Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Кухнята

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Кухнята

  Писане by Разказвачът Вто Дек 27, 2022 4:52 pm


  Custom Image

  Кухнята се намира зад портрета на Таньо Бирата – един усмихнат до уши чичо, стоящ край няколко бъчви с чаша бира в ръка. Той много обича да разказва вицове и да задява вийлите с веселия си, провлачен от опиянение глас. За да се отвори портретът, трябва да се каже паролата, която се сменя периодично (в момента е „Пачи крак“).

  Кухнята не е разположена в една, а в множество стаи, чиито входове се намират в коридора зад портрета. В една стая се меси хляб, в друга се правят сладкиши, в трета се сушат плодове и т.н. Вийлите-готвачки са десетина, като самите те не правят кой знае какво, освен да размахват ръце (вийлите не се нуждаят от магически пръчки, за да правят магии) и да направят процеса на готвенето. В резултат на това навсякъде хвърчат тенджери, тигани, черпаци, подправки и др.

  Както е известно, вийлите са красиви жени със златистобели коси. Когато се ядосат, лицата им се превръщат в островърхи птичи глави със свирепи човки и от раменете им израстват дълги люспести криле. А вийлите в „Мунгав“ лесно могат да бъдат ядосани, може би защото по цял ден трябва да се разправят с тийнейджъри. Едно от най-досадните неща за вийлите-готвачки е когато дойдат гладни ученици да търсят храна. Вийлите веднага ги гонят, тъй като „храненето е само в определени за това часове“. Понякога обаче някой смелчага се промъква и успява да отмъкне някоя вкусотия.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик).
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 12:57 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!