Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Уроци по Трансфигурация

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Уроци по Трансфигурация

  Писане by Разказвачът Пон Дек 26, 2022 10:27 am


  Custom Image

  По Трансфигурация учениците се учат как да превръщат разни неща в други. Това обаче не включва само размахване на пръчки и произнасяне на заклинания, а и доста сериозна подготовка. Трансфигурацията е точна наука. За успех в нея е нужно да се усвои до съвършенство ъгълът, под който се насочва пръчката, концентрацията, очният контакт и много други. Рядко учениците успяват да направят каквото и да е от първия път.

  Класната стая  по Трансфигурациясе намира в подземията. Тя представлява едно кръгло помещение с вдлъбнат таван. По стените са „кацнали“ статуи на магьосници и животни – зайци, котки, мишки, змии, като има легенда, че са превърнати в статуи от от основателя на училището – Параскева Черноглавата. Може да е доста зловещо, защото имаш чувството, че статуите на животните те наблюдават, а от време на време дори изглежда все едно размърдват уши или мигат.

  Преподавателят по Трансфигурация се казва Пейо Желев. Видимо е млад, около 30-годишен, сериозен, много блед, с изпито лице, черни очи и черна коса. Учениците винаги се чувстват малко притеснени, когато по време на първия урок Желев им сподели, че е вампир. Той разкрива само, че е превърнат преди 50 г., но не и как точно е станало това. Уверява учениците, че се храни само с животинска кръв и пие отвара, която не му позволява дори да пожелава човешка кръв. В българските земи обаче все още съществува голямо недоверие към вампирската общност и учениците гледат да не се приближават много до него. Желев не се обижда, тъй като разбира и е свикнал с това отношение.

  Учебникът по предмета е „Трансфигурирай с лекота“ от Есмералда Коен.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 
   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Уроци по Трансфигурация

   Писане by Разказвачът Пет Дек 29, 2023 12:17 pm   Трансфигурация | Светът на Хари Потър | Ролева игра 463eba172ccc94e9d75125bfb820b72894bf068e


   Това са само възможности, които имате, НЕ сте длъжни да ги изпълнявате. Ако ги изпълните обаче, ще получите бонус, който се добавя към обичайния (тоест 1 т. или 10 галеона за всеки пост, но и бонуса за куеста).

   Не забравяйте, че, както всичко останало, и бонусът се отчита в тази тема (клик) след края на РП-то.


   Трансфигурация | Светът на Хари Потър | Ролева игра C803cd811e31beafef225e239bcc0494fa626e1d
   Опишете как героят Ви изпълнява някоя от заклинанията по-долу. Клик на иконката с плюсчето, за да се разгърне текстът.

   Трансфигурация | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest101. Пясък и още пясък („Фуко“). Трансфигурация | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Заклинанието не е особено трудно и затова обикновено се преподава в първите курсове от обучението на магьосниците. Задачата е три предмета (химикал, кутийка за бижута и чайник) последователно да бъдат превърнати в пясък. Заклинанието е „Фуко“, а движението на пръчката – кръгово. Магията се проявява като златисто сияние.

    
   Трансфигурация | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 2. Превръщане на малък предмет в птица  („Авифорс“) Трансфигурация | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Заклинанието е „Авифорс“, а движението на пръчката – като буквата „Р“ отдолу нагоре. Трябва магьосникът да си представи точната птица, която иска да получи. Магията се проявява като син лъч. Ефектът трае около тридесет минути. Теоретично е възможно с това заклинание да се трансфигурират и големи птици - лешояди, щрауси и т.н., но това изисква особено магически умение и обикновено не е по силите на учениците.

    
   Трансфигурация | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 3. Разкрасяване  („Крения“ и „Прикс“) Трансфигурация | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Със заклинанието „Крения“ може да се оформя коса – да стане по-дълга, с по-различна форма и т.н. Със заклинанието „Прикс“ се променят чертите на лицето. И двете заклинания се правят с насочване на пръчката и плавно движение, като се визуализира желаният резултат. Ако се променя собствената коса и собствените черти, е добре да се използва огледало.

    

   Бонус, който можете да получите при изпълнение на всеки от горните куестове:
   Трансфигурация | Светът на Хари Потър | Ролева игра Coin10 5 галеона (за 1 самостоятелен Ваш пост) или
   Трансфигурация | Светът на Хари Потър | Ролева игра Untit120 1 точка издръжлвиост (за 2 Ваши поста в рамките на РП с друг/и потребител/и).


    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:34 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!