Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+7
Верена Ерми
Радослав Мирчев
Люба Бюлбулева
Рамо Силек
Илиян Георгиев
Владимир Петров
Тамара Язова
11 posters

  РП Левитиращи страници

  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : РП Левитиращи страници - Page 2 Coin10 84
  Ниво : РП Левитиращи страници - Page 2 Untitl40
  Статистики :
  РП Левитиращи страници - Page 2 Streng10 Сила: 10
  РП Левитиращи страници - Page 2 Shield10 Издръжливост: 12
  РП Левитиращи страници - Page 2 Brain10 Интелигентност: 12
  РП Левитиращи страници - Page 2 Runnin10 Ловкост: 14
  РП Левитиращи страници - Page 2 Magic-10 Магия: 24
  РП Левитиращи страници - Page 2 Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : РП Левитиращи страници - Page 2 SausageРП Левитиращи страници - Page 2 BlueberryРП Левитиращи страници - Page 2 TuttifruttiРП Левитиращи страници - Page 2 Sapphire

  РП Левитиращи страници

  Писане by Тамара Язова Пет Апр 07, 2023 4:03 pm


  First topic message reminder :

  - Хайде де, дядо, побързай! - писукаше щастливо Тамара, докато влачеше Атанас за ръката към магьосническата книжарница.

  Двамата бяха решили да посетят Торбаланово през ваканцията - хем с цел Тамара да се запознае още по-подробно с магьосническия свят, хем за да наваксат по-рано с покупките за следващата учебна година. А книжарницата беше впечатлила момичето още през изминалата година - навсякъде се рееха книги и отделни страници, а жуженето на хартия изпълваше помещението от пода до тавана. А, да, и характерната миризма. Някак си... миришеше на знания.

  - Добре де, добре, ето ни! - засмя се дядо й, когато бутна входната врата на магазинчето. Над нея се намираха снопче вятърни камбанки, които се разклатиха от отварянето и изпълниха с песента си книжарницата - Здравей, Тея! Как сме днес? - Атанас поздрави с усмивка възрастната съдържателка и се отправи да се здрависат.

  - Добре, добре. Ранен пазар, а? Няма ли още... месец ваканция?

  - Има, но нали знаеш - деца, винаги са нетърпеливи... - момичето не чу остатъка от разговора, понеже се беше затичало по стълбите към втория етаж. Атанас й беше разказал миналото лято при първото им посещение тук, че със собственичката са стари познайници. По наблюденията на Тамара това значеше, че  може да прекарат повече от час в разговори и й даваше достатъчно време да разглежда на спокойствие книги.

  Така, по списъка - Вълшебство, Трансфигурация, Грижа за магическите създания... Изведнъж очите й се спряха на книга с дебели лъскави корици. "Самодиви и други създания от гори и планини - справочник". Тя остави вече взетите книги на пода до себе си и внимателно измъкна книгата. Разлисти я - беше пълна с красиви цветни илюстрации към всяка глава, разказваща за различни същества от българския фолклор.  Дали дядо й би се съгласил да я купят, ако обещаеше ама много да слуша (това никой не го вярваше) и да има само отлични оценки през предстоящата година (също малко вероятно)? А и скоро имаше рожден ден...

  Обръщайки се с книгата в ръце, изведнъж забеляза група деца от "Мунгав". Явно не само тя беше решила да посети магьосническото селище по-рано от необходимото. Остави красивата книжка върху купчините учебници (и си напомни да не забрави да се върне за тях после) и се приближи.

  - Здравейте! - изчурулика за поздрав.  -------------------------------------------------------------------
  PS: Искам да закупя "Омагьосана книга за омагьосани", моля. Админ: отчетено.

  Ела Благоева харесва този пост.

  Илияна Георгиева
  Илияна Георгиева
  Художник
  Художник


  Галеони : РП Левитиращи страници - Page 2 Coin10 10
  Ниво : РП Левитиращи страници - Page 2 Untitl37
  Статистики :
  РП Левитиращи страници - Page 2 Streng10 Сила: 6
  РП Левитиращи страници - Page 2 Shield10 Издръжливост: 10
  РП Левитиращи страници - Page 2 Brain10 Интелигентност: 34
  РП Левитиращи страници - Page 2 Runnin10 Ловкост: 18
  РП Левитиращи страници - Page 2 Magic-10 Магия: 30
  РП Левитиращи страници - Page 2 Clover10 Късмет: 20

  Re: РП Левитиращи страници

  Писане by Илияна Георгиева Нед Апр 30, 2023 10:18 pm


  Вървяха към книжарницата и дружно хрупаха гризини.

  - Да в планината е чудесно. Хубави гледки, интересни местенца, а пък сладката дето ги правят бабите в закътаните селца втори нямат.

  Замисли се над сегашната си ситуация с Люба, на момичето й липсваше гората когато не беше в училище, но се справяше чудесно с живота във Велико Търново. Може би трябваше да си направят ваканция заедно някъде по чукарите. 
  Продължиха напред и Илияна прие с усмивка и кимване поканата на Верена да влезне в уютната атмосфера на книжарницата. Въздуха вътре бе по-прохладен от този на плажа и се чувстваше много приятно по леко загорялата кожа на художничката. Изглежда бе останала повече от колкото очакваше навън, трябва да не забрави следващия път да вземе шапка.
  Поздрави Тея и възрастната таласъмка й смигна закачливо докато се занимаваше с други клиенти.

  - Основно живопис, малко от старите печатни техники, колажи и като цяло до каквото креативно нещо си докопам ръцете - отвърна на въпроса Илияна - Правя много сладки плетени плюшки също, но основно си изкарвам прехраната с движещи се картини и портрети. Ами ти, какво те отдели от дърворезбата освен училището?

  Загледа ве в книгите за ботаника, може би можеше да вземе нещо на племенничката си. Тя несъмнено си беше изхвърлила джобните по тях, но този път може би щеше да уцели том, който малката няма. Загледа се и в новата си спътничка, тя преглеждаше книгите целенасочено, все пак бе споменала че е планирала този пазар.

  - А какви книги търсиш? - продължи разговора след отговара на Верена и огледа рафта пред себе си, може би можеше поне да помогне с нейното търсене.

  Ела Благоева харесва този пост.

  Верена Ерми
  Верена Ерми
  Лечител
  Лечител


  Галеони : РП Левитиращи страници - Page 2 Coin10 50
  Ниво : РП Левитиращи страници - Page 2 Untitl40
  Статистики :
  РП Левитиращи страници - Page 2 Streng10 Сила: 10
  РП Левитиращи страници - Page 2 Shield10 Издръжливост: 22
  РП Левитиращи страници - Page 2 Brain10 Интелигентност: 6
  РП Левитиращи страници - Page 2 Runnin10 Ловкост: 4
  РП Левитиращи страници - Page 2 Magic-10 Магия: 26
  РП Левитиращи страници - Page 2 Clover10 Късмет: 6


  Бобчета : РП Левитиращи страници - Page 2 MintРП Левитиращи страници - Page 2 SapphireРП Левитиращи страници - Page 2 BlueberryРП Левитиращи страници - Page 2 TuttifruttiРП Левитиращи страници - Page 2 EmeraldРП Левитиращи страници - Page 2 Mango

  Re: РП Левитиращи страници

  Писане by Верена Ерми Вто Май 02, 2023 2:03 am


  - О да сладката - завъртя Верена глава в знак на съгласие. - Да си намажеш на филия с масло, домашна лютеница и сирене. Или пък да смесиш с кисело мляко за предпочитане овче. Примижа и примлясна като си представи.
   - Най-вече новото училище - отвърна  защо е зарязала дърворезбата с която се бе занимавала в училищен кръжок. - А сега се занимавам  със стрелба с лък и уин чун. - За последното, тъй като повечето магьоници вямаха представа какво е, апък не знаеше зали и новата й позната не е сред тях поясни, че е китайско бойно изкуство.
   - Предимно за лечинелство. - това пък беше в отговор на въпроса, какви книги търси. Тук вмъкна че си е избрала тази професия. И не само ами вече е почнала. Естесвено липсваше ѝ опит, което бе съвсем нормало, но щеше да го придобие.
     Интересно, че избраната работа включваше билки, а книгата държана от Верена бе точно на тази тема, отвари и защита ог тъмните изкустна.
   - Също история и древни руни, но те са повече в интересите на Сунар. Моят брат близнак - поясни. - В момента е на археологически разкопки в Тайланд
   За момент се замисли при техните избори на професии, кой ли щеше да поеме семейния бизнес. По-вероятно Сунар, защото умееше и обичаше да готви. Както магически, гака и по мъгълски. Предимно вегетариански ястия, самият той беше такъв. А може би и двамата заедно. Както и да е до тогава имаше, поне се надяваше да е така, оше много време. 
   Верена остави книгата и протегта ръка за друга
   - Ами ти, какни книги те интересуват? - запита на свой ред

  галеони,асвен това купувам „Енциклопедия за гъбите“
  Админ: отчетено.

  Пейо Желев and Ела Благоева харесват този пост.

  Илияна Георгиева
  Илияна Георгиева
  Художник
  Художник


  Галеони : РП Левитиращи страници - Page 2 Coin10 10
  Ниво : РП Левитиращи страници - Page 2 Untitl37
  Статистики :
  РП Левитиращи страници - Page 2 Streng10 Сила: 6
  РП Левитиращи страници - Page 2 Shield10 Издръжливост: 10
  РП Левитиращи страници - Page 2 Brain10 Интелигентност: 34
  РП Левитиращи страници - Page 2 Runnin10 Ловкост: 18
  РП Левитиращи страници - Page 2 Magic-10 Магия: 30
  РП Левитиращи страници - Page 2 Clover10 Късмет: 20

  Re: РП Левитиращи страници

  Писане by Илияна Георгиева Пет Май 05, 2023 12:35 pm


  @Верена извинявай за забавянето

  Илияна слушаше с удоволствие разказите на новата си позната. Тя самата не беше от най спортните натури, но бе виждала мъгълски групи от вързрастни хора по парковете да практикуват неща, които сега се казаха че са близки до практиките на Верена.

  Лечителството е прекрасна професия, пожелавам ти много успехи. Аз по-скоро се моткам, но евентуално бих подбрала някоя друга книга за билкарство, племенничката ми сега е четвърти курс и не можеш да й извадиш носа от пръстта - замисли се че вероятно Верена и Люба можеше да са се засичали, въпреки че беше малко вероятно все пак разликата им беше голяма - Може би и ако има нещо ново за Вълшебста също, работя по стаята й докато е в Мунгав. Боядисването и рисуването са времеемки, но накрая ще е като да се разхожда в гора, може така поне да се задържи за повече от час в къщи през лятото.

  Говореше с любов за момичето и очевидно се радваше, че има за кой да се грижи. Любе беше мило, но твърдоглаво момиче и знаеше до голяма степен какво иска и как да си го вземе, където й липсваше нещо Илияна беше готова да попълни. Закачките в гласа й бяха по скоро мили, отколкото оплаквания от привичките на детето и сякаш нямаше търпение да я изненада с вълшебната стая.

  - Сигурно е хубаво да имаш брат, понякога ми се е искало и на мен или пък сестра. Близки ли сте?

  @админ +1 магия моля (Админ: отчетено).

  Ела Благоева харесва този пост.

  The author of this message was banned from the forum - See the message
  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : РП Левитиращи страници - Page 2 Coin10 39
  Ниво : РП Левитиращи страници - Page 2 Untitl42
  Статистики :
  РП Левитиращи страници - Page 2 Streng10 Сила: 28
  РП Левитиращи страници - Page 2 Shield10 Издръжливост: 24
  РП Левитиращи страници - Page 2 Brain10 Интелигентност: 28
  РП Левитиращи страници - Page 2 Runnin10 Ловкост: 28
  РП Левитиращи страници - Page 2 Magic-10 Магия: 40
  РП Левитиращи страници - Page 2 Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : РП Левитиращи страници - Page 2 PearРП Левитиращи страници - Page 2 MangoРП Левитиращи страници - Page 2 ChiliРП Левитиращи страници - Page 2 SausageРП Левитиращи страници - Page 2 WatermelonРП Левитиращи страници - Page 2 SapphireРП Левитиращи страници - Page 2 EmeraldРП Левитиращи страници - Page 2 Birthday1

  Re: РП Левитиращи страници

  Писане by Ясна Соколова Пон Юни 12, 2023 3:59 pm


  Зоомаг или измамник?
  Цена: 42 галеона, бонус: 4 т. интелигентност

  Админ: отчетено.

   В момента е: Нед Юли 21, 2024 7:36 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!