Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Из коридорите на подземията

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Из коридорите на подземията

  Писане by Разказвачът Сря Дек 28, 2022 12:11 pm


  Custom Image

  Има един Централен коридор, откъдето тръгват всички пътища в подземията. Коридорът е осеян с портрети на известни магьосници. С времето учениците се научават кой портрет накъде води (например Кухнята е зад портрета на Таньо Бирата, а зад портрета на Мъдреца е Библиотеката). Портретите се отварят сами, когато някой застане пред тях. В редки случаи се изисква парола или да се направи нещо друго.

  Зад някои портрети няма стая, а дълъг коридор с множество стаи. Тези коридори са „като мравуняк“ – вият се и се преплитат, включително нагоре и надолу в земята. Поради това не може да се говори за „етажи“ в подземията. Коридорите са кръгли, без прозорци, с горящи факли, портрети, доспехи, призраци и т.н., както навсякъде в замъка. Влажни са и миришат ма мухъл. Някои коридори са с мраморни стени и орнаменти, тоест изглеждат „по-представително“, но по-далечните коридори са каменни или дори директно с почва по пода.

  Има една магия за ориентиране, създадена специално за подземията на „Мунгав“ („Асерте!“). Когато бъде използвана, от пръчката на магьосника излиза светещо кълбо, което започва да се движи по най-краткия път до Централния коридор.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

   Юлий Звездинов and Зунимаса Умбра харесват този пост.


    В момента е: Пет Май 24, 2024 1:25 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!