Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ В Залата на славата

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ В Залата на славата

  Писане by Разказвачът Вто Дек 27, 2022 4:55 pm


  Custom Image

  Залата на славата се намира в началото на най-натоварения коридор в Южната кула. Към нея се влиза през двойна позлатена врата с барелефи на двойка грифони, разтворили широко човките си. Залата е много по-дълга, отколкото широка. Има висок таван и покрити с мрамор стени. Подобно на Тържествената зала, осветлението се осъществява чрез светещи около тавана феи (в син цвят). Това е причина в тази зала по тъмно да се промъкват двойки – атмосферата била „много романтична“. Феите се ядосват, че ги стряскат в съня им, в резултат на което понякога се блъскат за наказание в челата на посетителите.

  Залата е изпълнена с трофеи, които училището е печелило през годните – от куидич, дуелиране, магьоснически шах, скоростно приготвяне на отвари и др. На най-челно място са изложени трофеите от спечелени турнири с „Дурмщранг“ – големият конкурент на „Мингав“. В един ъгъл има и стотици статуетки, които представляват умалени модели на всички директори на училището. Интересното е, че повечето директори са жени, трудно може да се намери мъж в редицата.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 12:52 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!