Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Оранжериите

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Оранжериите

  Писане by Разказвачът Вто Дек 27, 2022 5:00 pm


  Custom Image

  Оранжериите на замъка се намират на около петстотин метра от рова. До там учениците се придвижват с грифоните си или с лодки. Но самите оранжерии са доста красиви и някои ученици обичат да ги посещават и извън часовете. Проф. Звездинова – преподавателката по Билкология, отговаряща за оранжериите, винаги реагира много ентусиазирано, когато завари ученици да се разхождат просто ей така. Обича да се шегува с с тях, че щом са там извън учебно време, значи може някой ден да я заместят.

  Оранжериите са дълги и тесни зали, в които е топло и влажно. В една от тях не е добра идея да се ходи, защото там се отглеждат преимуществено хищни растения. Затова тази оранжерия стои винаги заключена за посетители. В другите оранжерии също може да се намери някое досадно растение, което да те цели с бодлички или да ти скъса ризата, но не е болка за умиране. Навсякъде въздухът е топъл и тежък, изпълнен с хубави и не толкова хубави ухания от стотици растения.

  В една от залите на има прекрасна дървена беседка в дъното, където расте омайник – немного високо дърво със сини листа, дебела кора и жълти цветове, наподобяващи рози. Когато седиш на беседката сам, дървото започва да пее тиха успокояваща мелодия. Когато на беседката седнат хора от различни полове, жълтите цветове на дървото започват да падат. Точно преди цветовете да докоснат земята, им поникват малки крилца, с които продължават да пърхат насам-натам, като създават феерична картина.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 1:54 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!