Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  ★ Уроци по Пророкуване

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Уроци по Пророкуване

  Писане by Разказвачът Пон Дек 26, 2022 10:34 am


  Custom Image

  Пророкуването е предмет, към който повечето ученици гледат с подозрение. Смята се, че само „най-ексцентричните“ го записват. Идеята на пророкуването е, че всеки магьосник има „потенциала“ да вижда бъдещето, ако усвои някои основни теоретични знания и практически умения. Някои обаче смятат, че само магьосниците, които имат дарба, наистина могат да пророкуват, а всички останали „си губят времето“. Проф. Алтамира Фелес е от хората, които смятат, че ВСЕКИ може да пророкува и със сигурност би се изсмяла на противната теза.

  Алтамира е чернокожа испанка, доста висока и жилеста. Черната й коса е като на момче, има малки очи, но огромни устни, а на ушите й висят също толкова огромни обеци. Като млада (сега е на 50) идва в България да „популяризира“ пророкуването, като ходи по разни фестивали и предсказва бъдещето на хората. После кандидатства в „Мунгав“ и се жени за домакина на замъка – Рачо Рачев. Преподава в училището от 20 години. Когато говори, понякога бърка думите на български, но иначе разбира всичко. Облича се изключително екстравагантно: с ярки дрехи, шалове, гривни и каквото още се сетите. Често си служи с гръмки фрази и не търпи някой да се държи неуважително към пророкуването или към нея. Много обича да пътува, особено в екзотични страни, като има мания да колекционира различни „сувенири“.

  Класната стая по Пророкуване се намира в Северната кула, някъде по средата на етажите, като разполага с тераса. Стаята е добре осветена, изпълнена с ярки цветове, маниста, гирлянди и др. украшения, които Алтамира е купувала при многобройните си пътешествия в чужбина (например почти еднометров камък от Танзания, който тя твърди, че „говори" на избраните и им казва какво ще е бъдещето им, но досега никой ученик не е чул камъка да казва нещо).

  Учебникът по Пророкуване е една голяма тухла със заглавието „Пророчески живот“, написан от самата Алтамира Фелес.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 
   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Уроци по Пророкуване

   Писане by Разказвачът Пет Дек 29, 2023 9:26 am   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра 463eba172ccc94e9d75125bfb820b72894bf068e


   Това са само възможности, които имате, НЕ сте длъжни да ги изпълнявате. Ако ги изпълните обаче, ще получите бонус, който се добавя към обичайния (тоест 1 т. или 10 галеона за всеки пост, но и бонуса за куеста).

   Не забравяйте, че, както всичко останало, и бонусът се отчита в тази тема (клик) след края на РП-то.


   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра C803cd811e31beafef225e239bcc0494fa626e1d
   Опишете как героят Ви изпълнява някоя от задачите по-долу. Клик на иконката с плюсчето, за да се разгърне текстът.

   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 1. Сенки в кристалното кълбо Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Урокът започва с кратко представяне на кристалните кълба. Според проф. Фелес това е най-добрият метод за пророкуване, тъй като „всичко се вижда“. Всеки трябва да си избере кълбо от една купчина. Кълбата са с различна големина, някои са цветни, други са съвсем обикновени. След това кълбото трябва да бъде „стоплено“ – увива се в шал, дреха или нещо подобно, като всички пазят тишина няколко минути. Когато кълбото се развие, то би следвало да „покаже“ някаква картина от бъдещето. Зависи от концентрацията на магьосника. Понякога се вижда просто мъгла. Понякога нещо просто проблясва, без да успееш да разбереш какво е. В много редки случаи обаче някоя картина се задържа достатъчно дълго, за да може по нея да се види бъдещето.

    
   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 2. Четене на линии Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Гледането на ръка е сложна работа. Учениците трябва специално да четат една глава в учебника, която е близо 100 страници. Там са всички сложни правила за гледане на ръка: как се тълкуват дребни отклонения на линиите, липса на линии и т.н. Проф. Фелес повтаря всеки час, че учениците трябва да започнат да четат учебника, за да може да са готови. По време на урока за гадаенето тя е много враждебна, след като осъзнае, че учениците или не са чели учебника, или нищо не са разбрали. За наказание започва да вика учениците един по един при нея, за да ги изпитва. Учениците трябва да гледат на самата Алтамира, като през цялото време тя ги наблюдава с намръщен поглед и им се кара, ако направят някоя грешка.

    
   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 3. Огън и дим Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Един от интересните уроци по Пророкуване. Учениците се събират в гората до замъка, където „витаят пророчески енергии“ (по думите на проф. Фелес), палят голям огън и търсят „знаци“ в пламъците. Тук потрепването на пламъка и формата на въглените имат собствено значение, което само най-добрите пророци успяват да прозрат.

    

   Бонус, който можете да получите при изпълнение на всеки от горните куестове:
   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Coin10 5 галеона (за 1 самостоятелен Ваш пост) или
   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Untit120 1 точка късмет (за 2 Ваши поста в рамките на РП с друг/и потребител/и).

   Владислав Аршавин
   Владислав Аршавин
   Ученик, първи курс, дом "Северен вятър"
   Ученик, първи курс, дом


   Галеони : Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Coin10 63
   Ниво : Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Untitl37
   Статистики :
   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Streng10 Сила: 2
   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Shield10 Издръжливост: 2
   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Brain10 Интелигентност: 2
   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Runnin10 Ловкост: 2
   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Magic-10 Магия: 1
   Пророкуване | Светът на Хари Потър | Ролева игра Clover10 Късмет: 1

   Re: ★ Уроци по Пророкуване

   Писане by Владислав Аршавин Чет Мар 21, 2024 12:29 am


   Гласовете на учениците се надигаха като пепел и се завихряха в пространството между дърветата след, което се издигаха нагоре в пурпурното вечерно небе.

   Нека огънят ни изведе от мрака, О,
   Ignis! Нека сърцата ни се изпълнят с огън, та да можем да тръгнем по сияйната пътека, която живите проблясъци ще ни разкрият.

   – Оstendens
   Flammas! Sic itur ad astra!

   Огънят гореше на фона на сгъстяващият се все повече мрак като огромен ярък змей и побеснялата оранжева светлина хвърляше през горската поляна огромни тридесет метрови сенки. Наоколо, по обсипаните с древни руни камъни магическите послания сякаш бяха оживели.

   Владислав гледаше преподавателката по пророкуване Проф. Алтамира Фелес, заедно с нейните най-изявени ученици от по-горните курсове вдигаха ръце, все едно че обгръщат тръпнещите пламъци. Макар и първокурсник той беше решил да посети този урок за напреднали. Макар и много ученици да смятаха пророкуването за „пълни глупости“ той знаеше, че разчитането на послания от бъдещето е един от най-трудните забулени в мистичност елементи на магията. Съчетано с древни руни и латински заклинания едва ли занятието можеше да му се стори по-интересно. Е може би само ако и самият той успее да разчете нещо за бъдещето в огнените пламъци.

   Време беше...... Учениците щяха да подължат с напевните си заклинания поне още около половин час. Огньовете се палеха винаги по залез слънце, заклинанията и изричането на мантри продължаваше дълго и неопределено време преди учениците да започнеха да се взират непрестанно и мълчаливо в пламъците с надеждата да разтълкуват знаците в отблясъците на магическите пламъци. Смяташе се обаче, че магията се проявява най-силно в полунощ.

   Огънят е живо същество – каза му чернокожата преподавателка, когато я помоли да го научи да вижда бъдещето в пламъците. – Той непрестанно е в движение, все се променя... като книга, чиито букви започват да се местят и играят когато се опиташ да ги разчетеш. Нужни са години на обучение и практика докато се научиш да провижда формите отвъд пламъците, и още много години, докато се научиш да отличаваш формите на оново, което ще бъде, от онова, което е било или би могло да бъде. Но дори и тогава тълкованието е трудно.... МНОГО трудно! – Тогава Владислав я попита как например Виктор (петокурсник,  с изявени пророчески дарби) се е научил да се фокусира и провижда формите толкова бързо. Тогава тя само се подсмихна и отвърна: – Всяка котка може да се взре в пламъците на..... камината и да види вътре подскачаща оранжева мишка.


   А в края на урока единственото нещо, което беше успял да различи Влади в бушуващите пламъци, беше подобие на червен заек с мистериозни сребристи/бледосини очертания, който се стрелна към нощното небе в същият момент когато една от дебелите цепеници в огъня силно изпука. – Е може би все пак имам някаква дарба. – Тази мисъл сякаш проблясна вътре в душата му заедно с усещането за топлота, щастие и сигурност.

   Ясна Соколова, Пейо Желев, Юлий Звездинов and Мора Гьонова харесват този пост.


    В момента е: Пет Май 24, 2024 1:17 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!