Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Роза Багрянова

  Роза Багрянова
  Роза Багрянова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Роза Багрянова Coin10 50
  Ниво : Роза Багрянова Untitl37
  Статистики :
  Роза Багрянова Streng10 Сила: 4
  Роза Багрянова Shield10 Издръжливост: 4
  Роза Багрянова Brain10 Интелигентност: 2
  Роза Багрянова Runnin10 Ловкост: 4
  Роза Багрянова Magic-10 Магия: 2
  Роза Багрянова Clover10 Късмет: 4

  Роза Багрянова

  Писане by Роза Багрянова Пон Яну 02, 2023 10:54 am


  Роза Багрянова

  Бивш директор на училище за магия и вълшебство "Мунгав", понастоящем безработна

  70 години

  Роза Багрянова 0_imag10

  Роза е обсебена от външния си вид по начин, по който малко хора са. Откакто е навършила 40 години, тя води жестока война срещу времето, като упорито отказва да остарее. Роза не просто иска да скрие с грим бръчките или да забави признаците на стареенето: нейната върховна цел е никой да не може да я различи от тридесетгодишна жена. Кожата й трябва да е идеално бяла и мека, без нито една несъвършеност. Устните й трябва да са пълни и сочни, така че всеки мъж да ги пожелава. Зъбите й трябва да са прави и ослепително бели. Талията й трябва да е тънка, коремът - стегнат, ръцете - гладки и женствени. Всичко това й е нужно, за да се чувства жива и пълноценна. И с цената на много усилия Роза действително успява да поддържа такъв външен вид. 
  Още в самото начало тя е установила, че трансфигурацията не е добър вариант да получи резултатите, които желае. На първо място, трансфигурацията е нещо изключително сложно, когато я правиш сам на себе си. Ако беше лесно, щеше всеки втори да е зоомаг. В същото време за Роза е немислимо да моли други хора за помощ, прекалено е горда за това. Не на последно място, трансфигурацията е сравнително нетрайна и Роза постоянно би се тревожила дали нещо не се е "върнало назад", без тя да забележи. 
  Не, Роза е избрала сигурния вариант: отварите и билките. Във връзка с тях е натрупан вековен опит в областта на разкрасяването. Така Роза може сама, чрез сериозно четене на книги и находчивост при набавянето на съставките и билките, да постигне целите, които си е поставила. Тя се занимава с това през 90% от ежедневието си. Перманентно в кабинета й се варят поне три отвари, включително една много сложна, която се прави цял месец и изисква 89 съставки. Намерила е перфектната комбинация от еликсири и мазила, чрез които да поддържа младостта и красотата си на най-високо ниво. Когато се поглежда в огледалото (на всеки пет минути), тя се гордее с усмивката, с бляскавото чело, с правия нос – всичко е както тя си го е представяла. 
  Иначе Роза е средна на ръст, с дълга руса коса, зелени очи. Винаги е облечена с модерни дрехи, тъй като това също е част от визията й за красота. Обича да носи ярки цветове, с които да привлича внимание към себе си. Походката й е уверена, осанката – на успяла жена. През последните години обаче вниманието й все повече се съсредоточава към поддържането на външния й вид, поради което непрестанно се оглежда в едно джобно огледало (то просто литва и се позиционира на нивото на очите й), пудри се, мисли дали не е пропуснала някоя съставка в отварите си.
  Роза произхожда от богато магьосническо семейство. От малка е заобиколена от лукс. Баща й винаги е бил на високи политически постове, включително заместник-министър на магията. Майка й е била журналист в най-популярното издание в България – „Българският вълшебник“. Роза никога не е била близка с родителите си, тъй като е отгледана главно от прислужници. Но баща й винаги е изпълнявал нейните желания и я е „бутат“ нагоре в йерархията на всевъзможни постове. Така Роза е била председател на Представителството на България към Международната конфедерация на магьосниците, директор на Управление „Международни стандарти в магическата търговия“ в българското Министерство на магията и др. Точно преди да умре баща й успява да й уреди и мястото на директор на „Мунгав“. Тя е първият човек в историята на училището, който заема този пост, без преди това да е бил преподавател. Всъщност Роза въобще няма опит в сферата на образованието. Но постът й харесва, защото е престижен и тя разполага с много време, за да работи върху външния си вид. Всички текущи задачи в училището е „делегирала“ на Деян Мартинов, когото направи заместник-директор. Този мъж е толкова енергичен и изпълнителен, че Роза наистина не си мръдва пръста да прави каквото и да е.
  По характер Роза е изключително самоуверена, горделива и разглезена, но в никакъв случай не е глупава. Тя винаги знае как най-добре да защити интересите си и как да нареди всички карти в своя полза. Когато усети, че е нужно да се направи нещо, тя го прави със смразяваща хладнокръвност и пресметливост. Мрази да се чувства застрашена или несигурна, но никога не влиза в преки конфликти. От баща си се е научила, че всеки проблем може да бъде решен с пари и връзки. Когато говори, винаги се опитва да звучи мила, но понякога проличава, че се преструва, тъй като гласът й става писклив, не поддържа очен контакт и гледа бързо да приключи разговора.

  Лена Гълъбова харесва този пост.


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 7:13 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!