Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Ян Маджаров

  Ян Маджаров
  Ян Маджаров
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Ян Маджаров Coin10 22
  Ниво : Ян Маджаров Untitl40
  Статистики :
  Ян Маджаров Streng10 Сила: 14
  Ян Маджаров Shield10 Издръжливост: 14
  Ян Маджаров Brain10 Интелигентност: 22
  Ян Маджаров Runnin10 Ловкост: 10
  Ян Маджаров Magic-10 Магия: 16
  Ян Маджаров Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Ян Маджаров PearЯн Маджаров MangoЯн Маджаров SapphireЯн Маджаров SausageЯн Маджаров ChocolateЯн Маджаров Tuttifrutti 

  Ян Маджаров

  Писане by Ян Маджаров Нед Яну 01, 2023 3:22 pm


  Калоян Захариев Маджаров
  Или просто Кало
  Или просто Ян
  Или просто както по дяволите искате да го наричате
  На шестнадесет.
  Мъгълокръвен, син на джаз музиканта Захари Алексиев
  Някак успял да се покрие от Мунгавското обществено внимание всички тези години. 
  Дом: Лъч

  Ян Маджаров Finn-wolfhard-look
  played by Finn Wolfhard.

  Калоян е естественото продължение на любовта между Нийв Уолш - ирландски историк, културолог, етнолог, хипи и откровена откачалка, и Захари Алексиев - известен български джаз композитор и музикант. Самият Ян не знае много за това как са се запознали родителите му и какво е възпламенило искрицата на страстта им, а и честно казано хич не го вълнуват тези неща. Let’s face it, никое себеуважаващо се тринадесетгодишно момче не се интересува особено от такива подробности. Като малък, Калоян израства в Галуей, където бива тормозен за това, че не е чистокръвен ирландец. Когато пораства, семейството се мести в София, където момчето бива тормозено за това, че не е чистокръвен българин. Затова и когато съвсем неочаквано преди четири години пристига феникс с писмото му за прием в Мунгав, момчето е заредено с известна доза скептицизъм към новото си школо. Оказва се обаче, че това нито е скрита камера, нито някой се опитва да го преметне. Калоян Маджаров е сто процентов магьосник, колкото и невероятен да се струва този факт на всички, които го познават.

  На пръв поглед Ян не е нищо особено, поне колкото не-особен може да бъде един младеж от полу-ирландско, полу-българско потекло. Прекалено светлата му, подобна на сирене кожа сякаш е потъмняла съвсем леко през годините прекани далеч от жалкото подобие на ирландско слънце. На лицето му е изписана една постоянна объркана и леко отегчена физиономия - която подсказва на всеки, който го види, че още от рождената му карта е изписано “второстепенен герой”. Не ме разбирайте погрешно, той няма никакъв проблем с това. Даже предпочита тази титла и гордо я носи на ревера си. Под рунтавите гъсеници (извинявам се, вежди) мъждукат чернеещите му очи, които винаги са полу-присвити, било то от недоспиване или от естествената им, леко издължена форма. В тях винаги блещука едно такова странно, неопределено пламъче, което като че ли не предвещава нищо добро. Откакто е в пубертета отказва да подкъсява черната си коса, в следствие на което тя е заформила вихрушка от къдрици, която трудно може да бъде усмирена. Не че той изобщо се опитва да я усмирява де. Разбира се, това стилистично решение отнася много хапливи коментари от страна на майка му и неодобрителни погледи от страна на баща му, все реакции, които още повече подхранват бунта му срещу системата. Височък е за възрастта си и благодарение на гените на хърбавия си баща, като че ли никога не му се отдава да напълнее. От друга страна пък, единственото, което е наследил от майка си са съзвездията от лунички по носа и бузите му, странната форма на носа и склонността да "сгазва лука", както би се изразила баба му Мата.

  Въпреки че все още е рано да определяме каквато и да била твърдост на характера, все пак има няколко точки, които е редно да бъдат упоменати. Първо, Ян не говори с какъвто и да било акцент - било то ирландски или български. Двойният му произход като че ли се е взаимноизключил някъде по средата на развитието му и го е оставил без някакъв особен говорен quirk, който да обръща главите на мацките в негова посока. Ян е класически интроверт, който рядко се включва в групови дискусии и със сигурност не е от хората, които ще седят на първия чин или пък ще вдигнат ръка в час, но когато направи коментар, той винаги е на място. Има странно чувство за хумор и все още не е израстнал типичното момчешко и хлапашко държание, което на моменти може да бъде взето за инфантилно и леко досадно. Не е голям фен на ученето, така че не се старае много да бъде отличен ученик. Върл поддръжник на девиза "работи умно, а не усърдно" или иначе казано - ако намери начин да се скатае, ще го направи. Не би казал, че има хора, които да нарече приятели на територията на Мунгав. Всъщност имаше един, но той се премести в Друмщанг по настояване на майка си. Нещо за лошо влияние и хора, които го били разваляли и други подобни глупости. Пълни врели-некипели, ако питате Ян.

  Обича: 
  • Да яде.
  • Да спи.
  • Да върти очи. 
  • Да изглежда уморен, винаги. 
  • Да отговаря заядливо наум и много рядко на глас.
  • Да си пада по разни момичета, които дори не подозират за съществуването му. 
  • Сестра си. 
  • Зеления цвят.
  • Грифонът си Балкан.


  Не обича: 
  • Да е гладен.
  • Да го будят. 
  • Да не схваща нещо. 
  • Фамилията си.
  • Да бъде център на внимание. 
  • Популярността на баща си. 
  • Тлъстите столични хлебарки в апартамента на Оборище.
  • Някой да коментира големината на носа му.
  • Грифонът си Балкан.

  Лена Гълъбова харесва този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 6:31 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!