Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Уроци по Билкология

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Уроци по Билкология

  Писане by Разказвачът Пон Дек 26, 2022 10:33 am


  Custom Image

  Билкологията има голям потенциал както да е много скучна, така и да е много интересна. Скучна е, когато трябва да се зубрят разни имена на водорасли и къде живеят. Интересна е, когато учениците работят непосредствено с растенията. Слава богу, преподавателят – проф. Небесна Звездинова, е от хората, които държат повече на второто. Тя е изключителна красива, със златисто руса коса и небесносини очи. Въпреки че вече е над 40 години, няма нито една бръчка и кожата и е свежа като на 20-годишно девойче. Лицето й винаги изглежда сериозно, дори малко тъжно. Може да бъде видяна да се усмихва само в часовете по Билкология, когато се занимава с някое особено интересно растение. Въпреки това учениците много я харесват. Тя винаги се интересува от мнението и проблемите им, с което ги предразполага да й споделят всякакви неща, включително любовните си драми. Небесна говори много за себе си, поради което учениците и преподавателите не знаят много за миналото й.

  Билкологията се провежда в оранжериите на замъка, които се намират на около петстотин метра от рова. До там учениците се придвижват с грифоните си или с лодки. Оранжериите са доста топли, влажни и тесни. Всички стоят прави по време на урока, поради което често се оплакват колко ги болят краката. По време на първата си година в „Мунгав“ всеки ученик получава „работен кът“ в оранжериите. Там може да засажда и да отглежда растенията, които изучава по програма, или растения по свой избор. Работният кът представлява нещо като шкаф с множество правни саксии.

  Ученикът по Билкология за всички курсове е „1000 магически билки и плесени“ от Филида Спор – много дебел учебник със зелена корица, в който по азбучен ред са поместени кратки текстове за растения (как се идентифицират, къде растат, за какво се използват и т.н.).

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

   Верена Ерми and Люба Бюлбулева харесват този пост.

   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Уроци по Билкология

   Писане by Разказвачът Пет Дек 29, 2023 12:02 pm   Билкология | Светът на Хари Потър | Ролева игра 463eba172ccc94e9d75125bfb820b72894bf068e


   Това са само възможности, които имате, НЕ сте длъжни да ги изпълнявате. Ако ги изпълните обаче, ще получите бонус, който се добавя към обичайния (тоест 1 т. или 10 галеона за всеки пост, но и бонуса за куеста).

   Не забравяйте, че, както всичко останало, и бонусът се отчита в тази тема (клик) след края на РП-то.


   Билкология | Светът на Хари Потър | Ролева игра C803cd811e31beafef225e239bcc0494fa626e1d
   Опишете как героят Ви изпълнява някоя от задачите, описани по-долу. Клик на иконката с плюсчето, за да се разгърне текстът.

   Билкология | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 1. Пресаждане на мандрагори Билкология | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Това е едно от първите неща, на които се учат първокурсниците. Мандрагората е растение с перести листа и корен с форма на малко човече (с уста, нос, очи и т.н.), което се движи. Ако мандрагората бъде извадена от земята, човечето започва да пищи. Писъкът на възрастна мандрагора е фатален. Писъкът на незряла мандрагора е неприятен, но може да доведе най-много до припадък. За се избегне който и да е от тези резултати, магьосникът трябва да си запуши ушите (най-често със слушалки). Мандрагората може да бъде успокоена, ако човечето бъде погалено с перо от хипогриф. След покриване с пръст, мандрагората вече не пищи. В дивата природа мандрагорите често изскачат през нощта от местата си и се заравят на друго място, което налага при отглеждане в домове да бъдат пресаждани често. Коренът от мандрагора е ценна съставка за приготвяне на отвари.
   Опишете как героят Ви пресажда мандрагора.

    
   Билкология | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 2. Събиране на подскачащи луковици Билкология | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Става дума точно за това: луковици, които подкачат. Те са честа съставка на много отвари и са нужни големи количества от тях. Проблемът е, че луковиците не живеят на едно място, а са отдалечени едно от друго. Магьосниците обаче са измисли начин за „примамването им“. Това става чрез изваждане на млада мандрагора от земята: пищенето привлича любопитните луковици наоколо, които идват да видят какво се случва. Докато мандрагората пищи, луковиците могат да бъдат издебнати. Затварят се в специални чанти, от които не могат да избягат. Трябва да се внимава, защото луковиците могат да се пазят и дори да нападат, като се удрят с голяма скорост в главата на магьосника. Заклинанието „Депулсо“ ги отблъсква назад.
   Опишете как героят Ви събира една торба с подскачащи бобчета. Вижте т. 1 относно работата с мандрагори.

    
   Билкология | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 3. Храст човекоядец Билкология | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Някои уроци по Билкология не са толкова интересни, но пък са полезни за хора, които реално биха се занимавали с Билкология. В един такъв час се учат заклинанията за растеж и пресаждане. С първото („Хербивикус“) може да се стимулира растежът на магически растения (например за една-две минути да му порасне стъблото или да цъфне). С второто („Рафлис“) растението с корените се отделя от почвата и безопасно се засажда на ново място. Пресадете храст човекоядец (има много остри зъби, скрити зад широките му листа) и след това го накарайте да разцъфне (в лилаво).

    

   Бонус, който можете да получите при изпълнение на всеки от горните куестове:
   Билкология | Светът на Хари Потър | Ролева игра Coin10 5 галеона (за 1 самостоятелен Ваш пост) или
   Билкология | Светът на Хари Потър | Ролева игра Untit120 1 точка издръжливост (за 2 Ваши поста в рамките на РП с друг/и потребител/и).


    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:28 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!