Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Уроци по Грижа за магическите създания

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Уроци по Грижа за магическите създания

  Писане by Разказвачът Пон Дек 26, 2022 10:28 am


  Custom Image

  По време на часовете по Грижа за магическите създания учениците се срещат с какви ли не странни и интригуващи екземпляри, някои от които трудно могат да се видят в природата. Преподавателят е проф. Асмара Маврудиева – ниска и доста „пухкава“ жена на средна възраст. Като ли че всичко в нея е кръгло, включително лицето, на което непрестанно грее блажена физиономия. Маврудиева е най-любопитната жена, която най-вероятно ще срещнете през живота си. Обожава да клюкарства и да разпитва за личния живот на хората, като често го прави и със самите ученици: отива при тях и започва да им говори: „Имаш ли мечта?“, „Майка ти какво работи?“, „А баща ти?“ и т.н.). Понякога така се отплесва, че някой ученик бива ритнат или ухапан в часа й, но тя не се вайка много („Случва се. Досега никой не е умрял, нали?“). Няма по-спокоен човек от Маврудиева. Никога няма да ти се скара, да те нахока, че не си си написал домашното. Нейната философия е, че всеки сам е отговорен за съдбата си.

  „Мунгав“ е по-различен от други училища, защото разполага с ферма за магически създания. Там се отглеждат стадо еднорози, стадо хипогрифи, феникси, съчковци и какво ли още не. Всички те са спасени от природата поради някакви наранявания или болести, като постепенно биват връщани обратно (или поне така казва училището – никой не е виждал животно да бъде връщано в природата). Фермата се намира в двора на училището, като учениците долитат до там на грифоните си или се придвижват с лодки по рова. Представлява доста дълга сграда, в която има безкрайна поредица от зали с малки и големи ограждения.

  Проф. Маврудиева си има помощник – мрачен и прегърбен старец, познат като Дядо Ставри, който на практика се грижи сам за цялата ферма. Дядо Ставри се движи много бавно и непрекъснато си мрънка под носа, че му е писнало от ученици да му развалят мира и реда във фермата и че не може сам да се грижи за всичко. Когато учениците го заговорят, той им отговаря с по една дума, след което мрачно се връща към работата си. Но му личи колко много обича животните, защото се опитва всячески да задоволи всяка тяхна нужда и понякога дори им говори като на хора.

  Учебникът по този предмет е използвания в целия свят „Фантастични създания и къде да ги намерим“ от Нют Скамандър.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

   Вихрен Вокил харесва този пост.

   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Уроци по Грижа за магическите създания

   Писане by Разказвачът Пет Дек 29, 2023 9:07 am   Магически създания | Светът на Хари Потър | Ролева игра 463eba172ccc94e9d75125bfb820b72894bf068e


   Това са само възможности, които имате, НЕ сте длъжни да ги изпълнявате. Ако ги изпълните обаче, ще получите бонус, който се добавя към обичайния (тоест 1 т. или 10 галеона за всеки пост, но и бонуса за куеста).

   Не забравяйте, че, както всичко останало, и бонусът се отчита в тази тема (клик) след края на РП-то.


   Магически създания | Светът на Хари Потър | Ролева игра C803cd811e31beafef225e239bcc0494fa626e1d
   Опишете как героят Ви изпълнява някоя от задачите по-долу. Клик на иконката с плюсчето, за да се разгърне текстът.

   Магически създания | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 1. Болният еднорог Магически създания | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   В „Мунгав“ тъкмо е постъпил един болен еднорог: напълно омаломощен, по цял ден лежи и спи. Преподавателят възлага на Вас или на група от ученици да се грижат за него под наблюдението на Дядо Ставри. Трябва да се опитате да го нахраните с „лекарството“ – сини черноморски водорасли, които еднорогът първоначално отказва да приеме.
   Можете да опишете, че след няколко часа еднорогът се съвзема и дори Ви позволява да го яхнете.

    
   Магически създания | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 2. Бой със съчковци Магически създания | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Съчковците са малки същества, приличащи на дървени човечета. Те живеят в корените на дърветата, от които се правят магически пръчки и отвари. Известни са с това, че яростно защитават дърветата си от натрапници. Имат имунитет срещу всякакви заклинания. Ключът към омилостивяването на съчкото са яйцата от фея, с които те обожават да се хранят. Това дава известно време, за да се вземе от дървото листо или клон. Опишете как героят Ви се промъква до дърво на съчко, за да откъсне листа за отвара, но е „хванат“ и трябва да се измъкне от съчковците.

    

   Бонус, който можете да получите при изпълнение на всеки от горните куестове:
   Магически създания | Светът на Хари Потър | Ролева игра Coin10 5 галеона (за 1 самостоятелен Ваш пост) или
   Магически създания | Светът на Хари Потър | Ролева игра Untit120 1 точка сила (за 2 Ваши поста в рамките на РП с друг/и потребител/и).


    В момента е: Пет Май 24, 2024 12:57 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!