Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло.

  Борис Захариев
  Борис Захариев
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията


  Галеони : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Coin10 39
  Ниво : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Untitl40
  Статистики :
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Streng10 Сила: 8
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Shield10 Издръжливост: 18
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Brain10 Интелигентност: 8
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Runnin10 Ловкост: 6
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Magic-10 Магия: 28
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Clover10 Късмет: 6

  Бобчета : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. PearА деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. MangoА деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Sausage

  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло.

  Писане by Борис Захариев Сря Юли 26, 2023 4:21 pm


  @Стоил Керемидов

  Като за петък, на четвъртия етаж бе ужасно оживено. Беше началото на октомври и отпускарският сезон официално бе приключил, а с това бяха възобновени и проблемите, които занимаваха отдела. Управление „Международни стандарти в магическата търговия“ се опитваше да намери изход от заформящата се криза с китайското министерство, което се опитваше да наложи ембарго над произведените в България котли, тъй като преди няколко седмици няколко човека получили изгаряния при досег с повърхността им. Българските власти се опитваха да стигнат до някакво споразумение, тъй като китайския пазар бе един от най-големите, които обслужваше страната, и поне да стигнат до корена на проблемът. за зла участ Борис беше причислен към тях в следващия месец и на него се падаше честта да води по-неприятната част от кореспонденцията, особено тази с пострадалите магьосници.  

  Най-накрая, в късния следобед, успя да довърши едно изявление, което Шишманов, директора на отдела, бе изискал до подготви за вчера. С малко повече късмет, Борис се надяваше, че шефът му е забравил за срока, който му беше поставил, и нямаше да го държи отговорен за закъснението. И без това той имаше други неща на главата, които да го занимават, а в краен случай Борис щеше да се оправдае с нереалистичните очаквания, които Шишманов си беше изградил. Момчето изправи написаното и го прегледа набързо - всичко изглеждаше в ред. Борис махна с пръчка и пергаментът мигом стана ламиниран, а самият Захариев се изправи непохватно, пресегна се за бастуна и закуцука към офиса на началника.

  Когато стигна там, секретарят му, Манол, обикаляше около бюрото си като куче на каишка, и нареждаше нещо на едно перо, което левитираше във въздуха.

  - С тази наредба се определят условията за... хммм... издаване, отказ и отнемане на разрешения за извършване нааа... на дейност с... чакай малко, зачеркни едното 'на'... така... до къде стигнах... не, без последното... за извършване на нестопанска цел от чужденци в България.... стоп! Дай да видя какво написа.
  - Здравейте, господин Сапунджиев.
  - А, Захариев.
  - Манол се смръщи на написаното и премигна жално. - Мисля, че е добра идея да заложа на доброто старо писане на ръка, тези самопишещи пера за нищо не стават.

  Борис се усмихна учтиво и се опита да покаже, че изобщо не му е до това да слуша мрънкания за самопишещи пера, ами искаше да остави това, за което бе дошъл и да се връща обратно на работа.

  - Шишманов тук ли е?
  - Не, магипортира се до София, не уточни за какво. Каза, че било спешно.
  - Добре, тогава мога ли да оставя това...
  - Не, повече за нищо не мога да отговарям. Ще трябва да го почакаш, надявам се да се върне скоро.
  - Манол стигна до края на написаното на пергамента си, изръмжа и смачка написаното на топка, която прелетя покрай ухото на Борис. - Виж, може да изчакаш обратно в залата, или тук до този господин.

  Въпросният господин беше облечен в безупречен костюм, с перфектно оформена прическа и кръгли очила с телени рамки, които седяха на правилното отстояние между очите и върха на носа му.

  - Виж, ако искаш изчакай, ако искаш недей. Аз слизам за малко до първия етаж, за да подам жалба за тези пера! Наистина трябва да ги спрат от производство...

  Борис изслуша мълчаливо обясненията на Манол, след което хвърли предпазлив поглед към непознатия и се настани на един стол след неговия. Бастунът изтропа леко по дъсчения под, когато момчето го облегна до стената. Наистина се надяваше Шишманов да се върне скоро.

  Ясна Соколова, Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Стоил Керемидов
  Стоил Керемидов
  Собственик на „Банка Керемидови“, Торбаланово
  Собственик на „Банка Керемидови“, Торбаланово


  Галеони : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Coin10 50
  Ниво : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Untitl37
  Статистики :
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Streng10 Сила: 2
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Shield10 Издръжливост: 4
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Brain10 Интелигентност: 4
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Runnin10 Ловкост: 4
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Magic-10 Магия: 4
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Clover10 Късмет: 2

  Re: А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло.

  Писане by Стоил Керемидов Пет Юли 28, 2023 9:38 pm


  Мъжът седящ на самостоятелен стол, на добро отстояние от седналия Борис по никакъв начин не забеляза младия чиновник. Дори не вдигна очи, когато бастуна трепна на студената стена. Вместо това четеше днескашния вестник. Главата вървеше по страниците без да прекъсне поглед дори за малкия разговор между двете секретарки на Шишманов. Безупречно облечения мъж не обръщаше внимание на новака до себе си. А мястото за чакане не беше приветливо, отвратителния, непоносим оранжавикав нюанс съпътстващ всяка административна сграда заливаше и тези на Министерстовто на магията. Мебелите бяха здрави и сносни, защото бяха на поне сто години, а магьосниците тогава се опитваха да правят мебелите издръжливи. На местенцето му липсваше естествена светлина и базовите лампиони по стената не бяха почиствани от поне година. Стоил намираше всичко това за крайно. 

   - Господин Шишманов. - недъга се беше изправил бързо от мястото си, когато преливащия от телесните си мазнини министър влезе през вратата преди секретаря му да се е върнал.
   - Захариев, къде е Манол.
   - Отиде да подаде оплакване за перата, сър.
   - Какво е това, което държиш  Захариев? А, публичното ми изявление, Захариев не мога да се представя с такова късо изказване, ще има медии, трябва да запълня поне двадесет минути. Върни се и добави нещо.
   - Но ако говорите само на една тема, ще трябва да разводня текста и... - недъга прекъсна мисълта си, когато Шишманов махна с ръка пред лицето ми. Ръката на недъга се сви около бастуна.
   - Захариев, имам достатъчно работа и без да те държа за ръчичка. Измисли нещо, това ти е работата, а има още един господин тук , господине няма да приемам повече хора днес, аз ... господин Керемидов. 

  Стоил внимателно претупа вестника, свивайки го на четворка, преди да погледне към Министъра, но вместо това очите му се впиха право в Борис. Каквото и да беше преценил, банкера остана в стола си.
   - Господин Керемидов, с какво мога да бъда полезен, сега ще изпратя Захариев за кафеили за чай.
   - Чакам от 43 минути. - отвърна мъжа студено и остави вестника настрана до празната масичка.
   - Секретарят ми не ме е уведомил.
   - Секретарят ти е идиот. Уволни го до края на деня. Керемидови ще закупят акциите на Китай от Държавния фонд, преди да паднат до толкова ниски граници, че да няма нужда да имате Държавен трезор.
   - Трябва да се допитам до Министъра преди да мога да ...
   - С Министъра беше говорено, секретарката на господин Баяр ме разпозна веднага. Казвам ти предсвършен факт, ще платя със злато, за да не сте на твърде голяма загуба. 
   - Благодаря, господин Керемидов. Аз ... 
   - Може да си вървиш, ще прята документацията, очаквайте я утре. - изправи се от местото си и това сигурно беше единствения момент, в който Шишманов реши да се разбърза. И да се отдалечи от банкера. 
   - Ти, върви с мен. - обърна се Керемидов към Борис и тръгна с такава крачка, че Борис трябваше да впрегне сили, за да е в крачка. Щом се изравниха, Стоил взе ламинирания документ от ръката му, а скоро бяха на асансьорите. - Знаеш ли кой съм? - обърна се Стоил с думи, докато очите му прочитаха изявлението на Шишманов.

  Ян Маджаров, Ясна Соколова, Борис Захариев and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Борис Захариев
  Борис Захариев
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията


  Галеони : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Coin10 39
  Ниво : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Untitl40
  Статистики :
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Streng10 Сила: 8
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Shield10 Издръжливост: 18
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Brain10 Интелигентност: 8
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Runnin10 Ловкост: 6
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Magic-10 Магия: 28
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Clover10 Късмет: 6

  Бобчета : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. PearА деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. MangoА деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Sausage

  Re: А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло.

  Писане by Борис Захариев Сря Авг 02, 2023 2:30 pm


  Дори в главата на Борис да звучеше някакъв предупредителен звън, то той бе заглушен от финеса, с който по-възрастният мъж маневрираше разговорите си с неговите началници. Нямаше как това да не пробуди интерес, примесен с известна доза възхищение, у младия мъж. Борис се замисли върху въпроса. Знаеш ли кой съм аз? Ако трябваше да отгатне преди размяната на реплики между мъжа до себе си и Шишманов, най-вероятно нямаше да се справи особено добре. Сега обаче, след като беше чул името му от устата на началника на отдела, имаше по-добра представа за човека, когото следваше по петите. Знаеше какво значи това име и колко трябва да внимава, когато е в присъствието му.

  - Стоил Керемидов. Собственик и директор на банка Керемидови. - отговори Борис полугласно, като се наложи да се прокашля, за да изчисти гласа си. Мъжът с очилата го притесняваше по неизвестни за него причини.
  - Собственик и директор? - Керемидов вдигна поглед от листа, по който бягаше погледът му, и се взря разсеяно в Борис. - Това не е ли едно и също нещо?
  - Ами...
  - Борис осъзнаваше, че въпросът не е случен. Дяволът се крие в детайлите, а когато си в компанията на мъже като Стоил, детайлите могат направо да крещят. - Доколкото ми е известно, преди собствениците са били двама. А сега е само един, и това сте Вие.
  - Хм.
  - Стоил като че ли не намери отговора за добър, нито пък за лош, поне доколкото Борис можеше да разгадае изражението му. Върна погледа си обратно към листа, който държеше, и след секунда го връчи обратно на момчето. - Имаш още много такива да напишеш, преди да става нещо от тях.

  Борис не знаеше как да реагира и просто премигваше, объркан от бързата размяна на реплики и непостоянното настроение на Керемидов. Напомняше му на някой юнски ден - температурата беше топла, но облаците прииждаха на талази и не се знаеше дали ще вали или не. Нямаше и как да разбереш, преди пороят да се изсипе върху ти. Вратите на асансьора се отвориха и Стоил влезе вътре, като погледна с недоумение седящия все още отвън Борис. Момчето разбра, че се очаква да продължава да го следва и изкуцука обратно до спретнатия мъж.

  - Благодаря за обратната връзка, господин Керемидов. - намери за уместно да каже Борис. - Ще поработя повече върху изявленията.
  - Очаквам, да го направиш.
  - Ако може да попитам... защо ме повикахте с Вас? И къде точно отиваме?


  Последните десет минути не се бяха развили по начина, по който Борис очакваше. Въпреки това обаче, той все още не задаваше правилните въпроси. Вместо да пита Керемидов накъде го беше повел, трябваше да запита себе си защо изобщо бе решил да го последва.

  Яна Вълканова, Ясна Соколова, Ела Благоева, Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Стоил Керемидов
  Стоил Керемидов
  Собственик на „Банка Керемидови“, Торбаланово
  Собственик на „Банка Керемидови“, Торбаланово


  Галеони : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Coin10 50
  Ниво : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Untitl37
  Статистики :
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Streng10 Сила: 2
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Shield10 Издръжливост: 4
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Brain10 Интелигентност: 4
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Runnin10 Ловкост: 4
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Magic-10 Магия: 4
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Clover10 Късмет: 2

  Re: А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло.

  Писане by Стоил Керемидов Пон Авг 14, 2023 1:41 pm


  Асансьорът беше едно не-лошо място за провеждане на разговори. Особено, ако не си на своя територия. 
   - Слизаме надолу, господин Захариев. - ако не му беше станало и ясно, Стоил натисна копчето без да се церемони. Надолу винаги беше правилна посока. Щом вратата се затвори Стоил беше този, които продължи разговора. Изкара цигара от вътрешния си джоб. Дори и момчето да беше несъгласно със запалването на въпросната цигара, не го изяви гласно и Стоил можеше да види такъв човек като свой подчинен. Мълчанието говореше повече от приказките. 
   - Млад си, презрян си и ще направя заключение, че си взел позиция, за която не ти пука. - продължаваше да мълчи и беше добър знак. - Бъдещето ти трябва да ти е приоритет, момче. 
   - Правя каквото мога. - и стисна бастуна си по-здраво.

  Асансьорът спря на единия етаж и една жена с документи и една бабка тръгнаха да влизат.
   - Заето е. Изчакайте следващия. 
   - Не можете да... ах, господин Керемидов, да, разбира се, сър. 

  Продължаваме надолу. Поемаме от цигарата. 
   - До утре мога да разбера какво ти се е случило. 
   - Не се и съмнявам. - аха, значи все пак имаше някакъв гръбнак. Сините очи гледаха студено напред. - Работа ли ми предлагате?
   - Не си глупав и не си за там, но там ще ми трябваш. 
   - Подкупване на банков служител, държавна измяна, съд. 
   - Твоята дума срещу моята. - отвърна спокойно Стоил. 
   - Заплашвате ли ме, сър? 
   - Не бих си го позволил. 
   - Защо? 
   - Ако ти кажа истината ще обмислиш ли предложенито ми? - ето ти това зрънце честност, Борисе, и прави каквото решиш с него. 
   - Не знам. 
   - Много малко служители стоят и чакат шефовете си пред кабинете им.
   - Като верни кучета?
   - Генералът не прави нищо без да вижда общата картина или действията му нямат значение. 
   - Грешно информирания губи битката. 
   - Но не и войната. 

  Каква война? За какво говореше Стоил? Асансьорът удари дъното. Отвори вратата към наблъсканото общо помещение. Беше неприятно да се забележи как разпознавайки Керемидов, обикновенните държавни служители разцешиха пътя на банкера. Сметките им бяха в банка "Керемидови" както на всеки един български магически гражданин. Беше избор на Борис сега.

  Ясна Соколова, Борис Захариев, Юлий Звездинов and Илияна Георгиева харесват този пост.

  Борис Захариев
  Борис Захариев
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията


  Галеони : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Coin10 39
  Ниво : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Untitl40
  Статистики :
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Streng10 Сила: 8
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Shield10 Издръжливост: 18
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Brain10 Интелигентност: 8
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Runnin10 Ловкост: 6
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Magic-10 Магия: 28
  А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Clover10 Късмет: 6

  Бобчета : А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. PearА деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. MangoА деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. Sausage

  Re: А деня, в който вкусите от тях, ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло.

  Писане by Борис Захариев Сря Авг 23, 2023 7:13 pm


  Нещо в тона на Керемидов накара косъмчетата по ръцете на Борис да настръхнат... но също така и го заинтригува. Война ли назряваше на хоризонта? Борис явно бе твърде съсредоточен в работата си, за да забележи кълбящите се облаци. Перспективата да участва в нещо такова го развълнува. Откакто бе претърпял инцидента, бе забравил всякакви илюзии за това, че може да направи нещо смислено с живота си. Куидичът за него бе всичко, а без него... е, без него можеше да бъде просто един обикновен служител в министерството. И това е нещо, нали така? Сега обаче имаше възможност за нещо повече. Момчешкото вълнение, което предизвикаха думите на възрастния мъж у него заглуши рационалните въпроси, които иначе би си задал.

  Като например на коя точно страна във войната му предлагаше да застане Керемидов.

  - Трябва да призная, че завладяхте интереса ми, господин Керемидов.
  - И?
  - Ще ми трябва повече от тази истина, за която споменахте.
  - Много добре, тогава.
  - Стоил посочи към кафенето на приземния етаж, което бе слабо населено в момента, предвид необичайния следобеден час, който бяха уцелили. Двамата се запътиха насам, към терасата. Преди да седнат, нещо в Борис трепна - преди няколко седмици двамата с Ясна бяха заемали същата маса. Когато сервитьорката дойде с лежерна крачка, възрастният мъж повдигна вежди очаквателно към Борис.
  - Аз не искам нищо.
  - Моля, настоявам.
  - Едно кафе, в такъв случай. Черно.
  - Добавете в него два пръста уиски. А за мен само уиски - чисто.


  Борис дори не си помисли да възрази. Да спомене, че е на работа, че ако някой го види да пие алкохол, ще му се стъжни живота. След като бе видял как се държат всички с Керемидов, прецени, че може би има някакво предимство в една такава хипотетична ситуация. Когато момичето се отдалечи, Стоил отново обърна смразяващия си поглед към Захариев. Не побърза да заговори - поне не преди напрежението да назрее като бучка масло помежду им и преди да постави една цигара със златист филтър между пръстите си.

  - Пушиш ли? Заповядай, почерпи се.
  - Благодаря...
  - цигарата беше  прекалено тежка и Борис геройски сподави закашлянето си.
  - Така... Искаш истината? Истината е, че цялата система е гнила до самия си корен.
  - Какво имате предвид?
  - Имам предвид, че всичко, което ни се говори е пълна глупост.
  - изсумтя Стоил и в очите му проблесна ядна искрица. - Истории за глобализация, диверсификация и разрастване на пазара отвъд океана. Защо бихме правили подобно нещо, като можем да държим всичко отвътре и да сме по-силни заради това? Не мислиш ли така?

  Смееше ли Борис да мисли другояче? Кимна утвърдително, но все още не можеше да види връзката между това което му говореше Керемидов и собственото си участие в неговите планове.

  - А аз с какво мога да съм Ви полезен, господине? - реши да попита все пак. - И защо аз? Сигурен съм, че има по-подходящи хора за целта Ви от един осакатен чиновник...

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Алина Старков харесват този пост.


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 8:23 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!