно, но бързо набраха сила и се разлистиха, после набъбнаха още и започнаха да се увиват около рамката на леглото. Много скоро, цялото беше обвито с цветни листенца, клонки, рози, маргаритки, калии, теменужки и тук таме някой слънчоглед за слънчевост. Не беше кой знае какво, но се надяваше да се хареса на Ина. Малко красиво кътче, което да си е нейно.
  По нататък щеше и да й покаже как да накара цветята да се дръпнат в плътна завеса.

  Сега обаче беше време да се изниже.
  Не искаше да минава през общата. Там все някой щеше да я види.

  Може би прозореца?

  - Люба? Какво правиш тук?  - цветята са вечно свежи нямат нужда от грижа (проява на елементалската сила на Люба)
  - могат да бъдат местени от Люба и Ина
  - ще починат когато и тя умре
  - може да завехнат ако е много много зле

  Ела Благоева, Ина Янакиева and Алина Старков харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 230
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... 1311
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 74
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 86
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 90
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 90
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 104
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... ChocolateКой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... BananaКой става пълнолетен? Партиииии.... DiamondКой става пълнолетен? Партиииии.... EmeraldКой става пълнолетен? Партиииии.... AppleКой става пълнолетен? Партиииии.... MangoКой става пълнолетен? Партиииии.... RubyКой става пълнолетен? Партиииии.... BlueberryКой става пълнолетен? Партиииии.... PearКой става пълнолетен? Партиииии.... TomatoКой става пълнолетен? Партиииии.... ChiliКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... BaconКой става пълнолетен? Партиииии.... Cinnamon

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Ина Янакиева Пон Сеп 11, 2023 5:20 pm


  Беше малко трудно да обърне внимание на всички. Тъкмо да се заговори с някого и се появяваше друг. Арина пък не спираше да я прегръща и да се радва за пълнолетната си приятелка.
  Всичко бе... прекрасно. Повече от прекрасно дори. Ина попиваше всичко с очи и не спираш да се усмихва. Харесваше й да вижда хората около нея щастливи, а май всички имаха нужда от това, от някакво парти, което да им повдигне настроението. Пък и тези шарени напитки си изглеждаха интересни, допринасяха към настроението.

  Колкото и да й харесваше обаче всичко това, то все още държеше кутията с моливи в ръце. Затова реши да ги остави в стаята си, пък и можеше да си облече нещо малко по-подходящо за парти. Защото сегашният й вид определено не беше тип „О, ще се виждам с много хора да яко събитие!“ , а тип „Ще търсим господин Ягодка дори в подземията“.

  Качи се бързо до спалните помещения, но когато влезе вътре не очакваше да завари Люба.. ,а да Люба! И с нея искаше да говори! Какво обаче правеше тя тук?
  - Честит рожден ден... - изрече момичето, като насили някаква усмивка на лицето си. Да, ама Ина я познаваше достатъчно добре за да знае, че това не бе истинска усмивка. Бе пресилена, измъчена... какво бе станало тук?
  Вниманието й – за щастие на Люба – бързо бе привлечено към леглото и всичките цветя. Едно „уха“  излезе от устните на русокоската, когато тя се приближи към леглото, което ухаеше невероятно и изглеждаше невероятно! Тези цветя..., о Люба!

  Тъкмо бе готова да я прегърне, когато видя как другото момиче потрепери. Този детайл не й убягна, но го бе виждала и достатъчно често у едно друга своя позната. Зина.
  Ина остави моливите върху нощното си шкафче, а после седна върху леглото и потупа мястото до себе си.
  - Сядай. И говори.
  - Нямам какво да кажа, а и има гости, които те очакват.
  - Ами... ще почакат малко. Нещо не е наред, не ми казват „нямам какво да кажа“. Ти си ужасна лъжкиня, та по-добре дори не започвай с опити за лъжи... Люба, какво има?


  Ина говореше тихо и нежно, а очите й срещнаха тези на Бюлбулева за миг. Не искаше да я притиска, но усещаше, че няма друг начин да разбере какво се бе случило с приятелката й. А и въпроса не бе само какво, а и кога..., толкова ли лоша приятелка бе, че не бе забелязала, че нещо с Люба не бе наред?
  - Моля те... - прошепна отново и пак потупа мястото на леглото пред себе си, като окуражително й се усмихна.

  Вихрен Вокил, Ела Благоева, Люба Бюлбулева and Алина Старков харесват този пост.

  Омуртаг Дельов
  Омуртаг Дельов
  Ученик, пети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 50
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl37
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 4
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 6
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 8
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 6
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 6
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 6

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Омуртаг Дельов Пет Сеп 15, 2023 3:55 pm


  Омо вече беше поздравил Ина с прегръдка и идиотско пожелание за празника, гласящо: „Колкото повече остаряваш, толкова по-хубава ставаш! Освен ако не си бисквитка!“. Двамата се бяха посмяли на странното му пожелание. От скоро беше започнал да рисува кратки комиксчета с динозавърчета и подаръкът му за нея беше именно едно такова комиксче. Тя го беше гушнала втори път в знак на благодарност, а след това беше отишла при Вихрен. Само един поглед в тази посока и му беше достатъчно да усети тежест в гърдите си и буца в гърлото си. Обичайната му усмивка се стопи и реши, че може да се оттегли в някой ъгъл. Искаше му се да се качи в стаята и да се скрие там, но нямаше да е удачно. Седна на едно кресло избутано по-близо до едната стена далеч от всичко и всички. Изрови слушалките за телефона си и си пусна музика. Опитваше се да се разсее чрез нея, но плейлистът му имаше други планове. Започна You’re Beautiful на James Blunt. Почти моментално стрелна поглед към русокоската, докато слушаше текста и си припяваше без глас:
   
  “…She smiled at me on the subway
  She was with another man…
   
  …You're beautiful
  You're beautiful
  You're beautiful, it's true
  I saw your face in a crowded place
  And I don't know what to do
  'Cause I'll never be with you…”
   
  Бузата и тежестта почти спряха дъха му, след като прошепна последното изречение. Сведе поглед и просто се затвори някъде дълбоко в съзнанието си, докато някой не го бутна по рамото. Отвори очи стреснато – беше Яна. Каза му нещо, но той не чу заради слушалките.
  -Ъ?- каза сваляйки ги и паузирайки музиката си.
  -Ставай казах! И дръж това!- каза му тя и му бутна един…
  -Микрофон?!- изненада се той.
  Изобщо не очакваше да види това мъгълско пособие в училището.
  -Идвай, да си ми стендъп другарче!
  Заповяда му тя, а на лицето му се накъдри дебилна усмивка. Мушна един бонбон, като разбира се предложи и на нея. Тя не му отказа и Дельов се ухили още по-широко. Застанаха някак централно на помещението, Яна потупа микрофона с пръст да види дали работи. Работеше. Всички се сепнаха и настана тишина.
  -Малко смехотерапия от нас за вас!- заяви тя и погледна момчето.
  -Как е бизнесът с хавлиени кърпи, Яна?- попита ухилено той.
  -Чудесно! Перилният препарат, който баба ми ползва, за да ги омекотяваме предварително върши чудесна работа!
  -О, кой ползва баба ти?
  -OMO.
  -Олеее, този с виолетките ли?- шокирано каза той.
  -Че то друг произвеждаш ли?
  Двамата направиха пауза, а около тях се разнесе смях.
   
  @Яна Вълканова - дерзай нататък  смях

  Комиксчето подарък:
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... 66910

  Яна Вълканова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Бранимир Даргов, Алина Старков and Атсу Оттах харесват този пост.

  Алина Старков
  Алина Старков
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 8
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl37
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 4
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 14
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 16
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 6
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 2
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 4

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Алина Старков Съб Сеп 16, 2023 12:40 pm


  След Мелачката Алина беше много уморена. Чувстваше се тотално изцедена и това се дължеше, че снощи пак не беше спала. Затова реши изпуши една трева на прозореца на спалнята и да се опита да заспи. Разбира се това нямаше да се случи на всичкия този шум, който дигаха момичета в стаята или на момчета в Общата, каквото и да правеха там, затова тя си направи заглушаващо заклинание и един балон се образува около нея в пълна тишина. Тя не чуваше нищо, но и никой не чуваше й нея. След малко успокоена от трева се унесе и просто заспа.


  Тишината беше невероятна и тя не чу как партито в Общата стая беше започнало, но по някое време някой я разтърси и момичешки глас и каза:
  – Ставай поспаланке, ще изтървеш цялото парти.
  – Парти? Какво парти? – премигна тя и със заспалия си мозък осъзна, че девойчето, което стоеше над нея беше Арина. – Ари, какво правиш в моята спалня
  – Днес е партито за рождения ден на Ина. Забрави ли? Напомних ти преди два дни.
  Ал премигна отново и чак сега се сети, че днес някои от момчета искаха да изненадат русата й съквартирантка. 
  – Не, съм забравила – отговори още сънено Ал, – събирах сили за танците. Нали си ми обещала един танц?
  Усмивката на американката беше широка и флиртуваща.
  – Ще си помисля – отговори и червенокосата. – Сега слизам и ще те чакам долу. 

  Алина се чудеше какво да облече, когато вратата на спалнята се отвори отново и Миа влезна.
  – Това е най-страхотното парти евър. 
  – Пила ли си нещо? 
  – Малко. Трябва да видиш какъв алкохол донесе оня рошавия. Как се казваше? А да, Исмаил.
  – Нямам честта да го познавам още – измърмори Ал и набързо избра един чифт дънки и бяла тениска с надпис на нея. 
  Когато беше готова попита:
  – Ще слизаме ли?

  Ела Благоева, Зинаида Кражова and Димитра Василева харесват този пост.

  Димитра Василева
  Димитра Василева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Coin10 71
  Ниво : Кой става пълнолетен? Партиииии.... Untitl37
  Статистики :
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Streng10 Сила: 6
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Shield10 Издръжливост: 6
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Brain10 Интелигентност: 4
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Runnin10 Ловкост: 2
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Magic-10 Магия: 2
  Кой става пълнолетен? Партиииии.... Clover10 Късмет: 4

  Бобчета : Кой става пълнолетен? Партиииии.... SausageКой става пълнолетен? Партиииии.... SapphireКой става пълнолетен? Партиииии.... Pear

  Re: Кой става пълнолетен? Партиииии....

  Писане by Димитра Василева Съб Сеп 16, 2023 7:25 pm


  Импровизираното парти-изненада за Ина бе не просто подарък за рожденичката. Всички имаха нужда от това. Димитра бе в странно настроение, но определено ѝ се купонясваше. Добър повод да се разсеят. Като за замисли човек, последното "разсейване" от злободневните тегоби бе излета на Небесна, който бе преди почти 2 седмици. А едно време, предишни години, постоянно имаше подобни поводи. Не, че Миа бе най-социалното животно на света, но поне не се чувстваше като приклещена в ъгъла котка. 

   Василева се позавъртя, подобно сянка в общата стая и мълчаливо помогна с подредбата и украсата. Когато хората започнаха да се събират, а рожденичката с епояви, тя се дръпна настрани и заложи на пиенето и цигарите. Все още трепнещше вълнение и ентусиазъм, за което тя не бе готова. Поне, тази вечер не седеше само, в някой ъгъл и да се налива сама, терзаейки главата си с нерешими въпроси. С тази нея дръпнатост - нямаше да стигне доникъде. Даваше си сметка, че е шести курс и едва - едва познава съученците си, извън заяжданията и забележките, които пускаше. Да, беше забавно и уединението и харесваше, но текущата ситуация и последните събития налагаха нова политика. Поне, доколкото е възможно. "Трябва да се сближите!" - думите на Небесна отекваха в съзнанието ѝ. Да... Какъв по-добър случай от рожден ден. Трябваше ѝ, обаче, подкрепление...

   Качи се в стаята си и тихо се промъкна, за да вземе подаръкът на Ина. Той само по себе си, не беше нищо особено - един плетен "калъф", с орнаменти цветя, който опасваше три малки саксийки с присадени цветя и билки. Полезно и приятно за окото.
   След това събуди Алина. Време беше да става и да се позабавлява. Беше ѝ жал за съквартирантката ѝ. Беше минала през Мелачката, а това, както самата Миа знаеше - оставяше следи. Когато момичето беше готово, Миа бръкна в сандъкът до леглото си и заговори:
   - Ще слезем, да. Първо ще ти дам мехлем. Втрий го в слепоочията си, ще се почувстваш по-добре. Аз съм го забъркала. Безопасен е. - Извади малко бурканче, пълно с бяла консистенция и с поглед насърчи съквартирантката си да последва инструкциите ѝ.  - Би трябвало да те разсъни и отпусне... да те отпусне. - сви рамене, затвори сандъкът и грабна подаръкът за Ина. 
   - Хайде, сънливке, да се разкършим малко! - смигна ѝ Василева. Улови смръщения поглед, който проследи ръката ѝ и се отправи към калъфа - Подарък. Рожден ден. Възпитание. Ако нямаш нищо предвид, можеш да се присъединиш към моя. 
   Когато отвори вратата, видя как Алина ѝ врътка очи и чу как изпръхтя. Димитра додаде:
   - Хайде, Киселяче, размърдай си клющавия задник и пред. мен! Имаш нужда от текила и да се омешаш малко с хора. Всички имаме нужда. 

  Яна Вълканова, Ясна Соколова, Юлий Звездинов, Ина Янакиева, Зинаида Кражова and Лилиян Кардамова харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 12:42 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!